Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-25, 21:43   #541
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Nie czarujmy sie - angielski w szkole prowadzony jest wedlug schematu. Podreczniki sa tak dobrze skonstruowane, ze moznaby na kazda lekcje przyprowadzic innego nauczyciela i kazdy sobie poradzi.

Ale na studiach jest jednak troche inaczej. Zaleznie od tego co studiujemy, sa przedmioty, ktore wymagaja scislej specjalizacji i ktorymi zajmuje sie np. kilka osob na calym swiecie, niejako wspoltworzac dziedzine, ktora wykladaja. Jesli taka osoba znika co chwile i pojawiaja sie zastepstwa, to studenci juz na tym traca.
To jeśli nie jest w stanie prowadzić zajęć (a pewnie nie jest skoro źle się czuje i ma przerwy na zwolnieniu), to powinna wziąć zwolnienie ciągiem (ale tu by się posypały gromy, że na zwolnieniu w ciąży siedzi ). W każdym razie widocznie kobieta chce pracować, że tego zwolnienia ciągiem nie bierze, więc pracodawca powinien to załatwić: wysłać ją sam na zwolnienie/przydzielić inne obowiązki (nie mam pojma jakich). Natomiast ona ma prawo się rozmnożyć będąc czyjąś pracownicą
Stary 2017-06-25, 22:26   #542
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie jest problem pozostałych egzaminowanych?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie, nie jest. Czy powiedziałam ze jest?

Odniosłam się do:
Cytat:
Napisane przez Vectraa Pokaż wiadomość
u mnie na uczelni jak jedna matka nie miała z kim zostawić dziecka na czas egzaminu to wiozła je na "kulki" czy inny "malpi gaj" i zostawiała tam pod opieką pracujących w tym miejscu dziewczyn. za półtorej godzinki dziecko odbierała i załatwione. da się.

Stary 2017-06-25, 23:48   #543
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Jak Twoim zdaniem inaczej rozwiązać czas ciąży nauczycieli?
Zlikwidować im macierzyński czy zwolnić?

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem. Jeśli się chce kolejną ciążę, to powiedzieć to dyrektorowi, jakoś to ugadać, a nie przychodzić na miesiąc/dwa i znikać

Nie ma nic gorszego dla cyklu ksztalcenia niż w kółko zmieniający się nauczyciele. Jeden wymaga tak drugi śmak, trzeci jeszcze inaczej. Angielski to nie taka tragedia, gorzej z matmą czy chemią (na zasadzie jeden opowie kiepsko o alkenach, bo myśli, że zachaczy o temat przy okazji ozonolizy, którą zaplanuje na koniec semestru, drugi pomyśli, że wszystko zrobione z alkenów i węglowodorów ogółem i nawet nie wspomni o ozonolizie). Wiem, bo dokładnie to mi się zdarzyło przy ciężarnej chemiczce. Raz to nic, ale jeśli wraca na dwa miesiące co rok przez trzy lata, a potem inne zastępstwo, to nagle jedna klasa ma sześciu nauczycieli jednego przedmiotu (no czterech, ale ta przychodzi i odchodzi też co chwilę i znowu pojawia się problem) i straszny burdel.

Można to jakoś ugadać i załatwić. Może to trochę brutalne, ale sądzę, że takie 6 lat to spora przesada i powinno być jakieś czasowe ograniczenie, ile ciężarna może bezpodstawnie zajmować miejsce pracy. Powinny być chociaż jakieś kontrole tych wiecznie zagrożonych ciąż. Jest to nie fair w stosunku do bezdzietnych i pracodawcy, ale najbardziej nie fair w stosunku do kobiet z prawdziwą ciążą zagrożoną.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 00:07   #544
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Nie wiem. Jeśli się chce kolejną ciążę, to powiedzieć to dyrektorowi, jakoś to ugadać, a nie przychodzić na miesiąc/dwa i znikać

Nie ma nic gorszego dla cyklu ksztalcenia niż w kółko zmieniający się nauczyciele. Jeden wymaga tak drugi śmak, trzeci jeszcze inaczej. Angielski to nie taka tragedia, gorzej z matmą czy chemią (na zasadzie jeden opowie kiepsko o alkenach, bo myśli, że zachaczy o temat przy okazji ozonolizy, którą zaplanuje na koniec semestru, drugi pomyśli, że wszystko zrobione z alkenów i węglowodorów ogółem i nawet nie wspomni o ozonolizie). Wiem, bo dokładnie to mi się zdarzyło przy ciężarnej chemiczce. Raz to nic, ale jeśli wraca na dwa miesiące co rok przez trzy lata, a potem inne zastępstwo, to nagle jedna klasa ma sześciu nauczycieli jednego przedmiotu (no czterech, ale ta przychodzi i odchodzi też co chwilę i znowu pojawia się problem) i straszny burdel.

Można to jakoś ugadać i załatwić. Może to trochę brutalne, ale sądzę, że takie 6 lat to spora przesada i powinno być jakieś czasowe ograniczenie, ile ciężarna może bezpodstawnie zajmować miejsce pracy. Powinny być chociaż jakieś kontrole tych wiecznie zagrożonych ciąż. Jest to nie fair w stosunku do bezdzietnych i pracodawcy, ale najbardziej nie fair w stosunku do kobiet z prawdziwą ciążą zagrożoną.
Aha czyli peawo na mi mówić ile mogę mieć dzieci w jakim odstepie czasu?
Czyli ktoś ma decydować o moim ciele i mojej płodności? Tylko jak kiedyś kazano rodzic, to Ty chcesz totalitaryzmu w drugą stronę i zabronić rodzic?

Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 01:31   #545
neskarta
Raczkowanie

Cytat:
Czyli ktoś ma decydować o moim ciele i mojej płodności? Tylko jak kiedyś kazano rodzic, to Ty chcesz totalitaryzmu w drugą stronę i zabronić rodzic?

Nie dorabiaj ideologii. Chodzi tylko o to, zeby mamuski nie traktowaly ciazy jak choroby i wymowki, zeby byc na zwolnieniu. Rozmnazaj sie jak chcesz, ale nie blokuj tym innych, tak jak oni nie blokuja Ciebie.

Stary 2017-06-26, 03:17   #546
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Wow.

Przepraszam, że uważam, iż kobieta, która planuje 3 ciąże z roczną przerwą pod rząd powinna powiedzieć o tym pracodawcy tak, żeby mógł kogoś na stałe na ten okres zatrudnić, a nie robić z siebie debila i z innych wpadając na miesiąc co jakiś czas do pracy i robiąc zamieszanie. Już lepiej, żeby brała hajsy i nie pokazywała się wcale.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 07:08   #547
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Wow.

Przepraszam, że uważam, iż kobieta, która planuje 3 ciąże z roczną przerwą pod rząd powinna powiedzieć o tym pracodawcy tak, żeby mógł kogoś na stałe na ten okres zatrudnić, a nie robić z siebie debila i z innych wpadając na miesiąc co jakiś czas do pracy i robiąc zamieszanie. Już lepiej, żeby brała hajsy i nie pokazywała się wcale.

A jak myślisz: co by zrobił pracodawca, któremu pracownica na wstępie mówi, że planuje 3 ciąże pod rząd? Pogratulował radośnie czy raczej się jej pozbył? Wszyscy pracodawcy popierają rodzenie dzieci - byle nie u mnie w firmie.
Żeby nie było, nie popieram też wiecznego urlopu lub zwolnienia. Btw. taką delikwentkę można zwolnić, nie jest to łatwe, ale da się.
Stary 2017-06-26, 07:43   #548
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neskarta Pokaż wiadomość
Nie dorabiaj ideologii. Chodzi tylko o to, zeby mamuski nie traktowaly ciazy jak choroby i wymowki, zeby byc na zwolnieniu. Rozmnazaj sie jak chcesz, ale nie blokuj tym innych, tak jak oni nie blokuja Ciebie.

Bo każda ciężarna na l4 to l4 wynusza i symuluje. I ta nauczycielka na pewno też symulowała, na bank.

Stary 2017-06-26, 08:16   #549
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A jak myślisz: co by zrobił pracodawca, któremu pracownica na wstępie mówi, że planuje 3 ciąże pod rząd? Pogratulował radośnie czy raczej się jej pozbył? Wszyscy pracodawcy popierają rodzenie dzieci - byle nie u mnie w firmie.
Żeby nie było, nie popieram też wiecznego urlopu lub zwolnienia. Btw. taką delikwentkę można zwolnić, nie jest to łatwe, ale da się.
Oj tak... Moja koleżanka po kilku latach pracy w międzynarodowej korporacji trafiła do szpitala po poronieniu. Przyznała się szefowi, że planuje ciążę i w tempie ekspresowym otrzymała wypowiedzenie ( akurat to korpo nie grzeszy dbałością o pracowników).
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 08:54   #550
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Chce zabaczyc jak wizazanki planujace ciążę mowia o tym szefowi😃

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 11:55   #551
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
prawo do urlopu macierzyńskiego gwarantuje kodeks pracy i nie bardzo rozumiem dlaczego kobieta miałaby z tego nie korzystać, tak samo jak ma prawo wrócić do pracy po zakończonym urlopie, ona przecież się nie zwolniła z pracy. Matka-terrorystka uważa, że jej Brajanek jest najważniejszy i co z tego, że może np. na egzaminie rozpraszać całą salę (kto gwarantuje, że dziecko będzie spokojne przez 1,5h? może biegać, płakać, zaczepiać), no ale ja jestem matką i mi się należy. Tyle że innym ludziom też należy się spokój i jeśli ktoś decyduje się na macierzyństwo, to niech ponosi tego konsekwencje (czyli jeśli nie mam z kim zostawić dzieciaka, to zostaję w domu a nie ciągnę go na egzamin utrudniając życie innym i sobie też, bo zamiast skupić się na egzaminie to skupiałabym się na dziecku). Tak samo nie wzięłabym dziecka ze sobą do pracy.
Nie każdy egzamin trwa 1.5h i jest pisemny. Ja miałam ustny wtedy kiedy zbralam córkę. Gdy inni zdawali czekałam na korytarzu, wiec nikt nie oblał przeze mnie. I nie każdy ma termin egzaminu 2mce przed, ja w szkole policealnej miałam 2 tyg przed podane.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 12:06   #552
Ingrid80
BAN stały

I wchodzilas na egzamin z dzieckiem czy zostawialas na korytarzu?

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 12:07   #553
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dziewczyny, ależ wy się upieracie, że "można? Można! Da się? Da się! Ja miałam dziecko i zrobiłam tak i tak i nikomu to nie przeszkadzało." ja jasno napisałam - dziewczyna przyszła na poprawę PISEMNĄ z dzieckiem, została poproszona o przyjście za godzinę bez dziecka, albo nie pisze w ogóle - i nagle dało się zorganizować opiekę.
Niestety, tak to jest, że jak ktoś ma dziecko, to jest ono jego zmartwieniem, nie wszystkich dookoła. W końcu się ten egzamin (poprawę egzaminu) udało napisać w spokoju, dziewczyna przyszła za godzinę i odpowiadała ustnie. I tyle. Naprawdę, nie trzeba rozkminiac na milion sposobów, że może to, może tamto, a może nie miała z kim zostawić, a może musiała wziąć, bo dziecko płakało - MOŻE, ale to nie jest zmartwienie ani innych studentów, ani wykładowców.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 12:35   #554
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ależ wy się upieracie, że "można? Można! Da się? Da się! Ja miałam dziecko i zrobiłam tak i tak i nikomu to nie przeszkadzało." ja jasno napisałam - dziewczyna przyszła na poprawę PISEMNĄ z dzieckiem, została poproszona o przyjście za godzinę bez dziecka, albo nie pisze w ogóle - i nagle dało się zorganizować opiekę.
Niestety, tak to jest, że jak ktoś ma dziecko, to jest ono jego zmartwieniem, nie wszystkich dookoła. W końcu się ten egzamin (poprawę egzaminu) udało napisać w spokoju, dziewczyna przyszła za godzinę i odpowiadała ustnie. I tyle. Naprawdę, nie trzeba rozkminiac na milion sposobów, że może to, może tamto, a może nie miała z kim zostawić, a może musiała wziąć, bo dziecko płakało - MOŻE, ale to nie jest zmartwienie ani innych studentów, ani wykładowców.

A MOŻE* było tak, że dziewczyna miała opiekę zorganizowaną a pół godziny przed okazało się że upa blada. Miała zostać w domu i ryzykować nieusprawiedliwioną nieobecność na egzaminie? Jak poszła okazało się, że można to jakoś sensownie rozegrać - egzaminator zaproponował odpytanie za godzinę, ona miała chwilę, żeby kogoś na ten kwadrans ogarnąć. Zawsze to dużo krócej niż egzamin pisemny. Jakby nie przyszła w ogóle to byłoby, że sobie olewa.

* Jeśli akurat w tym przypadku tak nie było, to i tak jest to prawdopodobny scenariusz gdzieś tam kiedyś. A tak patrząc na sprawę na chłodno - przecież to są jakieś naprawdę pojedyncze sytuacje. Jakoś trudno mi uwierzyć w te tabuny szalonych studentek-matek, które ciągają dzieci po uczelniach dla rozrywki. Jasne, jest jakiś margines słodkich idiotek celujących w "zaliczenie za dziecko", ale to margines podobny do tego, gdy inne lalunie przychodzą w opasce na biodrach i dekolcie do pasa po "zaliczenie za wygląd", albo do idiotów, którzy co egzamin to inną babcię "chowają".
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 12:41   #555
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

no już chyba większego udogodnienia dla matki jak "indywidualny tok nauczania" to uczelnia nie może zrobić... jakoś u mnie na uczelni pracują ludzie i ze wszystkim da się dogadać, coś przesunąć, coś ustalić niezależnie od tego, czy ktoś ma dziecko, zachorował, miał wypadek czy studiuje drugi kierunek. tak naprawdę pozostaje kwestia tylko i wyłącznie tego, żeby się na dany egzamin przygotować, a nie liczyć na to, że wykładowca zaliczy matce przedmiot "bo Brajanek".

przedszkole na kampusie? w teorii super sprawa. tylko już to widzę jak do państwowego przedszkola np. w Gdańsku mają pierwszeństwo dzieci rodziców np. z Lublina, bo rodzice-studenci, a rodzice-gdańszczanie nie protestują, chociaż ich dzieci do państwowej placówki się nie dostały.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7496216 1] Jak poszła okazało się, że można to jakoś sensownie rozegrać - egzaminator zaproponował odpytanie za godzinę, ona miała chwilę, żeby kogoś na ten kwadrans ogarnąć. [/QUOTE]
i tu jest sedno sprawy. czy dziewczyna poszła do wykładowcy, pogadała i zapytała o możliwość zaliczenia czy po prostu przyszła i wyszła z założenia, ze dziecko będzie na sali, bo tak i dopiero po proteście wykładowcy coś tam ustalili.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 12:41   #556
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Przedszkola przy uczelni to jedno, ale sprawdzilyby siebtez pokoje zabaw gdzie można by dzieciaka na godziny zostawic. Np na czas wykladu czy egzaminu.

Stary 2017-06-26, 12:47   #557
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Przedszkola przy uczelni to jedno, ale sprawdzilyby siebtez pokoje zabaw gdzie można by dzieciaka na godziny zostawic. Np na czas wykladu czy egzaminu.

I kto by się miał tymi dzieckiem zajmować? Serio pytam specjalnie zatrudniona przedszkolanka? Studentka? Pracownik uczelni? Czy to byłoby odpłatne? Czy uczelnia musiałaby na to wyłożyć pieniądze?

Stary 2017-06-26, 12:54   #558
Konto usunięte

Cytat:
I kto by się miał tymi dzieckiem zajmować? Serio pytam specjalnie zatrudniona przedszkolanka? Studentka? Pracownik uczelni? Czy to byłoby odpłatne? Czy uczelnia musiałaby na to wyłożyć pieniądze?

A może tak studentki pedagogiki w ramach praktyk

Cytat:
i tu jest sedno sprawy. czy dziewczyna poszła do wykładowcy, pogadała i zapytała o możliwość zaliczenia czy po prostu przyszła i wyszła z założenia, ze dziecko będzie na sali, bo tak i dopiero po proteście wykładowcy coś tam ustalili.
Może po prostu w stresie nie ogarnęła / nie znalazła egzaminatora przed wejściem na salę? Czasami jest z tym niezły sajgon. Wychodzę z założenia, że jak się wie, że w tym i tym terminie nie ma możliwości, żeby ktoś się moim dzieckiem zajął, to idę wcześniej, mówię jaka jest sytuacja i pytam o ewentualne alternatywne rozwiązania. A jak coś wypadło za pięć dwunasta, to poszła jak stała bo uznała, że to lepsze niż olanie egzaminu.
Stary 2017-06-26, 12:56   #559
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:

A kto by placil za przedszkole na uczelni?
Przecież tak opieka na godziny moglaby byc platna, chodzi onto by byla dostepna.

Stary 2017-06-26, 13:02   #560
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No ale wiesz, że studenci to biedne ludzie?
Poza tym, jak to by miało działać? Przecież nigdy nie wiadomo, ile i czy w ogóle dzieci przyjdą. Więc co, babeczka od opieki ma tam siedzieć, bo może ktoś dziecko przyprowadzi czy trzeba będzie po nią dzwonić? Poza tym, egzaminy są o różnych porach - ja najpóźniej miałam o 19 więc osoba, która miałaby zajmować się dziećmi, musiałaby siedzieć np. Od 8 do 20? Czy np byłyby godziny otwarcia np. Od 8 do 16?

Stary 2017-06-26, 13:05   #561
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale wiesz, że studenci to biedne ludzie?
Poza tym, jak to by miało działać? Przecież nigdy nie wiadomo, ile i czy w ogóle dzieci przyjdą. Więc co, babeczka od opieki ma tam siedzieć, bo może ktoś dziecko przyprowadzi czy trzeba będzie po nią dzwonić? Poza tym, egzaminy są o różnych porach - ja najpóźniej miałam o 19 więc osoba, która miałaby zajmować się dziećmi, musiałaby siedzieć np. Od 8 do 20? Czy np byłyby godziny otwarcia np. Od 8 do 16?

Nie kazdy student jest biedny, a dla tych co i tak dostaja stypendium socjalne moglyby byc nizsze stawki.
Co do grafiku to wiadomo kiedy sa egzaminy i kiedy ktos by musiał byc.
Na silce tez sa kacoki dla dziei i czasmi jestbtam duzo dzieci a czasami w ogole.

Stary 2017-06-26, 13:07   #562
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-26, 13:08   #563
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
E tam, wazne by pomocy przy Brajankach noe finansowaly. W końcu mlode, samotne matki maja w tym kraju juz i tak za dobrze.

Stary 2017-06-26, 13:12   #564
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jeżu jaka ty jesteś... Dziwna. Serio pytam, jak to miałoby funkcjonować, i to bynajmniej nie dlatego, żeby "brajanki nie miały lepiej", tylko dlatego, że jestem ciekawa, jak ty to widzisz - dlatego też zadaję konkretnie pytania.
A co do siłowni z kącikiem dla dzieci - nigdy nie widziałam takich, ale wiem, że funkcjonują. Więc pytam serio, jak taka opieka na godziny miałaby wyglądać, a ty tylko "byleby brajanki nie miały lepiej"

Stary 2017-06-26, 13:16   #565
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżu jaka ty jesteś... Dziwna. Serio pytam, jak to miałoby funkcjonować, i to bynajmniej nie dlatego, żeby "brajanki nie miały lepiej", tylko dlatego, że jestem ciekawa, jak ty to widzisz - dlatego też zadaję konkretnie pytania.
A co do siłowni z kącikiem dla dzieci - nigdy nie widziałam takich, ale wiem, że funkcjonują. Więc pytam serio, jak taka opieka na godziny miałaby wyglądać, a ty tylko "byleby brajanki nie miały lepiej"

No to napislam ze grfaik moze byc dostosowany do godzin zajec i egzaminow na wydziale. I moze pracowac tam kilka osob, albo nawet studentki w ramach dorabiania sobie.
Moze byc to wspolfinansowane z funduszu socjalnego uczelni, mozw byx umowa z miastem, albo jakimis NGO. Może byc wspolpraca z wolontariuszami. Jest mnostwo opcji.

Stary 2017-06-26, 13:17   #566
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2017-06-26, 13:19   #567
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Albo po prostu na czas sesji wydluzyc godziny pracy i dac możliwość podrzucenia dziecka na godziny. Q koncu wiadomo kto gdzie studiuje i jaki ma grafik egzaminow.mamusia. Pokazuje legitke z nazwa kieru ku, pani sprawdza ze faktycznie zaraz ezgamin to biora dzieciaka na te 2 godziny.

Stary 2017-06-26, 13:23   #568
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2017-06-26, 13:25   #569
Konto usunięte

Cytat:

Jezu, na byle uczelni masz zatrzęsienie studentów pedagogiki. Serio to jakiś problem, żeby część praktyk odrobić w ten sposób? A godziny 'pozastandardowe' to okazja do zarobku. Naprawdę takie skomplikowane?
Stary 2017-06-26, 13:29   #570
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości