Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 20:33   #541
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Chyba tak zrobie, zapisze sie w piątek teraz i pewnie poczekam z tydzień-półorej tygdnia na wizyte

Dziewczyny powiedzcie boli Was podbrzusze i ledzwia?
Bo mnie cały czas pobolewa, a oglądałam filmik na mamazone.pl, i ginekolożka mówiła, że tak boli przy poronieniu?
Stary 2012-03-21, 20:44   #542
Pstynia
Raczkowanie

Today_Tommorow - Dzięki wielkie, ciekawa jestem jak wyliczą mi ten termin. internetowy kalkulator wylicza na 5 listopada sprawdzimy na ile jest wiarygodny

livdragon - Witaj! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Poni - Cały czas jestesmy dla tych mężczyzn takie dobre więc czasem trzeba pomarudzić teraz jesteśmy na specjalnych przywilejach co mnie osobiście bardzo cieszy

Mystiquee - ja mam bóle podbrzusza od samego początku, czasem są to tak mocne kłucia że jest mi słabo, naszczęscie trwa to kilka sekund Nie martw się, napewno wszystko będzie dobrze. Wiem że to trudne ale trzeba cierpliwie czekać

PS. Już niech ten mój wraca z trasy, bo chcemy oficjalnie mamie razem powiedzieć o tym że będzie babcią. Już widze jej minę

Edytowane przez Pstynia
Czas edycji: 2012-03-21 o 20:48
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 20:48   #543
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
Mystiquee - ja mam bóle podbrzusza od samego początku, czasem są to tak mocne kłucia że jest mi słabo, naszczęscie trwa to kilka sekund Nie martw się, napewno wszystko będzie dobrze. Wiem że to trudne ale trzeba cierpliwie czekać

To moja pierwsza ciąża, wiec panikuje strasznie
Wolałabym byc już po wizycie i czuc sie bardziej pewnie...
Pstynia a Ty w którym tygodniu jestes?
Stary 2012-03-21, 20:53   #544
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

To moja pierwsza ciąża, wiec panikuje strasznie
Wolałabym byc już po wizycie i czuc sie bardziej pewnie...
Pstynia a Ty w którym tygodniu jestes?

Moja też pierwsza ciąża więc wiem jaki to wszystko przynosi stres Jestem w 9 tygodniu, dziś po USG.
Stary 2012-03-21, 21:01   #545
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Moja też pierwsza ciąża więc wiem jaki to wszystko przynosi stres Jestem w 9 tygodniu, dziś po USG.
O jak Ci dobrze
Słyszałaś serduszko?
Zastanawiam sie nad przyjmowaniem wiekszej dawki kwasu foliowego, bo teraz nie za bardzo mi sie chce jeśc, nie jem żadnych owoców ani warzyw, a chce żeby sie dobrze rozwijało podobno nadmiar wydalany jest z moczem i dziecku nie zagraża
A powiedz mi miałaś może bóle głowy na początku ciąży?
Stary 2012-03-21, 21:04   #546
Poni
Raczkowanie

Mystiquee - mnie też czasem boli i to dość mocno. Macica, jajniki a nawet promieniuje do pleców (lędźwi). Kiedyś w nocy obudził mnie tak straszliwy skurcz, że aż się obudziłam i zwijałam na łóżku przez kilka minut.
To też moja pierwsza ciąża i panikuję okropnie. Wszystko jest dla mnie takie nowe i każdy sygnał niepokoi... Dlatego też zarejestrowałam się na forum, żeby męczyć bardziej doświadczone koleżanki ciążowymi pytaniami
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:05   #547
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Ja miałam bóle głowy ale teraz juz jest lepiej - początek był niefajny :P
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:06   #548
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Gratuluje serdecznie fasolek
I ja mam termin na listopad mozna dolaczyc?
To moja pierwsza ciaza , mam 34 lata i cos mi sie wydaje ze bede tu najstarsza
Przez pierwsze tygodnie sie cieszylam ze nie mam zadnych objawow procz nabrzmialych piersi i zmeczenia.... i prosze - od poniedzialku mam mdlosci Slaby apetyt - otwieram lodowke czy szafke i wszystko bleee. Jedynie banany, pomarancze, ananas i paluszki slone mi smakuja aaa i sernik z truskawkami
Teraz nabralam smaka na takie ziemniaczki z mizeria
albo z buraczkami trzeba ugotowac

pozdrawiam wszystkie mamusie

czeeeeść witamy, gratulacje i powodzenia

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam.
Jeśli wszystko dobrze sie skończy będę mamusią listopadową.
W październiku zeszłego roku ciąża obumarła zakończona łyżeczkowaniem W sobotę po dwóch cyklach starań wyszły upragnione dwie kreseczki. W poniedziałek niestety zaczęłam dość intensywnie plamic szybka wizyta u lekarza zakończona całkowitym nakazem leżenia i torbą lekarstw na podtrzymanie... następna wizyta 5 kwietnia (cała wieczność) także jeśli pozwolicie pozaglądam do was troszkę.
Mam już dwu i pół letnią córcie- ciąża przebiegła książkowo.....
cześć, 3mam kciuki i powodzenia daj znać jak poszła wizyta

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy powinnam pójśc na pierwszą wizyte do lekarza? Według ostatniej miesiączki jest dziś 4 tydzień i 3 dzień?
Chyba zapisze sie na przyszły tydzień, bo jakoś tak wole, żeby jednak lekarz mnie zobaczył. Co myślicie o tym?
hej, ja nie mogłam wytrzymać i musiałam mieć potwierdzenie, że coś tam jest - jak poszłam to od zapłodnienia było około 19 dni, a wg okresu 5ty tydzień. serduszka jeszcze nie było widać, ale była jakaś biała otoczka, która jest bardzo ważna. no i ta wizyta mnie tak trochę uspokoiła.
a na "serduszko" idę 10.04

Cytat:
Cześć Dziś po USG, 9tydzień i dopisek o widocznej czynności serduszka. Za tydzień wizyta i dokładne określenie terminu Od kilku dni mam wieczorne mdłości i nie mogę patrzec na mięso. Okropne uczucie, już myslałam że mi obejdzie się bez mdłości itp. Wahania nastrojów nie do zniesienia, mam takie dni że sama mam siebie dosyć bo wszystko jest źle. Narzeczony mnie pyta tylko jak to możliwe że płacze a za 5min. mam paniczny atak śmiechu.
Co do imion to ja wybrałam już Lilianę i Alicję, a narzeczony wymyślił Łukasza

Pozdrowienia dla wszystkich mam
super, że widać już serduszko, ja idę na usg 10.04

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie pisałam, bo od czwartku żyłam w strasznym napięciu - praktycznie cały czas plamię.
Dzis byłam na USG i... wszystko jest dobrze! Maluszek ma 8 mm, serduszko bije z częstotliwością 122 u/min, widziałam!
Lekarz powiedział, że pływa sobie i dobrze mu jest
Usłyszałam że właśnie czasem tak się zdarza, że kobieta plami, nieraz i przez całą ciążę.
Boże, jaki kamień z serca... trudno to wyrazić. Szkoda tylko tego tygodnia nerwów, mam nadzieje, że to nie zaszkodziło...

PS. Dostaliśmy również kredyt i juz za 30 lat będziemy właścicielami pięknego mieszkania
super, to pewnie wielka ulga, że wszystko jest ok

no i gratki za kredyt my będziemy właścicielami za 27 lat

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Witam Babeczki i mnie można dopisać Luiza l31 tp 2.11.2012

Miło do was dołączyć.
hejka

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Zarejestrowałam się tutaj z powodu tego wątku. Podobają mi się Wasze pogaduszki i postanowiłam do Was dołączyć.
Może coś o sobie.....

Mam 30 lat. Ostatnią @ miałam 10.02. Tydzień temu zrobiłam test - dwie krechy! Od razu na betę - wynik: ciąża Poszłam na USG, ale lekarka jeszcze nic nie widziała. Kazała przyjść za tydzień (czyli jutro) i wtedy poszukamy zarodeczka - może będzie już coś widać.

Trzymajcie kciuki, żebym wreszcie go zobaczyła!!!

To moja pierwsza ciąża i przeżywam ją jak "mrówka okres"

Co do objawów, to mam lekkie mdłości (ale da się je przeżyć), jestem senna i taka.... rozbita wewnętrznie. Często boli mnie głowa i bywam nieznośna dla męża

Pozdrawiam i gratuluję! (mój termin wg OM to 14.11.2012)
cześć witamy i gratulujemy powodzenia
Cytat:
Chyba tak zrobie, zapisze sie w piątek teraz i pewnie poczekam z tydzień-półorej tygdnia na wizyte

Bo mnie cały czas pobolewa, a oglądałam filmik na mamazone.pl, i ginekolożka mówiła, że tak boli przy poronieniu?
hej, ja akurat jak miałam poronienie to mnie nic nie bolało - po prostu przeszły mi wszystkie objawy ciąży

Cytat:
Today_Tommorow - Dzięki wielkie, ciekawa jestem jak wyliczą mi ten termin. internetowy kalkulator wylicza na 5 listopada sprawdzimy na ile jest wiarygodny

ja dzisiaj jak kichnęłam, to mi się wszystkie flaki wywróciły aż się wystraszyłam, że coś się stało.... na szczęście chyba wszystko ok

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:08   #549
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a z ktorego??ja z 12

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------
ja z 21

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam.
Jeśli wszystko dobrze sie skończy będę mamusią listopadową.
W październiku zeszłego roku ciąża obumarła zakończona łyżeczkowaniem W sobotę po dwóch cyklach starań wyszły upragnione dwie kreseczki. W poniedziałek niestety zaczęłam dość intensywnie plamic szybka wizyta u lekarza zakończona całkowitym nakazem leżenia i torbą lekarstw na podtrzymanie... następna wizyta 5 kwietnia (cała wieczność) także jeśli pozwolicie pozaglądam do was troszkę.
Mam już dwu i pół letnią córcie- ciąża przebiegła książkowo.....
Trzymam kciuki za spokojną ciążę

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie pisałam, bo od czwartku żyłam w strasznym napięciu - praktycznie cały czas plamię.
Dzis byłam na USG i... wszystko jest dobrze! Maluszek ma 8 mm, serduszko bije z częstotliwością 122 u/min, widziałam!
Lekarz powiedział, że pływa sobie i dobrze mu jest
Usłyszałam że właśnie czasem tak się zdarza, że kobieta plami, nieraz i przez całą ciążę.
Boże, jaki kamień z serca... trudno to wyrazić. Szkoda tylko tego tygodnia nerwów, mam nadzieje, że to nie zaszkodziło...
Jeśli można poproszę o dopisanie mnie do listy mamus listopadowych. Edyta, 31 l, termin porodu 10 listopada

PS. Dostaliśmy również kredyt i juz za 30 lat będziemy właścicielami pięknego mieszkania
ale super, ja też bym chciała już coś zobaczyć. Ale muszę do jutra wytrzymaćA plamieniami się nie przejmuj, jak lekarz mówi, że wszystko OK. Mam znajomą, która właśnie plamiła przez całą ciążę i wszystko z dzidziusiem jest OK

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Zarejestrowałam się tutaj z powodu tego wątku. Podobają mi się Wasze pogaduszki i postanowiłam do Was dołączyć.
Może coś o sobie.....

Mam 30 lat. Ostatnią @ miałam 10.02. Tydzień temu zrobiłam test - dwie krechy! Od razu na betę - wynik: ciąża Poszłam na USG, ale lekarka jeszcze nic nie widziała. Kazała przyjść za tydzień (czyli jutro) i wtedy poszukamy zarodeczka - może będzie już coś widać.

Trzymajcie kciuki, żebym wreszcie go zobaczyła!!!

To moja pierwsza ciąża i przeżywam ją jak "mrówka okres"

Co do objawów, to mam lekkie mdłości (ale da się je przeżyć), jestem senna i taka.... rozbita wewnętrznie. Często boli mnie głowa i bywam nieznośna dla męża

Pozdrawiam i gratuluję! (mój termin wg OM to 14.11.2012)
Witaj, ale mamy podobnie, ja miałam ostatnio @ 9.02 Także idziemy łeb w łeb

Cytat:

Mysti, Ty nie oglądaj i nie czytaj głupot!!!!!!! Musi być wszystko dobrze Pójdziesz do gina to indywidualnie Cię zbada i będzie wszystko jasne. A tak to tylko się niepotrzebnie stresujesz
Stary 2012-03-21, 21:11   #550
agasobo
Zadomowienie

gusiu, widzę, że masz suwaczek z babystrology - też taki mam - dzidziuś wygląda teraz jak taka mini jaszczureczka

Antek 18.11.2012
Stary 2012-03-21, 21:12   #551
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

Witaj, ale mamy podobnie, ja miałam ostatnio @ 9.02 Także idziemy łeb w łeb
Ale fajnie
A byłaś już na USG? Widać zarodeczek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:15   #552
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
gusiu, widzę, że masz suwaczek z babystrology - też taki mam - dzidziuś wygląda teraz jak taka mini jaszczureczka
no, właśnie podoba mi się, że można zobaczyć jak dzidzia wygląda. Niby taka wizualizacja, ale jak cieszy

Cytat:
Ale fajnie
A byłaś już na USG? Widać zarodeczek?
jutro idę wieczorem, 1 raz. Nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Stary 2012-03-21, 21:16   #553
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:
O jak Ci dobrze
Słyszałaś serduszko?
Zastanawiam sie nad przyjmowaniem wiekszej dawki kwasu foliowego, bo teraz nie za bardzo mi sie chce jeśc, nie jem żadnych owoców ani warzyw, a chce żeby sie dobrze rozwijało podobno nadmiar wydalany jest z moczem i dziecku nie zagraża
A powiedz mi miałaś może bóle głowy na początku ciąży?

Mystiquee

Nie słyszałam, ale widziałam jak serduszko porusza zarodkiem, dr powiedział ze to bijące serce
Najlepiej jak skonsultujesz z lekarzem to ile powinnas brac kwasu foliowego. Ja bym nie przesadzała, w pierwszym trymestrze o,4 mg to wystarczająca dawka dzienna, ale wiadomo ze zalezy to już od konkretnego przypadku kobiety.
A głowa mnie pobolewa raz na jakis czas ale to od zawsze bo jestem niskociśnieniowcem

agasobo - też się cieszę z tego powodu no i życzę powodzenia na USG
Stary 2012-03-21, 21:17   #554
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mystiquee - mnie też czasem boli i to dość mocno. Macica, jajniki a nawet promieniuje do pleców (lędźwi). Kiedyś w nocy obudził mnie tak straszliwy skurcz, że aż się obudziłam i zwijałam na łóżku przez kilka minut.
To też moja pierwsza ciąża i panikuję okropnie. Wszystko jest dla mnie takie nowe i każdy sygnał niepokoi... Dlatego też zarejestrowałam się na forum, żeby męczyć bardziej doświadczone koleżanki ciążowymi pytaniami
O to mamy tak samo
A Ty który masz tydzień Poni?
Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Ja miałam bóle głowy ale teraz juz jest lepiej - początek był niefajny :P
Mam nadzieje, że przejdzie mi...do tego jeszcze mi temperatura spadła przez ten ból głowy chyba, bo cały dzień i całą noc mnie bolała
Cytat:
hej, ja akurat jak miałam poronienie to mnie nic nie bolało - po prostu przeszły mi wszystkie objawy ciąży

ja dzisiaj jak kichnęłam, to mi się wszystkie flaki wywróciły aż się wystraszyłam, że coś się stało.... na szczęście chyba wszystko ok
Musi byc ok!!
Też mi sie kichnie czasem, ale nic mnie nie ciągnie wtedy
Cytat:
Mysti, Ty nie oglądaj i nie czytaj głupot!!!!!!! Musi być wszystko dobrze Pójdziesz do gina to indywidualnie Cię zbada i będzie wszystko jasne. A tak to tylko się niepotrzebnie stresujesz
Eee no tak jakoś sie stresuje no
Oglądam wszystkie filmiki ciążowe
Stary 2012-03-21, 21:17   #555
Pstynia
Raczkowanie

Gusiak23

O kurcze... ale świetny suwaczek pierwszy raz widzę
Powodzonka na USG, pisz nam jutro co i jak

Edytowane przez Pstynia
Czas edycji: 2012-03-21 o 21:22
Stary 2012-03-21, 21:22   #556
meiadeleite
Raczkowanie

Dziękuję Wam wszystkim, tak się cieszymy z mężem, jak łosie
W święta zamierzamy powiedzieć rodzince i znajomym, ale będzie szał
Stary 2012-03-21, 21:23   #557
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
bo Cię będę do 1 wizyty pilnować

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Gusiak23

O kurcze... ale świetny suwaczek pierwszy raz widzę
Powodzonka na USG, pisz nam jutro co i jak
no, super jest Oczywiście że napiszę
Stary 2012-03-21, 21:26   #558
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
no, właśnie podoba mi się, że można zobaczyć jak dzidzia wygląda. Niby taka wizualizacja, ale jak cieszy

jutro idę wieczorem, 1 raz. Nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam nadzieję, że wszystko dobrze.
3mam kciuki, na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
O to mamy tak samo

Mam nadzieje, że przejdzie mi...do tego jeszcze mi temperatura spadła przez ten ból głowy chyba, bo cały dzień i całą noc mnie bolała

Musi byc ok!!
Też mi sie kichnie czasem, ale nic mnie nie ciągnie wtedy

łatwo mówić nie stresuj się... ja to prawie po ścianach chodziłam, póki nie zrobiłam bety i nie poszłam na usg. u Ciebie też będzie wszystko ok, zobaczysz
a z tym kichaniem - to jak ja kicham, to aż mnie żebra bolą jak stary żul

Antek 18.11.2012
Stary 2012-03-21, 21:29   #559
Poni
Raczkowanie

Cytat:
O to mamy tak samo
Hmm według ostatniej @ 6 tydzień, według bety 4-5 a ginekolog powiedziała, że skoro na USG nie widać jeszcze zarodka to równie dobrze może być trzeci. Więc........ sama nie wiem hihihi

Ja też oglądam wszystkie możliwe filmiki, czytam artykuły, fora, a potem panikuję. Mąż powiedział, że jak tak dalej będę się nakręcać to mi zabierze laptopa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:31   #560
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
łatwo mówić nie stresuj się... ja to prawie po ścianach chodziłam, póki nie zrobiłam bety i nie poszłam na usg. u Ciebie też będzie wszystko ok, zobaczysz
a z tym kichaniem - to jak ja kicham, to aż mnie żebra bolą jak stary żul
No właśnie a na bete ide dopiero w piątek
A potem chce iśc jeszcze raz, żeby zobaczyc czy przyrasta
Mam w szufladzie skierowanie na USG i zastanawiam sie czy nie skorzystac, ale pewnie i tak nic nie bedzie widac
Stary 2012-03-21, 21:33   #561
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej wszystkim nowow prztybylym))wlasnie wrocilam z basenu

mystiquee widze ze jestesmy podobne pod tym wzgledem niestety czytam rozne rzeczy na necie sama siebie wyzywam a nie moge przestac i tylko pozniej sie stresuje i wydaje mi sie ze mam takie objawy jak przy poronieniu, tydzien temu narzekalam bo mnie bolalo podbrzusze i to dosc mocno, w tym tyg juz mniej, czasem tylko pobolewa to juz sie martwie czy aby ok bo nie boli
paranoja.
martwie sie wszytskim, co prawda filmikow zadnych nie ogladam tz tez mnie wyzywa , bo pozniej go zamęczam , że "a co bedzie jesli itd"...grrrrrrrrrrr sama na siebie jestem zła
meiadeleite super ze dzidzius sie rozwija jak nalezy i bije serduszko mocno!!

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
No właśnie a na bete ide dopiero w piątek
A potem chce iśc jeszcze raz, żeby zobaczyc czy przyrasta
Mam w szufladzie skierowanie na USG i zastanawiam sie czy nie skorzystac, ale pewnie i tak nic nie bedzie widac
a ktory masz tydzien ciazy?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 21:33   #562
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Hmm według ostatniej @ 6 tydzień, według bety 4-5 a ginekolog powiedziała, że skoro na USG nie widać jeszcze zarodka to równie dobrze może być trzeci. Więc........ sama nie wiem hihihi

Ja też oglądam wszystkie możliwe filmiki, czytam artykuły, fora, a potem panikuję. Mąż powiedział, że jak tak dalej będę się nakręcać to mi zabierze laptopa.
O matko ale jesteśmy zdziczałe
Ja w ogóle od dwóch dni jak wracam z uczelni, biore laptopa, rozkładam łóżko w salonie i leże cały dzień nawet ciuchów nie posprzatałam z podłogi, które leżą już 3 dni
Stary 2012-03-21, 21:35   #563
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

mi tez chcial mój zabrac ale sam mi go podarowal wiec mu odrzekłam, ze
kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera)))))))

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:35   #564
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Czarna no dokładnie masz racje!! Jak boli to źle, a jak przestaje to też źle

A dziś jest mój 4 tydzień i 3 dzień dopiero
Stary 2012-03-21, 21:37   #565
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
O matko ale jesteśmy zdziczałe
Ja w ogóle od dwóch dni jak wracam z uczelni, biore laptopa, rozkładam łóżko w salonie i leże cały dzień nawet ciuchów nie posprzatałam z podłogi, które leżą już 3 dni
o boshe ejstes gorsza odemnie ja to chociaz robie se przerwy na zmywanie i robienie jedzenia

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Czarna no dokładnie masz racje!! Jak boli to źle, a jak przestaje to też źle

A dziś jest mój 4 tydzień i 3 dzień dopiero
a bylas juz na usg?

dobra zobaczylam , ze nei bylas-dla swietego spokoju mzoesz isc zobaczysz dopiero tylko pecherzyk ciązowy ale moze sie uspokoisz ze jest ok i w macicy-ja sie uspokoilam troche
Stary 2012-03-21, 21:38   #566
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
o boshe ejstes gorsza odemnie ja to chociaz robie se przerwy na zmywanie i robienie jedzenia
Ja też zrobiłąm sobie przerwę od leżenia na zrobienie kawy
Ale ogólnie to nie mam apetytu a Wy?
Ciekawe co mi tż powie, jak z pracy wróci...mam nadzieje, ze na mnie nie nakrzyczy
Stary 2012-03-21, 21:45   #567
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zrobiłąm sobie przerwę od leżenia na zrobienie kawy
Ale ogólnie to nie mam apetytu a Wy?
Ciekawe co mi tż powie, jak z pracy wróci...mam nadzieje, ze na mnie nie nakrzyczy
ja niby nie mam ale ciagle jem.ale w zeszlym tyg mialam wiekszy
jak tak sobie przeanalizowalam ile i co dzisiaj zjadlam to niezly zestaw
Stary 2012-03-21, 21:51   #568
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Mnie dziś o 16.00 jak szłam z busa wzieło na bułke z masłem i pasztetem kogucik
Ale to byłam wygłodniała bo zjadłam tylko drożdzówke o 10
Stary 2012-03-21, 22:12   #569
DeKajka
Zakorzenienie

Dziewczyny nie mogę za wami nadążyć
Tyle już was jest i tyle piszecie że jak wejdę wieczorem to kilka stron mam do nadrobienia .. Zazdroszcze wam że macie tyle czasu na skrobanie na forum... Ja jak znajdę 10 min to jest jakiś cud ..

Jutro pierwsza wizyta u ginekologa ,.. trzymajcie kciuki . Z @ wynika że to 7 tydzień.. może zobacże już malutkie słodziutkie kochane......
...... serduszko

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Mnie dziś o 16.00 jak szłam z busa wzieło na bułke z masłem i pasztetem kogucik
Ale to byłam wygłodniała bo zjadłam tylko drożdzówke o 10
Pasztecik kogucik .. mmm.. smaka mi zrobiłaś ..
Ale czytałam że trzeba ograniczać w ciąży bo pasztet robi się z wątróbki a ta ma dużo wit A która jest niewskazana w ciąży ..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A co z nudnościami ? Męczą was ? Mnie własnie wogóle nie .. siostra miała szwagierka też , ogólnie myślałam że zawsze są a u mnie nic ...Niby powinnam się cieszyć.....

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

Nie strasz bo mnie czasem tak zakują jajniki i złapie skurcz że można się posikać .. ale czytałam że to normalne .. normalne ? matko ! normalne ..?

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 22:21   #570
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mogę za wami nadążyć
Tyle już was jest i tyle piszecie że jak wejdę wieczorem to kilka stron mam do nadrobienia .. Zazdroszcze wam że macie tyle czasu na skrobanie na forum... Ja jak znajdę 10 min to jest jakiś cud ..

Jutro pierwsza wizyta u ginekologa ,.. trzymajcie kciuki . Z @ wynika że to 7 tydzień.. może zobacże już malutkie słodziutkie kochane......
...... serduszko

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

trzymam kciuki)za wizyte

o pasztecie slyszalam ale jakos mam wstret do pasztetu tak czy siak.
czytalam tez o sledziach co mnie zdziwilo ale prawde mowiąc to mnie rozbawilo, bo wszystkie moje znajome jadly sledzie w ciazy)

Pasztecik kogucik .. mmm.. smaka mi zrobiłaś ..
Ale czytałam że trzeba ograniczać w ciąży bo pasztet robi się z wątróbki a ta ma dużo wit A która jest niewskazana w ciąży ..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A co z nudnościami ? Męczą was ? Mnie własnie wogóle nie .. siostra miała szwagierka też , ogólnie myślałam że zawsze są a u mnie nic ...Niby powinnam się cieszyć.....

trzymam kciuki)

o pasztecie slyszalam ale jakos mam wstret do pasztetu tak czy siak.
czytalam tez o sledziach co mnie zdziwilo ale prawde mowiąc to mnie rozbawilo, bo wszystkie moje znajome jadly sledzie w ciazy)

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nie strasz bo mnie czasem tak zakują jajniki i złapie skurcz że można się posikać .. ale czytałam że to normalne .. normalne ? matko ! normalne ..?
mnie tez kluja czasem i podbrzusze ale tak juz mniej duzo. tydzien temu to naprawde lezalam i marudzilam bo bolalo jak jasna chole...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

gusiak dopiero zobaczylam Twoj suwaczek-boski!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości