III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 06:58   #511
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Fajny pomhysł z tymi numerami telefonów. Jak sie zacznie cos dziac to mozna poinformowac reszte tak jak ja bo nie mam neta w komorce chyba ze niedlugo brat do mi swojego smartfona

u mnie w szpitalu prawdpodobnie kazdemu wykonuja lewatywe a co do golenia to nie mam pojecia.

Dziś wogole to mialam tragiczna noc malutka chyba sie przekrecala w inna pozycje bol niesamowity, kopie mnie od rana bo zaladku to po watrobie i gdzie chyba raczkami smyra mnie po pecherzu, czegos takiego jeszcze nie bylo, mam nadzieje ze wszystko w porzadku

a teraz biegne przygotowac obiadek bo dzis mam pracownika do kamienia na balkonie niby kolega ale obiadek trzeba

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:02   #512
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
gratki, ja trzydziestkę zacznę w poniedziałek

z tymi próbkami to ja nie wiem, może chodziło jej o to, że ledwie co dostała skądś-tam, ale dat nie sprawdziła. mniejsza. 3 próbki i 3 ampułki z solą fizjologiczną+2 listki witaminy d i k mam po terminie. niby nic strasznego, no ale... jest tam maść na brodawki i akurat z tej próbki się cieszyłam

kłuje mnie trochę co jakiś czas po lewej stronie tak hmm nad brzuchem.jakby to zlokalizować, dajmy na to w połowie między piersią a pępkiem, przy czym linia prosto w dół pod piersią. hah to wytłumaczyłam z czego to może być? kiedyś mnie zakłuło tak raz lub dwa i olałam, a dziś dosyć często. ze zmęczenia? przesilenia? złego podniesienia z leżenia na boku? dziecko uciska?

nie wiem, jakoś po rewelacjach, że mam na siebie uważać, bo coś tam z łożyskiem, to zaczęłam "panikować" na takie coś. jakoś nie przeżywałam bardzo początkowych bóli brzucha-rozciągających się więzadeł itp, a teraz zaczynam

przejrzeliśmy resztę ciuszków. głównie body i chyba rampersy czy jak tam zwał, generalnie na początek jest parę ciuszków, choć większość to 68 wzwyż. biorąc pod uwagę moje gabaryty będę się cieszyć jeśli dziecko będzie miało te 3 kilo i 52cm no chyba że mnie tak wydmie, że się nie pozbieram

wypowiedzcie się, proszę, na temat waszych doświadczeń lub informacji zaczerpniętych z netu, których posłuchałyście-mam na myśli te z was, które już posiadają łóżeczka. czy macie takie z szufladą? regulowana wysokość w trzech możliwościach to chyba jest w naprawdę większości modeli jak nie we wszystkich. jakie preferujecie-wyjmowane szczebelki czy obniżany bok? koniecznie nowe czy używane? z możliwością doczepienia płóz do kołyski/kółek czy to zbędny bajer? materac biorę pod uwagę tylko nowy, więc o to nie pytam. natomiast: materac gryka-pianka-kokos to chyba najczęściej spotykany?

rozmiar 120x60 czy któraś ma 140x70?

słyszałyście o łóżeczku rosnącym z dzieckiem? podobno jest takie w ikei, że się je jakoś rozsuwa, ale nie widziałam tego wynalazku jeszcze. tyle co na necie pod pojęciem łóżeczko rosnące z dzieckiem.

jeśli był już temat, to wybaczcie, ale ominęłam sporo w trzecim i czwartym wątku

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

http://demotywatory.pl/4353437/Faceci

wam też tak pępek jeździ? aż se to nagrałam na pamiątkę ale jak już teraz tak, to co będzie później?

dobranocek

No to tak ja mam to większe lozeczko 140x70, bez szuflady, z regulacja wysokości materaca i pózniej wyciąga sie cała ścianę i robi sie z niego tapczanik. Czy wyjmuje sie tez szczebelki to szczerze nawet nie wiem ale tz powiedział, ze co za różnica czy je wyjmie czy wytnie takze nie widze problemu i nie sprawdzalam jeszcze materac mam z kompletu jakiś piankowy i wiem, ze trzeba go wymienić na inny jak malutka podrośnie bo jest za cienki za większa wagę nie wiem na jaki wymienię bo to w przyszłości ale jak sie tym interesowałam to były opinie, ze gryka czy kokos moga uczulić maluszka bo najzwyczajniej w świecie moze mieć alergie...ale nie wiem ile w tym prawdy podobno tez komuś sie tam zdarzyło, ze te powłoki zgniły czy spleśniały ale to na pewno kwestia dbania, wietrzenia i tego czy jest za duża wilgoć w domu takze jeśli chodzi o materac to nie daje głowy tylko to co wyczytałam a jeszcze co do szuflady to pomyślałam, ze jak mocno odczuje jej brak to kupie takie ładne pudełko płaskie pod lozeczko

Tak w ogole to dzień dobry
Kończę latte a zaraz sie ogarniam, śniadanko i w miasto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:04   #513
allckarola
Zadomowienie

Widze ze chyba kazda dzisiaj sie nie wyspala ja jakos spac nie moge ostatnio niby mala byla spokojna w nocy a ja co chwile zboku na bok sie przewracalam ;/

chyba bedzie drzemka w poludnie
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:11   #514
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Widze ze chyba kazda dzisiaj sie nie wyspala ja jakos spac nie moge ostatnio niby mala byla spokojna w nocy a ja co chwile zboku na bok sie przewracalam ;/

chyba bedzie drzemka w poludnie

Ja juz ogólnie przywykłam do tego, ze raz w nocy wstać musze...wkurzam sie jak musze wstać kilka i nie wiem co mnie budzi malutkiej wtedy nie czuje wiec pewnie śpi i to nie ona mnie budzi raz musze wstać do wc ale jak juz sie obudzę drugi no to tez ide bo tak mam zakodowane w psychice a tam prawie nic no i ogólnie śpię krócej...budze sie około 7 rano i jestem wyspana a kładę sie około 23 i to tez z nudów

Tak ogólnie zaczynam 30 tydz...szok

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:32   #515
allckarola
Zadomowienie

Aisa Nic nie poradzimy na to z tym spaniem tez chodze siku. i to juz o tych samych godzinach zawsze potem przyjde i spac nie moge. i tak w kolko kiedy ja sie wyspie to nie wiem.

za 30 tydzien

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Od wczoraj mam jakis szal z rozstepami ogladam brzuch co chwile czy czasem mi cos nie wyskoczylo nie wiem skąd te obawy jakos mi sie wydje ze mi wyskocza smaruje sie nawet 3 razy dziennie i co z tego. W mojej rodzinie nikt nie mial rozstepow ale...
Bede plakac jak sie pojawia
Stary 2014-06-20, 07:53   #516
Aliszcze
Zakorzenienie

Monila, Twok mlody to nocnu Marek;-) szykuj sie ze tak moze byc po porodzie,ponoc tak jak dziecko jest aktywne w brzuszku to bedzie po porodzie.
Co do lozeczka to ja mam 3 stopniowa regulacje, wymowane szczebelki co jest fajna sprawa. Mam tez szuflade pod lozkiem. Na poczatku moze szuflada nie jest taka potrzebna ale ja wychodze z zalozenia ze im wiecej miejsca do przechowywania tym lepiej. Po jakims czasie pojawia sie stosy zabawek, ubranka po kims jeszcze za duze, wiecej poscieli. I warto miec miejsce na to.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 08:32   #517
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się w 27 tygodniu ciąży

Wczoraj cały dzień w rozjazdach. Dobrze, bo się trochę rozerwałam. A humor miałam straszny Wieczorem zaprosiliśmy siostrę, zrobiliśmy grilla i oglądaliśmy mecze. I już było ok

Zaś dzisiaj rano powtórka z rozrywki... Nie mam humoru, nic mi się nie chce, jestem zmęczona, nie dobrze mi jakoś... No jak baba w ciąży
Wstałam o 7 z postanowieniem zebrania się do kupy i pójścia na zakupy, jest po 9 ja już co prawda umalowana ale jakoś ruszyć się nie mogę. eh... Chyba zainwestuję w ciśnieniomierz... Może te skoki ciśnienia mnie tak dobijają

Elfirka witaj po powrocie!

Temat porodów dodatkowo pogłębił mojego doła Uświadomiłam sobie jak mało wiem

Miałam nadzieję, że zobaczę tu już posty Asi i Ani... Simran co u Ciebie? Wypisują Cię?
Jestem za wymienieniem się numerami, ja niestety wciąz nie mam internetu w komórce i jakoś nie mam parcia na zmianę telefonu więc w razie gdyby chcę mieć z którąś z Was kontakt Jak leżałam w te parę dni w szpitalu to mi tego brakowało

Dziękuję za rady z kotletami sojowymi, może się kiedyś na to skuszę Póki co kupiłam makaronik tagliatelle i może jutro (bo dzisiaj mi się nie chce :P) zrobię go z tym szpinakiem i śmietaną
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-20, 08:39   #518
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
lubi sie męczyc ?
a jak mała?
kurde wiesz ze cigle zapominam ci odpisac, normalnie az wstyd [COLOR="Silver"]

Wczoraj malz miał taki.nastrój. Dobrze że nie wymyślił sobie oglądania tego filmu podczas wspólnego wieczoru
Mała, ok. Nikogo więcej nie pogryzla zapisalismy ja do przedszkola, zaczyna w sierpniu...
Melek jak? Nie ma traumy?

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
gratki, ja trzydziestkę zacznę w poniedziałek

z tymi próbkami to ja nie wiem, może chodziło jej o to, że ledwie co dostała skądś-tam, ale dat nie sprawdziła. mniejsza. 3 próbki i 3 ampułki z solą fizjologiczną+2 listki witaminy d i k mam po terminie. niby nic strasznego, no ale... jest tam maść na brodawki i akurat z tej próbki się cieszyłam

kłuje mnie trochę co jakiś czas po lewej stronie tak hmm nad brzuchem.jakby to zlokalizować, dajmy na to w połowie między piersią a pępkiem, przy czym linia prosto w dół pod piersią. hah to wytłumaczyłam z czego to może być? kiedyś mnie zakłuło tak raz lub dwa i olałam, a dziś dosyć często. ze zmęczenia? przesilenia? złego podniesienia z leżenia na boku? dziecko uciska?
nie wiem, jakoś po rewelacjach, że mam na siebie uważać, bo coś tam z łożyskiem, to zaczęłam "panikować" na takie coś. jakoś nie przeżywałam bardzo początkowych bóli brzucha-rozciągających się więzadeł itp, a teraz zaczynam

przejrzeliśmy resztę ciuszków. głównie body i chyba rampersy czy jak tam zwał, generalnie na początek jest parę ciuszków, choć większość to 68 wzwyż. biorąc pod uwagę moje gabaryty będę się cieszyć jeśli dziecko będzie miało te 3 kilo i 52cm no chyba że mnie tak wydmie, że się nie pozbieram

wypowiedzcie się, proszę, na temat waszych doświadczeń lub informacji zaczerpniętych z netu, których posłuchałyście-mam na myśli te z was, które już posiadają łóżeczka. czy macie takie z szufladą? regulowana wysokość w trzech możliwościach to chyba jest w naprawdę większości modeli jak nie we wszystkich. jakie preferujecie-wyjmowane szczebelki czy obniżany bok? koniecznie nowe czy używane? z możliwością doczepienia płóz do kołyski/kółek czy to zbędny bajer? materac biorę pod uwagę tylko nowy, więc o to nie pytam. natomiast: materac gryka-pianka-kokos to chyba najczęściej spotykany?
rozmiar 120x60 czy któraś ma 140x70?
słyszałyście o łóżeczku rosnącym z dzieckiem? podobno jest takie w ikei, że się je jakoś rozsuwa, ale nie widziałam tego wynalazku jeszcze. tyle co na necie pod pojęciem łóżeczko rosnące z dzieckiem.

jeśli był już temat, to wybaczcie, ale ominęłam sporo w trzecim i czwartym wątku

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

http://demotywatory.pl/4353437/Faceci

wam też tak pępek jeździ? aż se to nagrałam na pamiątkę ale jak już teraz tak, to co będzie później?

dobranocek
Lozeczko mamy nowe, z trojstopniowa regulacja, z szuflada, 2 wyciąganymi szczebelkami, rozmiar 120x60 czyli taki standard. Jedyne co to allegro za jakieś 10 zl razem z przesyłka dokupilismy koleczka, które zamontowal malz.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 08:53   #519
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No ostatni hit nacięcia sie na ludzi jest tak żałosny, ze aż mnie mało zdenerwował bo nauczyłam sie ludzi olewać ale głupota ludzka mnie powala...mamy kolegę sporo młodszego a jego tato prowadzi u nas w mieście duży interes i sie rozwijał zawsze i w ogole...jakiś rok temu tz podczas rozmowy z tym ojcem kolegi mówił, ze sie staramy o dziecko i nie wychodzi no to tamten dał tz nr jakiegoś lekarza z Wrocławia, ze niby jest super...tak szczerze to nigdy nie skorzystaliśmy bo gościa nawet w internecie nie znalazłam wiec moje zaufanie było ograniczone no i ok ... kontakt z kolega super, ojciec jego interes rozwija i jakies 2 albo 3 miesiące temu dzwoni do tz czy ten ma pożyczyć mu pieniądze...dodam, ze dosc spore a nawet mocno spore bo 10tys...tz akurat zostawiła koledze swoje auto w Pl do sprzedania i byliśmy w domu w De a auto sie sprzedało i tz mowi, ze bardziej ufa poważnemu gościowi niz koledze co sprzedał nasze auto no i kazał temu koledze dać ta kase temu facetowi a za dwa tyg js miałam odebrać...facet do teraz oddaje po 500,1000zl bo twierdzi, ze nie ma a hit jest taki, ze i on i jego syn(dobry kolega tz) rozpowiadaja, ze tz powinien podarować mu ten dług bo dzięki niemu ja jestem w ciazy bo on myśli, ze zaszłam w ciąże po wizycie u gościa go którego nr podał zakręcona historia i nie wiem czy do zrozumienia ale nauczyłam sie juz dawno, ze - ludzie często wiedza o nas więcej niz sami wiemy o sobie...

Mnie już nic nie zdziwi

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Kobiet, aut i pieniędzy sir nie pożycza i trzeba byc e życiu asertywnym nawet jeżeli chodzi o przyjaciół czasami warto powiedzieć nie.

Bez kitu,trzeba uważać czy to na przyjaciół,czy rodzinę z tą kasą,bo ona chyba nieźle miesza w głowie i z normalnego człowieka robi pazerną świnię... Ja ostatnio urwałam kontakty z 60% częścią rodziny a czemu? kasa,kasa,kasa... Dla tej głupiej kasy potrafili na mnie nagadać takie rzeczy,skłócić z babcią,która bądź co bądź kasę ma i zawsze mi dawała a teraz ona mnie chyba nienawidzi za to co na mnie nagadały te wszystkie stare pindy,które nie odzywały się z nią 10 lat... A przyszło co do czego,bo babci i dziadkowi wiele nie zostało to się zjawiły i robią wielkie zamieszanie. Szkoda tylko,że ja byłam zawsze przy niej a teraz jestem tą najgorszą...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:00   #520
Aliszcze
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46958343]
[/QUOTE]

spoko, ja jadąc na porodówkę wiedziałam tylko, którędy wychodzi dziecko i dałam radę czasem lepiej za dużo nie wiedzieć

Stary 2014-06-20, 09:02   #521
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
spoko, ja jadąc na porodówkę wiedziałam tylko, którędy wychodzi dziecko i dałam radę czasem lepiej za dużo nie wiedzieć
To jestem na tym właśnie etapie ze nie wiem prawie nic i chyba nawet nie chce słuchać jak to kto przechylił ;-) wolę być pozytywnie nastawiona do porodu. Bedzie dobrze ze dam rady to bedzie cesarka ;-)oby dzidzi było zdrowe a resztę wytrzymam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-20, 09:08   #522
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
To jestem na tym właśnie etapie ze nie wiem prawie nic i chyba nawet nie chce słuchać jak to kto przechylił ;-) wolę być pozytywnie nastawiona do porodu. Bedzie dobrze ze dam rady to bedzie cesarka ;-)oby dzidzi było zdrowe a resztę wytrzymam
dokładnie jechałam z podobnym nastawieniem i nie bylo źle

Stary 2014-06-20, 09:15   #523
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzień dobry laseczki...
Ja sie wyspałam... teraz czrkam jak minie 30 minut i idę jeść bo głodna jak wilk...
Miłego dnia

Stary 2014-06-20, 09:39   #524
Latte88
Zakorzenienie

Miłego Dnia😊
Noc przespana w całości, wczoraj Tosia tak się wybawila w dzień, że w noc spalysmy obie
Co do porodu-czytalam na mamusiach marcowo-kwietniowych opisy, wiem, że może być różnie, ale muszę dać radę. I tego będę się trzymać

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

weszłam w asystenta a tam : do porodu zostało 82 dni

Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:44   #525
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzięki
Z moich nielicznych koleżanek które już dziecko urodziły wszystkie mi powtarzają, że w życiu by juz nie chciały rodzić sn... I tak mi w głowie namieszały... Ja byłam przekonana do sn, ale tak mi nagadały, nawet nie będę tego powtarzać, bo szkoda gadać. Wiem że są przypadki, kiedy poród sn może się źle skończyć, ale chyba nie można tak dramatyzować

Co do pożyczania trzymam się zasady 'dobry zwyczaj - nie pożyczaj'. Nie cierpię pożyczać, ani ciuchów, ani rzeczy a o kasie w ogóle nie ma mowy Kasę pożyczyłabym tylko najbliższej rodzinie z która mam na prawdę dobry kontakt (typu siostra, szwagierka, rodzice, teście) i może z 3 moim znajomym które znam od lat i ufam im. Drażni mnie nie tyle pożyczanie, co potem proszenie się o zwrot. Nie umiem się prosić tak. A niestety w większości przypadków u mnie tak to właśnie wygląda - 'pożycz kieckę na impreze', mija miesiąc, dwa a kiecka wciąż nie oddana. Ja sama od nikogo też nic nie pożyczam. Parę razy w życiu zdarzyło mi się zapożyczyć u rodziców, ale to oddawałam od razu po wypłacie. Nie mam długów u nikogo i nikt nie będzie miał długów u mnie hehe Pewnie to wredne, ale trudno

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Hahaha
Jak wysłałam ostatniego posta dostałam sms od siostry "mogę pożyczyć tę Twoją szara tunikę?" Kule no, wreszcie się roześmiałam, pierwszy raz dzisiaj
No właśnie z siostrą to mam problem Jej to oddałabym prawie wszystko Choć też ma problemy z oddawaniem to mam do niej mega słabość Ciuchy spoko, przychodzę do niej, wyciągam z szafy co moje i już Gorzej z kasą

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-06-20 o 09:45
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:11   #526
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46959141]Dzięki
Z moich nielicznych koleżanek które już dziecko urodziły wszystkie mi powtarzają, że w życiu by juz nie chciały rodzić sn... I tak mi w głowie namieszały... Ja byłam przekonana do sn, ale tak mi nagadały, nawet nie będę tego powtarzać, bo szkoda gadać. Wiem że są przypadki, kiedy poród sn może się źle skończyć, ale chyba nie można tak dramatyzować

Co do pożyczania trzymam się zasady 'dobry zwyczaj - nie pożyczaj'. Nie cierpię pożyczać, ani ciuchów, ani rzeczy a o kasie w ogóle nie ma mowy Kasę pożyczyłabym tylko najbliższej rodzinie z która mam na prawdę dobry kontakt (typu siostra, szwagierka, rodzice, teście) i może z 3 moim znajomym które znam od lat i ufam im. Drażni mnie nie tyle pożyczanie, co potem proszenie się o zwrot. Nie umiem się prosić tak. A niestety w większości przypadków u mnie tak to właśnie wygląda - 'pożycz kieckę na impreze', mija miesiąc, dwa a kiecka wciąż nie oddana. Ja sama od nikogo też nic nie pożyczam. Parę razy w życiu zdarzyło mi się zapożyczyć u rodziców, ale to oddawałam od razu po wypłacie. Nie mam długów u nikogo i nikt nie będzie miał długów u mnie hehe Pewnie to wredne, ale trudno

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Hahaha
Jak wysłałam ostatniego posta dostałam sms od siostry "mogę pożyczyć tę Twoją szara tunikę?" Kule no, wreszcie się roześmiałam, pierwszy raz dzisiaj
No właśnie z siostrą to mam problem Jej to oddałabym prawie wszystko Choć też ma problemy z oddawaniem to mam do niej mega słabość Ciuchy spoko, przychodzę do niej, wyciągam z szafy co moje i już Gorzej z kasą [/QUOTE]

Możesz rodzic ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, dalej jest to sn, ale nie boli.
Ja rodziłam sn, bez znieczulenia teraz będę rodzic tak samo. Poród wspominam bardzo dobrze. Wiadomo bolało, pobyt w spa to nie był, ale nie było źle.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:15   #527
Simran86
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46958343]Witam się w 27 tygodniu ciąży

Wczoraj cały dzień w rozjazdach. Dobrze, bo się trochę rozerwałam. A humor miałam straszny Wieczorem zaprosiliśmy siostrę, zrobiliśmy grilla i oglądaliśmy mecze. I już było ok

Zaś dzisiaj rano powtórka z rozrywki... Nie mam humoru, nic mi się nie chce, jestem zmęczona, nie dobrze mi jakoś... No jak baba w ciąży
Wstałam o 7 z postanowieniem zebrania się do kupy i pójścia na zakupy, jest po 9 ja już co prawda umalowana ale jakoś ruszyć się nie mogę. eh... Chyba zainwestuję w ciśnieniomierz... Może te skoki ciśnienia mnie tak dobijają

Elfirka witaj po powrocie!

Miałam nadzieję, że zobaczę tu już posty Asi i Ani... Simran co u Ciebie? Wypisują Cię?
Jestem za wymienieniem się numerami, ja niestety wciąz nie mam internetu w komórce i jakoś nie mam parcia na zmianę telefonu więc w razie gdyby chcę mieć z którąś z Was kontakt Jak leżałam w te parę dni w szpitalu to mi tego brakowało

Dziękuję za rady z kotletami sojowymi, może się kiedyś na to skuszę Póki co kupiłam makaronik tagliatelle i może jutro (bo dzisiaj mi się nie chce :P) zrobię go z tym szpinakiem i śmietaną [/QUOTE]

Hej Mamuśki:-*
My najprawdopodobniej jutro idziemy do domu:-D wszystko na to wskazuje bo ciśnienie mam 107/60:-P jutro mają mi powtórzyć badanie krwi i moczu i do domku na sali leże sama bo dziewczynę z która leżałam zabrali dzisiaj do innego szpitala:-( 33 tydzień, skurcze i tętno dzidzi spadało:-( moja koleżanka 2 dni temu urodziła w 33 tygodniu...oby nasze Niunie siedziały w brzuchach do terminu;-)
Włączyłam tv i leżymy;-) trzymajcie się:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:20   #528
Misstic
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Wstalam niedawno, chyba sie wyspalam hehe
Te kotlety sojowe chodza za mna na okraglo mimo iz ostatnio jadlam. Czyzby zmiana jadlospisu z rybki na soje? Hehe

Ja uwazam ze do porodu trzeba miec dobre nastawienie bo jest poprostu latwiej zniesc czlowiekowi pewne rzeczy. Trzeba miec swiadomosc ze bedzie bolec jak cholera ale to jest do przezycia a kazdy skurcz przybliza nas do wydania na swiat tej cudownej istotki ktora w sobie nosimy
Przynajmniej ja tak do tego podchodze

Lozeczko mam standardowe, nowe o wymiarach 120x60, bez szuflady, z tqtzystopniowa regulacja wysokosci i trzema wyciaganymi szczebelkami. Materac to gryka-pianka-kokos. Niby najlepszy teraz w tej cenie nie przesadzonej. A uczulic moze wszystko i te skladniki co sa w tym materacu i kurz ktory sie zbiera i wilgoc w domu takze nie ma tez co tak panikowac. Bedzie dziecko uczulone to sie zmieni materac

Powiem wam ze ja tez nie lubie pozyczac.. jeszcze zalezy komu, bo siostrze albo mamie czy babci to ok ale tak innym ludzia tn nie bardzo i raczej tego nie praktykuje. Tak samo np teraz padly propozycje ze jakas tam kolezanka mamy moze mi pozyczyc jakis wyparzacz do butelek i przewijak. Ja powiedzialam ze moze mi to albo odsprzedac jak cos albo dac. Nie chce pozyczac bo potem cos sie zepsuje i bede musiala odkupic i sie glupio tlumaczyc a ja tego nie lubie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:34   #529
DorissiriD
Rozeznanie

Z tymi uczuleniami... najgorzej jak coś się trafi niestandarowego i trudno będzie dociec co jest czynnikiem alergizującym... Ale miejmy nadzieję nasze dzieci to ominie!

Mam takie samo łóżeczko dla córki starszej jak Mistic. A dla młodszej będę miała jakieś szersze - chyba 150 mówiła mi siostra. Materacyk też mi da. Okaże się na dniach, bo jadę po to łóżeczko

No i jadę świętować 60 urodziny taty (obchodził 13 czerwca w pt )! Ale ten czas leci!

Pewnie odezwę się dopiero w niedzielę. Jak pamiętam hasło (a raczej nie) to wcześniej zaglądne na pewno. Tak to jest z przypominaczami haseł w przeglądarce
Stary 2014-06-20, 10:38   #530
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Powiem wam ze ja tez nie lubie pozyczac.. jeszcze zalezy komu, bo siostrze albo mamie czy babci to ok ale tak innym ludzia tn nie bardzo i raczej tego nie praktykuje. Tak samo np teraz padly propozycje ze jakas tam kolezanka mamy moze mi pozyczyc jakis wyparzacz do butelek i przewijak. Ja powiedzialam ze moze mi to albo odsprzedac jak cos albo dac. Nie chce pozyczac bo potem cos sie zepsuje i bede musiala odkupic i sie glupio tlumaczyc a ja tego nie lubie
Masz całkowitą rację,też miałam propozycję,że koleżanka pożyczy(!) mi wózek.. Ale ja nie chcę.. Wózek nie jest pierwszej świeżości ale zepsuje się i będę musiała oddawać tyle pieniędzy,że już lepiej bym wyszła na tym kupując jakiś używany albo dokładając do nowego i wiedzieć,że jest mój... A przez takie pożyczanie często zanikają dobre relacje

Coś mnie dzisiaj w podbrzuszu boli i kłuje w pochwie jak wstanę Jak siedzę to luz ale jak stoję to o mateńko...
Ma ktoś czasem tak? Już się oczywiście martwię

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:48   #531
agnes 20
Zadomowienie

Witam się dziś
Zaczeliśmy dziś 28 tc i III trymestr chybaMuszę siostrę zwerbować żeby mi zrobiła zdjęcie, bo miałam sobie robić pod koniec każdego trymestru
Właśnie wróciłam z miasta, nakupowałam sobie trochę owocków(winogrona, brzoskwinie, arbuza, gruszki) i od teściowej wczoraj narwałam czerwonej porzeczki to będę dziś wcinaćByłam też w biedronce i kupiłam sobie koszulę do karmienia/ciążową bo też były już wyprzedaże i kupiłam za 20 zł a chciałam wziąć ją już na początku a wtedy kosztowała chyba 35 zł. No i czekam na dwóch kurierów. Ma dziś przyjść kołyska i paczka z zamówionymi pieluszkami, kremami itp
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:25   #532
Aliszcze
Zakorzenienie

wróciłyśmy z zakupów i ze spaceru z młodą

obiad prawie zrobiony, także jestem szczęśliwa

ja wolę sn, bo łudzę się, że szybciej teraz dojdę po sn i będe śmigać jak wiele kobiet po sn tylko to mną kieruję, bo sam sn mnie nie rajcuje jakoś (zupełnie nie rozumiem kobiet, które rodząc cc czują się trochę jakby niespełnione nie rodząc sn-mam 2 takie znajome, dla mnie sn nie jest czymś szczególnym, lepszym od cc).

Simran86, dobrze, że jest dobrze i wracaj jak najszybciej, bo się naoglądasz w szpitalu różnych przypadków. Chociaż 33 tydzień to już nie jest źle na poród. Wiadomo, lepiej jak w terminie się rodzi, ale to już dzieciątko przeżyje, najwyżej ciut dłużej musi w szpitalu poleżeć.

nas własnie zawiódł jeśli chodzi o kasę, brat mojego męża. W życiu nikt by nie przypuszczał, bo koleś rozsądny, oszczędny, głupot nie robił. Mój mąż mieszkał z nim parę lat jak studiował i było wszystko ok. Niestety chyba świeżo poślubiona żona trochę weszła mu na ambicję, że mają za małe mieszkanie, że trzeba coś zmienić itp. A on nie zarabia kokosów, jest szeregowym pracownikiem fizycznym, praktycznie on utrzymywał siebie i żonę, bo żona pracuje na zlecenie od iluś lat, wtedy zarabiała 400 zł, teraz ciut więcej. Wiec generalnie ona miała na waciki. i chłop chciał dobrze ale się przeliczył. To jest w ogóle historia nadająca się na film. Teraz jest już sprawa w prokuraturze ale od roku się toczy i nie wiadomo, czy mój szwagier kasę odzyska. Najgorsze nie to, że stracił tyle kasy, również cudzej, ale że kłamał, wciaż kłamał. Nawet gdy mieszkał 2 miesiace pod naszym dachem, bo nie miał gdzie się podziać. I to boli.

Stary 2014-06-20, 11:36   #533
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Lozeczko mamy nowe, z trojstopniowa regulacja, z szuflada, 2 wyciąganymi szczebelkami, rozmiar 120x60 czyli taki standard. Jedyne co to allegro za jakieś 10 zl razem z przesyłka dokupilismy koleczka, które zamontowal malz.

mam takie samo łozeczko nowe

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
My najprawdopodobniej jutro idziemy do domu:-D wszystko na to wskazuje bo ciśnienie mam 107/60:-P jutro mają mi powtórzyć badanie krwi i moczu i do domku na sali leże sama bo dziewczynę z która leżałam zabrali dzisiaj do innego szpitala:-( 33 tydzień, skurcze i tętno dzidzi spadało:-( moja koleżanka 2 dni temu urodziła w 33 tygodniu...oby nasze Niunie siedziały w brzuchach do terminu;-)

no to wracaj szybko

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do lewatywy i znieczulenia
Ja dalej bez neta a że mają długi weekend to dopiero w poniedzialek sie da do nich dodzwonic
Jeszcze w pracy bylam zawieźć zwolnienie a kadry oczywiscie maja wolne jak mi znowu źle wypłacą pensje to uduszę...
Dzis niewyspana jestem Mały kopał jak szalony a Tz mi chrapał nie mam na nic ochoty... Zaraz się chyba wezmę za czytanie książki...Tz z kolegami gdzieś lata a ja bzikuje w tym domu juz Powiedzialam ze nie chce by sprowadzal tych swoich koleszkow do domu bo mam dosyc patrzenia na ich twarze.Zaden praktycznie nie ma dziewczyny, ciagle tylko piwko,fajeczka... dziekuje za takie towarzystwo Juz się z nimi nie cackam,niech sobie na dworzu siedzą skoro wszyscy z rodzicami mieszkaja to Tz do nich nie pojdzie a ja mam dosyc przesiadywania u nas
Ech wyzalilam się

No ciekawe co z tą Asią Moze ją wypuszczą dopiero po weekendzie dlugim...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-20, 11:53   #534
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Masz całkowitą rację,też miałam propozycję,że koleżanka pożyczy(!) mi wózek.. Ale ja nie chcę.. Wózek nie jest pierwszej świeżości ale zepsuje się i będę musiała oddawać tyle pieniędzy,że już lepiej bym wyszła na tym kupując jakiś używany albo dokładając do nowego i wiedzieć,że jest mój... A przez takie pożyczanie często zanikają dobre relacje
Otóż to

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witam się dziś
Zaczeliśmy dziś 28 tc i III trymestr chybaMuszę siostrę zwerbować żeby mi zrobiła zdjęcie, bo miałam sobie robić pod koniec każdego trymestru
Właśnie wróciłam z miasta, nakupowałam sobie trochę owocków(winogrona, brzoskwinie, arbuza, gruszki) i od teściowej wczoraj narwałam czerwonej porzeczki to będę dziś wcinaćByłam też w biedronce i kupiłam sobie koszulę do karmienia/ciążową bo też były już wyprzedaże i kupiłam za 20 zł a chciałam wziąć ją już na początku a wtedy kosztowała chyba 35 zł. No i czekam na dwóch kurierów. Ma dziś przyjść kołyska i paczka z zamówionymi pieluszkami, kremami itp
Właśnie mi przypomniałaś, że weszłyśmy w III trymestr
Jak ten czas leci hehe
A zakupki zacne Pokaż potem co przyszło
Zjadłabym czeresienek może się potem wybiorę to bym kupiła troszkę

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 12:06   #535
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witam się dziś
Hehe, a ja tu z niusem o wyprzedażach z Biedronki nadciągam i widzę, że KTOŚ mnie uprzedził U mnie w jednej nie było wcale, a dziś do drugiej się wybrałam i były tylko dziecięce rzeczy to kupiłam rajstopki, skarpetki i jeden 3pak śpiochów chłopięcych, bo niebawem będę zabierać się pewnie do robienia pampersowych upominków to się przydadzą. Dla mojej niuni kupiłam kocyk bo był tańszy, rajstopki w serduszka i 3 pary skarpetusiek Pytałam sprzedawczyni to mówiła, ze jeszcze mogą te rzeczy dla przyszłych mamusiek być to zajrzę. Koszulę też bym chętnie kupiła, ale i dresy, bo teraz chłodno i żałuję ze nie wzięłam.
Idę kończyć obiadek, bo mąż niebawem do drzwi zadzwoni.
Buźka.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:09   #536
Misstic
Wtajemniczenie

A dziewczynki przypomniało mi się, że od dzisiaj w pepco są skarpetusie stopki dla dzieciaczków za 1,99zł i body dziewczęce za 4,99zł
Więc jak któraś coś potrzebuje to warto się wybrać

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 12:17   #537
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość

to super ze jutro do domku

my juz po obiadku dzis kotleciki z jajk, zielona salatka z sosem czosnkowym z jogurtu naturalnego i mlode ziemniaczki

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:23   #538
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie do tych ktore chodzą bądź będą chodzily do szkoly rodzenia
U mnie niestety nie ma takiej na nfz darmowej ale ja i tak musze się wybrać i znalazlam najtańszą tzw kurs minimum czyli 16h bo kurs normalny to mają aż 36h i mam pytanie ile u was godzin trwają te kursy??

Też bym zjadla czereśnie ale znowu podnieśli ceny

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:28   #539
Niestabilna
Wtajemniczenie

Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??

Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej

Stary 2014-06-20, 12:32   #540
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Czy odnosicie tajie wrażenie ze wasze żołądki nie maja dna ??

Od wczoraj nie moge sie najeść, co jest do jasnej

Ja się smieje, że to nie ja jem tylko dziecko hihi (oczywiście zart)

Paulinka ja na razie nie pomogę, bo pierwsze spotkanie organizacyje mam w środę i wtedy się wszystkiego dowiem co ile i kiedy hehe
A czeresnie u mnie też drogie jak pierun. Kupowałam po 8-9zł a teraz wszędzie 15-18zł

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości