|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Przepraszam że się Wam wtrące, ale podczytuję Was czasem (sama jestem z kwietniowo-majowych, chociaż moje dziecię marcowe) i przeczytałam u Ikoli że mała ma niezarośnięte ciemiączka. Moja ma to samo, od urodzenia nic jej nie zarosło i zaczynam się martwić bo wiem że do 18 m-ca powinno całkowicie zarosnąć. A jeśli nie to może ktoś wie co to oznacza?
Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków, mamuś i tatusia (z tego co się zorientowałam ).
|
|
|
|
#542 |
|
BAN stały
|
znalazłam coś takiego
http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,187 |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
jula- czytalam o tym kremie z rosmanna, cos musze kupic bo moj wito tak latwo opala sie jak tz,a za 4 tyg. jedziem nad morze, i moze sie przyda
![]() ana- fajnie ze juz sklep gotowy, czekamy na fotki hadzi- buty zdecydowanie powinny byc wygodne, a jak beda przy tymladne to to gitara, ja zawsze na pierwszym miejscu stawiam wygode, tymbardziej ze z witem na spacerach trzaskam nieraz niezle kilometry a my tez jutro bedziemy miec piaskownice ikola, pyciaczku - co do ciemiaczka to ma prawo zarastac sie do ktoregos miesiaca, mysle zeulama jeszcze troche czasu zeby jej sie zroslo, nie wiem dokladnie ile to mesiecy mam nadzieje inne dziewczyny wiedza wiecej ps. oooo wiedze ze kamila cos znalazla o ciemiaczku co do komarow, to jak beda u nas to cos kupie, w zeszlym roku nie bylo tego dziadostwa moj wito wlasnie zasnal, wstal dzis o 6.45 jak wstanie dam mu cos do zjedzenia i wybywamy zamowic piasek i na zakupy u nas dzis zapowiada sie goracy dzien
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Marta pokoik wygląda bardzo ładnie. Fajny jest ten kolor. Podoba mi sie
![]() Pyciaczek a co mówi pediatra? Moze to z braku wit D? |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Ikola,u nas tez ciemiaczko jeszcze nie zarosniete.Nie przejmuj sie,bo tak moze byc; kojarzy mi sie,ze ciemiaczko moze zarastac do 18 miesiecy. Co do komarow to raczej smarowac niczym nie bede.U nas komary sa praktycznie przez caly rok (z mniejszym lub wiekszym natezeniem).Wlaczam na noc aparacik do kontaktu ale tylko wtedy jak zauwaze w sypialni jakiegos komara (przed polozeniem Isia spac ogladam sciany i sufit-jak siedzi jakis krwiopijca to wlaczam,jak nie to nie). Czarinko,dzieki za informacje o plusach ![]() ).Ktos pytal o blokery...ja uzywac nie bede.W zeszlym roku mielismy krem z filtrem 35 i bylo ok,w tym roku tez taki kupie. Hadzi,dzis zrobie zdjecia sklepu i zobaczysz jaki jest efekt koncowy i gdzie co stoi .Na tych podwietlonych poleczkach to raczej nic nie bede ukladac,bo one zbyt wysoko sa jak dla mnie,takiego kajtka .Jedynie najnizsze poleczki wykorzystam,jezeli na regalach zabraknie mi miejsca.Na tych wyzszych postawie jakies roslinki i inne dekaracje (obrazki,swieczki).Isiu,jak nam pomaga ,to tak jak u Marty z Witem,mamy dwa razy wiecej roboty i wszystko dwa razy dluzej trwa ; dlatego wczoraj Julek sie Isiem zajmowal podczas naszego wielkiego sprzatania.Kasiu,wczoraj wyslalam Ci zdjecia roczkowe,wybierz ktore Ci sie bedzie bardziej podobalo. Czas sie obrobic i wyjsc z dzieckiem na spacer.Pogoda u nas nadal nieciekawa,tzn.jest cieplo ale pochmurno. |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze pisza o tym ciemiaczku ze do 18 miesiaca moze zarastac
basiu- dziex
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za informacje, muszę w tym tygodniu wybrać się do pediatry. Moja Laura dostaje witaminę D (devisol na krzywicę), już od urodzenia miała problem z krzywą główką i zamiast vigantolu dostawała właśnie devisol. Lekarka zapewniała że to wystarczy, ale jak widać jednak nie. Jeszcze raz pozdrawiam.
|
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie bardzo denerwujesz to idz do lekarza i zapytaj czy u Twojej corci ciemiaczko sie prawidlowo zarasta. |
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta
![]() A jak równiutko odcięty sufit - jesteś MISZCZ ![]() TV super, bardzo podobają mi się płaskie i grafitowo-srebrne (przynajmniej kurzu tak nie widać jak na czarnych). pyciaczek ja się na ciemiączkach specjalnie nie znam ale gdyby mojemu Miśkowi tak nic a nic nie zarastało od urodzenia, to bym się zaniepokoiła. U Uleńki Ikoli to pewnie nie zarosło całkiem ale generalnie, sukcesywnie zarasta. U Twojego maluszka, ja zrozumiałam, że wcale nie zarasta, tak? Widzę, że Kamilka coś "w temacie" wkleiła - zaraz poczytam Ikola ależ z Was błyskawice Gratuluję zakupu butków Współczuję zakwasów ale przynajmniej wiesz, że mięśnie masz ![]() Mnie wczoraj nie "ugryzł komar" tylko "pochlało stado dzikich bestii" Muszę koniecznie kupić coś na odstraszenie tego badziewia bo nas zeżrą z kopytami. Tylko co? Od tych kremów z filtrami ja też dostałam poplątania z pomieszaniem i dałam sobie spokój z dalszym czytaniem. Kupię chyba ten z Rossmana i finito. Basiu gratki za butki. Jakiś fanklub Gufo trzeba założyć
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,nie cierpie tego koloru,dziala na mnie jak plachta na byka.Tak w ogole to Ty bys sobie mogla dorabiac jako malarz ,bo efekt jest powalajacySuper,ze Wito bedzie mial piaskownice; co u siebie to u siebie. |
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszamy do nas
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
Marta - faktycznie lepiej teraz w tym kolorze, oczy trochę odpoczną
my mamy cały dom na biało u nas też cuuuuuuuudowna pogoda. Fifi wstanie i lecimy na dwór Słuchajcie - jak przyrządzić wątróbkę króliczzą na malucha? robiłyście coś takiego. Myślę żeby po prostu ugotować w przyprawach. Chicałam mu dodać troszkę do zupki |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
kamila - ja jeszczenie dawalam witoti watrobki i sama nie wiem, ale mysle ze uduszona w warzywach bedzie pyszna a mozna juz podawac watrobke???drobiową???
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczytałam, że wątróbkę można podawać po 18 miesiącu i znalazłam taki przepis:
Wątróbka z jabłkami po 18 miesiącu: 100g wątróbki kurzej mąka szklanka mleka olej kwaśne jabłko sól, pieprz Wątróbkę oczyść z błon, umyj. Do miseczki nalej mleko i włóż do niego wątróbkę na ok. 30 min. Cebulę pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz i pokrój w dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień jabłka. Wyłóż je na talerzyk. Wątróbkę osącz, możesz pokroić ją na kawałki oprósz mąką i pieprzem. Na świeżym oleju usmaż wątróbkę, posól. Dodaj jabłka i wymieszaj.
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
Dzięki Julitko
w sumie wątróbka należy do podrobów sama zjem a Fifi odbierze sobie w mleczku hhihihihihhi albo ugotuję ociupinkę i zobaczymy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Kamila ja nie dawałam Emilce wątróbki. Nie zastanawiałam się też, kiedy można ją dać, bo ja osobiscie nienawidzę wątróbki. Jak dla mnie jest bleee
|
|
|
|
#557 |
|
BAN stały
|
A ja bardzo lubię, szczególnie z jabłkami
Zapytałam o wątróbkę, bo dostałam od dziadka królika z... niespodzianką ![]() ![]()
|
|
|
|
#558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To są butki Alusi, oczywiście z ccc ![]() Cytat:
Ja zrozumiałam Twój post tak jak Jutka- czyli że ciemiączko wogóle nie zarasta? Tak? No mnie by to zaniepokoiło i to bardzo. Bardzo możliwe, że ma to związek z krzywizną i niedoborem witamyny d3. Radzę skonsultowć sie z pediatrą. Jeśli ta zbagatelizuje problem, to poszłam bym do innej. Bo dla mnie to nie wygląda normalnie (przepraszam,nie chce Cię absolutnie straszyć, takie jest moje zdanie) Pozdrawiam ciepło Ciebie i córeczkę ![]() Cytat:
![]() W sprawie wątróbki nie pomogę, bo jej szczerze nienawidzę... Ikola sprawdziłam ciemiączko u Konrada- całkowicie zarośnięte. Ale tak jak dziewczyny pisały- ciemiączko zarasta do 18 miesiąca. Jeśli zarasta płynnie to wszystko jest ok |
|||
|
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
mam taki zapie**** w pracy ze glowa mała... Tztet jutro w noc jedzie do Niemiec po samochod... i teraz jeszcze zalatwiam karte kredytowa no mowie wam nie wiem w co rece wsadzic... Wczoraj podczytalam Was, ale nie mam chwili zeby poodpisywac... u nas weekend minal super... caly dzien na dworzu... Ja tez mam juz piaskownice Jest dosc spora, spokojnie na dwojke dzieci starczy...tylko teraz musimy piasku nawiezc... Nie wiem z Kolobrzegu moze z 3 wiadra przywieziemy :d albo kupimy tu na miejscu jakis fajny i miekki. Ok chcialam tylko wpasc i napisac ze u nas wszystko ok... mam nadzieje, ze znajde chwile by odpisac... Od dzis jestem sama w firmie i mam kociol... :-( mam nadzieje, ze nie bedzie tak caly tydzien, bo zwariuje.......
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Tak, Czarinko, mamy właśnie takie buciki dla Emilki
![]() Ewa trzymaj się dzielnie w pracy, dasz radę |
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko (bo gotuje obiad) wrzucam tylko zdjecia ze sklepu.Te maskotki na regalach to do dekoracji wystawy,nie na sprzedaz
.Kwiatki doniczkowe,ktore stoja na ladzie tez beda w innym miejscu-musze tylko dokupic kolorowe doniczki i znalezc im odpowiednie miejsce.Po poludniu lub jutro porobie wiecej zdjec,bo dzis przy czwartym siadla mi bateria ![]() Zmykam do garow. |
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Ana - prześlicznie to wygląda!!!! Bardzo ładne kolorki i w ogóle te regałki są śliczne, ciekawe mają te półeczki - takie inne. Ślicznie to wygląda, a domyślam się że będzie jeszcze lepiej
Bardzo mi się podoba!!!Wpadłam do Was wreszcie, pochwaliłam to co zobaczyłam najświeższego a teraz lecę poczytać...
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Ana ślicznie wygląda sklepik
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania piknie
![]() A co to jest takie po lewej stronie? Takie jakby siwe rurki?Bardzo mi się podoba )A ja dzisiaj strasznie kombinowałam z obiadem bo w lodówce mieliśmy tylko światełko (przez ta niedzielę). Stanęło na kluskach śląskich z boczkiem, kiełbasce i młodej kapustce z koperkiem. Już widzę jak sie Hadzi na tą kapustę krzywi
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję za zainteresowanie moim problemem
A tak przy okazji mamy te same sandałki z ccc . Nie mogłam się oprzeć i kupiłam jeszcze drugie, różowe, bo tylko te dwie pary miały usztywniany tył. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To po lewej stronie to taki stelaz do wieszania ciuszkow na wieszkach,zrobie pozniej zdjecie to zobaczysz jak to wyglada.W sumie to nie bardzo to pasuje do calosci (i poczatkowo chcialam to wywalic) ale Jose i tesciowie przekonali mnie zeby na razie zostawic i jak interes dobrze pojdzie to z czasem wymieni sie na cos "ladniejszego".Ja w tej chwili juz sie z nim opatrzylam i nie jest tak najgorzej.On jeste w kolorze ciemnozielonym,takim samym jak podloga wiec ujdzie.Ten stelaz juz byl na wyposazeniu sklepu,tak samo jak ten segment za lada,no i lada tez.Nie kupujemy nowej,bo ta jest w idealnym stanie,a musimy ograniczac wydatki do minimum,bo jak wiadomo pieniazki z nieba nie leca (a moglyby ).Dziekuje wszystkim za mile slowa |
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, tak po łepkach przeleciałam posty.
Matruś - ślicznie wygląda pokoik po malowaniu, ładny kolorek, tak przytulnie wygląda. Ana - zdjęcia ze składania regałów super, świetnego mieliście pomocnika ![]() Na jutro się zapisuję do fryca ![]() Jak na razie mam postanowienie podciąć końcówki, zrobię sobie może fryzurkę na bok z grzywką i kolorek jakiś czekoladowy brązik - zgodnie z Waszymi radami ![]() Zobaczymy jak to wyjdzie ![]() My po weekendzie wypoczęci nawet, śliczna pogoda, spacerki, spacerki i jeszcze raz spacerki ![]() Milenka ma kolejne ząbki, wyszły nam dwie dwójeczki na dole, mamy teraz 8 ząbków ![]() Kasiu333 - kompletnie zapomniałam o tych zdjęciach do galerii, coś w domku znajdę i Ci wyślę niebawem ![]() Co do spotkania... szkoda Czarinko, że nie dasz rady przyjechać, kurde to była okazja żeby się spotkać, bo jak wyjedziesz to już ciężko się będzie zobaczyć ![]() Chyba, że jeszcze jakoś się uda, wyjeżdżasz dopiero w czerwcu, mamy cały maj ![]() Zaraz napisze do Esti czy ona ma jakąś propozycję co do miejsca na powietrzu, Zoo czy może coś innego... Nie wiem kto będzie. KasiuL a Wy nie przyjechalibyście?? Swoją obecność zgłaszała Kamila jako zawsze chętna Basia, ja, Esti i nie wiem Hadżiki chyba też przyjadą co?? ![]() MadziuM a Wy przyjechalibyście, może już się wykurujecie. Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam, ale ja trochę nie na bieżąco jestem. Dobra kończę, bo zmykam do domku...
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilkę, bo muszę do mojego rozbójnika
![]() Jutro biorę urlop i dalej malowanko ![]() pysiaczku Ula ma nie do końca zarośnięte ciemiączko. Zostało może 1x1. Także będę obserwować. A na Twoi miejscu przycisnęłabym pediatrę o przyjrzenie się tematowi i skierowaniu gdzieś dalej. ![]() Czarinko pisałaś o hobby perfumowym. Wiem, że na perfumach dziewczyny kupują na spółę większe butle perfum oryginalnych i potem rozsyłają sobie po części. NIe wiem jak to dzielą. Wiem, ze zbierają zamówinia na forum i potem mają do zapoznania się z zapachem 5 ml, 10 ml, 20 albo 30 ml. Chyba się opłaca. Tez sie przymierzam, żeby w to wejść i mieć różnych po trochu i sobie dobierać. Wiem, że też wymieniają się perfumami. Ale to wiąże się z koniecznością znajomości tematu dogłębnie, żeby wiedzieć co za co wyjdzie na 0, żeby nie być stratnym materialnie ani duchowo ![]() Ula rechocze z TZem ![]() U nas się dziś ochłodziło.... Marta pokoik superowy. Lepiej niż w czerwieni. Tzn. czerwień też miała swoje uroki, ale faktycznie oko lepiej odpocznie przy tym, co teraz Jeśniej ![]() Kończę, do później |
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ikola widzę, że prace idą pełną parą
Zapodaj fotki jakieś Ania no widzisz, gdybyś się dziś zdecydowała przyjechać do nas, to załapałabyś się i na słoneczko i na kapustę ![]() Hadzi, tak jak myślałam, podłubał w niej i większą część zostawił. Dobrze, że Misiek spróbował i nie wypluł Chyba mu smakowała No ja się tak zastanawiałam, czy wieszaków z ubrankami u Was nie będzie. Dobrze, że posłuchałaś rad i nie wywaliłaś tych rurek Angie no to czekamy na fotki pofrycowe pyciaczek no to witaj w fanklubie Gufo A o to ciemiączko to pomęcz trochę któregoś z lekarzy Ewuś pęd pędem ale dbaj o siebie
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Pyciaczek u mojego Olafa ciemiączko nadal jest duże ok 2,5x1,5 cm
. tutaj lekarze mówią że to normalne ale dla nich większość dla mnie nienormalnych rezczy njest normalna. np wyspyka itd. oczywiście za każdym razem jak jesteśmy w Pl idziemy do pediatry i każdy lekarz mówi że jest ono duże, robiliśmy Olafkowi jak miał ok pół roku usg główki (podejrzenie wodniaków itd) wszytsko na szczęscie było ok. Jednak jemu ono zarasta powili ale zarasta. Co do Twoje córci to tez radze udac się do inengo lekarza.Ana sklepik bomba umeblowany i te kolorki, bardzo mnie się podoba. Ana i AgaGuernsey mam ogromną prośbę napiszcie jak sprawuja Wam się wasze wózeczki bo z tego co pamiętam obie macie JANE slalom pro. jakoś od paru dni chodzi mi ten wózio po głowie, dla drugiego smyka. napiszcie ich zalety i wady.. zaskoczyła mnie bardzo mała waga tego wózka. powiem Wam że teraz wożę Olafa w spacerówce conneco traffic i w porównaniu do implast avolanta 3 któym do tej pory jeżdziliśy to wypada fatalnie, jedynie na plus ma wagę mniejszą i większą budkę. także nigdy więcej wózia bez pompowanych kół, z dwiema rączkami i czterokołowca!. niby to coneco super isę porowadzi po asfalcie ale po chodnickach np makabra (na szczęści etu nie ma chodników tylko drogo rowerowe asfaltowe. no i biega prowdzić go jedną ręką. w implascie mogłam mimo jego więszeh wagi prowdzić wózek jedną ręką a drugą np nieśc parasol. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków, mamuś i tatusia (z tego co się zorientowałam
).

Ślub