|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A`propos - Mona, proszę o zmianę na głównej - 3 cs, termin @ 6.04.
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tobą. I pamiętam, że sama miałam dołki za każdym razem gdy ta wstrętna @ przyłaziła :/ Ale gdy się kończyła, to nowe siły we mnie wstępowały i dawały nową nadzieję. W końcu się uda. Najgorsze było to, że nie dawało się przestać myśleć o zajściu w ciążę, ja myślałam o tym ciągle, żyłam pod dyktando cyklu miesięcznego. Dopiero jak wyjechaliśmy na wakacje i chciałam odpocząć to się udało. Trzeba tylko wierzyć, że się uda, a w końcu II kreski się pojawią. Życzę Wam tego z całego serca!
Maksiu 05.07.2008- zdrowy synek ![]() Aniołek +24.10.2009[*] 6tc poronienie samoistne Aniołek +24.01.2011[*] 10tc puste jajo płodowe Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki ![]() Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
Anusia_O: dzięki za słowa otuchy.
Hej dziewczyny, co tam u Was słychać? Jak się czujecie zafasolkowane, macie już jakieś objawy? Widziałyście już coś u lekarza? Ja testuję za parę dni, chyba że @ przyjdzie wcześniej. Ale jestem dobrej myśli, w końcu musi się udać. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, piszcie, co się u Was dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Mnie dopadło zwątpienie. Czekam na @ i mieliśmy zacząć starania to oczywiście musiało się pokomplikować. Najpierw napatoczyło się jakieś wstrętne zapalenie pęcherza, które nie chce przejść to dodatkowo muszę wyrwać zęba (najpierw muszę zrobić rtg) a na najbliższy wolny termin u dentysty to 2 połowa mojego cyklu i teraz muszę przeczekać kolejny cykl. To czekanie już mnie dobija :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek powinnam dostać okres i mam nadzieję że sie uda i nie przyjdzie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Olapoznan, już dziś 27dc, więc mam nadzieję, że w sobotę będę wszystko wiedzieć.
![]() Robaczek-85, czekanie rzeczywiście jest najgorsze. Ja też wyrywałam zęba w drugiej połowie cyklu, choć bez RTG, i dentysta twierdził, że nawet znieczulenie nie jest niebezpieczne dla ewentualnej fasolki (wtedy okazało się, że nie byłam w ciąży). Jednak chyba lepiej poczekać i najpierw się wyleczyć, żeby wszystko z maluszkiem było w porządku. Życzę duuuużo cierpliwości, w końcu się uda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Ja mam 12 dc, więc działamy
![]() ![]() ![]()
#549 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny,
Ja również straciłam moją kochaną fasolkę w 8 tyg . Wszystko zaczeło się 1.03 od plamienia, szpital, USG niby wszystko ok, serduszko biło . Dostałam luteinę i dup..., . 6.03 miałam badanie kontrolne już u swojego lekarza, i niestety to co przeczuwałam serduszko przestało bić najgorszy dzień w moim życiu. Poronienie niedokonane przez dwa tyg chodziłam ze swoją martwą fasolką w brzuszku wiedząc o tym . Strasznie mnie to psychicznie wykończyło, chciałam żeby to już się skończyło. Mój gin nie chciał wykonać zabiegu gdyż powiedział, że dla Mnie lepiej będzie gdy dojdzie to tego samo lub z pomocą leków. 14.03 dostałam leki poronne i się zaczęło to był jakiś koszmar bóle tak straszne 1000 razy gorsze od okresu i ten krwotok myślałam, że umrę . Jeszcze czasami płaczę choć staram się być silną. Chciałabym się już zacząć starać jednak muszę poczekać dwa cykle. I psychicznie muszę dojść do równowagi bo byle głupota doprowadza mnie do płaczu, zapominam o ważnych datach ehhh. I ciągle się zastanawiam co źle zrobiłam;-( Mam swojego Aniołka, który będzie czuwał nade mną i moim TŻ i staram się wierzyć, że będzie wszystko dobrze i że, wyczerpaliśmy swój limit nieszczęść. Mam nadzieję, że przyjmiecie Mnie do swojego grona .
#550 |
Rozeznanie
|
EVI07, życzę owocnych starań, w końcu masz przed sobą najprzyjemniejszą część cyklu.
![]() Papryczka, witamy, witamy. Trzymaj się i myśl pozytywnie (choć wiem, jakie to trudne). Dwa miesiące szybko miną, dojdziesz do siebie fizycznie i psychicznie. I nie myśl, że coś źle zrobiłaś, w większości przypadków coś jest z maluszkiem nie tak i nie miałby szans, po prostu natura działa w ten sposób. Przynajmniej mnie ta myśl pomaga. Odpoczywaj i nie zadręczaj się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczekiwanie na pierwszą miesiączkę ciągło mi się niemiłosiernie. A w przyszłym tygodniu powinnam już dostać kolejną. W ogóle nie wiem kiedy mi uciekł luty ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Papryczka, witamy, choć wcale mnie nie cieszy, że dołączyłaś do grona Aniołkowych Mam...
![]() ![]() ![]() Sheperdess, faktycznie korzystam z przyjemności tego cyklu... ![]() ![]() ![]()
#553 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny i mam nadzieje ze wszystkie niedlugo będziemy sie cieszyly z dzidziusiów ....
Mnie pomalu chyba dopada zwątpienie... To niby nasz dopiero drugi cykl starań po poronieniu ale ja już na prawdę czasami am dość ... Dziś 26 dc .. Czekania ciąg dalszy ![]() Evio faktycznie pogada sprzyja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Babku, nie masz pojęcia jak ci zazdroszczę tych wszystkich objawów ciążowych, nawet rzygania
![]() ![]() My nadal działamy, zresztą zaspy śnieżne nam w tym sprzyjają, bo nie chce nam się ruszać z domu... ![]() ![]() ![]() ![]() Sheperdess, co u Ciebie? Testowałaś?
Wika - 13.06.2007 ![]() Moje ![]() ![]() ![]() Kubuś - 04.01.2014 ![]() Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-03-23 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za przyjęcie, Mnie też jest przykro że jest nas tak dużo i codziennie coraz więcej
Wczoraj byłam pierwszy raz w pracy po stracie i nawet udało mi się na chwilę nie myśleć o moim aniołku. Nigdy nie sądziłam, że będę tak wyczekiwać @ ;-( Chciałabym już zacząć się starać, a tu jeszcze dwa miesiące, albo i dłużej muszę czekać. A ja Wam zazdroszczę, że możecie się już starać ;-(. Ale trzymam mocno kciuki za Was ;-)
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-03-23 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Babku, zazdroszczę objawów. Wszystko będzie dobrze, może już zobaczysz maluszka na USG. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja co prawda mam termin porodu na 28.09 ale tez sie wbilam a co ? ![]() U mnie wszystko w porzadku , czekam z niecierpliwoscia na kolejny skan 10 maja wtedy juz najprawdopodobniej bedziemy wiedziec czy to chlopak czy dziewczynka ![]() ![]() ![]() Papryczko - ja bron Boze nie chce Cie do niczego namawiac , ale jesli nie ma zadnych przeciwskazan medycznych sluchaj swojej intuicji a nie tego co ktos mowi , 3 miesiace odczekac inni 6 ! Ja planowalam odczekac do pierwszego okresu , nie udalo sie - zaszlam w ciaze nie majac okresu , miesiac po poronieniu widzialam juz na tescie piekne dwie kreski . Jak widac wszystko jest dobrze , badania w porzadku , ciaza praktycznie ksiazkowa i choc stracha bede miala do porodu , ciesze sie ze stalo jak sie stalo ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-03-25 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Olapoznan i Sherpedess jak tam dziewczyny?? Mam nadzieje, że @ nie przyszła. Kiedy testujecie?
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam coraz wiekszą nadzieję. I tak odwlekam to testowanie, zresztą poprzednim razem test wyszedł dopiero po tygodniu od terminu @. I chciałabym i boję się. No nic, trzeba będzie wziąć się w garść i sprawdzić. Oczywiście napiszę, co wyjdzie. Trzymajcie kciuki za II kreski. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też w tej ciąży dwa dni po spodziewanej miesiączce wyszedł tak blady test, że stwierdziłam, że to nie to. Aż się rozmarzyłam. Też już bym chciała. Ale na razie czekam na @. Dziś bolał mnie rano brzuch i mam nadzieje, że jutro może przyjdzie. No a po już chyba starania rozpoczniemy. ![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny trzymam za was mocno kciuki -oby @ nie przyszły a dwie kreseczki sie pokazały
![]() Ja juz dochodzę do siebie-jest ok. co ma byc to bedzie -może kiedyś znowu pomyśle o kolejnej ciazy na ten czas mówimy z męzem pass ![]() ![]() A wam kochane życze szczescia i cudownych i zdrowych 9 miesięcy i radosnych chwil ![]() ![]()
#563 |
Rozeznanie
|
nie jestem w ciąży.......
Trzymajcie się ciepło, życzę powodzenia i pozytywnych wyników. I wesołych Świąt wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Nam niestety się nie udało.. W poniedziałek miałam dostać @ , nie przyszedł. We wtrej rano test - negatywny.. W środę okres... Zaczynamy 3 cykl starań. choć bardzo smutno jest..
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
A u mnie starania zawieszone, zrobiłam kontrolnie TSH i wyszło dużo poza normę, także czas zabrać się za regulowanie hormonów, bo przy takim poziomie to raczej nie zajdę. Za 2 tyg wizyta u endo, oby szybko udalo się zapanowac nad niedoczynnością
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja o swojej niedoczynności dowiedziałam się rok temu. Może nie jest to jakaś mega uciążliwa choroba, ale fakt, że wysokie TSH może utrudniać zajście w ciąże. A jaki miałaś ten wynik TSH jeśli możesz zdradzić?
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ty jaki miałaś? Ile trwa regulowanie? wiem, że to zalezy od wielu czynników, ale jak to u Ciebie było jeśli można wiedzieć Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-03-30 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak mówisz właśnie regulowanie TSH zależy od wielu czynników. Wszystko zależy od tego jak Twój organizm zareaguje na daną dawkę leku. Badam TSH średnio co 2,5 miesiąca. Pewnie potrzeba trochę czasu, aby poziom hormonów w organizmie uległ zmianie. Ale ja nie myślę zawieszać starań, jeśli nawet TSH będzie za wysokie. Bo po pierwsze nie powiedziane, że w ogóle zajdę, chociaż dziewczyny przy podwyższonym TSH też zachodziły. A po drugie jak już nawet uda się zafasolkować to i tak dawkę leku trzeba podnieść bo w ciąży jest zwiększone zapotrzebowanie. Tak, czy inaczej wizyty u endokrynologa są nieuniknione. Trzeba być pod stałą opieką lekarza. Rozpisałam się strasznie, mam nadzieję, że przebrnęłaś przez ten przydługawy opis. ![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedź, mam nadzieję, że twój wynik będzie dobry.
Rzeczywiście w ogólnej normie się mieściłam, ale pytałam dwóch ginów o to czy nie powinnam mieć mniejszego tsh, bo słyszałam o innych normach dla staraczek, stwierdzili, że nie mam się o to martwić bo jest ok. Jak będę w ciązy a tsh bedzie za wysokie to będziemy je zbijać. I ja ich niestety posłuchałam, to teraz mam. Za 2 tyg idę do endo-gin i mam nadzieję, że coś mądrego zaradzi. Zastanawia mnie tylko jaka jest przyczyna tej niedoczynności w moim przypadku, w rodzinie nie ma przypadku tej choroby, a wcześniej, choć tego nie badałam nie było podejrzeń chorej tarczycy. Może po # się to wszystko posypało Mam jeszcze pytanie o witaminy z jodem, czy mogę je brać? bo kupiłam sobie femibion 1 i nie wiem czy zażywać czy poczekać na opinię endo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.