ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 08:00   #541
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

O heeeej w końcu ktoś, smutno mi tu samej, ale monologów prowadzić nie zamierzam brawo, każdy spadek jest bardzo, bardzo ważny

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 08:22   #542
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

agamagda - widzisz ruszylo sie i teraz to juz poleci
czesc jagódkozmienimy Ci ksywe przez te owoce hehehheee

a ja moge podsumowac moje odchudzanie:
od 15 lutego waga wskazywała:
15luty poczatek, -1,5, -0,6, -0,3, -0,3, +0,1, -0,8, -0,4, -0,3, +0,3, 0, -0,4, 0, -1,0, +0,4, 0, -0,8, 0. jak widac wahania wagi sa bardzo rozne i nie mam pojecia co ma na to taki wplyw
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 09:07   #543
galloway
Rozeznanie

cześć dziewczyny
agamagda-jak ja się ciesze że u Ciebie ruszyło, super
A u mnie 4 dzień waga w miejscu, może nawet 0,20 na plusie,bo ważę się na zwykłej wadze Ale jak pisałam wcześniej-kara musi być!
Myślę co tu na obiad zrobić ? wczoraj była ryba to chyba dzisiaj tradycyjnie kurczak
Wczoraj zaczął się ''You can dance'' w telewizji, więc nie było mnie wieczorkiem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

karadka- to Ty ambitna jesteś,zapisujesz codziennie wagę !
Stary 2010-03-04, 09:10   #544
karadka
Zadomowienie

pewno mi to przejdzie predzej czy pozniej ale na razie zapisuje, moze jakies wnioski z tego z czasem wyciagne

ps. tez ogladalam
Stary 2010-03-04, 09:37   #545
ewela2612
Raczkowanie

Witam laseczki
Ja od dziś na P... Na śniadanko zrobiłam naleśniki (karadka podobny przepis ale ja dodałam jeszcze 2 łyżki otrąb owsianych i jedną pszennych zmielone w młynku) wyszło mi 5 szt. górę posmarowałam serkiem homo zmieszanym ze słodzikiem i cynamonem- mniamu- jeszcze mi dwa zostały na później (pierwszy rozpadł się przy smażeniu)
karadka- sernik wczoraj zrobiłam- i jeszcze wystygnąć nie zdążył a już go nie było....cała rodzinka się zajadała.... mi przypadły tylko 2 kawałeczki..... a powiedzcie mi moje drogie: w książce pisze, że można jeść chydą szynkę- mój tata niedawno wędził- i tak się zastanawiam czy mogę????? Wydajr mi się, że tak bo tam ani grama tłuszczu nie ma... jak myslicie?
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 09:46   #546
elskede
Rozeznanie

Cytat:
czesc jagódkozmienimy Ci ksywe przez te owoce hehehheee
hej hej powiem Ci, że niegłupi pomysł
witam całą Resztę Dukanowych Babeczek
a ja dzisiaj rzucam się na kurczaka, będę młócić pierś na obiad, na śniadanie miałam wieśniaka i kawę z mlekiem i słodzikiem, ogólnie jestem jakaś rozepchana, tylko wody mi się dużo chce muszę jakoś wykorzystać ostatnie dwa dni białkowe, żeby jeszcze może zlecieć, waga wciąż 76 - nie chce nic zejść, to już chyba jakieś fatum nade mną wisi, bo wcześniej jak się odchudzałam, nie mogłam zejść poniżej 77, a teraz twardo trzymam się 76.
W ogóle na początku myślałam o zejściu do 70kg, ale teraz już sama nie wiem, może powinnam do 65? może wtedy ten okropny tłuszcz zrzucę - chociaż do tego potrzebne są ćwiczenia, a ja jestem takim okropnym leniem, że szoooook pogoncie mnie Dziewczyny do ćwiczen

Stary 2010-03-04, 10:02   #547
ewela2612
Raczkowanie

elskede (jagódko)może to Cię zmotywuje: ja zauważyłam u siebie, że największy spadek mam na drugi dzień po wysiłku (już kiedyś to pisałam)- spróbuj może na Ciebie tez podziała i waga ruszy? Bo wiesz, ćwiczenia to nie tylko to, że spalamy tkankę tłuszczową a w zamian budujemy mięśnie - to tez poprawa metabolizmu i wiele wiele innych korzyści- mam nadzieję, że Cię przekonałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 10:17   #548
karadka
Zadomowienie

ewela ja nie mam mlynka a w blenderze to mi tak nie mieli dobrze- tutaj mlynki malopopularne i musze sie troche najezdzic zeby go dopasc i ciesze sie ze serniczek smakowal

z motywacja do cwiczen to u mnie tez roznie bywa ale ewela ma racje.... ja sobie tak pocwiczuje w domu i na masazerze ale to nie to samo, namawiam kolezanke zeby na silownie ze mna poszla bo tak na pierwszy raz to sama nie chce

wlasnie jem jajecznice z pieczarkami i zbieram sie do pracy ....
Stary 2010-03-04, 10:54   #549
ewela2612
Raczkowanie

karadka najgorszy właśnie pierwszy raz- później samo pójdzie ja też zaczęłam z koleżanką, ale z nią to różnie: raz idzie, raz nie.... ale teraz już się na nią nie oglądam - idzie to idzie, nie to idę sama

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

he no i wszystkie uciekły
Stary 2010-03-04, 11:10   #550
agamagda
Rozeznanie

ja nei uciekam
jestem w domku
obiad gotuję- dla mnie pierś z indyka w jogurtowo - musztardowym sosie
zaraz dziecko usypiać będę
i zaglądać
kolejna impreza sie zapowiada, kolejna motywacja do dukania
ale generalnie fajnie z tym dukanem, nie męczy mnie
jak nei dieta, inny sposób odżywiania
i super jest to że nie ma sie apetytu
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 11:33   #551
asienka213
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

A mi wlasnie dziecko usnac nie moze, marudzi cos tam pod noskiem Dzisiaj jestem juz 4 dzien na I fazie, schudlam 2,5 kg W sumie mam juz dosc, bo jajka i ryby mi juz bokiem wychodza ( nie lubie nabialu) ale jak widze te lecace w dol kilogramy to mnie to motywuje Jeszcze tylko jutro a potem mam zamiar isc systemem 1/1 bo nie wyobrazam sobie 5 dni pod rzad na samych P .
Ale wam tu marudze co

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 11:38   #552
karadka
Zadomowienie

zjadlam ta jajecznice, pyszna byla, przyszlam do pracy i tak mnie zoladek rozbolal strasznie........ juz zrobilam sobie ziolka ale przekichane dzwonilam do meza i mowi ze pewno te grzyby na maxa na szybko poddusilam i chyba ma racje......

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

asienka jak masz czas to poszperaj na forum w przepisowni bo jest duzo ciekawych dan na kazda faze, a jak nie masz pomyslu to napisz co lubisz to zaraz szybko Ci obiadek wymyslimy
Stary 2010-03-04, 11:46   #553
elskede
Rozeznanie

ja mam male zamieszanie w domu, sprzatanie, gotowanie, pisanie licencjatu, a zaraz do pracki... nie chce mi sie
asienko gratuluje - ja tez sie balam samych P, ale nawet je polubilam serio
biednaś karadko zdrowiej Kochana
ewelko i karadko - ja tez bym chciala z kims chodzic, samemu tak nudno jest jakos
agamagdo, a ile maluszek ma miesiecy/lat?
Buźki

Stary 2010-03-04, 11:58   #554
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
zjadlam ta jajecznice, pyszna byla, przyszlam do pracy i tak mnie zoladek rozbolal strasznie........ juz zrobilam sobie ziolka ale przekichane dzwonilam do meza i mowi ze pewno te grzyby na maxa na szybko poddusilam i chyba ma racje......

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

asienka jak masz czas to poszperaj na forum w przepisowni bo jest duzo ciekawych dan na kazda faze, a jak nie masz pomyslu to napisz co lubisz to zaraz szybko Ci obiadek wymyslimy
Karadko przepisownie juz mam opanowana - korzystalam juz nie jeden raz tylko wlasnie musze szukac dla siebie czegos bez tego nabialu - serki, jogurty naturalne, mleko to nie dla mnie Niedawno robilam mojej coreczce kakao z mleka krowiego to ten zapach gotujacego mleka mnie przyprawil o wymioty I teraz to robi Tz albo robie z modyfikowanego A tak to lubie jesc wszystko Przez to wlasnie wszystko jem ,,suche'' i nie bardzo mi to podchodzi bo nie ma mowy o jakims sosiku z jogurtu Chociaz ani tak sie juz przelamalam co do bialego chudego sera. I nawet zrobilam wczoraj te placki z otrebow, jak ten serek homo byl ,,schowany '' to zjadlam Jakis szczegolny przypadek ze mnie No ale trzeba sie wzisc w garsc
A co do pieczarkow to trzeba naprawde uwazac i dlugo je dusic zeby potem sie wlasnie nie odbilo na bolu zoladka Jak masz pod reka majeranek to zjedz jedna lyzeczke i popij woda, swietny na trawienie Mi zawsze pomaga

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
asienko gratuluje - ja tez sie balam samych P, ale nawet je polubilam
Dziekuje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:31   #555
ewela2612
Raczkowanie

melduję sie z powrotem na posterunku
asienko- super spadek- ja z ważeniem czekam do poniedziałku, choć strasznie mnie kusi podglądnąć co tam na wadze...
agamagda i asieńka- mój łobuz też nie bardzo chce spać choć padnięty ale jak Go na taraz wystawię to 5 min jeżdżenia śpi jak ta lala- oby jak najdłużej słoneczko było
dziewczyny tym którym się nie chce ćwiczyć- mam jedno ćwiczenie które angażuje wszystkie partie ciała- nie wiem czy mi się uda napicać jak je wykonać tak żebyście zrozumiały ale sprubuję:
położyć się na brzuchu, zgiąć ręce w łokciach i podnieść całe ciało opierając się jedynie na palcach stóp i zgiętych rękach- na początek spróbujcie wytrzymać 5 min.... POWODZENIA poszukam w necie jak mi się uda to wkleję fotkę tej pozy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 12:31   #556
agamagda
Rozeznanie

córa moja zliza sie do 2 latek
uśpiłam ją, jedno okno umyłam
a teraz idę obiadek dla siebie robić

miłego
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:33   #557
karadka
Zadomowienie

asienka jak na lunch pojde to tak zrobie, wiesz ze ja nigdy o tym nie slyszalam ale sprobuje i wezme sobie mietke co do jogurtow naturalnych to ja sie samego nie chwyce ale jak robisz mieso to kup sobie w lidlu keczup light i np zrob sosik pomidorowy na bulionie i zabiel go jogurtem, dodaj bazylie, czosnek i pietruszke zielona i juz to masz co innego, zrob z kurczaka szaszlyki z cebula i do piekarnika, ja wczoraj nalesniki robilam i je rowniez na sniadanko mozesz jesc, podobno super miesko z worka wychodzi, worki do pieczenia juz kupilam ale jeszcze nie robilam w nich, mozesz gulasz zrobic, sos koperkowy, chrzanowy na cieplo i polac tym miesko - jest na prawde duzo pomyslow zeby smacznie jesc albo tatarski( ogorek, cebulka, pieczarki marynowane - tylko na PW ale jak na P dodasz 1 czy 2 to nie zaszkodzi mysle i jogurt - nawet go nie poczujesz i np z jajeczkiem i sledzikiem, ja juz pisalam ze kupilam majonez extra light ma minimalna zaw tluszczu i tez go mozesz dodac (wymieszanego z jogurtem ) do salatek
a z sera to zrob z tunczykiem, cebulka i pieprzem pycha
bede trzymala kciuki za Ciebie
Stary 2010-03-04, 12:49   #558
malgos_2015
Przyczajenie

Witam wszyskich bardzo gorąco. Jestem całkiem nowa i mam nadzieję, że zostanę przyjęta do "wspólnego odchudzania". Przeszłam dwie diety. Jedną 1000 kalorii, trzy lata temu, drugą kopenhadzką w styczniu tego roku, obydwie z pozytywnym skutkiem (ok 8-12kg). Niestety tej drugiej nie można dłużej stosować, a ja chciałabym jeszcze coś zżucić tu i tam. O diecie protal dowiedziałam sie z internetu, dużo o niej czytałam zwłaszcza na tym forum i zamówiłam książki, ale że jestem niecierpliwa to wystartowałam 1 marca 2010. Nie zanotowałam jakiegoś dużego spadku wagi (ok. 2kg), chociaż ściśle stosuję sie do zaleceń z I fazy. nei wiem czycoś robię źle. Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy placki proteinowe można jęść w Ifazie (są tam otręby, a zawierają sporo węglowodanów), czy można jeśc jogurty, serki ho mo, 2%, bo za chiny nie mogę u siebie dostać serków, jogurtów 0%. dzięki. Acha, za niedociągnięcia sorry, jestem nowicjuszem jeśli chodzi o poruszanie sie na forach!!!
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:53   #559
ewela2612
Raczkowanie

karadka z Ciebie to prawdziwa kuchareczka może napiszesz mi jakiś fajny przepis na łososia (wstyd się przyznać ale NIGDY nie jadłam- nie przepadam zbytnio za rybkami) ale ponoć łosoś jest super- dodam, że jestem na P więc bez warzywek poproszę
Stary 2010-03-04, 13:32   #560
linkina
Przyczajenie

Hej.
Wiem,że może już za późno,ale mogłabym się do was dołączyc?
Powiedzcie mi coś o tej diecie,czy naprawdę pomaga,czy schudnę do wakacji około 5-10kg. I czy jeśli jestem wegetarianką również mogę tę dietę.
Co mam jeśc i wszystkie inne ważne informacje.
Mogą też byc linki.
linkina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 13:42   #561
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

dziewczyny ja u siebie nie mogę znaleźć skrobi kukurydzianej. kupiłam skrobie ziemniaczaną cholera;/ możne być czy nie????
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 13:44   #562
ewela2612
Raczkowanie

linkina- tutaj masz wszystkie niezbędne informacje jako wprowadzenie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=410522
wskazane też jest przeczytanie książki- jeśli jesteś wegetarianką może Ci być ciężko- szczególnie w fazie P... No ale... jak np. lubisz nabiał.... choć sama nie wiem... wg mnie mięsko i ryby to jedne z podstawowych składników.... zresztą poczytaj sobie- sama będziesz wiedział najlepiej czy dasz radę- jest tam też test który odpowie na Twoje pytania odnośnie spadku wagi
Stary 2010-03-04, 13:46   #563
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
karadka z Ciebie to prawdziwa kuchareczka może napiszesz mi jakiś fajny przepis na łososia (wstyd się przyznać ale NIGDY nie jadłam- nie przepadam zbytnio za rybkami) ale ponoć łosoś jest super- dodam, że jestem na P więc bez warzywek poproszę
ewela ja Ci powiem ze lososia to ja uwielbiam ale tak na prawde to dopiero na tej diecie poczulam jego prawdziwy smak, robie najbanalniej jak to mozliwe, obsypuje kawalek lososia pieprzem, ziolami prowansalskimi i leciutko wegetka i daje go na folie ( nie zawijam) i do piekarnika na opiekanie z termoobiegiem, a w polowie samo opiekanie, po jakims czasie go obracam. osos jest w miare tlusta ryba wiec jak sie piecze to zobaczysz ze z niego lekko tluszczyk wyplywa a nawet dukan pisal w ksiazce ze czym bardziej cos wysmazamy tym pozbawiamy tluszczu

jak nie to zrob go na parze i zrob sosik chrzanowy
Stary 2010-03-04, 13:47   #564
ewela2612
Raczkowanie

czarnulka- nie może być- musi być kukurydziana
Stary 2010-03-04, 13:48   #565
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linkina Pokaż wiadomość
Hej.
Wiem,że może już za późno,ale mogłabym się do was dołączyc?
Powiedzcie mi coś o tej diecie,czy naprawdę pomaga,czy schudnę do wakacji około 5-10kg. I czy jeśli jestem wegetarianką również mogę tę dietę.
Co mam jeśc i wszystkie inne ważne informacje.
Mogą też byc linki.
ja osobiscie Ci nie proponuje, nie chce Cie zniechecac ale to dieta dla miesozernych poszperaj w necie a na pewno cos dla siebie znajdziesz powodzenia
a pozatym nie badz az tak leniwa( ze potrzebujesz linki i wazne informacje w jednym poscie) i poszukaj na tym forum i na innych, nikt z nas nie dostal niczego podanego na talerzu, pozatym na niektorych forach masz wszystkie info zebrane do kupy

Edytowane przez karadka
Czas edycji: 2010-03-04 o 14:13
Stary 2010-03-04, 13:50   #566
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

no super, znów kupiłamconie trzeba.....wrr......
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 13:50   #567
ewela2612
Raczkowanie

karadka- dziekuję Ci bardzo będe miała obiadek na jutro- piątek
czarnulka wiesz ta dietka jest teraz bardzo popularna- wiem bo słyszałam to w sklepie ze zdrową żywnościa od sprzedawczyni a poza tym jak chodzę po sklepach to w miejscu produktów które mnie interesują bardzo czesto są puste półki a tutaj masz linka na allegro może zakup?
http://www.allegro.pl/item935187303_...glutenowy.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 14:02   #568
karadka
Zadomowienie

czarnulka- ewela ma racje zapomnij o ziemniaczanej! sprobuj w sklepach internetowych!!!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malgos_2015 Pokaż wiadomość
Witam wszyskich bardzo gorąco. Jestem całkiem nowa i mam nadzieję, że zostanę przyjęta do "wspólnego odchudzania". Przeszłam dwie diety. Jedną 1000 kalorii, trzy lata temu, drugą kopenhadzką w styczniu tego roku, obydwie z pozytywnym skutkiem (ok 8-12kg). Niestety tej drugiej nie można dłużej stosować, a ja chciałabym jeszcze coś zżucić tu i tam. O diecie protal dowiedziałam sie z internetu, dużo o niej czytałam zwłaszcza na tym forum i zamówiłam książki, ale że jestem niecierpliwa to wystartowałam 1 marca 2010. Nie zanotowałam jakiegoś dużego spadku wagi (ok. 2kg), chociaż ściśle stosuję sie do zaleceń z I fazy. nei wiem czycoś robię źle. Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy placki proteinowe można jęść w Ifazie (są tam otręby, a zawierają sporo węglowodanów), czy można jeśc jogurty, serki ho mo, 2%, bo za chiny nie mogę u siebie dostać serków, jogurtów 0%. dzięki. Acha, za niedociągnięcia sorry, jestem nowicjuszem jeśli chodzi o poruszanie sie na forach!!!
czesc, witamy Cie serdecznie, proponuje sciagnac ksiazke z ************- zanim dostaniesz te zamowione to na pewno przyblizy Ci to diete co do jedzenia to staraj sie kupowac wszystko 0% albo z minimalna zawartoscia tluszczu, a i cudow sie nie spodziewaj bo to jest dieta na kilka miesiecy a nie dni tylko ze w tej diecie osiagniesz zamierzony cel jedzac zrdowo i smacznie, to pierwsze bum jakie masz na 1 fazie to woda, potem bedzie raz na +, raz na -, a czasem w miejscu, ogolnie bedzie spadac w rozsadnym tempie.

Proponuje ksiazke i poczytac na forach bo nie chce tu jakiegos wywodu szczelic zeby nie zanudzic moich kochanych dukaneczek

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

wykropkowalo mi wiec napisze tak cho, mi kuj, pl

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

a poza tym to taka ze mnie ''kuchareczka'' ze za niedlugo ide na lunch ( mam godzine) i nie mam zielonego pojecia co zjem, brzuch sie juz uspokoil po tej jajecznicy, moge jesc warzywka od dzis ale nie wiem czy zdaze cos z nich zrobic chyba na szybko zupke jarzynowa strzele i wrzuce cycka do niej
Stary 2010-03-04, 14:04   #569
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Dziewczyny jak robilyscie te nalesniki? Macie jakis przepis bez mleka plynnego?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:09   #570
karadka
Zadomowienie

jak masz w proszku to zmieszaj z woda , dodaj skrobie, jajko, szczypte soli i tez powinny wyjsc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości