![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Może polecicie mi jakąś książkę? ;)
Moze:
'Pod sloncem Toskanii' [ zapomnialam autorki] Ostatnio czytalam 'Corke Grabarza' - niby pasuje do twojego opisu ale to taka bardziej obyczajowa - poszukaj opisow w necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Poleć mi jakąś książkę!
Cytat:
No to szukam dalej. A czytałaś "Malazańską księgę poległych"? Zaczęłam toto (pierwszy tom), dobrnęłam do 70 strony i dalej nie wiem kto jest dobry, kto zły i o co oni się tam tłuką ![]()
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2010-12-02 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Podepne się pod temat i poproszę Was o poradę ...
Zbliżają się święta i chcę kupić mamie książkę (ki) lubi ona romansidła może któraś z Was też lubi tego typu książki i może polecić jakąś książkę ?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
BlueRose - ja nie czytuje, ale babki sobie chwala ksiazki Danielle Steel czy jakos tak.
![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Danielle Steel nie wszystki się podoba ,ja bym pod choinkę nie kupiła
![]() Ja bym BlueRoses poleciła ci takie pozycje : http://lubimyczytac.pl/ksiazka/25005/swieta-swieta - świątecznie http://allegro.pl/de-blasi-tysiac-dn...324569337.html - miłość i dużo jedzenia ![]() http://lubimyczytac.pl/ksiazka/62532/przepis-na-zycie Edytowane przez Tanya25 Czas edycji: 2010-12-02 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Inkwizytor
|
Chciałabym przeczytać coś w klimacie przygodowo fantastycznym gdzie główną bohaterką byłaby kobieta tylko błagam nie romans! Przeżyje jakis epizod w tle, ale niech nie kręci się w okół niego akcja
![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pożegnanie z Afryką" Karen Blixen, "Co się wydarzyło w Madison County" Robert Waller (świetny film na jej podstawie), Jedna moja znajoma bardzo lubi poradnik amerykański "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", ponieważ lektura jest lekka, łatwa i przyjemna. Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-12-05 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Szukam ciekawej ksiazki, ale zupelnie nie wiem za jakimi tytulami sie rozejrzec, moze pomozecie?
W liceum uwielbialam Jeżycjadę Musierowicz. Pozniej przypadly mi do gustu "Dziewczyna z pomaranczami" i "Kaktus w sercu". Ogolnie bardzo malo ksiazek czytam. Teraz potrzebuje czegos w stylu jak wyzej ( czyli taka literatura kobieca ), no moze bardziej dzialajacego na psychike. Dajacego kopa, inspirujacego do zmian. Na pewno wiecie o co chodzi. Czytalam tez "dlaczego mezczyzni kochaja zolzy" , podobalo mi sie bardzo, no ale to jest poradnik. Cos zyciowego, dziejacego sie w obecnych czasach ![]() Wskazane watki to watek milosny, jakis romans ( samotna dziewczyna, negatywnie nastawiona do zwiazku daje sie zlapac w siec milosci, albo toksyczny zwiazek, rozstanie i zbieranie sie do kupy ![]() Prosze, poradzcie cos ![]() Edytowane przez Marua:) Czas edycji: 2010-12-06 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
poszukuję książek, których wspólnym mianownikiem byłaby główna postać: kobieta/dziewczyna o silnej osobowości (coś a la Lisbeth Salander
![]() jeżeli znacie tytuły takich pozycji to poproszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc, i że w ogóle istnieją książki jakich szukam
![]() Chodzi mi o książkę, której akcja dzieję się na wsi lub jakimś innym spokojnym miejscu, najlepiej w wakacje, raczej romans, tzn chciałabym żeby były wątki miłosne, ale również jakieś przyjaźnie, problemy, nie chcę żeby wszystko kręciło się wokół ewentualnego związku bohaterów. Trochę jest tych wymagać więc wcale się nie zdziwię, jeśli nic takiego nie znajdziecie, ale liczę na was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Słoneczniki" Haliny Snopkiewicz (czytałam jako nastolatka, strasznie mi się ta historia podobała).
![]() |
![]() |
#555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat niedawno czytałam taką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nie toksyczny, ale dziwny związek jest w świetnej powieści "Norwegian Wood" Haruki Murakami. Strasznie mnie wciągnęła, uwielbiam tego autora. "P.S. Kocham Cię" Cecylia Anhem. Nie czytałam. "Tektonika uczuć" Eric-Emmanuel Schmitt. "Psy, Rachel i cała reszta" Lucy Dillon.
![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS. Sorbet, zachęciłaś mnie do przeczytania "Diabeł ubiera się u Prady" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, myślę, że znajdę pośród nich coś, co przypadnie mi do gustu
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz ja ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez domowa_kurka Czas edycji: 2010-12-07 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Trochę nudny jest szwedzki policjant Kurt Wallander w powieściach Henninga Mankella. Akcja strasznie się wlecze wg mnie i nie przepadam za bohaterami, ale są to bardzo poczytne teraz książki. Spróbować nie zaszkodzi.
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
Polecam sage MILLENIUM - Mężczyżni którzy nienawidza kobiet. Pierwszy tom przedstawia bohaterkę której szukasz. Silna, niezależna..drugi tom ktory wlasnie cyztam poświęcony jest w dużej mierze tej barwnej postaci.
=== ZRÓB GRATISOWY BACKUP SWOICH PLIKÓW lub PODZIELIĘ NIMI Z PRZYJACIÓŁMI === |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
@kraina czarów Crescendo ma swoją premierę 12 stycznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
A ja szukam książek o bohaterach, ktorzy mają jakieś odważne przygody, podróżują gdzies po świecie, mają jakieś ciekawe sytuacje w różnych hmm krajach?
![]() ![]() Tylko nie takie typowe przygodówki, typu przepłynięcie 100 lat na tratwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
Agate Christie czytałam/czytam ale za całą resztę dziękuję! Zobaczę Millenium, może i mnie wciągnie.
![]()
![]() |
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Całkiem fajna, tylko trochę gruba ![]() Teraz porzuciłam po 50 str. Blondynkę Oates. Nie podoba mi się styl pisania autorki, dla mnie jest trochę ciężki. Choć wiem, jak ta książka jest zachwalana. Nie spotkałam się jeszcze z opinią, żeby komuś się ta książka nie spodobała ![]() Teraz poszukam czegoś nowego. Przejrzę na pewno, jakie książki mi tu polecałyście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladalam te 2 filmy, "diabel..." to raczej nie to czego teraz szukam, boje sie tez ze moze mi sie nie spodobac, ze wzgledu na to, ze bede porownywala do filmu.... "P.S" by mnie teraz chyba pograzylo w rozpaczy ![]() Ale bardzo dziekuje a propozycje. Szukam dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do "Diabeł ubiera się u ..." to książka jest zupełnie inna niż film. Kilka zaledwie podobieństw. Inne wątki i bohaterowie, inne zakończenie (ona rezygnuje z pracy, ale w lepszym stylu ![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-12-09 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.