Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 17:43   #541
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez Lavande Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak tam zbieranie zamówień z k16? U mnie zaczęło się tragicznie, myślałam, że w ogóle nie będę zamawiać, ale dziś już mi się uzbierało na 90zł, a to dopiero początek
ja dopiero w przyszłym tygodniu będę zbierać zamówienia od klientek, na razie mam najwięcej od mamy i od siebie i mam nadzieję, że tak nie zostanie
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:44   #542
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
nie wiem gdzie go widziałaś ja ani w kat.16, ani 17, ani 1/2010 dzwoneczka nie widzę
Oj... bycmoże pomyliłam z czyms innym
Wydawało mi się, że jak przeglądałam którys katalog naprzód to był dzwoneczek, albo wykrzyknik przy tej masce.
Jesli nie to tym lepiej

Cytat:
Dziewczyny, jak tam zbieranie zamówień z k16? U mnie zaczęło się tragicznie, myślałam, że w ogóle nie będę zamawiać, ale dziś już mi się uzbierało na 90zł, a to dopiero początek
Ja dopiero dzisiaj dostałam K16 jutro paczki z 15 rozwiozę. Mam jeszcze czas
Stary 2009-11-09, 17:44   #543
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie z zamówieniami jest super około 1300.
Powodzenia!
Stary 2009-11-09, 17:48   #544
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
dziewczyny,a ja jeszcze chciałabym Was prosić o radę, pomóżcie...
moja klientka chce zamówić balsamiczną pomadke Pro-To-Go odcień Nuditude. Nigdy nie zamawiałam (akurat) tego odcienia i szczerze mówiąc nie wiem czy jest to odcień z tych bardziej naturalnych- jasnych. Właśnie taki odcień chce klientka, jasny nie za ciemny i bardziej naturalny...
według karty kolorów, to ten odcień właśnie taki jest, z tych jaśniejszych i naturalnych. W sumie to chyba jest najjaśniejszy, nie licząc nude pink, ale ten już bardziej wpada w róż.

Cytat:
U mnie z zamówieniami jest super około 1300.
Powodzenia!
Gratuluję
mam nadzieję, że ja też się zbliżę chociaż do tysiączka

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-09 o 17:50
Stary 2009-11-09, 17:55   #545
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
według karty kolorów, to ten odcień właśnie taki jest, z tych jaśniejszych i naturalnych. W sumie to chyba jest najjaśniejszy, nie licząc nude pink, ale ten już bardziej wpada w róż.

Gratuluję
mam nadzieję, że ja też się zbliżę chociaż do tysiączka
Dzięki serdeczne za odpowiedzi... i trzymam kciuki za udane zbieranie zamówionek.
Też tak myślałam, że to jeden z tych naturalnych odcieni, ale ta katalogowa kolorówka czasmi oszukuje,a w karcie kolorów nie ma tego odcienia.
Stary 2009-11-09, 17:56   #546
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
według karty kolorów, to ten odcień właśnie taki jest, z tych jaśniejszych i naturalnych. W sumie to chyba jest najjaśniejszy, nie licząc nude pink, ale ten już bardziej wpada w róż
jest fotka tego odcienia na wątku zdjęciowym, mnie się spodobała jak ją zobaczyłam na żywo bo w u nas w katalogu nie wyglądała zachęcająco
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:57   #547
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
czy widziała któraś z Was ten zegarek który można kupić za 24,90 ? Zastanawiam się nad właśnie i nie wiem czy brać, jesli ta "ekskluzywna" bizuteria Eternal Love była takiej jakości jakiej była.
Uważam, ze jak za ta kaskę i jak na zegarek to chyba warto.
Ja na pewno będę miała, mimo że zegarków raczej nie noszę. Wiem także , że kilka klientek w moim zespole tez go zamówi, już wspominały o tym....
Dziewczyny pisały , że pasek strzępi się. Ja tego nie widziałam ,być moze za mało osób ten zegarek, który ja mialam w ręku oglądało
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 17:58   #548
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
jest fotka tego odcienia na wątku zdjęciowym, mnie się spodobała jak ją zobaczyłam na żywo bo w u nas w katalogu nie wyglądała zachęcająco
Dzięki za info
Stary 2009-11-09, 18:01   #549
czwartek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajdulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytałam sobie Wasze posty o tych kuleczkach brązujących, rozświetlających i bodajże złocistych i naszła mnie chęć na nie ale tak.. waham się pomiędzy złocistymi i rozświtlającymi i prosiłabym o porady, a raczej o polecenie któryś z nich. Chciałabym, żeby skóra była po nich rozpromieniona, żeby było widać błyszczące drobinki (ale bez przesady oczywiście) i żeby mozna je było stosować również na ramiona (np. do sukienki wieczorowej). Czy któreś z wymienionych spełnią moje oczekiwania???
Kiedyś widziałam w drogerii chyba sypki puder rozświetlający Chanel, drobinki rozświetlajace były dostepne w 3 kolorach (srebrnym, złotym i różowym). ten puder był niesamowity, właśnie taki o jaki mi chodziło, tylko że cena również była niesamowita..
Cytat:
moim zdaniem żeby uzyskać efekt, o którym piszesz najlepiej użyć perełek rozświetlających, ja właśnie czasami tak robię, że maluje pędzlem szyję, ramiona i dekolt, czasami nawet całe ręce, np. jak szłam na wesele perełki rozświetlające nadają skórze taki blask różowo-beżowy (ale bardzo delikatny) z błyszczącymi drobinkami, perełki brązujące - delikatnie opalonej skóry a perełki złociste - delikatnie połyskującej słońcem skóry (ozłoconej)
aby skóra była rozpromieniona też polecam rozświetlające, efekt jednak w dużej mierze zależy od koloru skóry, ja np. po złocistych nie jestem "ozłocona" ale raczej opalona
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:03   #550
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki serdeczne za odpowiedzi... i trzymam kciuki za udane zbieranie zamówionek.
Też tak myślałam, że to jeden z tych naturalnych odcieni, ale ta katalogowa kolorówka czasmi oszukuje,a w karcie kolorów nie ma tego odcienia.
w karcie kolorów jest ten odcień

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
według mnie na tym zdjęciu ten kolor wygląda na bardziej różowy niż w karcie kolorów
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post13651899

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
aby skóra była rozpromieniona też polecam rozświetlające, efekt jednak w dużej mierze zależy od koloru skóry, ja np. po złocistych nie jestem "ozłocona" ale raczej opalona
zapomniałam właśnie o tym wspomnieć, że zależy to od naszej karnacji, ja jestem blondynką z tych jaśniejszych karnacji ale nie porcelanowych

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-09 o 18:07
Stary 2009-11-09, 18:14   #551
83evelinka
Zadomowienie

Faktycznie andziat , jest ten odcień w karcie kolorów w edycji specjalnej, a ja gapa przegapiłam to
Stary 2009-11-09, 18:29   #552
rilli
Raczkowanie

o matko z córką, moje zamówienie przyszło po dwóch tygodniach, na dodatek to co nie zamawiałam!
zamiast złotej szminki przyszedł błyszczyk w dziwnym kolorze :/ no, trudno, zapłaciłam, a teraz cieszę się z nową zdobyczą, ale już raczej, wiecej nic nie zamówię z avonu.
Stary 2009-11-09, 18:33   #553
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rilli Pokaż wiadomość
o matko z córką, moje zamówienie przyszło po dwóch tygodniach, na dodatek to co nie zamawiałam!
zamiast złotej szminki przyszedł błyszczyk w dziwnym kolorze :/ no, trudno, zapłaciłam, a teraz cieszę się z nową zdobyczą, ale już raczej, wiecej nic nie zamówię z avonu.
faktycznie jakos tak dziwnie wyszło, ale ciekawe czemu?
Stary 2009-11-09, 18:38   #554
kajdulka
Raczkowanie

Ile przeważnie klientek zamawia u Was co katalog?
kajdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:42   #555
lalaith
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie mi napisać jakie są braki do 15?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 18:42   #556
rilli
Raczkowanie

Cytat:
faktycznie jakos tak dziwnie wyszło, ale ciekawe czemu?
nie wiem własnie, moja konsultantka też nic o tym nie wie. Nie dość, że musiałam czekać dwa tygodnie to mi takie wielkie jajco zrobili :/

Do kajdulka: Moja koleżanka jest konsultantką i mówiła, że dużo osób u niej zamawia.
Stary 2009-11-09, 18:43   #557
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
średnio 25 osób
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:01   #558
poziomka76
Przyczajenie

Dziewczyny czy AVON NON STOP jeszcze działa??? Chciałam skorzystać pierwszy raz i po podaniu nr. kons. pan dziękuje i kończy połączenie
poziomka76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:08   #559
emza
Rozeznanie

ja z k16 mam juz zamowien na 400zl, a to dopiero kilka klientek. najwiecej mam zamowien na proponowane przez AVON zestawy np. Skarby Afryki czy te z perelkami brazujacymi i rozswietlajacymi
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:18   #560
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
około 15

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi napisać jakie są braki do 15?
naprawdę wystarczy trochę się wysilić i przeczytać parę stron wstecz

Cytat:
Napisane przez poziomka76 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy AVON NON STOP jeszcze działa??? Chciałam skorzystać pierwszy raz i po podaniu nr. kons. pan dziękuje i kończy połączenie
z tego co ja wiem to działa może spróbuj pod numer 0 22 878 28 00 i tam nie podawaj numeru konsultantki tylko poczekaj na zgłoszenie się konsultanta, działają do 20:00
Stary 2009-11-09, 19:19   #561
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poziomka76 Pokaż wiadomość
dziala,po podaniu nr kons wciskasz nr pin co za 1 razem to twoja data uroszenia tzn pierwsze 4 cyfry.
zadzwon najwyzej na 0228782800
powiedza ci co nie tak
pozdr
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:26   #562
poziomka76
Przyczajenie

ok.dzięki
poziomka76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:34   #563
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Dziewczynki orientujecie się czy woda BST z k16 za 21,90 posiada atomizer? Te bez przeważnie posiadają taką iformację przy kodzie produktu, jednak wolę się upewnić
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 19:49   #564
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dziewczynki orientujecie się czy woda BST z k16 za 21,90 posiada atomizer? Te bez przeważnie posiadają taką iformację przy kodzie produktu, jednak wolę się upewnić
nie posiadadlatego taka cena za 50ml
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 20:10   #565
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam ten olejek połyskujący z SSS. Wypróbowałam go w centru, Efekt rozświetlenia-piękny. Do tego cudowny zapach. Nawet posmarowałam sobie nim policzki-ot taki rozświetlacz Ale rzeczywiście wchłania się całkowicie. Chyba w 16 zamówię sobie cały zestaw.
Dziękuję za Twoją opinie pomogła mi ona podjąć decyzję o zakupie całego zestawu SSS . Sama właśnie rozmyślałam nad jego zamówieniem szczególnie ze względu na ten złocisty olejek i ta korzystna cena 29,90 za 3 produkty
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:06   #566
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rilli Pokaż wiadomość
skoro, przyszło nie to co trzeba to Twoja koleżanka raczej powinna zrobić reklamację, a nie wciskać Ci niezamawiany produkt.. trochę nieładnie z jej strony.. pomyłki się zdarzają, ale może, np koleżanka sama wpisała zły numer i zamówiła nie to co trzeba a teraz jej głupio i zwala na firmę.. z resztą nie chcę osądzać, ale tak czy siak nie powinna "uszczęśliwiać Cię" kosmetykiem którego nie chciałaś.. takie moje zdanie..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:17   #567
ssylwiaa19
Raczkowanie

Witam !!
Dawno mnie tu nie bylo zaczęły się studia i cierpie na brak wolnego czasu.. ale teraz potrezbuje bardzo Waszej pomocy, a dokladnie chcialabym zapytać się czy którejś przytrafila się taka sytuacja:
Jestem dzien wysyłkowy A , złożyłam 5.11.2009 zamówienie na 3 termin a K15 i według harmonogramu 12.11.2009 paczka powinna przyjsc ale niestety do dzisiaj moje zamówienie nie zostalo pobrane do realizacji nawet. Pisałam do nich i otrzymałam taka odpowiedz:
Informujemy, że w dniu 05.11.2009 roku złożyła Pani zamówienie z
katalogu 15/2009 na trzeci termin dostawy regularnej. Tym samym zamówienie
zostanie pobrane do realizacji w dniu 10.11.2009 roku, a dostawa odbędzię się
17.11.2009 roku.

wiecie może dlaczego ?;/ troche mi się to nie podoba bo klientki czekaja na kosmetyki ;/
ssylwiaa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:19   #568
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssylwiaa19 Pokaż wiadomość
Witam !!
Dawno mnie tu nie bylo zaczęły się studia i cierpie na brak wolnego czasu.. ale teraz potrezbuje bardzo Waszej pomocy, a dokladnie chcialabym zapytać się czy którejś przytrafila się taka sytuacja:
Jestem dzien wysyłkowy A , złożyłam 5.11.2009 zamówienie na 3 termin a K15 i według harmonogramu 12.11.2009 paczka powinna przyjsc ale niestety do dzisiaj moje zamówienie nie zostalo pobrane do realizacji nawet. Pisałam do nich i otrzymałam taka odpowiedz:
Informujemy, że w dniu 05.11.2009 roku złożyła Pani zamówienie z
katalogu 15/2009 na trzeci termin dostawy regularnej. Tym samym zamówienie
zostanie pobrane do realizacji w dniu 10.11.2009 roku, a dostawa odbędzię się
17.11.2009 roku.

wiecie może dlaczego ?;/ troche mi się to nie podoba bo klientki czekaja na kosmetyki ;/
Zamówienie jest realizowane w dniu wynikającym z harmonogramu. Złozenie wcześneij nie spowoduje wcześniejszego zrealizowania.
Wg odpowiedzi od Avonu, termin złozenia wypada 10.11 - wtedy więc pobiora do realizacji.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:24   #569
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zamówienie jest realizowane w dniu wynikającym z harmonogramu. Złozenie wcześneij nie spowoduje wcześniejszego zrealizowania.
Wg odpowiedzi od Avonu, termin złozenia wypada 10.11 - wtedy więc pobiora do realizacji.
coś jest ewidentnie nie tak, ostatni termin K15 dla dnia A był wlaśnie 5.11. i paczka powinna w czwartek przyjść.. powinnaś zadzwonić i wyjaśnic sytuację bo mailowo to się guzik da załatwić przy takich sprawach...

edit: może masz zaległą płatność i dlatego nie pobrali do realizacji?

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2009-11-09 o 21:28
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:29   #570
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
skoro, przyszło nie to co trzeba to Twoja koleżanka raczej powinna zrobić reklamację, a nie wciskać Ci niezamawiany produkt.. trochę nieładnie z jej strony.. pomyłki się zdarzają, ale może, np koleżanka sama wpisała zły numer i zamówiła nie to co trzeba a teraz jej głupio i zwala na firmę.. z resztą nie chcę osądzać, ale tak czy siak nie powinna "uszczęśliwiać Cię" kosmetykiem którego nie chciałaś.. takie moje zdanie..
Zgadzam się. Muszę Wam powiedzieć że sama znam konsultantki które w ogóle nie informują swoich klijentek że mogą zrobić zwrot jeśli coś im nie pasuje choć to było nawet napisane na tych papierowych torebeczkach ale niektórzy nie czytają takich rzeczy. Nawet takie konsultantki wypierają się że można jeśli klijentka wie że może zwrócić. Chodzi zwłaszcza o nowych klijentów. Kiedyś sama słyszałam jak taka jedna radziła swojej klijentce żeby sama sprzedała to coś bo ona nic nie wie na temat zwrotów. Ale wciskać nie zamawianą rzecz to już przegięcie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości