|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
laser |
![]() ![]() ![]() ![]() |
145 | 39,19% |
oczyszczanie u kosmetyczki |
43 | 11,62% |
peeling |
182 | 49,19% |
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia
Ja mialam przebarwienia praktycznie PURPUROWE. dOSZLAM DO takiego momentu ze zrobily sie one biale [ rowne kolorytowi mojej skory] uzyskalam to w przeciagu poltora roku, uzywalam tylko peeling z kwasow owocowych z clareny 3x w tyg regularnie przez 2 lata.wszystkie przebarawienie zniknely
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#544 |
BAN stały
|
Pamiętajcie, że przy cerze trądzikowej trzeba używać dermokosmetyków do jej pielęgnacji. Wszystkie drogeryjne kosmetyki mogą jedynie pogorszyć stan cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytania dotyczące plamki na twarzy. PROSZE O POMOC
Witam, mam pytania dotyczące plamki na twarzy.
Z moich ustaleń plamka pojawiła się po kuracji trądzikowej, choć może nie być żadnej zależności. Dołączam zdjęcie i proszę o odpowiedź co to jest i skąd się mogło wziąć, plamka widoczna jest dopiero gdy opale resztę skóry, bo to miejsce nie opala się a do tego rosną mi w tym miejscu białe wąsy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Witam, mam pytania dotyczące plamki na twarzy. PROSZE O POMOC
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Przyczajenie
|
Nie, pojawiło się nagle w zimie, zauważyłem po białych wąsach, zamiast czarnych, a gdy latem wyszedłem na słońce okazało się, że to miejsce się nie opala tylko robi się takie różowawe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Przyczajenie
|
Ja stosowałem wszystkie lasery dostępne na rynku w PL, nic mi nie pomogło jak peeling ziołowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Przyczajenie
|
Uzywalam tormenriolu na przebarwienia i nie dawał rezultatów. Od miesiąca używam kremu noscar i jest bardzo wydajny, nie jest może najtańszy,ale przy smarowaniu 5 razy dziennie przez miesiąc jeszcze mi się nie skończył a efekty widać. (na świeże strupki działa szybko,bo rozmiekczenie strupka po tradziku + starcie po nim śladu to tydz, na stare ślady niestety trzeba dużo cierpliwości i pewnie będę musiala dokupić jeszcze jeden,ale warto,bo tradzik od niego też jest mniejszy. Działa na mnie lepiej niż antybiotyki i maści wysuszajce od dermatologa )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#552 |
Przyczajenie
|
Blizny, ratunku!
----
Edytowane przez Miluei Czas edycji: 2014-08-31 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
BAN stały
|
Dot.: Blizny, ratunku!
To chyba nie jest blizna tylko jakiś strup.Najlepiej idź z tym do dermatologa,przepisze ci jakąś maść i będzie po kłopocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Przyczajenie
|
Strup raczej nie błyszczy się pod światło :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
BAN stały
|
Nie wiem idź do tego dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
BAN stały
|
no właśnie najlepiej do lekarza pójść i się dowiedzieć co on na to powie. Mam nadzieję, że jak będziesz już po wizycie dasz nam znać co to było?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez kasiarzyna0 Czas edycji: 2014-09-22 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam mam 16 lat, męczę się z trądzikiem od jednego roku, zmian nie widać.
Zaczęło się od jedzenia białej czekolady umiałem zjeść 2 tabliczki w parę godzin, zaczęło wyskakiwać i zostało do teraz, wizyty u dermatologa na początku beznacne . średnio pomagał, ale doradźcie mi bo jest tani warto codziennie stosować? Mój trądzik jest taki że zostały mi czerwone blizny których sie nie da wycisnąć czy coś, po prostu blizny i to czerwone od środka przez co twarz wygląda okropnie, dodatkowo co jakiś czas wychodza nowe, ale one schodza bez problemu, choć czasami jak już sa takie duże i po prostu same sie wyciskają przez wycieranie twarzy o ręcznik czy po prostu golenie to zostaje blizna ta czerwona. Po beznacne nic, stosuje akutalnie Tetracyciluim TZF, codziennie po 1 kapsulce, poprawa może jest, ale już nic to nie daję, smaruje się również takim 'różowym płynem na noc' nie wiem jak się nazywa bo nazwy nie ma. Dodatkowo rano mam się smarować Devarcin'em lecz nie zauważyłem poprawy lecz pogorszenie i przestałem go stosować. Ograniczyłem dietę, jem dużo zdrowyhc rzeczy jabłka banany, piję w większości wodę lub soki typu Vitaminka/Jezyk same z witaminami, lub multiwitaminowe soczki. Co daję wiadomo dużo witamin. Smaruje dodatkowo specjalnym tonikiem Under Twenty intense anti acne.. lecz po nim poprawy nie ma.. dodatkowo codziennie myję a raczej szoruje twarz specjalnym Pure Control od Eveline jest to żel myjący + peeleing i maseczka. Po nim było widać zmiany, lecz byłem tak głupi ze zostawiłem tą maseczke na noc .. (zdesperowany nastolatek tia..) i tak mi wysuszyło skróę ze po dotkniętu twarzy na bluze miałem ją całą białą i musiałem na półtora tygodnia to odstawić, smaruje dalej oczywiście z umiarme lecz już nie pomaga. Sami widzicie że robie chyba wszystko co mogę by to uleczyć a syfy dalej sa jak były przez tej ☠☠☠itny rok, a człowiek już szaleje, bo a ni to się uśmiechnąć do zdjęcia, a ni to z przyjemnościa popatrzyć do lustra czy też się ogolić czy umyć twarz BO BOLI.. Dermatolog mówi ''stosuj to stosuj to 6 miesięcy'' no dobrze, ale poprawy po miesiącu nie widać, a po 2 już u niektórych są, a nie chce zażywać i potem po 6 miesiącach znów kolejne 6 kolejnych 100 tabletek. Chce cos pewnego i sprawdzonego. Pytanie również do Was, kiedy zaczynałem jeść tą czekoladę, to pierwszy raz się całowałem z dziewczyną z którą do tej pory jestem, zauważyłem że kiedy się z nią całuje.. trądzik tak jakoś dziwnie ''nawraca'' i nei wiem czy to przez jej włosy bo strasznie mi lecą na twarz być może jj uczulony czy coś na jej szampon? Czy możliwe że poprzez śline? To są 2 podstawowe rzeczy przez które mogłem dostać trądzik dziewczynie trądzik nie przeszkadza, ale przez te syfy tracę chęci do życia, do ćwiczeń i rzeźbienia sylwetki, bo po co mi sylwetka jak twarz mam rozjechaną?, jestem aktywny fizycznie, robie wszystko by to uleczyć, odpowiedzie mi na te 2 pytania + to co mi poelcacie? Co przestać używać co zacząć? Mieszkam w Krakowie, co dodatkowo może powodować smog w tym zasmrodzonym mieście. Nie palę, pije jak pije, czasami się coś trafi. Nie nałogowo, Nie ćwiczę na siłowni, tylko w domu, wiec bhp zaliczone. Prosze, pomóżcie, rok może to nie dużo, ale nie widać poprawy, an ie chce zjechać sobie najlepszych lat życia. Błagam i dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z trądzikiem zostają blizny..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z trądzikiem zostają blizny..
Zajrzyj do tego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48974080 Problem taki jak Twój, podałam tam listę kosmetyków, których sama używam i które polecam. Przede wszystkim żadnych drogeryjnych kosmetyków i tych z alkoholem, nie przesuszaj cery! Tylko naturalne lub apteczne! ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- No i wiedz, że potrzebna jest cierpliwość, po wielu lekach od dermatologa czy maściach NAJPIERW JEST WYSYP, dopiero potem wszystko schodzi i jest poprawa. Czasem potrzeba pół roku czy roku żeby stwierdzić czy kuracja zadziałała. Znajdź dobrego lekarza- sprawdź opinie i się go słuchaj, nie odstawiaj nic i nie kombinuj na własną rękę.
![]() |
#561 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje, że ktoś mi może. Jakoś w listopadzie wyskoczył mi pryszcz na twarzy, a dokładniej na policzku i co jakiś czas się powiększał, pomniejszał aż w końcu po 2-3 mies. zniknął. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. Byłam z tym u dermatologa, ale pani powiedziała, że to zwykły pryszcz i nie ma co się przejmować. Jakoś nigdy wcześniej nie miałam pryszcza przez kilka miesięcy, a na dodatek nie została mi po nim dziura.. Myślałam, że może zniknie sama, ale niestety cały czas jest ze mną. Stosuje maść Tormentiol, ale nic nie daje. Dodaje zdjęcie i nie wiem co to jest ta biała kropka w środku, ponieważ nawet tego nie ruszam oprócz smarowania wyżej wymienioną maścią. Myślicie, że Bliznasil może mi pomóc? A może coś innego? Proszę o pomóc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
może warto spróbować jakieś zabiegi laserowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Jutro idę na zabieg lipofillingu *tkanka tłuszczowa.
Wg opracowań medycznych taki lipofilling jest lepszy niż seria 3 x laser co2. Tłuszcz zawiera komórki macierzyste. Tłuszcz będę miał pobierany z okolic kolan. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24909626 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
Dieta która leczy trądzik: adf. ly/1IYhOH (bez spacji po adf.)
Oczyszcznie jelita grubego również ma duży wpływ, ale dieta jest tutaj priorytetem. Jest to link do artykułu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
moj znajomy wyleczył trądzik, ale miał straszne blizny. po kilku zabiegach laserowych nadal zostały jakies tam blizny. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
Na blizny mi pomaga krem l'biotica evolet kosztuje około 30 zł jest go naprawdę dużo i po 3 tyg smarowania rano i wieczorem są widoczne efekty . Nie polecam dla osób z ranami ( nie zagojone po wyciskaniu ) bo tylko pogorszy . Najlepiej smarować punktowo . Ja zawsze w lato opalam się jak się da . Wiem ze to nie zdrowe ale blizny u mnie świetnie przykrywa i chociaż na lato nie jestem w ciapki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Przyczajenie
|
Brzebarwienia wyleczyłam alaclarinem, a blizny (choc nie do końca) w salonie kosmetycznym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
heej ile ważny jest skinoren po otwarciu? uzywalam go od listopada do lutego i jeszcze duzo go zostalo i zastanawiam się czy mogę teraz jeszcze używać tej samej tubki czy raczej wypada kupić nową ? termin ważnosci na opakowaniu niby do 2017 ale wolę się upewnić;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
A nie ma takiego znaczka np. że 12 miesięcy od otwarcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.