|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Anula tez co dzień sobie obiecuje że zaczne ćwiczyć ...
Juleczko znam to, ja cały czas powtarzam że czas Polę oduczyć piersi w nocy, ale nie mam siły ... ale robimy małe postępy. Zasypia z powrotem bez smoka wieczorem, bo było juz kilka tygodni, ze smok był niezębny ... dobrze że rozcieńczasz ja też a ze dużo pije samo zdrowie ![]()
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Juleczko ale pomysl, ze jak sie nauczy sam to bedziesz miała chwilke spokoju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
i chyba najlepiej to robić w weekend jak sie ma wsparcie męża
![]() ![]()
![]() |
#544 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Buziaki dla wczorajszysz solenizantów - Wiktorii i Marcelka oraz dzisiejszego Antka ![]() Wszystkim chorym mamom i dzieciom życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Więc możecie nas jeszcze przegonić. Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7017252]minisiu, ewa, a jaki dżem najlepszy na początek? truskawki uczulaja, prawda? W ogóle te dżemy sa bardzo słodkie, a nie chce tak szybo przyzwyczajac Maksa do słodkości. A może jakiegoś ekstra odsłodzonego używacie? [/quote] Daję normalne dżemy - malinowe, jeżynowe, jagodowe. Cytat:
![]() A szpinak dawałam. Od czwartego miesiąca już można. Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7020417] EDIT: nasz mały chodziarz: http://pl.youtube.com/user/maks1608[/quote] Świetnie mu to "idzie" Foteczki jak zwykle słodkie. Cytat:
A wczoraj mi rozciąl wargę. Oby z piersią było ok. Cytat:
Cytat:
Niech mu szybko przejdzie. Cytat:
Raczej ma to za mną niż za mężem ![]() I tak jak napisałaś, aż chciałoby się mieć drugie, tylko, że równie dobrze diabełek może się trafić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Mikołaj ma już 2 kuzynki, kuzyn na dniach się urodzi i jeszcze dwóch później będzie (płeć jeszcze nieznana) Ufff, przebrnęłam jakoś przez posty ![]() Noc ok, tylko że od 3 z rozbawionym Mikołajem między nami ![]() Pogoda taka sobie, na spacer nie jadę, bo za obiad się jeszcze nie zabrałam, tylko siedzę na wizażu ![]() Fotki ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
ewa widzę, że Mikołaj lubi szuflady. Moja to uwielbia szufladę z bielizną. A szczególnie podobają jej się moje staniki. Zakłada je na głowę. A ja wrzucam fotki z zabawką pożyczoną od Sylwii
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
super dzieciaczki
![]() Anula ale bedziesz miala inteligentna córe ona sie tak szybko rozwija ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
kanciu Klaudia ma 76 cm+/- bo mierzone w domu. Widziałam że niektóre dzieciaczki są większe. No ale to i tak 90 centyl chyba. Sylwia w tym wieku była 4 cm mniejsza. Ale za to teraz wyrosła.
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
wow a wydaje sie taka wysoka mój szypior ma 73
![]() ![]() no wlasnie moj wzrostem ma 75 centyl ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-03-27 o 13:55 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka: moim zdaniem trochę za surowa jesteś dla siebie i dla Matiego. ja tam się nie przejmuję żadnymi zasadami przy wychowaniu dzieci - ważne, żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe i pozostali członkowie rodziny w miarę możliwości też
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#550 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, ze jesli sie ktoś z czyms czuje dobrze to powinnno tak zostac
![]() ja nauczyłam małego spac u siebie bo nie chcialam, zeby spał z nami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
Ajanna
![]() ![]() Powiem tak: nie było moim zamierzeniem spanie z Matim ... robię to tylko i wyłącznie dlatego, ze nie chce mi sie co godzinę do niego w nocy chodzić ![]() ![]() I chyba dzisiaj go położę w drugim pokoju spać do łóżeczka. Kurcze, już był czas że Mati spał w swoim pokoiku w łóżeczku elegancko całą noc ![]()
#552 |
Zadomowienie
|
Juleczko
![]() A ja właśnie kipię ze złości. Mój TŻ jest Prezesem Wspólnoty, w której mieszkamy i dzisiaj mamy doroczne zebranie bo trzeba zatwierdzić bilans i podjąć kilka uchwał i właśnie TŻ zadzwonił, że stoi w korku i nie zdąży wrócić. Więc ja muszę wszystko poprowadzić brrrr będę improwizowała przed kilkudziesięcioma osobami o 16.30 ![]() Trzymajcie kciuki
#553 |
Zadomowienie
|
trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
Miniu
![]() ![]()
#555 |
Zadomowienie
|
a moja mała szaleje!!głupawka ją złapała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Juleczko pola do 3 miesiąca tez spała w łóżeczko potem zaczął sie skok rozwojowy karmienie co 2h i nie wytrzymałyśmy obie
![]() ![]()
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
Patrilko, ja mam ciągle nadzieje, że Mati polubi spanie samemu w łóżeczku w swoim pokoiku
![]() ![]()
#558 |
Zakorzenienie
|
My byłyśmy trochę na dworzu. Super słońce świeci, ale jeszcze chłodnawo. Dobrze że w końcu tą wiosnę zapowiadają.
Klaudia śpi w łóżeczku do ok 3 w nocy. Później już się wybudza i muszę ją wziąć do siebie. Ale mi to akurat nie przeszkadza. Sylwia też sypiała z nami, a jak dostała swój pokój to już spała tylko tam. Myślimy że Klaudia pośpi z nami do 1,5 roku i też już pójdzie do siebie.
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
ja tez nikole biorę do nas do łóżka tak kolo 3 w nocy bo wtedy pije mleko.My mamy w nocy zawsze szeroko otwarte okno i nie chce mi sie stac nad łóżeczkiem w taka zimnicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
no kobitki widzę,że wróciłyście do pisarskiej formy.
U nas kolejna noc fatalna.Mała przemęczona tym wszystkim. Choc jest światełko w tunelu:teraz śpi i co chwilę kaszląc wypluwa sporo wydzieliny. Mam nadzieję,że idzie ku lepszemu i to cholerstwo wreszcie z niej wylezie. Mówię Wam jak kaszle to aż się dusi.Jutro idę do kontroli. Dobrze, że nie ma gorączki. Dopero ją przebrałam,a już cała opluta, ale jej nie budzę jak się sama wybudzi przebiorę. Oczka ma takie podkrążone i bladziutka jest. Apetycik się zmniejszył, ale cyc jest dalej aprobowany. Syrop wypluwa, do nosa sobie nie da nic wpuścic-robię to niestety na siłę, a jak się wydziera bidulka. miniu- 1/ powodzenia 2/ ja nie lubię piwka typu strong 3/ buziaki dla Olivki 4/ ciemiączko Werci nadal duże moim zdaniem choc każdy learz mówi,że jest ok Klaudunia, Nikolka, Pola, Maks, Miki ![]() ![]() Ja Werkę za każdym razem odkładam do łóżeczka w zdrowiu i w chorobie, nawet jakbym miała wstawac 10 razy /teraz nawet więcej/. Co do spania w dzień to kiepsko, po prostu nie umiem jej uspic. Jedynie w leżaczku-bujaczku. A tk t ani lulając ani zosatwiając w łóżeczku w "odpowiednim"momencie . NIC Z TEGO. Ostatecznie ma 2-3 drzemki po 30-60 minut. Za to zasypa 19.00-19.30 i śpi do 6.00. 11 godzin to wystarczająco. No nie mówię jak jest teraz w chorobie of course. Anula- no Ty to masz zaparcie z tym orbiterkiem. BRAWO! Kanciu- no i przepadła nam wizyta u rehabilitantów ![]() juleczko a ja Ci powiem,że Mateusz wymaga specjalnego ulgowego traktowania przez te gipsy i szyny. I możesz go rozpieszczac ile wlezie i już. NAwet jak czasami szlag już Cię trafia to trudno, bo on w tym wszystkim jest najmniej winny i bezbronny. Jak mi powiedział dzisiaj jeden z moich słuchaczy "kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma czad ![]() ![]()
#561 |
Zadomowienie
|
iwka2002 oby mała szybko wyzdrowiała!!trzymam mocno kciuki!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
Iwka jejku biedna ta Werka
![]() Karolinqo śliczne zdjęcie i modelki ![]() Miniu, Oliwcia ma małe ciemiączko ale jest wszystko ok. Daję jedną kropelkę D3. Juleczko trzymaj się ![]() Miniu i jak wystąpienie ![]() ![]() Ewa ale Miki ciekawski ![]() ![]() Ajanna, ja to Cię i tak podziwiam, że ty tych dwóch pędziwiatrów karmisz, jesteś Duomegasuperemama ![]() Anula, noo to powiem że Oliwcia jest tylko cm "krótsza" ![]() ![]() Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o przepuklinie na brzuszku, Oliwka ma ![]()
#563 |
Zakorzenienie
|
iwka mam nadzieje, ze szybko moja synowa wyzdrowieje bo bedziemy miec chorowite wnuki
![]() na okolicznosc awansu w postach zmieniłam imidż ![]() kropka ale Cie ta biblioteka nam wydziera ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
czesc moje kochane mamuski
![]() wlasnie wrocilam z pracy po 17stej i trzeba bylo sie poprzytulac z mlodym ![]() a i przeczytalam wszysciutko co napisalyscie a ksieciunio wlasnie zaczal krzyczec na mnie. AAAA!!!!!! o tak mnie wola wracajac do tego co mowilam, ze was dokladnie przeczytalam to polwe zapomnialam do czego sie mialam odniesc ![]() ![]() no i noc mialam przerypana bo chyba dostalam jakiejs grypy zoladkowej bo najpierw zygalam a pozniej jak mnie biegunka dopadla to pol nocy na ubikacji spedzilam ![]() ![]() nie jem teraz bo sie boje ![]()
#565 |
Zakorzenienie
|
eve nie wiem czy dobrze kojarzę, ale mój mąż jak był mały to miał przepuklinę. I to się wchłonęło. Podobno tak się zdarza małym dzieciom.
kanciu to gratuluję "awansu" ![]() kropka to lepiej nie jedz. W takim wypadku najlepiej się przegłodzić. Tylko dużo pij
![]() |
#566 |
Konto usunięte
|
Ale produkcja!!
![]() A mnie(nas) prawie cały dzień dzisiaj nie było. ![]() ![]() Potem wróciłam do domu na obiad, i znów na spacer, odwiedziłam chrzestną Maksa, młody ładnie spał w drodze powrotnej, a teraz wpakowałam go na trochę w chodzik, żeby Wam cosik naskrobać. ![]() A w nocy zasypianie jest ok, po wypiciu kaszki, młody ląduje w swoim łóżeczku, chodzi sobie, gada z TŻ, a po kilkunastu minutach tatuś go kładzie, otula kołderką , głaska i mały po chwili spi. ![]() Anula, Klaudia to taki mały wyczynowiec w swojej kategorii wiekowej, i rzeczywiście, tak dorośle wygląda. ewa, Miki grzebie po szufladach, no czyli znów trzeba bardziej uważać, żeby paluszki się nie przytrzaskiwały. A, ma zarąbista fryzurkę, taki nieład artystyczny. karolinqa, popieram poprzednie wypowiedzi, ale z Was ładne kobietki. ![]() Buziole dla chorowitków. ![]() ![]() ![]() Ja tez się załatwiłam, powinni mi dac medal za głupotę. W nocy było mi tak ciepło, duszno, więc poszłam do drugiego pokoju, otwarłam okno i w kusej piżamce połozyłam sie bez przykrycia na kanapie. Po 40 minutach byłam tak zmarznięte, że w te pędy gnałam do TŻ. A rano, migdały wielkości brzoswini i głowa ruszyc nie idzie. Ja głupia. ![]() Zmykam, zajrze potem, bo mi dziecko wyje. |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
Ja już poooo uffff
![]() ![]() ![]() iwka ![]() ![]() kropka dla Ciebie też ![]() ![]() ![]() karolinqa to Wy śpicie z małą przy otwartym oknie ![]() ![]() lea a co tam też masz dziubolka ![]() I dziękuję za odpowiedzi w sprawie ciemiączka, tzn, że akurat w tej kwesti wszyscy lekarze mają takie samo zdanie.
#569 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Dzięki za słowa wsparcia i ja trzymam kciukaski za Apusia mojego kochanego, Leę, co sie załatwiła na własne życzenie i kropkę , która juz powinna dochodzic do formy wreszcie. Oliwkę żeby ta przpuchlinka się wchłonęła raz dwa. No i Matiego żeby się wreszcie wyspał a Mamusia z nim. Moja siorka w Gdańsku też coś dzisiaj żółądkowo nie domaga znaczy biega tam gdzie kropka w nocy ![]() Wercia śpi od godziny bez kaszlu /kuźwa właśnie zakaszlała, ale śpi/. No jakby wiedziała. Ten uparty nosek zapycha sie mimo kropelek. Ile to się może ciągnąc ![]() ![]() Miniu- dmyślam się jak to podła robota działac w zarządzie wspólnoty. U nas na spotkania przychodzi 10 właścicieli i żadnej sensownej decyzji nie można podjąc. Potem ktoś z zarządu lata po mieszkaniach i podpisy zbiera. jessssu jak ja zjadam literki, aż wstyd, ale poprawiac mi się nie chce ![]()
#570 |
Zakorzenienie
|
Iwka no to nas hurtem oblecialas z tymi kciukami
![]() Miniu oj masz racje ze ciezko nadrobic ![]() dziewczyny czy wam juz mowilam ze cudowne macie maluszki ![]() ech.. na wspolnej mnie wciagnelo.. taka jestem zla ze ten glupek sypia z ta idiotka blondynka a zona czeka na niego ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.