|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Używam Amli (zwykle na całą noc) Daję im Jantara codziennie, Maska drożdżowa Agafii, piłam pokrzywę (kiedyś pokrzywa mi pomogła ) a teraz to ![]() ![]() Oczywiście końce zabezpieczam a teraz i tak mam podcięte 2 miesiące temu więc są zdrowe nie rozdwajają sie i nie łamią sie. Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-09-03 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Imperfecta - jakie długie, wyglądają bardzo ładnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr. Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć ![]() ![]() O matko, piękne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-09-03 o 21:46 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
EDUkator
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio na zapas szampon i balsam Agafii i czekają na moją przeprowadzkę na studia i powolne denkowanie zapasów ![]()
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
=
Cytat:
![]()
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Gdzie kupujecie ręczniki z mikrofibry? Obleciałam wczoraj całe miasto i nigdzie nie ma, a jak pytałam się o taki ręcznik to ekspedientki tylko głupio na mnie patrzyły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Zakorzenienie
|
Imperfekta - wow, gdzie Ty je do tej pory ukrywałaś?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też uważam że masz pocieniowane teraz i mocniejsze cieniowanie - absolutnie - bo je niepotrzebnie przerzedzisz. Podciałabym nawet końce tak leciutko na połokrągło ale nie dużo i dalej bym zapuszczała. Robią wrażenie:ehem: Ja używam pieluchy
![]() |
#547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się między tą a glisskurem fioletowym, bo mało jest na rynku tego typu produktów. PS. Masz cudowne włosy. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
ja z rosyjskich mam drożdzowa Agafii (pięknie pachnie ale tak to szału nie ma - używam jej do miksow z imbirem
![]() i szampon i balsam z łopianowym propolisem - boskie są ![]() śpiesze też donieść, że umyłam dziś tylko odzywką włosy, pottersem z aloesem - muszę powiedziec, że ta druga proba bardziej udana. fotki dorzuce do codziennika. ![]()
#550 |
Zakorzenienie
|
![]() Kurcze miałam wrzucić me kłaczorki ścięte, ale mam taki w ostatnich dniach busz, że hej. Niepotrzebnie też grzywkę ścięłam, bo nie radzę sobie z nią - trzeba przeczekać aż trochę odrośnie. Ale teraz widać, że zdrowe - mięciutkie, błyszczące. Tylko jednak trochę dłuższe muszą być, bo skręt mi się automatycznie zwiększył i wydają się jeszcze krótsze ![]()
![]() |
#551 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na fotki ![]() Cytat:
![]() "Did you cut your hair? No, it shrunk" ![]()
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że znalazłam myjadło dla siebie. Po Facelle mam świetne włosy, zniknął efekt mokrej waty, który zawsze miałam przed nałożeniem odżywki, włosy są gładsze, taka fajna tafla. Bardzo na plus.
Oraz wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do oleju łopianowego z papryką z GP. Jeszcze nie wiem co o nim myśleć, na pewno wylazło mi więcej włosów niż przy którymkolwiek wcześniejszym olejowaniu. Nie była to ilość zastraszająca, ale zauważalnie większa. Czytałam, że niektórym dziewczynom właśnie od niego włosy wyłaziły wręcz garściami, ale dam mu czas ![]() No i oczywiście miałam nie robić zakupów, ale poza wspomnianym olejem mam jeszcze "jedwab" z GP (dziś na całych włosach po wysuszeniu i działa - zdecydowanie mniejszy puch i bajzel) i olejek Alterry z migdałami i papają. Kupiony w zasadzie nie do włosów, ale nie omieszkam na włosach przetestować. Dobrze, że wykończyłam Kallosa i kończę zaraz maskę z granatem i odżywkę z garniera. Jakoś jestem w stanie usprawiedliwić kolejne nabytki. I włosy mi urosły! Nie wiem dokładnie ile, ale czuję, że jakoś mnie łaskoczą po plecach już ![]() A co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet zignorowane nie rosną :P a może za dużo kosmetyków na porost i zamiast przyspieszyć wzrost może go zahamowały ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-09-04 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jestem po koczkach na noc i nie, włosy po godzinie się sprostowały spuszył, przyzwyczaiłam się do moich fal zatem muszę koniecznie znaleźć zastępstwo dla isany ![]() Używa ktoś może joanny gumowej bądź elastycznej? Jakie działanie? ![]() Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-09-04 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
GlissKura fioletowego miałam, nie działa na objętość, ot, zwykła odżywka, jak każda inna z tej serii.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-09-04 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nigdy nie zauważyłam efektów po jakich odżywkach zwiększających objętość itp ale na objętość pomaga mi mydełko sesa ( co prawda kupiłam je ze względu na dużą ilość olejków w składzie niską cenę i do uzupełnienia kuracji olejkiem sesa mimo ze jeszcze jej nie zaczęłam ale sesę mam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mam mały dr bacty- 39 zł (3 lata temu) (zbyt mały, bardzo rzadko używam) i duży (nie wiem jaka firma) ok. 60 zł. Używam bez przerwy od trzech lat obu ręczników. Jedyna zmiana to lekkie odbarwienie (oba w kolorze niebieskim, gładka mikrofibra). Poza tym sprawują się bez zarzutu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2013-09-04 o 18:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oh bankructwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#563 | |||||
Raczkowanie
|
dawno mnie nie było, więc nadrabiam zaległości
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=wojownicza ksiezniczka;42557896]Dokładnie one już chyba poprostu mają taka naturę ![]() Moja za każdym razem jak mam odrost do zrobienia twierdzi, że mam dobre włosy właśnie i że mam nie farbować już wcale ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde, chyba coś mnie zaczyna uczulać znowu... Zaczyna mnie swędzieć skalp przy szyi, ostatnio wylądowałam u dermatologa z tym. Myślałam, że to kaszmirowa bingo, więc odstawiłam. Chyba okazuje się że to może być coś innego. Czas zmienić kosmetyki stopniowo, drogą eliminacji ![]() Moje włosy ostatnio mają jakiś taki przyklap przez to że są dłuższe chyba. Czas chyba do fryzjera....
![]() |
#564 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No może i tak jakpokrzywa nie pomoże to przestanę je kopać do wzrostu dam im spokój na jakiś czas i zobaczymy może jakimś cudem urosną ![]() ![]() Cytat:
Też mam taki sklep ulubiony idę tam po jedną rzecz, widzę inne kosmetyki np rosyjskie i nie mogę się powstrzymać żeby czegoś nie kupić a potem się dziwię że kaski szybko ubywa ![]() ![]() Cytat:
Ja mam Dabur Amlę też czasem robią mi się fajne rulony dzięki niej i na szczęście ma fajny zapach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#566 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
Zwykła śmierdzi. Mam, ale za często nie używam. Potrafi mi puch robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aziddee - wypróbowałaś ją w końcu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#569 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na wykończeniu mam spray z glisskura i pottersa aloes który mi stoi od 1,5 roku w szafce, więc trochę obawiam się kupowania kolejnego wielkiego pottersa, są może w mniejszych opakowaniach? Widziałam kiedyś na hali targowej ..hmm Jest sens wprowadzania na stałe mycia odzywką na długości (skórę szamponem), jeśli co dzień nie żałuję włosom oblepiaczy b/s i myje włosy średnio raz w tygodniu ? Wtedy np. co dwa mycia dałabym szampon na całość.. Ech co za pytanie, musze po prostu spróbować. Co do mydełka .. chodzi o to ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hair-soap.html Jak jest stosujesz, trzymasz na całych włosach czy tylko na skórze? Pomaga na wypadanie? Czy, aby trzymanie piany z mydła na włosach i skórze przez godzinę nie wysusza ich przeokropnie? Ech, to wszystko mogłabym wypróbować, gdybym tylko zahamowała wreszcie wypadanie, ech mam tyle pomysłów, ale nie mogę ich wykorzystać. Zrezygnowałam z okołomyciowej ![]() Pytanie do użytkowniczek żelów Bielenda (ekstra mocny) Czy tylko ja mam wrażenie, że zmieniła się ich konsystencja, z żelowej na bardziej kremową? Gdy, go biorę do ręki, mam wrażenie że jest to przezroczysty gęsty krem, a nie żel jak dotychczas. Jest bardziej treściwy, mocniejszy odrobinę. Mam już bardzo przerzedzone zakola, niech to wszystko wreszcie zacznie działać, bo się wykończę! Moje włosy to jednak lubią naftę kosmetyczną, wczoraj dałam porządną porcję Ziaji z rycyną i parafiną, i uzyskałam ten sam efekt który mam po parafinie nałożonej przed myciem. Cudo, włosy się trochę pogrubiły.. Polecam ta odżywkę jeśli wasze włosy lubią naftę. Skoro mój puch potrafi nieco ogarnąć to z każdym sobie poradzi. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-09-05 o 09:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
justyna_ju: Nie wiem jak Jessenia robiła, ale ja mieszałam z wodą i glutem. Wodą rozrobiłam do konsystencji bardzo gęstej pasty i rozluźniłam glutem. I zgadzam się, plus milion do nakładania, plus sto do zmywania i włosy mniej wysuszone i w ogóle nie splątane ani nic. I przesusz mniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.