|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Chyba tak zrobie, zapisze sie w piątek teraz i pewnie poczekam z tydzień-półorej tygdnia na wizyte
Dziewczyny powiedzcie boli Was podbrzusze i ledzwia? Bo mnie cały czas pobolewa, a oglądałam filmik na mamazone.pl, i ginekolożka mówiła, że tak boli przy poronieniu? |
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Today_Tommorow - Dzięki wielkie, ciekawa jestem jak wyliczą mi ten termin. internetowy kalkulator wylicza na 5 listopada sprawdzimy na ile jest wiarygodny
![]() livdragon - Witaj! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze Poni - Cały czas jestesmy dla tych mężczyzn takie dobre więc czasem trzeba pomarudzić teraz jesteśmy na specjalnych przywilejach co mnie osobiście bardzo cieszy ![]() Mystiquee - ja mam bóle podbrzusza od samego początku, czasem są to tak mocne kłucia że jest mi słabo, naszczęscie trwa to kilka sekund Nie martw się, napewno wszystko będzie dobrze. Wiem że to trudne ale trzeba cierpliwie czekać PS. Już niech ten mój wraca z trasy, bo chcemy oficjalnie mamie razem powiedzieć o tym że będzie babcią. Już widze jej minę
Edytowane przez Pstynia Czas edycji: 2012-03-21 o 20:48 |
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja pierwsza ciąża, wiec panikuje strasznie Wolałabym byc już po wizycie i czuc sie bardziej pewnie... Pstynia a Ty w którym tygodniu jestes? |
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałaś serduszko? Zastanawiam sie nad przyjmowaniem wiekszej dawki kwasu foliowego, bo teraz nie za bardzo mi sie chce jeśc, nie jem żadnych owoców ani warzyw, a chce żeby sie dobrze rozwijało podobno nadmiar wydalany jest z moczem i dziecku nie zagraża A powiedz mi miałaś może bóle głowy na początku ciąży? |
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Mystiquee - mnie też czasem boli i to dość mocno. Macica, jajniki a nawet promieniuje do pleców (lędźwi). Kiedyś w nocy obudził mnie tak straszliwy skurcz, że aż się obudziłam i zwijałam na łóżku przez kilka minut.
To też moja pierwsza ciąża i panikuję okropnie. Wszystko jest dla mnie takie nowe i każdy sygnał niepokoi... Dlatego też zarejestrowałam się na forum, żeby męczyć bardziej doświadczone koleżanki ciążowymi pytaniami |
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam bóle głowy ale teraz juz jest lepiej - początek był niefajny :P
|
|
|
|
#548 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czeeeeść witamy, gratulacje i powodzenia Cytat:
daj znać jak poszła wizytaCytat:
a na "serduszko" idę 10.04 Cytat:
super, że widać już serduszko, ja idę na usg 10.04Cytat:
super, to pewnie wielka ulga, że wszystko jest ok no i gratki za kredyt my będziemy właścicielami za 27 lat ![]() Cytat:
Cytat:
witamy i gratulujemy ![]() Cytat:
Cytat:
aż się wystraszyłam, że coś się stało.... na szczęście chyba wszystko ok
|
|
#549 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A plamieniami się nie przejmuj, jak lekarz mówi, że wszystko OK. Mam znajomą, która właśnie plamiła przez całą ciążę i wszystko z dzidziusiem jest OKCytat:
Także idziemy łeb w łeb![]() Cytat:
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
gusiu, widzę, że masz suwaczek z babystrology - też taki mam - dzidziuś wygląda teraz jak taka mini jaszczureczka
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro idę wieczorem, 1 raz. Nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam nadzieję, że wszystko dobrze.
|
|
#553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mystiquee Nie słyszałam, ale widziałam jak serduszko porusza zarodkiem, dr powiedział ze to bijące serce ![]() Najlepiej jak skonsultujesz z lekarzem to ile powinnas brac kwasu foliowego. Ja bym nie przesadzała, w pierwszym trymestrze o,4 mg to wystarczająca dawka dzienna, ale wiadomo ze zalezy to już od konkretnego przypadku kobiety. A głowa mnie pobolewa raz na jakis czas ale to od zawsze bo jestem niskociśnieniowcem ![]() agasobo - też się cieszę z tego powodu no i życzę powodzenia na USG ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty który masz tydzień Poni? Cytat:
![]() Cytat:
Też mi sie kichnie czasem, ale nic mnie nie ciągnie wtedy Cytat:
Oglądam wszystkie filmiki ciążowe |
||||
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Gusiak23
O kurcze... ale świetny suwaczek pierwszy raz widzę ![]() Powodzonka na USG, pisz nam jutro co i jak ![]() ![]()
Edytowane przez Pstynia Czas edycji: 2012-03-21 o 21:22 |
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim, tak się cieszymy z mężem, jak łosie
![]() W święta zamierzamy powiedzieć rodzince i znajomym, ale będzie szał
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
bo Cię będę do 1 wizyty pilnować
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Oczywiście że napiszę
|
|
#558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tym kichaniem - to jak ja kicham, to aż mnie żebra bolą jak stary żul
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Hmm według ostatniej @ 6 tydzień, według bety 4-5 a ginekolog powiedziała, że skoro na USG nie widać jeszcze zarodka to równie dobrze może być trzeci. Więc........ sama nie wiem hihihi
![]() Ja też oglądam wszystkie możliwe filmiki, czytam artykuły, fora, a potem panikuję. Mąż powiedział, że jak tak dalej będę się nakręcać to mi zabierze laptopa.
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem chce iśc jeszcze raz, żeby zobaczyc czy przyrasta Mam w szufladzie skierowanie na USG i zastanawiam sie czy nie skorzystac, ale pewnie i tak nic nie bedzie widac
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim nowow prztybylym
))wlasnie wrocilam z basenu![]() mystiquee widze ze jestesmy podobne pod tym wzgledem niestety czytam rozne rzeczy na necie sama siebie wyzywam a nie moge przestac i tylko pozniej sie stresuje i wydaje mi sie ze mam takie objawy jak przy poronieniu, tydzien temu narzekalam bo mnie bolalo podbrzusze i to dosc mocno, w tym tyg juz mniej, czasem tylko pobolewa to juz sie martwie czy aby ok bo nie boli paranoja.martwie sie wszytskim, co prawda filmikow zadnych nie ogladam tz tez mnie wyzywa , bo pozniej go zamęczam , że "a co bedzie jesli itd"...grrrrrrrrrrr sama na siebie jestem zła meiadeleite super ze dzidzius sie rozwija jak nalezy i bije serduszko mocno!! ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- a ktory masz tydzien ciazy? |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle od dwóch dni jak wracam z uczelni, biore laptopa, rozkładam łóżko w salonie i leże cały dzień nawet ciuchów nie posprzatałam z podłogi, które leżą już 3 dni ![]() |
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera )))))))
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna no dokładnie masz racje!! Jak boli to źle, a jak przestaje to też źle
A dziś jest mój 4 tydzień i 3 dzień dopiero |
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to chociaz robie se przerwy na zmywanie i robienie jedzenia![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
dobra zobaczylam , ze nei bylas-dla swietego spokoju mzoesz isc zobaczysz dopiero tylko pecherzyk ciązowy ale moze sie uspokoisz ze jest ok i w macicy-ja sie uspokoilam troche
|
||
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie to nie mam apetytu a Wy? Ciekawe co mi tż powie, jak z pracy wróci...mam nadzieje, ze na mnie nie nakrzyczy |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak sobie przeanalizowalam ile i co dzisiaj zjadlam to niezly zestaw
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś o 16.00 jak szłam z busa wzieło na bułke z masłem i pasztetem kogucik
![]() Ale to byłam wygłodniała bo zjadłam tylko drożdzówke o 10 |
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie mogę za wami nadążyć
Tyle już was jest i tyle piszecie że jak wejdę wieczorem to kilka stron mam do nadrobienia .. Zazdroszcze wam że macie tyle czasu na skrobanie na forum... Ja jak znajdę 10 min to jest jakiś cud .. Jutro pierwsza wizyta u ginekologa ,.. trzymajcie kciuki . Z @ wynika że to 7 tydzień.. może zobacże już malutkie słodziutkie kochane...... ...... ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Ale czytałam że trzeba ograniczać w ciąży bo pasztet robi się z wątróbki a ta ma dużo wit A która jest niewskazana w ciąży .. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- A co z nudnościami ? Męczą was ? Mnie własnie wogóle nie .. siostra miała szwagierka też , ogólnie myślałam że zawsze są a u mnie nic ...Niby powinnam się cieszyć..... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki )o pasztecie slyszalam ale jakos mam wstret do pasztetu tak czy siak. czytalam tez o sledziach co mnie zdziwilo ale prawde mowiąc to mnie rozbawilo, bo wszystkie moje znajome jadly sledzie w ciazy )---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- gusiak dopiero zobaczylam Twoj suwaczek-boski!!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

teraz jesteśmy na specjalnych przywilejach co mnie osobiście bardzo cieszy 

podobno nadmiar wydalany jest z moczem i dziecku nie zagraża 

daj znać jak poszła wizyta
super, że widać już serduszko, ja idę na usg 10.04
aż się wystraszyłam, że coś się stało.... na szczęście chyba wszystko ok
W sobotę po dwóch cyklach starań wyszły upragnione dwie kreseczki. W poniedziałek niestety zaczęłam dość intensywnie plamic szybka wizyta u lekarza zakończona całkowitym nakazem leżenia i torbą lekarstw na podtrzymanie... następna wizyta 5 kwietnia (cała wieczność) także jeśli pozwolicie pozaglądam do was troszkę.