|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4
A ja sobie chyba kupie zel brazujacy essence do buzi
dzisiaj nalozylam na moja avenke troszke zelu brazujacego z podwojnego zelu DM ,na to skrobia wymieszana z za ciemnym podkladem mineralnzm jako mat+brazer ...i troszke nablyszczenia paseczkami essence metoda Hosenki.Wlosy mi sie pofalowaly i wygladam jak dziewczyna serfera teraz z tym brazem na buzi..ale mi sie nie odcina od cialka ps.W naturze dzisiaj mleczko bielendy afrykanskie za 4.99
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz bede zamawiac duza butle liss ultime ![]() aqualumiere gloss w odcieniu candy glow chyba ze znajde jakas ladna czerwien to wtedy kupie bez namyslu, bo taka widoczna ale jednak lekko transparentna czerwien chodzi za mna od dawna ![]() JT mam dragee od Ciebie i dwa z serii world tour, cinnamon soho i mulin rose ![]() Cytat:
TZ chce jechac w lutym na rejs po nilu... ale ja chce mu to wybic z glowy.
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja JT mam tylko jeden, a oprócz tego dwa Superbalmy, Gloss Menthol i jakieś inne, których nawet nie pamiętam i których mi się nie chce używać ![]() Cytat:
Ja chciałabym raz jeszcze pojechać do Egiptu - bardzo mi się podobało. Chociaż pewnie w przyszłym roku wybierzemy inne miejsce. Mój szef mi polecał podróż pociągiem przez Egipt Mówił, że to świetne przeżycie i o wiele ciekawsze niż rejs ![]() Za to zdecydowaliśmy, że na pewno znowu zarezerwujemy wakacje jako First Minute w TUI - teraz wyszło nam dzięki temu sporo taniej, a ile miałam radości, pół roku się cieszyłam na te wakacje TŻ uważa, że to dobre rozwiązanie, więc jak tylko pojawią się letnie katalogi, to bedziemy się decydować
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdoszcze Wam tych wyjazdów
Gdy bylam mlodsza w każde wakacje od skończenia 3 klasy podstawówki wyjezdzałam na kolonie (Kołobrzeg, Ustka) a potem na obozy (Włochy x2), Grecja .... A teraz Kurde Musze chyba lecieć kupić ![]() Co do rejsów, to gdy byłam w Grecji mielismy 3-godzinny rejs na wyspę Skiathos (czy jakos tak) - było cudownie - opalanie na pokładzie statku, muzyka, skaczące delfiny
|
#545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Zaliczałam zawsze letnie i zimowiska. Pamiętam jeszcze czasy, kiedy na letnich koloniach turnus trwał cały miesiąc Vibesko, Gayenko - ja będę mogła się z Wami spotkać dopiero w sobotę wieczorem (rano muszę być w Katowicach i nie wiem, o której wrócę), ew. w niedzielę, wtedy jestem dostępna cały dzień. W poniedziałek za to planuję jakieś zakupy, wtedy będę na mieście, bo mam do załatwienia kilka spraw, m.in. po raz enty w tym roku wizytę w ZUS-ie, na samą myśl szlag mnie trafia .
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zrobie sobie dziś wycieczkę rowerową - o ile nie bede padnieta po południu (coś słabą kondycje mam ) i pogoda sie nie popsuje. W tamtym orku jeździłam codziennie po ok 30 km a teraz ledwo 3 km dam rade Na koncie I wypłata Szaleństw kosmetycznych nie przewiduję (już 4 dzień bez zakupów ), okularów do komputera (niby pracodawca zwróci 250 zł, ale najpierw trzeba je wyłozyc jednak) no i jeszcze obiecany grill z okazji dostania pracy
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Kurcze niby dobrze znoszę upały, ale mam takie okresy, że ledwo daję radę. To wina tego mojego serducha .EDIT: Dziewczyny wczoraj na jakimś portalu urodowym czytałam art. o podrabianych kosmetykach. Mam teraz poważne watpliwości co do zakupów na tru . Wg. autorów 80% wszystkich podróbek pochodzi z Hongkongu...Jakiś czas temu w Ameryce była afera z podrabianą pastą Colgate, przez dwa lata sprzedawano ją nawet w dużych sklepach sieciowych i konsumenci, ba nawet sam producent nie zorientował się, że to podrobiony produkt .W nowym Elle czytałam też art. o Hongkongu, autorka pisała, że na każdym kroku można kupić np. torebki LV albo buty MB ppodrobione tak dobrze, że nawet eksperci mają problemy z odróżnieniem ich od oryginałów .Niby kiedyś przeglądałam na wizażu wątek, w którym ktoś siał zwątpienie dotyczące oryginalności truskawkowych kosmetyków, ale uznałam wtedy, że skoro tyle osób kupuje i jest zadowolonych, to może jednak nie są to podróbki. Teraz już sama nie wiem .
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Bogatsza o micel Ziaji(już użyłam, fajny ), żel Kamill mandarynkowy( ), farbę do włosów Garnier blond(dziś będę się farbić) i gratis za 4.99 mleczko do ciała Bielendy Powitanie z Afryką(zostawię na chłodne dni, bo podobno zapach jest dość ciężkawy).Z serii Essence Sun Club były ostatnie jasne paseczki, ale mam mozaikę brązującą z Avonu, więc narazie nie chcę takich bronzero-rozświetlaczy a te duże brązery SC wydały mi się jakieś pomarańczowawe, więc oszczędziłam sobie zakup ![]() A teraz idę na słonko
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz wąptliwości wróciły ![]() Isa: jasne paeczki dają zupełnie inny efekt niż mozaika Avonu - taki różow-brązowy. Mozaikę z Avonu oddałam jednak.
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wierzę, że te wszystkie firmy nie wiedzą o istnieniu takiego sklepu. Gdyby byli pewni, że są to podróbki, to cóż, ja na ich miejscu bym się z takim sklepem procesowała Podobnie jak jakiś czas temu LV bodajże z e-bayem za pośrednictwo w sprzedaży podróbek. Dodatkowo płaciłabym portalom i czasopismom za pisanie takich artykułów, żeby ludzi nastraszyć i żeby kupowali drożej... Może jestem naiwna, może nie znam reguł, jakie rządzą rynkiem, ale póki się nie natnę na nic podejrzanego, to pewnie będę tam kupowała.. |
|
|
|
|
#551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Come opuściłam, bo miałam ciężki okres na studiach, akurat kończyłam blok zajęć na którym bardzo mi zależało, no i trzeba było wybrać priorytety ![]() Cytat:
Cytat:
Choć jak mnie ludzie pytają czego słucham to uwierzyć nie mogą, bo przecież "nie wyglądam"
|
|||
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś przemknęlo po mojej głowie takie podejrzenie, puder Clarins kupiony na tru jest jakby bardziej mączny od tego kupionego w stacjonarnej perfumerii. Może to jedynie kwestia sposobu przechowywania .Cóż póki nie natnę się na coś, co ewidentnie wzbudzi mój niepokój, też będę kupować. pamiętam jak plułam sobie w brodę, kiedy zapach, za który zapłaciłam w perfumerii stacjonarnej 260 zł odkryłam na tru w tej samej pojemności prawie stówkę taniej ![]() Cóż, że mnie to taki niedowiarek, zawsze i we wszystkim doszukuję się dziury w całym. Twoje argumenty są logiczne, jednak mnie pozostaje nutka niepewności... co oczywiście nie przeszkodzi mi w kolejnych zakupach .EDIT: Jelonku ja też nie wyglądam na "mocne brzmienie" , jak to pozory mogą czasem mylić
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko niestety nie było testera paseczków a to było ostatnie opakowanie, więc nawet nie było jak się do tego dobrać
ale póki co mi takie "zabawki" nie potrzebne, bo i tak maluję się rzadko Generalnie cała seria IL i SC chyba jednak ładniej wyglądała na fotkach Chciałam obmacać rozświetlacz AOH, ale nie było już wogóle ani jednego opakowania a poza limitowankami reszta stałej serii bardzo przebrana
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem mają na Tru za szeroki asortyment by podejrzewać ich o podróbki. I podobnie jak Snowqueen nigdy nie miałam cienia wątpliwości odnośnie kosmetyków tam kupowanych.
Jeszcze nie pojechałam do tych Niemców. Wystraszyły nas upały i moja kuracja antybiotykowa (znowu pęcherz!! ). Wyjedziemy pewnie w połowie tygodnia.Tak jak nie chce mi sie spotykać z teściową to już przebieram nóżkami na samą myśl o buszowaniu w sklepach. Tym bardziej, że znalazłam trochę euro zachomikowanych po ostatnim pobycie we Francji. Będzie dodatkowy bonus na zakupy. Poza tym mąż mi przyzwolił na nieograniczone szaleństwo - wolałam załatwić tę kwestię w domu, zeby mi na miejscu nie psuł humoru swoim ględzeniemCoś mnie znowu bierze na kupowanie na allegro. Muszę uaktualnić swoją wishlistę w odpowiednim wątku. Przede wszystkim napaliłam sie na L'Orealowe Play Balle w nowej wersji. No i muszę odnowić zapas ampułek Power Shine Blonde. Przy okazji spróbowałabym L'Orealowy lakier do włosów z serii profesjonalnej. Aha a z Tru chyba capnę jakieś Tigi, ale to chyba po powrocie. To włosy, a z pielęgnacji cielesnej najbradziej zaczajam się na maski gabinetowe Bielendy lub Ziaji. Bielenda ma też fajne rzeczy do stópek. Kiedy mi wreszcie zapłacą za sprawdzanie matur!!!????? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupiłam swoje Choco-Latte w Bootsie.
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to wg. mnie tez jest dziwna kolejność - jasne i ciemne na przemian, a z tych co widziałam sa ułożóne po koleji (tzn nie piszę tu o Choco-latte ale ogólnie o czworkach Clinique)edycja: sprawdziłam na stronie Clinique i kolejnośc ok
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ja mam quad Polar Blue i też są jasne i ciemne na przemian.
|
|
|
|
#559 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, uwielbiam to mleczko. ![]() Cytat:
--- Obejrzałam sobie wczoraj (między jadnym a drugim oczekiwaniem na komisariacie) brązery Chanel - nie podoba mi się ani 61 (za jasny) ani 65 (za pomarańczowy) za to brązery Diora są boskie. I znalazłam szminkę Clinique Butter Shine w odcieniu niemal identycznym jak wycofana szminka L'oreal Shine Delicieux, której używałam kilka lat temu. ![]() I tu pojawia się moje nieśmiałe pytanie: czy ktoś mógłby mi kliknąć 2 rzeczy na Tru? ![]() Wąchałam wczoraj Innocenta - jest piękny i będę musiała mieć go jesienią.
|
|
|
#560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, gdzie ja miałam oczy jak go oglądałam poprzednio?! Przepraszam za aferę ![]() Cytat:
(na brązery nie mam takiego parcia hehe, ale za to polubiłam bardzo kolorówkę Diora dzięki moim Shimmerom).
|
||
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ojej ... Doe-eyed za 49,50 ... przepłaciłam za moje "zapasowe" opakowanie )Cytat:
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i satanista paski z ćwiekami mi się znudziły (bo nie lubię piramidek, tylko kolce, więc już zdążyłam sobie krzywdę zrobić ), glanów już nie noszę (tylko na koncerty i tego typu imprezy w plenerze), buttony i naszywki pogubiłam (a takie byly fajne, jak ktos poswiecil chwile i poczytal albo poogladal to od razu wiedzial z kim ma doczynienia, nie musialam juz niczego tlumaczyc ), no akcesoriów 'odpowiednich' już nie mam, a i tak podobno widać PS. i też pozostaję wierna mocniejszym brzmieniom + prodigy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam w zaprzyjaznionym biurze podrozy, zostawilam swoj numer telefonu i dziewczyna ma do mnie dzwonic we wrzesniu z ofertami last minute chcialabym do turcji Cytat:
![]() Cytat:
i ten zloty piasek na wyspie... mrrr ![]() w piatek kupilam sobie mini idealisty na allegro, zaplacilam i dzisiaj one sa juz u mnie! jestem w szoku normalnie, spodziewalam sie paczuszki w okolicach srody. i teraz mam dylemat - czy aby mi ten idealist za bardzo twarzy nie wybieli? musze kupic porzadny krem brazujacy
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest cudowny Ja go używam w upały, bo nie wiem czemu, ale jakoś tak mnie orzeźwia i chłodzi ten zapach, choć wyczuwam wyraźnie słodkie, miodowe nuty ![]() Wymalowałam oczy cieniem Essence i nie wiem co sądzić Kocham turkusy, ale moim tęczówkom wyraźnie w nich nie do twarzy
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj testuje euphorie CK, dostalam od taty. rano myslalam, ze umre - bylo slodko i tragicznie ale przez dzien oswoilam zapach, wiem jak go nosic i teraz bardzo mi sie podoba [ta dymna nuta
a poza tym to od tatusia dostalam kupon totolotka na jutrzejsze losowanie do wygrania jest 35mln PLN
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ziz ja też jadę zaraz skreślić cyferki w lotto
![]() Mi by tam wystarczył choć 1 mln, więcej mi nie trzeba Nowy katalog Ori się powoli pojawia w wątku katalogowym, idę oglądać.
|
#568 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Tez sobie puszczę totka, a co.
Co prawda moje szczęście w grach liczbowych jest mizerne, ale puszczę, może fortuna się odmieni.![]() Poza tym idę walczyć z Orange - mają mi odblokowac kartę i zablokowac telefon. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze i obędzie się bez awantury. Nie lubię załatwiać takich spraw.
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem blada i w zasadzie ze skojarzeń w kierunku człowieka-metala to tylko tyle, bo na co dzień ubieram się klasycznie, kobieco (spódnice ołówkowe, sukienki, princeski, bombki, w zasadzie w spodniach można mnie zobaczyć tylko kiedy mnie najdzie na jakąś odmianę), choć dominujące kolory to czarny, biały, szary, kremowy Glanów nigdy w życiu nie miałam na nogach i mieć nie zamierzam, bo to nie mój styl Żadne ćwieki, naszywki.Nie farbuję włosów na czarno, nie obrysowuję oczu czarną kredką i yyy nie wiem co tam jeszcze się ludziom z byciem metalem kojarzyć może Bardziej można by mnie podejrzewać, że przesiaduję w miejscach gdzie jest muzyka klasyczna, a tu taki klops hehe.Cytat:
![]() Niestety ani jedna liczba nie trafiona ![]() A Euphorię uwielbiam, pięknie się na mnie rozwija, ale nie latem. Oj nie, za ciężka na takie upały jest. Pozostaję wierna CK One
|
||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku
ja kocham CK One - i klasyki i letnie limitowanki [teraz namietnie oprozniam lato 2008 ]. One to bylo moje pierwsze prawdziwe perfumy [razem z Baby Doll YSL] i pozostaje im wierna od lat
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

dzisiaj nalozylam na moja avenke troszke zelu brazujacego z podwojnego zelu DM ,na to skrobia wymieszana z za ciemnym podkladem mineralnzm jako mat+brazer ...i troszke nablyszczenia paseczkami essence metoda Hosenki.Wlosy mi sie pofalowaly i wygladam jak dziewczyna serfera teraz z tym brazem na buzi..ale mi sie nie odcina od cialka 

chyba ze znajde jakas ladna czerwien to wtedy kupie bez namyslu, bo taka widoczna ale jednak lekko transparentna czerwien chodzi za mna od dawna 
Co do kotów, to w Egipcie też byłoby ich mnóstwo i niektóre wyglądały właśnie tak "arystokratycznie".
Musze chyba lecieć kupić 
.
.
.

), żel Kamill mandarynkowy(
), farbę do włosów Garnier blond(dziś będę się farbić) i gratis za 4.99 mleczko do ciała Bielendy Powitanie z Afryką(zostawię na chłodne dni, bo podobno zapach jest dość ciężkawy).![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i teraz wąptliwości wróciły
a na Come musiałam sprzedać swój bilet, bo TŻtowi nie udało się kupić, a obiecałam mu, że z nim pójdę i do tej pory nie byliśmy
.