|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII
Cytat:
![]() Tylko ja zaczynałam swoją przygodę z piłką chadzając z ojcem na mecze ligi podwórkowej Co drugą niedzielę po mszy na mecz - toż to rytuał był. A jak mieli wyjazd to aż mi było przykro że nie jedziemy ![]() Też nie lubię gry Niemców To, że idą do celu po trupach i mają więcej szczęścia niż rozumu? ![]() Za stylem Rosjan też nie przepadam, ale masz rację, że brną cały czas do przodu mimo przewagi, nie spoczywają na laurach. Francuzi kiedyś więcej pokazywali, teraz jakoś gorzej się na nich patrzy. Włosi i Hiszpanie to chyba piłkę mają we krwi ![]() W ogóle w Holandii też chłopcy już jak zaczynają chodzić, to od razu grają w piłkę. Tam chłopaków z piłką spotkać można na środku chodnika, przed sklepem, no chyba wszędzie. Szkoda, że u nas nie ma takiej miłości do piłki.
|
|
#542 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Twój TŻ gra w piłkę? Na jakiej pozycji? Mój kiedyś stał w bramce, ale jak skręcił kolano, to musiał skończyć karierę...
|
|
#544 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wcześniej chyba nie sądził, że córka mogłaby być zainteresowana piłką nożną. Poza tym uwielbiałam kopać piłkę z kolegami. I zawsze żałowałam, ze na wuefie jest wiecznie siatkówka. Akurat moje koleżanki z podstawówki też lubiły sobie pokopać, ale wuefistka to była siatkarka, więc byliśmy skazani na serwowanie. Chyba przez ten nacisk na siatkówkę, nie za bardzo za nią przepadam...Ja o grę Niemców zawsze sprzeczam się z tatą. On ich uwielbia, a zwłaszcza Borussię Dortmund... Bayernem też nie wzgardzi. A ja nie mogę tego oglądać... Na szczęście mój luby też nie przepada za Niemcami, więc w przyszłości nie będzie kłótni o to, jakie mecze oglądamy w weekend;P O grze Niemców mamy podobne zdanie jak Ty Oni z reguły coś tam strzelą i potem bronią wyniku, rzadko brną do przodu. Są zupełnym przeciwieństwem Rosjan.Francuzi najlepiej radzili sobie za czasów Zidane`a. Odkąd przeszedł na emeryturę, już tak dobrze nie jest. Zmieniła się warta i nowa nie radzi sobie ani na rozgrywkach typu Euro, ani w Lidze Mistrzów. Kiedyś Olympic Lyon czy Olympic Marsylia to były drużyny, które zachodziły daleko. W Holandii, Brazylii, Argentynie piłka nożna towarzyszy ludziom od dziecka. Bieganie za piłką jest czymś naturalnym. W Polsce też było jeszcze parę lat temu. Jak byłam dzieckiem, to pod każdym trzepakiem, na każdym skrawku trawy kopało się piłkę chociażby dwójkami. A teraz to dzieciaki kopią piłkę, ale na komputerze.;P ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Ale ostatnio musiał też robić za bramkarza, bo kolega, który zazwyczaj gra na tej pozycji, miał akurat egzamin i nie mógł dojechać. Ale zdecydowanie lepiej radzi sobie grając w pomocy Szkoda Twojego TŻta, kontuzje czasami wszystko przekreślają.
Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2012-06-09 o 00:39 |
||
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
siwa weszlam na Twojego bloga, zobaczylam notke i zdjecia o paznokciach - dalabym sie za takie pociac, strasznie mi sie marza dlugie paznokcie
![]() ps. sorry za brak polskich znakow, wlasnie wypadl mi prawy alt z klawiatury... omg
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale grają wszyscy tak samo beznadziejnie Jak jest okazja, to strzelą i tyle. Jak się zaczął szał na Lewandowskiego to już w ogóle mnie to osłabiło. Na pewno nie oglądasz meczy Borussi ale on tam naprawdę nic wielkiego nie robi, nie rozumiem jego fenomenu Przecież nie on sam wypracowuje te sytuacje, on tylko je wykańcza. No ale dobra, zobaczymy co teraz rodak nasz pokaże w reprezentacji. Najbardziej czekam na 13 czerwca i na mecz Niemcy-Holandia. Chyba się z TŻtem pogryziemy 2 lata temu myślałam, że wyjdę z siebie Tylko kurczę, teraz nie ma van der Sara i boję się troszkę. On był dla mnie fenomenem, potrafił obronić piłkę nie do obrony... To były czasy...W szkołach też się nie nagrałam w piłkę. U mnie dziewczyny: 1) nie potrafiły grać 2) chciały piłkę rękoma odbijać 3) piszczały jak piłka się do nich zbliżała 4) wolały siatkówkę, bo nie trzeba tyle biegać ![]() I pewnie tym samym tokiem myślenia idzie obecna młodzież. Wolą siedzieć przed konsolą i pykać w Fifę zamiast ruszyć tyłek na boisko. Za to sporo pograłam kiedyś z moimi kuzynami. Ech, jak sobie to przypominam, to aż mi się łza w oku kręci. Ja to chyba miałam się facetem urodzić ![]() A słuchaj, a co powiesz o Anglikach? ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
A szkoda, szkoda wielu talentów, które się marnują przez takie kontuzje. W drużynie z jego wioski jest dwóch chłopaków z problemami zdrowotnymi. Obaj po operacjach, mają całkowity zakaz grania, ale go olewają. Jeden z nich ma takiego pecha, że zawsze jak go wpuszczają na boisko, to pogra 10 minut i koniec - kontuzja odnowiona. Już by sobie dał spokój. Ten drugi ma lepiej, ostatnio zagrał cały mecz bez szwanku
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz są jeszcze dłuższe i zastanawiam się czy nie sciac bo juz sie robia niewygodne
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie MAC & Beth Ditto paletka Powder to the People
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw. nikt się nie uczy grania sam z siebie, jeśli nie potrafiły grać w nogę, to nie jest to ich wina.
|
|
#550 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Generalnie trochę się poemocjonowałam w pierwszej połowie bo grali obiektywnie rzecz ujmując ładnie (średnio kibicuję Polakom, nosz kurde jako drużyna narodowa są kiepscy, co innego poszczególni zawodnicy w ligach ale ligowa drużyna to inna brocha) ale druga połowa to juz była nasza polska norma... śmialiśmy się, że za tego obronionego karniaka powinien zostać Sportowcem Roku Cytat:
słowo w słowo się zgadzam i komentarz "Jaki Ku*** faul??" mnie rozwalił Cytat:
![]() Cytat:
Niemców też jakoś niespecjalnie lubię, ale może nie tyle chodzi o styl gry co o to, że ja w ogóle ani za niemieckim specjalnie nie przepadam... ani za Niemcami... Jakoś tak, nie wiem... A Angielska piłka trochę przynudnawa jest, przynajmniej jak tak patrzę czasem na ligę... Styl drużyny narodowej nawet zniosę Ale żaden tam ze mnie wytrawny kibic, wiem co to spalony, i często mam rację jak się wykłócam, czasem mnie mąż musi uspokajać ehehe ach ten futbol i te emocje ))
|
||||||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie nie na temat. Nie lubię wyciągania jednego zdania z całej wypowiedzi i nadawanie jej nowego sensu ![]() Nie piszę, że u mnie były tylko gry zespołowe. Tylko kiedy była możliwość wyboru w jaką grę zespołową zagramy, to zawsze było to to samo - siatkówka. Nie wiem czy to nie ich wina, że nie potrafiły grać w piłkę. Jeśli olewały to co się do nich gada, miały to centralnie gdzieś i odstawiały przy tym szopki, to jak to rozumieć? W mojej szkole było wszystkiego po trochu - była gimnastyka, aerobik, lekkoatletyka i inne cuda na kiju. Ale czasami można było zagrać coś w ramach luźniejszej lekcji. A "załatwianie sobie zwolnień" to kolejny temat rzeka. Czego by to nie miało na celu - jestem temu przeciwna. Jeśli faktycznie ktoś ma problemy zdrowotne - owszem, niech przedstawi stosowne zaświadczenie. Ale takie załatwiane to zwyczajne pójście na łatwiznę. Tak się gnębi kobiety w ciąży odchodzące na L4 zbyt wcześnie, wtedy kiedy to nie jest tak naprawdę konieczne. A co z dziećmi/młodzieżą zwalniającą się z zajęć wychowania fizycznego? To się od tego właśnie zaczyna. Z mojej strony koniec tematu. Wolę oddać się przeżywaniu Euro niż prowadzeniu nic nie wnoszących dyskusji.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i miłego dnia! przede mną 11h pracy, buuu. |
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
No właśnie. Mi od pewnego czasu na blogu gdzie jest weryfikacja obrazkowa te litery do przepisania się nie pojawiają. I w ogóle nie mogę skomentować |
||
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
|
|
|
|
#557 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Wolałam łucznictwo, siłownię, względnie tańce latynoamerykańskie i w sumie bieganie Szkolny wf rzadko kiedy jest oceniany sprawiedliwie, rzadko kiedy patrzy się na jednostkę (kult gier zespołowych - macie piłkę i pobiegajcie/poserwujcie) i uwierz mi, ani razu nie pomyślałam o zwolnieniu z lenistwa, ale z powodu braku akceptacji tego, że w siatkę grać nie umiem, nie znoszę i umieć najwidoczniej lepiej niż zaserwowanie piłki i przebicie od czasu do czasu nie umiem i widocznie nie będę umiała, jak niektóre dziewczyny nie będą umiały grać w piłkę nożną albo skakać wzwyż lub stać na rękach. Niestety rzucenie uczniom piłki i siedzenie sobie z boku patrząc jak jedni naśmiewają się z drugich to codzienność podstawówek i gimnazjum, problem zniknął, gdy poszłam do dobrego liceum, gdzie z zasady mało kto miał kiełbie we łbie i nie odczuwał radości z wyśmiewania się, bo ktoś krzywo odbił W zamian za to po roku każda znała możliwości drugiej i podczas gry wiadomo było co robić - do kogo podać jeśli odbierze się serw, czy może odsunąć się ten metr i pozwolić odebrać go koleżance zza siebie, a liczyła się skuteczność drużyny, nie wyśmiewanie/kult jednostki Pierwsze 9 lat edukacji do wf bardzo mnie zraziło.Na studiach robiłam już po prostu to, co robić trzeba było, ludzie też nie głupi, więc grało się na spokojnie. Przy czym wolałam pół semestru siatki niż kosza, bo nie mogę biegać (chociaż bieganie lubiłam) ![]() Najbardziej rozwalił mnie na studiach basen, byłam w grupie podstawowej, bałam się wody, do tego często łapały mnie skurcze, a nade mną stała prowadząca z wrzzaskiem, że skurcz nie skurcz, jakie rozmasowanie/rozchodzenie, mam pływać a jak sie podtopie, to mnie kijem wyłowi... - pływać, pływać, pływać. Nie znosiłam tych zajęć i chodziłam dzielnie, każdą nieobecność trzeba było odrobić, więc w ciągu pół roku wyszły mi 3 nieobecności, z których każdą odrabiałąm na bieżąco. Dwie były z maja, miałam jakieś zapalenie zatok, więc na poczatku czerwca pojawiłam się odrabiać zajęcia i... chmara facetów, która obudziła się, że muszą poodrabiać zajęcia, bo obleją semestr Wszyscy po 5-6 nieobecności i odrobić MUSZĄ (wczesniej musieli siedzieć przed kompem, albo w inny sposób kreatywnie spędzać zajęcia, bo nie wierzę że połowę męskiej populacji na pół semestru zmiotła jakaś epidemia), nie wpuszczą mnie, a wiadomo ilosć miejsc ograniczona na pływalni, w końcu musiałam się umówić z prowadzącymi, że mnie puszczają na swoje grupy. Cyrk na kółkach
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdyby nie ten faul to byłoby 2:1. \ Dobry ![]() JA też mam niestety aż 174,wolałabym miec mniej bo bardzo lubię wysokie buty. Ostatnio kupilam sobie 10-cm koturny i wyglądam jak wielkolud xD
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 172 i nawet jakbym miała 175-176 to nadal chodziłabym w szpilkach
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Wypadło mi kilka włosków nad łukiem prawej brwi i teraz mam cieniutki paseczek zamiast płynnego łuku
|
#560 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że mam na blogu weryfikację a strasznie cholerstwa nie lubię
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na dobry początek dnia, na blogu nowy lakier MIYO.
![]() Cieszę się, że w końcu dali do nich nazwy.
|
|
#562 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
W nogę grałam trochę z chłopakami, jak mi pozwolili ![]() Cytat:
|
|
#563 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja w podstawówce wycwaniłam się na badmintona, wolałam pograć w coś co lubię z koleżanką ni znosić przyśpiewki za każdy razem gdy piłka leciała w stronę moją lub kilku z tych słabszych siatkarsko koleżanek
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ja w podstawówce też byłam kibicem Ajax Amsterdam Nawet miałam taką czapkę z daszkiem. W ogóle uwielbiałam oglądać mecze z moim dziadkiem. Super to wspominam Dzięki temu nie czuję się głupia i wiem co to spalony i inne bajery w piłce ![]() W ogóle to jestem fanką Francuzów ![]() Z Rosją mamy szanse zerowe tak realnie patrząc... W ogóle nie wiem jak Wy na to patrzycie, ale Polacy mają zerową formę i kondycja leży. Inne drużyny do końca jakoś tak żywiołowo biegają, naprawdę się ruszają, a Polakom jakby baterie się wyczerpały po 30 minutach biegania. Ja wierzę, że to jest wykańczające, bo ja bym padła po 15 minutach No, ale żeby zawodowi piłkarze tak słabo biegali po boisku, to wg mnie niepojęte i aż przykre...Wczoraj gadałam coś z TŻ na temat prawa jazdy... On mi się pyta, czy kupię sobie nowy samochód? Ja mówię, że nie wiem jeszcze... A on, że lepiej, żebym już zaczęła zbierać, bo CZOŁGI są drogie ![]() Pffff
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zrobić zdjęcia moim rzęsom, bo dzisiaj zaczynam kurację olejkiem rycynowym, ale jak zrobię zdjęcie to nic nie widać. Światło dosyć dobre, a rzęsy rozmazane.
Edit. Udało się
Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-06-09 o 11:14 |
|
|
|
#566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Też kupiłam olejek rycynowy, ale bardziej na brwi, chociaż może spróbuję i na rzęsy...
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piję sobie właśnie poranną kawkę i niiiiic mi się nie chce
|
||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie recenzja podkładu Mollon
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sfaulował, bo nie miał innego wyjścia. Niemniej jednak czerwona kartka była jak najbardziej zasłużona. Jedno drugiego nie wyklucza ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

Mój tato zawsze miał problem, żeby skierować mnie do łóżka, bo chciałam oglądać mecze, a miałam wtedy jakieś 6 lat. Zawsze kapitulował i pozwalał mi oglądać. Potem był problem, żeby wstała do zerówki

To, że idą do celu po trupach i mają więcej szczęścia niż rozumu? 

Jak jest okazja, to strzelą i tyle. Jak się zaczął szał na Lewandowskiego to już w ogóle mnie to osłabiło. Na pewno nie oglądasz meczy Borussi ale on tam naprawdę nic wielkiego nie robi, nie rozumiem jego fenomenu