![]() |
#541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
![]() a tego to akurat nie wiem, ale w sumie myślałam, że jakieś podstawy ma. Cytat:
![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np. z wikipedii
![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Z hormonów robiłam FSH, LH, TSH, testosteron, prolaktyna, jeśli chodzi o insulinę to miałam oznaczany C-peptyd, hemoglobinę glikowaną, poziom glukozy i usg dopochwowe. Tylko te badanie to nie wiadomo w jakim dniu cyklu były po wtedy długo nie miałam okresu.
Testosteron mam 52,1 przy normie 15-81; FSH 6,27 normy są różne w róznym dniu cyklu więc nie będę pisać; LH 16,80, normy tez rózne Prolaktyna 7,57 przy normie 1,2-25,00 W opisie usg pisze, że na obu jajnikach znajduje się wiele drobnych pęcherzyków ułożonych obwodowo. Endokrynolog stwierdziła, że zespół policystycznych jajników jest ostatnio bardzo popularny i zbyt często diagnozowany, a zaburzenia cyklu mam przez niedoczynność tarczycy Edytowane przez Karolka1989 Czas edycji: 2013-05-11 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Też go widziałam. Tylko kosztował koło 36 zł... musiałabym iść do apteki bez makijażu i sprawdzić jak będzie wyglądał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Hej!
Widzę, że niektóre z Was też mają podejrzenie PCOS. Łączę się w bólu. Ja brałam 4 różne rodzaje tabletek anty, bo poprzedni ginekolog postawił diagnozę na podstawie jednie USG. Źle tolerowałam hormony. Teraz inny lekarz stwierdził, że to może nie być PCOS i trzeba koniecznie zrobić pakiet badań hormonalnych. Zwlekam z tym już kolejny miesiąc, bo to koszt prawie 300zł, a ja mam jeszcze inne problemy zdrowotne i zwyczajnie nie mam kasy ![]() Jeszcze dodatkowo wyszedł mi ten cholerny gronkowiec złocisty. Moja dermatolog się załamała, bo miałam chorą wątrobę i żołądek, więc antybiotyk ogólny na razie nie wchodzi w grę, póki nie zrobię badań u gastrologa. Ehh.. ci lekarze puszczą mnie z torbami. Na dodatek na trądzik zaskórnikowy na twarzy wciąż dostaje Skinoren. Stosuje to już chyba 4 raz, a moja lekarka upiera się, że nie ma lepszego środka na zaskórniki. Tylko, że stosuje go już 5 miesiąc i nic :/. No i znowu dostałam Normatabs, nie wiem po co. Nie liczę na spektakularną poprawę, wydaje mi się, że lekarze nie mają już pomysłu na leczenie mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Połknęłam pierwszą tabletkę curacne. Będzie dobrze
![]()
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
Trzymam za Ciebie kciuki
![]() Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydaje mi się, że Ty pisałaś, że masz zespół policystycznych jajników? Jeśli tak to nie obawiasz się, że tradzik ma podłoże hormonalne i retinoidy nie pomogą? Bo mnie właśnie ta myśl powstrzymuje przed kuracją izotekiem, zwłaszcza, że byłaby to już moja druga kuracja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Obawiałam się 5 lat
![]() Zdaję sobie sprawę, że pupki niemowlaka nigdy mieć nie będę, ale liczę na jakąkolwiek poprawę. Nie chcę zastanawiać się do końca życia czy warto czy nie. Tak to chociaż będę miała pewność.
![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, mam nadzieję, że Twoje leczenie będzie skuteczne i obędzie się bez większych skutków ubocznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie daję pół roku, maksymalnie rok i jak po hormonach się nie poprawi to też zaczynam kurację retinoidami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kwasy juz odpadają - za dużo słońca. Macie jakieś rady ? Sprawdzone kremy ? Preparaty? Zbankrutuje kiedyś przez ten trądzik ![]() Ps. OCM sprawdza się jak na dzien dzisiejszy dobrze, buzia czysta,gładka, mniej zaskórników, sucha, ale błyszczy się po kilku godzinach w makijażu ![]() ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
raczej nawilżać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny można dołączyć?
![]() Ja od razu z grubej rury, bo mam mały problem ;/ Miałam maluteńką dosłownie 1 milimterową grudkę koło brwi i oczywiście zaczęłam kombinować przy niej i powstało z niej coś dziwnego, taka wielka gula, która nawet nie wydaje się gulą ropną, tylko jest tak bardzo twarda, że mi się wydaje, że nawet żadne kremy na nią nie działają i nie wiem co robić z nią. Pewnie będzie siedziała z miesiąc, ale obawiam się czy wogóle moge z nią coś sama kombinować czy to już się nadaje na konsultacje z lekarzem, jak myślicie?;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Odp: Trądzik-cz. 4.
Cześć dziewczyny!
Wybaczcie, że się wtrące ale.. Jutro wybieram sie do ginekologa (z polecenia dermatolog). Tak jak pisałam wcześniej, stanów zapalnych nie ma, ale borykam się nadal z podskórnymi zaskórnikami na policzkach. Jest może coś na co szczególnie powinnam zwrócić uwagę albo powiedzieć lekarzowi? ;-) To pierwsza moja wizyta w sprawie trądzikowej ;-) Z góry dziękuje za pomoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim powinnaś wymusić skierowania na badania (krew, usg). Jeśli idziesz na NFZ, to lekarz pewnie po tym jak powiesz o co chodzi (że od dermatologa, że trądzik, nie wiem jak u z ciebie z cyklem i innymi objawami), będzie chciał wcisnąć od razu duphaston czy tabletki antykoncepcyjne. Nie tędy droga.
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Olej arganowy zdecydowanie nie nadaje się do pielęgnacji trądzikowej cery, ponieważ jak już Olka napisała - jest ciężki i może zapychać.
Ja ostatnio zauważyłam poprawę jeśli chodzi o wągry na nosie - jest ich o wiele mniej od kiedy przecieram twarz hydrolatem oczarowym zmieszanym z witaminą B6. Mam też inną mieszankę - hydrolat rumiankowy z kwasem kojowym, który działa rozjaśniająco. Póki co efektów nie widzę, ale używam zaledwie dwa dni ![]() Poza tym widzę też znaczną poprawę po miesiącu z kremem Eva Natura wersja z malwą ![]() Poza tym przeszłam już bardzo ciężki okres i zaczęłam brać tab. antykoncepcyjne z zaleceniem na PCOS. Zobaczymy co dalej. Ogólnie ta wielka masakra, która miała miejsce jeszcze 2 tygodnie temu minęła, więc chyba coś się powoli stabilizuje z tymi moimi cholernymi hormonami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na krem zerknę. Właśnie szukam czegoś na dzień przy izo ![]() To TEN krem? Nazwa trochę odstrasza ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-05-24 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Skład ma bardzo fajny, ale to inny krem niż wkleiłaś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-z-melisy.html
byłam do niego sceptycznie nastawiona i na początku denerwowało mnie to, że muszę go długo wmasowywać aż się wchłonie, ale po miesiącu widzę efekty i wiem, że to na pewno jego sprawka, bo nic innego nie używałam. Tabsy biorę od jakiegoś tygodnia. Mam nadzieję, że nie będę miała wysypu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę mnie wysypało ostatnio i poratowałam się miejscowo Metronizadolem (została mi tubka z którejś kuracji). Na kurację Izo i tak nie mam teraz kasy, wiec muszę się męczyć. Zobaczymy czy to da jakieś efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie w temacie kremów - kupiłam ostatnio w superpharmie na promocji krem Uriage (po dobrych testach wody termalnej) D.S. Emulsion - na łojotokowe zapalenie skóry, a to dlatego, że twarz mam cały czas mocno zaczerwienioną. Nawet nie podrażnioną. Po prostu zaczerwienioną (a co się dzieje jak się zdenerwuję/zestresuję... koszmar - czerwone, gorące plamy wszędzie!!!). Stosuję ponad tydzień na dzień i na noc (normalnie nie stosuję kremu na dzień) i jestem bardzo, bardzo zadowolona. Ma dużo lepszy skład niż Kerium DS La Roche Posay, fajnie się wchłania i na mnie działa. Koi, wygładza, zmniejsza przetłuszczanie. Rewelacja. Jak go użyję na dzień, na to nałożę podkład i przypudruję, to wytrzymuje większość dnia! Nawet zdarzyło się, że przechodziłam calutki dzień bez poprawek, chociaż na koniec dnia miałam już dość starty podkład i lekko świecącą się skórę - ale lekko.
I dalej męczę Triacneal, sama nie wiem czy to ma sens, ale niech będzie. Mam wrażenie, że na chwilę się poprawia, potem wysyp, potem znowu poprawa i potem już tak zostaje... ale zobaczymy. Nie używam na całą twarz, tylko na pobródek, część policzków i punktowo na czole i żuchwie. Żuchwę mam niemiłosiernie obsypaną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Zerknę na ten krem, muszę kupić coś na kurację z izo - bardzo nawilżającego na noc i mniej na dzień (jakoś wierzyć mi się nie chce, że moja tłusta skóra będzie w stanie wchłonąć tłuściocha). Zobaczymy co to będzie.
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś wykupiłam Duac, obrzydliwie drogi no ale cóż. Do tego szczoteczkę do oczyszczania buzi, podobno fajnie działa.
Ehh.. jak fajnie by było mieć gładką buzię, a tak to tylko ciągle coś wyskakuje i makijaż na mojej buzi długo nie wytrzymuje... Jakich kosmetyków do makijażu uzywacie??? Chodzi mi głównie o podkład i puder ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.