Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 20:52   #541
paula-zla
Zakorzenienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Nie napisałam Wstydzę się Najchętniej zadzwoniłabym i powiedziała do słuchawki: Ty. Ja. Łóżko. Now!

Dobra, a teraz poważnie

Tzn nie dorabiam sobie żadnych ideologii, że on się poza pracą nie odzywa. Wiem, że to raczej konkretny facet, jak czegoś chce to mówi wprost i już. I mówi to, ale ja... ucinam temat, zawstydzam się, wymiguję się, zbaczam na inny tor... Ciężko mi się przy nim zachować naturalnie, choć, gdy mówił w piątek, czy się widzimy w weekend to mogłam powiedzieć, że tak, żeby zadzwonił i ciekawe, czy zrobiłby to...

i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 21:29   #542
doriiska
Zakorzenienie

Dziewczyny, niedawno wróciłam z owego spotkania z owym kolegą - jestem bardzo zadowolona Miło pogadaliśmy, przeszliśmy się, żartowaliśmy.
I powiem wam, że bardzo lubię, gdy facet chodzi w czarnej koszuli. I akurat on dzisiaj był w takiej, hehe
Stary 2011-03-19, 21:38   #543
paula-zla
Zakorzenienie

W ogóle facet w koszuli, nieważne jakiego koloru, ma u mnie wielkiego plusa A jak pozwala mi ją nosić po domu to już w ogóle

Ale chodziłam w tylko jednej i to dawno i nieprawda....

wymienię
Stary 2011-03-19, 21:50   #544
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
W ogóle facet w koszuli, nieważne jakiego koloru, ma u mnie wielkiego plusa A jak pozwala mi ją nosić po domu to już w ogóle

Na mnie działa zwykła, gładka czarna. Ach

Ja nie chodziłam w żadnej..
Stary 2011-03-19, 22:12   #545
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, niedawno wróciłam z owego spotkania z owym kolegą - jestem bardzo zadowolona Miło pogadaliśmy, przeszliśmy się, żartowaliśmy.
I powiem wam, że bardzo lubię, gdy facet chodzi w czarnej koszuli. I akurat on dzisiaj był w takiej, hehe
swietnie

Cytat:

koszule są za✂✂✂iste! moj Tz ma 2 tak fajne, ze schrupalabym od razu ale na ciemny kolor wlasnie namoic go nie moge

wlasnie na fb napisala do mnie kolezanka, nie uklada jej sie z chlopakiem, pokrecony zwiazek, tak sie sklada ze chlopak dokladnie wczorajmowil mi że nic do niej nie czuje, przestal sie odzywac. Zjechalam go że to okropne bez wyjasnienia, jak dziecko, przestac sie odzywac! nie wiem co jej pisac
Stary 2011-03-19, 22:15   #546
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam fioła na punkcie czekoladowych zapachów Kiedyś Cię do siebie zaproszę, to sobie poniuchasz One akurat są z kulką, 10 ml idealne do torebki za 19,90. Była jeszcze flaszeczka 30 ml za 39,90

Nie tylko z jedzeniem, jedzie do mnie również karton kosmetyków z All i odlewki od Wizażanek
To super. Też kiedyś spodobały mi się perfumy w Zarze( a w kwestii perfum jestem wybredna), ale kosztowaly ponad 100 zł

Cytat:
Właściwie to ja sama nie wiem, czego chcę. Boję się, że między nami pojawi się zażyłość, głównie, że ja zacznę świrować na jego punkcie, a potem to wszystko okaże się farsą, ot, urozmaiceniem czasu pracy. Nie obawiałabym się tak bardzo gdybym z JEGO ust nie usłyszała historii o jego byłych, jego doświadczeniach z kobietami. Ostatnio siedzieliśmy obok siebie na sofie, gdy nie było ruchu, on kombinował coś przy swoim prywatnym lapie, aż nagle wziął mnie za rękę. Po prostu. I dużo innych podobnych zachowań, które mnie onieśmielają. Nigdy nie byłam tak zawstydzona jak przy nim.
Zgadzam się ze Still Alive , że nie możesz zgadnąć o co chłopakowi chodzi, bo na 100 % nigdy nie wymyślisz.
Dziwne, że jesteś przy nim taka skrępowana-to niby normalna rzecz, ludzie emitują róźną energię i przy niektórych jesteśmy bardziej swobodni przy innych mniej, ale takie skrępowanie jest trochę męczące i to na dodatek przy chłopaku, który Ci się podoba A co Ci takiego opowiadał o swoich ex, że taka przezorna jesteś?

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
aaaa niby nic takiego, cały dzien sie nie odzywal, siedzial z kumplami, potem zadzwonil zebym wpadla, ze jest duzo ludzi, jakies urodziny. Spotkal znajomych ktorych dawno nie widzial i caly dzien praktycznie pil. to nie wakacje ze można pic od rana. Z reszta on ostatnio ciagle ma wakacje. Zachowuje sie jak dziecko beztroskie, nie mysli powaznie o zyciu. Cholernie mnie to denerwuje, i nie lubi o tym rozmawiac wiec nie rozmawiamy. ja opowiadam o pracy, o swoich marzeniach, a on nic... taka przepasc miedzy nami w tym temacie. Taki mądry jest,inteligentny, ludzie go lubia, ale zero odpowiedzialnosci

czy przesadzam?
mysle że nie. To jedyna rzecz ktora mi w Nim tak przeszkadza.

haha
moja mama czasem dawala czekolade czy kawe, zdarzaja sie tacy kierowcy ze szkoda gadac

to dziwne, ze w pracy probuje sie zblizyc, a poza nią zero kontaktu. hmm nie wiem jak go rozgryźć. Napisalas?
Musisz nauczyć Tż odpowiedzialności , bo jak zacznie się poważne życie to ta nieodpowiedzialność tym bardziej wyjdzie na powierzchnię, a to już nie wróży dobrze. Wiem co mówię
Takie rzeczy nie znikają same siebie z wiekiem, a w pewnym momencie życia niestety trzeba się ogarnąć.

Cytat:
To super, że udało Ci się spotkanko.
Widzisz, warto było
W czarnej koszuli Pewnie specjalnie na spotkanie się tak odstawił
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:17   #547
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie na fb napisala do mnie kolezanka, nie uklada jej sie z chlopakiem, pokrecony zwiazek, tak sie sklada ze chlopak dokladnie wczorajmowil mi że nic do niej nie czuje, przestal sie odzywac. Zjechalam go że to okropne bez wyjasnienia, jak dziecko, przestac sie odzywac! nie wiem co jej pisac
Najlepiej, gdy taki związek się skończy. Jeśli ciągle się nie układa to o czymś świadczy - wiem coś o tym.

Edytowane przez doriiska
Czas edycji: 2011-03-19 o 22:23
doriiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 22:25   #548
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Musisz nauczyć Tż odpowiedzialności , bo jak zacznie się poważne życie to ta nieodpowiedzialność tym bardziej wyjdzie na powierzchnię, a to już nie wróży dobrze. Wiem co mówię
Takie rzeczy nie znikają same siebie z wiekiem, a w pewnym momencie życia niestety trzeba się ogarnąć.
wlasnie, dlatego ciezko mi wyobrazic sobie wspolne mieszkanie czy cos wlasnie przez to. Niestety, duza wina w rodzicach ktorzy na wszytsko pozwalają. Z drugiej strony mysle, ze jest dorosly, niech sam się ogarnie. Aj sama nie wiem, pogadam z Nim za jakis czas.
Cytat:
Najlepiej, gdy taki związek się się skończy. Jeśli ciągle się nie układa to o czymś świadczy - wiem coś o tym.
ale zwiazek, dziewczyna specjalnie przyjechala ponad 60 km do niego, on nie odbieral, byl w domu, widzial ja przez okno i udawal ze go nie ma! pps. dodam ze on ma 26 lat. Co za duren, a taka fajna.
Stary 2011-03-19, 22:32   #549
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
ale zwiazek, dziewczyna specjalnie przyjechala ponad 60 km do niego, on nie odbieral, byl w domu, widzial ja przez okno i udawal ze go nie ma! pps. dodam ze on ma 26 lat. Co za duren, a taka fajna.
To jakiś nieodpowiedzialny koleś, tyle lat i żeby nawet nie umiał porozmawiać ze swoją dziewczyną. Tchórz i tyle.
Szkoda, że niektóre dziewczyny trwają w takich związkach i mają przez to masę problemów..
Stary 2011-03-19, 22:47   #550
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
swietnie

koszule są za✂✂✂iste! moj Tz ma 2 tak fajne, ze schrupalabym od razu ale na ciemny kolor wlasnie namoic go nie moge

Fatalna sytuacja. Jeszcze jesteś między młotem a kowadłem. On zwierzył Ci się, że nic do niej nie czuje, a ona biedna prosi o poradę, bo nie wie co się dzieje i co robić.
Co oni powinni zrobić? Rozstać się. Przerabiałam to, zresztą pewnie pamiętasz moją felerną miłość do pana J., który nagadał śmieci i zniknął bez słowa, wypłakiwałam wam się w rękaw. Bardzo dobrze mu nagadałaś. Niestety, nie wiem co powinnaś powiedzieć jej. Nie powiedziałabym prawdy, nie powiedziałabym tego co usłyszałam od niego. Lepiej nie wciskać się pomiędzy sprawy pary, to może mieć opłakane skutki. A z drugiej strony, czy dziewczyna ma łudzić się, że on musi to przespać, przeczekać? Boże, jak on zachował się egoistycznie, co za buraczany typek.

Cytat:
To super. Też kiedyś spodobały mi się perfumy w Zarze( a w kwestii perfum jestem wybredna), ale kosztowaly ponad 100 zł

Zgadzam się ze Still Alive , że nie możesz zgadnąć o co chłopakowi chodzi, bo na 100 % nigdy nie wymyślisz.
Dziwne, że jesteś przy nim taka skrępowana-to niby normalna rzecz, ludzie emitują róźną energię i przy niektórych jesteśmy bardziej swobodni przy innych mniej, ale takie skrępowanie jest trochę męczące i to na dodatek przy chłopaku, który Ci się podoba A co Ci takiego opowiadał o swoich ex, że taka przezorna jesteś?

To super, że udało Ci się spotkanko.
Widzisz, warto było
W czarnej koszuli Pewnie specjalnie na spotkanie się tak odstawił
Właśnie widziałam sporo w przystępnych cenach i wybór jest naprawdę duży. Uwielbiam perfumy

Opowiadał wiele rzeczy, czasem miałam wrażenie, że to męskie przechwałki, aby mi zaimponować. Kompletnie nie chciałam wnikać w jego prywatne życie, sam o tym opowiadał. Cóż, gdy spędzamy osiem godzin dziennie we trójkę (ja i dwóch kolegów) to z czasem można się zżyć i swobodnie rozmawiać na prywatne tematy, jednak on bardzo szybko zaczął opowiadać o swoich podbojach. Wiem, że w jego życiu było naprawdę sporo kobiet. To facet, który potrafi oczarować, choć na początku w ogóle nie brałam go pod uwagę. Nie chcę być traktowana jak trofeum, jak kobieta, którą chce zdobyć i rzucić w kąt jak zabawkę. Tego się boję? Nie chcę mu pokazać, że może mieć każdą? Nie wiem. Nie wiem.

wymienię
Stary 2011-03-19, 23:09   #551
doriiska
Zakorzenienie

Dokładnie - rozstanie na początku boli, ale z czasem rany się goją i można rozpocząć nowe życie

Kumpel, z którym się dzisiaj widziałam, ma w opisie tą piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=-Fi9iPHDn0I
Albo ja jestem przewrażliwiona, albo dopisuję sobie jakąś własną teorię, że słowa utworu odzwierciedlają naszą sytuację.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 08:49   #552
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Taki mądry jest,inteligentny, ludzie go lubia, ale zero odpowiedzialnosci

czy przesadzam?
mysle że nie. To jedyna rzecz ktora mi w Nim tak przeszkadza.

to dziwne, ze w pracy probuje sie zblizyc, a poza nią zero kontaktu. hmm nie wiem jak go rozgryźć. Napisalas?
Nie przesadzasz, bo Ty masz inne upodobania, a on inne. Tobie przeszkadza to, że on jest taki lekkomyślny, a jemu jest wszystko jedno. I bardzo dobrze Cię rozumiem. Nie wiem co Ci doradzić, bo u mnie 2 związki włąśnie takie...nie przetrwały

Co do pauli...nie podoba mi się to.....ten flirt w pracy, a poza nią nawet złamanego smsa z jego strony ojjjj
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:41   #553
Still_Alive
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz, bo Ty masz inne upodobania, a on inne. Tobie przeszkadza to, że on jest taki lekkomyślny, a jemu jest wszystko jedno. I bardzo dobrze Cię rozumiem. Nie wiem co Ci doradzić, bo u mnie 2 związki włąśnie takie...nie przetrwały

Co do pauli...nie podoba mi się to.....ten flirt w pracy, a poza nią nawet złamanego smsa z jego strony ojjjj
faktycznie coś tu nie tak. Ja lubię jak facet pokazuje że mu się podobam nie tylko gdy się widzimy

Mój Kochany troszkę się upił, koledzy prawie wszyscy zgony, i wściekły był na nich w sumie bo wiecie jak są tacy ludzie którzy będą Cię męczyć : no wypij! . I wypił z 3 kieliszki, a później piwka bo nie chciał wódki, to nie ten wiek że się piło i piło i "fajnie było zazgonić", no w każdym razie, mój mi wczoraj powiedział, że dlatego nie lubi przyjeżdżać do rzeszowa, bo kasa mu leci, i dużo pije a dobrze mu z tym, że w krk nie pije w weekendy. Bo jak przyjedzie to codziennie w miasto idziemy ;/
I to samo się tyczy mnie, ja wolę jechać do niego do krk, niż siedzieć w rze i ani nie możemy sobie pospać, poleżeć, czy nocować u siebie, a po za tym w domu jak są rodzice to ja się czuję u niego nie komfortowo a on u mnie. Naprawdę nie mogę się doczekać na moment kiedy zamieszkamy razem, ale to pewnie jeszcze parę lat grrr a ja już chcę!

I love my live

Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527
Still_Alive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:16   #554
paula-zla
Zakorzenienie

Dlatego nie dziwcie się, że jestem tak bardzo zdystansowana Mówię, że pewnie chce sobie urozmaicić czas pracy Odpuszczam

wymienię
Stary 2011-03-20, 10:22   #555
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Still_Alive Pokaż wiadomość
I to samo się tyczy mnie, ja wolę jechać do niego do krk, niż siedzieć w rze i ani nie możemy sobie pospać, poleżeć, czy nocować u siebie, a po za tym w domu jak są rodzice to ja się czuję u niego nie komfortowo a on u mnie. Naprawdę nie mogę się doczekać na moment kiedy zamieszkamy razem, ale to pewnie jeszcze parę lat grrr a ja już chcę!
No dokładnie tak i ja mam. Wolę jechać do Wawy, w domu u siebie się tak nie da w pełni swobodnie, bo rodzice..a ja jak jadę do mojej miejscowości i spotykam się ze znajomymi, nadrabiam odwiedziny, zazwyczaj się nieźle podpijam i wydaję duzo kasy, echh

Co do mieszkania razem...spokojnie, powoli, cierpliwości zresztą..ten etap myślenia o zamieszkaniu jest najlepszy. Ale z tego co kojarzę, to weekendy spędzacie razem, śpicie i budzicie się koło siebie.. to już duużo mój Tż został u mnie też,bo nie ma właścicielki i sobie śpi jeszcze słodko (eech oby ten związek nam wyszedł, bo w początkowej fazie zawsze taka sielanka)

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Dlatego nie dziwcie się, że jestem tak bardzo zdystansowana Mówię, że pewnie chce sobie urozmaicić czas pracy Odpuszczam
No dokładnie, odpuść... jak będzie chciał coś więcej to się odezwie poza pracą.... ja na Twoim miejscu nie wykonywałabym pierwszego kroku. I dystans... bo on widać lubi sobie pogadać... i to jednak o czymś świadczy, ze się żali o swoich doświadczeniach z kobietami...
Stary 2011-03-20, 10:27   #556
paula-zla
Zakorzenienie

To nie były żale, po prostu opowiadał o tym, ale ja się pytam: po co? Ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna, ale cieszę się, że wiem, bo to dużo powiedziało o nim samym

On wie, że nie jestem głupią gąską, mimo młodego wieku, więc próbuje inaczej mnie złapać, ale nie dam mu tej satysfakcji

wymienię
Stary 2011-03-20, 11:26   #557
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko

Cytat:
To nie były żale, po prostu opowiadał o tym, ale ja się pytam: po co? Ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna, ale cieszę się, że wiem, bo to dużo powiedziało o nim samym

On wie, że nie jestem głupią gąską, mimo młodego wieku, więc próbuje inaczej mnie złapać, ale nie dam mu tej satysfakcji
nie daj sie nabic w butelkę, i wpuscic w maliny. masz racje, jak mu nie dasz tej satysfakcji to moze da mu to do zrozumienia, ze potrzebujesz mężczyzny a nie chłopca [psa na baby]

no, a ja ten tego dziś usmiechnieta chodze Malysza obejrzałam, tylko ja sie pytam co bedzie z nastepnym sezonie nie bedzie juz "przełącz na Małysza" no coz ... moze czas na zmiany i bedzie przełącz na "Stocha"

- Acheron
Parthenopaeus -
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 11:42   #558
paula-zla
Zakorzenienie

Szkoda gadać, ale wiecie, intuicja podpowiadała mi, żeby brać wszystko co on mówi pół żartem, żeby nie ufać, nie wierzyć. Nie wiem, może ja teraz już tak mam, że włącza mnie się tryb ostrożności wynikający z moich wcześniejszych doświadczeń, ale chyba się nie pomyliłam tym razem.
Faceci to zdobywcy, gdy ignoruje się ich to robią wszystko, żeby dopiąć swego, a gdy zabiega się o nich to zabawa przestaje im się podobać. Biologia, po prostu.

A ja tak się cieszę z wolnej niedzieli Wreszcie mogłam się porządnie wyspać, rano poczytałam "Ja" Niwińskiego i w wolnym czasie wrzucę Wam kilka tytułów, które wymienia w swojej książce. Akurat czytam teraz o afirmacjach i medytacji, bardzo ciekawy rozdział. Wszystkim dziewczynom, które zaczynają z PP polecam tą książkę, bo w bardzo fajny, ciekawy sposób wprowadza do tematu i pisze prostym, zrozumiałym językiem podając dużo przykładów z życia.

Dzisiaj wybieram się na naleśniki do rynku z koleżanką, kuzynką i jej facetem, pogoda nie jest rewelacyjna jak w zeszłym tygodniu, ale spacer na pewno dobrze mi zrobi

Jakie macie plany na niedzielę?

W ogóle ostatnio pomyślałam, że wreszcie warto zabrać się za swój angielski, który leży i kwiczy. Na razie nie miałabym czasu, żeby chodzić na korepetycje, jednak zwracam się do Was z prośbą, czy znacie jakieś interesujące strony internetowe, dzięki którym można uczyć się języka? Nie wiem, jakieś słuchanki, rozmówki, wiecie, interaktywna nauka języka.
Celestia, może jesteś w stanie mi pomóc jako pani anglistka?

wymienię
Stary 2011-03-20, 11:52   #559
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda gadać, ale wiecie, intuicja podpowiadała mi, żeby brać wszystko co on mówi pół żartem, żeby nie ufać, nie wierzyć. Nie wiem, może ja teraz już tak mam, że włącza mnie się tryb ostrożności wynikający z moich wcześniejszych doświadczeń, ale chyba się nie pomyliłam tym razem.
Faceci to zdobywcy, gdy ignoruje się ich to robią wszystko, żeby dopiąć swego, a gdy zabiega się o nich to zabawa przestaje im się podobać. Biologia, po prostu.

A ja tak się cieszę z wolnej niedzieli Wreszcie mogłam się porządnie wyspać, rano poczytałam "Ja" Niwińskiego i w wolnym czasie wrzucę Wam kilka tytułów, które wymienia w swojej książce. Akurat czytam teraz o afirmacjach i medytacji, bardzo ciekawy rozdział. Wszystkim dziewczynom, które zaczynają z PP polecam tą książkę, bo w bardzo fajny, ciekawy sposób wprowadza do tematu i pisze prostym, zrozumiałym językiem podając dużo przykładów z życia.

Dzisiaj wybieram się na naleśniki do rynku z koleżanką, kuzynką i jej facetem, pogoda nie jest rewelacyjna jak w zeszłym tygodniu, ale spacer na pewno dobrze mi zrobi

W ogóle ostatnio pomyślałam, że wreszcie warto zabrać się za swój angielski, który leży i kwiczy. Na razie nie miałabym czasu, żeby chodzić na korepetycje, jednak zwracam się do Was z prośbą, czy znacie jakieś interesujące strony internetowe, dzięki którym można uczyć się języka? Nie wiem, jakieś słuchanki, rozmówki, wiecie, interaktywna nauka języka.

Z facetami juz tak jest, na razie opcji pt Ostrożnośc nie wylaczaj. Zobaczyz co sie bedzie dzialo i nic sie nie martw

a plany na niedziele ? maly spacerek, moze spotkanie z kolezanka zobaczymy

kotek, jesli chodzi o angielski - to mialam z tym jezykiem stycznosc od malegochoc nie ukrywam ze odkad poszlam na studia zaczelam sie ze znajomoscia cofac :| niestety ale czesto korzystam z tej stronki:
http://www.ang.pl/ a jak znajde chwilke czasu to pogrzebie u siebie na polce i podrzuce ci pare tytulow ksiazek ktore swietnie pomagaja w utrwalaniu jezyka

ps. nie wiedzialam ze mamy anglistke na forum Celestia nie pochwalilas sie a moze to ja przegapilam? cos

- Acheron
Parthenopaeus -

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 11:59   #560
Mocny Akcent
Dolce vita

paula ja wprawdzie nie korzystam - jeszcze- ale już niedługo zacznę z programów do nauki. Są takie jak eTutor (w necie), SuperMemo lub profesor Henry z systemem powtórek słownictwa.

Ja spędzam dzień z Tż. Został u mnie, i prawdopodobnie pojedziemy do Auchana, o ile się zmobilizuję i ubiorę
Stary 2011-03-20, 12:00   #561
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Ja spędzam dzień z Tż. Został u mnie, i prawdopodobnie pojedziemy do Auchana, o ile się zmobilizuję i ubiorę
widze ze nie tylko ja dzisiaj mam malego leniuszka i nic mi sie nie chce

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-03-20, 12:01   #562
doriiska
Zakorzenienie

A ja wróciłam z zakupów, mam dwie pary spodni, koszulę, apaszkę i jestem meeeega szczęśliwa
Stary 2011-03-20, 12:05   #563
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewe_jodko Pokaż wiadomość
Z facetami juz tak jest, na razie opcji pt Ostrożnośc nie wylaczaj. Zobaczyz co sie bedzie dzialo i nic sie nie martw

a plany na niedziele ? maly spacerek, moze spotkanie z kolezanka zobaczymy

kotek, jesli chodzi o angielski - to mialam z tym jezykiem stycznosc od malegochoc nie ukrywam ze odkad poszlam na studia zaczelam sie ze znajomoscia cofac :| niestety ale czesto korzystam z tej stronki:
http://www.ang.pl/ a jak znajde chwilke czasu to pogrzebie u siebie na polce i podrzuce ci pare tytulow ksiazek ktore swietnie pomagaja w utrwalaniu jezyka

ps. nie wiedzialam ze mamy anglistke na forum Celestia nie pochwalilas sie a moze to ja przegapilam? cos
Mieszkałaś za granicą? Mnie przydałaby się jakaś fajna, ciekawa strona, ponieważ wiem, że ciężko jest mnie się zabrać samej do nauki, a zwłaszcza języka. Suche informacje na nic się nie zdadzą, po prostu muszę lubić to, czego będę się uczyć i muszę znaleźć jakąś interesującą metodę nauki - jak dzieci poprzez zabawę. Pewnie powinnam zacząć oglądać dużo filmów po angielsku, uwielbiam brytyjski akcent, kiedyś oglądałam serial Skins na YouTube, ale z polskimi napisami, choć starałam się wyłapywać słówka, zdania, jednak oni używają bardzo dużo potocznego języka i mówią tak szybko, że zrozumienie treści jest dosyć trudne dla mnie. Moja komunikacja po angielsku bardzo kuleje i tą stronę chciałabym rozwinąć, więc pewnie powinnam dużo gadać, ale nawet nie mam z kim rozwijać tej umiejętności (właściwie najpierw powinnam ją odświeżyć, ponieważ na studiach uczę się rosyjskiego, mam straszne tyły w ang )

wymienię
Stary 2011-03-20, 12:13   #564
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

paula a nie mylałaś o jakichś czatach po angielsku czy nawet rozmowami na skype?
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 12:15   #565
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
paula ja wprawdzie nie korzystam - jeszcze- ale już niedługo zacznę z programów do nauki. Są takie jak eTutor (w necie), SuperMemo lub profesor Henry z systemem powtórek słownictwa.

A to są darmowe programy?
Cytat:
A ja wróciłam z zakupów, mam dwie pary spodni, koszulę, apaszkę i jestem meeeega szczęśliwa
Za to ja pójdę do Zary zwrócić jeansy, które wczoraj kupiłam, ponieważ w domu okazało się, że są łudząco podobne do pary z New Yorkera, które kupiłam za 60 zł

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
paula a nie mylałaś o jakichś czatach po angielsku czy nawet rozmowami na skype?
O, to jest myśl. Albo ChatRoulette

wymienię
Stary 2011-03-20, 12:16   #566
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do chłopaka z pracy to mi się wydaje, że to taki typ, że gdzie nie pójdzie to znajdzie sobie ofiarę. Taki flirciarz i amant po prostu, pewnie może nawet sam nie zdaje sobie z tego sprawy i działa automatycznie. Chłopak po prostu lubi flirtować
Taki ma styl bycia
Co do tego, że faceci to zdobywcy to zgadzam się, ale tylko do pewnego czasu. Jak opierasz się stanowczo zbyt długo to po pewnym czasie dają sobie spokój( na niejednym przykładzie widziałam)
Co do angielskiego to polecam tą samą stronę co ewe_jodko, w Internecie jest w ogóle pełno materiałów do angielskiego, a spacerek rzeczywiście na pewno dobrze Ci zrobi. Fajny dzień Ci się zapowiada.

Cytat:
To świetnie Nie ma to jak udane zakupy raz na jakiś czas, ja właśnie dzisiaj myślę, aby się wybrać , pooglądać ciuchy, bo na za tydzień mam te bony rabatowe a mam akurat szkołę i nie będę miała wtedy czasu na oglądanie tylko co najwyżej na kupno już upatrzonych rzeczy, a w tygodnu nie mam czasu na chodzenie po sklepach
Chyba się wybiorę
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 12:23   #567
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chłopaka z pracy to mi się wydaje, że to taki typ, że gdzie nie pójdzie to znajdzie sobie ofiarę. Taki flirciarz i amant po prostu, pewnie może nawet sam nie zdaje sobie z tego sprawy i działa automatycznie. Chłopak po prostu lubi flirtować
Taki ma styl bycia
Co do tego, że faceci to zdobywcy to zgadzam się, ale tylko do pewnego czasu. Jak opierasz się stanowczo zbyt długo to po pewnym czasie dają sobie spokój( na niejednym przykładzie widziałam)
Co do angielskiego to polecam tą samą stronę co ewe_jodko, w Internecie jest w ogóle pełno materiałów do angielskiego, a spacerek rzeczywiście na pewno dobrze Ci zrobi. Fajny dzień Ci się zapowiada.

To świetnie Nie ma to jak udane zakupy raz na jakiś czas, ja właśnie dzisiaj myślę, aby się wybrać , pooglądać ciuchy, bo na za tydzień mam te bony rabatowe a mam akurat szkołę i nie będę miała wtedy czasu na oglądanie tylko co najwyżej na kupno już upatrzonych rzeczy, a w tygodnu nie mam czasu na chodzenie po sklepach
Chyba się wybiorę
Bardzo możliwe A, tak, to prawda, że po jakimś czasie sobie odpuszczają, sama doświadczyłam tego na własnej skórze. Oj, jeden starał się kilka miesięcy, gdy przestał to odetchnęłam z ulgą, bo strasznie mnie męczył, choć od razu mówiłam nie. Jednak często jest tak, że gdy on przestaje zabiegać to dziewczyna nagle budzi się i brakuje jej tych zalotów i tego, że ktoś się nią interesował, więc ona przystępuje do ataku. Nawet właśnie kolega mi opowiadał o tym, że zabiegał o swoją ostatnią eks, gdy jeszcze nie byli razem, ona odtrącała jego zaloty dłuższy czas, więc dał sobie spokój, po czym dziewczyna zreflektowała się, że on się nią nie interesuje i zaczęła się wokół niego kręcić. Potem zeszli się i po 1,5 roku rozstali kilka miesięcy temu.

wymienię
Stary 2011-03-20, 13:13   #568
klaaa
Zadomowienie

paula w pewnym sensie Cię rozumiem z tym facetem, najlepiej sobie to dopuścić, wyjść z założenia co ma być to będzie, jeśli coś z tego wyjdzie to ok, ale nie ma sensu się angażować jeśli dla niego to tylko zabawa, bo trzeba przyznać, że dziwnie się zachowuje.
A ja mam taką sytuację, pewien facet potrafi pisać praktycznie codziennie i długo rozmawiać, a później nie odzywać przez tydzień, dziwne rzeczy pisze, nie potrafię zrozumieć o co mu tak naprawdę chodzi i tak trzy miesiące, przez ten czas się nie widzieliśmy, on nawet nigdy spotkania nie proponował i tak się zastanawiam, po co on właściwie do mnie pisze?

Też muszę się uczyć angielskiego, tylko, że właśnie wiem, że taka zwykła nauka w moim przypadku się nie sprawdzi, nie będę się uczyć słówek, nie zmobilizuje się do tego, bo nie widzę w tym sensu, do jakiejś szkoły też nie chce mi się chodzić. Na razie moja nauka to: czytanie angielskojęzycznych blogów, jak mam ochotę to nawet jakąś książkę prostą przeczytam, staram się szukać słów piosenek i tłumaczeń, które mi się podobają i czasami oglądam jakiś serial z napisami.
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:19   #569
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Mieszkałaś za granicą? Mnie przydałaby się jakaś fajna, ciekawa strona, ponieważ wiem, że ciężko jest mnie się zabrać samej do nauki, a zwłaszcza języka. Suche informacje na nic się nie zdadzą, po prostu muszę lubić to, czego będę się uczyć i muszę znaleźć jakąś interesującą metodę nauki - jak dzieci poprzez zabawę. Pewnie powinnam zacząć oglądać dużo filmów po angielsku, uwielbiam brytyjski akcent, kiedyś oglądałam serial Skins na YouTube, ale z polskimi napisami, choć starałam się wyłapywać słówka, zdania, jednak oni używają bardzo dużo potocznego języka i mówią tak szybko, że zrozumienie treści jest dosyć trudne dla mnie. Moja komunikacja po angielsku bardzo kuleje i tą stronę chciałabym rozwinąć, więc pewnie powinnam dużo gadać, ale nawet nie mam z kim rozwijać tej umiejętności (właściwie najpierw powinnam ją odświeżyć, ponieważ na studiach uczę się rosyjskiego, mam straszne tyły w ang )
od biedy moglabym Ci jakos pomoc przez skypa sama sobie angielski tez podszlifuje tato mnie zarazil bakcylem jezykowam w dziecinstwie, od malego ogladalam bajki po angielsku pamietam jak mi kupil pierwsze ksiazeczki do nauki jezyka, jak bylam malutka no i zainteresowanie zostalo mi do dzis potem juz z gorki poszlo, bo od podstawowki sie uczylam ang, az do matury i po drodze bylam na obozie jezykowym w Tczewie z Amerykanami faaajnie bylo

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-03-20, 14:29   #570
a_s_a
Raczkowanie

Witam. Kurcze znów jestem chora to jakaś masakra. W przeciągu miesiąca drugi raz to już przesada
a_s_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości