![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
3.05.2011
mycie: szampon babydream odżywka d/s: garnier awokado i karite na 15 min odżywka b/s: balsam potter's aloesowy stylizacja: żel pomarańczowy Yung |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Mod-Śnieżynka
|
Nadrabiam zdjęciowe zaległości
![]() 03.05.2011 mieszanka olejowa na 3 godz.: baza to olej winogronowy, trochę ze słodkich migdałów i orzechowy mycie 2 razy alesowym pottersem odżywianie: alterra z granatem zabezpieczanie: joanna z cytryną ostatnie płukanie: chłodna przegotowana woda z octem jabłkowym stylizacja: isana czarna, potem aloesowy cien ugniatanie, harmonijkowanie, podpinanie suszenie dyfuzorem Bardzo podobną pielęgnację stosowałam niedawno (kilka postów wyżej), chciałam sprawdzić czy efekt będzie podobny. Nie całkiem. Tamto zdjęcie było robione w dniu mycia, to na drugi dzień rano. Spuszyły się trochę, ale da się przeżyć (przynajmniej dla mnie) światło dzienne. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-05-04 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
dziś mycie szamponem z sls z joanny
póżniej odżywka hergon z fioletową końcówkę by się skalp nie buntował po takim wysuszeniu szamponem z silnymi detergentami na skóre głowy z Hergonem była połowa łyżeczki miodu a na długość Hergon a sokiem z połówki cytryny póżniej na odciśnięte włosy odżywka d/s z issany z proteiną jedwabiu do powyższej odżywki po 5 min dodana odżywka garnie karite spłukne do b/s joaśka niebieska i żel aloesowy do stylizacji balsam fc i żel aloesowy same schły efekt pokręcone całkiem nieźle bardzo puszyste ( chyba za bardzo nawet) ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
14.05.11
Mycie: Pollena Malwa Pokrzywa(SLES) Odżywka d/s: Alterra z morelą Odżywka b/s: Alterra z morelą Stylizacja: Żel Tesco Podsumowanie: Do dobrych stron silikonów muszę dodać jeszcze jedną. Zdecydowanie ściślejszy skręt mam właśnie po nich. Chyba, że to kwestia wysuszenia po SLES. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
12.05
szampon Cien Baby - bez SLS z kroplą mixu olejkowego mycio-odżywkowanie Hegron b/s Gliss Kur Oil Nutritive - dimetikon --> zły łupież; fala podkreślona, mało puchu 14.05 prosta 100% ECO woda z orzechów piorących (metodą polać-zostawić-spłukać) kompres z żelu lnianego --> włoski trochę puchu, lekko gumowate (głód protein?) i proste !? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
21.05.2011
umyłam OMO: O: joanna naturia len i rumianek M: szampon babydream O: alterra morela i pszenica. do zabezpieczenia: kropla oleju jojoba i "1 pompka" serum john frieda. do utrwalenia: żel rossmanowski pomarańczowy. schły same, dosuszone chłodnym nawiewiem z dyfuzorem. 22.05.2011 mycie odżywką: isana z babassu odżywka d/s: alterra morela i pszenica na koniec olej i serum, jak poprzedniego dnia. schły same. Edytowane przez rude loki Czas edycji: 2011-05-29 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
21 Maj 2011, sobota
Mycie: Szampon Joanna Naturia seria z rzepa (przeciwlupiezowy) Maska: Curl Fix (proteinowa maska) / Curl Junkie (2 godziny) Nic wiecej - wlosy dostaly wolne od stylizacji 22 Maj 2011, niedziela Mycie: Daily Fix / Curl Junkie (odzywka myjaca) Odz ds: Strengthening Conditioner / Curl Junkie (2 minuty) Wlosy odcisniete w koszulke Na wilgotne zel - Aloe Fix / Curl Junkie efekt: fotka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
26 Maja 2011 Piatek
Mycie: Daily Fix / Curl Junkie (odzywka myjaca) Odz ds: Strengthening Conditioner / Curl Junkie (2 minuty) Wlosy odcisniete w koszulke Na wilgotne zel - Aloe Fix / Curl Junkie . Dyfuzor - 10 min cieple powietrze i na koniec 5 minut zimne (mam nowa suszarke i jest jeszcze lepsza niz poprzednia ![]() Zestaw jak zwykle ale skonczyla sie powtarzalnosc, wydaje mi sie ze skret z tylu jest mniejszy
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
W ramach kuracji proteinowej od ostatniego mycia nałożyłam różową Artistę jako b/s. Dzisiaj przed myciem włosy były aż za sztywne
Dziś Mycie: zmieszane Baza myjąca Ziaja med i Żel do demakijażu Ziaja med ![]() Odżywka d/s: Isana babassu Stylizacja: plopping na kilka minut - to nie jest metoda dla mnie. Rozczesałam póki mokre i dałam wyschnąć jak zwykle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
Mycie: Mrs. Potter's z imbirem
Odżywka d/s: Cien Volume Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Czarny żel z Rossmanna, trochę ugniatania, bez lokowego szaleństwa. Krótko suszone suszarką z dyfuzorem. Efekt:Lekkie falki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
mycie: Babydream
odżywka d/s: łyżeczka miodu, 2-3 krople d-pantenolu, odrobina mleczka jedwabnego z keratyną z BU, 5-6 kropli oleju jojoba, isana z babassu - zostawione pod czepkiem na ok. 20 minut odżywka b/s: joanna naturia len i mak stylizator: żel aloesowy floslek na mokre, odrobina żelu rossmann pomarańczowego na dosuszone chłodnym nawiewem z dyfuzorem efekt: fotki Edytowane przez rude loki Czas edycji: 2011-05-28 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Na noc nałożony olej kokosowy Vatika.
Rano mycie szamponem Babydream. Odżywka do spłukiwania Vitamin conditioner (antioxidants+essential oils) http://www.vitaminall.com/buy-cheap-...scount-review/ Bez spłukiwania: Catwalk Tigi Curls Rock 2 oraz żel Delia. Schły same.
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Sroda 1 czerwca 11
Wczoraj po pracy popsikalam wlosy obficie proteinowa bomba - Protein Hair Strengthener z Komaza Care, mokre chwile pougniatalam i zostawilam, po wyschnieciu mialam kask jakbym sie super mocnym lakierem popryskala Dzisiaj rano jak zwykle: Mycie – Daily Fix / CJ Odzywka ds – Strengthening Conditioner / CJ Koszulka na 5 minut Zel – Aloe Fix / CJ Dyfuzor 12 minut
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-01 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
dziś:
gloria do mycia odżywka tbs miodowa + keratyna + dpanthenol + jojoba jantar
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
szampon yes to tomatoes
odzywka yes to tomatoes + jojoba mrs potters do farbowanych b/s jantar żel tbs
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Bardzo szybkie mycie
![]() M+O: Wosk Avocado Styl: woda+ żel aloesowy+ cienki żel lniany w psikaczu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
1) 17.06.2011 (pierwsze zdj.)
'mycie' - tylko woda, nocowałam u rodziny i nie chciałam korzystać z szamponu pantene odżywka d/s - Nivea HC Elastyczność i Blask zgod. z CG odżywka b/s - Joanna Naturia Len i Rumianek zgod. z CG stylizacja - żel lniany na suche włosy zgod. z CG 2) 20.06.2011 (drugie zdj.) na godzinę żel lnaniny jako maska mycie - szampon joanna naturia z rumiankiem (czułam że potrzebuje szamponu powinnam użyć innego ale nie miałam ![]() odżywka d/s - Nivea HC Elastyczność i Blask zgod. z CG odżywka b/s - Joanna Naturia Len i Rumianek zgod. z CG stylizacja - brak włosy schły naturalnie
Love me, Love me, Say that you Love me ![]() loki reaktywacja od 2.06.2011 ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=243251 - biorę udział ![]() ![]() Edytowane przez diverinyourlife Czas edycji: 2011-06-20 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
19.06.
mycie: Szampon Alterra morela i pszenica odżywka d/s: Fructis przeciw twardej wodzie (40 min.) odżywka b/s: nie wielka ilość Joanna Naturia Len i Rumianek odżywka b/s: troszkę na końcówki i długość Omnia Botanica z ziaren prosa i pszenicy stylizacja: żel Artiste (fioletowa zakrętka) 21.06 (dziś) mycie: Szampon Alterra Migdał i Jojoba maska: Fructis Nutri Odbudowa (prawie 2h) odżywka b/s: spryskana długość i końcówki Omnia Botanica z ziaren prosa i pszenicy odżywka b/s: nie wielka ilość Joanna Naturia Len i Rumianek stylizacja żel Artiste (fioletowa zakrętka) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
O: Hegron z Fitomed do blond
M: szampon Kerium DS (intensywnie złuszczający) O: Wax Avocado z żelem aloesowym Cien med S: na podeschnięte żel Artiste zielony z olejem kokosowym, z podpięciem "antenek" żabkami 1 bez żela, 2-3 z żelem Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-24 o 14:39 Powód: foty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj 28.06: pierwszy dzień dbania o kręciołki
- szampon + łyżeczka sody oczyszczonej - Garnier Avocado&Karite ds - Joanna apteczka babuni Balsam nawilżająco regenerujący z ekstraktem z miodu i proteinami mleka bs - żel lniany do stylizacji było ugniatanie, harmonijka, plopping. Suszone częściowo suszarką z minimalnym nawiewem i chłodnym powietrzem. Dziś psikadełko, a potem mała ilość żelu lnianego do stylizacji i harmonijka. Wszystko zgodne z CG.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-29 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Mod-Śnieżynka
|
29 czerwca
- mycie: malwa aloesowa z sls (uwielbiam ten szampon, nie plącze w ogóle) - odżywianie: na 10 minut kompres z apteczki babuni - zabezpieczanie: kupiłam pierwszy raz od roku odżywkę bs pantene (pamiętacie, że wszystkie mają takie same składy) - prawie nie harminijkowałam, tylko odcisnęłam nadmiar wody, potem plunking - odrobina czarnego żelu isany - suszenie dyfuzorem bez podpinania chłodnym powietrzem na zmianę z ciepłym z dyfuzorem i bez Rano trochę zmokłam, dopóki nie wyschłam wyglądałam strasznie, potem loki po odgnieceniu wróciły do normy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
30 czerwiec:
dziś spałam w plunkingu (włosy zwilżone i nałożona malutka ilość odżywki bs), po pobudce na włosy nałożony żel lniany.
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Więc moje drogie wizażanki, p dłuuuugiej nieobecności, i szczęśliwym trafieniu na temat a propos kręconych włosów które i ja mam, postanowiłam napisać. a tak w ogóle, to jak przejrzałam forum o kręciołach, to stwierdziłam, że ja chyba w ogóle nie dbam o włosy i postanowiłam popróbować z CG.
Więc : wczoraj na początek mycie - szampon z serii malwa, co by oczyścić włosy... o: odżywka z apteczki babuni joanny m: jak wyżej o: nivea fc plopping z pianką jakąś z tafta na 10 min tylko, potem stylizacja woskiem, malutko , ugniatanie ![]() efek - no i już po pierwszym razie genialne!!! ![]() dziś 0 30.06 na początek maska: zółtko jaja, z olejem rycynowym i odżywko z joanny potem będzie mycie - solidne, szampon pollenny - malwa (póki co siedzę z ręcznikiem na głowie) i do tego odżywianie włosków tą samą odżywką tj. malwy ![]() plopping i będą schnąc same. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
1.07:
- maseczka drożdżowa domowej roboty wg przepisu Indios nałożona na suche włosy (ja dodałam 2 kropelki olejku herbacianego, żeby zmniejszyć zapach drożdży) - 40' - mycie włosów Isaną z olejkiem babassu - odciśnięcie włosów - nałożenie Alterry morelowej ds na 10-15' - ostatnie płukanie płukanką z cytryną chłodną wodą - nałożenie Joanny apteczka babuni Balsam nawilżająco regenerujący z ekstraktem z miodu i proteinami mleka bs - ugniatanie - kapka żelu lnianego - harmonijkowanie - plunking na 1h - żel aloesowy/lniany do stylizacji - chłodne powietrze, mały nawiew - suszenie suszarką z dyfuzorem
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dziś do stylizacji psikadełko + żel lniany.
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
T: 15C PR: 9C W: 76%
M: żel intymny Facelle Sensitive O: różowa Artiste z proteinami, na to Isana Babassu, na to maska Timotei ze śladową zawartością avocado (silikon) Wycieranie - koszulka (fail -> ręcznik) Puszaka jakby nie było, włosy schną i pojawił się loczek przeduszny po prawej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
Mycie: Szampon Cien Baby
Odżywka d/s: Maska Bingo z kaszmirem i kolagenem Odżywka b/s: Na końce Mrs Potter z proteinami mlecznymi, wyżej Jantar Stylizacja: Pianka FC Efekt: Przód w rulony, tył prosty. Nigdy więcej takiego zestawienia ![]()
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Dziś tylko psikadełko i żel. Wciąż szukam jakiegoś swojego super stylizatora. Mam nadzieję, że coś wykombinuję przy najbliższej okazji
![]()
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
![]()
Ale mi net zamulał przez weekend, noo ale nadrabiam -
02.07 - tyko mycie odzywką z apteczki babuni, potem pianka tafta do kręconych i plopping, suszenie i wosk. Efekt: chyba za szybko chciałam to wszytsko zrobić - i jakieś takie dziwne mi wyszły te włosy....ale wyszłam na dwór i po 20 minutach miałam już śliczne loki za sprawą dzdzu ![]() 03.07 - o: z pateczki babuni m: malwa pollena o: j.w - i uwaga - czesanie - szczotką!!! miałam wrażenie, że mam jakieś takie strąki i w ogóle , i mając odżywkę na włosach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
na noc oliwa z oliwek z keratyną, pantenolem i żelem hialuronowym
mycie: któryś z szamponów Joaśki metodą kubeczkową odżywka d/s: garnies karite odżywka b/s: joaśka len stylizacja: żel delia, czerwona efekt: średnio. włosy napuszone przez deszcz i wiatr; nie wiem co z nim robić :/ jutro reanimacja i na samą myśl szlag mnie trafia..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.