|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
Treningi z kettlem- co poniedziałek. (dziś mam mega zakwasy po nartach, więc to z konieczności zaczynam od 8 stycznia) Tak sobie wymyśliłam bo na pobliskiej siłowni mają taki grafik. A najlepiej wybrać konkretny dzień i godzinę czyli u mnie będzie poniedziałek 19.00.
Olejowanie włosów- bo zapuściłam to. Przez różne zawirowania w domu typu wyjazdy, remonty wypadłam z rytmu "sobota dla włosów". Chciałam przetestować olej morelowy solo i olej z czarnuszki. Jedno nowe danie w tygodniu i jedno nowe danie wege albo wegetariańskie. Chciałam zerknąć na książki kucharskie Love Vege i Ekologiczna kuchnia ekonomiczna oraz Jadłonomia 2.To tak na początek bo koleżanka namawia mnie na jogę, chciałam przetestować, więc możliwe, że jeszcze jakaś joga np. raz w tygodniu dojdzie. No i zapomniałabym- regularne stosowanie kosmetyków antycellulitwych i maseczek do twarzy raz balsamowanie ciała po kąpieli. Zaniedbałam to przez remont i niestety od razu były efekty bo moja sucha i wrażliwa skóra tego nie wybacza. Maseczkę już dziś zrobiłam, robiłam je też w święta. A teraz w sezonie na smog chcę pilnować pielęgnacji antysmogowej twarzy. By zmniejszyć ryzyko problemów z rakiem skóry jakie dopadły moją babcię. Smog jest bezlitosny, więc myśląc o przyszłości chcę się bronić.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-01-01 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szukam sprawdzonego sposobu na lenistwo, bo czasu coraz mniej a ja nic nie robię. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Konto usunięte
|
Mi sie bardzo skurczyl czas, od kiedy sporo pracuje i nie moge juz sobie pozwolic na drzemki, dlatego postanowilam przejsc na raw vegan till 4 pm, poniewaz i tak chcialam isc w tym kierunku, a musze zadbac o zdrowie, zeby miec wiecej energii. W praktyce oznacza to, ze do godziny 16 jem ''surowe'' jedzenie, czyli np. rano smoothie z bananow, szpinaku i daktyli (musze sprawdzic, ktore polaczenia owocow nie robia problemow z jelitami), w poludnie wielka miche salaty, do tego np. krakersy z siemienia lnianego (jutro bede probowac przepis - nie mam dehydratora, wiec nie bedzie do konca raw, bo zrobie je w piekarniku, ale jak sie to sprawdzi, to kupie dehydrator), a wieczorem jakis normalny posilek, czyli np. ryz z ciecierzyca w sosie pomidorowym. Poza tym niedlugo dojdzie do nas rower stacjonarny, zamierzam na nim czesto cwiczyc i przez 5 miesiecy schudnac 20 kilo. Sounds like a plan!
Poza tym przegladalam ostatnio oferty pracy i tak naprawde jesli to by mialo byc moja motywacja, to znajac niemiecki/angielski/hiszpanski/szkolac wloski, jesli jeszcze bym umiala francuski lub rosyjski, to wlasciwie nigdy by dla mnie pracy nie zabraklo. Dlatego naprawde powaznie sie zastanawiam, czy nie jestem w takim wieku i na takim etapie, ze powinnam odstawic na bok marzenia o japonskim (przynajmniej narazie) i przeprosic sie z francuskim badz zaczac przygode z rosyjskim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Japoński może być hobby, a inne języki do pracy. Ja np. włoski robię dla przyjemności, a z niemieckim i francuskim chcę się zmierzyć i uporać raz, a dobrze na potrzeby rynku pracy. Ja mam system nagradzania się za postępy z językiem do pracy nauką języka hobby.
Daktyle mogą powodować sensacje żołądkowe. Natomiast banany są stosunkowo bezpieczne, ale lepiej sięgać po te bardziej zielone- mniej cukru. Zbrązowiałe mają najwięcej fruktozy, więc na redukcję wagi nie bardzo. Co do bycia za starym na naukę języków obcych- czytałam ciekawe badania, które sugerują, że to nie ciało wysyła sygnał do mózgu, że czas się starzeć, ale to starzejący się hipokamp nadaje taki sygnał reszcie ciała. A nic tak nie odmładza mózgu jak nauka języków naturalnych, więc warto walcząc, ze starością uczyć się nowego języka w każdym wieku. Tym bardziej, że od 2 lat wiemy, że w dojrzałym mózgu na skutek nauki mogą tworzyć się nowe neurony.
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, też macie taki problem, że do połowy dnia trudno Wam się wziąć do roboty a potem zapieprzacie za dwóch?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Konto usunięte
|
No wiec tak, ja sie fruktozy i w ogole cukrow w naturalnej postaci nie boje i uwazam, ze na redukcje sa OK. Organizm zupelnie inaczej przyjmuje cukier z owocow a cukier przetworzony i zupelnie inaczej na niego reaguje. Malpy i inne zwierzeta caly dzien objadaja sie owocami i raczej nie maja nadwagi
![]() Bedac na diecie weganskiej i jedzac duzo owocow juz sie wyleczylam z ciaglych, codziennych spadkow cukru (paradoksalnie ![]() Ale juz nie bede dalej zanudzac, bo o tym mozna mowic i mowic. Co do tego, ze jestem za stara, to bylo raczej pol zartem pol serio, ze juz jestem na tyle stara, ze powinnam zachowywac sie odpowiedzialnie i nareszcie przeprosic sie z francuskim ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Miss, polecam ci ten kanal, dziewczyna jest na youtube od 10 lat: https://www.youtube.com/watch?v=Xoq4PSXyRAU&t |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przemyślałam sprawę - na razie dam sobie spokoj z rozpoczynaniem nauki norweskiego,który nie jest mi potrzebny. Musze zainwestować czas i włożyć wysilek w angielski, zdać IELTS, poduczyc sie programowania i isc w tym kierunku. Edytowane przez bonjourbelle Czas edycji: 2018-01-01 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
maszyna, nie człowiek
|
Przygotowałam dziś książki i notatki do nauki (to też się liczy jako niemarnowanie czasu, prawda?), trochę ćwiczyłam (wyrabiam nawyk) i namalowałam jeden obraz. Pora iść spać, obstawiam, że jutro w pracy będzie sądny dzień.
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
No, zrobiłam sobie Compresion de lectura z kolejnego testu z Especial DELE B2 Curso Completo. Teraz chwila przerwy, a potem Compresion auditiva z tego samego testu.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Konto usunięte
|
Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.
Dzisiaj pozwoliłam sobie jeszcze na dzień lenistwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;80110761]Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.
Dzisiaj pozwoliłam sobie jeszcze na dzień lenistwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A ja wolałam zacząć już dzisiaj, żeby później sobie nie wyrzucać, że zmarnowałam dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
maszyna, nie człowiek
|
Nic wielkiego, maluję od czasu do czasu akwarelki, żeby się wyżyć artystycznie i nauczyć malować
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Łał, jak dla mnie bomba. Ale ja się zachwycam wszystkim stworzonym przez kogoś, kto potrafi trzymać pędzel w ręku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Wow !! Sliczny!
Czemu sadny dzien ?
![]() |
![]() |
#559 | |
Wtajemniczenie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;80110761]Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.
Dzisiaj pozwoliłam sobie jeszcze na dzień lenistwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Piona! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#560 |
maszyna, nie człowiek
|
Dzięki, nie ma dużo czasu na malowanie, wciąż robię błędy anatomiczne ale nieskromnie powiem że widzę progres z kazdym kolejnym obrazem
![]() Sądny - duzo będzie się jutro działo, bo idą zmiany jak chodzi o zakres obowiązków.
![]() |
#561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pozwoliłam sobie jeszcze na dzień lenistwa ![]() [/QUOTE] Miałam kiedyś taki tryb "ciągów" robienia lub nicnierobienia. Na dłuższą metę bardzo męczące, więc postanowiłam to zmienić. Pomógł mi system 3 ważnych rzeczy każdego dnia robionych przed innymi, nieistotnymi rzeczami. Z nieistotnych rzeczy robię sobie teraz przerwy w robieniu tych istotnych, by odpocząć. Ale nie za długie. Coś a la metoda pomodoro, ale nie tak skrupulatnie, z zegarkiem w ręku. Pracuję aż jedno konkretne zadanie skończę, odpoczywam maksymalnie kwadrans. U mnie to działa.
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Mi pomaga zapisanie sobie planu minimum na każy dzień. Wtedy staram się zrobić te kilka najważniejszych rzeczy i to już traktuję jak sukces
![]() Usiadłam teraz i rozpisałam sobie cele na nowy rok, nie mam tego wiele, ale dużo wysiłku będę musiała włożyć w realizację na pewno. Zaplanowałam sobie też jutrzejszy dzień - z takiego planowania dnia wieczór wcześniej chcę zrobić nawyk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#567 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najwieksze wyzwanie dla mnie to chyba zmywac na biezaco. Juz sie nie moge doczekac bullet journala, powinien w tym tygodniu do mnie dojsc. Do trzech elementow nie wliczam prania, bo pierze sie u nas codziennie, ale ja pranie w sumie lubie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Melduję zakończenie przerabiania Compresion auditiva i zakończenie sporządzania listy rzeczy do zrobienia na jutro.
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
Ja bym nie znalazla czasu na bullet journal. Po prpstu w tym czasie pobawoc sie z psem czy ugotowac. Trzymam kciuki by w 2018 roku wasze bullet journale byly pelne zrealizowanych kolorowych lub tez skreslonych planow ! Cytat:
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8011446 1]Oj, Miss, z ciebie naprawde mozna brac przyklad. Wlasnie robie plan dzialania. Rozdzielam sobie sprzatanie na poszczegolne dni tygodnia, zeby miec niewiele do zrobienia naraz + dlugoplanowe, rzadsze elementy, o ktorych tez trzeba pamietac. Poza tym robie plan dnia, wlasnie w mysl tej zasady zrobic 3 najwazniejsze rzeczy. Najwieksze wyzwanie dla mnie to chyba zmywac na biezaco. Juz sie nie moge doczekac bullet journala, powinien w tym tygodniu do mnie dojsc. Do trzech elementow nie wliczam prania, bo pierze sie u nas codziennie, ale ja pranie w sumie lubie.[/QUOTE] Uuu mnie tez to zmywanie nalezy do najgorszych, a pranie w dzisiejszych czasach to tylko wrzucenie do pralki z odpowiednim detergentem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku, niech wszystkie plany będą zrealizowane ![]() Dziś chciałabym kupić kalendarz i spisać sobie mniej więcej moje cele, muszę zacząć planować bo wtedy faktycznie nie marnuję tyle czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.