![]() |
#541 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na to ciągnięcie zdecydowanie bierz nospę i wypij meliskę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- O 11 byłam na mszy. Słabo mi było kiedy musiałam stać.. Później byliśmy na obiedzie u moich rodziców. Następnie pojechaliśmy na kręgle, jedliśmy pyszną pizzę. Po powrocie poszliśmy na referendum.. A teraz leżymy sobie z mężem, który każe mi przestać już pisać bo chce się mną zająć ![]() Sorry na pogrubienia, taka moja głupawka ![]() Miłej nocy dziewczyny, szkoda, że białe, półwytrawne, zimne winko niedozwolone.. mąż mnie nim szczuje obok ![]()
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Jak bedzie cesarka zapowiedziana to co innego. Jak nie to polozna biore tak czy siak
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na bóle wszelakie w ciąży,skurcze itp polecam zwyczajnie magnes. W pierwszej ciąży lekarz mi polecił i pomagało, teraz też już zakupiłam. W ciąży wszelakie takie bóle to norma, wszystko się rozciąga przestawia, nie ma co panikować
![]()
#544 | |
Zakorzenienie
|
piszecie o l4... ja też myślę, że dobrze zrobiłam idąc na nie, zwłaszcza, że nie jestem w formie, tak jak byłabym bez ciąży... jest trochę lepiej od jakiegoś tygodnia, ale dopiero co plamiłam z krwiaka i nigdy nie wiadomo co się dalej wydarzy lub mogłoby wydarzyć, gdybym wróciła do pracy...
dla nauczycieli wrzesień to same stresy, a zwłaszcza w takiej sytuacji, jakiej miałam się znaleźć, klasa I, nowe dzieci, nowi rodzice, same wyzwania.. i OGROMNA odpowiedzialność za dzieci, których na początku zupełnie się nie zna, nie wiadomo czego się spodziewać, jak reagować... a i tak po max pół roku ktoś musiałby te dzieci na ponad rok przejąć... a tak dzięki mnie koleżanka ze świetlicy złapała fuchę, przyjęli też młodą dziewczynę na zastępstwo a i nikt do mnie nie ma pretensji, a ja spokojnie mogę siedzieć w domu, nie bać się, że ktoś mnie uderzy w brzuch, złapię jakiegoś wirusa od ucznia albo stres źle wpłynie na rozwijające się dziecko.. tego bym sobie nie darowała... a każde "krótkie" zwolnienie uniemożliwiałoby zatrudnienie zastępstwa, tylko przychodziłyby nauczycielki z różnych klas na bieżąco i "łatały"... to nie byłoby dobre dla nikogo. Na szczęście takie zdanie ma też dyrekcja. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
winko... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Uwaga turlam, ale dużo nie zostało, bo facet wciągnął jak odkurzacz. :-D
Cytat:
Cytat:
Milej nocy, nawet nie rób smaków! Kocham wino, najbardziej białe i różowe.. Zimne.. ![]()
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Dziewczyny, jestem padnięta po tym dniu pełnym nicnierobienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dziewczyny byłam u TŻ cały weekend i nawet nie zaglądałam na wątek. Wróciłam do domu, położyłam się już do łóżka, czytam Was i... Tak mi się zachciało gołąbków, przecież teraz nie wstanę i nie zrobię ... ![]() TŻ się śmiał bo się popłakałam gdy mi odmówił cheeseburgera argumentując że niezdrowe. Naprawdę się popłakałam. Boże. Moje dziecię zmieniło porę przyprawiania mnie o mdłości z 6 rano na 3 nad ranem. Cudownie, przynajmniej nie jest mi niedobrze jak wstaje do pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Raczkowanie
|
Ja nie jestem taka "tawrdka"
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie ;-) dzisiaj kończe 14t
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję ![]() ![]() Miałam juz nie czytać wrześniowego wątku, ale wkręciłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
w rossmanie jest jakas promocja z karta rosne ..jak kupie produkt lirene balsam dla kobiet w ciazy to krem do piersi gratis.. ale czy ten lirene jest w porzadku ? zna sie ktos?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Wtajemniczenie
|
Mamy ten sam TP od OM
![]() ![]() ![]() Jesteś w 15 tygodniu ciąży (14 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 4 Trymestr: 2 Wiek płodu: 12 tydzień Data porodu: 7 marca 2016 (pozostało 182 dni) ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- ja je podczytuje odkąd właśnie w lipcu jednej z dziewczyn zmarła córeczka, strasznie mną to ruszyło i chciałam wiedzieć co u niej... |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jestem niecierpliwa i już odliczam dni do wizyty, bo chciałabym już zobaczyć czy wszystko ok u Maleństwa ![]() Mi też wszystkiego nie zwracają, bo tylko chyba od połowy czy jakoś tak, za USG genetyczne też mi tylko część zwrócili, ale dla Malucha nie będę szczędziła grosza i raz w miesiącu mogę wydać tyle ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym -1 tydz. to pierwsze słyszę. Ani w pierwszej ciąży, ani teraz żaden lekarz mi tak nie liczył. W każdym bądź razie ja tak liczę, że kończę 14t i jestem w 15 i liczę tylko wg om. Wg wszystkich aplikacji też jestem w 15 tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam wcześniej jak to wygląda. Sama tego na początku nie ogarniałam, ale już teraz to pikuś ![]()
![]() |
#557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoś u nas na forum o tym wspomniał to było pod koniec lipca właśnie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- a ja właśnie od koleżanek i siostry słyszłam ze liczy się skończone czyli dopiero jak skończę cały 14 to jestem w 14, i dopiero jak się skończy 15 to się liczy ze jest się w 15, czyli tak jak na bellybest jest napisane ze jestes w 15 tygodniu ale w nawiasie jest 14t 0d ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- i nawet pokrywa mi się to z usg moje maleństwo ma zawsze wymiary z tygodnia wcześniej, porównajcie sobie tygodnie zaraz po wizycie usg ![]() ![]() moje tydzien temu mialo 6,6 czyli to odpowiadało 13tygodniowi czyli wszystko się zgadza teraz jest 14 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
Tak czytam i czytam te wasze posty i myślę 'kurde jakie belly??', wyszukalam siebie - fajna stronka! Wg niej jutro zaczynam drugi trymestr ![]()
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje Maleństwo ma wymiary do przodu, więc u mnie na USG się nie sprawdzi patrzenie ![]() Ale najlepiej niech każda liczy jak uważa i jak liczy jej lekarz i będzie najlepiej ![]()
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-09-07 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jade dzisiaj na 13:30 na wizyte do ginekologa. Usg nie bedzie robila zapewne bo dopiero mialam prenatalne. Moze wiecie od ktorego tygodnia mozna uslyszec serce przed taki detektor tetna, ktory ginekolog czy polozna przyklada do brzucha?
#563 |
Wtajemniczenie
|
macie wymiary do przodu od OM? to ile cm ma Wasze maleństwo? to ja już nei wiem jak liczyć jak mowilam ze jestem w 10 od okresu to słyszałam aha czyli masz 9 dobra to licze od okresu :d zawsze to wiecej czyli dziś 15
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- mój to w ogóle dziwnie liczy ostatnio pyta sie mnie który tydzień? ja od ostatniej miesiączki 14 a on wpisał mi 12 w kartę i bądź tu mądra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dobrze słyszałaś, bo miałaś 9 skończonych, pełnych, ale 10 zaczęty ![]() Wpisał Ci pewnie od możliwej owulacji, bo tu znów jest 2 tygodnie mniej ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślę że nie ma się co rozwodzić nad tygodniami i rozmiarami. Ważne że dziecko rośnie, a urodzi się i tak kiedy samo będzie chciało, albo kiedy lekarz powie że cc będzie
![]()
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To podobnie jak u mnie ... z uag było 12tydz 2 dzień a a kartę ciązy wpisał mi 13/14 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Czy czujecie już jakieś motylki nad spojeniem łonowym? Ja wieczorami czuję łaskotanie. W pierwszej ciąży czułam to w 15t, a lekarz twierdził, że to niemożliwe. Później czułam coraz wyraźniej i utwierdzało mnie to w przekonaniu, że miałam rację. Czytałam, że w drugiej ciąży można szybciej odczuwać ruchy..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.