III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 12:55   #541
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??

Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to u mnie na odwrót, na nowo obawiam się jeść normalne porcje, bo jak zjem do syta to potem strasznie ciężko na żołądku się czuję. Nie boli mnie, ale taki ciężar, ucisk czuję no i coraz częściej zgaga mi doskwiera. Także znów uważam na to, co jem

ważyłam się dziś, 28 tydzień ciąży i 8 kg do przodu. nie wiem, czy to dużo, czy nie. W poprzedniej ciaży więcej tyłam, ale też wagę wyjściową miałam mniejszą

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:03   #542
allckarola
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Niestabilna z tym jedzeniem cos w tym jest chodz ja mam tak ze jestem glodna co jakies 3, 4 godz i cos tam jem ale nie za duzo
I ja tez mniej wiecej przytylam 8kg a jestem w 29 tyg

Edytowane przez allckarola
Czas edycji: 2014-06-20 o 13:05
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:06   #543
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych ktore chodzą bądź będą chodzily do szkoly rodzenia
U mnie niestety nie ma takiej na nfz darmowej ale ja i tak musze się wybrać i znalazlam najtańszą tzw kurs minimum czyli 16h bo kurs normalny to mają aż 36h i mam pytanie ile u was godzin trwają te kursy??

Też bym zjadla czereśnie ale znowu podnieśli ceny
u mnie bylo jakos 13-14 h kazde spotkanie po 2h czasami troszke dluzej

Cytat:
Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??

Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej

moj nie ma dna ciagle glodna a wiem ze trzeba sie opamietac bo waga idzie jak szalona do przodu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:32   #544
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Simran super że Cię wypisują Jak dobrze, że wszystko się unormowało

Ja czekam na męża, dzis chyba sobie zaserwujemy obiadek z McDonalda bo mam sliny do kolan na sama myśl...

Przyszły moje pierwsze zakupy na Allegro: koszule do karmienia, staniki do karmienia, podpaski te duże, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, nożyczki dla małej, aspirator do nosa, patyczki z ogranicznikiem, szczotka do włosów (pisało, że miękka ale wcale taka miękka nie jest ), smoczki 2szt, termometr, 2 szlafroczki po kąpieli z myjkami, podkłady do przewijania i 2 pieluszki flanelowe (tetrowe już mam). Na razie tyle Ogólnie wszystko ok. Chciałam zamówić tylko koszule (bo jak jechałam ostatnio do szpotala to pożyczałam od mamy ) ale jakoś tak przy okazji że u jednego sprzedawcy to wzięłam Ceny ma ciut droższe od tego sprzedawcy rp_cośtam, ale wynegocjowałam rabat to wyszła przesyłka gratis i parę złotych do kieszeni
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:42   #545
tymiina
Raczkowanie

małaPaulina u mnie darmowa szkoła rodzenia to 4 spotkania po po około 2 do 3 godzin zależy czy się przeciągnie. szczerze zanudziła bym się na dłuższych zajęciach bo ile można o tym samym mówić ;d

Według asystenta ciążowego jestem w 26 tygodniu i mam coś koło 6-7 kg na plusie wiec bez dramatu. Za to jak patrze na mój brzuch i skórę na nim - taka napięta jak piłeczka i w ogóle... jakoś chciała bym mieć to już za sobą i zacząć wracać do formy a tu najgorsze jeszcze przedemna ;p

Niestabilna Ostatnio zjadłam potężny obiad a w 15 minut później zamawiałam telefonicznie duży zestaw z mintajem. Zjadłam to wszystko i dopychałam batonikami o 23 wieczorem... Nie zaspokoiłam się położyłam się GŁODNA... Mój TŻ który z natury je bardzo dużo spasował w połowie i stwierdził że naprawdę nie wie gdzie ja to zmieściłam.

W ogóle nie odzywałam sie bo miałam najazd rodziców TŻw życiu mnie tak nie wyprowadzano z równowagi umówiliśmy się z TŻ że więcej nie przyjadą. W ogóle wyobraźcie sobie coś takiego. Mieszkam z babcia i TŻ w dwupokojowym mieszkaniu. Już pomijając kwestie organizacyjne w tamtym miesiącu usłyszałam magiczne "My was odwiedzimy w czerwcu". Ja szok! Bo jak tak można bez zaproszenia i w ogóle mieszkanie jest mojej babci nie moje.. a potem mówię TŻ że jeśli już się jego rodzice mają wpraszać, to na jedną noc z soboty na niedziele a w ogóle najlepiej żeby przyjechali rano i wieczorem sobie pojechali - skoro to pierwsza wizyta (oni mieszkają 140km od nas i nie mają samochodu). Dwa tygodnie przed wizytą usłyszałam że przyjadą w piątek wieczorem a wyjada po południu w niedziele... Krew mnie zalała bo nie cierpię obcych ludzi w moim mieszkaniu. Na dodatek akurat jego rodziców wyjątkowo nie trawie chyba tylko dlatego że po prostu są tacy prości nie obrażając nikogo wieśniaccy... tacy kościelni i w ogóle irytujący. Wszystko by zrobili lepiej, mój pokój trzeba przemalować te fotele to trzeba wyrzucić a łóżko wymienić... i dlaczego właściwie nie chcemy chrzcin i co to za imię dla dziecka: Zoja....

Wybaczcie musiałam się wygadać. Ja po prostu siadłam psychicznie przez ten ich przyjazd a dodatkowo kłócę sie z moim i wiem że nie powinnam tak okazywać że nie lubię jego rodziców ale się po prostu nie da.

A dodatkowo od dwóch dni mnie brzucho boli paskudnie i jakoś ruchów czuje mniej... I zwierzęta szaleją i rozrabiają w nocy i... Załamka.

29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu.
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:02   #546
etusiaaa
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46962604]Simran super że Cię wypisują Jak dobrze, że wszystko się unormowało

Ja czekam na męża, dzis chyba sobie zaserwujemy obiadek z McDonalda bo mam sliny do kolan na sama myśl...

Przyszły moje pierwsze zakupy na Allegro: koszule do karmienia, staniki do karmienia, podpaski te duże, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, nożyczki dla małej, aspirator do nosa, patyczki z ogranicznikiem, szczotka do włosów (pisało, że miękka ale wcale taka miękka nie jest ), smoczki 2szt, termometr, 2 szlafroczki po kąpieli z myjkami, podkłady do przewijania i 2 pieluszki flanelowe (tetrowe już mam). Na razie tyle Ogólnie wszystko ok. Chciałam zamówić tylko koszule (bo jak jechałam ostatnio do szpotala to pożyczałam od mamy ) ale jakoś tak przy okazji że u jednego sprzedawcy to wzięłam Ceny ma ciut droższe od tego sprzedawcy rp_cośtam, ale wynegocjowałam rabat to wyszła przesyłka gratis i parę złotych do kieszeni [/QUOTE]

o super zakupki, pokaż zdobycze jak bedziesz miala czas

Stary 2014-06-20, 14:07   #547
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do lewatywy i znieczulenia
Ja dalej bez neta a że mają długi weekend to dopiero w poniedzialek sie da do nich dodzwonic
Jeszcze w pracy bylam zawieźć zwolnienie a kadry oczywiscie maja wolne jak mi znowu źle wypłacą pensje to uduszę...
Dzis niewyspana jestem Mały kopał jak szalony a Tz mi chrapał nie mam na nic ochoty... Zaraz się chyba wezmę za czytanie książki...Tz z kolegami gdzieś lata a ja bzikuje w tym domu juz Powiedzialam ze nie chce by sprowadzal tych swoich koleszkow do domu bo mam dosyc patrzenia na ich twarze.Zaden praktycznie nie ma dziewczyny, ciagle tylko piwko,fajeczka... dziekuje za takie towarzystwo Juz się z nimi nie cackam,niech sobie na dworzu siedzą skoro wszyscy z rodzicami mieszkaja to Tz do nich nie pojdzie a ja mam dosyc przesiadywania u nas
Ech wyzalilam się

No ciekawe co z tą Asią Moze ją wypuszczą dopiero po weekendzie dlugim...
Cytat:
Też bym zjadla czereśnie ale znowu podnieśli ceny
Ehh to Twój Tż ma takich samych kolegów jak mój,identyko... Ale też powiedziałam o większości z nich,że nie życzę sobie ich w naszym domu i jak chce się z którymś umówić na papieroska to mogą zapalić pod klatką ale ich tu nie chcę...
A co do czereśni u mnie nawet cen nie obniżyli jak stały 24zł tak dalej tyle stoją... Wzięłam ostatnio małą garsteczkę do zapchania żołądka,może z 10 czereśni było albo ciut więcej-9zł.. krew mnie zalała...
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46962604]
Przyszły moje pierwsze zakupy na Allegro: koszule do karmienia, staniki do karmienia, podpaski te duże, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, nożyczki dla małej, aspirator do nosa, patyczki z ogranicznikiem, szczotka do włosów (pisało, że miękka ale wcale taka miękka nie jest ), smoczki 2szt, termometr, 2 szlafroczki po kąpieli z myjkami, podkłady do przewijania i 2 pieluszki flanelowe (tetrowe już mam). Na razie tyle Ogólnie wszystko ok. Chciałam zamówić tylko koszule (bo jak jechałam ostatnio do szpotala to pożyczałam od mamy ) ale jakoś tak przy okazji że u jednego sprzedawcy to wzięłam Ceny ma ciut droższe od tego sprzedawcy rp_cośtam, ale wynegocjowałam rabat to wyszła przesyłka gratis i parę złotych do kieszeni [/QUOTE]
Brawo za zakupki Ja na swoje psia mać jeszcze czekam O 9 kurier odebrał i ma do mnie 60 km i dalej go nie ma... i tak dobrze,że z Rzeszowa do którego mam ponad 7 godzin drogi autostradą chyba dostarczyli do "mojego" magazynu w nocy,bo wczoraj przecież święto...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:15   #548
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dzięki za odpowiedzi
Dziewczyny kiedys pisalyscie o tych krzesłach http://mirat.eu/krzeslo-metalowe-h-261c,id2142.html Jedna z dziewczyn wiem ze miala takie zielone
Wlasnie mi takie przysłali szare,są mega wygodne i mięciutkie
Pytanie czy od razu kupic coś pod pupę żeby się nie starły te krzesła??
Jeszcze czekam na stół

Meta 24zł to u mnie są po 15zł a był okres ze były juz po 8,5zł... ja to i tak mniej niz pol kg nie kupuje bo pol kg jem na raz

tymiina wspolczuje ja z teściami mieszkam w jednej klatce wiec nic mi nie musisz mowic a awanturę juz mielismy o to ze my nie bedziemy chrzcic i ze nie weźmiemy ślubu koscielnego...
Najlepsze ze Moj TZ powtarza" dlaczego ty masz normalnych rodzicow?"

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-20 o 14:19
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:39   #549
jenny1234
Wtajemniczenie

dziewczyny odswiezam temat kremu do pupy na codzien przy zmianie pieluszki. na co stawiacie?

zna ktoras z Was nappiderm?

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:44   #550
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny odswiezam temat kremu do pupy na codzien przy zmianie pieluszki. na co stawiacie?

nie znam nappidermu. Ja używałam linomagu, chyba tez coś z Nivei (bo kosmetyki Nivei sporo stosowałam i nadal stosuję dla młodej), sudocrem też był w użyciu. Ale nie kremowałam za każdym razem, w ruch też szła przegotowana woda i przemywanie płatkami. No i dobrze jak się pupa trochę przewietrzy, no ale tu wiadomo trzeba uważać, by nie zaziębić, wiec to raczej w cieplejsze miesiące.
teraz mi się przypomniało, że często używałam kremu robione w aptece, muszę od znajomej wziąć skład, bo zgubiłam gdzieś recepturę. to właściwie bardziej maść była, konsystencja może nie jakaś super, bo to maść aptecznie robiona, ale rewelacja i chyba grosze kosztowało.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 15:28   #551
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

Ja mam standardowo Sudocrem i witaminowy Mustela ☺

Stary 2014-06-20, 15:46   #552
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
małaPaulina u mnie darmowa szkoła rodzenia to 4 spotkania po po około 2 do 3 godzin zależy czy się przeciągnie. szczerze zanudziła bym się na dłuższych zajęciach bo ile można o tym samym mówić ;d

Według asystenta ciążowego jestem w 26 tygodniu i mam coś koło 6-7 kg na plusie wiec bez dramatu. Za to jak patrze na mój brzuch i skórę na nim - taka napięta jak piłeczka i w ogóle... jakoś chciała bym mieć to już za sobą i zacząć wracać do formy a tu najgorsze jeszcze przedemna ;p

Niestabilna Ostatnio zjadłam potężny obiad a w 15 minut później zamawiałam telefonicznie duży zestaw z mintajem. Zjadłam to wszystko i dopychałam batonikami o 23 wieczorem... Nie zaspokoiłam się położyłam się GŁODNA... Mój TŻ który z natury je bardzo dużo spasował w połowie i stwierdził że naprawdę nie wie gdzie ja to zmieściłam.

W ogóle nie odzywałam sie bo miałam najazd rodziców TŻw życiu mnie tak nie wyprowadzano z równowagi umówiliśmy się z TŻ że więcej nie przyjadą. W ogóle wyobraźcie sobie coś takiego. Mieszkam z babcia i TŻ w dwupokojowym mieszkaniu. Już pomijając kwestie organizacyjne w tamtym miesiącu usłyszałam magiczne "My was odwiedzimy w czerwcu". Ja szok! Bo jak tak można bez zaproszenia i w ogóle mieszkanie jest mojej babci nie moje.. a potem mówię TŻ że jeśli już się jego rodzice mają wpraszać, to na jedną noc z soboty na niedziele a w ogóle najlepiej żeby przyjechali rano i wieczorem sobie pojechali - skoro to pierwsza wizyta (oni mieszkają 140km od nas i nie mają samochodu). Dwa tygodnie przed wizytą usłyszałam że przyjadą w piątek wieczorem a wyjada po południu w niedziele... Krew mnie zalała bo nie cierpię obcych ludzi w moim mieszkaniu. Na dodatek akurat jego rodziców wyjątkowo nie trawie chyba tylko dlatego że po prostu są tacy prości nie obrażając nikogo wieśniaccy... tacy kościelni i w ogóle irytujący. Wszystko by zrobili lepiej, mój pokój trzeba przemalować te fotele to trzeba wyrzucić a łóżko wymienić... i dlaczego właściwie nie chcemy chrzcin i co to za imię dla dziecka: Zoja....

Wybaczcie musiałam się wygadać. Ja po prostu siadłam psychicznie przez ten ich przyjazd a dodatkowo kłócę sie z moim i wiem że nie powinnam tak okazywać że nie lubię jego rodziców ale się po prostu nie da.

A dodatkowo od dwóch dni mnie brzucho boli paskudnie i jakoś ruchów czuje mniej... I zwierzęta szaleją i rozrabiają w nocy i... Załamka.
Masakra.... no ale na szczęście już po wizytacji i teraz jesteście sami.

Co do jezdzenia wlasnie zjadłam dużą piers z kurczaka i do tego średnia główka raminesco z maselkiem i bułką tartą. .. i zaraz zamierzam zrobic rogaliki nir wspomne o śniadaniu 5 kromek czarnego chleba oblozonego czym popadnie, 1/4 arbuza i cztery brzoskwinie. ..

Zoja ♥ przepiękne imię

Cytat:

Ja zamierzam używać z hipp a jak się pojawi coś to sudocrem.

Stary 2014-06-20, 15:49   #553
jenny1234
Wtajemniczenie

ja wszamałam miskę bobu mniam

co do kremu do pupci - ciagle mysle nad tym

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 15:54   #554
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wszamałam miskę bobu mniam

co do kremu do pupci - ciagle mysle nad tym
Poczytaj na srokao.pl o kremach z cynkiem.
Moim zdaniem ile mam tyle zdan a ona robi analizy.
Stary 2014-06-20, 16:01   #555
małaPaulina
Wtajemniczenie

na pocieszenie kupilam sobie truskawki zamiast czereśni i gazetki "twoj maluszek" i mamo to ja" bo były tanie

Co tu tak cicho?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 16:20   #556
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chcę linomag,bo dużo osób go chwali I tak samo słyszałam,że sudocrem jest dobry ale ma i swoich zwolenników i przeciwników..

Był w końcu kurier Nie wiem czemu ale zawsze jak coś dostaję dla dzidziusia to mam humor o 95% fajniejszy I jakoś mam większą motywację,żeby znowu coś zamówić i już szukam co

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-20 o 16:21
Stary 2014-06-20, 16:25   #557
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja chcę linomag,bo dużo osób go chwali I tak samo słyszałam,że sudocrem jest dobry ale ma i swoich zwolenników i przeciwników..

Był w końcu kurier Nie wiem czemu ale zawsze jak coś dostaję dla dzidziusia to mam humor o 95% fajniejszy I jakoś mam większą motywację,żeby znowu coś zamówić i już szukam co
Moje przesyłki też niedawno przyszły, ale nie miałam jeszcze czasu ich dokładnie przejrzeć tylko sprawdziłam czy wszystko się zgadza, ale też sie strasznie cieszę
A co do kremu to ja jak na razie kupiłam sudocrem i maść bepanthen bo moja siostra bardzo sobie chwaliła ją podobnie jak Aliszcze.A o tym nappidermie nie słyszałam nigdy.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 16:33   #558
Latte88
Zakorzenienie

U nas czereśnie po 6 zł w osiedlaku a tak na rynku po 12 sercowki. Te za 6 są jędrne i pyszne wiec wcinam.
Posprzątałam mieszkanie, wypralam byliśmy na zakupach spożywczych a teraz karkówka się piecze, najpierw ją podsmazylam na grillowej ( kocham ten wynalazek) a teraz dochodzi w piecu. fajny dzionek, mąż w domku aż miło się mieć do kogo odezwać .chociaż jakby go nie było to pewnie latalabym gdzieś
Co do szkoły rodzenia ja juz pewnie pisałam my idziemy na weekendowa bo nie ma więcej czasy ale co i jak dowiem się po pierwszym lipca
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 16:43   #559
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe dzisiajbfo mnie przyjeżdża znajoma z ciuszkami po siostrzenicy ale przywiezie te unisex i juz sie nie mogę doczekać
i również humor od razu lepszy. Tak naprawdę dla malego zostaly meble i wanienka no i cos do mycia a tak to wszystko jest. W sensie jeszcze nie u nas ale będzie. No i rzeczy dla mnie do kupienia najgorsze na koniec heheh .. pochwal się

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
U nas czereśnie po 6 zł w osiedlaku a tak na rynku po 12 sercowki. Te za 6 są jędrne i pyszne wiec wcinam.
Posprzątałam mieszkanie, wypralam byliśmy na zakupach spożywczych a teraz karkówka się piecze, najpierw ją podsmazylam na grillowej ( kocham ten wynalazek) a teraz dochodzi w piecu. fajny dzionek, mąż w domku aż miło się mieć do kogo odezwać .chociaż jakby go nie było to pewnie latalabym gdzieś
Co do szkoły rodzenia ja juz pewnie pisałam my idziemy na weekendowa bo nie ma więcej czasy ale co i jak dowiem się po pierwszym lipca
Karkoweczka mniam mniam
No i korzystaj z męża w domu

Stary 2014-06-20, 16:43   #560
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46962604]Simran super że Cię wypisują Jak dobrze, że wszystko się unormowało

Super zakupki, własnie takie jakie ja będę niedługo robić
Jak możesz to wrzuć sprzedawcę od jakiego kupowałaś, będę wdzięczna

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 16:44   #561
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Moje przesyłki też niedawno przyszły, ale nie miałam jeszcze czasu ich dokładnie przejrzeć tylko sprawdziłam czy wszystko się zgadza, ale też sie strasznie cieszę
A co do kremu to ja jak na razie kupiłam sudocrem i maść bepanthen bo moja siostra bardzo sobie chwaliła ją podobnie jak Aliszcze.A o tym nappidermie nie słyszałam nigdy.
Powstawiajcie dziewczynki zdjęcia co tam ciekawego żeście pokupowały

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 16:49   #562
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe dzisiajbfo mnie przyjeżdża znajoma z ciuszkami po siostrzenicy ale przywiezie te unisex i juz sie nie mogę doczekać
i również humor od razu lepszy. Tak naprawdę dla malego zostaly meble i wanienka no i cos do mycia a tak to wszystko jest. W sensie jeszcze nie u nas ale będzie. No i rzeczy dla mnie do kupienia najgorsze na koniec heheh .. pochwal się
No takie coś na prawdę poprawia humor wiesz mi się zdawało,że jeszcze mam do zrobienia chociaż 3 zamówienia na allegro+chodzenie po sklepach.. A wyszło,że muszę kupić jakąś oliwkę,paczkę pampków,coś do kąpieli(chociaż nie wiem,bo mam Oillan) ręcznik dla małego,coś dla mnie do szpitala i jakiś kilka nowych ciuszków,rzeczy apteczne typu gaziki,coś do pępka,tyłeczka itp. no i powiem Ci,że to już wszystko... Czyli już bardzo malutko mi zostało no i doliczając jeszcze łóżeczko i wózek A myślałam,że mam na prawdę mało rzeczy
I się dzisiaj nie pochwalę,bo Tż zabrał już te rzeczy do mieszkania,bo u mnie jeszcze góra ciuszków dla malucha i już mama się wkurza,że jej zagracam mieszkanie
Ale przyszła pościel,rożek,kilka tetr,2 flanelki,2 butelki,smoczek Dużo nie brałam ale chociaż pościel jest co mnie bardzoo cieszy

Stary 2014-06-20, 16:49   #563
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
na pocieszenie kupilam sobie truskawki zamiast czereśni i gazetki "twoj maluszek" i mamo to ja" bo były tanie

Co tu tak cicho?

ja tez kupuje 'twoj maluszek" fajne rzeczy tam pisza czesto sobie zakreslam tak na wszelki wypadek

Stary 2014-06-20, 17:02   #564
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No takie coś na prawdę poprawia humor wiesz mi się zdawało,że jeszcze mam do zrobienia chociaż 3 zamówienia na allegro+chodzenie po sklepach.. A wyszło,że muszę kupić jakąś oliwkę,paczkę pampków,coś do kąpieli(chociaż nie wiem,bo mam Oillan) ręcznik dla małego,coś dla mnie do szpitala i jakiś kilka nowych ciuszków,rzeczy apteczne typu gaziki,coś do pępka,tyłeczka itp. no i powiem Ci,że to już wszystko... Czyli już bardzo malutko mi zostało no i doliczając jeszcze łóżeczko i wózek A myślałam,że mam na prawdę mało rzeczy
I się dzisiaj nie pochwalę,bo Tż zabrał już te rzeczy do mieszkania,bo u mnie jeszcze góra ciuszków dla malucha i już mama się wkurza,że jej zagracam mieszkanie
Ale przyszła pościel,rożek,kilka tetr,2 flanelki,2 butelki,smoczek Dużo nie brałam ale chociaż pościel jest co mnie bardzoo cieszy
Ja muszę sie w koncu wziąść za pokój małego i ten kosz mojrzesza. Nie wspomnę o komodzie. :sciana:

Stary 2014-06-20, 17:13   #565
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę sie w koncu wziąść za pokój małego i ten kosz mojrzesza. Nie wspomnę o komodzie. :sciana:

Dasz radę,ze wszystkim zdążysz No ale jeszcze tyle prania,prasowania,że wszystkie będziemy z motorkiem w tyłku niedługo biegać,bo chyba nawet większa połowa z nas nie zaczęła prać a tym bardziej prasować Nie mówiąc już,że niektóre zakupki dla maluszka trzeba będzie porobić w normalnych sklepach i też trzeba będzie pochodzić troszkę+ ogarnąć kącik dla dziecka czy pokoik

Tak się zastanawiam: ja zamówiłam butelkę Tommee Tippee za 8 zł (z groszem) i to małą a w Tesco ta sama kosztuje z tego co widziałam ostatnio 36 zł I to samo się ma z butelkami większymi,które teraz mi przyszły,gdzie dałam 12 zł za sztukę na Allegro a Tesco już ma cenę jakoś 45 zł za jedną

Stary 2014-06-20, 17:27   #566
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz radę,ze wszystkim zdążysz No ale jeszcze tyle prania,prasowania,że wszystkie będziemy z motorkiem w tyłku niedługo biegać,bo chyba nawet większa połowa z nas nie zaczęła prać a tym bardziej prasować Nie mówiąc już,że niektóre zakupki dla maluszka trzeba będzie porobić w normalnych sklepach i też trzeba będzie pochodzić troszkę+ ogarnąć kącik dla dziecka czy pokoik

Tak się zastanawiam: ja zamówiłam butelkę Tommee Tippee za 8 zł (z groszem) i to małą a w Tesco ta sama kosztuje z tego co widziałam ostatnio 36 zł I to samo się ma z butelkami większymi,które teraz mi przyszły,gdzie dałam 12 zł za sztukę na Allegro a Tesco już ma cenę jakoś 45 zł za jedną
Ja czekam na wszystko i wtedy biorę się za pranie i prasowanie. .. juz mnie to przeraza.

Dobrze trafiłaś. Ale u bas na ebay tez dużo tańsze niz w sklepach.

Stary 2014-06-20, 17:35   #567
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

oj to ja juz mam wyprane i wyprasowane
z butelkami super sprawa i jakie tanie ja tez bede zamawiac na all ale chyba z firmy lovi

Stary 2014-06-20, 18:07   #568
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A ja jeszcze w lesie jestem z praniem bo w lipcu dopiero chcę pokój pomalować, pranie, prasowanie i układanie tego wszystkiego planowałam na sierpień, ale chyba to przyspieszę 😌

Stary 2014-06-20, 18:09   #569
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Powstawiajcie dziewczynki zdjęcia co tam ciekawego żeście pokupowały
Przyszły mi w sumie 3 paczki
1) 3 prześcieradełka do łóżeczka z frotty ,używane ale w dobrym stanie i za fajną myślę cenę(10 zł)
2) kołyska z dodatkami(materac, 2 prześcieradełka, poduszka , kołderka z poszewkami, ochraniacz na szczebelki, poduszka wałek,śpiworek, 2 zabawki, ręczniczek do kąpieli, rożek- kołyskę będzie gdzie niegdzie trzeba podmalować, pościel też ma jakieś malutkie plamki ale mało widoczne ale w sumie jestem zadowolona-zdjęć brak bo mąż jeszcze nie złożył

3) mega paka:szczoteczka i grzebyk,zestaw startowy butelek z AVENTu, zestaw do obcinania paznokci, becik,pielucho ceratka flanelowa na przewijak, 5 szt. pieluch flanelowych, 5 szt kolorowych pieluszek tetrowych, 3 szt pieluch tetrowych mniejszych białych, sudocrem, maść bepanthen
A na końcu zdjęcie kocyka i bluzeczki z lumpka za 1 zł szt

Z zakupów został mi jeszcze proszek do prania, pampersy, oscenisept, coś do wyciągania katarku, poszewki na pościel do łóżeczka i pewnie będę musiała dokupić jeszcze dla siebie z paczkę tych wielkich podpasek i te podkłady co się kładzie na łóżko. To w sumie już takie można powiedzieć drobiazgi. UffAle pranie mnie przeraża Zabiorę się za to jak mi szwagierka poprzegląda i dostarczy ubranka po swojej córze, czyli pewnie gdzieś w sierpniu znając ją.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4313547861.jpg (110,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0112.jpg (87,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0113.jpg (79,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0116.jpg (78,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0115.jpg (97,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0111.jpg (112,9 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez agnes 20
Czas edycji: 2014-06-20 o 18:12
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 18:17   #570
allckarola
Zadomowienie

Tak ładnie sie dzień zaczynał sami w domu rodzice pojechali i jutro wracają zrobilam dla mojego zakochanego męża galaretki z bita śmietana. A tu ja czekam z obiadem a on przyjeżdża pijany i to taki ze ledwo trzyma Sie na nogach. Zwymiotowal mi na łóżko posprzatalam i rycze...złe sie czuje myślałam ze polezymy a on...zamiast on mną sie zaopiekować to ja nim. Przeprasza mnie co to da. Jak wszystko zepsol. Mało kiedy pije ale teraz akurat jak ja potrzebuje pomocy to on mi dokłada. Szkoda gadać...
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości