![]() |
#541 |
BAN stały
|
Dot.: Królowe Offtopu
polazło
![]() czekam na konstruktywną krytykę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
BAN stały
|
łeee Afruna już leziesz
![]() Maro wklejaj, wklejaj, potworzymy siakieś potworki (niach niach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Rafa-Fara skacze po dachach, aż tu nagle <ptryyt> noga Rafa-Fary grzęźnie w dachu... Biedna Rafa-Fara nie wiedziała, że w butach na 15 cm szpilce nie biega się po dachach... ![]() <dzieci: BUUUUUUUUUUUUUU!!!!> ![]() Dzielna Vathroma i jej poddana Uoziz chwytają podstępną Rafa-Farę i więżą ją w londyńskich, zagrzybionych i nawiedzonych lochach! ![]() I znów ZŁO zwycięża! <dzieci klaszczą!> ![]() [/quote] Cytat:
Rafa-Fara w pośpiechu zakopuje to co już odkopała. Po drugiej stronie żelaznych drzwi pojawia się piekielnie seksowna Vathroma w towarzystwie dwóch członków "Kerho Helsinkiläinen Vampyyri" * <dzieci wstrzymują oddech> Vathroma przeczuła zamiary Rafa-Fary i postanowiła ją przenieść do lochów w tajnej placówce Stoważyszenia Helsińskich Wampirów, strzeżonej przez najgroźniesze bestie na świecie... Nikt nie wiedział o tajnym i mrocznym labiryncie sal i korytarzy płynących pod Senaatintori** Drzwi do lochu otwierają się. Rafa-Fara i Vathroma stają twarzą w twarz. Na twarzy Rafa-Fary widnieje strach. Vathroma wydaje polecenie swoim towarzyszom, Helsińskim Wampirom: -Skuć ją. Jak będzie chciała uciekać, zabijcie ją. <Vathroma odwraca się na pięcie i wychodzi> Rafa-Fara jest przerażona. Nie wie, że odbędzie tragiczną w skutkach podróż do mrocznych Helsinek... W londyńskiej mgle słychać tylko słabnący krzyk Rafa-Fary..... <dzieci: aaaaaaahh ![]() *"Kerho Helsinkiläinen Vampyyri"- Klub Helsiński Wampir **Senaatintori- Plac Senacki, centrum Helsinek.[/quote] Ciąg dalszy nastąpi...... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Mruffkolini rzadzi :brawo:
szapoba ![]()
#545 |
Zakorzenienie
|
uch to jeszcze raz ja
![]() benito, przeczytalam, wiesz co ... masz bardzoe lekkie pioro ![]() ![]() ale uch ..za duzo troche ... za krotkich zdan, rownowaznikow ![]() ![]() ![]() ja bym widziala wiecej rozbudowanych zdan ... czuje o co chodzilo z tym ,zeby byly krotkie zdania ![]() ale jednak troche za daleko z tym poszlas ![]() sie mnie tak wydaje ![]() ![]() i akcja bardzo szybko poszla ..jak dla mnie za szybko ..ciach ciach ,tu pub, tu babka a tu juz policjant ![]() mozna to bylo bardziej rozciagnac ![]() ale tak to juz jest z pisaniem powiesci grozy ![]() ale kumam ,ze to mialo byc krotkie ! ![]() jak dla mnie masz talenta duzego i powinnas isc w tym kierunku ![]() zreszta ja sie tam nie znam ![]()
#546 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam takie krotkie zdania. moich nauczycieli tos trasznie wkurzalo, ale ja przez cale liceum mialam takiego stajla
![]() bardzo mie sie podoba, tylko faktiko akcja szybko poszla ![]()
#548 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
BAN stały
|
no dobra, to opowiadanie to z dupy, bo było na zamówienie i do przetłumaczenia - dlatego zdania jak najprostsze, co by się koleżanka po nocy nie pochlastała (a i tak powiedziała że mam w ryj za te sznury korali i zsiniałe usta
![]() ale, ale mam dużo przykładów swojej twórczości, ino wszystko ekonomiczne ![]() ![]() zaraz Wam sendne felietonik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie zizek, wszystko zalezy od indywidualnego stylu autora
![]() dla mnie np kiczowata co dla niektorych powiesc "Kod Leonarda da Vinci" byla mega facet budowal napiecie i nie chciao sie oderwac od ksiazki ![]() ludzie wieszaja na ksiazce psy, mnie sie tam pod wzgledem literatury podobala ![]() maro , nasza opowiesc <z lezka w oku>
#551 |
Zakorzenienie
|
czeeeeekamy
![]() ja koda tez lubiem ![]() ![]()
#552 |
Zakorzenienie
|
uuu benek ona to miala przetlumaczyc na inny jezyk?
![]() no to juz wszystko jasne , ![]() ale wiecie, lubie rozbudowane zdania w tego przykladach prozy ,ale ! orzeszkowa zdecydowanie przesadzala z tymi opisami w "Nad niemnem" ![]() ozywiscie nad niemnem to inna bajka niz thriller ,nu ale wiadomo o co mi chodzi ![]() nu benek, chwal sie jeszcze ![]() aj dobra dziewczyny, bossy gdzies tam harcuje, bri poszl spac i ja ide w slady ostatniej ,wiec zakopuje sie do wyra ![]() jutro odwiedze nasze gniazdko ... mr mr ![]() ![]() branoc babule ![]()
#553 |
Konto usunięte
|
A moim zdaniem to opowiadanie Benito jest dobre jako szkic do napisania książki.
Tak jak to robią niektórzy malarze, zauważą coś fajnego, robią sobie w głowie stop-klatkę, robią pobierzny szkic, tak na szybko po to tylko by uchwycić chwilę, nastrój itp, a potem malują cały już rozwinięty obraz. Tak samo mozna z tego opowiadania napisać bardzo fajną książkę, ![]() Zresztą wielu pisarzy zapisuje sobie na karteczkach jakieś scenki które im przyjdą do głowy, dialogi, lub jakieś inne pomysły, a potem je rozwijają. ![]() Więc Benito, do dzieła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
BAN stały
|
nuuu to felietonisko polazło
![]() i ono obrazuje jak ja naprawdę "piszę", tak zawodowo ![]() Maro no dobra, to będę z włoskiej mafii ale z rumuńskimi zombi - korzeniami ![]() dobłaaaaaaaaaaa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Benek, Ty gdzies publikujesz?
![]() mimo ze ekonomiczne to czytalo mi sie swietnie ![]() ![]() ![]() ja tez ide sapc, bo normalnie to juz zapalki se wlozylam ![]() branoc ![]()
#556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo my to robimy tak, Afra sobie wymyśla swoją postać sama, ja sobie wymyślam swoją postać sama, to i ty sobie wymyslaj swoją postać sama... i ten, tego ZIZOU! ty też masz swoją postać wykreować! no, no, no! <tyrpie zizou> I tego teraz niech Afra coś napisze, a potem ja bo mam już od dawna pomysła, i was włączę i sie wtedy będziecie mogły przyłączyć, tylko trzeba będzie ustalić kolejność, żeby się posty nie mieszały w historii... wiecie co mam na myśli? ![]() A ja mam inny problem, zawsze buduję zdania za bardzo rozwinięte... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
BAN stały
|
Cytat:
wybaczam, bo ja też nie kocham (przypadkowe studia w przypadkowym mieście) z tym publikowaniem to tak, khm... czasami ![]() ![]() ale w sumie to tak dla zabawy i niezarobkowo ![]() no śpij dobrze, niech Ci się coś ładnego przyśni (może projekt kurun dla nas?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Konto usunięte
|
Eeejjj dziweczyny, to może będziemy sobie pisać w takiej kolejności:
Afra Maro Benito Zizou ? Co Wy na to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
BAN stały
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5840372]Eeejjj dziweczyny, to może będziemy sobie pisać w takiej kolejności:
Afra Maro Benito Zizou ? Co Wy na to? ![]() nio mi pasi ![]() to Afruśka dawaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Konto usunięte
|
To ja idę już spać, a raczej czytać opowiadanie Kinga
![]() No Afruuuuniuuuu napisz nam coś napisz. Dobłanoc wsystcim <mła, mła na dobranoc w policzek> ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
BAN stały
|
no ja wszystkie polazły to ja też lize, co bede sama siedziała
![]() błanoc, pcheły na noc ![]() edit: muszę napisać bo nie zdzierżę (i jak się już tak chwalimy co umimy najlepiej - to ja w sumie spać, ale to szczegół...) Maro!! właśnie żem klikła na linka w Twoim podpisie i aż mnie w fotel wgięło <benito zszokowana zbiera zęby z podłogi> jaki Ty masz talent w rencach!!!!!! myślisz o jakiejś ASP albo wzornictwie albo takim czymś?? bo naprawdę, powinnaś to sprzedawać (no chyba że sprzedajesz a ja nie wiem jesio gdzie ![]() ajm impresst <tak> |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5839228]Noooo buty to problem wielki jest.
Mi się prawie żadne nie podobają, a te co mi się podobaja to mnie na nie nie stać.... ![]() I dlatego chodzę w czarnych oficerkach... a obcasach to ja mogę od razu zapomnieć bo chodzę jak oferma i się na prostej drodze potrafie potknąc idąc w trampkach... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja Wam mówię - najlepsza na wszystko jest korona norwyyyyyyyysko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() brydzia@poczta.onet.pl [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5840372]Eeejjj dziweczyny, to może będziemy sobie pisać w takiej kolejności: Afra Maro Benito Zizou ? Co Wy na to? ![]() ja na to, że chyba kurna MNIE brakuje ![]() ![]() ![]() NO hellooooooooł!! Ja jestem, tylko spałam ![]() <biję_się_w_cyce> ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o rany, o rety. co ja tu robię o tak wczesnej porze ![]() Afra, to Ty nas dziś opuszczasz już??? ![]()
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5840365]Dobłaaaaa bądź kim chcesz
![]() Bo my to robimy tak, Afra sobie wymyśla swoją postać sama, ja sobie wymyślam swoją postać sama, to i ty sobie wymyslaj swoją postać sama... i ten, tego ZIZOU! ty też masz swoją postać wykreować! no, no, no! <tyrpie zizou>[/quote] łokej. no to ja jestem Uoziz [Łoziz], pobratymiec Vathromacostam [Maro jeszcze nie umiem tego pisac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5840372]Eeejjj dziweczyny, to może będziemy sobie pisać w takiej kolejności: Afra Maro Benito Zizou ? Co Wy na to? ![]() moze byc ![]() ![]() mam ![]() ![]() ![]() Afrodyta jedzie jturo ![]() ![]()
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaha, to coś nie doczytałam ![]() No to będzie miała nas na głowie jeszcze 1 dzień ![]() Chyba wytrzymie, co? ![]()
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach, no i ma tesknic za nami ![]()
![]() |
#566 |
BAN stały
|
Brydżet posłałam te moje duperele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle kobity czy wyście powariowały z tymi avatarami ![]() ![]() ![]() ale tak hurtowo i bez oszczeżenia... (nu nu) niom dobra ide coś sensownego zrobić, siakieś śniadanie może ![]() buziale na cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
benito,
ja juz jem 2 sniadanie ![]()
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
uch ja ino w przelocie teraz
![]() ![]() Briduś, tak jak zizek napisala jutro jadem ![]() ![]() bede tesknic ![]() ![]() ![]() a i ten uch uch eeee benek, swietny felieton, zgrabna puenta ![]() ![]() masz naprawde lekkie pioro ![]() przelozzylas trudne sprawy ekonomii na jezyk normalny, bez jakis wielkich slow i analiz, ktore sa z kosomosu wziete ![]() pisz dalej! ![]() nu mialam dopisac ciag dalszy , a i prosze dopisac mibridziaka do listy!! eee na czym to stanelo? ok ![]() uch uch , ale ja przy maro to sie zblaznie ze swoimi wstawkami ![]() Rafa-Fara widzac co sie dzieje , postanowila walczyc z krwiozerczymi bestiami. Jesli miala zginac, to na pewno nie na kolanach. Stanie do walki i albo ich pokona, albo zginie jako bohater. .....po czym zorientowala, sie ,ze jedyna jej bronia jest ..lyzeczka ukryta w tylen kieszeni, wytartych dzinsow . Czując ,ze zbliza sie koniec, odsuwala sie malymi krokami do tylu. Bestie nadchodzily do niej. - " zawsze moge dac sie skuc tym mutantom, zobaczymy co bedzie dalej..."- pomyslala Rafa-Fara. Widzac ,ze to jedyne wyjscie, z pewna niechecia wyciagnela rece do potworw, aby mogli je zwiazac. Potwory zalozyly Rafie-Farze grube sznury, oplatajace drobne rece bohaterki. Rafa-Fara czula rosnace obrzydzenie stojac tak blisko potworow. Potwory szrapnely (( eeeeej!! trzeba tym dziadom jakos nazwe nadac ! ![]() ![]() sznury, i Rafa-Fara jeknela z bolu. Wyprowadzili ja z lochu na jakis ciemny korytarz... tam czekala juz na nich Vathroma, usmiechajac sie msciwie, owinieta w czarne szaty. -" Za mna!"- warknela do groguli . Rafa-Fara ,chcac nie chcac , musiala isc z nimi w cimny tunel pelen dziwnych odglosow... c.d.n uch tyle ![]() zaraz lece z powrotem do centrum ![]()
#569 |
Zakorzenienie
|
uhaa, powieść w odcinkach. prawie jak matysiakowie w radiu
![]() ![]() ale piszta piszta, ja to potem wydam i będę bogata ![]() benito, dzięks ![]() ja nie wiem, jak Wy to robicie, że jesteście wszystkie takie młode i ładne, co??? ja też chcę! kurde ![]() o! jak miło. człek se chce odpocząć po robocie, a tu małe wierconko u sąsiadki ![]() aż mnie kurna zęby bolą od tego ![]()
#570 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Aleś mnie zawstydziła i zaskoczyła. ![]() Coś planuję, planuję ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wolę jeszcze nie ryzykować i na obcasach przemieszczać się gdy będzie bardziej sprzyjająca pogoda. Ja bardzo lubię moje kości jak są w całości. ![]() Cytat:
![]() Lisa: Afra Maro Benito Zizou Briget ? No to we trzy jesteśmy najlepsze w spaniu. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Głupoty gadasz! ![]() Cytat:
Fafa-Fara zamarła. "Nie, to nie możliwe, tylko nie kajdany!"-pomyślała, ale starała się zachować kamienny wyraz twarzy, nie chciała aby przebiegła Vathroma spostrzegła, że się boi. Gorączkowo, zaczęła snuć kolejne plany ucieczki...... Vathroma postanowiła nawiązać współpracę z Benolinniii, wiedziała, ze i ona równie silnie nienawidzi Rafa-Fary... -Skujcie ją, a następnie zawieźcie ją do przystani, za dwie godziny odpływamy- powiedziała Vathroma do Helsińskich Wampirów, po czym odwróciła się na pięcie i udała się w nieznanym kierunku. Rafa-Fara znów została sam na sam z Wampirami... Vathroma wiedziała, że pomoc Benolinnii będzie nieodzowna. Zdawała sobie sprawę, że Rafa-Fara będzie chciała uciec, podejrzewała, że wybierze do tego celu dzień, gdy Wampiry są nie zdolne do wyjścia do słońce. Wiedziała, że jej kompani nie będą mogli udać się w pogoń za Rafa-Farą, gdy będzie to konieczne. W towarzystwie swej poddanej Uoziz, Vathroma udała się do siedziby Benolinnii... CDN.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.