|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Ooo to super wiadomość ![]() Też do niego napiszę, jak już zrobię fotki włosów ![]() Tobie jeszcze nie odpisał? ![]()
![]() |
#542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do upięć to może warto wypróbować coś z tego bloga? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23302566]Widziałam ostatnio pełno tych balsamów w Realu i E.Leclerc.[/QUOTE]
dzięki Dziewczyny ![]() E.Leclerca u mnie nie ma ale do Reala będę jutro musiała się przejść |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś próbowałam zmacerować ecliptę, amlę i jeszcze jakiś puder. Zalałam to olejkiem i odstawiłam w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Nie nadawało się toto do użytku. Było cuchnące i miało konsystencję i kolor smaru do samochodów. Nie wiem czy ten sposób jest dobry. Być może mi się nie udało, bo to były pudry, a nie zioła w liściach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Lady of Harley-Davidson
|
znalazłam jeszcze takie przepisy:
Cytat:
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mini1991;23292902]a ja ostatnio kupiłam sobie szapon ze skrzypem barwy
![]() ![]() używałam tataro-chmielowego Barwy i w pierwszym miesiącu było super - włosy były miękkie, gładkie, błyszczące, ale w kolejnym miesiącu po każdym myciu włosów miałam podrażnioną skórę głowy i robiły mi się strupki. Rzadko mam taką rkcję na szampony.
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jednak zawsze w takich sytuacjach mowie, ze warto zrobic pdostawowe badanie krwi-OB ogolne, hemoglobina plus wskaznik hormonow tarczycy. Moze byc czasem to objaw niedoczynnosci tarczycy. Przerobilam to na sobie ![]() Jesli tarczyca pracuje za slabo moze to wplynac na obnizenie cisnienia. Nie czesto ma sie wszystkie bojawy. Tak napawde przy lekkiej neidoczynnosci mozna meic np 2, 3 zwyminionych w liknu.Im wieksza niedoczynnosc tym wiecje tych objawow bedzie. http://www.choroby-tarczycy.e-zdrowi...rczycy-44.html Moze byc to tez wina beznadziejnej, szarej jesieni i malej ilosci slonca i zbyt krotkich dni ale zawsze warto srpawdzic. Dziekuje za linka do fryzurek ![]() ![]() Zawsze upiete wlosy kojarzyly mi sie z "koczkami babuni" albo sztywnymi helmami jakie starsze panie robia na wesela a teraz widze ze jest duzo wiecje opcji, bardzij wspolczesnych i na luzie. ![]() wczoraj testowałam Hippa pod względem zmywania oleju Arganowego. Nasmarowałam nim całe wlosy. Poradzil sobie bez problemu , potem nalozylam odzywke. Sa bardzo puszyste i troche jakby napuszone. hm..tajemnicza sprawa z tym szmaponem dzieciecym. Niby taki deliaktny i ma slabsze srodki myjace niz szampony typowe a jednak tak mocno oczyszcza i zmywa lepiej olej niz moj szampon z sls. W dodatku po zwyklym szamponie bardzo trudno mi bylo nalozyc tyle odzywki zeby nie obciazyc wlosow. A po bejbisiowym szamponie mam wrazenie ze mogabym nalozyc jescze 10 produktow i nadal bylyb puszycste ![]() ![]() ![]() ale za to moja skora glowy zaczyna sie zaleczac. Dla mnie to ogromna ulga i ciesze sie z tego najbardziej. ![]()
Włosomaniaczka ![]() zapuszczam-cel:wlosy do pasa ![]() ![]() Edytowane przez Amiria Czas edycji: 2010-11-18 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zrobie taki maly OT tzn nie do konca bo aloes dobrze wpływa rowniez na włosy.
A wiec kolezanka poleciła mi sok z aloesu na trądzik - pic 5oml dziennie i przemywac na wieczor nim twarz i chciałabym zapytac ktory lepiej kupic? ten http://www.*******/apteka/p48299-Alo...m_plyn_1000_ml czy ten http://www.*******/apteka/p9106-Aloe...a_plyn_1000_ml wybrałam te tansze bo kuracja aloesem nie jest wcale taka najtansza.. licząc ze butelka jest po 15zl (i to jedna z tych tanszych) 500ml starcza na 10 dni ;/ wiec 3 takie butelki wiec 45zl ;/ ale dzis znalazłam te buteleczki,, sa najtansze..
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie otwierają mi się te załączniki niestety.Ja kupiłam dużą litrową butelkę czystego soku firmy Natura Styl w aptece i ją piję. Myślę,że nie ma wielkiego znaczenia jaki to jest sok. Byle miał 99% aloesu i był z jak najmniejszą ilością dodatków w składzie. Na twarz kładę aloe vera- żel zielony bez parabenów firmy Zuccari , jako maskę do zmycia.Niemal codziennie kładę i zmywam i starcza mi gdzieś na 2 m-ce. Robię to od lat. We włosy na długość wgniatam palomę. Na skalp próbowałam ale krótko i nie jestem w stanie okreslić czy pomaga. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
majreg a masz problemy z cera?
nie otwiera sie po tam w miejscu gwiazdek powinno byc doz jeden ten za 19,21 ma 99,5% aloesu (1000ml) - najtanszy z najtanszych :P a drugi 99,7% aloesu za 22,53
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam problemów z cerą. Kładę go zapobiegawczo i profilaktycznie na zmary. Działa tak ożywiająco i pobudzająco, skóra jest jakby bardziej dotleniona, jak po masażu i dzięki temu dobrze się po nim wchłania serum. Szybciej się też regeneruje i oczyszcza. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby pomógł na sam trądzik, ale na pewno spowoduje szybsze gojenie się zmian potrądzikowych, złagodzi zaczerwienienia ,ożywi skórę i nawilży ją. Wewnetrznie pomaga w usuwaniu toksyn, dobrze działa na zołądek, uodparnia , ma dużo soli mineralnychy czy też innych pozytywnych składników, nie wiem jak je nazwać.Jest bardzo zdrowy więc nie zaszkodzi. Tylko nie można zwiększać dawki wewnętrznie, bo może pogonić. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-11-18 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
ta dziewczyna twierdzi ze tylko aloes;/
wiesz .. ja uzywalam na tradzik juz chyba wszytkiego ;/ no oprocz hormonow i izoteku..
#555 | |
✌
|
Cytat:
![]()
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
bede pisac tak zeby sie moderator nie przyczepil
![]() uzywalam differin, zineryt, davercin, benzance, brovoxyl, clindance, 3 robione plyny.. pierwszy byl juz sporo czasu temu byl genialny jak cos wyszlo i sie posmarowalo to znikalo w kilka godzin.. niestety przepisywali mi go namietnie i kiedys przestal dzialac bo to steryd byl jakis ![]() 2 kolejne uzywalam z polecenia kolegi ktory mial straszny tradzik.. jeden przypominal ten 1 plynik 2 byl z taka dziwna zawiesina. niestety efekt marny, hmm nie moge sobie teraz przypomniec jeszcze jakich masci uzylam. z doustnych antybiotykow tetracyklina i unidox dermatolog rozlozyl rece.. stwierdzil ze hormony albo izotek z tym ze ja az takich strasznych zmian ie mam zeby brac izotek ![]()
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
![]() hormonami nie chce sie truc ![]() ![]() zapomniałam dodac ze stosowałam tez kwasy i guzik ![]()
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi strasznie nie pasi, ze biore anty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
Mojej koleżance, która miała buzię naprawdę w ciężkim trądziku pomogły dopiero retinoidy doustnie.
Wracając do tematu dziś położyłam na 2 godz. maskę z olejku łopianowego, żółtka, cytryny, mleczka migdałowego i wyciągu ze skrzypu. Włoski grzecznie leżą tam gdzie je ułożyłam, są mięsiste i błyszczące. Wreszcie!!!Ostatnio fruwały mi ciągle dookoła głowy. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-11-18 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
✌
|
Ja przegięłam ostatnio z olejami.
![]() ![]() ![]()
#562 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, która odzywka isany to była ta bez silikonów, bez quateriów (czy jakoś tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kup wygładzającą, w białym opakowaniu z różowa nakrętką, z olejem babassu (mit wertvollem Babassu-Ol - te 'O' ma być z umlautem). Ciekawy zapach ma. Mi przypomina takie karmelki pseudo-wiśniowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam dziś balsam z panthenolem i proteinami pszenicy Isany za niecałe 7zł. Skład ok, bez silikonów i PQ. Ma trochę ekstraktów, lecytynę, panthenol, glicerynę i jeszcze jakieś dodatki. Pojemność 150ml. Napisane ,że wysokoodżywczy. Obadam czy nawilża i napiszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
a czy dosatki PEG swiadcza ze ten składnik jest silikonem albo szkodliwy ??
np czasem jest PEG cos tam glycerin np? więc to dobry składnik czy nie?
#567 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: PEG: https://wizaz.pl/chemia/search.php?s...ype=nazwa_inne jak się sprecyzuje nazwę, to można dokładniejsze info wyciągnąć; zazw. jednak to emulgatory, co nie? Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2332228 6]Jeśli ma w składzie proteiny, to do mycia odradzam, Charlotte95. O ile mogą służyć włosom przy jednoczesnym stosowaniu szamponu, to jednak obciążają przy myciu odżywką.
edit: PEG: https://wizaz.pl/chemia/search.php?s...ype=nazwa_inne jak się sprecyzuje nazwę, to można dokładniejsze info wyciągnąć; zazw. jednak to emulgatory, co nie?[/QUOTE] Fakt. Zresztą to nawet nie odżywka tylko balsam więc chyba bardziej treściwy i zupełnie odpada do mycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Konto usunięte
|
Nie, nie dałabym.
Jedna wizażanka twierdzi nawet, że jogurt się ścina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.