Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-29, 12:30   #541
asiulaaa20
Raczkowanie

GG do asiulaaa20
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

a czy to prawda ze sie w poczatkowej ciazy wykonuje usg dopochwowe??
asiulaaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 12:32   #542
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulaaa20 Pokaż wiadomość
tak, bo przez brzuch nie byłoby nic widać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 12:36   #543
asiulaaa20
Raczkowanie

GG do asiulaaa20

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
tak, bo przez brzuch nie byłoby nic widać
dzieki sliczne
Stary 2008-07-29, 13:42   #544
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Tak ja miałam i takie i takie w sumie ale na dopochwowym lepiej widac i koniecznie zmien lekarzynę!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 15:30   #545
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A czy macie cos takiego jak leciutko brazowany śluz na papierze jak korzystanie z toalety i po zrobieniu siusiu sie podcieracie? Bo nie wiem czy mam sie martwic czy nie ale tak od 2 dni po podtarciu (ale nie zawsze raz to jest wiecej raz mniej a raz wogole) zauwazam taki leciutko brazowawy sluz i nie wiem czy to jest normalne czy mam sie martwic dodam ze teraz leci 7/8 tydzien ciazy a 4-5 dni temu mialam dostać kolejna @ czy to moze byc zwiazane z tym ? lekarza mam dopiero za tydzien 5 sierpnia a do tego czasu musze sie jakos uspokoic
No ja mialam dokladnie tak samo tydzien temu, taki brazaowawy sluz na papierze, od piatku do niedzieli, a w sobote i niedziele kolo poludnia to nawet takie plamki na bieliznie, potem przeszlo zupelnie, ale bylam u mojego GP i on powiedzial, ze to jest zupelnie normalne, bo towarzyszy wyksztalcaniu sie tych calych struktur w lozysku ktore droga indukcji beda pobierac rzeczy z mojej krwi do krwi dziecka, oczywiscie angielski lekarz rodzinny nie ogladal mnie tam, stwierdzil tak po moim opisie sprawy, powiedzial jeszcze ze moze sie to zdarzyc do 3 miesiaca nawet i zeby sie nie martwic, jedyne co to przyjsc jakby to piec albo swedziec zaczelo, bo wtedy infekcja, takze mysle ze mozesz poczekac na wizyte do piatego i bardzo prosze napisz mi co na to polski ginekolog!

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o brzuch to czy bedac w 7/8 tyg moze sie juz brzuch powiekszyc? bo ja nie naleze do plaskich brzuchow zawsze mialam taka mala oponke ale zauwazyłam ze mam powiekszony brzuch taki bardziej wzdety?
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Co do brzucha to ja też się zastanawiam.Ja teraz mam 9 tc i wydaje mi się, że jednak brzuszka mi przybyło.Ja również nie należę raczej do najchudszych....tzn też miałam zawsze brzuszek....no ale ten wydaje mi się inny nieco....chociażby dlatego, że nie da się go wciągnąć??
No to fajnie dziewczyny, bo ja tez jestem w 9 tygodniu i tez nigdy szczupla nie bylam a brzuszek zawsze taki bardzowczesnociazowy mialam, ale teraz sie jeszcze powiekszyl i faktycznie nie mozna go wciagnac. Zastanawialam sie czy ja tylko tyje czy to juz moze to

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 18:44   #546
zanka205
Zakorzenienie

i miałam iśc do fryzjera i nie poszłam, bo nie chciało mi się hehe
aha i dowiedziałam się, że wyniki są w przychodni, we czwartek jak będę u lekarza to je dokładnie przeanalizują, ale już wiem, że jakieś bakterie w moczu mam bo polożna mi powiedziała, mam nadzieję, że to nic poważnego
Ja dziś ratuję się lodami, bo straszny upał, leże i się męczę, a jak mialam po schodach wejść to myślałam że płuca wypluję normalnie kondycja kiepska w tej ciąży

Stary 2008-07-29, 18:54   #547
Anvi
Raczkowanie

Widzę że produkujecie dużo wypowiedzi na tym forum A ja po pracy nadrabiam lekturę...
zanka łączę się z tobą duchowo w lenistwie ciążowym! Ja się chowam po kątach w przedszkolu żeby odpocząć, co przy moich małych potworach nie jest takie łatwe czasami
No a wczoraj w nocy mnie dopadło....jak mam odrzut od jedzenia i ciągle mie muli, tak wczoraj w nocy dopadła mie ZUPA POMIDOROWA... Nie mogłam przestać o niej myśleć cały dzień w pracy! Koszmar! I pięć minut po powrocie do domu ugotowałam cały gar i teraz leżę obżarta jak wielki pomidorowy potwór...
Dopadł was upał w Polsce? A u mnie pogoda się popsuła...może to i lepiej bo strasznie się męczyłam w tym gorącu
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 18:58   #548
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Widzę że produkujecie dużo wypowiedzi na tym forum A ja po pracy nadrabiam lekturę...
zanka łączę się z tobą duchowo w lenistwie ciążowym! Ja się chowam po kątach w przedszkolu żeby odpocząć, co przy moich małych potworach nie jest takie łatwe czasami
No a wczoraj w nocy mnie dopadło....jak mam odrzut od jedzenia i ciągle mie muli, tak wczoraj w nocy dopadła mie ZUPA POMIDOROWA... Nie mogłam przestać o niej myśleć cały dzień w pracy! Koszmar! I pięć minut po powrocie do domu ugotowałam cały gar i teraz leżę obżarta jak wielki pomidorowy potwór...
Dopadł was upał w Polsce? A u mnie pogoda się popsuła...może to i lepiej bo strasznie się męczyłam w tym gorącu
u nas (tzn. u mnie przynajmniej) upał jest, teraz już troszkę lepiej bo troszkę sie ochłodziło ale w dzień jak już pisałam nie umiem wytrzymać. Ja też co chwile mam zachcianki, ale ja zjem troszkę i na resztę nie mam ochoty, potem mam wyrzuty sumienia że marnuję jedzenie, np. ostatnio mialam smaka na leczo no i szybko kupiłam w sklepie w słoiku, a słoik duży i zjadłam trochę (nawet nie pół) i mi się odechciało, to samo z paluszkami rybnymi.

Stary 2008-07-29, 19:10   #549
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja się dzisiaj z przyjaciółką spotkałam i potem jak TŻ przyszedł to chcieliśmy wyjść...ja chciałam do kawiarni bo miałam ochotę na taki PRZEPYSZNY puchar lodowy z lodami bitą śmietaną i owocami....ale pyszności....normalnie nie bardzo mnie ciągnie do słodkiego a chętka mnie trzyma na ten puchar do tej pory niestety oni woleli iśc na pizzę....zjadłam dwa kawałki i dalej nie mogłam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:31   #550
astrzyk
Raczkowanie

[quote=Anvi;8398015No a wczoraj w nocy mnie dopadło....jak mam odrzut od jedzenia i ciągle mie muli, tak wczoraj w nocy dopadła mie ZUPA POMIDOROWA... Nie mogłam przestać o niej myśleć cały dzień w pracy! Koszmar! I pięć minut po powrocie do domu ugotowałam cały gar i teraz leżę obżarta jak wielki pomidorowy potwór...[/quote]

Mnie też wczoraj dopadła zupa pomidorowa i też ciągle mnie muli.
Najgorzej w pracy bo jeszcze nikt nie wie a ja mam takie strasznie przytępione myślenie przez to złe samopoczucie.
Jak sobie radzicie z tym muleniem?
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 20:09   #551
tarasia
Wtajemniczenie

To wizyta u gina zaliczona - wczesna ciąża: powiększona macica i pęcherzyk na 7 milimetrów
Mam założoną karte ciąży i skierowanie na kupę badań. Niestety jeżeli chodzi sie prywatnie to badania też trzeba robić prywatnie no ale cóż...
także dopisuje się do listy
tarasia (Agata, lat 25) Krynica, tp. 23.03.2009 Milena/Kalina lub Mikołaj/Leon

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 20:54   #552
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
A z resztą, komu udało się urodzić w terminie?! To wielka rzadkość.

Co do kwasu foliowego, to czytałam gdzieś na forum, że we Francji tez nie przepisują i jakoś nic sie nie dzieje. Ja jednak biorę - tak na wszelki wypadek
Ja udało mi się pierwsze dziecko urodzć w terminie miał być trzynestegi i był punktualny od samego początku
A kwas foliowy sama kupiłam w aptece razem z kompleksem witamin, żelazem, cynkiem itp.
Cytat:
wiecie co ?? męczą mnie mdłości.Ostatnio miałam STRASZNą ochotę na frytki!!!!Poszliśmy bo ziemniaki ( bo ja nie lubię mrożonych) zrobiliśmy, zjedliśmy....zaczęło mi być niedobrze.....i....wszyst ko zwróciłam ehhh....
Biedactwo
Cytat:
Ja również nie należę raczej do najchudszych....tzn też miałam zawsze brzuszek....no ale ten wydaje mi się inny nieco....chociażby dlatego, że nie da się go wciągnąć??
Dobre z tym wciaganiem brzucha.... normalnie, nie można wciągnąć brzucha, rozbawiło mnie samo wyobrażenie wciągania wielgachnego brzucha
Cytat:
Hej jestem tu nowa Ja tez mam termin na ok 10 marca, ale juz sama nie wiem bo trafilam na niekompetentnego lekarza i szukam innego. Jestem w 7 tc i nie mialam zrobionych kompletnie zadnych badan! nawet morfologi.... Co dalej??
Witamy "nową mamę"
Cytat:
No ja też, wracam z pracy a tu dwie strony nastukane i do odrobienia

Cytat:
Ja ugotowałm dzisiaj również wielki gar zupy pomidorowej

Cytat:
To wizyta u gina zaliczona - wczesna ciąża: powiększona macica i pęcherzyk na 7 milimetrów
Mam założoną karte ciąży i skierowanie na kupę badań. Niestety jeżeli chodzi sie prywatnie to badania też trzeba robić prywatnie no ale cóż...
także dopisuje się do listy
No to gratulujemy z całego serca. Mój mąż powiedział, że dopóki nie zobaczy - to nie uwierzy.... ale tak tylko się ze mną droczy, bo już zaczyna się do brzuszka przytulać to takie słodkie czasami kładzie swoją iwlką łapkę na brzuszku i tak siedzi, albo w nocy się przytula, ale tak delikatniej niż wcześniej

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:04   #553
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Mnie też wczoraj dopadła zupa pomidorowa i też ciągle mnie muli.
Najgorzej w pracy bo jeszcze nikt nie wie a ja mam takie strasznie przytępione myślenie przez to złe samopoczucie.
Jak sobie radzicie z tym muleniem?
Wy z ta zupa pomidorowa to jak moj maz, on na zupe pomidorowa ma ochote zawsze i wszedzie, i tez sie zawsze tak obje i potem lezy lub siedzi jak pomidorowy potwor

A na mulenie ja nie mam rady... sama sie tak mule i mule, juz mam dosc

Tarasia ale Ci fajnie, ja tez juz chce do doktora... albo chociaz tej pololnej tutejszej...

Stary 2008-07-30, 07:05   #554
ewa2803
Raczkowanie

GG do ewa2803

Ja też mam objawy wzdętego brzucha. Już dziś uważam, że będę miała chłopczyka. Słodkiego od miesiąca nie wzięłam do buzi, najwyżej jakieś ogóreczki małosolne czy coś podobnego. I mam wielką ochotę na owoce jak nigdy. W pracy mnie muli, że już ledwo siedzę a po pracy idę spać. Jak tak dalej pójdzie to całkiem się rozleniwię. Do kogo wysyłać swoje dane do listy?
ewa2803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 07:58   #555
madziwnia
Zakorzenienie

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 8

zanka205
(Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa ?? lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.2009 ??? lub ???

NO DZIEWCZYNKI ZOBACZCIE JAKA PIEKNA CORAZ TO DłUZSZA LISTA

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-30, 07:59   #556
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa2803 Pokaż wiadomość
Ja też mam objawy wzdętego brzucha. Już dziś uważam, że będę miała chłopczyka. Słodkiego od miesiąca nie wzięłam do buzi, najwyżej jakieś ogóreczki małosolne czy coś podobnego. I mam wielką ochotę na owoce jak nigdy. W pracy mnie muli, że już ledwo siedzę a po pracy idę spać. Jak tak dalej pójdzie to całkiem się rozleniwię. Do kogo wysyłać swoje dane do listy?
kOCHANA podaj na forum jak chcesz albo na PW do mnie bez róznicy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-07-30, 08:06   #557
emzeta
Zadomowienie

a moze te wasze wzdete brzuszki to nie wzdecie?

no gdzies ta powiekszona macica musi sie pomiescic...

Stary 2008-07-30, 08:39   #558
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba nie ma największego znaczenia, jakie masz objawy, każda ciąża jest inna... ja na przyład, jadłam słodkie jak cholera, jedną czekoladę dziennie, zero mdłości, nic, a chłopak wyskoczył Ale teraz przynejmniej wiem, że jek zacznę wymiotować i będę zagryzała ogórki śledziami to będzie dziewczynka ale na razie nic z tego, czyli pewnie znając moje szczęście będzie kolejny chłopak

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 08:48   #559
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Ja udało mi się pierwsze dziecko urodzć w terminie miał być trzynestegi i był punktualny od samego początku
A kwas foliowy sama kupiłam w aptece razem z kompleksem witamin, żelazem, cynkiem itp.

Mój mąż powiedział, że dopóki nie zobaczy - to nie uwierzy.... ale tak tylko się ze mną droczy, bo już zaczyna się do brzuszka przytulać to takie słodkie czasami kładzie swoją iwlką łapkę na brzuszku i tak siedzi, albo w nocy się przytula, ale tak delikatniej niż wcześniej
Wczoraj gin powiedział, że nie ma sensu brac teraz dodatkowych witamin, ponieważ badania mam dobre i w owocach i warzywach jest ich wystarczająca ilość. Powinnam jedynie zażywać kwas foliowy i jod (tego brakuje w naszym Krynickim klimacie)
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
a moze te wasze wzdete brzuszki to nie wzdecie?

no gdzieś ta powiększona macica musi sie pomieścić...
Ta macica nie jest aż taka wielka na początku. W 6 t.c. Osiąga wymiary dużej śliwki, ale nie da się zaprzeczyć temu, że pojawiło się w nas obce ciało i na dodatek rośnie

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-30, 09:07   #560
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Ta macica nie jest aż taka wielka na początku. W 6 t.c. Osiąga wymiary dużej śliwki, ale nie da się zaprzeczyć temu, że pojawiło się w nas obce ciało i na dodatek rośnie
To byl taki zarcik, a ja akurat koncze 9 tydzien a moja macica jest raczej ksztaltu gruszki i normalnie ma rozmiary malej splaszczonej gruszki, wiec sadze ze raczej rosnie na wieksza gruszke niz duza sliwke

Stary 2008-07-30, 09:08   #561
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cześć dziewczynki Czy i ja mogę się do Was dołączyć??
2 dni temu robiłam test i wyszły 2 kreseczki, wczoraj powtórzyłam i też były 2. Miałam iść dzisiaj na betę ale nie mogłam się zwolnić z pracy, więc zaraz będę dzwoniła do lekarza żeby jak najszybciej umówić sie na wizytę. Nie mam czasu przeczytać całego wątku ale w domku jak znajdę czas i nie będę spała to na pewno przeczytam wszystko od deski do deski
Podejrzewam że to 6 tydzień i 4 dzień, myślicie że na USG w tym czasie już coś widać??
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 09:54   #562
ewa2803
Raczkowanie

GG do ewa2803

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
2 dni temu robiłam test i wyszły 2 kreseczki, wczoraj powtórzyłam i też były 2. Miałam iść dzisiaj na betę ale nie mogłam się zwolnić z pracy, więc zaraz będę dzwoniła do lekarza żeby jak najszybciej umówić sie na wizytę. Nie mam czasu przeczytać całego wątku ale w domku jak znajdę czas i nie będę spała to na pewno przeczytam wszystko od deski do deski
Podejrzewam że to 6 tydzień i 4 dzień, myślicie że na USG w tym czasie już coś widać??

Ja byłam dokładnie w 6t i 4d jak ty i lekarz przez USG widział tylko powiększoną macicę nawet pęcherzyka nie było. Dwa tygodnie później była już fasolka dosyć widoczna. Każda dziewczyna Ci tu powie, że to od organizmu zależy. Czasem już widać w piątym a czasem dopiero w 7t
ewa2803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 10:37   #563
dabbek
Raczkowanie

To ja też dopisuję się do listy ze wstępnym terminem na 11 marca 2009
Stary 2008-07-30, 11:37   #564
madziwnia
Zakorzenienie

WITAMY DZIEWCZYNY!!!! CORAZ NAS WIECEJ !!!

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Ja byłam kochanie tydzien temu i to był dopiero 2 tydz i 3 dni i cos juz tam było widac a jak poszłam w poniedziałek to juz pecherzyk miał 14 mm
Cytat:
Napisane przez dabbek Pokaż wiadomość
To ja też dopisuję się do listy ze wstępnym terminem na 11 marca 2009
dabbek poprosze jeszcze imie skad jestes wiek i moze jesli juz masz to imiona dla chłopca i dla dziewcznki zobacz na liste i wg niej podaj mi dokładne dane . Pozdrawiam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-07-30, 12:07   #565
dabbek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Ja byłam kochanie tydzien temu i to był dopiero 2 tydz i 3 dni i cos juz tam było widac a jak poszłam w poniedziałek to juz pecherzyk miał 14 mm

dabbek poprosze jeszcze imie skad jestes wiek i moze jesli juz masz to imiona dla chłopca i dla dziewcznki zobacz na liste i wg niej podaj mi dokładne dane . Pozdrawiam
Anika, 22 lata, okolice Rzeszowa, imion jeszcze nie wybraliśmy
pozdrowienia
Stary 2008-07-30, 12:21   #566
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Możesz z tymi przepisanymi przez gina badaniami pójść do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie. Mnie tak doradzał gin przy poprzedniej ciąży, bo też chodziłam prywatnie.
No i gratulację, ja idę w poniedziałek, trzymajcie za moją fasolinkę kciuki, please bo tak się boję że o niczym innym nie myśle ( trzy miesiące temu poroniłam )
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 12:28   #567
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

No to super, może u mnie też będzie coś widać

Hmmm, to Wy też macie listę Jak będę znała termin to też dam znać to mnie wpiszecie
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 13:14   #568
asiulaaa20
Raczkowanie

GG do asiulaaa20

Dziewczynki, moge sie tez dopisac do listy??
Stary 2008-07-30, 13:21   #569
zanka205
Zakorzenienie

ale się cieszę coraz nas więcej
witam wszystkie nowe mamusie

Stary 2008-07-30, 13:25   #570
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Ja byłam dokładnie w 6t i 4d jak ty i lekarz przez USG widział tylko powiększoną macicę nawet pęcherzyka nie było. Dwa tygodnie później była już fasolka dosyć widoczna. Każda dziewczyna Ci tu powie, że to od organizmu zależy. Czasem już widać w piątym a czasem dopiero w 7t
Ja byłam na pierwszym USG to był to 4/5 tydzien i był pecherzyk 2 mm serducho tez było widac a dokladnie kazano mi wstrzymac oddech i było widac jak pecherzyk pulsuje mam nawet zdjecie zrobione, taka malenka plamka we wtorek ide na kolejna wizyte juz sie nie moge doczekac jak to wszystko teraz wyglada w tym 7/8 tyg
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości