Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-23, 11:25   #541
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Załącznik 5770662
Tak mnie zainspirowałyście tymi przepisami, że prezentuję swoje przetwory, dopiero się rozkręcam takie małe słoiczki 80g to można po koncentracie łowicz, w sam raz na raz
ale ładne te twoje słoiczki
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:26   #542
Linka1984
Zakorzenienie

Witam :-D

Z racji na to ze będę "bogata" wstępnie zamówiłam cudny komplet dla Jagody od dziewczyny która szyję. Wymyśliłam sobie pościel biało zielona (bawełna). Kocyk -jedna strona z tej bawełny co pościel a z drugiej minky zielone. Ochraniacz na całe łóżeczko gruby - aż 360 cm z tej bawełny co pościel i gratis zabawka z tych samych materiałów :-D dopiero zamówienie sfinalizuje po wpłynięciu kasy na konto

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:34   #543
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Witam :-D

Z racji na to ze będę "bogata" wstępnie zamówiłam cudny komplet dla Jagody od dziewczyny która szyję. Wymyśliłam sobie pościel biało zielona (bawełna). Kocyk -jedna strona z tej bawełny co pościel a z drugiej minky zielone. Ochraniacz na całe łóżeczko gruby - aż 360 cm z tej bawełny co pościel i gratis zabawka z tych samych materiałów :-D dopiero zamówienie sfinalizuje po wpłynięciu kasy na konto
szalejesz kochana szalejesz ale co tam po tych stresach się należy
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:36   #544
19Inka90
Wtajemniczenie

Linka a jeśli można wiedzieć to ile za taki cudny komplecik ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:48   #545
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Linka a jeśli można wiedzieć to ile za taki cudny komplecik ??
250 zł

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-23, 11:57   #546
Suqub
Zakorzenienie

Hej
U mnie od rana Gabi szaleje, brzuch mi lata na wszystkie strony.

Mam pytanie- ile wazne jest skierowanie od lekarza na badania morfo, mocz no i glukoze mam? Bo nie wiem za bardzo kiedy się wybrać a bym chciała mieć w miarę "świeże" wyniki przed kolejną wizytą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:02   #547
19Inka90
Wtajemniczenie

U mnie w przychodni wogole nie patrzą na datę na skierowaniu tylko robią co zlecił
Tajne to uczucie jak się tak rzucają w tych brzuszkach wczoraj Ems tak szalała wieczorem ze TŻ się śmiał ze ona to nam da popalic

Emilka
Stary 2014-08-23, 12:10   #548
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Hej

Mam pytanie- ile wazne jest skierowanie od lekarza na badania morfo, mocz no i glukoze mam? Bo nie wiem za bardzo kiedy się wybrać a bym chciała mieć w miarę "świeże" wyniki przed kolejną wizytą.
od rodzinnego ważne 1 miesiąc, od specjalisty (gin też) 6 miesięcy.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:14   #549
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w przychodni wogole nie patrzą na datę na skierowaniu tylko robią co zlecił
Tajne to uczucie jak się tak rzucają w tych brzuszkach wczoraj Ems tak szalała wieczorem ze TŻ się śmiał ze ona to nam da popalic
Ja robię w labo szpitalnym a przy szpitalu mieści się też poradnia do której chodzę więc może też nie będą w razie co wnikać.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
od rodzinnego ważne 1 miesiąc, od specjalisty (gin też) 6 miesięcy.
Dzięki to akurat pójdę na kilka dni przed wizytą a wizytę mam za 3,5 tygodnia.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Inka mój mąż ma ogromną nadzieję, ze mala z charakterem pójdzie w niego bo On spokojny jest a ja to taki potrzepaniec i wszędzie mnie pełno

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:35   #550
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny... Zaraz go udusze no szlak mnie trafi... I po miłej sobocie.. Ja juz nie wiem czy to ze mną jest się tak ciężko dogadać czy on poprostu robi wszystko żeby co parę dni podnieść mi ciśnienie...
Proszę go rano ze jeśli ma jakieś projekty to żeby teraz po pracował bo potem chce iść na festyn,zaczelam sprzatac sypialnie i chciałam go zawolac żeby otworzył mi skrzynie od łóżka bo ciężka a mnie brzuch dzisiaj kluje... Ide do salonu a co on ku....a robi ?!?! GRA !!!! Nosz....
Taka cholera mnie wzięła ze z rozpędu sama sobie tą skrzynie otworzylam.... On oczywiście do mnie z ryjem ze o co mi chodzi ze jemu tez się należy odpoczynek... Tylko szkoda ze to "odpoczynek" w jego uznaniu to tylko zastane gry a nie czas spędzony razem

Emilka
Stary 2014-08-23, 12:52   #551
TheN4ti
Rozeznanie

Cześć mamuśki My czekamy na gości i jest bardzo leniwie. Jak ja uwielbiam weekendy, nigdzie nie trzeba gonić, a nawet jak to pośpiech jest znacznie przyjemniejszy. Do pracy dopiero we wtorek wiec jest super
Stary 2014-08-23, 12:54   #552
Justyssia87
Rozeznanie

27tc to jeszcze 2trymestr, lekarz mowil ze od 28tc zaczne 3trymestr i wtedy tez codziennie juz antybiotyk :/ masakra.

inka- a ci faceci to w ogole jakaś porazka, kopnij go w tyłek na opamiętanie moj też jakis dziwny Jechalismy na zakupy....yhy na parkingu sie pokłocilismy juz i go wysadziłam i poejchalam bez niego i przez to połowe rzeczy nie kupiłam bo mi sie w głowie kreci a szofera potzrebuje też zła jestem!

Dziewczyny byłam w Rossmanie i troche zła jestem...kupiłam pare rzeczy do małego wg sroki, tylko teraz sprawdzam skład z chusteczek z tym co w necie pisała sroka..i jest pozmieniany z leksza..eh..całe te rankingu sa o dupe rozczaś bo co chwile coś zmieniają. Tak czy siak chusteczki 2pak z babydream extrasensitive 7zł czyli sie opłaca, wziełam też te tami za 5zł i krem na zime jedyne 5zł!! tez z babydream, chcialam z nivei ale był po 12zł..a skoro sroka pisala ze tez za5zł spoko to wziełam.
Ale WKŁADKI LAKTACYJNE z babydream masakra jakaś dałam za nie chyba 6zł 30szt wiec spoko ale sa okropne, grube i jakby zwykła wata, przypominają podpaski bella te grube juz ich nie kupie wiec odradzam.

ide jeść
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:09   #553
jusssi
Rozeznanie

Justysia87, widzę kompletujesz na ostro. Szybko się wzięłaś Rzeczywiście z tymi kosmetykami pół świata. Jak obawiasz się składu z chusteczkach, to może zużyj je do demakijażu Ale wiesz, może dzidzia nie zareaguje źle na te chusteczki, chyba wszystko wyjdzie w praniu.

Inka, daj mu nauczkę. Tydzień lub dwa bez bara bara i zobaczysz, jak się będzie starał. Będziesz miała śniadanie do łóżka i wspólnych wypadów, co nie miara. Oczywiście śmieję się, żeby nie było

Linka, aż miło poczytać, że szalejesz z zakupami. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak wielką ulgę poczułaś. Oprócz tego, że kupujesz dzidziusiowi, sama też zaszalej!

Ja też znalazłam zdolną Panią, która uszyje mi komplecik do łóżeczka. Ja do tego chcę rożek i komplecik do wózka. Projekt, który wklejam miał dotyczyć chłopca, ale skoro plany się zmieniły , to pomyślę. Ale może którejś z Was się spodoba. Kolory i materiały można dowolnie zmieniać

A tak poza tym, to kupiłam Hani pierwszą sukienkę Nie mogłam się powstrzymać. W Pepco za 20 zł. Także czuję się rozgrzeszona.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030428.jpg (57,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1. zestaw.jpg (70,2 KB, 40 załadowań)
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:11   #554
Roksape
Zadomowienie

Inka i Justysia współczuje problemów z Tż
Wczoraj mój tż też miał do mnie jakieś wąty... faceci...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:19   #555
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
llegro. Przełamałam się i zamówiłam teraz, by w razie intensywnego zapachu był czas na wywietrzenie Zamówiłam takie jak na zdjęciu, ale bez szuflady, bo ta opcja mi bardziej odpowiadała
Bardzo ładne łóżeczko gratuluję 27 tygodnia

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Witam sie w 27 tc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc!

Odzywam się czasami na Waszym wątku no i podczytuje na biezaco

Chciałam ogłosić, że dopiero teraz, w 6 miesiącu potwierdziło się, że będzie dziewczynka Cieszymy się ogromnie, bo w domu mam już 15 miesięcznego łobuziaka.
Mała zdrowa, piękne wymiary, ja niedużo przytyłam, wyniki świetne więc tylko sie cieszyć

Gratuluje kolejnych tygodni Zazdrasczam urządania pokoików
gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Załącznik 5770662
Tak mnie zainspirowałyście tymi przepisami, że prezentuję swoje przetwory, dopiero się rozkręcam takie małe słoiczki 80g to można po koncentracie łowicz, w sam raz na raz
wyglądają i na pewno będą super

Cytat:
Dziewczyny... Zaraz go udusze no szlak mnie trafi... I po miłej sobocie.. Ja juz nie wiem czy to ze mną jest się tak ciężko dogadać czy on poprostu robi wszystko żeby co parę dni podnieść mi ciśnienie...
Proszę go rano ze jeśli ma jakieś projekty to żeby teraz po pracował bo potem chce iść na festyn,zaczelam sprzatac sypialnie i chciałam go zawolac żeby otworzył mi skrzynie od łóżka bo ciężka a mnie brzuch dzisiaj kluje... Ide do salonu a co on ku....a robi ?!?! GRA !!!! Nosz....
Taka cholera mnie wzięła ze z rozpędu sama sobie tą skrzynie otworzylam.... On oczywiście do mnie z ryjem ze o co mi chodzi ze jemu tez się należy odpoczynek... Tylko szkoda ze to "odpoczynek" w jego uznaniu to tylko zastane gry a nie czas spędzony razem

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to kupiłam Hani pierwszą sukienkę Nie mogłam się powstrzymać. W Pepco za 20 zł. Także czuję się rozgrzeszona.
jeeej jakie te malutkie sukieneczki są słodkie

a ja się przeziębiłam więc plan na weeken to łóżko i kurowanie się

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:25   #556
Justyssia87
Rozeznanie

Dziewczyny mam problem z butelką do małego ehh, doradzcie coś.
Chce zeby potem pił z butelki avent kubek treningowy (ten płaski dziubek jest rewelacyjny i uchwyt do tego) i chce żeby teraz miał butle z Mam-anti colic. I nie wiem jak to zrobić. Mam juz jedną z aventu tą małą i myślałam zeby dokupic sam ustnik z uchwytem do niej potem,ale nie moge znaleźć czy tak idzie i duża 250ml z MAM. No ale chyba bardziej sie opłaca kupic duża z aventu z dziubkiem bo dluzej bedzie pic więcej od4mca do roku by z niej korzystał? a do MAM dziubka nie ma wiec duza taka to chyba niepotrzebna nie wiem czy za bardzo nie zakręciłam, nie wiem jaka dużą i z czego mam kupic zeby na daremno kasy nie stracić.
Mala z MAM i dużą z aventu z dziubkiem?bo chciałabym juz ta małą z aventu co mam wykorzystać czyli dokupic dziubek..ale ona bedzie szybko za mała..eh..nie wiem co kupić

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

jussi- niom szybko kompletuje wszystko, ale bo ja juz sie jakoś nienajlepiej czuje. Brzuch mi jakby rozrywa od środka, jakbym ciągle miała mega niestrawność i ruchy mam utrudnione do tego ból pleców..więc wiem co będzie później :/ juz wogole sie nie rusze. W pierwszej ciazy też tak miałam ale 1,5mca przed porodem a nie 3mce wiec chce już wszystko mieć bo boje sie że potem nie dam rady Potem pojade znow i kupie żele do kąpieli małemu i pare innych pierdół

te posciele fajne macie

jolja- kuruj sie, mleko z czosnkiem i miód i do wyrka sie położyć
Stary 2014-08-23, 14:30   #557
19Inka90
Wtajemniczenie

Jusssi niestety numer z bara bara nie przejdzie bo juz od trzech tygodni mamy czerwone światło id Gina ... A szkoda !! To byłby plan ale awantura przyniosła skutek skręcił lozeczko do końca w sensie szuflade
A tak na marginesie poczytalam Twojego bloga, uwielbiam książki wiec bardzo mi się podoba klask:

Emilka
Stary 2014-08-23, 14:40   #558
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Melduje sie. Humor sie w miare poprawil, choc kumpela wczoraj dzwonila ze jej babcia przed wczoraj zmarla. Smutno sie zrobilo ale trzeba zyc dalej.

Ja na ten mieiac chyba nic nie kupuje juz. Odkladam kase tylko codziennie jakies drpbniaki z portfela czy jak wpadnie cos grubszego i juz sie troche uzbieralo na dalsza wyprawke.

A w biedronce widzialam proszek i plyn lovele( nie wiem jak sie pisze) po 14,90 za 1,8 kg chyba i nie wiem czy to dobra cena
Stary 2014-08-23, 14:48   #559
Linka1984
Zakorzenienie

Alekaz cena bardzo dobra

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-23, 15:06   #560
Hasiap
Rozeznanie

Wiem, że obiecałam Wam wstawić zdjęcia komplecików pościeli, którą uszyła mi mama, ale jak pisałam wcześniej - wszystko zostawiłam u teściów i nie zrobiłam zdjęcia Mama teraz mi dodała jeszcze poszewkę na podusię, więc wrzucam Wa tu zdjęcie. W takim wzorze mam: poszewkę na podusię, poszewkę na kołderkę, ochraniacz dookoła łóżeczka 360cm i rożek. Póki co pokazuję tylko podusię, myślę, że jak odbiorę od teściów tamtą pakę to wrzucę też zdjęcia by Wam całościowo pokazać jak się prezentuje, może nawet na łóżeczku [wiem że wzór niedzieciowy, ale właśnie rzadko które mi się podobały materiały w misie czy inne takie motywy więc postawiłam na pasy różowo szare :P ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg podusia.jpg (65,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-08-23, 15:15   #561
LoLcIa123
Zakorzenienie

Inka u mnie jest to samo.. Tż-et nie ma czasu żeby posprzątać, bo musi napisać apelacje, ja wychodzę z pokoju a On gra w fifę na ps.
Normalnie szlag mnie trafia bo jak się dowiedzieliśmy o mojej skracającej się szyjce, to był płacz, strach i zgrzytanie zębami, a po 2 dniach ON już o tym zapomniał! i mówi że mam problem kilka rzeczy w pokoju posprzątać.
Ehh powiem szczerze, że w domu nie ma możliwości żeby leżeć i leżeć, zawsze coś trzeba zrobić, ja NIE ZASNĘ w syfie, a On mógłby nawet mieć śmietnisko w pokoju i go to nie rusza.

Swoją drogą zaczynam się bać na założenie tego pessera, też wolałabym iść do szpitala, żeby mi go założyli.
169zł pessar, wizyta 150 zł i nie wiem czy nie będę musiała iść za 3 dni do kontroli i znowu 150zł? a później mam przychodzić CO TYDZIEŃ na kontrolę i co tydzień będę płaciła 150zł? ja zbankrutuje

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 15:22   #562
alekaz1
Zakorzenienie

No to chyba podjade i kupie choc mialam brac co innego ale w tej cenie wlasnie chyba warto.

Jade do ciotki bo mowi ze ma jakies ciuszki rozne
Stary 2014-08-23, 15:45   #563
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia przybij piątkę mój mnie po tej kłótni tak drażni ze myslalam ze mu głowę urwe jak siorbal jedząc loda no teraz to sobie nagrabil wiec będzie cierpiał

Emilka
Stary 2014-08-23, 15:47   #564
LoLcIa123
Zakorzenienie

Haha mój już się mnie tak boi, że sam zaproponował, że posprząta zaraz haha .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 17:12   #565
basiabasia989
Rozeznanie

Cześć dziewczyny ale narzekacie ma tych swoich chłopów... Mąż pojechał na mecz ale powiedział ze mam nie sprzątać, on to zrobi jak wróci a rano pranie mi powiesił, potem zabrał na zakupy bo mu marudzilam ze nie mam się w co ubrać Więc nosił za mną wieszaki i torebkę a ja szalalam ale się obkupilam na chłodniejsze dni kupiłam 3 bluzki i bluzę z kapturem, koszule do szpitala taka żeby można było karmić i 2 białe czapeczki dla Gabrysi ostatnio mam fazę na wszystko co białe i kremowe dla dziecka, te kolorowe ciapate rzeczy mi się nie podobają, nawet róż mnie nie kręci...
Później zrobiłam obiad a teraz odpoczywam.
Chyba na tace w kościele muszę dać ze mi Bóg takiego chłopa na mojej drodze postawił

Stary 2014-08-23, 17:22   #566
19Inka90
Wtajemniczenie

To obiadek jaki mi Kochanie zrobiło w przeprosiny i pobiegł mi do sklepu po paczusie

Emilka
Stary 2014-08-23, 17:49   #567
Hasiap
Rozeznanie

Inka jak możesz?!? Ale ja bym krewetek właśnie zjadła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 18:04   #568
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Dziecięcych czyli małych Duszone bez skórki na papkę jabłka, z cukinią tak samo.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ale narzekacie ma tych swoich chłopów... Mąż pojechał na mecz ale powiedział ze mam nie sprzątać, on to zrobi jak wróci a rano pranie mi powiesił, potem zabrał na zakupy bo mu marudzilam ze nie mam się w co ubrać Więc nosił za mną wieszaki i torebkę a ja szalalam ale się obkupilam na chłodniejsze dni kupiłam 3 bluzki i bluzę z kapturem, koszule do szpitala taka żeby można było karmić i 2 białe czapeczki dla Gabrysi ostatnio mam fazę na wszystko co białe i kremowe dla dziecka, te kolorowe ciapate rzeczy mi się nie podobają, nawet róż mnie nie kręci...
Później zrobiłam obiad a teraz odpoczywam.
Chyba na tace w kościele muszę dać ze mi Bóg takiego chłopa na mojej drodze postawił

mój pierze, sprząta a nawet ostatnio gotuje. Ja mam się tylko uczyć do egzaminu. Także jestem wniebowzięta bo mogę na niego liczyć szczególnie teraz kiedy szybciej się męczę i albo mogę wykonywać wszystkie domowe obowiązki i pracować albo się uczyć
Stary 2014-08-23, 19:23   #569
Justyssia87
Rozeznanie

ja jak sie rano pokłóciłam z moim (poszło o pączka) to jak go wysadziłam i pojechałam na zakupy to posprzątał całe mieszkanie odkurzył (w sumie prawie zawsze odkurza) umył podłogi, kuchnie całą posprzatał,mikrofale i reszte sprzętów..w sumie bardzo duzo robi, zawsze czeka na polecenie co ma zrobić, a jak jestesmy pokłóceni to sam sprzata i sie nie pyta bo wie ze by jeszcze oberwał. Ale tlo nie zmienia faktu ze jest taki denerwujący!! z chęcia bym go wysłała na tydzien do mamusi

Byłam w auchanie dziś, jaki słodkie kompleciki tak były dla malucha takie ciepłe, i dla chłopca i dla dziewczynki aczkolwiek dla dziewczynki więcej i nie jakoś drogie 35zł.

hasiap-fajna ta pościel a na żywo pewnie jeszcze ładniejsza
Stary 2014-08-23, 19:26   #570
Ollliwka
Zakorzenienie

a ja ostatnio z moim tż się przekrzykuje zamiast rozmawiać każde ma coś do powiedzenia

basia na zakupy to nie ma szans żeby mąż mnie wyciągnął...ale ja to i tak wolę przez neta kupować ciuszki

inka nie zazdroszczę obiadu bo nie tknę krewetek także ulżyło mi
a komody zamówiliście już?
będziecie je skręcać jakoś niebawem czy sobie poczekają w pudłach? ciekawa jestem jak wyglądają na żywo bo też namawiam tż na zmianę mebli

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości