Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 12:13   #541
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Tylko, ze to jest każdego sprawa, czy chce być czy nie. A takie słowa "no co ty robisz itp. " wkurzają mnie bardzo. Nasz kolega był przy porodzie tzn. nie całym bo zakończył się po 10 godz cc. Ale jak by mógł by był na całym.

Marao dzwoniła do mnie w środę , ze przyjdzie w tym tyg. co teraz będzie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:15   #542
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31463994]Oj, Bikuś, już kolejny cykl? Czyli tamten był bezowulacyjny chyba? Ja zacznę 12. za kilka dni pewnie

My też nie liczymy na pomoc rodziców ani teściów [/QUOTE]

Raczej nie był bezowulacyjny, tylko ow wypadła na pobyt w szpitalu.... a że wtedy byłam na przeróżnych lekach, spałam jako tako, albo znów po lekach nasennych spałam noc i dzień to nie byłam w stanie tego zaobserwować.... zresztą pewnie przez sam zabieg wszystko mi się rozregulowało.... i tak się dziwie, że tak szybko @ przyszła, bo liczyłam nawet na 40 dniowy cykl.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:17   #543
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Today dlatego my też chcemy rodzić razem. A wczoraj teściowa mówi, ze mąz jest głupi skoro sie na to godzi, bo to nie są widoki dla nich. Kuźwa... myslałam, ze jeą strzele.
hehe moja mama jak uslyszala ze rozwazamy opcje rodzenia razem to malo zawalu nie dostala, twierdzac ze to zrujnuje nasz zwiazek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:19   #544
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Przynajmniej przygotowała męża na to, co go czeka
U mnie w rodzinie moja siostra miała odwagę skomentować naszą decyzję i dostała po głowie
Myśle że to jest decyzja indywidualna każdej pary, ale mąż musi zdawać sobie sprawę, z tego, co go tam czeka. Mój jest świadomy i wiem, że zrobi to, co uzna za stosowne. Jesli nie będzie chciał patrzeć, na to, co będzie się działo dalej i wyjdzie, to będzie to najmądrzejsza rzecz jaką zrobi.

Magda kiedy masz pierwsze spotkanie z połozną?
Marao doakaldnie jego decyzja, jego dziecko i zona
tak wogole Marao ZDJECIE brzuszka poprosze

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
hehe moja mama jak uslyszala ze rozwazamy opcje rodzenia razem to malo zawalu nie dostala, twierdzac ze to zrujnuje nasz zwiazek

Emigra
BOSKIE tego jeszcze nie slyszalam

Bikus
dziekuje

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:21   #545
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Widze, ze ostra dyskusja co do spania z dzieckiem ja Wam powiem tak... Sama na poczatku ciazy bylam zdania, ze nigdy dziecko nie bedzie spalo z nami w lozku itp zaciekle sie tego trzymalam... ale w chwili gdy zblizamy sie do rozwiazania, czlowiek czasami zmienia zdanie. Ciekawa jestem ile z Was, tych, ktore tak upieraja sie przy nie spaniu z dzieckiem, pozostanie w tym postanowieniu znajac zycie to zmeczenie i brak sil wezma gore

I zeby nie bylo, nie zamierzam spac z dzieckiem w jednym lozku cala noc, ale wezme je do siebie napewno, z reszta my bedziemy miec przystawke wiec i tak tak jakby mala spala z nami ale napewno nie dalabym noworodka do osobnego pokoju odrazu no ale kazdy robi jak uwaza
No wlasnie a jak bedzie dziecko to zupelnie zmienia sie zdanie na wczesniej oczywisty temat

No i nikt tu nie pisze o calonocnym spaniu pzrez pierwsze miesiacePoprostu zdarzaja sie takie noce, gdzie czujemy niemoc, zmeczenie i poprostu z wygody bierzemy dziecko do siebie

Cytat:
Bikuś ja ostatnio stwierdziłam, ze nic nie wiem na temat dzieci Nie wiem jak się nosi, jak sie kąpie, kiedy , ile karmić. Nic. Jestem w tym zielona. Ale co tam
spokojnie. Wszystko bedziesz wiedziala

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

co do poprodu to mój na razie jest na etapie, że absolutnie niechce ze mną być bo go przeraża krew i w ogóle cały poród. Ale ja sama nie wiem czy bym chciała aby on był ze mną, bo samej mnie to przeraża, najlepiej chciałabym cc ale jak będzie naturalnie to będzie
MOj tez niechcial,a zostal

Cytat:
aaa to co do porodu, to my rodzimy razem. Najgorzej jak maż będzie miał wtedy zjazd.. to zaciskam nogi i czekam Mąz bardzo chce być wtedy ze mną.
super

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Miałam już nic nie pisać, ale nie byłabym sobą tylko dziewczyny, nie ma co się najeżać, forum to miejsce do dyskusji na różne tematy, nie tylko o kolorze wózka mniej samej wiele takich dyskusji otworzyło oczy na pewne sprawy i przynajmniej zaczęłam dostrzegać ich drugą stronę

po pierwsze - nie śpie z dzieckiem. spałam na początku (jakiś miesiąc) bo po prostu zasypiałam przy karmieniu trwającym jakieś 1,5-2h i za godzinę od nowa. gdy po tym czasie Marysia zaczęła najadać się w 10-15 minut (2-3 pobudki w nocy) i bez prostestu dawała się odłożyć do łóżeczka - spała w łóżeczku. potem miała etap przesypiania całej nocy - bosko , oczywiście u siebie w łóżeczku a latem sprawa się rypła, bo o ile w nocy spała dobrze, to rano zaczynała dzień o 5-5.30. Dzień w dzień Brałam ją do nas do łóżka licząc, że może ejszcze pośpi, ale niestety a uwierz mi, dałabym wszystko, żeby móc choć jeszcze z 1h pospać. Trwało to 2-3 miesiące Oprócz tego zdarzały się noce, kiedy ewidentnie nie chciała spać u siebie - przeziębienie, ząbki, lęk separacyjny, złe sny... I wtedy brałam ją do nas do łóżka i przynajmniej jakoś spaliśmy
co do uczenia niemowlaka kilku tygodniowego spania samemu, to nie jestem pewna, czy można to nazwać nauką skoro ono NIC nie rozumie. Nauka wg mnie jest wtedy, gdy dziecko rozumie choć trochę co i dlaczego się dzieje. Inaczej jest to po prostu narzucanie swojej woli...

no i super, dokładnie o to mi chodzi każda z nas będąc u progu macierzyństwa ma swoje założenia, wyobrażenia. Ale warto mieć świadomość, że życie je może zweryfikować, że dziecko może mieć potrzeby, których wcześniej nie brałyśmy nawet pod uwagę i albo to respektujesz, albo z tym walczysz więc tak ja emigra napisała, różnie to bywa gdy już maluszek się na świecie pojawi zresztą większość z dziewczyn napisała, że ma jakąś wizję jak chciałaby, żeby spanie dziecka wyglądało, ale nie zamyka się całkowicie na inne okoliczności

.
tez spalam z dzieckiem jakis czas i naprawde jest to o niebo lepsze niz sterczenie nad lozeczkiem czy noszenie.Dziecko było spokojne i ja sie wyspałam
I teraz ma 2 lata i teoretycznie powinno spac same i co?I w srodku nocy przychodzi do Nas i nie da sie polozyc u siebie tak jak bym tego chciała...sa noce gdzie spi sam do rana, a sa kiedy przychodzi do Nas...

I czasem nie wystarczy poswiecenie kilku nocy by dziecko samo spalo w lózeczku- jak ktoras wspomniałaDziecko to nie lalka, ma uczuciaI nie kazde da sie ułozyc tak jak matka tego chce

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:24
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:21   #546
blonde_hair
Zakorzenienie

Musialam porozdzielac

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Marao & Emigra ja rowneiz chcialam zeby byl przy pierwszych 2 Ale osobiscie mialam dosc ciezki porod (fak dosc szybki) wiec TŻ byl przy mnie caly czas zeby mnie wspierac. I co na koniec powiedzial. Ze SYN jest tak samo jego jak i moj i chcial poczuc to jak to jest witac tak wazna osobe na swiat
Oosobiscie RADZE najbardziej potrzebujez TŻ w ostatniej fazie, gdzie nie masz juz sil, a dziecko "pcha" sie na swiat Nawet nie wyobrazacie sobei jak slowa typy " brawo kochanie, radzisz sobie super" lub" "przyj" juz widac glowke". daja Ci energi (ktrej nie masz) i sily
a mnie te gadania wlasnie wkurzaly
Cieszylam sie ze w ostaniej chwili maz zmienił decyzje(pod wpływem namowy poloznej), byl mi potrzebny do podania wody, trzymania za reke itp, ale to gadanie mnie wkurzalo najbardziej zwłaszcza na koncu

Cytat:
Mój na szczęście ma tylko obronę z egzaminów
Ale znając moje szczęście to może się to zdażyć właśnie wtedy. Albo w jakieś święto np Boże Ciało, bo ja mam zawsze tak, że coś ważnego dzieje się w najmniej odpowiednim momencie

Może i masz rację ale ja mojego męża do niczego zmuszać nie będę i to czy zostanie do końca czy nie, pozostawiam jego decyzji.
zgadza sieNa sile nie ma co
Stary 2012-01-07, 12:22   #547
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Raczej nie był bezowulacyjny, tylko ow wypadła na pobyt w szpitalu.... a że wtedy byłam na przeróżnych lekach, spałam jako tako, albo znów po lekach nasennych spałam noc i dzień to nie byłam w stanie tego zaobserwować.... zresztą pewnie przez sam zabieg wszystko mi się rozregulowało.... i tak się dziwie, że tak szybko @ przyszła, bo liczyłam nawet na 40 dniowy cykl.
Rozumiem Myślałam, że owulacji nie było, bo nie zauważyłam u Ciebie wzrostu temperatury, a obserwuję Twój wykres To trzymam kciuki za ten cykl
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 12:25   #548
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Musialam porozdzielac

a mnie te gadania wlasnie wkurzaly

Blondi
na szczescie u mnie bardziej dodawaly sil jedynie co mnie irytowalo to slowa typu " spokojnie kochani oddychaj juz niedlygo" wiedzac ze jeszcze dluuuuuga droga przede mna

Stary 2012-01-07, 12:27   #549
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Położna zawsze przychodzi? Pierwszy raz o tym słyszę..

Wy będziecie chodzić/chodzicie do szkoły rodzenia?
Co tam właściwie jest i jak często są spotkania?
Połozną można załatwić z NFZ, wklejałam kila stron wcześniej linka na ten temat.
A na szkole rodzenia masz ćwiczenia odpowiednie dla każdej fazy porodu, masz zajęcia z opieki nad dzieckiem, czyli kompanie, przewijanie, karmienie. Jakies filmy na pewno. A czas trwania i częstotliwość zależy od szkoły rodzenia. U mnie jest chyba 10 spotkań, ale pewności nie mam..
Cytat:
A to to już słyszałam kilka razy. Już się śmeje z tego. Zresztą ja już przestałam przywiązywać uwagę do tego, co mówi moja mama i moja tesciowa. One najchętniej by wparowały do mnie i mi wszystko ustawiły każda na swój sposób.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:28   #550
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, ze to jest każdego sprawa, czy chce być czy nie. A takie słowa "no co ty robisz itp. " wkurzają mnie bardzo. Nasz kolega był przy porodzie tzn. nie całym bo zakończył się po 10 godz cc. Ale jak by mógł by był na całym.

Marao dzwoniła do mnie w środę , ze przyjdzie w tym tyg. co teraz będzie.
mój maz byl na całym porodzie, ale u mnie to niecałe 3 godzinki

Cytat:
Blondi na szczescie u mnie bardziej dodawaly sil jedynie co mnie irytowalo to slowa typu " spokojnie kochani oddychaj juz niedlygo" wiedzac ze jeszcze dluuuuuga droga przede mna
ja krzyczalam na mojego by sie przyciszyl, mnie to strasznie irytowalo
Stary 2012-01-07, 12:29   #551
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mój się tylko boi czy wytrzyma tzn. czy nie zemdleje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 12:32   #552
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
da radena nic nie trzeba patrzec, mój maz byl zdziwiony, ze to tak wyglada, bo on miał całkiem inne wyobrazenie m.in. litry krwi
Stary 2012-01-07, 12:33   #553
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Madzia oj adrenalina mu tak podskoczy ze nie sadze zeby zemdlal

Cytat:
mój maz byl na całym porodzie, ale u mnie to niecałe 3 godzinki

ja krzyczalam na mojego by sie przyciszyl, mnie to strasznie irytowalo

Blodi ;
) kazdy porod jest inny i kazda kobieta jest inna Ale wszystkie mamy wspaniale nasze malenstwa

Stary 2012-01-07, 12:33   #554
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
da radena nic nie trzeba patrzec, mój maz byl zdziwiony, ze to tak wyglada, bo on miał całkiem inne wyobrazenie m.in. litry krwi
Ja dam rade urodzić, to on ma nie dac rady

Stary 2012-01-07, 12:40   #555
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
o popatrz a moj nie moj sie boi chwili jak zadzwonie do niego i powiem ze to JUZ

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Dziewczyny a ja mysle, ze warto pokazac mezowi film jak porod wyglada nie chodzi mi o same krwawe sceny i wglad w krocze rodzacej ale zeby widzieli jak to mniej wiecej wyglada moj maz sie nacial i sam wlaczyl film dokumentalny gdzie pokazali 3 porody, w tym na jednym krocze kobiety i stwierdzil ze to nie az taka masakra jak myslal a byly pokazane porody lzejsze i jeden ciezki dosyc. Mysle, ze z taka swiadomosci, ze to nie AZ tak tragicznie jest facetowi bedzie lepiej w koncu boimy sie najbardziej nieznanego
3270g, 47 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 12:44   #556
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Dziewczyny a ja mysle, ze warto pokazac mezowi film jak porod wyglada nie chodzi mi o same krwawe sceny i wglad w krocze rodzacej ale zeby widzieli jak to mniej wiecej wyglada moj maz sie nacial i sam wlaczyl film dokumentalny gdzie pokazali 3 porody, w tym na jednym krocze kobiety i stwierdzil ze to nie az taka masakra jak myslal a byly pokazane porody lzejsze i jeden ciezki dosyc. Mysle, ze z taka swiadomosci, ze to nie AZ tak tragicznie jest facetowi bedzie lepiej w koncu boimy sie najbardziej nieznanego
No mój na pewno na szkole rodzenia zobaczy. Zresztą już pewnie coś oglądal, tylko jeszcze mi się nie przyznał do tego. Ostatnio się mnie pytał o to czy łożysko też się rodzi. To pewnie gdzieś to widział
Stary 2012-01-07, 12:47   #557
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mnie jakoś nie ciągnie do oglądania porodów. Ale zobaczymy jak będzie potem Na razie to sie nawet porodem nie stresuję.

Marao pokaż nam brzuszek Czujesz już ruchy lub kopniaczki??

Stary 2012-01-07, 12:49   #558
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie jakoś nie ciągnie do oglądania porodów. Ale zobaczymy jak będzie potem Na razie to sie nawet porodem nie stresuję.

bo jeszcze masz czasNo ale oby tak zostało do konca
Stary 2012-01-07, 12:49   #559
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Marao poka poka

Stary 2012-01-07, 12:50   #560
emigra
Zakorzenienie

Madzia, ja jeszcze zanim zaszlam w ciaze to lubilam ogladac po prostu mnie to interesowalo, a teraz jak jestem w ciazy to mnie uspokaja
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-07, 12:52   #561
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
bo jeszcze masz czasNo ale oby tak zostało do konca
pewnie tak.

Stary 2012-01-07, 13:03   #562
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:

JUŻ

Kopniaczki czuje, albo bardziej takie gilgotanie od srodka Takie motylko fruwające
Stary 2012-01-07, 13:07   #563
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
JUŻ

Marao,
przytylo Ci sie (zartuje) Sliczny brzusio, im wiekszy tym piekniejszy (zazdroszcze)

Stary 2012-01-07, 13:11   #564
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:

Marao,
przytylo Ci sie (zartuje) Sliczny brzusio, im wiekszy tym piekniejszy (zazdroszcze)
A no przytyło mi się dla kogoś kto się rok wcześniej odchudzał, to każdy kg na wadze jest ciosem, ale wiadomo to są te ukochane kg Więc się nie martwię
Stary 2012-01-07, 13:46   #565
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
co do uczenia niemowlaka kilku tygodniowego spania samemu, to nie jestem pewna, czy można to nazwać nauką skoro ono NIC nie rozumie. Nauka wg mnie jest wtedy, gdy dziecko rozumie choć trochę co i dlaczego się dzieje. Inaczej jest to po prostu narzucanie swojej woli...
nie zgadzam sie z tym pogrubionym.

Cytat:
mnie po prostu nieco zaskoczyło, że generalnie (czyli nie w kontekście swojego psa i swojego przyszłego dziecka) akceptujesz spanie w łóżku z psem, a z dzieckiem (niemowlakiem) już nie. Ja tego nie osądzam, po prostu wyrażam swoje zaskoczenie
naparwde nie rozumiem dlatego to wywołuje tyle emocji - serio, nie piszę teraz złośliwie

Cytat:
Napisałam to co napisałam tylko dlatego, ze przeczytałam o przemęczeniu dziecka kilka nocy, to się nauczy
mysle (moze błędnie), że wyobrażenia są takie - wsadze wieczorem dziecko do łóżeczka, niech sie drze całe noce to sie nauczy ze ma tam spac

Cytat:
a znam też niestety historię, gdy rodzice swojego ukochanego psa musieli oddać teściowej, bo ich malutka córeczka panicznie się go bała.... wpadała w histerie na jego widok, wymiotowała, zrywała się w płaczem. Reakcja na każde szczeknięcie była tragiczna.i tak przez 2 miesiące w końcu zpadła bardzo trudna dla nich decyzja - pies będzie oddany. I o dziwo, on chyba też przyjął to z ulgą, bo ewidentnie miał dosyć zamykania w pokoju , żeby tylko dziecko go nie zobaczyło no cóż, i tak bywa.

nie znam szczegółów, ale pomyślmy logicznie - gdyby rodzice przygotowali psa na dziecko i dziecko na psa nie byłoby takich sytuacji!

trzeba sie zastanować DLACZEGO dziecko boi sie psa - samo z siebie na pewno nie.

zamykanie psa w innym pokoju i chowanie go przed dzieckiem sprawy nie rozwiązałoby - dziwi mnie w ogóle taki pomysł jak dziecko mialo zobaczyć ze pies jest fajny i jest przyjacielem skoro byl zamykany przed nim.

zakładam ze rodzice nie zrobili nic, albo niewiele żeby pokonać tą sytuacje (np skorzytali z pomocy behawiorysty???) - najłatwiej w takiej sytuacji pozbyć sie psa.
Dla niego lepiej ze go oddali - nie był u nich szczęsliwy.

Dla mnie ktoś kto bierze psa (lub inne zwierze) powinnien byc za niego odpowiedzialny do konca zycia i przygotować go do pewnych sytuacji - dziecko z dnia na dzien sie u nich nie pojawiło.

dla większosci ludzi pies to tylko pies i kto mysli o szkoleniu? o przygotowaniu go ze pojawi sie dziecko? w ogóle o tym zeby zaspokajać jego potrzeby psychiczne? o socjalizacji?
zazwyczaj pies jest odstawiony w kąt jak pojawia sie dziecko i tyle. Nie dziwie sie ze pozniej pojawiają sie problemy.

wydaje mi sie, że nie byloby takiego wielkiego zdziwienia, gdybym napisala ze dziecko nie bedzie spalo w łózku i koniec kropka.
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:04   #566
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

hej witam w nowym wątku

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Dla mnie ktoś kto bierze psa (lub inne zwierze) powinnien byc za niego odpowiedzialny do konca zycia i przygotować go do pewnych sytuacji - dziecko z dnia na dzien sie u nich nie pojawiło.

dla większosci ludzi pies to tylko pies i kto mysli o szkoleniu? o przygotowaniu go ze pojawi sie dziecko? w ogóle o tym zeby zaspokajać jego potrzeby psychiczne? o socjalizacji?
zazwyczaj pies jest odstawiony w kąt jak pojawia sie dziecko i tyle. Nie dziwie sie ze pozniej pojawiają sie problemy.
Nie przypisujmy wszystkich do jednego worka!
Bo ja uwielbiałam swoje psa, ale musiałam go oddać, choć chciałam go zatrzymać do końca życia, miała iść na szkolenia, była uczona wszystkiego od małego, jednak to nie wystarczyło...
Miałam dość telefonów od rodziców i teściów "on zagryzie dziecko", " to pies morderca" itd itd było to po kilka razy dziennie, aż podjęłam decyzję.
Do tego było "albo koń, albo pies", "przestaniemy wam pomagać jak ten pies będzie w domu"
Do tej pory jak oglądam zdjęcia Moiry, to łzy mi ciekną.
Stary 2012-01-07, 14:36   #567
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
tak tylko tak mam czasami wątpliwości, że jak zajdę w marcu to w grudniu będę rodzić a wolałabym w styczniu. Ale z drugiej strony mała jest szansa, że uda się za pierwszym razem. Pewnie przez pierwszy miesiąc bardziej na luzie będziemy do tego podchodzić
Mąż się nie rozmyślił? bo chyba dosyć długo go namawiałaś

--
Cześć
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:40   #568
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Bo ja uwielbiałam swoje psa, ale musiałam go oddać, choć chciałam go zatrzymać do końca życia, miała iść na szkolenia, była uczona wszystkiego od małego, jednak to nie wystarczyło...
czyli jednak nie była na żadnym szkoleniu.
Piszesz że była uczona od małego wszystkiego - czyli z małymi dziecmi była też oswojona? co było nie tak?
Czy była przygotowana na to że zjawi sie dziecko w domu?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Miałam dość telefonów od rodziców i teściów "on zagryzie dziecko", " to pies morderca" itd itd było to po kilka razy dziennie, aż podjęłam decyzję.
mieli jakieś przesłanki ku temu? cos tragicznego się wydarzyło?

rozumiem, że miałaś duzy nacisk od rodziny - bardzo przykre,

są psy łatwiejsze i trudniejsze do ułożenia, bywają przypadki "beznadziejne" ale to naparwdę znikomy %.
Zdecydowaną większość psów idzie ułożyć i wielu rzeczy nauczyć
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:07   #569
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31464908]Rozumiem Myślałam, że owulacji nie było, bo nie zauważyłam u Ciebie wzrostu temperatury, a obserwuję Twój wykres To trzymam kciuki za ten cykl [/QUOTE]

Wiem, wiem, ja też na Twój codziennie zaglądam, a po skoku to już się nawet stresuję "oby temp nie spadła, oby nie spadła....."
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-01-07 o 15:08
Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 15:37   #570
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, ja też na Twój codziennie zaglądam, a po skoku to już się nawet stresuję "oby temp nie spadła, oby nie spadła....."
Ja mam tak samo....
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości