|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Gratulacje! najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło Staś też był mocno obkręcony pępowiną.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
pola, emma, ovejita, folinka ![]() GRATULACJE! Bardzo się cieszę, że Wasze zdrowe dzieciaczki już z Wami. Mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, tak na szybko tylko skanowałam wpisy.Zua - dziękuję pięknie za przekazanie wieści My od wczoraj w domku, Ziemko bardzo przejęty i entuzjastyczny, karmię piersią, Żelko jest totalnie inny niż brat. Napiszę coś więcej i wrzucę fotkę na Fb, jak się lepiej ogarnę. Buziaki i siły dla Was wszystkich na końcówce ciąży - uwierzcie mi - warto dotrwać jak najbliżej terminu. |
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja się martwiłam 10 kg, że to mało![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sam raz Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Folinka gratulacje ;*
Mały wczoraj wieczorem tak fikal że myślałam że zaraz pojedziemy do szpitala. Ale zasnęłam Od rana brzuch mi twardnieje, teraz zaczyna delikatnie boleć jak na okres, a śluz lekko krwią pozbawiony. Mam nadzieję że się zacznie, moja położna ma dziś nockę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
No wreszcie mogę to napisać : Benio Folinka brawo dla Was
️ ogromne gratulacje odpoczywaj Folinko i zbieraj siły ![]() Chudzielce z Was Ja mam 19 kg na plusie ale pocieszam się że większość w brzuch poszła i tylko trochę w doopsko wiec nie ma tragedii co do rozstępów? Kto ma i sie przyzna? Bo u mnie w ostatnim tygodniu popekało podbrzusze i boczek kurde całą ciążę się smarowałam i dbałam o skórę a tu na końcówce taki zonk 🤯 jojczę mojemu chłopu o to strasznie - normalnie problemy pierwszego świata ale jakoś mnie to zasmuciło. Też tak macie czy może podchodzicie do tego bardziej racjonalnie? Moja mama mi powiedziała że jak jest ciąża to są rozstepy i nie ma co robić dramy normalnie zero zrozumienia a ja już ceny lasera czy innych cudów sprawdzałam - drogo wychodzi ![]() Powiedzcie że nie tylko ja się takimi bzdurami zajmuje ![]() Ej a wiadomo co u Patrycji? Jak jej synowie zareagowali na siostrę i wogóle - może na fb się odzywała? Pati jak tam u ciebie?? ![]() Ide na zakupy w ten upał musiałam na kuriera czekać i dopiero teraz mogę opuścić posterunek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrycja na fb dzisiaj pisała tylko żeby dodać jej mała do listy urodzonych dzieci i tyle Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko, gratulacje!!
Ja nie mam na razie rozstępów i niczym się praktycznie nie smaruję w ciąży. Mam nadzieję, że już nic mi nie wyjdzie. A co do wagi to mam 18kg na plusie i 3,5tygodnia do porodu . I ciekawe co u Poli. Też zamilkła. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pilnowałam smarowanie to nie reguła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Super, że Benio jest już na świecie i super, że sn!!! No pewnie, odpoczywaj teraz!!! Buziaczki |
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To normalne, że zależy nam na wyglądzie Też poszło mi tylko w brzuch i 111cm w pępku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Folinko serdeczne gratulacje odpoczywajcie!
Kciuki i uściski dla dziewczyn z maluszkami już w domach ![]() Co do wagi to u mnie ok.9 kg na plusie i na razie rozstępów brak do porodu wg terminu 20 dni. Ale nie skacze z radości bo łącznie mam nadwagi ponad 30 kg z tym że zapracowana przed ciąża. |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naczekałaś się na Benia.Cami, emna, ovejita super, że wychodzicie do domków. My na wypis też się naczekaliśmy, Szymka miałam szybko ale swój po ponad trzech godzinach. Dzisiaj były położne, smok pięknie przybiera na wadze, wszystkie plamki i krosteczki od naświetlania mu poginęły. Zdjęły mi szwy i od razu lepiej się siedzi. Jutro od rana chcemy jechać do urzędu gminy i złożyć wszystkie wnioski, żeby mieć to już z głowy no i jak naszybciej kasę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
I u mnie 17 kg na plusie, jak na razie jak w poprzedniej ciąży. Licze na to, że szybko zrzucę, bo przy Młodej rok to zrzucałam :/
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#558 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
skubie go i skubie ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jeszcze apropo naparu z lisci malin - ja mam takie liście ususzone z lasu, to jak ten napar zrobic ? Ile tego wrzucic i gdzie ? Gotowac w garnku czy zalac po prostu w kubku wrzatkiem ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam około 10 minut i przecedzam przez sitko i pijem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Folinka gratulacje!! Odpoczywaj!! Ja rozstępów nie mam, a przynajmniej nie widzę. Dziś mam na obiad pierogi ze śliwkami. Pychotka. Ale to mama robiła. Mam tez bób i fasolkę z własnej działki właśnie przygotowuje do mrożenia i na kolacje tez będzie. Co do wagi to do 10 kg mi dobija ale do zrzucenia jeszcze conajmniej dodatkowe 10 albo i 15. Ale jeśli będę miała po porodzie tyle energii co teraz to zrzuce. Jestem dziś jakaś słaba strasznie i być może jakiś czop powoli zaczyna ruszać, ale może to po prostu śluz.no nic czekam. Choć akurat dziś tz ma poza domem nocować hmm, trudno jakoś dojedzie jakby co.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Ja już zaliczyłam basen do ud pochodziłam sobie
i teraz przyjemnie chłodno w nogi dalej. A też od dwóch dni śluzu mam więcej ale bez zapachu nic nie swędzi więc chyba wszystko ok. Dosyć gesty jestWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
a gdzie to się kupuje? To nie zaszkodzi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Oby ruszyło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tyle śluzu, że wczoraj myślałam, że mi się wody sączą
... bezzapachowe, przezroczyste, wypisz wymaluj. Ale to raczej się pociłam, dużo spacerowałam więc produkcja się ruszyła i tak to wyglądało .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
tą herbatę z liści malin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
położna mi też mówiła żebym ja piła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło 

gratulacje!!! 
A ja się martwiłam 10 kg, że to mało
️ ogromne gratulacje
odpoczywaj Folinko i zbieraj siły 
Ja mam 19 kg na plusie
ale pocieszam się że większość w brzuch poszła i tylko trochę w doopsko wiec nie ma tragedii
kurde całą ciążę się smarowałam i dbałam o skórę a tu na końcówce taki zonk 🤯 jojczę mojemu chłopu o to strasznie - normalnie problemy pierwszego świata ale jakoś mnie to zasmuciło. Też tak macie czy może podchodzicie do tego bardziej racjonalnie? Moja mama mi powiedziała że jak jest ciąża to są rozstepy i nie ma co robić dramy
normalnie zero zrozumienia a ja już ceny lasera czy innych cudów sprawdzałam - drogo wychodzi 

Naczekałaś się na Benia.
Może i niewiele ale dla mnie stanowczo za dużo ciężko mi się w nocy obrócić a co dopiero wstać.. Jedyne pocieszenie że rosnie mi tylko brzuch a reszta bez zmian.. Aż dziwne że przy takim brzuchu nie mam jeszcze rozstępów, ale na to jest jeszcze czas więc narazie się nie nastawiam, że zostanę bez, moja mama ma cały brzuch w paski..
... bezzapachowe, przezroczyste, wypisz wymaluj. Ale to raczej się pociłam, dużo spacerowałam więc produkcja się ruszyła i tak to wyglądało
.