|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Do tego uwielbiam wprost, gdy najpierw sami zacznaja rozmowe o zdrowym odzywianiu, witaminach itp., a jak tylko padnie pierwszy kontrargument, to sie zaczyna wymigiwanie ![]() O, mnie tez to dziwi. |
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może niektóre dziewczyny podniecają się wyświetlaną ilością postów i sobie nabijają w ten dziwaczny sposób? Cytat:
Jestem generalnie wszystkożerna i niewybrzydzająca. Jest jedna jedyna potrawa, której organicznie wręcz nienawidzę - rosół. Za każdym razem jak jedziemy do rodziny męża (a jeżdżę tam regularnie 2-3 razy do roku od 10 lat) jest wielkie zdziwienie. Jak to nie jesz rosołu? Nie lubisz? Jak można nie lubic rosołu? Chyba muszę zapytac w odwecie jak przez ponad 10 lat mozna nie zapamiętac i ciągle na nowo się zadziwiac, że 1 potrawy nie lubię. Zaznaczam, że nie wymagam, żeby dla mnie specjalnie coś gotowali. Chwycę kanapkę i jestem zadowolona.
|
||
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega z pracy kiedyś się zdziwił na hasło, że kilka setek ktoś tam nie ma. Rzucił wtedy, że tysiąc to każdy ma w kieszeni zawsze. Parę dni później słyszałam, że jego nie stać na kredyt w wysokości kilkunastu tysięcy na auto. A byłby to jedyny kredyt w jego życiu, bo wszystko ma od rodziców. Nawet u nich pracuje. Ten typ tak ma i nic się z tym nie zrobi. Taka uroda. ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Ja nawet nie dotykam futra mojej matki. Nie umiem głaskać martwego stworzenia. Ona nosi, ja milczę, ale ubrać bym tego nie mogła.
|
||
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rozumiem, takie zachowania: siedzimy w restauracji, każdy coś zamawia. Koleżanki wegetarianki zamawiaja coś wege, reszta coś mięsnego. Kelnerka przynosi zamówienie i sie zaczyna. Biorę kawałek mięsa na widelec, cieknie mi ślinka, oblizuję się juz na samą myśl, otwieram usta, już prawie-prawie mam mięsko w ustach i nagle słyszę teatralny szept koleżanki "Ohhhh... biedne zwierzątko, na pewno strasznie sie nacierpiało, żeby trafić na wasze talerze.. Ahhh na pewno bardzo je bolało..." mam ochotę jej wsadzić na siłę ten kawałek mięcha do gardła :/
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zaglądałam na to podforum i w większości ostatnich pozycji na pierwszych dwóch stronach widziałam jeden i ten sam nick. Jak sądzę to nuda...---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też to dziwi, a ludzie jakoś uwielbiają poruszać temat wegetarianizmu jak trafią na kogoś, kto nie je mięsa. A ja zawsze sobie myślę: co ich tak naprawdę obchodzi co ja mam na talerzu? Masa osób wszczyna gorący dyskurs, a mi się po prostu nie chce już o tym gadać bo 1. i po co?, 2. tysiąc osób wcześniej już mnie o to pytało, 3. ci ludzie chyba myślą, że to jakiś "modny" temat i koniecznie starają się mieć swoje zdanie, które chcą udowodnić
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
no hmm. ciekawe jak to inaczej rozegrać? Ktoś rzuca hasło "Chodźmy do restauracji" a ja pytam "A bedzie tam XX? To ja nie ide" ?
nie bardzo ![]() Ale spoko, powiedziałam jej ze śmiechem, w ramach żartu, że jeszcze jedno takie hasło i będzie jadła przy stoliku w drugim końcu sali podziałało
|
#549 |
|
Przyczajenie
|
m
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Często tak jest. Ale najgorsze dla mnie jest to, że chociaż mam powody dla których zdecydowałam się na dietę wegetariańską, to wcale nie jest ona z mojej strony manifestem wobec świata i nie muszę tłumaczyć się z niej nikomu. A ludzie zachowują się tak jakby moim największym marzeniem lub jakimś obowiązkiem było zbijanie ich argumentów i opowiadanie wszem i wobec o wszystkich aspektach swojego odżywiania.
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do kfc można się przyczepić, bo biorą kurczaki od różnych dostawców i czasami linia produkcyjna nawala, ale ogólnie jest to przeprowadzane w miarę humanitarnie, w przeciwieństwie do pozyskiwania futer. W końcu najlepsze futra "powstają" poprzez zdzieranie skóry na żywca, co jest po prostu zbędne i okrutne. Gdzie ta obłuda?
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#552 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie jadam mięsa, ale nie chodzi tu o pobudki typy przedstawionego "Biedne kjutne zwierzątko, jak tak można ;( ", tylko po prostu nie smakuje mi za bardzo mięso Brzydzi mnie i w ogóle... To chyba powinnam leczyć, ale jakoś nie po drodze mi ![]() Mi się np. ludzie dziwą dlaczego nie lubię pomidorów. NO JAK NIE MOŻNA LUBIĆ POMIDORÓW? No, nie można A jak jest kanapka z szynką i pomidorem, to musiałabym naprawdę przymierać głodem, żeby ją zjeść (albo szynkę i pomidor pod stół, a chleb z masełkiem am am ).
|
|
|
|
|
#553 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#554 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Gdybym miała kasy jak lodu, nie wykluczam, że może bym takie kupiła. Za obłudnicę się nie uważam, ale za to uważam za obłudne chełpienie się posiadaniem futra, chyba z szynszyli, pogardliwe wyzywanie od "zielonych" ![]() ... W którymś wątku już o tym pisałam, do tej pory jak sobie przypominam tą osobę, o której mowa, aż mną telepie. |
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
sytuacja sprzed tygodnia.
Stoję przed okienkiem kiosku ruchu, czekam na wydrukowanie karty doładowującej, podchodzi baba i zaczyna klepać, co ona tam potrzebuje, więc mówię, ze jest kolejka i ja też w niej stoję, na co ona: Naprawdę? Nie wiedziałam? na co ja: Nie, na niby, nie tak sobie stoję, bo lubię tak spędzać wolny czas. Nie pierwszy raz miałam taką sytuację, bo ludzie w aptece też myślą, że jak otworzą nowe okienko to "kto pierwszy ten lepszy". |
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dziwi i zniesmacza podejście "dlaczego jemu na się udać, skoro mi nie wychodzi? niech jemu też się nie powiedzie, niech też się pogrąży" - takie życzenie ludziom naokoło wszystkiego co najgorsze.
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mnie denerwuje wciskanie mi zdrowego trybu życia. Palę bo lubię, żrę co lubię, zdaje sobie sprawę że kotlet w mcdonaldzie to prawdopodobnie odpadki zmielone z papierem toaletowym. Ale co ja zrobię. Smakuje mi. Póki sama nie zacznę interesować się moim zdrowiem proszę by inni tego nie robili
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Cytat:
ja tak samo, po babci został mi kołnierz z lisa, kiedyś się za coś przebieraliśmy. jakie było oburzenie że "zwłoki koło ryja noszę", tragedia. tak, list który ma kilkanaście lat z pewnością się ucieszy że go wyrzucę. nie popieram tego, jest dobry trend by obrzydzać ludziom futra, ale co zrobić z tymi które już mamy? wyrzucić? bo? nie przyznawać się że to prawdziwe... Cytat:
jem sosy napoli tylko z paczki, a keczupy tylko te tańsze które pomidorem nie smakują. |
||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy od dawna powtarzają mi, że jestem JEDYNA, która nie lubi pomidorów. Nie jestem sama! Jeeeee ![]() (nawet jak kupuję kebaba, to "tylko bez pomidorów poproszę", jak jem jakies sałatki, to pomidor jest zawsze odsuwany
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko dziewczyny, mnówstwo ludzi nie lubi pomidorów. Ja nie tknę sałaty i to dopiero jest oburzenie: NO JAK TO??!!! A ja wolałabym wsuwać koniczynę niż liście sałaty, walory smakowe porównywalne jak dla mnie
|
#562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(minus palenie, które mnie nie dotyczy )
|
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
dziwi mnie to, że temat wegetarianizmu lub jedzenia mięsa wywołuje tyle kontrowersji wśród ludzi
sama jem mięso, ale nie ubrałabym np. futra i naturalnej skóry, więc koleżanki wegetarianki nazywają mnie hipokrytką. z kolei one ciągle są atakowane przez "mięsożernych" znajomych: jak to, nie jesz mięsa? będziesz miała anemię bla bla bla takie przypadki są również tu, na wizażu. zastanawia mnie, czy ludzie nie mogliby po prostu wyluzować i przestać się przejmować tym, co jedzą i noszą inni... |
|
|
|
#564 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
A ciepły pomidor to już w ogóle jest dramat
|
|
|
|
#567 | |
|
BAN stały
|
Ja jadam w ogóle bardzo mało rzeczy - kiedyś opowiadałam koledze, co jem, czego nie jem, albo zjem w różnych kombinacjach z czymś tam... Mogłabym z tego esej zrobić
![]() A nie jestem szczupła, co ciekawsze Ale za to uwielbiam słodycze, więc wiecie Pomidórka nie zjem, ale czykuladkę chętnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie wkurza gadanie facetów : zależy mi na Tobie ,ale nie możemy być razem.
Albo : boję się , bo i tak wszystko spie*****. |
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
dziwi mnie ciągłe gadanie, ze wszyscy bogaci lub sprawujacy władzę w państwie to na pewno okradający nas żydzi i co dziwne, nie słyszałam tego tylko od starszych ludzi, ale też dużo młodszych
|
|
#570 |
|
BAN stały
|
Żydzi to może i nie, ale okradający to tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

).
Denerwują mnie też różne teksty odnośnie jedzenia padliny, zabijania niewinnych zwierząt itp.

No, nie można
A jak jest kanapka z szynką i pomidorem, to musiałabym naprawdę przymierać głodem, żeby ją zjeść (albo szynkę i pomidor pod stół, a chleb z masełkiem am am