![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Na pewno można pić melisę. Mi ostatnio gin chciał zapisać, ale nie chciałam więc nie wiem co wolno... Ale melisę mówiłam mu, że piję. Możesz robić też podwójną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio wszystko mnie doprowadza do płaczu. Facet ma już mnie dość :-D a ja od dwóch tygodni mam zdecydowany spadek samopoczucia.. A może to normalne?
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak myślę, ale wszystko zależy od lekarza. Jeśli da mi L4 to idę i nie będę strugać bohaterki, a jeśli nie będzie widział podstaw to wracam do pracy. Prosić o L4 nie umiem i nie zamierzam. Natomiast pracę mam taką że gruźlice, róże, sepsy (a wszystkich zakaźnych nawet nie zliczę), się zdarzają często, więc ryzykować nie mam ochoty. Przełożona już powiedziała, że nie ma problemu, bo zatrudniła dwie osoby na zlecenie i da którejś moje zmiany, a ja będę codziennie po 8h. Podejrzewam jednak, że wolałaby kogoś na zastępstwo, kto pracowałby w normalnym trybie, czyli dniówki i nocki po 12h. W końcu powyżej miesiąca i tak płaci ZUS, więc żadna tragedia, tyle tylko, że trzeba kogoś nowego przeszkolić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz od razu sama poprosiłam o l4? DLaczego, 1. z działu 11 osobowego zrobili dział 5 osoby przy takim samym zakresie pracy. Jest zapierdziel ale przy bardzo dobrej organizacji pracy można dać radę (nie był to decydujący powód wzięcia l4) 2. Mój dzień wyglądał : 5:30 pobudka na 7 praca do 15, potem opieka nad dzieckiem. Zasypiała o 22. PO jej zaśnięciu robiłam obiad na następny dzień i wszystkie inne obowiązki domowe. Chodziłam spać o 24-1 w nocy. (Tż pracuje w delegacji) (nie był to decydujący powód wzięcia l4, chociaż na dłuższą metę taki tryb życia jest męczący zwłaszcza w ciąży) 3. Na dzień dzisiejszy zalegają mi z wypłatą 4 pensji ( na dzień wzięcia pierwszego l4 były to 3 pensje) zero widoków na poprawę sytuacji. - (jest to powód DECYDUJĄCY) sorry ale mój tż nie będzie pracować na to bym ja miała za co zajechać do pracy z której nie ma żadnej kasy. 4. Dużo przykrych sytuacji ale o tym nie chcę pisać Kiedyś się dziwiłam, że niektórzy biorą od razu l4, teraz wiem, że za tym różne sytuacje mogą się kryć o których tylko dana osoba wie. Nie powinno się oceniać ani dziwić bo nie zawsze wiemy wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smarrita, no właśnie takie sytuacje też rozumiem, napisałam już na początku, że przy kiepskiej atmosferze w pracy to sama bym chętnie skorzystała. Całe szczęście ludzi mam fajnych i żal by mi było ich tak zostawić. Roboty też dużo, ale ją lubię. No i trochę niedospana też jestem, ale to i poza ciążą ![]() ![]() U ciebie sytuacja głupia - pewnie na później też średnio fajne miejsce by wracać. Oby pieniążki się szybko pojawiły na koncie, a z zusu przychodziły na czas...
![]() |
#517 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uroczy towarzysz! Chetnie bym poleniuchowala z takim slodkim psiaczkiem. Jednak mam kota i choc lubie koty, to z tym kotem jest inaczej, bo nie mamy go od urodzenia. Wlascieciele domu, ktory kupilismy zostawili go i przez jakis czas blakal sie bez domu, wiec go przygarnelismy. Ogolnie fajny kociak ale po przejsciach, traumie opuszczenia, jest nieufna i czasami zachowuje sie jak dzika ![]() Cytat:
![]() A u mnie niestety cisnienie wczoraj spasc nie chcialo (150/100 puls 111) i pojechalam na pogotowie. Tam sprawdzili czy z dzidzia wszystko ok, no i na szczescie wszystko super. Tak jak na poprzednim usg dzidzia spala, tak tym razem fikala koziolki, ze az chyba wszystkie dolegliwosci mi minely ja na nia patrzylam ![]() ![]() Dziewczyny ktore sa po cesarce - mam pytanie. Czy mozliwe jest zebym odczuwala ruchy dzieciatka juz w 13t4d ? Mam wrazliwe miejsce wokol blizny po cc, moze w srodku tez? Jestem pewna ze czuje Maluszka, ale nie spodziwalabym sie ze nastapi to tak wczesnie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Ja mimo okropnych wymiotow przez cały czas pracuje nie powiem,ze bylo i jest lekko ale daĺam rade. Do konca pazdziernika zamierzam pracowac pozniej ze wzgledu na uciazliwe dojazdy autem i 12godz dniowki stojac na sklepie zrezygnuje ;-)
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- No i sezonowosc w pracy wiem,ze musi si ktos nauczyc przed sezonem zeby dziewczynx pozniej dały rade ;-) zalezy mi na powrocie na stan kierownicze ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrazam pracowac w mojej pracy w ciazy. Na stacji paliw. Na zmiane 2 osoby jedna robi hot dogi druga kasuje ruch jak nie wiem i nie mozesz wyjsc ani do kibla siku ani rzigac bo co powiesz kolejce? Sorry jestem w ciazy musze siku a wy tu czekajcie hehe
Nieregularne posilki, donoszenie towaru itp itd Porazka ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Plus tankowanie gazu, opary sa szkodliwe. Sypanie detergentami jak ktos paliwo rozleje, wymiana koszy na smieci, wody na podjezdzie itp |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
Wiele zalezy od tego gdzie pracujemy ;-) czasem sa stany zagrozenia takich rzeczy tez sie nie lekcewazy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
Nessea ale zbieg okolicznosci okolicznosci mamy w marcu !
Co do bolu brzucha ja zaczynam sie troche stresowac, bo oprocz takie typowego ciagniecia w dole brzucha czy pachwinach czesto boli mnie rowniez wyzej, w okolicach pepka. To nie jest mocny bol, nazwalabym to takim szczypaniem od srodka..nie umiem tego inaczej okreslic. Nie jest to uciazliwe, nie musze z tego powodu brac tabletek przeciwbolowych ale jednak mnie niepokoi troche. Wizyte mam 15 wrzesnia wiec porozmawiam z gin mam nadzieje ze to nic strasznego. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, to zdecydowanie Wasz szczęśliwy dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Długo będziesz do niej jeszcze chodziła? Ja muszę do grudnia, mam nadzieję, że zechce mnie do tego czasu prowadzić ![]()
![]() |
#525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam trochę wątek mamuś wrześniowych i wysiadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
Darka alejakie namieszanie w papierach? Nikt Ci nigdzie nie odnotuje Sadu Pracy, no co Ty!
![]()
#528 |
Zakorzenienie
|
Ja nie czytam :p a juz tym bardziej relacji z porodow. Kazdy jest inny, nie ma co sie nastawiac ani nic. Ja slucham zaufanej poloznej, dostalam od niej namiar tez na dobra polozna i mam zamiar wydac kase na prywatna polozna na porod i jestem dobrej mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Ja juz też przestaję ![]() Nad położną się zastanawiam, ale cały czas nie rozumiem jak to technicznie wygląda. Wpuszczają obcą kobietę, którą opłacam na porodówkę? Czy to musi być położna ze szpitala, w którym będę rodzić? Bo jakieś to dla mnie niejasne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Mira mnie tez czasami lekko boli brzuch w okolicy pepka. A nie bierzesz zadnych preparatow z zelazem? Od zelaza mnie boli.
#531 |
Zakorzenienie
|
Mam takiego lenia dzisiaj, że szok. Od 6.00 rano czytam książkę, z przerwą na obiad i spacer z psem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Musi byc polozna ze szpitala w ktorwm chcesz rodzic. Ale ty ja wybierasz i jest z Toba caly porod
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dopisalabys mnie do początku wątku? Podobno Ty tu rzadzisz hihi. Nie wiem co tam potrzebujesz wiedzieć, ale jestem Julia, 24l, termin mam póki co na 17.03 Jak tam wieczór ciężarówki? :-P ja chlopu na kolacje turlam pizze.. Niech ma.. B-)
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-09-06 o 18:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To turlnij i mi ![]() ![]() Chyba skończę na tostach ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
A to muszę najpierw wiedzieć gdzie będę rodzić.. Póki co nie mam pojęcia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
Darka ok, ja Cie zle zrozumialam, myślałam, ze boisz się isc do Sadu, bo boisz się, ze to Ci wpisza w papiery.
Po rozprawie pewnie to świadectwo będzie już nieważne.
#538 |
Konto usunięte
|
Mnie w nocy łapie skurcz zaczyna się w nodze w udzie a kończy się nad pepkiem mówiłam lekarzowi ale powiedział ze to nic takiego
Ja dziś gotowalam pulpety w sosie pomidorowym na kilka dni. A na obiad byliśmy u rodziców bo nam się nie chciało nic robic:-D |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Wtajemniczenie
|
Ten profil na facebooku nazywa sie 'sto powodow do szycia'
Ja tez planuje wziac polozna dlatego ze moj lekarz prowadzacy nie pracuje na poloznictwie w szptalu w ktorym chce rodzic zawsze to lepiej z kimś kto bardziej pomoże i nie czeka aż porod sam sie rozwinie, chodzę na nfz dlatego te pieniadze zamiasst wizyt wole przeznaczyć na kogoś kto mi sie naprawde przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj tez lenistwo caly dzien
![]() ![]() ![]() ![]() ja narazie nie zaluje ze poszlam na l4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.