|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
dziewczynki....idę spac i leczyc moj katar.... mam nadzieję, ze szybko minie...
![]() do jutra |
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Zuzia sesje mialam sama w 8 mcu z tztem, a otem 7,14,21,30 dzien dziecka 3mc, 6 i rok
![]() zdjecia mialam i z bodziakami itd a w 8 bedzie z koszulka przystojny po tacie reszte zobaczycie na zdjeciach nic wiecej nie powiem ;p
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czytałam na necie co innego, zwariować można gina trzeba podpytać noooo... słyszałam tupot małych stóp nastawiłam pułapkę, szmaciara nadryzła, 2x pułapka się zamknęła, ale nie złapała się
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Ojj...nie bij, daj wytłumaczyć
Wyniki jeszcze mieszczą się w granicy normy (norma hemoglobiny to 11,0 - 15,5 a ja mam 11,8) więc nie mam co panikować, a wizytę u gina mam za tydzień. To będzie pierwsza wizyta u nowego gina bo poprzedni jakoś mi się nie podobał,. Miałam wrażenie że chce jak najszybciej mnie "odfajkować" i przyjąć następną "sztukę". Te wizyty były szybkie, powiedział co uznał za konieczne i "nara"![]() --------------------------------------- Poczytałam też o anemii w ciąży ![]() Zalecają jeść czerwone mięsko(mnie odrzuciło od wszelkiego mięsa i długo go nie jadłam), zarodki pszenne i orzechy. Powinno się pić sok z marchewki i buraczków. Może i nie mają one żelaza ale działają krwiotwórczo. A i nawet o miodzie piszą - ułatwia wchłanianie żelaza - tak samo jak wit. C Jeśli ktoś bierze żelazo w tabletkach to nie powinno się go łykać razem z magnem. Magnez upośledza wchłanianie żelaza. Trzeba zrobić kilkugodzinną przerwę pomiędzy tymi tabletkami. Wchłanianie żelaza zakłuca też mocna herbata i napoje gazowane. Dobrej nocy dziewczynki
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-16 o 22:46 |
|
|
|
#545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Na katar dobra jest woda morska do psikania ![]() Dobrej nocy przyszłe Mamusie
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-16 o 23:35 |
||
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Natisska my mamy już zrobione gładzie, położone płytki na podłogach, bo podłogówke mamy. Kuchnia pomalowana, meble wstawione, robione na zamówienie ale cena przystępna, kuchenka i piekarnik wmontowany, brakuje jeszcze lodówki i krzeseł
, salon jeszcze czeka na pomalowanie, gabinet tż-ta (udziela korepetycji więc był dość konieczny) już tez pomalowany, drzwi na całym parterze wstawione no i tylko ta nieszczesna łazienka została. Wczoraj i dzisiaj cos tam robili, troche płytek położyli i dokończył kominek. Jak będą mieli takie tempo jak mają to 2 tyg murowane a łazienka nie za duża. Dzisiaj przyszli panowie robić elewację ale musimy dokupić parapety, styropian na balkon. Nie mamy jeszcze balustad a do odbioru są konieczne z tego co słyszałam. Ogolnie to nie mamy już kasy dlatego lodówki brak jak było daleko to rodzice tżta mieli pomóc jak przyszło co do czego to jakoś nic nie wpominają a jak on wspomniał to nie mają kasy. Moi rodzice już nam tyle pomogli a mama ciągle mowi ze jeszcze coś postara się wykombinować ale mi już głupio bo ile mozna od nich kasy brać. Nie mamy mebli w salonie a chociaz narożnik by się przydał bo narazie tylko dół robimy bo nie mamy pieniedzy na góre a na czyms trzeba spać. A tu majstrow opłacić od łazienki, od elewacji na to jeszcze mamy, ale inspektor nadzoru ok 1000 zeta jeszcze, potem geodeta zmiany w mapkach ze juz dom stoi, potem sąd, ze zmiany w ksiegach wieczystych i wszedzie kasa nawet nie wiemy ile, no i bank nie wyrobiliśmy sięw terminie co do złożenia papierów ze budowa zakończona to aneks 150 zeta za kawałek papieru. Planowaliśmy się wprowadzić we wrześniu, ślub kościelny braliśmy w lipcu i tak myślałam że jak się zacznie rok szkolny to będziemy mieszkać już razem na swoim ale nie wypaliło bo panom sie gdańska zachciało. Teraz mam nadzieję, ze najpóźniej to w połowie października ale czy się uda to nie wiem. Najbardziej się boję, ze jak ktoś przyczai ze my tam nie mieszkamy jeszcze to nas okradną a juz troche sprzetu jest. Jak budowaliśmy to nam instalację elektryczna ze scian ukradli, a w sumie to tylko poodcinali i nawet nie zabrali, najgorsze ze jak kabel wisiał w kłębku to nie, dopiero jak go elektryk rozprowadził i niedość że koszt kabla to i robota drugi raz płatna. Poprostu płakałam wtedy bo 4 koła w plecy. Ale sie rozpisałam i wyżaliłam chyba za wszystkie czasy, teraz to już chyba tylko lepiej mi będzie
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc dziewczynki dzis bede miala fotki z sesji todam do klubiku![]() tz pojechal na ryby a mi sie nudzi;/
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
uska witam porannie
Ja całą noc nie spałam gdy już byłam zmęczona i miałam odjazd usłyszałam gościa na łóżku masakra, strasznie się męczę ... spałam od 5-7.30 i wszystko chrobotanie za szafą mnie obudziło... se wybrała akurat mój pokój... ryczeć mi się chce z bezsilności
|
#549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi kiedyś po łazience latała mysz, to myślałam, że na zawał zejdę! Bałam się wyjść spod prysznica i tylko wrzeszczałam, żeby ktoś przyszedł i ją złapał. Co prawda pewnie taka mała myszka się bardziej boi niż my, ale i tak mnie to nie uspokajało :/ Może zwab ją serkiem do pokoju teściowej? Taki żarcik ![]() Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj, bo po raz pierwszy będę robiła tort. Chyba najwyższy czas się nauczyć, skoro dziecko w drodze Tzn. mama robi biszkopt, a ja tylko śmietanę i przystrojenie, ale od czegoś trzeba zacząć
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tort a to jakaś okazja czy jak?? bym sobie coś zjadła słodkiego dzisiaj
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie i Brzusie!
Mijus, ale Gabrysia będzie wystrojona ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
hej brzuchatki
![]() Agatek współczuje z tymi mychami Kropeczka uwielbiam robić torty powodzenia Ja dziś robię sos słodko kwaśny do słoików na zimę. Podobno jest pyszny i bez żadnej chemii, zobaczę co wyjdzie i dam znak i przepis do klubu jak będzie ok ![]() Miłego weekendu dziewuszki!! |
|
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() dzieki ![]() dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a Ty Edytka no tak tak mi gin wyliczyl choc z kalkulatora wychodzi mi 14 a z usg na genetycznym wyszlo 6 ![]() jaki masz telefonik? Cytat:
![]() chwal sie chwal zdjeciami jak beda, musialo byc fajnie Cytat:
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-09-17 o 09:41 |
||||
|
|
|
#555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bylam wczoraj u lekarza i jest lepiej, jeszcze troche lozysko zachodzi na szyjke, ale sie podnioslo i powiedzial, ze powinno byc dobrze i sie unormowac wszystko, mam prowadzic oszczedny tryb zycia, ale juz tez moge powoli sie ruszyc z domku, oczywiscie nie za duzo, wiec jako ze kosmetyki mam na wykonczeniu jade do rossmana obok mam pepco wiec pewnie cos wyhacze dla synusia ![]() zycze Wam milego dnia, ja dzisiaj nie musze gotowac, bo wczoraj mnie babcia golabkami uraczyla wiec luzik dzis
|
||||
|
|
|
#556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko ja bym uciekła z tego pokoju i chyba wolałabym wleźć teściowej do łóżka niż spać w jednym pokoju z myszą. Nienawidzę tych małych gryzoni |
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
zapraszam do klubiku
|
#558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Uska
|
||
|
|
|
#559 | |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Matko juz sobota ![]() W poniedzialek mam wizyte u innego lekarza tak sie nie moglam doczekac a to juz za dwa dni czas leci masakrejszon ![]() Cytat:
No nie moge nam tez ukradli elektryke powyrywali kable przed samymi tynkami oj jak ja sie wtedy zalamalam (juz w ciazy bylam znowu stres) ale policja ich zlapala co prawda kasy nam nie zwrocili ale na szczescie siedza Wy widze duzo dalej niz my zazdroszcze a z kasa mi nie musisz mowic, doskonale wiem ile to kosztuje ![]() Uska zdjeciam piekne , to z bucikami na brzuszku Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-09-17 o 10:06 |
|
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
ciesze sie za wam sie podobaja
bo ostatnio wasze zdanie jest dla mnie najwazniejsze;p jeszcze w 8-9 mcu bede miec z wiekszym bebenkiem i z tztem
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Uska zdjecia cudowne
![]() Ja wylicytowalam wlasnie pod namowa corki ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1814073489 hehehe chocbym miala tylko ubrac do zdjecia, to musialam miec
|
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takiego tygryska to sie wymienimy
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
oooo no pewnie ze tak
![]() dobra ja sie zbieram na te zakupki, moze cos wyhacze w pepco
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
USKA rewelacyjna ta sesja
super pamiątka, aż sama się napaliłam na takie cudo...MMONIA i KAMCIURKA trzymajcie się mocno kochane!! |
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
uska piękna sesja!!
![]() Cytat:
wiesz co, na samą myśl mi niedobrze... blee
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się przywitam
![]() Właśnie pralka skończyła prać - wreszcie ciuszki dla bobo poprałam, póki co wszystko prócz całkiem białych ![]() Zaraz wywieszę, a potem idę do mamy na obiad skusiła mnie zupą ziemniaczaną![]() Zdjęcia wrzucę w takim razie później
|
#567 | ||
|
Zadomowienie
|
Kamciurka spóźnione życzenia imeninkowe, wczoraj jakoś nie kontaktowałam
![]() Cytat:
Cytat:
resztę dokupiliśmy po ślubie z kasy z wesela, czyli tak naprawdę komplet mebli mieliśmy na koniec roku leeeecę oglądać!!!
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Anabellita też mam takie słabe wyniki, a nawet lekko na minusie. Mój wcześniejszy gin zalecił mi żelazo, ale jak zmieniłam gina to mi powiedziała, że to może tak być że są lekko na minusie u ciężarnej. Na dodatek okazało się, że mam obniżony poziom hemoglobiny a bardzo podwyższone żelazo, więc już w ogóle śmiesznie. Zawsze miałam kiepskie wyniki, a teraz się trochę pogorszyły, ale na razie nic nie mam zalecone z dodatkowych lekarstw.
Na dodatek dzisiaj mnie dopada jakieś przeziebienie spróbuje się nie dać, zaraz cytrynka, herbatka z miodem i muszę się pozbyć tego paskudztwa
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

ja czytałam na necie co innego, zwariować można
gina trzeba podpytać
nastawiłam pułapkę, szmaciara nadryzła, 2x pułapka się zamknęła, ale nie złapała się

, salon jeszcze czeka na pomalowanie, gabinet tż-ta (udziela korepetycji więc był dość konieczny) już tez pomalowany, drzwi na całym parterze wstawione no i tylko ta nieszczesna łazienka została. Wczoraj i dzisiaj cos tam robili, troche płytek położyli i dokończył kominek. Jak będą mieli takie tempo jak mają to 2 tyg murowane a łazienka nie za duża. Dzisiaj przyszli panowie robić elewację ale musimy dokupić parapety, styropian na balkon. Nie mamy jeszcze balustad a do odbioru są konieczne z tego co słyszałam. Ogolnie to nie mamy już kasy dlatego lodówki brak 

gdy już byłam zmęczona i miałam odjazd usłyszałam gościa na łóżku
chrobotanie za szafą mnie obudziło... se wybrała akurat mój pokój... ryczeć mi się chce z bezsilności
Mi kiedyś po łazience latała mysz, to myślałam, że na zawał zejdę! Bałam się wyjść spod prysznica i tylko wrzeszczałam, żeby ktoś przyszedł i ją złapał. Co prawda pewnie taka mała myszka się bardziej boi niż my, ale i tak mnie to nie uspokajało :/ Może zwab ją serkiem do pokoju teściowej?
za tort
bym sobie coś zjadła słodkiego dzisiaj
Normalnie się nie spodziewałam 

znowu stres) ale policja ich zlapala co prawda kasy nam nie zwrocili ale na szczescie siedza 

blee
spróbuje się nie dać, zaraz cytrynka, herbatka z miodem i muszę się pozbyć tego paskudztwa