|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Dot.: Zielone w³osy
Dok³adnie.
Wiele razy u¿ywa³am tej farby i zawsze wychodzi³ piêkny blond.Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
Oznaczenia w Kolestonie /0 = naturalny /1 = popielaty /2 = matowy /3 = z³oty /4 = miedziany/czerwony /5 = mahoniowy /6 = fioletowy /7 = br±zowy /8 = per³owy(du¿o niebieskiego) /9- cendre (srebrzysty popiel?) Przyk³adowo mixton Kolestonu 0/28 daje morski odcieñ, a samo 0/88 intensywnie niebieski (granatowy), przynajmniej takie efekty widzia³am na na fotkach. Po tym mo¿na przypuszczaæ, ¿e dwójka kolestonowa ma w sobie zieleñ. Palety Kolestonu (bo s± ró¿ne)niestety s± myl±ce przyk³adowo 12/96 daje ró¿ow±-fioletow± po¶wiatê, której nie widaæ w palecie W klasycznej klasyfikacji g³êbi koloru zwykle wygl±da to tak 0/ - naturalny 1/popielaty 2/ opalizuj±cy 3/ - z³ocisty 4/- miedziany 5- mahoniowy 6- czerwony 7 - metaliczny/matowy/ br±zowy 8- per³owy Znalaz³am informacjê, ¿e w 7-mkach dominuje zielony pigment. Mi te¿ wyszed³ po 12/22 glon jak cassie91910, a robi³am tylko odrosty z marginesem. Cieplejsze w³osy z ty³u g³owy glona nie za³apa³y, jedynie siê och³odzi³y. Przed matowym blondem 12/22 ostrzega³a mnie kiedy¶ Blondbunny i w sumie s³usznie jak siê okaza³o. Chyba nie jest to zbyt popularny odcieñ, z tego co widzê. W hurtowni, do której chodzê 12/89 czy 12/11 szybko znikaj± zaraz po dostawie, a 12/22 zawsze s±. Farba ciemnia³a na taki brudny, nic z fioletu nie mia³a. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- DOPISEK: Ró¿ne s± palety Kolestonu, te które widzia³am w hurtowni nijak maj± siê do tej z obrazkami http://lokikoki.pl/pol_pl_Koleston-P...lla-2237_2.jpg 12/22 jest z nich najbardziej zielonkawa, a 12/96 z fioletowo-ro¿owawym tonem Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2016-01-13 o 20:24 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Dobrze, ¿e piszesz.
Te oznaczenia s± w takim razie bardzo myl±ce. Sama na pewno te¿ bym siê zdecydowa³a na kolor z 2, bo uzna³abym, ¿e to per³a. Chyba ¿e przypadkiem bym trafi³a na rozpiskê tak±, jak tu zamie¶ci³a¶, gdzie jest podane, który numerek co oznacza. Przywyk³am do oznaczeñ tradycyjnych lub literowych, które s± do¶æ instynktowne i tak. |
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Zielone w³osy
Pomy¶la³am teraz, ¿e nastêpn± farbê jak± u¿yjê to bêdzie ta sama Alfaparf jak± malowa³am w³osy przed Well± 12/22. Wella siê trochê wyp³ucze i na³o¿ê tê sam± farbê co wcze¶niej, jak my¶licie? To by³o 11.21 bodaj¿e.
Wella bardzo ¶mierdzia³a, dusi³am siê w ³azience :c Alfaparf by³ przyjemniejszy dla mnie :yes: Najwiêkszy b³±d jaki pope³ni³am to na³o¿enie zimnego koloru na ciep³y (te dwie farby co napisa³am) i to ca³kowicie moja wina. Teraz nie wiem czy na te "zielone" znów nak³adaæ ciep³y Alfaparf? Czy mo¿e Wella 12/96? Skoro jest fioletowo-ró¿owa to powinna zieleñ przygasiæ? Gubiê siê ju¿... Dodam, ¿e kolor to taki obecnie z deka mysi blond, prawie mój naturalny ale z t± brudn± zielon± po¶wiat±, najgorzej przy odrostach.
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2016-01-14 o 19:09 |
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
Niby natury (0) s± dosyæ bezpieczne, ale jedna natura danej firmy jest dosyæ neutralna, a inna daje mocno glonem. Najlepiej braæ pod uwagê do¶wiadczenia innych równie¿ Cytat:
Ciê¿ko co¶ doradzaæ, gdy ju¿ masz miks barwników na g³owie Najbardziej radzi³abym Ci stopniowo wyp³ukiwaæ kolor bardziej oczyszczaj±cym szamponem (przy wiêkszej pielêgnacji) i tuszowaæ szaro¶æ z po¶wiat± glona czerwieni±. Mi siê ten brzydki kolor wyp³uka³ ca³kowicie bez wiêkszej walki, ale tuszowa³am go w³a¶nie p³ukank±. Mo¿esz spróbowaæ zrobiæ "k±piel rozja¶niaj±c±" na bazie wit C w proszku. Kiedy¶ tej metody stosowa³am, gdy nie mog³am siê pozbyæ glonów po niebieskiej piance. W³osy ca³o¶ciowo poja¶nia³y, glon siê rozmy³, ale w³osy trochê siê podniszczy³y (jak to od utleniania). Najpro¶ciej by³oby zrobiæ bardzo ³agodn± kapiel np. Efassorem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...l-efassor.html a dopiero potem bawiæ siê w nak³adanie nowych barwników. To jest s³aby rozja¶niacz, ale jednak rozja¶niacz. Je¿eli jeste¶ zdecydowana kolejny raz k³a¶æ superblond w celu podja¶nienia ca³o¶ci, to pomy¶l nad dokupieniem 0SP (Alfaparf). To jest taki mocniejszy superblond, ale bez barwników (albo z ma³± ilo¶ci±). Mieszasz go z innym superblondem np. 12.20 w proporcji max 1:1. Mo¿na te¿ na³o¿yæ go samodzielnie z utleniaczem 1:2, je¿eli chcesz podja¶niæ naturalne lub lekko ¶ci±gn±æ star± farbê. Mia³am go i stosowa³am jak ulotce albo w³a¶nie samodzielnie. Sprawdza³ siê w obu wersjach, ale jest to bardziej agresywna opcja ni¿ sama farba. Pytanie na czym Ci bardziej zale¿y. Alfaparf ma jeszcze typow± "czysta" farbê 000, ale jej nie zaleca mieszaæ z superblondami (jest s³absza). Ma kod 000SSS Tu masz co nieco na temat "bia³ych" farb KLIK Mo¿esz jeszcze zastanowiæ siê nad keratynowym prostowaniem, zaszpachluje zniszczenia, a do tego trochê z¿era farbê
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2016-01-14 o 19:30 |
||
|
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
dziêkujê, truskawkowawiosna zastanowiê siê nad opcjami, które mi przedstawi³a¶
mam ju¿ trochê kosmetyków, p³ukankê i nawet szamponetki i po prostu nie bêdê wpadaæ w panikê ![]() zastanawiam siê czy je¿eli w lutym po³o¿ê 12/89 (Wella) to w³osy znów nie wyjd± w jakim¶ szalonym odcieniu bo zielony (ch³odny) + jaki¶ fioletowo-niebieski w³osy na pewno pomalujê znów za jakie¶ 1.5 miesi±ca bo chcê mieæ ja¶niejsze tylko ten miks barw mnie ju¿ trochê przera¿a zabawa w ma³ego artystê ![]() b±d¼ kupiê ten sam odcieñ Alfaparf 11.20, tylko muszê gdzie¶ znale¼æ znów jaki to jest bo nie chcê mieæ znów fioletowych
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 618
|
Równie¿ mia³am problem z zielonymi w³osami - w sumie to cokolwiek na³o¿y³am (naturalne blony czy te¿ inne) zawsze uzyskiwa³am zielone w³osy i niestety, ale nawet renomowane salony odmawia³y mi us³ugi, gdy tylko informowa³am o mojej zielonej tendencji - có¿, pozostawiê to bez komentarza. Zielony neutralizuje czerwony, ale czerwonych w³osów to ja nie chcia³am mieæ, tylko blond. Najlepsz± opcj± by³by blond z odrobin± czerwieni, ale wiadomo, ile daæ tej czerwonej farby? Poszpera³am w necie i odkry³am farbê alwaves jasny ciep³y blond 8.06. To .06 to refleks czerwony w³a¶nie. Uzyska³am ciep³y blond, karmelowy. I sama rozwi±za³am problem za niespe³na 20z³. Wszystkim fryzjerom dziêkujê. Sama zadbam o swoje w³osy.
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2016-04-04 o 09:39 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 821
|
Dziewczyny, mo¿e wy mi poradzicie co z tymi w³osami mogê zrobiæ.
Ponad rok malowa³am w³osy henn± (Khadi: ciemny br±z, orzechowy br±z). Zaprzesta³am, wróci³am do farb chemicznych. Marz± mi siê jednak rozja¶nione koñcówki ale ci±gle wychodzi mi zieleñ. By³am u niby polecanej fryzjerki - równie¿ wypu¶ci³a mnie z zieleni±. Co dziwne - ta zieleñ nie jest na ca³ych w³osach, jedynie pojedyncze pasma i koñcówki z przodu Koñczy siê na tym, ¿e malujê znowu ciemniejszym kolorem ¿eby to zakryæ.Ju¿ nie wiem, jaki rozja¶niacz na³o¿yæ, ¿eby nie wysz³a znowu zieleñ. Chcia³abym w koñcu rozja¶niæ trochê w³osy.
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 543
|
Cytat:
mam to samo i musia³am od³o¿yæ swoje marzenia o blondzie na "za 2 lata" a podejmowa³am 2 próby pozbycia siê i ni cholery siê nie da
|
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 821
|
Cytat:
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 543
|
|
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#553 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Cze¶æ, potrzebuje szybkiej pomocy
Zachcia³o mi sie jasnego blondu na moich naturalnych w³osach ciemny blond, i od teraz jestem rudo-pomarañczowo- ¿ó³ta, tragednia, wstyd wychodziæ z domu W³osy farbowa³am farb± profesjonaln± Loreal luo color 10:21 i w efekcie otrzyma³am rudy blond. Dwa dni pó¼niej pofarbowa³am w³osy farb± syoss 10-5 blond los angeles. Kolor wyszed³ tragiczny, bardzo bardzo jasny przy skroniach a na reszcie g³owy taki jak na poczatku wspomnia³am. Moja w³osy i skóra by³y w dobrej kondycji do momentu az nie na³o¿y³am na nie szamponu niebieskiego z joanny, 2x po 10 minut, teraz g³owa mnie swêdzi i skóra jest naci±gniêta aktualnie mam na w³osach olejek rycynowy, jedyny jaki mia³am w domu bo potrzebowa³am nat³uszczenia skóry g³owy ¿eby tak nie swêdzia³a. I teraz najwa¿niejsze pytanie, jaka farbê wybraæ ( drogeryjn± najchêtniej, bo aktualnie nie staæ mnie na nic lepszego a w³osy maj± tragiczny kolor ¿eby wyj¶æ do ludzi) aby wróciæ do mojego ciemnego blondu a ¿eby w³osy nie wysz³y zielone ?
|
|
|
|
|
#554 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
witam
![]() mam farbowane wlosy blond - taki bym powiedziala sredni blond, choc nie do konca. wiec zaczely robic mi sie takie rudawe niedawno, kolezanka polecila mi srebrna plukanke i za pierwszym razem wyszlo idealnie, dokladnie tak jak chcialam! ale po jakims czasie wloski znowu zaczely robic sie rudawe, wiec zrobilam jeszcze raz ta sama plukanka w tej samej ilosci.... i w niektorych miejscach wlosy zrobily sie zielonkawe. nie razi mnie to za bardzo, bo nie jest tragicznie, ale jednak ja za kazdym razem jak widze sie w lustrze to sie denerwuje, bo juz bylo tak jak chcialam i znowu cos sie stalo :/ pytanka mam takie: -czy to sie wyplucze? pytalam sie mamy i mowila, ze ona tez tak miala i sie wyplukalo, ale w internecie wszyscy mowia, ze nie :/ - jakie znacie sposoby zeby sie tej zieleni szybciej pozbyc? tylko nie piszcze mi ze farba albo fryzjer! niedlugo wracam do szkoly wiec chcialabym zeby wlosy byly ladne, no wiecie ![]() PS. nie ogarniam za bardzo jeszcze tej strony, wiec przepraszam jesli pytam w zlym miejscu czy cos!!
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj po³o¿yæ na godzinê koncentrat pomidorowy.
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 37 011
|
Mam pytanie. Co zrobiæ je¶li chce siê z zimnego blondu przej¶æ do farbowania henn±? Wystarczy raz zafarbowaæ w³osy farb± o kolorze naturalnym? Nie chcia³abym uzyskaæ zielonych w³osów. Dodam, ¿e tylko raz u¿y³am 11.21 Wcze¶niej od prawie pó³ roku nie farbowa³am w³osów, a koñce by³y w kolorze z³oty blond.
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Nie k³adz natury, bo ta zawiera w sobie trochê zielonego pigmentu zawsze.
Jaki masz teraz kolor? Kiedy farbowalas? Jaka henne chcesz k³a¶æ? Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
|
|
|
|
#558 |
|
Konto usuniête
|
Chcia³abym uzyskaæ rudo¶æ czyli u¿yæ czystej henny bez dodatków - lawsonia inermis. Ostatni raz farbowa³am w³osy jakie¶ 3 tygodnie temu. ¬le siê czujê w tym kolorze. Wygl±dam za blado. Koñce s± jasne widaæ, ¿e ch³odne, a góra z³apa³a trochê ciemniej lekko wpada w z³oty. Ze dwa razy u¿y³am te¿ fioletowego szamponu. My¶la³am czy by nie u¿yæ jakiej¶ szamponetki. Szkoda mi papraæ w³osy znowu farb±.
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Je¶li chcesz, ¿eby kolor by³ bardziej stonowany, po³ó¿ wcze¶niej farbê, np. w kolorze 8.3 i na to hennê albo po prostu zafarbuj na rudo 8.4 i hennê pó¼niej dla od¶wie¿enia koloru dopiero. |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
W³osy wysz³y jak jasny naturalny br±z. £adnie siê sp³ukuje, zero zielonego. Ciemne w³osy mia³am mo¿e z 5 lat temu. Jutro wyje¿d¿am nad morze ale jak wrócê zrobiê w³osy henn± lawsonia by mieæ bazê, a pó¼niej bêdê robiæ br±zow±. Ju¿ kupi³am Orientana karmelowy br±z. Zdajê sobie sprawê, ¿e pó¼niej bêdzie ciê¿ko wróciæ do blond ale jestem akurat w tej sytuacji, ¿e mam krótkie w³osy wiêc z pó³ roku i nie bêdzie ¶ladu po hennie.
|
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
Wiedzia³am, ¿e popiel na z³oto mo¿e daæ zieleñ, ¿e natury te¿ mog± tak wyj¶æ, a per³owe nie powinny dawaæ zielonkawego efektu. No to tyle teorii. Wczoraj pofarbowa³am w³osy 9.21 na poprzednio farbowane 10.21 (innej firmy) i uzyska³am... piêknego burego glona
Umy³am w³osy ju¿ dwa razy, ale zielono - szara po¶wiata nie schodzi.
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj po³o¿yæ na godzinê koncentrat pomidorowy. Mo¿e za du¿o ch³odnego pigmentu siê zebra³o.
|
|
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Hej kochane !
Po rozja¶nianiu w³osów kupi³am sobie RÓ¯OWY toner do w³osów "colour on" w kolorze Lilac, jaka¶ nowo¶æ w Rossmanie. Na ulotce by³o napisane: na³o¿yæ na mokre w³osy osuszone rêcznikiem, trzymaæ 20 minut wiêc tak zrobi³am. Kolor by³ na mokrych w³osach fioletowy podczas nakladania tego¿ toneru, toner w ¿elu to jest. Po sp³ukaniu: w³osy TURKUSOWE .... Nie pomóg³ koncentrat, nawet od razu na³o¿ony na w³osy po tym tonerze. Ju¿ my¶lê, ¿eby spowrotem sobie zrobiæ jakie¶ ciemniejsze br±zowe w³osy albo jaki¶ "mysi blond" cokolwiek, ¿eby tylko pokry³o mi to zielone co¶, to ju¿ nawet nie jest zielone tylko turkusowe jak moje poduszki na kanapie POMOCY JAKA FARBA NA CO¦ TAKIEGO? |
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Rozgniec kilka tabletek (tych musujacych) witaminy C, pomieszanie z szamponem przeciwlupiezowym I na³ó¿ nagodzine, na wilgotne w³osy. Kolor na pewno duuuuuzo zejdzie.
|
|
|
|
|
#565 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam?
|
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Ja siê za³atwi³am niedawno zielono-niebieskimi w³osami i Wit. C mi bardzo pomogla
|
|
|
|
|
#568 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nak³ada³am na w³osy najpierw przecier pomiddorowy, który nic nie pomóg³. Pó¼niej Head&Shoulders + sok z cytryny = mieszanka taka na w³osy na 2 godziny i trochê zesz³o. Pó¼niej my³am w³oski te¿ t± mieszank± i po trzecim myciu zesz³o trochê. Niestety blond by³ zó³ty a koñcówki przesuszone, dlatego uratowa³a mi w³osy moja fryzjerka jak±¶ farb± z matrixa ciemny blond. Teraz mam ju¿ br±zowe w³osy, bo ciemny blond wygl±da jak jasny br±z i fryzjerka tak¿e przed³u¿y³a mi w³osy metod± keratynow± i takim oto sposobem dokona³am ca³kowitej metamorfozy i szybko na blond siê nie zdecyduje. Blond jest bardzo ciê¿ko utrzymaæ ¿eby ani nie by³ ¿ó³ty ani niebieski.
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W³a¶nie tego do¶wiadczam. Od wody kranowej robi mi siê zielona po¶wiata, koñcówki w³osów s± bardziej intensywnie zielone po tym jak pole¿a³am sobie trochê w wannie, a w³osy mam d³ugie. No cholera jasna z tym paskudztwem zielonym. Ketchup daje zmianê na chwilê - moment i znów jest zielona po¶wiata. W³a¶nie zapieni³am w³osy farb± 6,46. Czerwone niweluje zielone. Trochê porudzi³y mi siê koñcówki, ale zieleñ siê bardziej ju¿ nie wybi³a po tym myciu. Jak siê tego cholerstwa pozbyæ? Przecie¿ chodz± po ¶wiecie blondynki bez zielonego problemu... Próbowa³a która¶ z Was u¿yæ jakiego¶ naturalnego czerwonego barwnika - marchew, burak?
FILI¯ANKA Kilka filmików daj±cych do my¶lenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez dzia³ania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2017-09-01 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
Polcam Aspiryne na wlosy zielone.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Wiele razy u¿ywa³am tej farby i zawsze wychodzi³ piêkny blond.

w³osy na pewno pomalujê znów za jakie¶ 1.5 miesi±ca bo chcê mieæ ja¶niejsze tylko ten miks barw mnie ju¿ trochê przera¿a
zabawa w ma³ego artystê
a podejmowa³am 2 próby pozbycia siê i ni cholery siê nie da 
:. Muszê siê jednak przemêczyæ w ciemnych w³osach.
Zachcia³o mi sie jasnego blondu na moich naturalnych w³osach ciemny blond, i od teraz jestem rudo-pomarañczowo- ¿ó³ta, tragednia, wstyd wychodziæ z domu