![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: hormony NIE dla mnie, naturalne metody NIE nie dla mnie, wiec co? jaka metoda?
tabletki i plastry sa nie dla mnie poniewaz mam przez nie nadcisnienie a z sercem nie ma zartow. ginekolog proponowal mi globulki i prezerwatyway razem ale wiecie jak to jest nie ma juz tej swobody:/ a bylo tak super...
ps a watek zalozylam bo lubie tu zagladac a i z tego co czytam to znacie sie na rzeczy wiec ![]() z gpry dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Dot.: hormony NIE dla mnie, naturalne metody NIE nie dla mnie, wiec co? jaka metoda?
no troszke sie juz znamy
![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
spirala miedziana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
musisz wybrac - albo "swoboda" albo odpowiedzialnosc. mysle, ze lekarz madrze ci doradzil - globulki+prezerwatywy to baaardzo dobre rozwiazanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny chyba jednak bede stosowac tak jak lekarz doradzil czylu globulki w parze z gumkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
mam pewien dylemat.
Otóż, zmieniam tabletki antykoncepcyjne z Harmonetu na Regulon. Ginekolożka, wiedząc że jestem akurat w 7 dniu przerwy w przyjmowaniu tabletek, powiedziała, że jeśli 8 dni wezmę pierwszą tabletkę Regulonu, wszystko będzie okej, co też zrobiłam. A teraz czytam ulotkę i przedstawia mi się to inaczej, powinnam wziąć Regulon od razu po zakończeniu opakowania Harmonetu. Co o tym sądzicie, czy mam teraz stosować jesze prezerwatywę, żeby się nie martwić, a jeśli tak to przez ile dni? jeśli nie napisałam tego w odpowiednim wątku, przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę. Musicie mi doradzić. Nie mam już pieniędzy, żeby iść do ginekologa a w najbliższym czasie chcę już podjąć decyzję. Niedługo wyjeżdżam z chłopakiem na weekend, nie chce kochać się w gumce bo mamy chyba pecha. Dwa razy pękła, raz została we mnie. Tragedia. Tabletki anty będe brała dopiero za miesiąc. Nie wiem jak sie zabezpieczyć teraz? Doradźcie mi prosze... czy kochając się w gumce i globulkach jest mniejsze ryzyko? Czy lepiej sam żel? Czy może łączyć go z gumką? I jakie są ceny globulek i żeli/kremów? Nie wiem co mam powiedzieć w aptece. Ratunku prosze Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisz w wyszukiwarkę globulki i poczytaj bo już o tym było ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Pełna zgoda, globulki+prezerwatywa (oba środki prawidłowo użyte) będą dobrym zabezpieczeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie,może któraś mi coś podpowie...
jakieś 5 lat temu brałam mercilon-przez pierwsze1-2 opakow.miałam plamienia itd.brałam je 6-8 mcy-dłużej nie były mi potrzebne. ogólnie miewam bóle głowy,ale nie wiem czy to zawsze są migreny(czasem tak bo mam typowe objawy)...od 20 kwietnia biorę cilest-bóli głowy nie miałam przez 21 dni-ogólnie czułam się świetnie ![]() ![]() jednak kiedy zaczęła mi się ta 7dniowa przerwa to już pierwszego dnie był płacz,zmęczenie...następn e dni to dodatkowo ból głównie z tyłu głowy(nie migrena chyba??)i zmęczenie... Dziś mam 7 dzień i lepiej się czuję. Czy to co się ze mną działo w czasie tej przerwy może świadczyć,że te tabl. nie są dla mnie? Narazie mam zamiar je brać,ale jestem ciekawa waszych opinii czekam niecierpliwie na Wasze wypowiedzi ![]() pozdrawiam i miłego dnia ![]()
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#553 |
Przyczajenie
|
dobrywieczór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
A szłaś go ginekologa właśnie po te tabletki? Bo jeśli tak to moim zdaniem trzeba było zastanowić sie zanim poszłaś. Ja mam niecałe 18 lat i też biore tabletki i watpie zebys miała wymioty, bo one baaaaaaaaaardzo zadko z tego co wiem sie zdazaja. A jeśli chodzi o wątrobe to bez przesady, tabletki anty trujące nie są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Przyczajenie
|
nie wogole nie wiedzialam ze mi przepisze tabletki antykoncepcyjne ;o poszlam bo mialam problem z okresem ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
No właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
dokladnie,tabletki tez pomagaja w uregulowaniu krwawienia
![]()
![]() |
#559 |
Przyczajenie
|
no tak tylko że ten okres to ja mialam doslownie co pol roku wiec przepisala mi tabletki na wywolanie Luteine 50 i mialam ja brac przez 5 dni wiec przedwczoraj (poniedzialek) powinnam byla dostac okres a nie dostalam do dzisiaj ;d nie wrozy to nic dobrego. i dostalam wlasnie ten cyprest ale nie ma okresu wiec nie ma cyprestu. ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
To w takim razie jak masz problemy z okresem to powinnaś je brać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
skonsultuj sie jeszcze raz z lekarzem..........
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
płyny plemnikobójcze
dziewczyny któraś stosowała?
nie jest nieprzyjemnie po nich?
#564 |
Zakorzenienie
|
Dot.: płyny plemnikobójcze
na naszym rynku nie ma czegos takiego jak plyny plemnikobojcze, tylko globulki pleemnikobojcze. Jesli juz mowimy o plynie to moze on byt tylko w prezerwatywach.
ja stosowalam globulki i mi odpowiadaly. Innym nie musza, bo sie bardzo pienia i wyciekaja, co moze byc krepujace. Poza tym od zaaplikowania do rozpoczecia wspolzycia musi minac co najmiej 15 minut by sie rozpuscila, co tez nie nalezy do przyjemnych rzeczy. ALe to kswestia przyzwyczaenia i zorganizowania sobie czasu na ten czas. ![]() na ten srodek moze wystapic uczulenie, ale wcale nie musi.
#565 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: płyny plemnikobójcze
Globulki wcale nie wiadomo jak nie wyciekaja - w sumie mnie tam w pozycji lezacej w ogole ;p nawet zdaze dojsc sobie spokojnie do toalety i nic sie ze mnie nie wylewa ;p
jaga, uzywasz samych globulek bez polaczenia z prezerwatywa? |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
ssmiech
![]() ![]() Edytowane przez Chichibi Czas edycji: 2011-11-11 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Taki normalny kobiecy śluz? Tak, to jest normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem czyw dobrym watku umieszczam swoje pytanie no ale nie chcialam zakladac nowego no wiec pisze tutaj jak cos to prosze na mnie nie krzyczec
![]() ![]() ![]() otóż moje drogie jestem po siedmiodniowej przerwie, wczoraj byl 8 dzien wiec o godz 22;30 powinnam wziasc tabletke lecz zapomnialm ![]() ![]() ![]()
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytaj sobie dokładnie ulotkę co nalezy zrobic jeśli zapomniało się tabletki z 1 tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.