![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II
Nie napisałam
![]() ![]() ![]() Dobra, a teraz poważnie ![]() Tzn nie dorabiam sobie żadnych ideologii, że on się poza pracą nie odzywa. Wiem, że to raczej konkretny facet, jak czegoś chce to mówi wprost i już. I mówi to, ale ja... ucinam temat, zawstydzam się, wymiguję się, zbaczam na inny tor... Ciężko mi się przy nim zachować naturalnie, choć, gdy mówił w piątek, czy się widzimy w weekend to mogłam powiedzieć, że tak, żeby zadzwonił i ciekawe, czy zrobiłby to... ![]()
#542 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, niedawno wróciłam z owego spotkania z owym kolegą - jestem bardzo zadowolona
![]() I powiem wam, że bardzo lubię, gdy facet chodzi w czarnej koszuli. I akurat on dzisiaj był w takiej, hehe ![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
W ogóle facet w koszuli, nieważne jakiego koloru, ma u mnie wielkiego plusa
![]() ![]() Ale chodziłam w tylko jednej i to dawno i nieprawda....
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chodziłam w żadnej..
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wlasnie na fb napisala do mnie kolezanka, nie uklada jej sie z chlopakiem, pokrecony zwiazek, tak sie sklada ze chlopak dokladnie wczorajmowil mi że nic do niej nie czuje, przestal sie odzywac. Zjechalam go że to okropne bez wyjasnienia, jak dziecko, przestac sie odzywac! nie wiem co jej pisac ![]()
![]() |
#546 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwne, że jesteś przy nim taka skrępowana-to niby normalna rzecz, ludzie emitują róźną energię i przy niektórych jesteśmy bardziej swobodni przy innych mniej, ale takie skrępowanie jest trochę męczące i to na dodatek przy chłopaku, który Ci się podoba ![]() Cytat:
![]() Takie rzeczy nie znikają same siebie z wiekiem, a w pewnym momencie życia niestety trzeba się ogarnąć. Cytat:
Widzisz, warto było ![]() ![]() W czarnej koszuli ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2011-03-19 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwiazek, dziewczyna specjalnie przyjechala ponad 60 km do niego, on nie odbieral, byl w domu, widzial ja przez okno i udawal ze go nie ma! pps. dodam ze on ma 26 lat. Co za duren, a taka fajna.
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że niektóre dziewczyny trwają w takich związkach i mają przez to masę problemów..
![]() |
#550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co oni powinni zrobić? Rozstać się. Przerabiałam to, zresztą pewnie pamiętasz moją felerną miłość do pana J., który nagadał śmieci i zniknął bez słowa, wypłakiwałam wam się w rękaw. Bardzo dobrze mu nagadałaś. Niestety, nie wiem co powinnaś powiedzieć jej. Nie powiedziałabym prawdy, nie powiedziałabym tego co usłyszałam od niego. Lepiej nie wciskać się pomiędzy sprawy pary, to może mieć opłakane skutki. A z drugiej strony, czy dziewczyna ma łudzić się, że on musi to przespać, przeczekać? Boże, jak on zachował się egoistycznie, co za buraczany typek. Cytat:
![]() Opowiadał wiele rzeczy, czasem miałam wrażenie, że to męskie przechwałki, aby mi zaimponować. Kompletnie nie chciałam wnikać w jego prywatne życie, sam o tym opowiadał. Cóż, gdy spędzamy osiem godzin dziennie we trójkę (ja i dwóch kolegów) to z czasem można się zżyć i swobodnie rozmawiać na prywatne tematy, jednak on bardzo szybko zaczął opowiadać o swoich podbojach. Wiem, że w jego życiu było naprawdę sporo kobiet. To facet, który potrafi oczarować, choć na początku w ogóle nie brałam go pod uwagę. Nie chcę być traktowana jak trofeum, jak kobieta, którą chce zdobyć i rzucić w kąt jak zabawkę. Tego się boję? Nie chcę mu pokazać, że może mieć każdą? Nie wiem. Nie wiem.
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie - rozstanie na początku boli, ale z czasem rany się goją i można rozpocząć nowe życie
![]() Kumpel, z którym się dzisiaj widziałam, ma w opisie tą piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=-Fi9iPHDn0I Albo ja jestem przewrażliwiona, albo dopisuję sobie jakąś własną teorię, że słowa utworu odzwierciedlają naszą sytuację.
#552 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Co do pauli...nie podoba mi się to.....ten flirt w pracy, a poza nią nawet złamanego smsa z jego strony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój Kochany troszkę się upił, koledzy prawie wszyscy zgony, i wściekły był na nich w sumie bo wiecie jak są tacy ludzie którzy będą Cię męczyć : no wypij! . I wypił z 3 kieliszki, a później piwka bo nie chciał wódki, to nie ten wiek że się piło i piło i "fajnie było zazgonić", no w każdym razie, mój mi wczoraj powiedział, że dlatego nie lubi przyjeżdżać do rzeszowa, bo kasa mu leci, i dużo pije a dobrze mu z tym, że w krk nie pije w weekendy. Bo jak przyjedzie to codziennie w miasto idziemy ;/ I to samo się tyczy mnie, ja wolę jechać do niego do krk, niż siedzieć w rze i ani nie możemy sobie pospać, poleżeć, czy nocować u siebie, a po za tym w domu jak są rodzice to ja się czuję u niego nie komfortowo a on u mnie. Naprawdę nie mogę się doczekać na moment kiedy zamieszkamy razem, ale to pewnie jeszcze parę lat grrr ![]() ![]()
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Dlatego nie dziwcie się, że jestem tak bardzo zdystansowana
![]() ![]() ![]()
#555 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Co do mieszkania razem...spokojnie, powoli, cierpliwości ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- No dokładnie, odpuść... jak będzie chciał coś więcej to się odezwie poza pracą.... ja na Twoim miejscu nie wykonywałabym pierwszego kroku. I dystans... bo on widać lubi sobie pogadać... i to jednak o czymś świadczy, ze się żali o swoich doświadczeniach z kobietami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
To nie były żale, po prostu opowiadał o tym, ale ja się pytam: po co? Ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna, ale cieszę się, że wiem, bo to dużo powiedziało o nim samym
![]() On wie, że nie jestem głupią gąską, mimo młodego wieku, więc próbuje inaczej mnie złapać, ale nie dam mu tej satysfakcji ![]()
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no, a ja ten tego dziś usmiechnieta chodze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Szkoda gadać, ale wiecie, intuicja podpowiadała mi, żeby brać wszystko co on mówi pół żartem, żeby nie ufać, nie wierzyć. Nie wiem, może ja teraz już tak mam, że włącza mnie się tryb ostrożności wynikający z moich wcześniejszych doświadczeń, ale chyba się nie pomyliłam tym razem.
Faceci to zdobywcy, gdy ignoruje się ich to robią wszystko, żeby dopiąć swego, a gdy zabiega się o nich to zabawa przestaje im się podobać. Biologia, po prostu. A ja tak się cieszę z wolnej niedzieli ![]() Dzisiaj wybieram się na naleśniki do rynku z koleżanką, kuzynką i jej facetem, pogoda nie jest rewelacyjna jak w zeszłym tygodniu, ale spacer na pewno dobrze mi zrobi ![]() Jakie macie plany na niedzielę? ![]() W ogóle ostatnio pomyślałam, że wreszcie warto zabrać się za swój angielski, który leży i kwiczy. Na razie nie miałabym czasu, żeby chodzić na korepetycje, jednak zwracam się do Was z prośbą, czy znacie jakieś interesujące strony internetowe, dzięki którym można uczyć się języka? Nie wiem, jakieś słuchanki, rozmówki, wiecie, interaktywna nauka języka. Celestia, może jesteś w stanie mi pomóc jako pani anglistka?
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z facetami juz tak jest, na razie opcji pt Ostrożnośc nie wylaczaj. Zobaczyz co sie bedzie dzialo ![]() ![]() a plany na niedziele ? maly spacerek, moze spotkanie z kolezanka zobaczymy ![]() kotek, jesli chodzi o angielski - to mialam z tym jezykiem stycznosc od malegochoc nie ukrywam ze odkad poszlam na studia zaczelam sie ze znajomoscia cofac :| niestety ale czesto korzystam z tej stronki: http://www.ang.pl/ a jak znajde chwilke czasu to pogrzebie u siebie na polce i podrzuce ci pare tytulow ksiazek ktore swietnie pomagaja w utrwalaniu jezyka ![]() ps. nie wiedzialam ze mamy anglistke na forum ![]() ![]() ![]()
![]() |
#560 |
Dolce vita
|
paula ja wprawdzie nie korzystam - jeszcze- ale już niedługo zacznę z programów do nauki. Są takie jak eTutor (w necie), SuperMemo lub profesor Henry z systemem powtórek słownictwa.
Ja spędzam dzień z Tż. Został u mnie, i prawdopodobnie pojedziemy do Auchana, o ile się zmobilizuję i ubiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z zakupów, mam dwie pary spodni, koszulę, apaszkę i jestem meeeega szczęśliwa
![]()
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
paula a nie mylałaś o jakichś czatach po angielsku czy nawet rozmowami na skype?
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#566 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki ma styl bycia Co do tego, że faceci to zdobywcy to zgadzam się, ale tylko do pewnego czasu. Jak opierasz się stanowczo zbyt długo to po pewnym czasie dają sobie spokój( na niejednym przykładzie widziałam ![]() ![]() Co do angielskiego to polecam tą samą stronę co ewe_jodko, w Internecie jest w ogóle pełno materiałów do angielskiego, a spacerek rzeczywiście na pewno dobrze Ci zrobi. Fajny dzień Ci się zapowiada. Cytat:
![]() ![]() Chyba się wybiorę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
paula w pewnym sensie Cię rozumiem z tym facetem, najlepiej sobie to dopuścić, wyjść z założenia co ma być to będzie, jeśli coś z tego wyjdzie to ok, ale nie ma sensu się angażować jeśli dla niego to tylko zabawa, bo trzeba przyznać, że dziwnie się zachowuje.
A ja mam taką sytuację, pewien facet potrafi pisać praktycznie codziennie i długo rozmawiać, a później nie odzywać przez tydzień, dziwne rzeczy pisze, nie potrafię zrozumieć o co mu tak naprawdę chodzi i tak trzy miesiące, przez ten czas się nie widzieliśmy, on nawet nigdy spotkania nie proponował i tak się zastanawiam, po co on właściwie do mnie pisze? Też muszę się uczyć angielskiego, tylko, że właśnie wiem, że taka zwykła nauka w moim przypadku się nie sprawdzi, nie będę się uczyć słówek, nie zmobilizuje się do tego, bo nie widzę w tym sensu, do jakiejś szkoły też nie chce mi się chodzić. Na razie moja nauka to: czytanie angielskojęzycznych blogów, jak mam ochotę to nawet jakąś książkę prostą przeczytam, staram się szukać słów piosenek i tłumaczeń, które mi się podobają i czasami oglądam jakiś serial z napisami. |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Witam. Kurcze znów jestem chora to jakaś masakra. W przeciągu miesiąca drugi raz to już przesada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.