Uniwersytet Łódzki - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 10:05   #541
allmyloving
ninja

Dot.: Uniwersytet Łódzki

jest ktoś ze stosunków międzynarodowych?
allmyloving jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:05   #542
pingus11
Raczkowanie

Mam mnóstwo koleżanek, które idą na stosunki. Nie rozumiem tego "szału" na ten kierunek, ale ok.

Dziewczyny, gdzie znajdę wykaz dokumnetów potrzebnych do ubiegania się o stypendia? Niestety strona UŁ jest dla mnie bardzo nieczytelna.
pingus11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 19:23   #543
Nickita55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pingus11 Pokaż wiadomość
Mam mnóstwo koleżanek, które idą na stosunki. Nie rozumiem tego "szału" na ten kierunek, ale ok.

Dziewczyny, gdzie znajdę wykaz dokumnetów potrzebnych do ubiegania się o stypendia? Niestety strona UŁ jest dla mnie bardzo nieczytelna.

http://www.uni.lodz.pl/strefa/sprawy...e,artykul,1954 chyba o to chodzi
Nickita55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 19:44   #544
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nickita55 Pokaż wiadomość
Niestety ta strona nie wchodzi Wnioski znalazłam, ale nie wiem jakie dokumenty mam dołączyć do wniosku.
Stary 2011-07-27, 20:06   #545
mikimarta
Raczkowanie

wlasnie nie dziala. Stypendium socjalne?

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

kredyty studenckie _ > tam sa wszystkie wnioski i spisy dokumentow
mikimarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:13   #546
Nickita55
Raczkowanie

a to ciekawe że wam nie chodzi, mi działa normalnie...
Nickita55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:18   #547
mikimarta
Raczkowanie

a wiecie moze ile musi byc pieniazkow na osobe w domu zeby zalapac sie na takie stypendium?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 19:31   #548
koki3112
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikimarta Pokaż wiadomość
a wiecie moze ile musi byc pieniazkow na osobe w domu zeby zalapac sie na takie stypendium?
podłączam się do pytania
koki3112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 17:42   #549
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Pytanie do studentów UŁ: wiecie może, jakie studia dzienne można połączyć z równoczesną pracą? Może Ktoś z Was tak robi, czy Wasi znajomi?
;-)
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 19:43   #550
zyrtec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koki3112 Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania

"W znowelizowanej ustawie zapisano, że większa pomoc zostanie skierowana do najuboższej młodzieży poprzez podniesienie o 30 proc. górnego progu dochodu, uprawiającego do ubiegania się o stypendium socjalne. W roku 2009/2010 próg dochodu na osobę w rodzinie wyniósł 602 zł; w nowym roku akademickim wynosić będzie 782 zł."

źródło: gazetaprawna.pl
zyrtec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:32   #551
madaa
Przyczajenie

Dziewczyny brałam udział w drugiej rekrutacji na chemię z biologią na UŁ, niby do 26.07 były zapisy. I na razie cisza...Wyniki na stronie są z 25.07, więc chyba aktualne nie są? Wczoraj byłam w dziekanacie - pani powiedziała że wyniki będą najprawdopodobniej 29.07 tj dzisiaj. Na moim koncie jest "brak informacji o przebiegu rekrutacji". Jak mam to wszystko rozumieć? Pomóżcie.
madaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 08:37   #552
Lui92
Przyczajenie

Dziewczyny, wiecie może kiedy należy spodziewac się tego listu z Uniwersytetu?
Lui92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 09:13   #553
koki3112
Raczkowanie

zyrtec, dzięki za pomoc

Cytat:
Napisane przez FrankieGoesToHLWD Pokaż wiadomość
Pytanie do studentów UŁ: wiecie może, jakie studia dzienne można połączyć z równoczesną pracą? Może Ktoś z Was tak robi, czy Wasi znajomi?
;-)
Moja przyjaciółka studiuje na filologii angieslkiej (skończyłą I rok) i pracuje dorywczo jako niania. Kasy wielkiej z tego nie ma, bo 4/5 zł za godzine, no ale wasze jakiś grosz wpada No i pracuje tylko wtedy gdy akurat ma czas
Stary 2011-07-30, 13:11   #554
Shades
Raczkowanie

Orientacyjna liczba miejsc na kierunek ekonomia miała wynosić 180 a na liście osób przyjętych jest 145 osób. Czy to znaczy, że będą jeszcze przyjmować osoby na ten kierunek nawet te, które w profilu mają napisane: "kandydat nie został przyjęty na studia"?
Shades jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:58   #555
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shades Pokaż wiadomość
Orientacyjna liczba miejsc na kierunek ekonomia miała wynosić 180 a na liście osób przyjętych jest 145 osób. Czy to znaczy, że będą jeszcze przyjmować osoby na ten kierunek nawet te, które w profilu mają napisane: "kandydat nie został przyjęty na studia"?
A skąd wiesz ile osób jest przyjętych?Są jakieś info na ten temat?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 09:55   #556
Pluma_
Rozeznanie

Cytat:
A skąd wiesz ile osób jest przyjętych?Są jakieś info na ten temat?
W zakładce Wyniki Rekrutacji
Pluma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:26   #557
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pluma_ Pokaż wiadomość
W zakładce Wyniki Rekrutacji
Dzięki za info, ale już znalazłam;]
Stary 2011-07-31, 17:41   #558
allmyloving
ninja

Cytat:
Myślę, że przypisanie stosunkom międzynarodowym rangi "szału" to lekka przesada. No i niektórzy mogliby się poczuć urażeni...

Edytowane przez allmyloving
Czas edycji: 2011-07-31 o 18:04
Stary 2011-07-31, 18:45   #559
mikimarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allmyloving Pokaż wiadomość
Myślę, że przypisanie stosunkom międzynarodowym rangi "szału" to lekka przesada. No i niektórzy mogliby się poczuć urażeni...
co kto lubi dla kogos smieszne sa stosunki, dla kogos filologia balkanska a dla kogo innego muzykologia koscielna. Kazdy ma inne cele i marzenia, dla kogos cos jest beznadziejne, a dla drugiej osoby spenienie marzen

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 22:51   #560
rybinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny brałam udział w drugiej rekrutacji na chemię z biologią na UŁ, niby do 26.07 były zapisy. I na razie cisza...Wyniki na stronie są z 25.07, więc chyba aktualne nie są? Wczoraj byłam w dziekanacie - pani powiedziała że wyniki będą najprawdopodobniej 29.07 tj dzisiaj. Na moim koncie jest "brak informacji o przebiegu rekrutacji". Jak mam to wszystko rozumieć? Pomóżcie.
Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ wydawało mi się, że II tura rekrutacji przebiegała nieściśle trzymając się terminarza..
Te wyniki z 25.07 mogą być jak najbardziej aktualne, tym bardziej, że nie wiem czy zauważyłaś, ale ta lista podpisana jest jako 'osoby przyjęte' a nie zakwalifikowane, więc nie wiem czy będzie jeszcze nabór.. dziwne, że nie masz zaktualizowanego swojego statusu na stronie
<bezradny>

amor vincit omnia
rybinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:47   #561
allmyloving
ninja

Cytat:
Napisane przez mikimarta Pokaż wiadomość
Kazdy ma inne cele i marzenia, dla kogos cos jest beznadziejne, a dla drugiej osoby spenienie marzen
dobrze to ujęłaś
Stary 2011-08-01, 13:54   #562
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allmyloving Pokaż wiadomość
dobrze to ujęłaś
Wyraziłam moją opinię na temat tego kierunku, mam do tego prawo. Bynajmniej nie wydaje mi się, żeby spełnieniem marzeń było skazywanie się na bezrobocie. Macie racje, co kto lubi, tylko po co iść na studia, marnować czas, skoro i bez tego można być bezrobotnym? Poza tym, wydaje mi sie, że ludzie dają się nabrać na słowo "międzynarodowy" i ślepo wierzą, że studia te niosą jakiś prestiż, niestety szybko "wracaja na ziemie".

Edytowane przez pingus11
Czas edycji: 2011-08-01 o 13:57
Stary 2011-08-01, 14:12   #563
Un_Girl
Raczkowanie

Pingus zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Ktoś bez umiejętności może być bezrobotny nawet po prawie czy medycynie, a ktoś zdolny i pracowity znajdzie świetną pracę po stosunkach, kulturoznawstwie i innych. ŻADEN kierunek studiów nie skazuje na bezrobocie. Tym bardziej ŻADEN nie zapewnia pracy.

ja w stosunkach widzę wiele mocnych stron - z pewnością są to języki obce, często egzotycznie, których można się tam nauczyć, a na innych kierunkach nie ma aż takiego wyboru
Un_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 16:02   #564
koki3112
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Un_Girl Pokaż wiadomość
Pingus zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Ktoś bez umiejętności może być bezrobotny nawet po prawie czy medycynie, a ktoś zdolny i pracowity znajdzie świetną pracę po stosunkach, kulturoznawstwie i innych. ŻADEN kierunek studiów nie skazuje na bezrobocie. Tym bardziej ŻADEN nie zapewnia pracy.

ja w stosunkach widzę wiele mocnych stron - z pewnością są to języki obce, często egzotycznie, których można się tam nauczyć, a na innych kierunkach nie ma aż takiego wyboru
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. To jaki kierunek się studiuje to jedno, to jaki ma się na siebie pomysł to drugie. I po medycynie i po kierunkach technicznych można być bezrobotnym- nie ma reguły, a takie 'skreślanie' z góry jakiegoś kierunku jest bez sensu.
Stary 2011-08-01, 19:03   #565
Karlitaa1992
Raczkowanie

dokładnie ! jak ktoś chce to zawsze znajdzie prace ! a z językami to nie będzie miał problemu
Karlitaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:15   #566
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karlitaa1992 Pokaż wiadomość
dokładnie ! jak ktoś chce to zawsze znajdzie prace ! a z językami to nie będzie miał problemu
Z takim podejściem nie trzeba studiować, bo jeżeli ktoś chce to i bez wykształcenia może roznosić ulotki całe życie.Ale czy o to chodzi? Jeżeli chodzi o języki to się nie zgodzę, jeśli ktoś nie ma predyspozycji, albo nie interesuje się językami to niestety problemy będzie miał. Teoretycznie chodząc w liceum do jakiejś klasy językowej, nie powinno się mieć problemów z językami, a jednak sporo osób przyznaje że problemy takie ma. Głównie chodzi mi o to, że większość osób trafia tam całkowicie przypadkowo, bo nie ma pomysłu na siebie i nie sądze, żeby takich ludzi stosunki międzynarodowe nauczyły języków Znam ludzi, którzy mylili stosunki międzynarodowe z msg (w nazwie było 'międzynarodowy'),
a poszli tam tylko dlatego, że "wszyscy na to idą", ja tego "szału" nie rozumiem, bo jaki zawód daje ukończenie tego kierunku?
Stary 2011-08-02, 09:13   #567
Karlitaa1992
Raczkowanie

i taki oto egoizm studiów lepszych ukazujesz ;] może i są ludzie , którzy ida na to bo nie wiedza co ze sobą zrobić , ale trzeba podkreślić ze to nie wszyscy . Jednak wielu studentów interesuje się tym i ma na siebie pomysł. A jeśli chodzi o języki to mówiłam o osobach , które mają do tego predyspozycje , bo wiadomo ze nic na sile sie nie zrobi. A obecnie ukończenie "lepszego " czy " gorszego" kierunku nie daje gwarancji pracy .
Stary 2011-08-02, 09:43   #568
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
i taki oto egoizm studiów lepszych ukazujesz ;] może i są ludzie , którzy ida na to bo nie wiedza co ze sobą zrobić , ale trzeba podkreślić ze to nie wszyscy . Jednak wielu studentów interesuje się tym i ma na siebie pomysł. A jeśli chodzi o języki to mówiłam o osobach , które mają do tego predyspozycje , bo wiadomo ze nic na sile sie nie zrobi. A obecnie ukończenie "lepszego " czy " gorszego" kierunku nie daje gwarancji pracy .
Czy ja powiedziałam, że wszyscy? Nie. Jednak 90% osób które znam i które poszły tam zrobiły to tylko dlatego, że: 1.wszyscy na to idą, 2. nigdzie indziej się nie dostałem, 3. nie mam co ze sobą zrobić.

Edytowane przez pingus11
Czas edycji: 2011-08-02 o 09:45
Stary 2011-08-02, 11:07   #569
Karlitaa1992
Raczkowanie

no trudno ;] widocznie znasz ludzi bez ambicji . Dlatego większosc studentów teraz to , że tak powiem nieogarnięci ludzie . Widać to w róznych teleturniejach , że nie wiedza podstawowych rzeczy . Bo teraz kazdy praktycznie idzie na studia , nie ma jakiejkolwiek selekcji;/
Stary 2011-08-02, 11:17   #570
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
no trudno ;] widocznie znasz ludzi bez ambicji . Dlatego większosc studentów teraz to , że tak powiem nieogarnięci ludzie . Widać to w róznych teleturniejach , że nie wiedza podstawowych rzeczy . Bo teraz kazdy praktycznie idzie na studia , nie ma jakiejkolwiek selekcji;/
Najwyraźniej Ci ze stosunków tacy są Ambitnych osób znam ogrom, wiedzą co chcą robić i nie tracą czasu na studiowanie o wszystkim i o niczym. Na szczęście do tej grupy należę.Niestety teraz tytuł mgr nie jest tak szanowany jak kiedyś. Zresztą nikomu nie potrzebnych kierunków jest mnóstwo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości