Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 20:06   #541
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
hehe no bardziej na tą koszulkę :P
strażak to taki u nas bardzo rodzinny zawód
A to zmienia postać rzeczy
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:51   #542
Eleo765
Zadomowienie

ana, ty na forum muratora czasem nie prowadzisz dziennika budowy? dom pięknie urządzony, bardzo mi się podoba, szczególnie kolory w kuchni!
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:58   #543
dzoker007
Raczkowanie

Dziewczynki! U mnie zaczyna się okres.... no cuż... 1 cykl starań już za nami. Jeśli macie coś do uzupełniania na liście na 1 stronie dajcie znać, ja się uzupełnię jutro.
żeby się zbytnio nie przejmować poszukam sobie jakiś ciekawych pomysłów w necie na urządzenie kuchni. mamy w planach rozpocząć remont gdzieś na wiosnę- kwiecień/ maj. Pokój jest dość duży więc myślę żeby zrobić z niego taką pół jadalnię a pół kuchnię Gdybyście miały jakieś pomysły albo hmmm macie coś co jest godne polecenia jakiś rodzaj mebli/ sprzęt sprawdzony dajcie znać na priv żeby tutaj nie odbiegać od tematu ( chyba że macie na to ochotę to możemy pisać tutaj) maaarzę o super kuchni narazie zaciskamy pasa na remont a sprzęt być może weźmiemy sobie na raty - jest wiele ofert na 0% także jeśli nie uzbieramy tyle ile trzeba to nie pogardzimy taką możliwością.
pozdrawiam . spokojnej nocy
Stary 2013-01-15, 21:17   #544
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Dziewczynki! U mnie zaczyna się okres.... no cuż... 1 cykl starań już za nami. Jeśli macie coś do uzupełniania na liście na 1 stronie dajcie znać, ja się uzupełnię jutro.
żeby się zbytnio nie przejmować poszukam sobie jakiś ciekawych pomysłów w necie na urządzenie kuchni. mamy w planach rozpocząć remont gdzieś na wiosnę- kwiecień/ maj. Pokój jest dość duży więc myślę żeby zrobić z niego taką pół jadalnię a pół kuchnię Gdybyście miały jakieś pomysły albo hmmm macie coś co jest godne polecenia jakiś rodzaj mebli/ sprzęt sprawdzony dajcie znać na priv żeby tutaj nie odbiegać od tematu ( chyba że macie na to ochotę to możemy pisać tutaj) maaarzę o super kuchni narazie zaciskamy pasa na remont a sprzęt być może weźmiemy sobie na raty - jest wiele ofert na 0% także jeśli nie uzbieramy tyle ile trzeba to nie pogardzimy taką możliwością.
nie wiem co Tobie się podoba. mi marzy się właśnie taka kuchnio-jadalnia z wieeelkim blatem stołowo-kuchennym na środku. coś jak w filmach prosto z ameryki w ogóle jeśli kiedyś będę miała możliwość chciałabym mieć amerykańskie mieszkanie- ściany z cegieł, łazienka, mała sypialnia i taki pokojow0-kuchenny misz masz

co do listy- gdybyś mogła wpisać ostatnia @ 10.01. następna nie mam pojęcia kiedy będzie. mam nadzieje, że wizyta w nast. środę rozjaśni mi co dzieje się z moim cyklem

ps. może i nie odzywam się często teraz, ale cały czas niecierpliwie śledzę w oczekiwaniu na dwie kreski tak że nie wiem na co czekacie :P
Stary 2013-01-15, 22:11   #545
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj wieczór i ciągle czuję ból owulacyjny, a jak raptem szybko wstaję lub siadam to jest nie do zniesienia.
Hej naprawdę piękne wnętrza w tej OLIWCE

My mamy kuchnie też z płyty z dużym połyskiem dół biały a góra meble krwista czerwień, blat czarna mozaika.
Też zawsze myślałam o takiej wyspie na środku jak mówi patrycjja, ale nasza kuchnia nie jest zbytnio ustawna niby duża ale to budownictwo lat 90. Może w przyszłości coś wykombinujemy z tą wyspą na środku. obok kuchni pokój dzienny, i wiekla sypialnia z jeszcze większym wyrkiem

zostały nam jeszcze na przyszłość do ogarnięcia 3 pokoje, ale spokojnie narazie o tym nie myślimy.
Dziewczyny niech któraś nam pokaże wreszcie dwie krechy i pociągnie za sobą lawinę, jak to ktoś już napisał
Ja jednak poczekam do kolejnego cyklu z tymi badaniami hormonalnymi tak aby wszytsko grało. Choć mam jeszcze cichą nadzieję że może nie będę musiała ich robić bo pierwszy dzień cyklu wcale nie nadejdzie

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:44   #546
maomami
Wtajemniczenie

jak tam u Was z rana? U mnie jako tako, jakoś nie mogłam spać, a jak już przysnęłam to śniły mi się jakieś głupoty.
U mnie dzoker007 możesz wpisać następną @, oczywiście nie mile widzianą 06/07.02.2013.
Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia, może pojawią się dzisiaj jakieś pozytywne wiadomości

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:17   #547
Pinsleepee
Raczkowanie

Hej, hej! Coś z tym spaniem jest na rzeczy, bo ja prawie w ogóle nie spałam i ledwo żyję. Do tego znowu chyba mnie zbiera niedoleczona grypa...

Ana, piękny domek, wnętrze baaardzo mi się podoba. A jak z praktyką? Dużo roboty przy sprzątaniu? (też chciałam mieć fronty kuchni na połysk, ale zdecydowałam się na mat i sobie chwalę, zwłaszcza że jestem wielce utalentowana w temacie robienia bałaganu ) - i też się pochwalę moim (znaczy naszym ) domkiem, a co! - zdjęcia są z zeszłego roku, kiedy udało nam się zrobić kostkę dookoła. Dom jest drewniany, dobrze trzyma ciepło i ogólnie super się mieszka, choć jeszcze w środku trochę do zagospodarowania zostało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8283.jpg (79,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8311.jpg (70,0 KB, 31 załadowań)
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 10:35   #548
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cieszą oko widoki takich ładnych domków

Ja natomiast mam problemy z zasypianiem, zasypiam gdzieś około 1 w nocy gdzie mój mężulek już dawno chapie, no i jeżeli już mi się uda zamknąć oko, to lepiej niech mnie tym chrapem nie budzi

u mnie dziś nadal ból myślę że owulacyjny, boli, kłuje mnie lewy jajnik.

dzokero możesz wpisać mi następną @ gdzieś na 1/2 luty 2013.

Miłego dnia dziewczynki

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A tak na rzeczy to ten ból utrzymuje się od poniedziałku, nigdy tak nie miałam, zawsze od kiedy się bacznie obserwuję jednodniowy był. Wiecie coś więcej w tym temacie?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-16, 12:51   #549
maomami
Wtajemniczenie

Ja np swój ból owulacyjny czuję zazwyczaj 2 dni, ale czemu u Ciebie taka zmiana że czujesz od poniedziałku a zwykle był jeden dzień to niestety nie wiem.
Ale mnie boli dzisiaj kręgosłup, dokładnie krzyże, jechałam dzisiaj do pracy i myślałam że nie wysiedze w aucie.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:04   #550
PPPatinka
Rozeznanie

hej dziewczyny

Powiem Wam ze ślicznie miszkacie az pozazdroscic ale pozytywnie oczywiscie

Ja dzis wrescie troche przespalam noc ale wczesniejsze to masakra

Tej francy @ nadal ani widu ani slychu zadnych symptomow ze ma przyjsc eh jakie to zachodzienie wciaze skomplikowane az nie do uwierzenia jak sie slyszy ze sa wpadki a my tu z kazdej strony kombinujemy jak tu zajsc masakra jakas

No dobra koniec marudzenie dziewczyny ktora teraz testuje? bo czas przerwac ta zla passe
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:20   #551
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Powiem Wam ze ślicznie miszkacie az pozazdroscic ale pozytywnie oczywiscie

Ja dzis wrescie troche przespalam noc ale wczesniejsze to masakra

Tej francy @ nadal ani widu ani slychu zadnych symptomow ze ma przyjsc eh jakie to zachodzienie wciaze skomplikowane az nie do uwierzenia jak sie slyszy ze sa wpadki a my tu z kazdej strony kombinujemy jak tu zajsc masakra jakas

No dobra koniec marudzenie dziewczyny ktora teraz testuje? bo czas przerwac ta zla passe
Właśnie! Jak to jest z tymi wpadkami? Ja też chcę zaliczyć wpadkę
Ale jak się chce to się nie wpadnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 18:23   #552
arenika
Zadomowienie

Pinsleepee wasz domek tez jest bardzo ładny

U mnie zaczęła się dzisiaj @ czyli jak w zegarku, ale to dobrze bo to oznacza że organizm działa, robi swoje i będzie można za kilka dni wznowić staranka .

Od jakiś dwóch godzin masakrycznie boli mnie głowa, w końcu wzięłam tabletkę gripeksa bo nic innego w domu nie ma akurat, mam nadzieję że przejdzie szybko, na niczym się nie mogę dłużej skupić. Nie wiem czy to coś z ciśnieniem bo męża też bolała.

Buszowałam dzisiaj w taniej książce i kupiłam sobie książkę ,,Ciąża tydzień po tygodniu" ładna w twardej okładce za całe 3 zł
Są różne ciekawostki wkleję wam przepis na zaplanowanie płci wg. Hipokratesa
,,Mężczyzna, który pragnie mieć córkę, musi zbliżać się do żony po ustaniu miesiączki i traktować ją codziennie czule, aż do utraty swych sił witalnych. Mężczyzna, który pragnie mieć syna, winien zbliżać się do swej żony, gdy ona ma na to ochotę"

U mnie kolejna @ planowana na 11 lutego, mam nadzieję, na prezent walentynkowy i jej brak
Stary 2013-01-16, 18:38   #553
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Oj ja już o różnych przepisach na syna/ córkę czytałam
ja bym chciała bliźniaki- znacie jakiś przepis??

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-16, 18:57   #554
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Oj ja już o różnych przepisach na syna/ córkę czytałam
ja bym chciała bliźniaki- znacie jakiś przepis??
Mój TŻ od zawsze powtarzał, że chciał by bliźniaki, mi na początek wystarczyło by chociaż jedno
Stary 2013-01-16, 19:21   #555
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja poprosiłam księdza, żeby przyszedł do Nas na samym końcu bo TŻ nie ma no i zgodził się Był u Nas bardzo krótko bo zmęczony, tylko trzy razy Nam powtórzył, że w całym bloku nie ma tak ładnego mieszkania jak Nasze , śmiać mi się chciało, ale miło się nam zrobiło

Mam nadzieję, że wraz ze skończonym weekendem humor się poprawił?
Dzięki za troskę niby delikatnie się poprawił ale problem niestety pozostał...
A ksiądz w końcu do nas nie dotarł a do mamy przyszedł proboszcz który we wrześniu udzielał nam ślubu i mama w połowie modlitwy zaczęła się śmiać przez łzy bo jej nasza przysięga "odżyła" i tak wpadli z księdzem na nasz temat, prosił żeby mu zdjęcia pokazać i nawet pamiętał że "to ta para która tak się śmiała podczas przysięgi że aż się sam pomyliłem"
Cytat:
Witam dziewczyny. Tak jak przypuszczałam dziś męczy mnie od wieczora ból okołowulacyjny. Byłam też dziś wizycie u gin. więc się pytam kiedy może być owulacja skoro mam dziś ten bół to na usg wyszło że pęcherzyk owulacyjny ma 17mm, a pani doktor powiedziała że skoro dziś n=mam 12dc to za wcześnie na owu i pęcherzyk dopiero wzrasta. A ja zawsze myślałam że na drugi dzień po bólu mam owu. No a co do plamienia kltóre w kwietni uteż miałam i wyleczyła mi już w pierwszym cyklu, powiedziała że skoro nie odczuwam żadnego bólu jak plamię i żadnego bólu przy badaniu więc mam skierowanie na badania hormonalne, może wreszcie coś się u mnie ruszy. no i słuchajcie w związku z tym mam takie pytanie.
2-3 dc- FSH, LH , TSH I PROLAKTYNA

PO 20 DC
3 RAZY CO DWA DNI PROGESTERON

dodatkowo przygtowując się do ciąży toksoplazmoza i cmv.

Więc mam teraz 12dc i jak uważacie czy mogę teraz poczekać do 20 dnia cyklu i zrobić te testy co podane są po 20dc, a pozniej jak zacznie się nowy cykl zrobić te pierwsze badania. Czy to musi być jeden cykl w sensie np od 1 do 30dc łącznie te badania. czy część w tym cyklu a część w nowym. Wtedy szybciej mogłabym zadziałać i zacząć coś leczyć a jak mam czekać od nowa na nowy cykl to znów mi zejdzie dwa miesiąće. Wpadłam na to za późno i ze stresu w gabinecie nawet nie pomyslałam aby się o to zapytać.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

ogólnie to przez to że pani doktor podejrzewa u mnie coś z hormonami to się załamałam choć z drugiej strony cieszę się że to zbadam i będę wiedziła na czym stoję. Już teraz to straciłam nadziję na ten cykl napewno znów nic z tego nie będzie, bo pewnie wyjdzie jednak coś z tych badań hormonalnych.

Pani doktor powiedziała ze 4 cykle starań jak na razie to bardzo krótko, możemy się zacząć martwić po roku.

Wogóle wróciłam taka smutna, na poczekalni same pary, czyli oglądają sobie dzidziusie na usg.

Kiedy my tak będziemy chodzić na wizyty:pros i:
Z badaniami Ci nie pomogę ale przytulam mocno i przypominam że w takim przypadku gorsza jest najsmutniejsza prawda niż niewiedza i powiem Ci że trafiłaś na wyrozumiałą doktor bo naprawdę wcześnie Ci te badania zleciła
Cytat:
Napisane przez ana985 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia i oby się spełniły. Poniżej link do zdjęc mojego domku

https://picasaweb.google.com/115144845939378749550
Świetny a napis w kuchni ... genialny
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Witam po pracy dzis testowalam no i niestety jedna krecha zalamka totalna teraz juz czekam na ta francę @ niech juz wrescie przylezie jak ma przyjsc i nie robi nadzieji bo oszalec mozna
szkoda że tylko I ale puki nie ma @ jest nadzieja
Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Przykro mi że @ przyszła...
Jeśli możesz dopisać to pomimo zawieszenia starań moja niespodziewana powinna przyjść około 28.01
Cytat:
Napisane przez Pinsleepee Pokaż wiadomość
Ana, piękny domek, wnętrze baaardzo mi się podoba. A jak z praktyką? Dużo roboty przy sprzątaniu? (też chciałam mieć fronty kuchni na połysk, ale zdecydowałam się na mat i sobie chwalę, zwłaszcza że jestem wielce utalentowana w temacie robienia bałaganu ) - i też się pochwalę moim (znaczy naszym ) domkiem, a co! - zdjęcia są z zeszłego roku, kiedy udało nam się zrobić kostkę dookoła. Dom jest drewniany, dobrze trzyma ciepło i ogólnie super się mieszka, choć jeszcze w środku trochę do zagospodarowania zostało
Marzą mi się takie kolory jak u Was ale niestety u nas sie nie sprawdzą i pomimo ze brązowego dachu nie odpuszczę to elewacje musimy zrobić ciemniejszą.

Kurcze jakiś bolesny mam ten cykl. Jak do tej pory to zazwyczaj nic nie czułam a teraz ciągle mnie coś boli, ciągnie i nie wiem co jeszcze w podbrzuszu
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:39   #556
Eleo765
Zadomowienie

heja laski, my przez jeszcze jakies 10 dni będziemy się intensywnie starać, intensywniej niż zwykle a potem będzie testowanie, ale to już będzie luty.

na dziś dzień mogę natomiast powiedzieć, że wiesiołek DZIAŁA, naprawdę zwiększa ilość śluzu, przez co też obserwacja cyklu staje się o wiele łatwiejsza.

mierzę też temp, okazuje się, że mierzenie temperatury i rysowanie wykresów wiele lat temu się opłaciło, bo teraz co nieco pamiętam jak wtedy wyglądały moje cykle (chciałam się nauczyć i rysowałam wykresy temperatury przez parę ładnych miesięcy).

ciekawią mnie te bóle owulacyjne... ja tego nie odczuwam, kompletnie więc nie wiem, jak to wygląda...

co do leków przeciwbólowych w ciąży (albo w okolicach ciąży), czytałam, że nie powinno się brać leków na ibuprofenie. ale oczywiście ile forów, tyle opinii czytałyście coś o tym? a może pytałyście swoich ginów?

piękne te wasze domy, ach...
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:41   #557
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

pradip- prywatnie chodzę to i w miarę szybko, ale to chodzi o plamienia i dlatego te hormony bede badać. jakbym poszla z tekstem ze od 4 cykli nie mozemy zajść to bym nie miała tych badań. powiedziała że 4 cykle to b. krótko. Słuchajcie a może orientujecie się ile mniej więcej będą mnie kosztować takie badania. Mam niby skierowanie ale czytałam gdzieś że takie badania nie są refundowane bo są dość drogie.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Mój TŻ od zawsze powtarzał, że chciał by bliźniaki, mi na początek wystarczyło by chociaż jedno
mi też wystarczy jedno!
ale jaka to musi być radocha dwoje za jednym zamachem. w lipcu moja sąsiadka udrodziłą alę i olę

znam też taki przypadek u dalszych znajomych- mięli invitro i z niego bliźniaki dziewczynka i chłopiec. myśląc ze nie mogą mnieć dzieci niezabezpieczali się 9okazało się że jego plemniki mają tylko 5% ruchliwości czy coś takiego) a po jakimś czasie ona w szoku - CIĄŻA urodziły się znów bliźniaki

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-16, 20:46   #558
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
pradip- prywatnie chodzę to i w miarę szybko, ale to chodzi o plamienia i dlatego te hormony bede badać. jakbym poszla z tekstem ze od 4 cykli nie mozemy zajść to bym nie miała tych badań. powiedziała że 4 cykle to b. krótko. Słuchajcie a może orientujecie się ile mniej więcej będą mnie kosztować takie badania. Mam niby skierowanie ale czytałam gdzieś że takie badania nie są refundowane bo są dość drogie.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

mi też wystarczy jedno!
ale jaka to musi być radocha dwoje za jednym zamachem. w lipcu moja sąsiadka udrodziłą alę i olę

znam też taki przypadek u dalszych znajomych- mięli invitro i z niego bliźniaki dziewczynka i chłopiec. myśląc ze nie mogą mnieć dzieci niezabezpieczali się 9okazało się że jego plemniki mają tylko 5% ruchliwości czy coś takiego) a po jakimś czasie ona w szoku - CIĄŻA urodziły się znów bliźniaki
Za jeden hormon płaciłam 14 zł ( FT3, FT4), za estradiol 19 zł.
Stary 2013-01-16, 20:49   #559
patrycjja
Zadomowienie

bliźniaki- tyle szczęścia naraz
podobno po odstawieniu tabletek łatwiej o ciążę bliźniaczą. tak samo jak w przypadku kiedy takie "parki" pojawiały się już w rodzinie

chciałabym, oj chciała

co do leków w ciąży - dla przykładu: mnie strasznie niesamowicie bolały dziąsła. i wiecie co lekarz nakazał? dentosept a. lek na alkoholu. niby nie połykałam, ale zawsze. więc tak jak mówisz - ile forów i ilu lekarzy tyle opinii
Stary 2013-01-16, 20:55   #560
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
bliźniaki- tyle szczęścia naraz
podobno po odstawieniu tabletek łatwiej o ciążę bliźniaczą. tak samo jak w przypadku kiedy takie "parki" pojawiały się już w rodzinie

chciałabym, oj chciała

co do leków w ciąży - dla przykładu: mnie strasznie niesamowicie bolały dziąsła. i wiecie co lekarz nakazał? dentosept a. lek na alkoholu. niby nie połykałam, ale zawsze. więc tak jak mówisz - ile forów i ilu lekarzy tyle opinii
Mi gin kazała brać przez 3 miesiące tab anty na podwyższenie estradiolu, więc po odstawieniu może wystąpić ciąża mnoga , a po za tym i w mojej rodzinie co drugie pokolenie występują bliźniaki i u TŻ też wystąpiły bliźniaki, więc jesteśmy w ryzyku zagrożenia ciążą mnogą
Stary 2013-01-16, 21:04   #561
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Mi gin kazała brać przez 3 miesiące tab anty na podwyższenie estradiolu, więc po odstawieniu może wystąpić ciąża mnoga , a po za tym i w mojej rodzinie co drugie pokolenie występują bliźniaki i u TŻ też wystąpiły bliźniaki, więc jesteśmy w ryzyku zagrożenia ciążą mnogą
ja tabletki brałam trzy lata i tez bliźniacy w rodzinie byli i u mnie i TŻ

a co więcej- ginka stwierdzając u mnie brak akcji serca wypatrzyła gdzieś to drugie tylko mniejsze. ale co do tego to raczej nie wydaje mi się- jakoś mało jej ufam po tym jak prowadziła mi ciążę. ale przyznam, że jak powiedziała to na głos to rozpacz moja była podwójna.

dobra dosyć, bo zaraz znowu zacznę się zamartwiać, a narazie powinnam zająć się przyjemnościami
Stary 2013-01-16, 21:08   #562
badzia987
Wtajemniczenie

Ja bym nie chciała bliźniaków, ale różnie może być.

U mnie to chyba już po dniach płodnych ale nie wiem czy coś z tego będzie. W ogóle się zastanawiam- jak nie teraz to chyba wznowimy staranka jak będzie ciepło.

Chciałabym, żeby dzidzia się urodziła jak będzie jeszcze w miarę ciepło, żeby można było wyjść na spacer. Mam taką głupią rozkminę, że listopad to taki smutny miesiąc na urodziny, w grudniu to dziecko ma przerąbane bo zamiast 2 prezentów (urodziny, Święta) dostaje 1, styczeń, luty to ziiimno...a już potem to jest lepiej

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:17   #563
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Właśnie dziewczyny myślmy i zajmujmy się przyjemnościami. Nie chcemy tu smutnych tematów i nowin.
Życzę gorących nocy

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

U mnie to chyba już po dniach płodnych ale nie wiem czy coś z tego będzie. W ogóle się zastanawiam- jak nie teraz to chyba wznowimy staranka jak będzie ciepło.

Chciałabym, żeby dzidzia się urodziła jak będzie jeszcze w miarę ciepło, żeby można było wyjść na spacer. Mam taką głupią rozkminę, że listopad to taki smutny miesiąc na urodziny, w grudniu to dziecko ma przerąbane bo zamiast 2 prezentów (urodziny, Święta) dostaje 1, styczeń, luty to ziiimno...a już potem to jest lepiej
a mi to obojętne. w grudniu to najwspanialszy prezent, w styczniu na nowy rok tez super, w lutym na walentynki, pozniej juz wiosna

Ogólnie dziś weszłam na taką stronke internetowy kalendarz owulacji i wpisując swoją ostatnią @ i długość cykli liczyłam 3 razy bo miałam cykjle co 32 dni, teraz 28. Wiec policzyłam dla 28,30 i 32 i jest opcja że my po prostu za wcześnie myśleliśmy ze jest owu (jak miałam ból owulacyjny) a pozniej dawaliśmy sobie spokój ze staraniami (ju,ż nie tak intensywnie) więc może jest opcja ze przeoczyliśmy owu!!!!!!!!

1.09.2012 Nasz dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 21:52   #564
arenika
Zadomowienie

Ja kiedyś chciałam bliźniaki, ale po przemyśleniach, że dwa razy więcej pracy, ciąża obarczona większym ryzykiem teraz obstawiam jedno na raz :P Ale będzie co ma być

Mam kolegę, który ma uwaga 3 pary bliźniąt pierwsza ciąża zaplanowana, dwóch chłopaków, druga zaplanowana bo marzyła im się jeszcze dziewczynka i też wyszło dwóch chłopców, trzecia typowa wpadka i wyszły dwie dziewczynki
Tam to dopiero mają wesoło bo najstarsze dzieciaki dopiero w tym roku poszły do zerówki
Cytat:
Ogólnie dziś weszłam na taką stronke internetowy kalendarz owulacji i wpisując swoją ostatnią @ i długość cykli liczyłam 3 razy bo miałam cykjle co 32 dni, teraz 28. Wiec policzyłam dla 28,30 i 32 i jest opcja że my po prostu za wcześnie myśleliśmy ze jest owu (jak miałam ból owulacyjny) a pozniej dawaliśmy sobie spokój ze staraniami (ju,ż nie tak intensywnie) więc może jest opcja ze przeoczyliśmy owu!!!!!!!!
Ból owulacyjny może i trzy dni przed owulacją wystąpić. Ja mam cykle regularne co 27-28 dni i owulację tez mam raz w 11 dc a raz w 15 dc, ale się obserwuję i nie ma niespodzianek
Ale to że staranka były wczesniej u was nie wyklucza dzidziusia, w końcu plemniczki mogą kilka dni przezyć
Stary 2013-01-17, 07:35   #565
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze justii nie poznałam Cię a nawet czytając Was sobie myślałam że mi Twoich pięknych włosów coś brakuje
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Też tak ostatnio myślałam ale jak wyliczyłam że mielibyśmy wznowić starania dopiero od maja to mi smutno... nie umiem za sobą nadążyć w jednej chwili pragnę dziecka już w innej postanawiam że bez pracy nie możemy żeby za chwilę zwalać na porę roku dziwna jestem
Cytat:
Ja tam nie wierze tym kalkulatorom bo byle stres i owu może się przesunąć ale faktycznie często się zdarza że w najważniejszym momencie myślimy że już po...
Cytat:
Ja kiedyś chciałam bliźniaki, ale po przemyśleniach, że dwa razy więcej pracy, ciąża obarczona większym ryzykiem teraz obstawiam jedno na raz :P Ale będzie co ma być

Mam kolegę, który ma uwaga 3 pary bliźniąt pierwsza ciąża zaplanowana, dwóch chłopaków, druga zaplanowana bo marzyła im się jeszcze dziewczynka i też wyszło dwóch chłopców, trzecia typowa wpadka i wyszły dwie dziewczynki
Tam to dopiero mają wesoło bo najstarsze dzieciaki dopiero w tym roku poszły do zerówki
No to u kolegi jest pełnia szczęścia w pełnej chacie
Ja jednak wolałabym jedno maleństwo w pierwszej ciąży ale jak będą trojaczki to też będzie cudownie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 09:20   #566
ana985
Raczkowanie

Witam z kawką

Dzieki za tyle miłych słów o moim domku- cieszy t bardzo bo mnóstwo pracy w to włożyłam, fronty na połysk uwielbiam- raz na jakis czas psikam płynem do szyb i przecieram ręcznikiem- zero problemów.
Nie mam dziennika na forum muratora

Tak mój małżonek szanowny to strażak z zawodu i zamiłowania (czasem mi to aż bokiem wychodzi bo wszyscy nasi znajomi to tez strazaki i na każdej imprezie jest temat -STRAZ)

a ja czekam na @- spóźniona już5 dni- jak nie przyjdzie do niedzieli w poniedziałek robie test- iskierka nadziei jest- trzymajcie kcuki
ana985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:39   #567
peppermint patty
Rozeznanie

czesc,
podgladam Was dziewczyny jakis czas juz i chyba pora na mniezaczyna sie wlasnie 3 cykl staran...przyblizona data nastepnej @ 14.02...oby te walentynki byly inne niz wszystkie

powodzenia wszystkim starajacym sie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 12:33   #568
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Tak mój małżonek szanowny to strażak z zawodu i zamiłowania (czasem mi to aż bokiem wychodzi bo wszyscy nasi znajomi to tez strazaki i na każdej imprezie jest temat -STRAZ)

a ja czekam na @- spóźniona już5 dni- jak nie przyjdzie do niedzieli w poniedziałek robie test- iskierka nadziei jest- trzymajcie kcuki
To tak jak u mnie też zawsze jeden temat i znajomi też strażaki
Ale ty jesteś cierpliwa ja juz dawno bym betę zrobiła przy takim opóźnieniu @

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
czesc,
podgladam Was dziewczyny jakis czas juz i chyba pora na mniezaczyna sie wlasnie 3 cykl staran...przyblizona data nastepnej @ 14.02...oby te walentynki byly inne niz wszystkie

powodzenia wszystkim starajacym sie
Witam I powodzenia.
Stary 2013-01-17, 13:21   #569
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Ból owulacyjny może i trzy dni przed owulacją wystąpić. Ja mam cykle regularne co 27-28 dni i owulację tez mam raz w 11 dc a raz w 15 dc, ale się obserwuję i nie ma niespodzianek
Ale to że staranka były wczesniej u was nie wyklucza dzidziusia, w końcu plemniczki mogą kilka dni przezyć
Mój TŻ ma znajomego co po 5 latach od ślubu zdecydowali się na dziecko no i okazała się ciąża bliźniacza na początku szok, że 2 od razu, a za chwilę podwójna radość, pierwsze zbliżenie po porodzie i co? Niespodzianka! Ciąża Poszli do gin (tego samego co prowadził pierwszą ciążę), a On do nich, że bardzo im gratuluje no i że teraz też jest ciąża bliźniacza, a Oni mało zawału nie dostali. Mają w domu podwójne bliźniaki, różnica między jednymi a drugimi to niecałe 11 miesięcy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Witam z kawką

Dzieki za tyle miłych słów o moim domku- cieszy t bardzo bo mnóstwo pracy w to włożyłam, fronty na połysk uwielbiam- raz na jakis czas psikam płynem do szyb i przecieram ręcznikiem- zero problemów.
Nie mam dziennika na forum muratora

Wytrzymała jesteś Ja już bym testowała

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Pradip - Jak to nie poznałaś mnie?

Mnie rozwaliło przeziębienie Poszłam do pracy i kierowniczka kazała mi iść do domu bo ledwo żyję katar, temperatura eś nienawidzę takiego stanu
Stary 2013-01-17, 15:21   #570
PPPatinka
Rozeznanie

hej dziewczyny

Witam nowa staraczke )

dziewczyny no to ktora teraz testuje ? bo czas na II kreski ) u mnie nadal brak tej francy@

ah jak ja sie ciesze jutro piateczek a wiec jak wybije 14:00 to jestem wolna

a propos blizniakow to sama jestem z ciązy blizniaczej )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości