Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 11:24   #541
iola14
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No dokładnie. Ja nie wiem co tam jest do oglądania żeby tak lecieć do tego szpitala. Zmęczona kobietę która się ruszyć nie może? Karmiace mamy albo dzidzie która kilka godzin po porodzie nie oszukujmy się piękna i urocza nie jest.
W dodatku wszyscy są zawiedzeni, że albo dziecię śpi, albo płacze bo chce jeść i na ręce nie mogą wziąć

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula, to w teorii takie proste, ale w praktyce sama wiesz, ze do niektórych ludzi nic nie trafia..
Taa
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:25   #542
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwile. Podczytuje ale nie umiem się wbić w rozmowę.
Mąż zostawił auto wiec zaraz startuje na zakupy. Mam taką ochotę łazić po sklepach ale z kapcia za daleko nie idę bo bo bardzo dokuczają mi już plecy i .... żebro. .. tak mnie boli że szok. Jakby mnie kto skopał. .. autem czuje się bezpieczniej. Tak więc miłego dnia. Lecę wydawać kasę : D
też chciałam iść ale boję się sama bo słabo się czuję a mnie też nikt w kolejce nie przepuścił, jedyna taka sytuacja w kolejce do lekarza ale to młody chłopak ustąpił mi miejsce siedzące a na twarzach starych bab strach oby ciężarna się w kolejkę nie wryła...
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Ahnessy mnie jak siedziałam wczoraj za długo przy maszynie bolały plecy Ale generalnie najbardziej mi przeszkadzało to, że to nie wyglądało tak, że szyje i siedzę na maszynie tylko co chwile musiałam iść coś wyprasować, dopasować, wyciąć, wymierzyć itp. Albo że coś nie wychodziło
masz rację a jak potrzebuję coś wymierzyć czy skroić to muszę na podłodze bo nie mam miejsca i ciężko się później podnieść
Cytat:
No i u mnie też powiedziałam TŻtowi, że chcę żeby tylko moja mama przyjechała i wydaje i się, że nie zrozumiał tego, bo miał taką dziwną minę.. Tłumaczyłam mu, że mama to mama, ale hmm, mam wrażenie, że chyba mu przykro (?)
tak.
bo oni to chyba rozumieją tak że to tak samo wnuk jednej babci jak drugiej a nie rozumieją ze w tym wszystkim oprócz dziecka jest jeszcze kobieta która czuje się słabo, słabo wygląda a teściowa to mimo wszystko nie mama
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
W ogóle powinny być zakazy odwiedzania na porodowkach i tyle. Poza TZ czy rodzicami a nie jakieś pielgrzymki uskuteczniac...
właśnie, czytałam ostatnio jakiegoś bloga gdzie laska narzekała że miała pokój z łazienką bo wiadomo po porodzie trzeba w końcu iść do toalety na "grubszą" sprawę i w tym szpitalu dawali im jakieś leki na wypróżnienie i ciężko było zapanować jej nad odgłosami a tam u koleżanek połowa rodziny siedzi

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-11-27 o 11:37
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:27   #543
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka ja to wiem, mówię tylko co powiedziała i uważam, że powiedziała mądrze. Tylko takie lekcje to powinni tłuc do głów tym wszystkim ludziom, którzy tego nie potrafią zrozumieć. Sama wiem, że jak (nie daj Boże) teściowa będzie w okolicy jak będę rodzić, to będzie awantura. A widzę, że strasznie kombinuje. Dziwią mnie też kobiety, które tak nachodzą ciężarną zaraz po, już zapomniały jak to było?
Stary 2015-11-27, 11:31   #544
Casaa
Zakorzenienie

Med, mam nadzieje ze z tym spaniem to nie jest zla wrozba, ze dzieci nam nie dadza pospac przez dlugi czas i teraz spimy na zapas :P

Ewcia, podziel sie prosze po wizycie u diabetologa dalszym postepowaniem

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:41   #545
kinga1701
Zakorzenienie

viki udanych zakupów

kamilka Martynka jaka silna, oby tak dalej i niedługo będziecie w domku wszyscy razem

mojakaren łałłł... gratulacje wygranej, co to za piekarnik ?

Nie mam pomysłu na obiad
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:47   #546
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
szkoda tylko, że tak mało jest zrozumienia dla nas. Mój mąż też robi zbitą minę, że jak to, on ma się synem nie pochwalić? A ja mam wręcz drgawki jak sobie pomyślę, że szwagier pracuje w świetlicy na oddziale dziecięcym i może przynieść mi świństwa (niestety na święta dużo dzieci choruje, zwłaszcza te po podróży z zagranicy) i potem to ja będę rwała sobie kłaki z głowy na SORze, bo przychodnie zamknięte

CASA, piona, też od tygodnia chodzę ciągle z zapałkami na oczach
Niech zrobi zdjęcie i się chwali jakiego ma cudnego syna wystarczy Ja się boję co później będzie w domu.. w szpitalu nikt mnie nie nawiedzi oprócz rodziców i babci jak pisałam a w domu to już może być różnie A przecież niekoniecznie będę miała ochotę i siłę na sprzątanie, a przede wszystkim wyglądanie jakiekolwiek

Widzę że nie tylko ja mam śpiocha ostatnio Ale powstrzymuję się przed spaniem w dzień, bo później źle mi się śpi w nocy i chodzę taka niedotegowana cały dzień a o 21 padam
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:04   #547
kamilka
Zadomowienie

MOJAKAREN gratulacje
UAOO tz miał, ja miałam, szwagierka miała... Ale nas tylko dłonie i stopy swedzialy- dzieci tez- a na poczatku to panika była i myślałam ze to ospa- potem sie okazało ze całe przedszkole sie drapie, i tylko kilkoro dzieci miało gorączkę- reszta chodziła normalnie.

I dziękuje w imieniu Martynki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:07   #548
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Nie mam pomysłu na obiad
Ja robię rybę w folii w piekarniku, ziemniaki i surówkę z kapusty kiszonej kwaśnego mi się chce

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja mam śpiocha ostatnio Ale powstrzymuję się przed spaniem w dzień, bo później źle mi się śpi w nocy i chodzę taka niedotegowana cały dzień a o 21 padam
To samo mam Wczoraj pełna zapału byłam i tyle planów miałam na dzisiaj a dziś? 5 minut coś porobię, 10 posiedzę Taaa do świąt to ja się z niczym nie ogarnę Idę obiad nastawić przynajmniej
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:13   #549
kinga1701
Zakorzenienie

Co do świąt wiecie, że we wtorek już jest 1 grudnia robicie stroiki adwentowe?
Stary 2015-11-27, 12:20   #550
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

widzę ze żadna obniżka nie obejmuje w h&m biustonoszy do karmienia :/

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

moj mały tez się przeciąga i z wystającego robi mi się plaski.. co jest śmieszne bo nawet mi mój pępek wciąga do środka jak miałam przed ciążą
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:23   #551
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kurcze coś sobie źle popatrzyłam jak wczoraj filmiki ściągałam i nie mam praktycznie tych z 2014 roku.. Szkoda bo taka malutka to była urocza <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:24   #552
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bardzo chętnie bym zrobiła ale wszędzie pył, kurz i nawet póki co nie mam gdzie go postawic:-/

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:29   #553
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Ja robię rybę w folii w piekarniku, ziemniaki i surówkę z kapusty kiszonej kwaśnego mi się chce
u nas też dziś rybka
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:30   #554
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej myślicie że jak takie trochę wyschnięte pieczarki zaleję wodą to odżyją? Bo mam 7 sztuk w lodówce i szkoda mi wyrzucać a pleśni na nich nie ma
Stary 2015-11-27, 12:33   #555
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej myślicie że jak takie trochę wyschnięte pieczarki zaleję wodą to odżyją? Bo mam 7 sztuk w lodówce i szkoda mi wyrzucać a pleśni na nich nie ma
nie ryzykowałabym to jednak grzybki:P
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:33   #556
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Nie, u nas zawsze jeden wisi na drzwiach wejściowych i tyle wystarczy Ale ja za to gwiazdy betlejemskie (poinsecje) kupuje tylko nie wiem ile sztuk kupić i gdzie je postawić..

A co do obiadu to my dzisiaj barszcz czerwony z jajkiem i ryba w panierce z ziemniakami, buraczkami.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:35   #557
MallaMi
Rozeznanie

ja ostatnio całe pudełko wyrzuciłam bo tak długo w lodówce stało
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:35   #558
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
u nas też dziś rybka
Ja mam na razie dość ryby, troszkę mi się już przejadła
Stary 2015-11-27, 12:35   #559
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
No raczej nic im nie dolega? Tylko trochę zeschły? Zależy co chcesz z nich zrobić. Na pizze będą ok.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:37   #560
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej to im nie pomoże, mi mąż wczoraj przywiózł 3 kg pieczarek (sąsiad moich rodziców ma pieczarkarnie).
Ale ja bym je normalnie podgotowała i na kanapkę by były ok, czy na patelni poddusić do czegoś.
Stary 2015-11-27, 12:41   #561
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

myślałam je usmażyć do mięsa po prostu a tak to takie wyschnięte trochę to malutkie się zrobiły Tż chciał ogórkową, ale w końcu coś do zupy musi być
Stary 2015-11-27, 12:47   #562
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie robię bo się wlasnie wkręciłam w robienie Quiet Book dla Kingi i to duzo czasu zajmuje.
Ze świątecznych rzeczy planuje pierniczki

Na obiad dzis makaron ryżowy z warzywami i kurczakiem. Jutro zapiekana papryka, a pojutrze łosoś.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:54   #563
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja nie robię bo się wlasnie wkręciłam w robienie Quiet Book dla Kingi i to duzo czasu zajmuje.
Ze świątecznych rzeczy planuje pierniczki

Na obiad dzis makaron ryżowy z warzywami i kurczakiem. Jutro zapiekana papryka, a pojutrze łosoś.
Robisz sama tą książeczkę, koniecznie pokaż jak skończysz ile stron planujesz?

My może dziś podjedziemy kupić gałązki na stroik, ale nie wiem czy jeszcze będą bo trochę się zagapiłam i już może być ciężko, jak nie będzie to mam drewnianą podstawę pod świeczki, dołożę kilka bombek, cynamon, świeczki itd i będzie.
Stary 2015-11-27, 13:00   #564
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja właśnie znalazłam co zrobię mojej babci, mamie i teściowej KLIK Teraz tylko kółka znaleźć i szyszki pozbierać i mam zajęcie na grudzień
Stary 2015-11-27, 13:04   #565
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Magdusiaaa, wstawiam zdjęcie mojej krówki Kroiłam ją jak była jeszcze ciepła dlatego tak wygląda, ale smak ważniejszy

Cytat:

Ja nie widzę sensu w tym przyjeżdżaniu do szpitala, zwłaszcza że jeśli wszystko jest okej, to przecież raptem 3 dni i się wychodzi do domu.
mnie się na dzień dzisiejszy wydaje ze wolałabym żeby rodzice (jedni i drudzy) wpadli na chwile do szpitala, za to w domu mieć ten tydzień-dwa spokoju zanim się ktoś zjawi (przynajmniej w szpitalu nie trzeba sprzątać i zapewniać gościom poczęstunku )
ale może jak będę umordowana po porodzie to inaczej będę myśleć
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja korzystam z pierwszeństwa jak jest informacja, że ciężarne mają pierwszeństwo . I mam w nosie sfochowanych ludzi. Pare razy mi się zdarzyło, że ktoś sam z siebie zaproponował mi pierwszeństwo i to jest na prawdę miłe. Sama zawsze przepuszczałam ciężarne wszędzie, teraz jak sama to odczułam tylko się utwierdziłam w tym, że jest to potrzebne tym kobitkom.
mnie sie zdarzyło sporo razy że mnie ktoś przepuścił, ale sama jakoś się nigdy nie odważyłam upomnieć
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Ewcia, podziel sie prosze po wizycie u diabetologa dalszym postepowaniem
dam znać
Cytat:
ja nic nie stroję bo nie mam do tego talentu
może TŻ jakoś przed świętami udekoruje mieszkanie trochę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:18   #566
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

ej bo nie wiem czy schizuję.. mogę kleić na gorąco w ciąży nie?
Stary 2015-11-27, 13:19   #567
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
też chciałam iść ale boję się sama bo słabo się czuję a mnie też nikt w kolejce nie przepuścił, jedyna taka sytuacja w kolejce do lekarza ale to młody chłopak ustąpił mi miejsce siedzące a na twarzach starych bab strach oby ciężarna się w kolejkę nie wryła...
Oooo, to mi się przypomniało, co ostatnio byłam chora - kaszlałam tak, jakbym miała gruźlicę i zapalenie płuc jednocześnie, do tego katar, no ledwo żyłam. Pojechałam do przychodni i znajoma babeczka z rejestracji pyta kto teraz wchodzi. Stary dziadek mówi, że on. A ona do niego: przepuści pan kobietę w ciąży? A on, że NIE, bo on czeka i koniec. No to ona mówi, że w takim razie wchodzę po tym panu. Poszłam powiesić płaszcz, a on oczywiście do innego gościa coś tam mruczał, że 'w ciąży to coś tam', na szczęście nie dosłyszałam.
Siedziałam w tej poczekalni kaszląc tak, że płuca prawie wyplułami już ledwo tam żyłam, ale cooo tam, 'ciąża to nie choroba'.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
MOJAKAREN gratulacje
UAOO tz miał, ja miałam, szwagierka miała... Ale nas tylko dłonie i stopy swedzialy- dzieci tez
Ej to może ja bostonkę mam, a nie problemy z wątrobą?

Cytat:
Nie mam pomysłu na obiad
U nas dzisiaj barszczyk czerwony z uszkami, a wieczorem zrobię burgery wołowe jak wrócimy z SR

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dotka ja to wiem, mówię tylko co powiedziała i uważam, że powiedziała mądrze. Tylko takie lekcje to powinni tłuc do głów tym wszystkim ludziom, którzy tego nie potrafią zrozumieć. Sama wiem, że jak (nie daj Boże) teściowa będzie w okolicy jak będę rodzić, to będzie awantura. A widzę, że strasznie kombinuje. Dziwią mnie też kobiety, które tak nachodzą ciężarną zaraz po, już zapomniały jak to było?
Takie sugestie to powinna rodzina dostawać, a nie rodząca

Cytat:
Ale zalejesz wodą i co dalej? Ja bym normalnie umyła i poddusiła na patelni Zależy jak długo stoją.

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A co do obiadu to my dzisiaj barszcz czerwony z jajkiem i ryba w panierce z ziemniakami, buraczkami.
Przewiduję skok hemoglobiny do góry
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:35   #568
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
A ja właśnie znalazłam co zrobię mojej babci, mamie i teściowej KLIK Teraz tylko kółka znaleźć i szyszki pozbierać i mam zajęcie na grudzień
śliczne są ale roboty sporo przed Tobą, może takie kółka styropianowe?
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
widzę ze żadna obniżka nie obejmuje w h&m biustonoszy do karmienia :/
to nie mam czego żałować bo właśnie na stanik liczyłam
Cytat:
ja też robię rybę foli tylko na patelni bo piekarnika nie mam
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

co za logistyka - podziwiam ja to nie umiem tak zaplanować menu na kilka dni do przodu a bardzo by mi to ułatwiło życie
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:39   #569
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Robisz sama tą książeczkę, koniecznie pokaż jak skończysz ile stron planujesz?

My może dziś podjedziemy kupić gałązki na stroik, ale nie wiem czy jeszcze będą bo trochę się zagapiłam i już może być ciężko, jak nie będzie to mam drewnianą podstawę pod świeczki, dołożę kilka bombek, cynamon, świeczki itd i będzie.

Zaplanowane okładka, 6 stron pojedynczych i 3 podwójne.
Wczoraj przygotowałam formatki. Teraz bede zabierać sie za ciecie filcu. Zapewne jednak to "teraz" bedzie musiało poczekac do poniedziałku jak Kinga do babci pójdzie.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
:

co za logistyka - podziwiam ja to nie umiem tak zaplanować menu na kilka dni do przodu a bardzo by mi to ułatwiło życie

Nie chce męża męczyć z zakupami codziennie a sama sie nie ruszę wiec trzeba kombinować.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:40   #570
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
śliczne są ale roboty sporo przed Tobą, może takie kółka styropianowe?
myślę zamówić kółka na allegro razem z sztucznym głogiem czy jarzębiną Muszę jeszcze jakieś podstawki wymyślić - chyba takie małe plastikowe okrągłe jak patera na ciasto byłyby ok nie?
W końcu mam wolne to spożytkuję jakoś produktywnie ten czas Przynajmniej prezenty prawie jak za darmo a na tym mi najbardziej zalezy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Tylko nie wiem co z tym klejem.. no bo jak nie mogę to jak to zrobię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości