|
|
#511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Cambria gratuluje dużej i punktualnej córci
![]() Kitosa - A tobie oczywiscie gratuluje urodzenia Maciusia. Emma - pozazdroscic szybkosci w dochodzeniu do formy oby wszystkie cc byly takie ! Folinko - kciuki za poród czekamy na Benia! We wtorek mialam wizyte u gina szyjka twarda zamknieta Mareczek sie nie spieszy i bardzo dobrze bo dopiero w przyszlym tygodniu moge zaczac przeprowadzke do swojego mieszkania i szykowanie toreb do porodu. Aha i jeszcze nie mam dla niego łóżeczka- zamówienie poszlo, ale dostawa sie opoznia.... Za tydzień tj 9 lipca ide na samo ktg kontrolnie, a potem 17 lipca juz do szpitala i do porodu zostaje....boje sie jak cholera |
|
|
|
|
#513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna motywacja do wielopielo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
tantum rosa można? Może kupić jakieś probiotyki dopochwowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja rany nie czuje połowy brzucha nie czuję, stąd mi tak dobrze w domu pewnie mnie złapie i zaczną się schody Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
aaaa zjadła bym ruskie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Zua to widzę, że u Ciebie podobnie jest jak u mnie za to nastawia się że po będzie można jak młodu będzie na zewnątrz i go uświadomiłam że jeszcze istnieje takie coś jak polog i tak od razu się nie da :-D.
Kropka jak mi ostatnio tylko powiedzieli, że mogę wyjść to też juz za 5 minut byłam w gotowości przyszykowana do wyjścia :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aha... U mnie się zaczynają SMS, wiadomości na fb... Czy już urodziłam i jak to jestem jeszcze w domu. I to uwaga... Od osób których się w ogóle nie spodziewałam i nie powinno to i ich obchodzić. Już napisałam kilku osoba, że jak urodze to napewno się o tym dowiedza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mi nerwy puszcza, to odpisze mniej przyjemnie. Co ich to w sumie obchodzi albo znajomi których w ogóle się nie spodziewałam, albo daleka rodzina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Emma super!! To szok ze tak szybko, ale bardzo dobrze. Kropka w ogóle się nie przejmować. A ty miałaś zalecenie tak wcześnie iść na bioderka z jakiegoś powodu? Bo u nas zalecenie jest po 6 tyg i nawet widzę ze jak ktoś wcześniej idzie to właśnie czesto jest na granicy bo maluch jeszcze niedojrzały. Ale za miesiąc to właśnie te 6 tyg będzie. A i tetrę masz wiec zawsze to problem mniejszy- jeszcze welniaczek i już super w ogóle. Do mnie tez znajomi/ rodzina piszą czy już, ale ja się cieszę. Żyje teraz w takim odosobnieniu jak na siebie ze każdy SMS mnie cieszy. U mnie znów upał i już mi nastrój siada bo mecze się szybciej, mieliśmy na wieś jechać ale tam na zewnątrz wiele nie porobie bo upał, w nocy śpimy na poddaszu i tez ciężko. Chyba zostanę w domu a tz pod telefonem w nocy, chyba ze się coś zacznie rozkręcać. A właśnie, macie jakieś fajne pojemniki na różne dzieciowe gadżety? Dobrej pory nie planowałam, ale zdecydowaliśmy się na przewijak w formie półki to sobie postawiłabym właśnie jakieś pojemniki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Emma ale fajnie ze juz wychodzicie!!!
Zabrali mi auto do naprawy klimatyzacji a ja nawet nie mam nic na obiad w domu. Poza tym mam spotkanie z położna o 1:30 w klinice i ja nie wiem jak ja tam pójdę. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Anima zdecydowanie Ikea. Na pewno znajdziesz odpowiedni rozmiar. Oni tam maja tego mase. |
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ikee mam daleko, ale widziałam ze jest jakiś punkt odbioru u nas w mieście, muszę zobaczyć jak to działa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Anima u mnie też powrót upałów, ale było już ponad tydzień tak chłodniej to dało się odsapnac, a teraz dobrze niech lato wróci jak dzieciaki maja wolne. Mnie cieszy widok jak jadę na wieś i widzę u sąsiadów jak całe dnie na basenie potrafią siedzieć i się bawić albo na polu ganiac, a nie przy tych kompach i telefonach
![]() Ja dziś z rana miałam taką chec na tortille z pobliskiej piekarni-mini restauracji, że już tą zachcianke spełnilam :-D za niedługo będę mieć podwozke do rodziców na wieś i coś tam poodoczywam. Też myślę czy dziś do basenu nie wejść w sumie na stojąco woda tak do ud to nie muszę się moczyc hm.. Myślę tylko jak tam wejdę i wyjdę teraz :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
U nas też dzisiaj upał 30 stopni w cieniu i się zastanawiam jak w taki upał mam iść na zakupy.
Ja nie będąc w ciąży nienawidzę takiego ciepła a co dopiero teraz z takim nadbagażem. W ogóle moja waga oszalała mam 12 kg na plusie i jeszcze 3 tygodnie do terminu! ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No masz racje, dla dzieci jednak super. My tez mamy na wsi wielki basen i dzieciaki mojej kuzynki tylko czekają żeby korzystać. Jakbym była bez brzucha to tez bym lato doceniła, ale tak to mnie meczy. Do basenu wchodź. Ja jak się nie rozpakuje to w weekend się po relaksuje na materacu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 15 kg na plusie i 3 tygodnie do porodu
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie 10 kg na plusie i 3 tygodnie .
|
||
|
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 12kg na plusie i 4 tyg do porodu.
A tą pogodę kocham ![]() ![]() ![]() Może dla mnie tak być codziennie. Jak było zimno czułam się gorzej.Może temu, że mieszkam na wsi dom w cieniu ![]() Dziś na obiad ryż z warzywami a na deser może jakieś lody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#529 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozwól, że sutami pokrece w samotności bez gości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama z cgecia wskoczylabym do takiego basenu..... ale gdzie ja mam go szukać ! Na wies do teściów nie pojadę teraz, a ibasenu nie ma takiego dużego dla mnie ![]() Cytat:
||||
|
|
|
|
#530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Beniamin Marcin ur. 5.07 godz. 5:30, 3185g
Poród sn, niestety z komplikacjami. Na szczęście miałam znieczulenie, więc chociaż niebolesny. M.in. Beni był okręcony pępowiną i jeszcze miał na niej supeł, wierciołek mój mały
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam i czekam na tą Folinkę, mam nadzieję, że wszystko dobrze
![]() To ja z kolei chudnę, ale lekarz nie widzi nic niepokojącego w tym więc sobie nic nie wkręcam. W tym momencie +10kg (było już +12kg) i 4 tygodnie do TP ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Folinko gratulacje! To faktycznie miałaś przeżycia i stresu pewnie, najważniejsze że już wszystko dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- U mnie +17kg i 2 tygodnie do porodu, ale waga ogólnie w miarę stoi od ponad Mc +/-2kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#534 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przemywam ją, ale mnie to mega stresuje. I mnie piecze miejsce cięcia/szwy przy chodzeniu i wstawaniu. Wstawanie z pozycji leżącej to masakra.Może w ogóle Ci się nie zacznie? Tego się trzymajmy ![]() Ja dzis póki co bez leków ale okazało się że jednak mój ucisk na nerw nie minął całkiem. Lekarz powiedział ze za 6 tyg powinno już minąć zupełnie. Cytat:
Potwierdzone - idziemy do domu! Czekamy tylko na szczepienie i wypisy ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!! Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() To ja 5 dni do tp i 5 kg na plusie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na wieści!Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też ze wstawaniem mam trudności, najpierw nogi idą w dół a ja bokiem się ręka pomagam i podnoszę. Siedzenie już spoko i chodzenie też, wiadomo wolniej i do spacerów to tak szybko nie wrócę Coś mało krwawię, mniej niż przy @. Zgłaszałam tutaj i mówią, że to różnie jest, jak będę więcej w domu chodzić to powinno więcej lecieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po zakupach, już nigdzie dzisiaj nie wychodzę.. Biorę się za obiad- papryczki faszerowane. Zapas owoców na dzisiaj zrobiony także już nikt mnie z domu nie wyciągnie. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

o tym szczypaniu brodawek i brzucha tez mi położna mówiła. No nic - bede siedzieć i szczypac 

Kolejna motywacja do wielopielo 

w domu pewnie mnie złapie i zaczną się schody 

Ja nie będąc w ciąży nienawidzę takiego ciepła a co dopiero teraz z takim nadbagażem. 

.