|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
ana, ty na forum muratora czasem nie prowadzisz dziennika budowy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki! U mnie zaczyna się okres.... no cuż... 1 cykl starań już za nami. Jeśli macie coś do uzupełniania na liście na 1 stronie dajcie znać, ja się uzupełnię jutro.
żeby się zbytnio nie przejmować poszukam sobie jakiś ciekawych pomysłów w necie na urządzenie kuchni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam . spokojnej nocy ![]() ![]()
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do listy- gdybyś mogła wpisać ostatnia @ 10.01. następna nie mam pojęcia kiedy będzie. mam nadzieje, że wizyta w nast. środę rozjaśni mi co dzieje się z moim cyklem ![]() ps. może i nie odzywam się często teraz, ale cały czas niecierpliwie śledzę w oczekiwaniu na dwie kreski ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj wieczór i ciągle czuję ból owulacyjny, a jak raptem szybko wstaję lub siadam to jest nie do zniesienia.
Hej naprawdę piękne wnętrza w tej OLIWCE ![]() ![]() My mamy kuchnie też z płyty z dużym połyskiem dół biały a góra meble krwista czerwień, blat czarna mozaika. Też zawsze myślałam o takiej wyspie na środku jak mówi patrycjja, ale nasza kuchnia nie jest zbytnio ustawna niby duża ale to budownictwo lat 90. Może w przyszłości coś wykombinujemy z tą wyspą na środku. obok kuchni pokój dzienny, i wiekla sypialnia z jeszcze większym wyrkiem ![]() ![]() ![]() ![]() zostały nam jeszcze na przyszłość do ogarnięcia 3 pokoje, ale spokojnie narazie o tym nie myślimy. Dziewczyny niech któraś nam pokaże wreszcie dwie krechy i pociągnie za sobą lawinę, jak to ktoś już napisał ![]() Ja jednak poczekam do kolejnego cyklu z tymi badaniami hormonalnymi tak aby wszytsko grało. Choć mam jeszcze cichą nadzieję że może nie będę musiała ich robić ![]() ![]()
#546 |
Wtajemniczenie
|
jak tam u Was z rana? U mnie jako tako, jakoś nie mogłam spać, a jak już przysnęłam to śniły mi się jakieś głupoty.
U mnie dzoker007 możesz wpisać następną @, oczywiście nie mile widzianą 06/07.02.2013. Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia, może pojawią się dzisiaj jakieś pozytywne wiadomości ![]()
#547 |
Raczkowanie
|
Hej, hej! Coś z tym spaniem jest na rzeczy, bo ja prawie w ogóle nie spałam i ledwo żyję. Do tego znowu chyba mnie zbiera niedoleczona grypa...
Ana, piękny domek, wnętrze baaardzo mi się podoba. A jak z praktyką? Dużo roboty przy sprzątaniu? (też chciałam mieć fronty kuchni na połysk, ale zdecydowałam się na mat i sobie chwalę, zwłaszcza że jestem wielce utalentowana w temacie robienia bałaganu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Cieszą oko widoki takich ładnych domków
![]() Ja natomiast mam problemy z zasypianiem, zasypiam gdzieś około 1 w nocy gdzie mój mężulek już dawno chapie, no i jeżeli już mi się uda zamknąć oko, to lepiej niech mnie tym chrapem nie budzi ![]() u mnie dziś nadal ból myślę że owulacyjny, boli, kłuje mnie lewy jajnik. dzokero możesz wpisać mi następną @ gdzieś na 1/2 luty 2013. Miłego dnia dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A tak na rzeczy to ten ból utrzymuje się od poniedziałku, nigdy tak nie miałam, zawsze od kiedy się bacznie obserwuję jednodniowy był. Wiecie coś więcej w tym temacie? ![]()
#549 |
Wtajemniczenie
|
Ja np swój ból owulacyjny czuję zazwyczaj 2 dni, ale czemu u Ciebie taka zmiana że czujesz od poniedziałku a zwykle był jeden dzień to niestety nie wiem.
Ale mnie boli dzisiaj kręgosłup, dokładnie krzyże, jechałam dzisiaj do pracy i myślałam że nie wysiedze w aucie.
#550 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Powiem Wam ze ślicznie miszkacie az pozazdroscic ale pozytywnie oczywiscie ![]() Ja dzis wrescie troche przespalam noc ale wczesniejsze to masakra ![]() Tej francy @ nadal ani widu ani slychu zadnych symptomow ze ma przyjsc eh jakie to zachodzienie wciaze skomplikowane az nie do uwierzenia jak sie slyszy ze sa wpadki a my tu z kazdej strony kombinujemy jak tu zajsc masakra jakas ![]() No dobra koniec marudzenie dziewczyny ktora teraz testuje? bo czas przerwac ta zla passe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak się chce to się nie wpadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Pinsleepee wasz domek tez jest bardzo ładny
![]() U mnie zaczęła się dzisiaj @ czyli jak w zegarku, ale to dobrze bo to oznacza że organizm działa, robi swoje i będzie można za kilka dni wznowić staranka ![]() Od jakiś dwóch godzin masakrycznie boli mnie głowa, w końcu wzięłam tabletkę gripeksa bo nic innego w domu nie ma akurat, mam nadzieję że przejdzie szybko, na niczym się nie mogę dłużej skupić. Nie wiem czy to coś z ciśnieniem bo męża też bolała. Buszowałam dzisiaj w taniej książce i kupiłam sobie książkę ,,Ciąża tydzień po tygodniu" ładna w twardej okładce za całe 3 zł ![]() Są różne ciekawostki wkleję wam przepis na zaplanowanie płci wg. Hipokratesa ![]() ,,Mężczyzna, który pragnie mieć córkę, musi zbliżać się do żony po ustaniu miesiączki i traktować ją codziennie czule, aż do utraty swych sił witalnych. Mężczyzna, który pragnie mieć syna, winien zbliżać się do swej żony, gdy ona ma na to ochotę" U mnie kolejna @ planowana na 11 lutego, mam nadzieję, na prezent walentynkowy i jej brak ![]()
#553 |
Zadomowienie
|
Oj ja już o różnych przepisach na syna/ córkę czytałam
![]() ja bym chciała bliźniaki- znacie jakiś przepis?? ![]() ![]() ![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ksiądz w końcu do nas nie dotarł a do mamy przyszedł proboszcz który we wrześniu udzielał nam ślubu i mama w połowie modlitwy zaczęła się śmiać przez łzy bo jej nasza przysięga "odżyła" i tak wpadli z księdzem na nasz temat, prosił żeby mu zdjęcia pokazać i nawet pamiętał że "to ta para która tak się śmiała podczas przysięgi że aż się sam pomyliłem" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli możesz dopisać to pomimo zawieszenia starań moja niespodziewana powinna przyjść około 28.01 Cytat:
Kurcze jakiś bolesny mam ten cykl. Jak do tej pory to zazwyczaj nic nie czułam a teraz ciągle mnie coś boli, ciągnie i nie wiem co jeszcze w podbrzuszu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
heja laski, my przez jeszcze jakies 10 dni będziemy się intensywnie starać, intensywniej niż zwykle
![]() na dziś dzień mogę natomiast powiedzieć, że wiesiołek DZIAŁA, naprawdę zwiększa ilość śluzu, przez co też obserwacja cyklu staje się o wiele łatwiejsza. mierzę też temp, okazuje się, że mierzenie temperatury i rysowanie wykresów wiele lat temu się opłaciło, bo teraz co nieco pamiętam jak wtedy wyglądały moje cykle (chciałam się nauczyć i rysowałam wykresy temperatury przez parę ładnych miesięcy). ciekawią mnie te bóle owulacyjne... ja tego nie odczuwam, kompletnie więc nie wiem, jak to wygląda... co do leków przeciwbólowych w ciąży (albo w okolicach ciąży), czytałam, że nie powinno się brać leków na ibuprofenie. ale oczywiście ile forów, tyle opinii ![]() piękne te wasze domy, ach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
pradip- prywatnie chodzę to i w miarę szybko, ale to chodzi o plamienia i dlatego te hormony bede badać. jakbym poszla z tekstem ze od 4 cykli nie mozemy zajść to bym nie miała tych badań. powiedziała że 4 cykle to b. krótko. Słuchajcie a może orientujecie się ile mniej więcej będą mnie kosztować takie badania. Mam niby skierowanie ale czytałam gdzieś że takie badania nie są refundowane bo są dość drogie.
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ale jaka to musi być radocha dwoje za jednym zamachem. w lipcu moja sąsiadka udrodziłą alę i olę ![]() znam też taki przypadek u dalszych znajomych- mięli invitro i z niego bliźniaki dziewczynka i chłopiec. myśląc ze nie mogą mnieć dzieci niezabezpieczali się 9okazało się że jego plemniki mają tylko 5% ruchliwości czy coś takiego) a po jakimś czasie ona w szoku - CIĄŻA ![]() ![]()
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
bliźniaki- tyle szczęścia naraz
![]() podobno po odstawieniu tabletek łatwiej o ciążę bliźniaczą. tak samo jak w przypadku kiedy takie "parki" pojawiały się już w rodzinie ![]() chciałabym, oj chciała ![]() co do leków w ciąży - dla przykładu: mnie strasznie niesamowicie bolały dziąsła. i wiecie co lekarz nakazał? dentosept a. lek na alkoholu. niby nie połykałam, ale zawsze. więc tak jak mówisz - ile forów i ilu lekarzy tyle opinii ![]()
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co więcej- ginka stwierdzając u mnie brak akcji serca wypatrzyła gdzieś to drugie tylko mniejsze. ale co do tego to raczej nie wydaje mi się- jakoś mało jej ufam po tym jak prowadziła mi ciążę. ale przyznam, że jak powiedziała to na głos to rozpacz moja była podwójna. dobra dosyć, bo zaraz znowu zacznę się zamartwiać, a narazie powinnam zająć się przyjemnościami ![]()
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie chciała bliźniaków, ale różnie może być.
U mnie to chyba już po dniach płodnych ale nie wiem czy coś z tego będzie. W ogóle się zastanawiam- jak nie teraz to chyba wznowimy staranka jak będzie ciepło. Chciałabym, żeby dzidzia się urodziła jak będzie jeszcze w miarę ciepło, żeby można było wyjść na spacer. Mam taką głupią rozkminę, że listopad to taki smutny miesiąc na urodziny, w grudniu to dziecko ma przerąbane bo zamiast 2 prezentów (urodziny, Święta) dostaje 1, styczeń, luty to ziiimno...a już potem to jest lepiej ![]()
#563 | |
Zadomowienie
|
Właśnie dziewczyny myślmy i zajmujmy się przyjemnościami. Nie chcemy tu smutnych tematów i nowin.
Życzę gorących nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Ogólnie dziś weszłam na taką stronke internetowy kalendarz owulacji i wpisując swoją ostatnią @ i długość cykli liczyłam 3 razy bo miałam cykjle co 32 dni, teraz 28. Wiec policzyłam dla 28,30 i 32 i jest opcja że my po prostu za wcześnie myśleliśmy ze jest owu (jak miałam ból owulacyjny) a pozniej dawaliśmy sobie spokój ze staraniami (ju,ż nie tak intensywnie) więc może jest opcja ze przeoczyliśmy owu!!!!!!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś chciałam bliźniaki, ale po przemyśleniach, że dwa razy więcej pracy, ciąża obarczona większym ryzykiem teraz obstawiam jedno na raz :P Ale będzie co ma być
![]() Mam kolegę, który ma uwaga 3 pary bliźniąt ![]() ![]() Tam to dopiero mają wesoło bo najstarsze dzieciaki dopiero w tym roku poszły do zerówki ![]() Cytat:
![]() Ale to że staranka były wczesniej u was nie wyklucza dzidziusia, w końcu plemniczki mogą kilka dni przezyć ![]()
![]() |
#565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jednak wolałabym jedno maleństwo w pierwszej ciąży ale jak będą trojaczki to też będzie cudownie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Witam z kawką
![]() Dzieki za tyle miłych słów o moim domku- cieszy t bardzo bo mnóstwo pracy w to włożyłam, fronty na połysk uwielbiam- raz na jakis czas psikam płynem do szyb i przecieram ręcznikiem- zero problemów. Nie mam dziennika na forum muratora Tak mój małżonek szanowny to strażak z zawodu i zamiłowania (czasem mi to aż bokiem wychodzi bo wszyscy nasi znajomi to tez strazaki i na każdej imprezie jest temat -STRAZ) a ja czekam na @- spóźniona już5 dni- jak nie przyjdzie do niedzieli w poniedziałek robie test- iskierka nadziei jest- trzymajcie kcuki |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
czesc,
podgladam Was dziewczyny jakis czas juz i chyba pora na mnie ![]() ![]() powodzenia wszystkim starajacym sie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ty jesteś cierpliwa ja juz dawno bym betę zrobiła przy takim opóźnieniu @ Cytat:
![]()
![]() |
#569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Pradip - Jak to nie poznałaś mnie? ![]() Mnie rozwaliło przeziębienie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Witam nowa staraczke ![]() dziewczyny no to ktora teraz testuje ? bo czas na II kreski ![]() ah jak ja sie ciesze jutro piateczek a wiec jak wybije 14:00 to jestem wolna a propos blizniakow to sama jestem z ciązy blizniaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.