Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 00:05   #541
BLACKrose24
Raczkowanie

GG do BLACKrose24
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez Paulina Patryk Pokaż wiadomość
Cześć Wam wszytkim, dawno się nie udzielałam (ale jakoś tak wyszło hehe) mam do was pytanie odnośnie sukienki co o niej sądzicie bo mam dylemat :conf used:
Ładna Chociaż zupełnie nie w moim stylu.

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
BlackRose odliczam dni razem z Tobą do tego 2011r
Ale może się w końcu doczekamy
Gosza ja już sie doczekac nie moge - ale jakoś mi ostatnio dni szybko mijają więc się ciesze.

Cytat:
A za te 4500zł wolała bym sobie np. do Egiptu jechać
To tak jak ja Chociaż i tak zaszaleliśmy bo kamerzysta nas będzie kosztował 2600- więc wydaje mi się że sporo ( ale mogę się mylic nie znam cenników innych kamerzystów).

Razem od : 11.03.2008
Zaręczyny : 31.08.2008
Ślub cywilny : 14.02.2009
Ślub kościelny : 10.09.2011

BLACKrose24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 00:18   #542
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Dziewczyny
Jestem na forum pierwszy raz, dopiero planuje ślub na 2011 rok, chciałam zapytac co sądzicie o salach w Masłowie, Zacisze ul. Piaskowa i ul. Krajobrazowa.
z góry dziękuję za odpowiedź!
doris888 znam tylko salę na Krajobrazowej i jest naprawdę super!!! Przede wszystkim to zaoszczędzi się sporo kasy samemu sobie gotując, tzn wynajmując kucharki a kupując samemu produkty. Polecam!
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 00:32   #543
gosza_25
Rozeznanie

doris888 a ja Ci stanowczo odradzam salę w masłowie na krajobrazowej. Ja tam miałam mieć wesele ale nie mogłam dogadać się z właścicielką. Pierwsza sprawa to obornik przy płocie od strony sąsiada który się prezentuje w całej okazałości druga sprawa jest taka że tam nie możesz sobie swojej dekoracji zrobić. Tam są gołe okna i nawet nie można swoich firanek przynieść i zawiesić z prostej przyczyny: booooo nie. Cena za dekorację która jest zrobiona niby jest wliczona w koszt sali natomiast jak chcesz cokolwiek zmienić to jedynie kolorystykę tej dekoracji za co dodatkowo płacisz i to nikomu innemu jak tej szanownej pani, której to synowa jest właśnie dekoratorką.
Poza tym masa much...które oznaczają się na oknach. Nawet jak umyjesz okna dzień wcześniej to i tak Ci się na nie tak załatwią że są brudne w dniu wesela. Białe ściane które niby maluje co rok wcale co rok nie sa malowane tylko zamalowywane te brudu większe...
Malutka kuchnia ale to problem kucharek w sumie...
z zalet to widok na góry świętokrzyskie...

No i jeszcze jedna sytuacja jaką miała moja znajoma...płaci się 1000zł tzw kaucji. To w większości sal jest, ale ta właścicielka doszła do wniosku że po tym weselu rozeszły jej się krzesła i mierzyła z centymetrem nogi od nich...a wszystko przez to że miała chyba za mało strat bo na jedyne 40zł.

Porażka ogólna

Dlatego znaleźliśmy sobie inna salę
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 00:34   #544
doris888
Rozeznanie

Wielkie dzięki za opinię!
Własnie nie moge się zdecydowac pomiędzy tymi dwiema salami...
ale może ktoś jeszcze kojarzy te dwie sale w Masłowie, ul. Piaskowa i Krajobrazowa.
i ma porównanie
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 00:38   #545
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki za opinię!
Własnie nie moge się zdecydowac pomiędzy tymi dwiema salami...
ale może ktoś jeszcze kojarzy te dwie sale w Masłowie, ul. Piaskowa i Krajobrazowa.
i ma porównanie
a koniecznie chcesz w masłowie?
Stary 2010-02-23, 00:41   #546
doris888
Rozeznanie

Cytat:
doris888 a ja Ci stanowczo odradzam salę w masłowie na krajobrazowej. Ja tam miałam mieć wesele ale nie mogłam dogadać się z właścicielką. Pierwsza sprawa to obornik przy płocie od strony sąsiada który się prezentuje w całej okazałości druga sprawa jest taka że tam nie możesz sobie swojej dekoracji zrobić. Tam są gołe okna i nawet nie można swoich firanek przynieść i zawiesić z prostej przyczyny: booooo nie. Cena za dekorację która jest zrobiona niby jest wliczona w koszt sali natomiast jak chcesz cokolwiek zmienić to jedynie kolorystykę tej dekoracji za co dodatkowo płacisz i to nikomu innemu jak tej szanownej pani, której to synowa jest właśnie dekoratorką.
Poza tym masa much...które oznaczają się na oknach. Nawet jak umyjesz okna dzień wcześniej to i tak Ci się na nie tak załatwią że są brudne w dniu wesela. Białe ściane które niby maluje co rok wcale co rok nie sa malowane tylko zamalowywane te brudu większe...
Malutka kuchnia ale to problem kucharek w sumie...
z zalet to widok na góry świętokrzyskie...

No i jeszcze jedna sytuacja jaką miała moja znajoma...płaci się 1000zł tzw kaucji. To w większości sal jest, ale ta właścicielka doszła do wniosku że po tym weselu rozeszły jej się krzesła i mierzyła z centymetrem nogi od nich...a wszystko przez to że miała chyba za mało strat bo na jedyne 40zł.

Porażka ogólna

Dlatego znaleźliśmy sobie inna salę
dzięki wielkie za informacje... własnie ta właścicielka wydaje się podejrzana
kurcze a gdzie znaleźliście sobie salę, bo mnie podoba sie jeszcze ta druga w Masłowie, na ulicy Piaskowej... ale trudno się zdecydować bez żadnej opini...a nie znam nikogo kto by był tam na weselu. Sala ładna, może troche niska . Otoczenie bardzo ładne. No ale sala na Krajobrazowej tez wydaje sie ładna a okazuje sie ze nie jest tak kolorowo
W każdym razię dziękuję za wypowiedź

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Nie musi być Masłów, ale woleli byśmy salę płaconą nie od osoby bo nie za bardzo nas na to stać
Stary 2010-02-23, 00:45   #547
gosza_25
Rozeznanie

Zależy też na ile osób wesele I czy chcesz od osoby Ale tam w rejonie jest ładna sala np w woli kopcowej A ta sala na piaskowej w masłowie nie jest taka zielona w środku?

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

jest ładna sala w skokach...w niestachowie też jest płacone za salę samą na forum juz dziewczyny kiedyś podawały te za które nie płaci się od osoby Wiec przejrzyj poprzednią część wątku W niwkach tez jest sala ale nie wiem czy nadal jest wynajmowana jako sama sala czy zaczęli sobie liczyć od osoby

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 00:51   #548
doris888
Rozeznanie

Tak, to ta zielona w środku, właśnie mam takie mieszane uczucia co do niej ) a w zasadzie co do tego zielonego koloru w niestachowie sa juz zajete terminy, nawet na 2012 rok nie ma juz praktycznie z czego wybrac. Oglądałam tą salę w Niwkach i Powiem Ci ze strasznie mi sie podoba ale bedziemy miec wesele na 120 osób także wydaje mi się za duża. a Kojarzysz moze co to za sala i mniej wiecej gdzie w Woli Kopcowej?
Stary 2010-02-23, 01:00   #549
gosza_25
Rozeznanie

Co do tej ziolonej w środku to znajomi mieli wesele tam Mi niestety nie udało się na nim być ale oglądałam płytę i powiem Ci że ładnie wyglądała A do tej sali w woli kopcowej to jest w rejonie cedzyny już Jak się od woli kopcowej jedzie po tych płytach w stronę zalewu to zaraz przed laskiem jest uliczka w lewo i tam właśnie nie wiem czy Ci jasno wytłumaczyłam ale jest oznakowana więc bez problemu można dojechać Tylko tam jest płacone od osoby...
Stary 2010-02-23, 01:09   #550
doris888
Rozeznanie

Dzięki Ci wielkie, kojarze te rejony
Chyba zostaniemy przy tej zielonej, mam nadzieje ze Pan właścicel nie bedzie mierzył krzeseł he he niocenione są możliwości ludzi
Pozdrawiam, Powodzenia i miłej Nocki
Stary 2010-02-23, 02:26   #551
madziastanczyk
Raczkowanie

[QUOTE=justynao;17380448]madziastanczyk a slyszalas cos o zespole concret z jedrzejowa??=/QUOTE]

Słyszałam o zespole Concret tylko tyle ze nowa wokalistka się wydziera i ogólnie słabe mają wokale, podobno głos faceta pedalski. Jak to określiła pewna osoba zespół typowo na wiejską zabawę czyli na wesele w sam raz. Ale o gustach się nie dyskutuje... Najważniejsze to żeby Wam się podobał ten zespół! Na żywo zespołu nie słyszałam więc nie mogę się wypowiedziec...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 08:14   #552
Lowczyni
Zakorzenienie

Paulina Patryka podoba mi się twoja sukienka chodź na pewno nie na moją figurę.

Któraś z dziewczyn pytała się o Awangardę i o kosmetyczkę. Tam jest tylko salon fryzjerski a zatrudniają jeszcze osobę która zajmuje sie malowaniem pazurków i makijażem. Jakie ma wykształcenie ta osoba to niem czy jest kosmetyczką, czy kimś innym. Nie wiem jakiej jakości są tam makijaże, bo fryzury bardzo dobre i z czystym sercem polecam

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-02-23 o 08:15
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:35   #553
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez klaudia1983 Pokaż wiadomość
A co myslicie o takich sukienkch
5 w pierwszym rzędzie jest ok, ale reszta okropna.

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Jeszcze apropos wina i jego ilości na weselu czytałam, że liczy się jedną butelkę na 7 osób
My tak liczyliśmy i poszło nam dużo białego wina. Kupowaliśmy wino Cervantes - pyszne i tanie (ok. 11-12 zł).

Cytat:
Ale co do tego kamerzysty to nigdy bym się nie zdecydowała wydać 4500zł za płytę którą może z raz ewentualnie dwa obejrzę...poza tym jakoś nawet ten jego montaż mnie nie przekonuje tak bardzo bo są kamerzyści którzy robią to podobnie za mniejsze pieniądze.

Je też nie, dlatego wybraliśmy taniego kamerzystę, może film jest bez rewelacji, ale oglądaliśmy go raz.

co do zdjęć, ja znalazłam dziewczynę, która robi rewelacyjne zdjęcia, ale dopiero zaczyna, więc i cena niewielka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:43   #554
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
Ale co do tego kamerzysty to nigdy bym się nie zdecydowała wydać 4500zł za płytę którą może z raz ewentualnie dwa obejrzę...poza tym jakoś nawet ten jego montaż mnie nie przekonuje tak bardzo bo są kamerzyści którzy robią to podobnie za mniejsze pieniądze.

pięknie to ujęłaś... lepiej bym tego nie zrobiła
Stary 2010-02-23, 09:00   #555
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:

Popieram w 100 %, poza tym oczekiwanie na płytę u P. Gajewskiego przekracza najśmielsze oczekiwania. Koleżanka miała go na weselu na początku listopada i do tej pory nie ma płyty... szok. Oczywiście jakość i wykonanie powala na kolana ale żeby obejrzeć końcowy efekt trzeba czekać około 4 miesięcy (jak na razie) ?? Większość ludzi już w tym czasie zdąży zapomnieć, że byli na takim weselu

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:02   #556
marzenciaj
Raczkowanie

Cytat:

Kiedy byłam u p. Gajewskiego powiedział nam 3000 zł na 2010 rok i wtedy wydawało mi się to kolosalna suma... natomiast 4500zł to dopiero kosmos... Szkoda kasy. Zdecydowanie. Nawet na 5 kamer Takie pieniądze to już można we własne gniazdko inwestować...

Odmierzam czas...
marzenciaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:11   #557
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez marzenciaj Pokaż wiadomość
Kiedy byłam u p. Gajewskiego powiedział nam 3000 zł na 2010 rok i wtedy wydawało mi się to kolosalna suma... natomiast 4500zł to dopiero kosmos... Szkoda kasy. Zdecydowanie. Nawet na 5 kamer Takie pieniądze to już można we własne gniazdko inwestować...
No dokładnie, tym bardziej, że my jeszcze przed ślubem zamierzamy zacząć budowę swojego domku już nie mogę się doczekać jak wbiję pierwszą łopatę w fundamenty

A najlepiej jak wspomniałam mojemu TŻ żebyśmy sobie zarezerwowali p. Gajewskiego na nasze wesele to taka była jego odpowiedź cyt: "a cycki cię nie swędzą??"

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-02-23 o 09:23
Stary 2010-02-23, 09:23   #558
martaj9
Rozeznanie

Paulina Patryk sukienka bardzo ładna. Zresztą wszystkie są ładne, tylko każda z nas ma inny gust i czuje się w czymś innym dobrze. Ja swoją sukienkę kupiłam w listopadzie i szczerze mówiąc bałam się, że żadna nie sprosta moim oczekiwaniom. Sukienkę kupiłam w salonie Celia, ale trzeba uważać na szefowąbo jej ceny odbiegają nieco od cen powiedzianych przez krawcowe ( o jakieś 500 zł) Bądźmy czujne. Sukienki mają piękne i panie krawcowe są przesympatyczne. Niestety nie mam linka do sukienki i nie zrobiłam zdjęcia W czerwcu mam pierwsza przymiarkę

Ślub 28.08.2010
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:24   #559
marzenciaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
No dokładnie, tym bardziej, że my jeszcze przed ślubem zamierzamy zacząć budowę swojego domku już nie mogę się doczekać jak wbiję pierwszą łopatę w fundamenty
Tylko nie zamachnij się zbyt mocno, bo jak stracisz narzędzie to jak te fundamenty wykopiesz???

Odmierzam czas...
marzenciaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 09:25   #560
martaj9
Rozeznanie

Cytat:

A najlepiej jak wspomniałam mojemu TŻ żebyśmy sobie zarezerwowali p. Gajewskiego na nasze wesele to taka była jego odpowiedź cyt: "a cycki cię nie swędzą??"
Wow! Ale będziecie przynajmniej niedługo (jeżeli tak można określić czas budowy domku) Ja też marzę o domku z ogródkiem. Ale plany będą wcielane dopiero po ślubie
Stary 2010-02-23, 09:31   #561
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez marzenciaj Pokaż wiadomość
Tylko nie zamachnij się zbyt mocno, bo jak stracisz narzędzie to jak te fundamenty wykopiesz???
Nie no nie ma obaw, ja wbiję tylko pierwszą łopatę a reszta to już nie w moich kompetencjach faceci są od tego

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-02-23, 09:35   #562
martaj9
Rozeznanie

Co myślicie o tej wiązance? Mnie bardzo się podoba
http://www.kwiaciarniapokusa.pl/bukiety_slubne.htm#

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

To jest 11 od góry
Stary 2010-02-23, 09:38   #563
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Wow! Ale będziecie przynajmniej niedługo (jeżeli tak można określić czas budowy domku) Ja też marzę o domku z ogródkiem. Ale plany będą wcielane dopiero po ślubie
No tak ale do końca czekać nas będzie baaaardzo długa droga i baaaardzo duży wkład finansowy a z tym to już gorzej :/

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-02-23, 09:38   #564
martaj9
Rozeznanie

Załącznik 2892550
Próbuje załadować załącznik
Stary 2010-02-23, 09:42   #565
martaj9
Rozeznanie

Udała się!

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
No tak ale do końca czekać nas będzie baaaardzo długa droga i baaaardzo duży wkład finansowy a z tym to już gorzej :/
To jest fakt. Ale trzeba zacisnąć zęby i działać. W koncu kiedyś się postawiamy
Stary 2010-02-23, 09:45   #566
doris888
Rozeznanie

Mnie się bardzo podoba ta wiązanka
Ma w sobie to COŚ
Stary 2010-02-23, 09:45   #567
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Cześć Wam wszytkim, dawno się nie udzielałam (ale jakoś tak wyszło hehe) mam do was pytanie odnośnie sukienki co o niej sądzicie bo mam dylemat :conf used:
Bardzo ładna sukienka

Cytat:

Dokładnie. Mam to samo zdanie. Moje siostry po weselu oglądały płytę maks. 2 razy. My płacimy 1500 zł i moim zdaniem to wystarczająca kwota

Cytat:

Super macie Nam też się domek marzy, ale to już raczej w przyszłej dalekiej przyszłości Na razie mamy mieszkanko i też jest super

Widzę, że Twój TŻ ma podobne powiedzonka do mojego Mój mówi: "Chyba cię sutki rwią"

Cytat:
Co myślicie o tej wiązance? Mnie bardzo się podoba
http://www.kwiaciarniapokusa.pl/bukiety_slubne.htm#

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

To jest 11 od góry
Wiązanka mi się tak średnio podoba. No, ale wiadomo, każdy ma inny gust

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-02-23 o 09:48
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 09:57   #568
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Super macie Nam też się domek marzy, ale to już raczej w przyszłej dalekiej przyszłości Na razie mamy mieszkanko i też jest super

Widzę, że Twój TŻ ma podobne powiedzonka do mojego Mój mówi: "Chyba cię sutki rwią"
To z sutkami to u mojego naprzemiennie z cyckami

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-02-23, 10:25   #569
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez klaudia1983 Pokaż wiadomość
A co myslicie o takich sukienkch

Cytat:
Ładna, ja bym wprowadziła parę poprawek ale generalnie śliczna.

Cytat:

BlackRose odliczam dni razem z Tobą do tego 2011r
Ale może się w końcu doczekamy
A ja z Wami

Cytat:
Popieram w 100 %, poza tym oczekiwanie na płytę u P. Gajewskiego przekracza najśmielsze oczekiwania. Koleżanka miała go na weselu na początku listopada i do tej pory nie ma płyty... szok. Oczywiście jakość i wykonanie powala na kolana ale żeby obejrzeć końcowy efekt trzeba czekać około 4 miesięcy (jak na razie) ?? Większość ludzi już w tym czasie zdąży zapomnieć, że byli na takim weselu
I wtedy będą mieli miłe przypomnienie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:31   #570
mysiaedysia
Raczkowanie

Dziewczyny macie racje z tym, zeby za duzo kasy nie wydawac na kamerzyste, ale szczerze mowiac wole miec plyte, ktora bede chciala komus pokazac niz taka, ktora wstyd bedzie mi dac znajomym My w sumie odwiedzilismy 4 kamerzystow. Pawel Brelski calkiem spoko i taki facet z piekoszowskiej rowniez. Obaj w granicy 1500zl. Bylismy rowniez w Kamyku, ktory pokazywal mi filmy krecone u jego rodziny i masakra!!! Takiego czegos to chyba nawet za darmo bym nie chciala. A jak zobaczylam film Gajewskiego to bylam pod mega wrazeniem. Baaardzo wysoko sie ceni, ale ma talent.
My mamy kamerzyste za 2000zl i mam nadzieje, ze bede chciala obejrzec plyte wiecej niz 1 raz
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości