|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
trzymam kciuki jednak żeby coś się u ciebie ruszyło bo wiem ze to czekanie jest męczące ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- gorąca kąpiel próbowałam też, a masaże to o jakie chodzi dokładnie?
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Sernik-wg mnie najprostszy
Ciasto: 3szkl mąki 0,5szkl cukru no chyba że wolisz słodsze to więcej 1margaryna lub 1 masło 3żółtka, 1jajko całe proszek do pieczenia-daję na oko wyrabiasz ciasto i wylepiasz na blachę Masa serowa: wiadereczko sera- ja inngo nie daję,jak chcesz możesz spróbować ze zwykłym kostkowym. Ale włoszczowski wg mnie jest najlepszy i pownien być u Ciebie 6-8jaj 2budynie śmietankowe albo waniliowe a jak nie masz to pół szklanki mąki ziemniaczanej-na jedno wyjdzie aromat śmietankowy albo waniliowy-kilka kropli. może być też cytrynowy 0,5szkl cukru pudru pól kostki margaryny troche cukru waniliowego. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym żeby masa była taka puszysta. potem dodawaj po 1 żółtku.dobrze utrzyj. dodawaj po łyżce masę serową, potem budynie i aromat.Do tego momentu możesz to robotem robić. Potem ubij pianę z tych białek. i jak ubijesz to dodaj do masy i mieszaj ale łyżką i delikatnie żeby masa nie siadła. Wyłóż ją na ciasto. Piecz ok 50minut. potem jakby Ci się chciało to możesz ubic ze 4-5białek i tą pianę wyłożyć na wierzch i zapiekać jeszcze przez 15min. a między ciasto a masę możesz posypać kakao albo rozsmarować jakiś dżem,to potem jak będziesz kroić to fajnie będzie wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
ja od tygodnia codzień je robię,a nuż pomoże...
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam tę moją kolację, na którą wczoraj narobiłyście mi ochoty ![]() Nastałam się przy patelni, że szok, ale jaka pyszność ![]()
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca fajny masz podpis
a ewelinkowy suwaczek niestety już się zrobił ERROR
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za duzo jak na moją głowę.. ja po prostu nie wyobrażam sobie kobiety która 2tyg przenosi i nic z tym nie robią.. Przecież ponoć im dłużej dziecko się przenosi tym dla niego gorzej,bo i łożysko już jest do du.. i dziecka nie odżywia i wody się mogą zrobić zielone a to ponoć też źle świadczy.... Pewnie że nie wymusisz,no ale przyznaj,że dziwne to jest i tyle...Bo i Natka i Monia pisały że u nich też są wywoływania.a u Ciebie w przychodni jakiś bunt...
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja taki mleczny rzadki dosyc sluz mam od kilku tygodni na początku się wystraszyłamże wody się sączą ale gin powiedział że nie i jak w lusterko spojrzałam to widziałam białą wydzielinę . z tym że u każdego to może byc cos innego
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#549 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie, że wszystko u Was ok! Cytat:
![]() o jak fajnie Cię tu znowu widzieć! świetnie, że wszystko u Was dobrze! że spojenie jednak się nie rozeszło ![]() Filipkowi trzeba dać trochę czasu na oswojenie się z nową sytuacją a na pewno będzie dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() Ja za to pół ciąży praktycznie przeleżałam, no i ten krążek, to może mnie ominie przeterminowanie... Cytat:
jakoś tak bardziej mi się podoba ten miesiąc ![]() Idę sobie zrobić jakąś kolację... mam kiołbasę podwawelską to ją sobie przygriluję z cebulką
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Co do przepisu na tiramisu, to ja ten robiłam:
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE: Najpierw robimy kawę. Dobrą jakościowo kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Czekamy aż ostygnie do temperatury pokojowej. W dużej misce łączymy ser, cukier i 2 łyżki amaretto, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Mikserem ubijamy schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy z mascarpone. Biszkopty maczamy w kawie z dodatkiem 2 łyżek amaretto. Biszkopty układamy na dnie kwadratowej formy o boku 20 cm, na nich połowę masy, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę namoczonych biszkoptów, resztę masy serowej i posypujemy kakao. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Czasem tylko piekłam biszkopta, żeby nie był taki zupełnie bez pieczenia....ale z biszkoptami jest naprawdę fajny.... Czasem też robiłam wersję w pucharkach... |
|
|
|
#551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na razie bez zbytnich może efektów,ale moze jakbym nie spróbowała to szyjka nadal by się opierała![]() Karolca a co po 19? bo jakąś groźbę wyczuwam albo rano dziś mówi do brzucha: "Dziecko drogie zobacz jaka ładna pogoda,wyszedłbyś,no" a do mnie:"jak poczujesz że rękę wystawił to mi mów. Złapię i wyciągnę.Nie będzie gówniarz sobie z ojca zartów robił" żeby nie było T nie jest sadystą-ma tylko takie poczucie humoru dziwne
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Balbinko mam nadzieje ze to usg troche przesadzone i jednak wszystko bedzie dobrze.
Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie ruszylo. Co do stymulacji sutków to u mnie dziala tak ze troche mi sie brzuch napina i tyle, ale moze jutro z TZ postymulujemy dluzej i beda lepsze efekty ![]() Claudia to spotkanie z dzidzia tuz tuz super![]() Dziewczyny ja was prosze trzymajcie kciuki zebym urodzila do 1 kwietnia,oraz zebym nie urodzila w tym tygodniu, bo chcialabym odebrac wyniki tego posiewu, bo naczytalam sie opowiesci kobiet które tego posiewu nie miały ,a miały bakterie i o skutkach dla dziecka, takze wolalabym wiedziec i zeby jednak nic tam nie wyszlo a boje sie ze moze cos wyjsc , bo od dwoch lat wciaz mialam zapalenia pecherza i pochwy, teraz to juz sie wszystkiego boje , jestem jednym wielkim strachem![]() Rybka wspolczuje Ci tych hemoroidów miejmy nadzieje ze twoja dzidzia lada chwila zdecyduje opuscic brzuszek, bo w sumie najwyzsza pora![]() Mam taka ochote na naleśniki ,ze gdyby nie TZ to bym poszla sobie usmażyc, ale jemu przeszkadza ze na noc "zasmrodze" mieszkanie, wiec moze jakos wytrzymam do jutra.
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałabym (wiem, chciec sobie mogę) aby przyszła na świat przed moimi urodzinami.Ja Ewellince też powtarzam "Zobacz jaka piękna pogoda, słoneczko ładnie świeci, grzeje..." ale ona ma to w nosie... naprawiłam suwaczek
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i TŻ w sumie też. Tylko ja jestem bardzo cierpliwa i wyrozumiała, mąż - nie.Damy sobie radę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczysz i mąż się cierpliwości i wyrozumiałości nauczy przy Ewelince... Nie takich choleryków dzieci do pionu ustawiały
pękł mi znów rozstęp,no!!
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/S...-indukcja.html To wcale nie jest najlepsze rozwiazanie, czasami napewno nieuniknione, ale ja tam wole juz sie tydzien , nawet 11 dni (odpukac, tfu, tfu) przeterminowac niz miec wywolywany porod, jakos sie tego boje
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm czyli w zasadzie masaż szyjki to już jest wywoływanie bo tam piszą o odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego,a właśnie na tym masaż polega.. czyli w tutaj to też jest popularne... A mają się za takich pro natura
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
desia, jak u mnie nic się nie ruszy, też mnie to czeka... zaraz 42 tydzień
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za kciuki i wsparcie
Balbinko, a czy Moniahan i natka nie mowily o masazu szyjki? Bo nie pamietam, zeby mowily o innym wywolywaniu, ale byc moze przeoczylam... tak czy siak one urodzily terminowo, wiec to juz nie ma znaczenia. Moze glupi przyklad podam, bo z TV, ale wczoraj jak ogladalam Porodowke, to rodzila wlasnie dziewczyna ktora byla 13 czy 14 dni po terminie. A jakby nie patrzec, to jest to program o porodach z Wlk. Brytani, wiec mysle ze jednak jest to tutaj norma. To moze tylko Tobie sie lepiej trafilo Chociaz tak jak mowisz, niewiadomo co jest lepsze w tym przypadku.
|
|
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wtedy będę już gotowa na poród może i któraś ma ogólnie chce zrobić jakiegoś torta + ciacho na urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj już za późno chyba
|
|||
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowa pora i...
MoniaHan, gratuluje ![]()
|
#563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja się boję oglądać porodówki... Boję się widoku tych kobiet tej krwi tej całej rzezi jak ja to mówię... bardzo to strasznie wygląda???
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka dziękuję za przepis na sernik
![]() karolca Ty i TŻ jesteście Rybami? |
|
|
|
#565 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kciuki trzymać będę a jeśli chodzi o paciorkowca to się nie stresuj jak coś bo podobno jak nie ma się wyników to profilaktycznie podają lekCytat:
![]() Cytat:
jakoś 21 to za blisko dla mnie![]() sex, intensywne sprzątanie, spacerki, kąpiele i nie wiem co jeszcze ![]() herbatek i olejków nie zakupiłam więc nie używam
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taką nadzieję bo nie chce urodzić w urodziny i chce zjeść ten cholerny tort !! a jak się wkurzę to zamiast zrobić kupie ![]() szczerze to ja się boję wywoływać boję się tego bólu, porodu, wszystkiego...
|
|
|
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz juz sie nie nastawiam na to szczerze mowiac.Ja tez sie balam ogladac Porodowke, wczoraj obejrzalam pierwszy raz caly odcinek- akurat zaczely sie nowe. Nie bylo tam zadnej krwi, nie pokazywali krocza ani nic, bardziej cale to przygotowanie, podawanie znieczulen, mezow no i krzyczace kobiety Ale kochana jak sie oglada takie cos pod koniec ciazy, to nie sposob sie nie poplakac, te emocje po prostu tak sie udzielaja, ze sie nie da spokojnie siedziec. I ci placzacy tatusiowie... Chcialam tez obejrzec z tego wzgledu, zeby wiedziec mniej wiecej jak to u nas wyglada.---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() Po godzinie mialy bysmy zdarte sutki a o nastepnym masazu nie chcialy slyszec... wiec nie wiem jak to ma dzialac Moje sa teraz wrazliwe na dotyk, wiec nastepnego dnia mialabym chyba 2 strupy |
||
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Monika a Ty masz rozstępy? jak nie to się nie stresuj,bo już nie zdązysz nawet wyhodować takich co by Ci pękały
![]() Rybka nie mam możliwości obejrzenia Porodówki,ale włączyłam sobie jakiś filmki o porodzie w Midwifery Unit i powiem Ci że się popłakałam.. Miałaś rację-to już nie rusza w ten sam sposób jak dawniej,ze "błe" i "o matko"... Tylko jakos tak wzrusza.... ale ja płaczek jestem to nic dziwnego
|
#569 | |||||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do gosci to cie podziwiam.Znajac siebie nie zgodzilabym sie,zeby ktos obcy byl w domu przez dwa tyg przynajmniej po porodzie. Cytat:
Cytat:
No i oby sie ruszylo samo! ![]() Fajnie,ze sie odezwalas. Zastanawialysmy sie co u ciebie. Nie dziwie ci sie,ze czasu brak przy dwoch szkrabach,w tym jednym zazdrosnym.Mysle,ze Filipek oswoi sie w koncu z sytuacja,potrzebuje tylko czasu. Trzymajcie sie! Cytat:
![]() No i niedlugo bedziesz witac swoje malenstwo,super! Cytat:
(czego oczywiscie nie chcialam)Cytat:
Cytat:
Szkoda,ze hemoroidy sie przypetaly! Cytat:
Cytat:
My tu wcale nie mamy tych badan,wiec prosze bez takich opowiesci! A kiedys tez tego nie robili i jakos nie slyszalo sie,zeby cos zlego dzialo sie z tego powodu.Ja w pierwszej ciazy nie wiedzialam o czyms takim.Teraz wiem,ale tutaj i tak nie robia.
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uwierz mi, ze jak juz cos sie zacznie, to zapomnisz o strachu... a potem zapomnisz o bolu ja bolu balam sie zarowno przed pierwszym jak i drugim porodem... i pewnie jak los da, to i bede sie bac przed trzecim ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Pozalilam sie poloznej i dostalam recepte na masc
W koncu i na mnie przyjdzie czas...

ja od tygodnia codzień je robię,a nuż pomoże...

za duzo jak na moją głowę.. ja po prostu nie wyobrażam sobie kobiety która 2tyg przenosi i nic z tym nie robią.. Przecież ponoć im dłużej dziecko się przenosi tym dla niego gorzej,bo i łożysko już jest do du.. i dziecka nie odżywia i wody się mogą zrobić zielone a to ponoć też źle świadczy.... 

Dziś była pani doktor bo martwiło nas jej dziwne oddychanie, myśleliśmy że się przeziębiła, ale jest wszystko w porządku. Pani doktor powiedziała, że jest śliczną i zdrową dziewczynką 

dobre wieści 

miejmy nadzieje ze twoja dzidzia lada chwila zdecyduje opuscic brzuszek, bo w sumie najwyzsza pora
To ja nie wiem jak ono będzie wyglądać w ubrankach 0-3msc.. Płci okreslić nie mogła (a może nie chciała