|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Witam :-D
Z racji na to ze będę "bogata" wstępnie zamówiłam cudny komplet dla Jagody od dziewczyny która szyję. Wymyśliłam sobie pościel biało zielona (bawełna). Kocyk -jedna strona z tej bawełny co pościel a z drugiej minky zielone. Ochraniacz na całe łóżeczko gruby - aż 360 cm z tej bawełny co pościel i gratis zabawka z tych samych materiałów :-D dopiero zamówienie sfinalizuje po wpłynięciu kasy na konto
|
#543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale co tam po tych stresach się należy
|
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka a jeśli można wiedzieć to ile za taki cudny komplecik ??
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
250 zł
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie od rana Gabi szaleje, brzuch mi lata na wszystkie strony. Mam pytanie- ile wazne jest skierowanie od lekarza na badania morfo, mocz no i glukoze mam? Bo nie wiem za bardzo kiedy się wybrać a bym chciała mieć w miarę "świeże" wyniki przed kolejną wizytą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w przychodni wogole nie patrzą na datę na skierowaniu tylko robią co zlecił
Tajne to uczucie jak się tak rzucają w tych brzuszkach
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
od rodzinnego ważne 1 miesiąc, od specjalisty (gin też) 6 miesięcy.
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dzięki to akurat pójdę na kilka dni przed wizytą a wizytę mam za 3,5 tygodnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Inka mój mąż ma ogromną nadzieję, ze mala z charakterem pójdzie w niego bo On spokojny jest a ja to taki potrzepaniec i wszędzie mnie pełno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... Zaraz go udusze
Proszę go rano ze jeśli ma jakieś projekty to żeby teraz po pracował bo potem chce iść na festyn,zaczelam sprzatac sypialnie i chciałam go zawolac żeby otworzył mi skrzynie od łóżka bo ciężka a mnie brzuch dzisiaj kluje... Ide do salonu a co on ku....a robi ?!?! GRA !!!! Nosz.... Taka cholera mnie wzięła ze z rozpędu sama sobie tą skrzynie otworzylam.... On oczywiście do mnie z ryjem ze o co mi chodzi ze jemu tez się należy odpoczynek... Tylko szkoda ze to "odpoczynek" w jego uznaniu to tylko zastane gry a nie czas spędzony razem
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
My czekamy na gości i jest bardzo leniwie. Jak ja uwielbiam weekendy, nigdzie nie trzeba gonić, a nawet jak to pośpiech jest znacznie przyjemniejszy. Do pracy dopiero we wtorek wiec jest super
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
27tc to jeszcze 2trymestr, lekarz mowil ze od 28tc zaczne 3trymestr i wtedy tez codziennie juz antybiotyk :/ masakra.
inka- a ci faceci to w ogole jakaś porazka, kopnij go w tyłek na opamiętanie Dziewczyny byłam w Rossmanie i troche zła jestem...kupiłam pare rzeczy do małego wg sroki, tylko teraz sprawdzam skład z chusteczek z tym co w necie pisała sroka..i jest pozmieniany z leksza..eh..całe te rankingu sa o dupe rozczaś bo co chwile coś zmieniają. Tak czy siak chusteczki 2pak z babydream extrasensitive 7zł czyli sie opłaca, wziełam też te tami za 5zł i krem na zime jedyne 5zł!! tez z babydream, chcialam z nivei ale był po 12zł..a skoro sroka pisala ze tez za5zł spoko to wziełam. Ale WKŁADKI LAKTACYJNE z babydream masakra jakaś dałam za nie chyba 6zł 30szt wiec spoko ale sa okropne, grube i jakby zwykła wata, przypominają podpaski bella te grube juz ich nie kupie wiec odradzam.ide jeść
|
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Justysia87, widzę kompletujesz na ostro. Szybko się wzięłaś
Rzeczywiście z tymi kosmetykami pół świata. Jak obawiasz się składu z chusteczkach, to może zużyj je do demakijażu Ale wiesz, może dzidzia nie zareaguje źle na te chusteczki, chyba wszystko wyjdzie w praniu. Inka, daj mu nauczkę. Tydzień lub dwa bez bara bara i zobaczysz, jak się będzie starał. Będziesz miała śniadanie do łóżka i wspólnych wypadów, co nie miara. Oczywiście śmieję się, żeby nie było ![]() Linka, aż miło poczytać, że szalejesz z zakupami. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak wielką ulgę poczułaś. Oprócz tego, że kupujesz dzidziusiowi, sama też zaszalej! Ja też znalazłam zdolną Panią, która uszyje mi komplecik do łóżeczka. Ja do tego chcę rożek i komplecik do wózka. Projekt, który wklejam miał dotyczyć chłopca, ale skoro plany się zmieniły , to pomyślę. Ale może którejś z Was się spodoba. Kolory i materiały można dowolnie zmieniać ![]() A tak poza tym, to kupiłam Hani pierwszą sukienkę Nie mogłam się powstrzymać. W Pepco za 20 zł. Także czuję się rozgrzeszona.
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Inka i Justysia współczuje problemów z Tż
Wczoraj mój tż też miał do mnie jakieś wąty... faceci...
|
|
#555 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję 27 tygodnia ![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja się przeziębiłam więc plan na weeken to łóżko i kurowanie się
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem z butelką do małego ehh, doradzcie coś.
Chce zeby potem pił z butelki avent kubek treningowy (ten płaski dziubek jest rewelacyjny i uchwyt do tego) i chce żeby teraz miał butle z Mam-anti colic. I nie wiem jak to zrobić. Mam juz jedną z aventu tą małą i myślałam zeby dokupic sam ustnik z uchwytem do niej potem,ale nie moge znaleźć czy tak idzie i duża 250ml z MAM. No ale chyba bardziej sie opłaca kupic duża z aventu z dziubkiem bo dluzej bedzie pic więcej od4mca do roku by z niej korzystał? a do MAM dziubka nie ma wiec duza taka to chyba niepotrzebna nie wiem czy za bardzo nie zakręciłam, nie wiem jaka dużą i z czego mam kupic zeby na daremno kasy nie stracić.Mala z MAM i dużą z aventu z dziubkiem?bo chciałabym juz ta małą z aventu co mam wykorzystać czyli dokupic dziubek..ale ona bedzie szybko za mała..eh..nie wiem co kupić ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- jussi- niom szybko kompletuje wszystko, ale bo ja juz sie jakoś nienajlepiej czuje. Brzuch mi jakby rozrywa od środka, jakbym ciągle miała mega niestrawność i ruchy mam utrudnione do tego ból pleców..więc wiem co będzie później :/ juz wogole sie nie rusze. W pierwszej ciazy też tak miałam ale 1,5mca przed porodem a nie 3mce Potem pojade znow i kupie żele do kąpieli małemu i pare innych pierdół ![]() te posciele fajne macie ![]() jolja- kuruj sie, mleko z czosnkiem i miód i do wyrka sie położyć
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Jusssi niestety numer z bara bara nie przejdzie
bo juz od trzech tygodni mamy czerwone światło id Gina ... A szkoda !! To byłby plan ale awantura przyniosła skutek skręcił lozeczko do końca w sensie szuflade ![]() A tak na marginesie poczytalam Twojego bloga, uwielbiam książki wiec bardzo mi się podoba klask:
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Melduje sie. Humor sie w miare poprawil, choc kumpela wczoraj dzwonila ze jej babcia przed wczoraj zmarla. Smutno sie zrobilo ale trzeba zyc dalej.
Ja na ten mieiac chyba nic nie kupuje juz. Odkladam kase tylko codziennie jakies drpbniaki z portfela czy jak wpadnie cos grubszego i juz sie troche uzbieralo na dalsza wyprawke. A w biedronce widzialam proszek i plyn lovele( nie wiem jak sie pisze) po 14,90 za 1,8 kg chyba i nie wiem czy to dobra cena
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz cena bardzo dobra
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że obiecałam Wam wstawić zdjęcia komplecików pościeli, którą uszyła mi mama, ale jak pisałam wcześniej - wszystko zostawiłam u teściów i nie zrobiłam zdjęcia
Mama teraz mi dodała jeszcze poszewkę na podusię, więc wrzucam Wa tu zdjęcie. W takim wzorze mam: poszewkę na podusię, poszewkę na kołderkę, ochraniacz dookoła łóżeczka 360cm i rożek. Póki co pokazuję tylko podusię, myślę, że jak odbiorę od teściów tamtą pakę to wrzucę też zdjęcia by Wam całościowo pokazać jak się prezentuje, może nawet na łóżeczku [wiem że wzór niedzieciowy, ale właśnie rzadko które mi się podobały materiały w misie czy inne takie motywy więc postawiłam na pasy różowo szare :P ]
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Inka u mnie jest to samo.. Tż-et nie ma czasu żeby posprzątać, bo musi napisać apelacje, ja wychodzę z pokoju a On gra w fifę na ps.
Normalnie szlag mnie trafia bo jak się dowiedzieliśmy o mojej skracającej się szyjce, to był płacz, strach i zgrzytanie zębami, a po 2 dniach ON już o tym zapomniał! i mówi że mam problem kilka rzeczy w pokoju posprzątać. Ehh powiem szczerze, że w domu nie ma możliwości żeby leżeć i leżeć, zawsze coś trzeba zrobić, ja NIE ZASNĘ w syfie, a On mógłby nawet mieć śmietnisko w pokoju i go to nie rusza. Swoją drogą zaczynam się bać na założenie tego pessera, też wolałabym iść do szpitala, żeby mi go założyli. 169zł pessar, wizyta 150 zł i nie wiem czy nie będę musiała iść za 3 dni do kontroli i znowu 150zł? a później mam przychodzić CO TYDZIEŃ na kontrolę i co tydzień będę płaciła 150zł? ja zbankrutuje
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba podjade i kupie choc mialam brac co innego ale w tej cenie wlasnie chyba warto.
Jade do ciotki bo mowi ze ma jakies ciuszki rozne
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia przybij piątkę
mój mnie po tej kłótni tak drażni ze myslalam ze mu głowę urwe jak siorbal jedząc loda no teraz to sobie nagrabil wiec będzie cierpiał
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Haha mój już się mnie tak boi, że sam zaproponował, że posprząta zaraz haha
.
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ale narzekacie ma tych swoich chłopów... Mąż pojechał na mecz ale powiedział ze mam nie sprzątać, on to zrobi jak wróci a rano pranie mi powiesił, potem zabrał na zakupy bo mu marudzilam ze nie mam się w co ubrać Więc nosił za mną wieszaki i torebkę a ja szalalam ale się obkupilam na chłodniejsze dni kupiłam 3 bluzki i bluzę z kapturem, koszule do szpitala taka żeby można było karmić i 2 białe czapeczki dla Gabrysi ostatnio mam fazę na wszystko co białe i kremowe dla dziecka, te kolorowe ciapate rzeczy mi się nie podobają, nawet róż mnie nie kręci...Później zrobiłam obiad a teraz odpoczywam. Chyba na tace w kościele muszę dać ze mi Bóg takiego chłopa na mojej drodze postawił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
To obiadek jaki mi Kochanie zrobiło w przeprosiny
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
Inka jak możesz?!? Ale ja bym krewetek właśnie zjadła
|
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
ja jak sie rano pokłóciłam z moim (poszło o pączka) to jak go wysadziłam i pojechałam na zakupy to posprzątał całe mieszkanie
odkurzył (w sumie prawie zawsze odkurza) umył podłogi, kuchnie całą posprzatał,mikrofale i reszte sprzętów..w sumie bardzo duzo robi, zawsze czeka na polecenie co ma zrobić, a jak jestesmy pokłóceni to sam sprzata i sie nie pyta bo wie ze by jeszcze oberwał. Ale tlo nie zmienia faktu ze jest taki denerwujący!! z chęcia bym go wysłała na tydzien do mamusi Byłam w auchanie dziś, jaki słodkie kompleciki tak były dla malucha takie ciepłe, i dla chłopca i dla dziewczynki aczkolwiek dla dziewczynki więcej i nie jakoś drogie 35zł. hasiap-fajna ta pościel a na żywo pewnie jeszcze ładniejsza
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio z moim tż się przekrzykuje zamiast rozmawiać
każde ma coś do powiedzenia basia na zakupy to nie ma szans żeby mąż mnie wyciągnął...ale ja to i tak wolę przez neta kupować ciuszki ![]() inka nie zazdroszczę obiadu bo nie tknę krewetek także ulżyło mi ![]() a komody zamówiliście już? będziecie je skręcać jakoś niebawem czy sobie poczekają w pudłach? ciekawa jestem jak wyglądają na żywo bo też namawiam tż na zmianę mebli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

takie małe słoiczki 80g to można po koncentracie łowicz, w sam raz na raz

dałam za nie chyba 6zł 30szt wiec spoko ale sa okropne, grube i jakby zwykła wata, przypominają podpaski bella te grube 
klask: