|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kupujecie w sklepach internetowych karme itp?
bez osobistych wycieczek proszę, po co mają polecieć pkt karne
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, a czy któraś z Was słyszała o nowym Biomillu Professional? Wczoraj o tym czytałam, ktoś napisał, że to ma zastąpić starego Biomilla, co wcale nie wyszłoby na korzyść, bo nowa karma (z tego co pisał) miała by o wiele mniejszą zawartość mięsa... Na stronie producenta podobno nowej karmy nie ma, w sklepach też jej nie widziałam. Czy ktoś widział, albo może kupuje?
Co do drzwiczek - nie zostawię tak tego, chcę je mieć :P dowiem się więc wszystkiego przy najbliższej okazji ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- zgadzam się w 100%
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Te drzwiczki to super sprawa. Ja nie mam akurat tego problemu/ takiej potrzeby, ale dla kogoś, kto musi ciągle otwierać drzwi to jest super sprawa, szczególnie zimą. Jak nie jesteś pewna, to się zapytaj w sklepie, pewnie Ci powiedzą. Swoją drogą, jak potem znaleźć kogoś, kto Ci to zamontuje, to już nie wiem :P A jeśli chodzi o ten nowy biomill, to nie, nie slyszalam.
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..
Cytat:
Jakaś miła Pani pytała dlaczego zrezygnowałam z zakupów z ich sklepu, to jej wygarnęłam ![]() Zaproponowała, że jak wrócę to da mi rabat 5%, ale podziękowałam bo na pewno nie będę kupować w sklepie, który tak traktuje klientów.
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie tez sie ostatnio odezwali....chociaż kilka lat juz tam nie kupuje
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od czasu do czasu robię u nich zakupy, głównie suchą karmę, bo mokrą biorę w zooplusie.
Ostatnio zadzwoniła pani, że wyślą mi próbkę jakiegoś nowego żwirku, który będą firmować swoja nazwą. Czekam więc...
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Zapytam się niebawem, bo i tak będę składać wielkie zamówienie - karma, żwirek, drapak, zabawki
to może i drzwiczki się uda ))
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
ha zamówiłam we wtorek rano karmę, po niecałej godzinie dostałam już info ze paczka została wysłana z nr nadawczym. Następnego dnia rano paczka juz byla.
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
No to super! Tak powinno być!
a nie jakieś czekanie dniami, tygodniami...
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie Krakvet też wydzwania...choć nigdy u nich zakupów nie robiłam...
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
albo keko
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zaczelam sie siłowac z zooplusem, zamowilam i napisałam ze bardzo zalezy mi na szybkiej przesyłce, co odpisali po zapłacie zamówienie:
Najpóźniej w przeciągu kolejnych 48 godzin zostanie ono przekazane naszej firmie partnerskiej GLS. Dostawa za pośrednictwem GLS trwa 5 dni roboczych. masakra jakas, przesyłka kurierska która jedzie 5 dni?? 48 godzin kompletują paczke?? ja zapytałam tylko czy mają towar w magazynie i czy dadzą rade mi go jutro wyłac kurierem
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wsrod tych, ktorym Krakvet dostarcza przesylki szybciej, niz Zooplus. Niestety moje psy jedza rozne karmy i zamawiam w obu sklepach
|
|
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Też polecam telekarmę, zawsze szybko i solidnie, raz zdarzyła im się pomyłka ale szybko wymienili karmę
|
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, czy już tu pisałam, nie chce mi się przeglądać :P ja kupuję w keko.pl - od dłuższego czasu. Wcześniej na zmianę w różnych sklepach i nie powiem, że wszystkie były złe, bo bym skłamałą, ale jakoś keko najbardziej mi po prostu odpowiada
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojego czasu byłam bardzo zadowolona z Krakvetu - zwłaszcza z szybkich dostaw w godzinach późnowieczornych. Niestety przestałam u nich zamawiać ze względu na ciągła niedostępność towaru. Praktycznie po każdym zamówieniu dostawałam telefon, że część produktów jest niedostępna. Zdażało się nawet, że nie dostałam połowy zamówienia bo nie było w magazynie. Chyba nigdy nie uraczyłam karmy TOTW - jak najbardziej dostępnej na ich stronie.
Obecnie zamawiam w Psimraju oraz Zooplusie. Raczej nie mam im nic do zarzucenia. Jedyne zastrzeżenia miewam czasem do firm kurierskich ale to chyba normalka. |
|
|
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do mnie też Krakwet kiedyś wydzwaniał, a raz tylko kiedyś próbowalam zrobić u nich zakupy, które wlekły się niemiłosiernie i z których w końcu nic nie wyszło, bo towaru nie było, potem miał już być, ale finalnie i tak nie dotarł. Krakwet dla mnie, mimo, ze tani jest spalony, przez nierzetelność. |
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Jak to jest że te najbardziej znane sklepy i niby najlepsze mają najwięcej złych opini w necie
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że głównie dlatego że klientów jest dużo więcej i co za tym idzie większe prawdopodobieństwo kogoś niezadowolonego
![]() a często jest też tak, że ktoś pozytywnej oceny nie wystawi, a negatywną z czystej zemsty owszem
|
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
No niby tak, masz rację, ludzie lubią ponarzekać
![]() Ale chodzi też o to, że z kolei przeglądam opinie na temat mniejszych sklepów to często nawet jedna zła opinia się nie trafi. Może to kwestia organizacji? Więcej klientów- trudniej nadążyć, aczkolwiek to też świadczy o ogarnięciu sklepu. Powinien być przygotowany na zwiększającą się ilość klientów, przecież o to właśnie chodzi
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tutaj zamieszczam ciekawy link: http://wszytkookotkach.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
ja naprawdę nie rozumiem tych, którzy zamawiają w sklepach z których paczka idzie 2 tyg
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- będzie to jasno napisane że tyle trwa realizacja, zamawiam wtedy odpowienio wczesniej - ceny są na tyle atrakcyjne, ze warto czekać. jesli jednak piszą ze 99% paczek idzie w 24h, a ja czekam TYDZIEN i nikt sie ze mną nie kontaktuje (moge przecież wyjechać gdzies na dluzszy czas itp) to sie wkurzam juz
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
No takie cos to juz jest brak szacunku dla klienta. Mówić jedno robić drugie. Na parę takich sklepów już się natknęłam i serio jak zaczęłam kupować w obecnym to byłam w szoku na początku
oczywiście pozytywne zaskoczenie
|
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Hehe namówiłam sąsiadów na zmianę karmy na lepszą. Dziś jadę więc odebrać dwa wielkie wory
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio czekałam na paczkę tydzień bo nie miałam jak się umówić z kurierem. Wkurza mnie, że oni chodzą w godzinach kiedy większość osób pracuje. Do tego nie raczą wcześniej się umówić i przepada próba dostawy a zwykle są dwie a potem pozostaje zapieprzać na jakieś straszliwe zadupie za granicami miasta i tachanie kilkunastokilogramowej paczki autobusami jeżdzącymi co 2 godziny.
Czy któryś ze sklepów oferuje możliwość umówienia dostawy na konkretny dzień i godzinę (nawet za dodatkową opłatą)? |
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszny mam problem z kurierami, nie raz i nie dwa zostawiali paczki u sąsiadów. Nie znam ludzi, biegam potem po klatce od drzwi do drzwi i pytam czy jest moja paczka ![]() Nie płacę juz nigdy z góry za paczkę, bo wtedy kurier zostawi paczkę byle gdzie, byle komu, nigdy nie dzowni na kom do mnie..... jak jest płatność przy odbiorze to kurier zazwyczaj sie wysila i dzwoni bo żaden sąsiad nie wylozy za mnie kasy w ciemno. do pracy nie bardzo mogę paczki zamawiać..... chwilowo korzystam ze sklepu, gdzie mąż odbiera paczki osobiscie (mają swoją stronkę) ale czeka sie zawsze tydzien, dwa nim zamówienie skompletują (nawet jak mam tylko 3 rzeczy)wolę jak sklep korzysta z poczty polskiej, zostawią awizo (nigdy nikogo nie ma do południa w domu) i w sobote zazwyczaj jadę odbierać paczkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

paczkę kurier ma wziąć dziś, może jutro dostanę - pan powiedział że na pewno, normalnie mam taaaaaaaaaaaaaaakiego pecha, że słów brak.