![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
No to szybko lecę na NK
![]() I tak poszłam spać ![]() To koleżanka na GG, to telefon......... Ale nic, obejrzę Kamilkę i już naprawdę zmierzam w kierunku łazienki ![]() Jeszcze tylko fajeczkę zaliczę na dworze ![]() Do jutra!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Ja paliłam jakieś 7 lat, a od 2,5 roku nie palę, ale nie raz mnie ciągnie i tak sobie myślę, że jak odstawię małego od cyca to chyba znowu popalać zacznę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Majeczko rodzice na Ciebie czekają i o niczym innym już nie gadają ![]() Idę zrobić śniadanie ![]() Odezwę się później!
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Widzę, że mam sporo do nadrobienia. Właśnie oglądam ciążę z zaskoczenia, nie wiem jak nie można zauważyć że się jest w ciąży. Ostatnio gorzej się czuję, jakaś taka osłabiona. W przyszłym tygodniu mam wizytę i kontrolne badania plus obciążenie glukozą blee. Czy któraś z Was robiła badania na cytomegalię? Bo się zastanawiam czy sobie nie zrobić na własny koszt bo gin nic o tym nie wspominał. Ehh nie wiem co by tu jeszcze napisać, w sumie to się nic nie dzieje u mnie i nuuuudy.
22Kamila22 słyszałam, że po lekach często się ciążę przenosi i nawet coraz częściej się takie porody wywołuje, ale trzymam kciuki żeby było szybko i bezboleśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Majeczko ja też czaruję cię, żebyś szykowała się już do wyjścia, bo Twój piękny pokoik na Ciebie czeka, śnieg zobaczysz no i przede wszystkim rodziców, a do świąt też warto się przygotować, więc już więcej nie zwlekaj tylko szybko z mamy brzuszka uciekaj
![]()
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję wszytkim za czary mary ![]() ![]() ![]() Wogóle wstałysmy o .. 12.30.. Coś mnie brzuch w nocy bolał i ledwo spałam tak że odsypiałam teraz. Co do badania na cytomegalie to ja nie robiłam.. Odezwę się jak wrócimy ale to pewnie bedzie koło 16-17.. Miłego popołudnia ![]()
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak sie nie zdecydujecie to koniecznie daj nam znać co tam się dowiedziałaś
![]() |
![]() |
#547 | ||
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ale dziś późno do Was zajrzałam, o 9 pojechałam do siorki na kawkę i dopiero wróciłam do domku. Teraz Natalka wzięła kocyk, podusie i położyła się spać ![]() Normalnie dziś totalny LUZ ![]() Jak do tego popołudniu będą jeszcze grzeczni to uznam, że jestem w niebie ![]() Cytat:
Cytat:
Torbę zabrałaś ![]() Czekam niecierpliwie!!!! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Farahh nie udało mi się podzielić ładnie Twojej wypowiedzi ![]() I wszystko zlało się w jedno ![]() Poprawię się następnym razem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Kamila wysłałam Tobie również zaproszenie
![]() A ja byłam na zakupach z dzieciakami i z mężem, ale nic ciekawego nie kupiłam, parę drobiazgów... pełno wszystkiego w sklepach, tylko kasy brak ![]() ![]() idę smażyć placki!
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Pogoda dziś beznadziejna
![]() ![]() ![]() ![]() koralik jak sprawiłaś,że maluchy tak grzecznie chodzą spać? ![]() ![]() Majeczko! wychodź! wszyscy na ciebie czekają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co miesiąc robiłam morfologię, mocz... co tam jeszcze... już nie pamiętam nawet... no takie podstawowe badania.. obciążenia glukozą też nie zrobiłam, bo nie mogłam tego dziadostwa wypić ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Jestem, jestem chociaż nie wiem czy się cieszyć czy płakać że Majka jeszcze nie chce wyjść
![]() Skurcze jakieś tam są ale nie na tyle zebym musiała zostać w szpitalu. Tetno i ruchy w normie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farahh dziękuję za zaproszenie na NK ![]() ![]() ![]() ![]() koralik nie dość że masz sliczne te swoje dzieciątka to jeszcze takie grzeczne ![]() Uciekam wszamać big kebaba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Aha Farahh przez tego nowego avatarka nie moge się przyzwyczaic i cię musze szukać hehe ![]()
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
No coś musiałam wkleić, bo przecież mój stary się skasował
![]()
![]() |
#553 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę, bo inaczej by mi weszli na głowę ![]() Na dużo rzeczy im pozwalam, ale wiedzą też, że z mamą nie ma żartów i jak o coś proszę to należy to zrobić np. posprzątać po zabawie, rozebrać się i poskładać swoje rzeczy, pościelić łóżeczka,poskładać piżamki po spaniu...itd Dużo i długo musiałam gadać, tłumaczyć.....ale rezultaty są ![]() Jak byli mali to na kolanach pili mleczko, , chwila przytulania i do łóżeczka. Potem im tłumaczyłam, że już są starsi i muszą zasypiać sami, bo mama ma dużo sprzątania, a jak spiszą się na medal to będzie niespodzianka ![]() A teraz wiedzą, że po kąpieli mama z tatą dają buziaki i jak już trafią do łóżek to nikomu nie wolno wychodzić. I tego się trzymają ![]() Czasami sobie jeszcze gadają, śmieją się ale noga już na ziemi nie staje ![]() ![]() ![]() Muszę przyznać, że ze spaniem nam się udało wyjątkowo łatwo. Cytat:
![]() Więc napiłam się tego świństwa sporo ![]() Cytat:
Dziękuje za komplement ![]() ![]() Ta są małe diabełki!!!! Ale niestety dzieciaki takie są, przyzwyczajam się do tego ![]() Czas na kąpiel ![]() Zajrzę później!!!! ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Farahh jednak marzy Ci się papierosek ![]() Teraz zwróciłam uwagę na Twój avatar ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Hej ja tylko na chwilkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Wow! Judkama ale Ci zazdroszczę! Ja też już bym chciała mieć w domu choinkę... no ale ze względu na dzieci chyba na żywą się nie zdecyduję, właśnie ze względu na igiełki... Adaś jeszcze w większości raczkuje, więc to nie byłby dobry pomysł...
koralik no marzy mi się, marzy... ![]() ![]() Moje dzieci wykąpane, oglądają książeczki na dywanie.. Ciekawe co słychać u mamz... coś się ostatnio nie odzywa...
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-12-07 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę!!!! Ja powiesiłam na razie w oknie małą, świecącą choineczkę. Też będziemy mieć żywą na święta ![]() ![]() ![]() Mam taką koleżankę, która jak była w ciąży i mnie odwiedzała, to siadała wygodnie na balkonie, paliła papierosa....... i głaskając się po brzuchu mówiła " Nieważne czy chłopiec czy dziewczynka, żeby tylko było zdrowe " ![]() Ten teks powalał mnie na kolana ![]() No cóż, na głupotę leku nie ma!!!! A teraz nie pali, bo karmi. Gdzie tu logika? [/QUOTE]Ciekawe co słychać u mamz... coś się ostatnio nie odzywa...[/QUOTE] No właśnie!!!!!!!!!!! Mamz WRACAJ!!!!!!!!!!! Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2010-12-07 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
koralik co do koleżanki to brak mi słów
![]() ![]() ![]() R. własnie wychodzi na służbę i śpieszył się jak nie wiem bo zasiedział się bawiąc się z Majką przez brzuś ![]() ![]()
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Wszystkie juz pewnie smacznie śpicie tylko ja się męczę
![]() ![]()
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja nigdzie nie uciekłam i póki co nie zamierzam, tylko wróciłam do pracy i mam trochę mniej czasu. Stresuje mnie cała ta sytuacja, nie mogę się w robocie skupić, wiszę na telefonie i ogólnie jest do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie!!!!!!!!!!! Mamz WRACAJ!!!!!!!!!!![/QUOTE] Ja będę ubierać choinkę może w weekend ![]() ![]() ![]() kamilko! źle się śpi pod koniec ciąży ![]() ![]() ![]() mamz musiał nadejść ten czas powotu do pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Wiem, że ten czas musiał nadejść, a córka zostaje z babciami na zmianę. Jak dla mnie to najlepsze rozwiązanie, bo z kimś obcym bym jej nie zostawiła. Mój mąż twierdzi, że jestem nadopiekuńcza, że zrobiłam się kura domowa, bo tylko bym z dzieckiem siedziała, i cóż wiem że to prawda...ale staram się jakoś myśleć pozytywnie i pozbierać się, bo w końcu nie ja jedna mam dziecko i muszę pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
mamz przyzwyczaisz się do nowej sytuacji! Mała jest z babciami, więc na pewno krzywda jej się nie dzieje! Przeciwnie- babcie na pewno o nią dbają, wymyślają mnóstwo fajnych zabaw, pozwalają na więcej i ugotują pyszne jedzonko! Malutka nawet pewnie nie zdąży zatęsknić, a mama jest już z powrotem.. Głowa do góry! Najtrudniejsze są zawsze początki, a potem już z górki.. A powiedz, jak z karmieniem? Bo z tego co kojarzę, to pisałaś, że karmisz cycem? I co, dajesz jej teraz mleko modyfikowane? Jak wracasz z pracy to jeszcze ją dokarmiasz swoim mleczkiem?
Karolina kiedy dokładnie masz termin??
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mamz Babcia napewno nie da dziecku zrobić krzywdy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Rozeznanie
|
Co taka cisza????
![]() Co szykujecie na wigilię???
![]() |
#566 | |||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dziś późno do Was zaglądam ![]() Rano znów pojechaliśmy do siorki na kawkę, potem odwiedziliśmy koleżankę, pojechaliśmy do przedszkola po Nikosia całą rodziną ( ale młody miał frajdę ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz popada w kolejną skrajność, i nie wychodzi z dzieckiem na spacery, bo jest tak zimno i zimno i zimno i każdego dnia pogoda jest nie taka ![]() Nawet w sierpniu aura jej nie odpowiadała!!!!! Pocieszna z niej osóbka ![]() Kamilko też tak miałam z fajeczkami w ciąży, jak jechałam autem i widziałam kogoś palącego to robiło mi się niedobrze i normalnie czułam ten smród ![]() ![]() A teraz mi niestety smakują ![]() Cytat:
![]() Wyśpisz się jeszcze, nie jest tak źle z nockami. Przecież Majeczka będzie Aniołkiem ![]() Cytat:
![]() Jak ja zostawiałam Nikosia przez pierwsze dni w przedszkolu to płakałam jak bóbr, tak się o niego martwiłam, nie mogłam sobie wybaczyć, że jestem z Natalką w domu a on biedak sam w przedszkolu ![]() Tak już działa matczyne serduszko ![]() Barszcz Makiełki ![]() Kapusta z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Karp Śledzie Kompot na później: żeberka w miodzie ryba w occie ryba po grecku sałatka mięso pieczone w całości Lista jeszcze nie jest zamknięta, nadal myślmy nad daniami ![]() A Ty co przygotowujesz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
To Wy już tak na całego myślicie o świętach jak widzę. Ja jakoś jeszcze nie czuję nastroju świątecznego
![]() Ja szykuję jak co roku: barszcz (mąż i teściowa zawsze barszcz jadali) zupę grzybową (u nas była grzybowa) rybę (ale nie karpia bo nikt nie lubi) kapustę z grzybami pierogi z kapustą i grzybami pewnie zrobię jakieś śledzie, może się pokuszę na te z przepisu od Koralika ![]() kompot z suszków no i na wigilię to chyba tyle, plus jeszcze jakieś ciasta, ale nie wiem jak ja się w tym roku wyrobię. Na pozostałe dni nic nie robię na obiad, bo idziemy do teściowej i do moich rodziców, na wigilię "dziadostwo" przychodzi do nas. Czy Kamila jeszcze 2w1??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
U mnie na Wigilję barszcz, karp dla mnie ,dla TZ szczupak a dla małej chyba panga, Kluski z makiem,Pierogi z kapustą i grzybami, Kapusta z grochem, Surówka z kiszonej kapusty
![]() ![]() ![]() Byłam właśnie z małą na przedstawieniu w teatrze dla dzieci. Był czerwony kapturek. Bałam się,że mała nie wytrzyma: 1g 15min a w tym 20min przerwy. Prawie cały czas siedziała tylko pod koniec chciała tańczyć sobie z boku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. kamilko! jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
Ale smakołyków robicie! My idziemy jednak na wigilię do teściów, więc dzielimy się "robotą"... teściowa coś zrobi, szwagierka coś zrobi i ja coś zrobię... będziemy miały mniej roboty
![]() karolina no ja też pierwsze słyszę, żeby na wigili była surówka z kiszonej kapusty ![]() koralik jedźcie ostrożnie, bo to nie ma żartów na takiej szklance... A ja idę coś zjeść...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.