Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 17:46   #541
MsTseTse
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
MsTseTse, jaki niemiecki! Na czuja po angielsku napisałam kochana To jest język, którym posługuję się na codzień, a facet jak się okazało świetnie zna jezyk więc dogadaliśmy się bez problemu żadnego

Ooo to super wiadomość
Też do niego napiszę, jak już zrobię fotki włosów
Tobie jeszcze nie odpisał?

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:21   #542
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny! gdzie kupię Balsam Joanny Z Apteczki Babuni https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 ? zamknęli mi Naturę i teraz nie wiem gdzie go dostać. nie ma w Kauflandzie, w Kerfurze, w Rossmannie, w SuperPharm...
Widziałam ostatnio pełno tych balsamów w Realu i E.Leclerc.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:47   #543
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

znalazłam w jednym starym watku duzo przepisow na domowej roboty maseczki do włosów, płukanki, itp. LINKI:
link 1
link 2

co o nich myslicie?
Stary 2010-11-17, 19:11   #544
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja teraz, jak już robi się mocno zimno zaczęłam częściej upinać włosy. To faktycznie dobry sposób na ochronę końcówek - usunięcie jednej z głównych przyczyn ich niszczenia (czyli ocieranie). Do tego jeszcze serum na końcówki, i może zimę uda się przetrwać
w pełni popieram

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja gdzieś czytałam, że współczesne żelazo (w tabletkach) nie niszczy zębów. Żeby mogło mieć na nie wpływ musi mieć bezpośredni kontakt ze szkliwem, co kiedyś miało miejsce bo żelazo podawane było w płynie. Dlatego zalecało się picie go przez słomkę, żeby ochronić zęby. Współczesne tabletki nijak nie pogarszają stanu uzębienia .
No właśnie nie wiem, czy jest to prawdą Rzecz miała miejsce całkiem niedawno i była spowodowana tabletkami właśnie.

Cytat:
Napisane przez Amiria Pokaż wiadomość
Ja nie przepadam za upinaniem wlosow bo wygladam w nich dosyc powaznie ale moze wymysle kilak fajnyf fryzurek.

zawsze mozna sprawdzic poziom hemoglobiny i zrobic bdanie krwi. Ja akurat mialam w dolnej granicy normy i juz odczuwalam negatywne objawy:apatia,ciagle zmecznie, ospalosc, slabe wlosy, wypadanie wlosow since pod oczami, omdlenia to czesto objawy niedoboru zelaza
Ja odczuwam apatię, zmęczenie i ospałość nieustannie, ale to dlatego, że mam ciśnienie jak zombie

A co do upięć to może warto wypróbować coś z tego bloga?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 19:25   #545
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Szukaj w małych, nie sieciowych drogeriach
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23302566]Widziałam ostatnio pełno tych balsamów w Realu i E.Leclerc.[/QUOTE]
dzięki Dziewczyny

E.Leclerca u mnie nie ma ale do Reala będę jutro musiała się przejść
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 19:43   #546
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
znalazłam w jednym starym watku duzo przepisow na domowej roboty maseczki do włosów, płukanki, itp. LINKI:
link 1
link 2

co o nich myslicie?

Kiedyś próbowałam zmacerować ecliptę, amlę i jeszcze jakiś puder. Zalałam to olejkiem i odstawiłam w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Nie nadawało się toto do użytku. Było cuchnące i miało konsystencję i kolor smaru do samochodów. Nie wiem czy ten sposób jest dobry. Być może mi się nie udało, bo to były pudry, a nie zioła w liściach.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 20:32   #547
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

znalazłam jeszcze takie przepisy:
Cytat:
Napisane przez julka123 Pokaż wiadomość
*na wlosy i glowe:

Zoltkowa I (na zmeczone sloncem wlosy):
Zoltko wymieszac z lyzka octu jablkowego. Wmasowac w swiezo umyte wlosy. Po 30 min. dobrze splukac. Uwaga! Splukiwac tylko zimna woda, goraca powoduje sciecie zoltka!.

Zoltkowa II (nadaje polysk):
zoltko zmieszac z 3 lyzkami oleju roslinnego, dodac na koniec ½ lyzeczki soku z cytryny. Rozlozyc na suche wlosy, po 15 min. zmyc.

Oliwkowa (przeciwlupiezowa, odzywiajaca):
Skore glowy i wlosy dobrze pomasowac oliwa z oliwek. Dobrze jest pozostawic to na noc lub caly dzien. Dobrze umyc.

Z olejku awokado (nadajaca polysk wlosom):
2 zoltka zmieszac z lyzka olejku awokado. Na umyte wlosy rozlozyc i pozostawic 10 min. Zmyc dobrze.

Algowa (na loki):
lyzeczke zmielonych, czarnych alg zmieszac z 200 ml wody. Nalozyc na wlosy na 20 min., splukac.

Glinkowa (peeling na wlosy):
Glinke zmieszac z woda na papke. Nakladac na mokre wlosy i skore glowy, po 20 min. dobrze splukac.

Smietankowa (na zniszczone, zmeczone wlosy):
2-3 lyzki smietany (lub jogurtu) zmieszac z kilkoma kroplami olejku z kielkow pszenicy i lyzeczka soku z cytryny. Wmasowac we wlosy, pozostawic 15 min. Dobrze splukac.

Szampon cytrynowy:
lyzeczka skorki z cytryny (tylko zolta czesc), 2 lyzeczki soku z cytryny i pol filizanki szamponu. Zetrzec drobno skore cytrynowa, pozostawic kilka dni do wyschniecia. Po wyschnieciu zmieszac wszystkie skladniki i ostroznie ogrzac (nie gotowac!). Przecedzic przez filtr do kawy i napelnic pusta butelke po szamponie. Szczegolnie polecane do jasnych wlosow.

*ODŻYWKI DO WŁOSÓW WYPADAJĄCYCH:
Z czarnej rzodkwi (na skore glowy):
Utrzeć czarną rzodkiew na tarce, wycisnąć sok przez gazę, wetrzeć w głowę na godzinę przed umyciem, głowę owinąć ręcznikiem. Jedną wada: pozostawia nieprzyjemny zapach.

Z nafty:
2 łyżeczki nafty, łyżeczka oleju rycynowego, łyżeczka soku z cytryny, żółtko, utarta cytryna. Papkę trzeba wetrzeć w głowę, owinąć ręcznikiem i pozostawić na godzinę. Kuracja trwa 3 miesiące, 2-krotnie powtarzamy zabieg co tydzień, potem 3-krotnie co dwa tygodnie, po miesiącu jeszcze raz.

Nalewka na wzmocnienie i porost włosów (na skore glowy):
2 łyżki liści rozmarynu lekarskiego, 2 łyżki utartego korzenia łopianu, 2 łyżki pokrzywy, zalać butelką czystej wódki, odstawić na 5 dni w ciemne miejsce. Po odcedzeniu stosować do nacierania i masowania skóry głowy.

*ODŻYWKI DO WŁOSÓW PRZETŁUSZCZAJĄCYCH SIE:
Z jajka (na wlosy):
Ubić białko na pianę, połączyć z żółtkiem, papkę pozostawić na wilgotnych włosach przez ok. 20 min. Głowę owinąć folią i ręcznikiem. Obficie spłukać i umyć szamponem.

Drożdżowa (na skore glowy):
Raz na 2 tygodnie wcierać w skórę głowy drożdże, można je rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka.

Orzechowa (na zmiekczenie wlosow):
zoltko, 25ml oleju z orzechow ziemnych, kilka kropel soku z cytryny. Wszystko razem wymieszac, nalozyc na wlosy, 30 min. pozostawic i umyc.

*ODŻYWKI DO WŁOSÓW ŁAMLIWYCH, SUCHYCH ROZDWAJAJĄCYCH:
Z jajka:
żółtko wymieszać z łyżką oliwy z oliwek, kilkunastoma kroplami witaminy A i E oraz łyżeczką alkoholu 45%.

Witaminowa (na wlosy):
Lyżeczka oliwy z oliwek, 3 kapsułki witaminy B2 i B12, ampułka witaminy C. Można użyć także oleju rycynowego i soku cytrynowego. Odżywkę rozprowadzić na wilgotnych włosach, owinąć głowę folią i ręcznikiem, po 20 minutach zmyć.

Z warzyw:
Wycisnąć sok ze szpinaku, cytryny i świeżej kapusty, wcierać w skórę głowy oraz we włosy.

Ocet jabłkowy (do pielęgnacji włosów i skóry głowy):
Wymieszać litr letniej wody z 1/4 filiżanki octu i w takiej mieszance płukać włosy. Taka płukanka oczyszcza, witalizuje włosy i skórę głowy, nadaje połysk i objętość.

Orzechowa (na zmiekczenie wlosow):
zoltko, 25ml oleju z orzechow wloskich, kilka kropel soku z cytryny. Wszystko razem wymieszac, nalozyc na wlosy, 30 min. pozostawic i umyc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 01:02   #548
negri
Raczkowanie

[QUOTE=Mini1991;23292902]a ja ostatnio kupiłam sobie szapon ze skrzypem barwy ma taki fajny gruszkowy zapach jak oceniacie te szampony?

używałam tataro-chmielowego Barwy i w pierwszym miesiącu było super - włosy były miękkie, gładkie, błyszczące, ale w kolejnym miesiącu po każdym myciu włosów miałam podrażnioną skórę głowy i robiły mi się strupki. Rzadko mam taką rkcję na szampony.

negri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 08:29   #549
Amiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
w pełni popieram

No właśnie nie wiem, czy jest to prawdą Rzecz miała miejsce całkiem niedawno i była spowodowana tabletkami właśnie.

Ja odczuwam apatię, zmęczenie i ospałość nieustannie, ale to dlatego, że mam ciśnienie jak zombie

A co do upięć to może warto wypróbować coś z tego bloga?
moze to zależy jakiego typu jest to preparat albo jakies firmy wciąż pordukują starego typu zealzo. Jesli doczuwasz apatie i zmeczenie moze to byc spowodowane wieloma czynnikami.

Ja jednak zawsze w takich sytuacjach mowie, ze warto zrobic pdostawowe badanie krwi-OB ogolne, hemoglobina plus wskaznik hormonow tarczycy. Moze byc czasem to objaw niedoczynnosci tarczycy. Przerobilam to na sobie. Daje subtelne objawy na poczatku ale nieleczone moze miec powazne kosnekwencje.
Jesli tarczyca pracuje za slabo moze to wplynac na obnizenie cisnienia.
Nie czesto ma sie wszystkie bojawy. Tak napawde przy lekkiej neidoczynnosci mozna meic np 2, 3 zwyminionych w liknu.Im wieksza niedoczynnosc tym wiecje tych objawow bedzie.

http://www.choroby-tarczycy.e-zdrowi...rczycy-44.html

Moze byc to tez wina beznadziejnej, szarej jesieni i malej ilosci slonca i zbyt krotkich dni ale zawsze warto srpawdzic.

Dziekuje za linka do fryzurek. Kilka mi sie spodobalo. np ten fajny warkocz albo podkrecone wlosy i leko upiete z tylu.
Zawsze upiete wlosy kojarzyly mi sie z "koczkami babuni" albo sztywnymi helmami jakie starsze panie robia na wesela a teraz widze ze jest duzo wiecje opcji, bardzij wspolczesnych i na luzie.

wczoraj testowałam Hippa pod względem zmywania oleju Arganowego. Nasmarowałam nim całe wlosy. Poradzil sobie bez problemu , potem nalozylam odzywke. Sa bardzo puszyste i troche jakby napuszone.

hm..tajemnicza sprawa z tym szmaponem dzieciecym. Niby taki deliaktny i ma slabsze srodki myjace niz szampony typowe a jednak tak mocno oczyszcza i zmywa lepiej olej niz moj szampon z sls.

W dodatku po zwyklym szamponie bardzo trudno mi bylo nalozyc tyle odzywki zeby nie obciazyc wlosow.

A po bejbisiowym szamponie mam wrazenie ze mogabym nalozyc jescze 10 produktow i nadal bylyb puszycste dziwne...
ale za to moja skora glowy zaczyna sie zaleczac. Dla mnie to ogromna ulga i ciesze sie z tego najbardziej.

Edytowane przez Amiria
Czas edycji: 2010-11-18 o 08:32
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 09:19   #550
Mini1991
Zakorzenienie

dziewczyny zrobie taki maly OT tzn nie do konca bo aloes dobrze wpływa rowniez na włosy.
A wiec kolezanka poleciła mi sok z aloesu na trądzik - pic 5oml dziennie i przemywac na wieczor nim twarz
i chciałabym zapytac ktory lepiej kupic? ten http://www.*******/apteka/p48299-Alo...m_plyn_1000_ml czy ten http://www.*******/apteka/p9106-Aloe...a_plyn_1000_ml
wybrałam te tansze bo kuracja aloesem nie jest wcale taka najtansza..
licząc ze butelka jest po 15zl (i to jedna z tych tanszych) 500ml starcza na 10 dni ;/ wiec 3 takie butelki wiec 45zl ;/
ale dzis znalazłam te buteleczki,, sa najtansze..
Stary 2010-11-18, 10:09   #551
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
dziewczyny zrobie taki maly OT tzn nie do konca bo aloes dobrze wpływa rowniez na włosy.
A wiec kolezanka poleciła mi sok z aloesu na trądzik - pic 5oml dziennie i przemywac na wieczor nim twarz
i chciałabym zapytac ktory lepiej kupic? ten http://www.*******/apteka/p48299-Alo...m_plyn_1000_ml czy ten http://www.*******/apteka/p9106-Aloe...a_plyn_1000_ml
wybrałam te tansze bo kuracja aloesem nie jest wcale taka najtansza..
licząc ze butelka jest po 15zl (i to jedna z tych tanszych) 500ml starcza na 10 dni ;/ wiec 3 takie butelki wiec 45zl ;/
ale dzis znalazłam te buteleczki,, sa najtansze..

Nie otwierają mi się te załączniki niestety.Ja kupiłam dużą litrową butelkę czystego soku firmy Natura Styl w aptece i ją piję. Myślę,że nie ma wielkiego znaczenia jaki to jest sok. Byle miał 99% aloesu i był z jak najmniejszą ilością dodatków w składzie. Na twarz kładę aloe vera- żel zielony bez parabenów firmy Zuccari , jako maskę do zmycia.Niemal codziennie kładę i zmywam i starcza mi gdzieś na 2 m-ce. Robię to od lat. We włosy na długość wgniatam palomę. Na skalp próbowałam ale krótko i nie jestem w stanie okreslić czy pomaga.
Stary 2010-11-18, 10:23   #552
Mini1991
Zakorzenienie

majreg a masz problemy z cera?
nie otwiera sie po tam w miejscu gwiazdek powinno byc doz
jeden ten za 19,21 ma 99,5% aloesu (1000ml) - najtanszy z najtanszych :P
a drugi 99,7% aloesu za 22,53
Stary 2010-11-18, 10:49   #553
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
majreg a masz problemy z cera?
nie otwiera sie po tam w miejscu gwiazdek powinno byc doz
jeden ten za 19,21 ma 99,5% aloesu (1000ml) - najtanszy z najtanszych :P
a drugi 99,7% aloesu za 22,53

Nie mam problemów z cerą. Kładę go zapobiegawczo i profilaktycznie na zmary. Działa tak ożywiająco i pobudzająco, skóra jest jakby bardziej dotleniona, jak po masażu i dzięki temu dobrze się po nim wchłania serum. Szybciej się też regeneruje i oczyszcza.
Szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby pomógł na sam trądzik, ale na pewno spowoduje szybsze gojenie się zmian potrądzikowych, złagodzi zaczerwienienia ,ożywi skórę i nawilży ją. Wewnetrznie pomaga w usuwaniu toksyn, dobrze działa na zołądek, uodparnia , ma dużo soli mineralnychy czy też innych pozytywnych składników, nie wiem jak je nazwać.Jest bardzo zdrowy więc nie zaszkodzi.
Tylko nie można zwiększać dawki wewnętrznie, bo może pogonić.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2010-11-18 o 10:57
Stary 2010-11-18, 12:07   #554
Mini1991
Zakorzenienie

ta dziewczyna twierdzi ze tylko aloes;/
wiesz .. ja uzywalam na tradzik juz chyba wszytkiego ;/
no oprocz hormonow i izoteku..
Stary 2010-11-18, 12:11   #555
paulaa6

Cytat:
ta dziewczyna twierdzi ze tylko aloes;/
wiesz .. ja uzywalam na tradzik juz chyba wszytkiego ;/
no oprocz hormonow i izoteku..
Ja tak trochę nie do tematu ale chcę pomóc. A jakie maści używałaś na trądzik?

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:29   #556
Mini1991
Zakorzenienie

bede pisac tak zeby sie moderator nie przyczepil
uzywalam differin, zineryt, davercin, benzance, brovoxyl, clindance, 3 robione plyny.. pierwszy byl juz sporo czasu temu byl genialny jak cos wyszlo i sie posmarowalo to znikalo w kilka godzin.. niestety przepisywali mi go namietnie i kiedys przestal dzialac bo to steryd byl jakis
2 kolejne uzywalam z polecenia kolegi ktory mial straszny tradzik.. jeden przypominal ten 1 plynik 2 byl z taka dziwna zawiesina.
niestety efekt marny,
hmm nie moge sobie teraz przypomniec jeszcze jakich masci uzylam. z doustnych antybiotykow tetracyklina i unidox
dermatolog rozlozyl rece.. stwierdzil ze hormony albo izotek z tym ze ja az takich strasznych zmian ie mam zeby brac izotek
Stary 2010-11-18, 12:48   #557
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
bede pisac tak zeby sie moderator nie przyczepil
uzywalam differin, zineryt, davercin, benzance, brovoxyl, clindance, 3 robione plyny.. pierwszy byl juz sporo czasu temu byl genialny jak cos wyszlo i sie posmarowalo to znikalo w kilka godzin.. niestety przepisywali mi go namietnie i kiedys przestal dzialac bo to steryd byl jakis
2 kolejne uzywalam z polecenia kolegi ktory mial straszny tradzik.. jeden przypominal ten 1 plynik 2 byl z taka dziwna zawiesina.
niestety efekt marny,
hmm nie moge sobie teraz przypomniec jeszcze jakich masci uzylam. z doustnych antybiotykow tetracyklina i unidox
dermatolog rozlozyl rece.. stwierdzil ze hormony albo izotek z tym ze ja az takich strasznych zmian ie mam zeby brac izotek
Jezu Minni1991 dokładnie jakbym czytała o sobie tetralysal mi w ogole nie pomógl ,ale unidox tak odrazu zadział,tylko oczywiscie po skonczeniu kuracji problem wrócił teraz biore hormony zobaczymy czy pomoga
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:59   #558
Mini1991
Zakorzenienie

no i do tego wlosy mi wypadaja.. wiec moze to jakies powiazanie ma
hormonami nie chce sie truc wydaje mi sie ze jako srodek anty ok ale specjalnie na tradzik ?
zapomniałam dodac ze stosowałam tez kwasy i guzik
Stary 2010-11-18, 14:19   #559
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
no i do tego wlosy mi wypadaja.. wiec moze to jakies powiazanie ma
hormonami nie chce sie truc wydaje mi sie ze jako srodek anty ok ale specjalnie na tradzik ?
zapomniałam dodac ze stosowałam tez kwasy i guzik
w moim przypadku to ma związek. dermatolog uwaza, że powodem nadmiernego wypadania włosów jest tłusta, łojotokowa skóra polecała mi na to różne szampony (inna dermatolog mi na wypadanie zapisala loxon 5% ale nie kupiłam w ostatecznosci, bo dziewczyny odradzały)
mi strasznie nie pasi, ze biore anty nie chcę ich brac, ale gin twierdzi, ze za pol roku bedzie problem z glowy- okaze sie
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:45   #560
majreg
Wtajemniczenie

Mojej koleżance, która miała buzię naprawdę w ciężkim trądziku pomogły dopiero retinoidy doustnie.
Wracając do tematu dziś położyłam na 2 godz. maskę z olejku łopianowego, żółtka, cytryny, mleczka migdałowego i wyciągu ze skrzypu. Włoski grzecznie leżą tam gdzie je ułożyłam, są mięsiste i błyszczące. Wreszcie!!!Ostatnio fruwały mi ciągle dookoła głowy.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2010-11-18 o 14:52
Stary 2010-11-18, 15:36   #561
paulaa6

Ja przegięłam ostatnio z olejami. Teraz muszę doprowadzic swoją grzywkę do normalności bo za bardzo się przetłuszcza. I chyba dziś wieczorem jadę na jakieś nowe "połowy" zastrzyków energii do włosków.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:49   #562
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dziewczyny, która odzywka isany to była ta bez silikonów, bez quateriów (czy jakoś tak ) i najbardziej nadawała się do mycia? Wcześniej to była chyba wygładzająca, a teraz?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 16:44   #563
kinpatsu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Ooo to super wiadomość
Też do niego napiszę, jak już zrobię fotki włosów
Tobie jeszcze nie odpisał?
Napisał mi wiadomość, że przeprasza, że tyle to trwa, ale ma ostatnio dużo 'włosów' do zrobienia i jeszcze trochę mu zejdzie, oraz, że przejrzał już dokładnie moje zdjęcia z opisami i wszystkie wiadomości więc super Teraz pozostaje mi czekać na werdykt

JESTEŚMY ZE SOBĄ...
VIKINGS WE LOVE
kinpatsu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 16:46   #564
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która odzywka isany to była ta bez silikonów, bez quateriów (czy jakoś tak ) i najbardziej nadawała się do mycia? Wcześniej to była chyba wygładzająca, a teraz?
Kupiłam wczoraj, bo poprzednia mi się skończyła
Kup wygładzającą, w białym opakowaniu z różowa nakrętką, z olejem babassu (mit wertvollem Babassu-Ol - te 'O' ma być z umlautem). Ciekawy zapach ma. Mi przypomina takie karmelki pseudo-wiśniowe.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 17:59   #565
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś balsam z panthenolem i proteinami pszenicy Isany za niecałe 7zł. Skład ok, bez silikonów i PQ. Ma trochę ekstraktów, lecytynę, panthenol, glicerynę i jeszcze jakieś dodatki. Pojemność 150ml. Napisane ,że wysokoodżywczy. Obadam czy nawilża i napiszę.
Stary 2010-11-18, 18:04   #566
karmazynka99
Zakorzenienie

a czy dosatki PEG swiadcza ze ten składnik jest silikonem albo szkodliwy ??

np czasem jest PEG cos tam glycerin np?

więc to dobry składnik czy nie?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:14   #567
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś balsam z panthenolem i proteinami pszenicy Isany za niecałe 7zł. Skład ok, bez silikonów i PQ. Ma trochę ekstraktów, lecytynę, panthenol, glicerynę i jeszcze jakieś dodatki. Pojemność 150ml. Napisane ,że wysokoodżywczy. Obadam czy nawilża i napiszę.
Jeśli ma w składzie proteiny, to do mycia odradzam, Charlotte95. O ile mogą służyć włosom przy jednoczesnym stosowaniu szamponu, to jednak obciążają przy myciu odżywką.

edit:
PEG:
https://wizaz.pl/chemia/search.php?s...ype=nazwa_inne
jak się sprecyzuje nazwę, to można dokładniejsze info wyciągnąć; zazw. jednak to emulgatory, co nie?

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2010-11-18 o 18:15
Stary 2010-11-18, 18:24   #568
majreg
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2332228 6]Jeśli ma w składzie proteiny, to do mycia odradzam, Charlotte95. O ile mogą służyć włosom przy jednoczesnym stosowaniu szamponu, to jednak obciążają przy myciu odżywką.

edit:
PEG:
https://wizaz.pl/chemia/search.php?s...ype=nazwa_inne
jak się sprecyzuje nazwę, to można dokładniejsze info wyciągnąć; zazw. jednak to emulgatory, co nie?[/QUOTE]

Fakt. Zresztą to nawet nie odżywka tylko balsam więc chyba bardziej treściwy i zupełnie odpada do mycia.
Stary 2010-11-18, 18:41   #569
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

dodajecie czasem jogurtu / smietany do masek?
Stary 2010-11-18, 18:46   #570
Konto usunięte

Nie, nie dałabym.
Jedna wizażanka twierdzi nawet, że jogurt się ścina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości