![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Hello
![]() Zaś pocytowałam i mi się komp zawiesił ![]() Szaja prowokujemy Małą do raczkowania, ale właściwie coraz gorzej jest, bo od razu się kładzie na plecy. Jeszcze chwilę temu umiała tak wytrzymać troszkę, teraz natychmiast na plecy i koniec. Tresselleo mam nadzieję, że to o zęby chodzi. Chociaż ona w sumie taka rozkojarzona jest ostatnio, wszystko ją ciekawi, narywa itd. Dzisiaj dostanie warzywa do siatki, może to chociaż zje ![]() Nancy co się stało? Deli brawo za ząbka ![]() Marsi ![]() Mała u mnie na rękach podobnie. A jeszcze jak się co chwilę ręce myje i zapomina o kremie to już masakra jest. Teraz chcę sobie kupić taki krem Dernilan, może to zaleczy jakoś ![]() Ewik ![]() U nas się niby imienin nie obchodzi, ale co tam, nieśmiało dziękuję ![]() ![]() W ogóle to kolędy się zaczynają, trzeba dom fewciować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- to koniecznie zamontujcie taką bramkę ochronną, żeby Oliwka nie spadła. Ja jak tylko Karinka zaczęła raczkować to zamontowałam i nie ściągałam, a teraz przy Mai to wogóle, od razu by zleciała ze schodów, bo obie lubią być na dole - u dziadków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Aaaa umknęło mi. Yellow brawa za raczkowanie!
![]() ![]() ![]() ![]() Ellmi zazroszczę takiego widoku z okna ![]() ![]() Zjadłabym coś, ale Ewa mi przy ciumkaniu przysypia i nie chcę wstawać bo ja obudzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też jedne z tych biedronkowych perfum mi się podobają... tylko, że od zajścia w ciąże tak mi prefumy przeszkadzają, że wogle ich nie używam... mam wdomu hugo bossa orane pół fiolki i jedną jeszcze w folii nie rozpakowaną.. Taki zapas zrobiłam i teraz stoi i czeka aż mi minie.. Kurde prawie wszystkie mają lwa a ja przegapiłam i nie dostanę..... szkoda.... aaaa i byłam niedawno w rossmanie... zaszalałam 41zł wydałam ![]() ![]() Lecę fewciować mieszkanie... chyba teraz na mnie powinien przejść tytuł perfekcyjnej pani domu ![]() ![]() AAAAA i jutro idziemy do 3 lekarzy... 9.00 neurolog, bo wcześniak, kontrola 9.50 pediatra, bo kupki jeszcze się nie unormowały i niech da jakąś maść na receptę porządną, bo pupka to jedna wielka rana... Dziś kupki już trochę lepsze (wczoraj wieczorem ost dawka antybiotyku), jeszcze nie są dobre, ale lepsze i tylko 2 dziś były...no i w piątek jak byliśmy to już znowu coś w płucach słychać.... gdybyśmy nie poszli do lekarza to pewnie byśmy już w szpitalu leżały... 11-13 pulmonolog, bo podejrzenie astmy..... Piszecie, że macie śnieg.. Kocham jak biało za oknem... Tylko, że zaraz tź wyjedzie... dziś już samochód dostaje i dopiero to do mnie dociera, że same będziemy non stop... i co najgorsze musi zabrać laptopa, czyli zostaje odcięta od świata... tragedia....jak ja bez Was wytrzymam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Gojka to trzymam kciuki za Paulinkę i za jutrzejsze wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
Gojka, pracowałaś w Reserved i chciałabyś tam wrócić ?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Pieknie jak zwykle ![]() Ja zimy nie lubię, ale już bym wolała snieg niż to co się dzieje u mnie - deszcz ze śniegiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dostałam lewka i żałuję, że rozpakowałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=RFPsvF3UOdo dla Lady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny daje któraś dziecku Kubusia do picia ???
#551 |
Zakorzenienie
|
Ja nie.
Mam do Was pytanie. Bo nie wiem czy ja Zuzki nie przekarmiam ![]() 7 - cycek 9 - kaszka ok. 130 ml 12 - I danie, duży słoiczek mniej więcej 15 - II danie, duży słoiczek mniej więcej 17 - owoc 18 - domaga sie cycka już 19:30 - cycek po kąpieli W nocy 2-3 pobudki na cycka. Czy to nie za dużo ???? ![]() ![]() I to raczej ja tak ustaliłam niż żeby ona się domagała jedzenia, ale zawsze zjada i buźkę otwiera. A moje pytanie wynika z tego, że przez 3 ostatnie dni jakoś te przerwy się wydłużyły. W sobotę nie jadła 5 h, w tym czasi zjadła 2 chrupki i wypiła wodę z soczkiem ok 120 ml, ale nie na raz tylko na raty. Wczoraj też 4h przerwy i dałam kaszkę już sama, ona się nie domagała Dziś też 4 h przerwy jak na razie.... To nie wiem za dużo jej tego jedzenia dawałam, czy raczej teraz coś się dzieje , że te przerwy takie długie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | ||||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ejj, śląskie dziewczyny, gdzie Wy ten śnieg macie, hę? ![]() Cytat:
![]() ![]() co tam kombinujecie z Bokeh, że Wam śnieg potrzebny? ![]() ![]() Cytat:
![]() cudnie u Was, ale by mi się przydał taki weekend w górach. Dawno nie byłam w P. ![]() Przyłączam się do życzeń ![]() Cytat:
![]() co do szczepień - ja się nie zastanawiałam i wolę nie czytać, po prostu szczepię i już. Nie chcę sobie mieszać w głowie. Życzę Ci żeby się ułożyło wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
chodzi o to, że jestem kiepską matką, w zasadzie nic nam nie wychodzi ani jedzenie ani spanie ani rozwój ruchowy, nic, ja wiem, że zaraz powiecie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i każde jest inne. Ja to wiem tylko strasznie mi smutno, że u nas wszystko tak pod górę. Jeszcze się z mamą pokłóciłam (powiedziała, że to przeze mnie Kubuś będzie rehabilitowany, bo go nie sadzałam, niby potem odwróciła kota ogonem, że to moje pierwsze dziecko i dlatego tak chucham dmucham ale i tak niesmak pozostał), poza tym nie tylko moja mama tak uważa, mój tż tak samo i podejrzewam, ze teściówka już suszyła głowę tż (przecież sama była od początku za sadzaniem) a teraz jak dodatkowo lekarz (specjalista neurolog i rehabilitacji dziecięcej) powiedział, że wolno sadzać, to już w ogóle jestem ta zła i najgorsza. I tak się właśnie czuję. Wczoraj gadałam z tż do 2 w nocy, oboje widzimy, że w naszym związku źle się dzieje, w zasadzie tacy obcy ludzie mieszkający razem. Nie wiem, co będzie i jak będzie. Rzuciłabym to wszystko w piździec i wyprowadziła się stąd, bo oboje mamy tego miejsca dosyć ale cóż kredyt na 30 lat sam się nie spłaci, Do tego moja praca (wiem, że często o niej piszę i pewnie Was zanudzam) ale ja nie chcę tam wracać a nie mam pomysłu na coś innego. To tyle moich wywodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rozwoju ruchowego, to moja Oliwka też była w tyle... No i nagle, z dnia na dzień, zaczęła wszystko nadrabiać... A jest przecież starsza od Kubusia... U Was też przyjdzie taki moment. A jeśli chodzi o obniżone/podwyższone napięcie mięśniowe, to wpływ ma ułożenie płodowe, a nie matka... Także tego, głowa do góry. ![]() ![]() ![]() Co do związku, to najważniejsze, że rozmawiacie o tym. Rozmowa to już coś, to jest podstawa do rozwiązania problemów, bo gdy rozmawiacie, to sobie wszystko mówicie. Wiecie, gdzie jest pies pogrzebany. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-25 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sto lat kochane!!! ![]() Cytat:
będę testować, mam nadzieję, że dobry kolor/odcień wybrałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wypróbowałaś już? Cytat:
![]() dziękuję słońce ![]() ![]() Cytat:
Mój też śpi w łóżeczku w dzień, pierwszy raz od......lutego ![]()
![]() |
#557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z TŻ się dogadacie ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
a czemu nie? Ja to nie bardzo wiem z czym kanapki... Cytat:
A już piszę. Otóż ta pani... zwyczajnie, nie jest wiarygodna, nawet wedługo Polskiego Towarzystwa Wakcynologii. Proszę najpierw to czytać: http://modnebzdury.blogspot.com/2009...ologiczne.html potem tam jest w pdf'ie podlinkowany list, a na koniec to: http://modnebzdury.blogspot.com/2009...ajewskiej.html Powiem tak - to, że objawy autyzmu zbiegają się w czasie szczepienia (zazwyczaj między 1-1,5 rż) to nic dziwnego - bowiem to właśnie wówczas ZACZYNA BYĆ WIDAĆ objawy. Bez szczepienia byłoby to samo. Ale rodzic chorego dziecka szuka przyczyny, szuka jakiegoś punktu zaczepienia, na co może zwalić, to daje jakieś takie chore... pocieszenie? Debrah, wypowiesz się? bo to już psychologiczne wywody, a to nie moja dziłka. Cytat:
a kupno swojego laptopa? ja sobie nie wyobrażam, przy 2 dzieci to często moje oko na świat ![]() a buty cudowne! Cytat:
jak wyżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |||||
Zakorzenienie
|
A ja myślałam że w końcu do mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Udanych zakupów! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Konto usunięte
|
Odnośnie siadania - co innego 9-10 miesięczne dziecko posadzone, a co innego całkowicie fizycznie niegotowy półroczniak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43876038]http://www.youtube.com/watch?v=RFPsvF3UOdo dla Lady ![]() tiiaaaa..... ![]() kocham tego gościa ![]() ale pannę to on ma tragicznąąąąąąąąą Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przytulam mocno ![]() ![]()
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do typu urody, to najpierw spójrz na swoje żyły na nadgarstku - są wyraźnie zielone, czy niebieskie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||||
Zakorzenienie
|
już kolędy???
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak smutno się czyta Twoje wpisy.. Gdzie ten facet ma łeb ![]() Cytat:
![]() Kochana musimy być dzielne! A co do TŻ. Walcz. Widać, że się kochacie mimo wszystko. Pamiętaj, że to Wasze życie i tylko od Was zależy jak nim pokierujecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie gdzie mogę kupić body koszulowe dla Blanki??? Allegro mnie zawiodło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, słońce, mogłabyś wrzucić tą fotkę, gdzie macie w salonie kamień położony?
![]()
#567 |
Zadomowienie
|
No ja mam 7 grudnia
![]() ![]() Nancy! Ja przed chwilą mówiłam mojemu mężowi, że nic u nas nie wychodzi tak jak powinno. Chwilę Ewa ładnie jadła, a teraz strajk totalny, nie jem i koniec wypchaj się. Próbowałam z jedzeniem do rączki, z siateczki, papka, grudki, nic nie wchodzi. Spanie jakie u nas jest wiesz, o ruchowym rozwoju nie mówię ![]() Także zero Twojej winy, bo niby co miałaś robić inaczej? Chyba, że uznajemy, że to nasza wina i będziemy się biczować, co nic nie da, za wyjątkiem tego, że będą nas plecy boleć ![]() Ale rozumiem, że Ci smutno bo kurde, rodzina powinna Cię wspierać, a nie obwiniać bez żadnej podstawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to ja mam pomysł - ładujcie się z bokeh do pociągu i wpadajcie do nas, snieg pewnie będzie, a jeszcze ja z młodym się na sesję załapię ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Elllmi, na fejsie
![]() https://www.facebook.com/asia.stefan...4126600&type=3 tu masz album. Generalnie możesz wybrać wszystko, materiał/kolor/rodzaj spodni guzikow zamków totalna dowolność. Wysokość/niskość kroku też sobie wybierasz siostrze szyłam u niej, świetne są, kolejne będzie zamawiać
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.