|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII
Cytat:
![]() Ja jestem po sesji maseczkowej, zrobiłam sobie wielki kubas kakao z bitą śmietaną i jest mi błogo ![]() A propos maseczek - ja zazwyczaj po oczyszczającej nakładam nawilżającą/odżywczą, czyli robię 2 za jednym razem (tak gdzieś kiedyś wyczytałam). A wy macie jakiś inny patent?
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To znaczy mam 3 konta oszczędnościowe i dwa normalne![]() Cytat:
![]() i oczywiście ![]() Cytat:
![]() Aaa to rose na pewno poleci. Myślę, że nie będzie z tym wielkiego problemu, bo miniaturki jednak trudno dostać... A ja ten bób wymyśliłam na kolację, no pięknie Ale ciasto w piekarniku, bób ugotowany, trudno się mówi![]() Cytat:
Tylko teraz zmienili skład i nie wiem, czy się bardzo zmienił. Jutro się okaże, mam nadzieję, że jednak jest taki sam. Tamten stary momentalnie się wchłaniał, co rano jest dla mnie bardzo ważne. No i jak na tak szybkie wchłanianie świetnie nawilżał - no i ładnie pachnie Tylko użyłam już kilka tubek bez przerwy na inny i chyba tym razem wrócę do maski tołpy (kiedyś ją bardzo lubiłam) - o ile jest![]() A mocznik super! Strasznie fajnie, że o nim mówiłaś Skóra mnie nie swędzi, już mi nawet te dziwne plamy zniknęły, super po prostu Nie wchłania się cały, ale w moim przypadku to bardzo dobrze![]() Cytat:
ALe jest napisane "zebrany od razu po zbiorach"![]() Cytat:
To dobrze, liczę, że mój będzie dobry A zestaw nie wiem, ile kosztuje... Coś mi świta, że kosztowały tyle, ile normalnie u nas duże opakowanie.. Ale nie jestem pewna.
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też wolę poza weekendem, bo wtedy w factory jest podobno dziki tłum.A maski robię jak piszesz - jedna po drugiej. No chyba, że nie mam czasu, wtedy wybieram jedną, w zależności od potrzeb ![]() edycja: Ej! czemu mi nie połączyło postów? no jak to mają być zmiany na lepsze, to kiepsko wyszły
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama niedawno wykończyłam tubkę.Co do Factory to jeszcze się umówimy, mi wtorek też zupełnie nie pasuje! Warszawianki o której się jutro spotykacie ?
Enough optimism to sustain hope and enough pessimism to motivate concern. Edytowane przez madziarra Czas edycji: 2009-03-11 o 20:05 |
|
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie: o której i gdzie się spotykamy
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawianki i Białostoczanka
ok 15 w ZT. Lizzie i Karolina może trochę wcześniej.Jest juz nowa gazetka SP
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę oglądać gazetkę !
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo chcem
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie ma?! Ja widzę! Po lewej stronie w menu jest 'ostatnia setka'.
Latem jem codziennie bób, uwielbiam go ![]() Peeling, potem maseczka oczyszczająca lub nawilżająca, nigdy nie robię dwóch pod rząd. Przy okazji chciałabym Wam polecic boską maseczkę w saszetce, razem z peelingiem. Farmona Amber - są dwie albo normalizująca albo nawilżająca. Jak dotąd testowałam tylko normalizującą, chociaż nawilżająca również czeka w pudełku ![]() Peeling żelowy jest całkiem ostry, ale nie jest to okropny zdzierak, maseczka jest kremowa, nie szczypie, ma dodatek glinki, ale nie zasycha. Skóra po zmyciu jest idealnie gładka, mięciutka, nawilżona na pewno zagości na stałe u mnie ![]() Ktoś testował te maski Doliva?
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
i Hosenka i IcePo odświeżającej nie widziałam żadnych efektów. Fajna jest nawilżającą i oczyszczająca chyba(juz nie pamiętam jaka miałam). Teraz wypróbuję tą na pierwsze zmarszczki i witalizującą.
We live and we learn. Then we forget and do it again. Edytowane przez sleepy Czas edycji: 2009-03-11 o 20:47 |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
|
#557 | |||||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na noc krem do stóp, Nivea na usta, krem do rąk po każdym umyciu rąk, bo mi strasznie ręce wysychają. W rytm maseczkowania też wpadłam. Krem na dzień i na noc to podstawa.Jest dobrze, coraz mniej w szafce ![]() Co ![]() Ja się zastanawiam nad 2 kosmetykami z Planet Spa i wypiekanymi cieniami z wyprzedaży. Cytat:
Cytat:
Padam na pyszczek. Obejrzę Slumdoga, posmaruję się balsamem opalającym i podkręcę kaloryfer. Będzie prawie jak w lecie
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na poważnie to mam tyle maseczek, że głowa mała.
|
|
|
#559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze, że ubzdurałam sobie coś turkusopodobnego, żeby mi kolor pasował do sandałków, które kupiłam rok temu. No i chcę ją na gwałtu rety, a w sklepach jeszcze nic w takich barwach nie widziałam, a na All nic mi się nie widzi. No, poza tą, ale nie wiem czy nie za krótkie uszka ma, to raz, i dwa, czy będzie pasować stylem do butków Ale znów i tak mam dużo ciuchów w różnych odcieniach niebieskościo-granatu, więc tak czy siak pasować mi będzie.A poza turkusową marzy mi się jeszcze fioletowa, bo niedawno kupioną reklamowałam i dostałam zwrot kasy. No i ta z etorebki mi się dziś spodobała... Do innych butków by mi pasowała... Cytat:
A co do balsamowania, to ostatnio kiepsko mi to szło, raczej zrywami niż regularnie, no i w końcu się doigrałam. Od 3 dni mam tak suchą skórę, że mam ochotę wydrapać ją do kości. Od 2 dni smaruję już grzecznie Neutrogeną, ale mam wrażenie, że jakoś słabo działa. To nie ten balsam, co kiedyś... Cytat:
![]() Cytat:
a jutro najpierw fryzjer o 10 (będzie odświeżony kolorek i podcięcie końcówek), potem dentysta o 13 (a tu strach się bać, co będzie ). Cytat:
Cytat:
************** Mykam się zamaskować. Wrócę z michą z solą cynamonową i przy okazji pomoczę stópki na rozgrzewkę. Byłam dziś taka dobra dla mojej koty, że pozwoliłam jej usnąć na mnie, a ona spała i spała i spała. Tak słodko
|
||||||||
|
|
|
#560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to przy niej pikuś
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Pogubiło mi wszystkie cytaty ...... aaaaa
No to z pamięci: co do maseczek to ja zawsze najpierw robię peeling żeby pousuwać martwe komórki i skórki a potem maska oczyszczająca, potem albo peel-off Avonu z ryżem albo nawilżająca YR 3 minutowa chociaż tej to jakoś już dawno nie używałam, jakoś mi ona do gustu nie przypadła jednak, nie widzę spektakularnych efektów ani widocznego nawilżenia No i codziennie nakładam balsam ujędrniający Eveline na uda, pupę i brzuch, codziennie balsam nawilżający, dziś się wysmarowałam brązującym z Eris, codziennie kilkanaście razy krem do rąk. Krem do twarzy na dzień i na noc to standard ![]() tylko jakoś kremu do stóp nie używam, jakoś nie lubię tego robić. Za to trzy razy na tydzień używam tarki i peelinguję je. Muszę wypróbować tego kremu YR. Ja też już poczyniłam zakupy wiosenne, mam buty w kolorze brązowo beżowym, beżową kurtkę skórzaną i beżową torebkę ![]() I kolorowe apaszki i szaliczki ![]() Bób kocham ![]() Latem, ten młodziutki wcinam w łupinkach, albo polany bułką tartą uzmażoną na maśle ![]() Albo z cebulką, czosnkiem i jogurtem greckim ![]() Ale i tak najczęściej wcinam solo. Kupiłam dzsiaj maskę Gloria, już miałam kiedyś jedno opakowanie i służyła mi, porządnie nawilża i odżywia. i pofarbowałam włosy saszetką Joanny perłowy blond i teraz moje włosy tak świecą Isa, ja jestem za nową fryzurką, zniszczonych końców i tak nie zregenerujesz, Tobie byłoby dobrze w takim bobie I nie stresuj się dentystą, będzie dobrze
|
#562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami sprawdzało się, gdy pod fluid nakładałam jakiś bardzo odżywczy, gęsty krem ale wtedy makijaż spływał po godzinie Ale może wypróbuję tą Calmę, droga nie jest, najwyżej zużyję do nóg![]() Cytat:
A tylko jedną twarz do maseczkowania
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tylko na chwilkę powiedzieć, że też będę ok. 15.00 najwcześniej w ZT. Dam znać jeszcze jutro tel. jakby miało się coś zmienić, bo u mnie w pracy nigdy nic nie wiadomo ![]() Estella Ale od następnego się nie wymigasz Nosku
|
|
#564 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć MagJu
![]() to to Czytałam o nim sporo, dziewczyny zachwalają, to postanowiłam spróbować, bo mam problem z włosami na łydkach... Podobno wstrzymuje wzrost włosów, co brzmi pięknie Jak zacznie bardziej działać, to na pewno dam znać![]() Cytat:
No i miałam od nich torebkę i nie była zbyt trwała... Liczyłam, że etorebka jakieś wprowadzi, ale widzę mają już nową ofertę a turkusu brak...Cytat:
![]() A na stopy to jeszcze daję acerin. To strasznie mocny kwas, maluję nim pędzelkiem zgrubienia, które mi się pojawiły zimą - nic innego ich tak nie usuwa. Aż nie mogę się doczekać, jak się ich pozbędę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocham, jak moja Kota na mnie zasypia Cytat:
![]() Kicze wyszło całkiem dobre ale zjadłam mały kawałeczek i się najadłam. Całkiem fajny przepis, tylko wydaje mi się, że jest za dużo parmezanu (chyba go nie lubię), następnym razem dam więcej papryki, więcej bobu, a zamiast śmietany serek homogenizowany![]() No ale ja marudzę, a rodzice zjedli tyle, że na jutro została tylko porcja dla jednej osoby
|
|
#565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Brzmi ciekawie, ja jednak nie mam cierpliwości do takich rzeczy. Chociaż kiedyś jak używałam podobnie działającego żelu z Faberlica, to wydawało mi się, że działa. A teraz z kolei mam antyperspirant w kulce z Dove, który też ma powstrzymywać odrastanie włosków, i chociaż używam go ledwie 2 tygodnie, śmiem twierdzić, że coś faktycznie w tym kierunku działa. Włoski są już delikatniejsze Cytat:
Toż to taki chodliwy kolor.Cytat:
Cytat:
Udam, że tego nie czytałam Psze nie kusić, no ![]() Swoją drogą - już przeceny Jeszcze się przecie nawet wiosna nie zaczęła...Cytat:
![]() U mojej to rzadkość dlatego tym bardziej się poświęciłam i pozwoliłam jej tak spać z godzinę. I tak nie tyle ile by pewnie chciała, bo musiałam odebrać telefon. |
|||||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Joł, aleście opisały się dziś
![]() i mam już na koncie 2 ndst z chemii klinicznej ![]() znikam do farmakologii- i tak nie zdążę się nauczyć, ale przynajmniej będe wiedziała o co chodzi ![]() W ogóle to będę musiała rzadziej Was odwiedzać- nie wyrabiam z czasem ale tak poważnie
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Oczyszczajaca bardzo mi sie spodobała. Odświeżająca zresztą też ![]() Cytat:
Ogladałąm jakiś miesiąc temu. Gdy dostał Oskara to nie skojarzyłam że to ten film i powiedziałam Samcowi ze musimy ogladnąć a on: "yyy, ale ogladaliśmy już przecież "Otworzyłam wcozraj masło sezamowe Eveliny. Bardzo przyjemniutkie jest, ale chyab będzie niewydajne. Zapach na ciele tak mi niezbyt podchodzi. Czy któraś z Was skusiła sie na balsamy Eveline w butlach z dozownikiem?
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
A to są już te balsamy Eveline ??
Ja ich u siebie jeszcze nie widziałam Cześć tak wogóle
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Są
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-03-12 o 07:58 |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ideal Skin z Bielendy to jeden z lepszych kremow do stop ![]() MagJa ciesze sie,ze dobrze Ci sluzy bo w koncu to na mnie by bylo,ze Cie namowilam_________________________ _________________________ ____________ Milego dnia zycze ![]() Hosenko zostawilam Ci wiadomosc na GG
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Trzeba odświeżyć trochę szafę na wiosnę

(nie ybierałam pieniędzy prawie rok
). Uzbierała mi sie pokaźna sumka, więc założyłam lokatę, ale cześc pieniędzy zostało na koncie. Mam jeszcze drugie konto, takie "normalne", do użytku.
Obym tylko tego nie żałowała, ale robię to dla ich dobra - będą zdrowsze i nie będę już farbować żeby ich nie niszczyć.

Skóra mnie nie swędzi, już mi nawet te dziwne plamy zniknęły, super po prostu
świezutki zebrany z działki i ugotowany 

na pewno zagości na stałe u mnie

Czasami sprawdzało się, gdy pod fluid nakładałam jakiś bardzo odżywczy, gęsty krem ale wtedy makijaż spływał po godzinie
ale zjadłam mały kawałeczek i się najadłam. Całkiem fajny przepis, tylko wydaje mi się, że jest za dużo parmezanu (chyba go nie lubię), następnym razem dam więcej papryki, więcej bobu, a zamiast śmietany serek homogenizowany

"