Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 10:05   #541
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dotka, super!
Jak będe miała jakiś problem z pokarmem czy coś to na bank powiem tżtowi,żeby kupił
i gratulacje! 100 ml to ogrom

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Wiem co miałam napisać!!!

Dziś 37t0d!!!! Czyli według niektórych źródeł i szpitali (w tym mojego) ciąża donoszona i malutek nie jest wcześniakiem

Darmowa dostawa w Coccodrillo jakby ktoś chciał

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-11 o 10:09 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:06   #542
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka ale super!!! Swietne wiesci. Ale zeby ilosc pokarmu az tak zalezala od laktatora fajnie wiedziec teraz Witus bedzie rosl jak na drozdzach

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:11   #543
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co to za straszenie matki?!
Barszcz na sniadanie jadlas?

Ale naprawde polecam,jestem w totalnym szoku przez te 100ml!
No właśnie nie wiem Tak, barszczyk biały z kiełbaską i jajeczkiem Tż wczoraj robił

wow!! Gratulacje! To teraz Wituś będzie rósł jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Mi się podobają takie prezenty, bo np.niecodziennie chciałabym wydać kasę na sztućce Gerlacha czy jakieś lepsze garnki czy zastawę poza tym nie cierpię komuś narzucać co mają kupić, a już najbardziej w świecie drażnią mnie wierszyki w zaproszeniach, że ktoś chce kasę. Nie lubię tego i nie popieram, chyba jestem starej daty, bo wiem, że większość młodych tak robi.
No to ja wolałabym kasę głównie zamiast prezentów Sztućcami czy garami obsługi nie zapłacę niestety. A po co mi ma to stać w kuchni i się kurzyć?
Tak jak moja mama.. dostała taką walizkę sztućcy i używała raz! Na pierwszy dzień świąt BN, bo dostała na wigilię. I leży waliza i się kurzy.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:14   #544
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny co do laktatora to kupujcie medele swing! Wlasnie pierwsze odciaganie za mna i jest szok! Zaczynalam we wtorek od 0,5ml. Potem troszke wiecej ale ledwo ledwo. A wzielam teraz medele i mam 100ml!!! Normalnie mleko mi sikalo z sutkow jak nie wiem,a przy oddzialowym laktatorze to kapalo po kilka kropel.
Odciagnelam wiecej niz dziewczyna z donoszonym dzieckiem,ktora ma je przy sobie -wiec latwiej. Ona odciaga max 50ml.
Ale super, 100 ml już teraz to bardzo dużo, Witkowi to się bardzo przyda
Cytat:
Mi się podobają takie prezenty, bo np.niecodziennie chciałabym wydać kasę na sztućce Gerlacha czy jakieś lepsze garnki czy zastawę poza tym nie cierpię komuś narzucać co mają kupić, a już najbardziej w świecie drażnią mnie wierszyki w zaproszeniach, że ktoś chce kasę. Nie lubię tego i nie popieram, chyba jestem starej daty, bo wiem, że większość młodych tak robi.
Taa, żeby to jeszcze były porządne sztućce... My sztućce dostaliśmy i cieszyliśmy się z nich tak czy inaczej, bo nasze to była zbieranina kilku kompletów Ale szczyt jakości to nie jest, na kilku od samego początku były "dziurki" w tej srebrnej warstwie, na kilku zrobiły się po jakimś czasie... A jesteśmy niecałe półtorej roku po ślubie

My mieliśmy tylko że nie chcemy kwiatów, ale moim zdaniem kasa/bony czy dokładnie to co chcą młodzi to o wiele lepszy prezent niż takie prezenty które "zawsze się przydadzą". Szczególnie że niektórzy lubią na takich prezentach zaoszczędzić

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:14   #545
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dlatego ja piore dalej mimo lomotu na caly dom. Jeszcze ze 3 pralki mi zostaly a na dniach ma ktos do niej przyjechac i boje sie ze moga ja zabrac do naprawy a wtedy juz w ogole masakra. Chyba tara bede prac :-/ Dobrze ze jeszcze ubezpieczenie jest wazne.

Moze to tylko jakas pier.dola i maz sobie z nia poradzi
No ja nie wypiorę bez wirowania, bo mi z prania cieknie Mąż przyjechał na szybko zobaczyć i zamówiliśmy kogoś na dzisiaj by ją zobaczył, ale jak mi tego nie naprawi od ręki to nie wiem Gdyby to jeszcze było nasze mieszkanie i nasz sprzęt, to by się w razie czego coś na szybko kupiło, a tak

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Tak co do teściowych - patrzcie co fajnego grudniówki wstawiły
mega!
Stary 2015-12-11, 10:18   #546
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
No ja nie wypiorę bez wirowania, bo mi z prania cieknie Mąż przyjechał na szybko zobaczyć i zamówiliśmy kogoś na dzisiaj by ją zobaczył, ale jak mi tego nie naprawi od ręki to nie wiem Gdyby to jeszcze było nasze mieszkanie i nasz sprzęt, to by się w razie czego coś na szybko kupiło, a tak
No wlasnie a tak targaj sie pozniej z tym. To nie czajnik ze bierzesz w reke i idziesz.
Moze nie bedzie tak zle

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 10:19   #547
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem Tak, barszczyk biały z kiełbaską i jajeczkiem Tż wczoraj robił

wow!! Gratulacje! To teraz Wituś będzie rósł jak na drożdżach

No to ja wolałabym kasę głównie zamiast prezentów Sztućcami czy garami obsługi nie zapłacę niestety. A po co mi ma to stać w kuchni i się kurzyć?
Tak jak moja mama.. dostała taką walizkę sztućcy i używała raz! Na pierwszy dzień świąt BN, bo dostała na wigilię. I leży waliza i się kurzy.
Tylko ja do ślubu czy wesela podchodzę tak, że nie goście mają mi za dj'a płacić, bo z reguły wiem, że wesela się nie zwracają.
To prawda, że kasa zawsze najlepsza, ale nie uważam za szczyt taktu mówić wszem i wobec, że chce się kasę (męża brat tak robił , a już pisać o tym w zaproszeniach to już w ogóle ale wiem,że jakieś 90% młodych tak robi, więc biorę to na klatę. Po prostu sama bym tak nie zrobiła.
I też bym wolała kasę, też bym wolała lepsze sztućce niż bubel, ale nikomu bym niczego nie narzucała, bo dla mnie goście, których proszę mogą przyjśc nawet z pustymi rękoma bo są zaproszeni jako goście, a nie sponsorzy imprezy

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-11 o 10:20 Powód: .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 10:20   #548
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka gratulacje
Dotka super!!

Ja nie mam nic przeciwko dawaniu kasy na ślub. Jak para nie mieszkała ze sobą przed ślubem albo urządza mieszkanie, to na pewno przyda im się x kompletów sztućcy, garnków, talerzy, ręczników i innych sprzętów. Ale my mieszkaliśmy ze sobą wcześniej, w czymś trzeba było przecież gotować i na czymś jeść, więc się kupowało na bieżąco, do tego wynajęte małe mieszkanie. Ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę to milion sprzętów, które nie mam gdzie położyć. A i tak mamy mnóstwo tego po domach rodzinnych, bo każdy jak cos kupuje dla nas to "no będzie na później". I człowiek się tylko irytuje, że ma tyle ładnych rzeczy, których nie może nawet użyć.
Stary 2015-12-11, 10:22   #549
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka gratulacje
Dotka super!!

Ja nie mam nic przeciwko dawaniu kasy na ślub. Jak para nie mieszkała ze sobą przed ślubem albo urządza mieszkanie, to na pewno przyda im się x kompletów sztućcy, garnków, talerzy, ręczników i innych sprzętów. Ale my mieszkaliśmy ze sobą wcześniej, w czymś trzeba było przecież gotować i na czymś jeść, więc się kupowało na bieżąco, do tego wynajęte małe mieszkanie. Ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę to milion sprzętów, które nie mam gdzie położyć. A i tak mamy mnóstwo tego po domach rodzinnych, bo każdy jak cos kupuje dla nas to "no będzie na później". I człowiek się tylko irytuje, że ma tyle ładnych rzeczy, których nie może nawet użyć.
Zgadzam się, kasa zawsze najlepsza, bo młodzi przeznaczają ją na co chcą ale nadal jestem zdania, że nie powinno się narzucać czegoś gościom albo liczyć, że z tego się opłaci to czy tamto. Znam wiele par, które się na takim liczeniu okrutnie przejechało i zostało po uszy w kredytach przez wymarzone wielkie wesele, na które w rezultacie nie było ich stać.
Stary 2015-12-11, 10:24   #550
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka świetnie wiesci! ja dużo dobrego o mendeli słyszałam, ale skoro sama przetestowałaś i ją polecasz to w razie czego dopisuję do mojej listy zakupowej
100 ml pięknie!!!

Jerzyczka zgadzam się, też nigdy bym nie napisała, że chcę kase zamiast prezentów, moim zdaniem to jest duży nietakt
Zresztą wesela nie robi się dla prezentów czy kasy tylko dla siebie, dla bliskich itd.
My tylko zamiast kwiatów mieliśmy zbiórkę pieniędzy dla chorego chłopczyka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:25   #551
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie no to proste, że nie zapraszam gości, żeby mi dali kasę To bym nie robiła wesela ale z reguły dają kopertę z pieniędzmi i zakładamy, że ta kasa pójdzie na opłacenie lokalu itd. po prostu Nie mam 30tys na opłacenie takiej imprezy i zakładam, że część tych kosztów pokryję z kopert. Jakbym chciała, żeby się zwróciło to musieliby dać po 600 zł w kopertach co jest niemożliwe Wierzę, że nas wspomogą w tym wydatku i tyle. I lepiej dla mnie jak nie kupią bubla na rogu za milion pińcset tylko dadzą mi to do koperty i tylo
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 10:27   #552
czarnulax
Zakorzenienie

No nie każda para liczy na 'sponsoring' wesela akurat. Jak dla mnie to mogli mi w tą kopertę włożyć samą kartkę albo 50 zł, ale jak już ktoś chce coś dać, to nie widzę nic złego w zasugerowaniu im co będzie sensowniejsze dla danej pary.
Stary 2015-12-11, 10:28   #553
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Jerzyczka gratulacje!

Dotka Gratulacje!!

w poniedziałek zamówiliśmy materacyk do łóżeczka i wyobrażcie sobie ze ten kurier pajac zostawił przesyłkę piętro niżej u sąsiadki!! nie chciało mu sie wnosić!!

ja po niego nie zejde więc mąż po drodze do domu go odbierze
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:28   #554
hariett
Zadomowienie

Cytat:
ale wiem,że jakieś 90% młodych tak robi, więc biorę to na klatę. Po prostu sama bym tak nie zrobiła.
I też bym wolała kasę, też bym wolała lepsze sztućce niż bubel, ale nikomu bym niczego nie narzucała, bo dla mnie goście, których proszę mogą przyjśc nawet z pustymi rękoma bo są zaproszeni jako goście, a nie sponsorzy imprezy
Eee, czy ja wiem czy 90%? To chyba zależy od tego w jakim towarzystwie się obracasz, my ani moi rodzice nie dostaliśmy takiego tekstu na żadnym z zaproszeń
Zgadzam się, że goście to goście i "płacić" mi za wesele nie muszą.
Cytat:
I człowiek się tylko irytuje, że ma tyle ładnych rzeczy, których nie może nawet użyć.
Albo brzydkich, które szkoda wywalić i wstyd komuś dać
Cytat:
Znam wiele par, które się na takim liczeniu okrutnie przejechało i zostało po uszy w kredytach przez wymarzone wielkie wesele, na które w rezultacie nie było ich stać.
To się zgadzam, że jest to mega naiwne Nam się akurat zwróciło i to z dużą nawiązką, no ale my robiliśmy małe i skromne przyjęcie, na które mieliśmy środki i opłacilibyśmy nawet gdyby każdy przyniósł nam po cukierku

Stary 2015-12-11, 10:29   #555
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka świetnie wiesci! ja dużo dobrego o mendeli słyszałam, ale skoro sama przetestowałaś i ją polecasz to w razie czego dopisuję do mojej listy zakupowej
100 ml pięknie!!!

Jerzyczka zgadzam się, też nigdy bym nie napisała, że chcę kase zamiast prezentów, moim zdaniem to jest duży nietakt
Zresztą wesela nie robi się dla prezentów czy kasy tylko dla siebie, dla bliskich itd.
My tylko zamiast kwiatów mieliśmy zbiórkę pieniędzy dla chorego chłopczyka
to mamy dokładnie takie samo podejście i bardzo miły gest zamiast kwiatów
Cytat:
Nie no to proste, że nie zapraszam gości, żeby mi dali kasę To bym nie robiła wesela ale z reguły dają kopertę z pieniędzmi i zakładamy, że ta kasa pójdzie na opłacenie lokalu itd. po prostu Nie mam 30tys na opłacenie takiej imprezy i zakładam, że część tych kosztów pokryję z kopert. Jakbym chciała, żeby się zwróciło to musieliby dać po 600 zł w kopertach co jest niemożliwe Wierzę, że nas wspomogą w tym wydatku i tyle. I lepiej dla mnie jak nie kupią bubla na rogu za milion pińcset tylko dadzą mi to do koperty i tylo
dlatego nie pisałam konkretnie do Ciebie, tylko o ogóle par młodych, które niestety często w natłoku liczenia kopert zapominają o całej istocie zawarcia małżeństwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 10:29   #556
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Super 100 ml to już dużo

Cytat:
Ja lubię prezenty domowe, ale jak ktoś faktycznie wie czego potrzebuję, a nie jak ktoś kupi mi sztuczce z myślą, a ich nigdy za wiele, ok ale ja mam już 4 komplety po 12.

Cytat:
Dziś 37t0d!!!! Czyli według niektórych źródeł i szpitali (w tym mojego) ciąża donoszona i malutek nie jest wcześniakiem
Gratulacje
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:32   #557
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie każda para liczy na 'sponsoring' wesela akurat. Jak dla mnie to mogli mi w tą kopertę włożyć samą kartkę albo 50 zł, ale jak już ktoś chce coś dać, to nie widzę nic złego w zasugerowaniu im co będzie sensowniejsze dla danej pary.
Zgadzam się, jeśli ktoś się spyta np
Mi chodzi tylko o te wierszyki w kopertę, że kasa zamiast prezentów Po prostu to mi się nie podoba.
Może macie większe szczęście, ale ja przez ostatnie 2 lata byłam na wielu weselach i każda para wierszyk w zaproszenie i gadania przy każdej okazji jakie to wesele drogie i kasę chcą. Może dlatego jestem taka anty
Stary 2015-12-11, 10:34   #558
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dlatego moje wymarzone wesele to slub w malenkim kosciolku, delikatna sukienka, pozniej romantyczna kolacja nocleg w klimatycznym hotelu i tyle. My swiadkowie rodzice mala i wszystko.

Jakbym miala na zbyciu z 50 tys to moze bym sie jeszcze zastanawiala ale jakbym miala wydac taka kase na wesele to wole odkladac dolozyc do tego i mieszkamie kupic. A nie zrobic wesele zeby rodzina pojadla, pochlala a pozniej splacac kredyt 15 lat. Dla mnie bezsens...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-11 o 10:37
Stary 2015-12-11, 10:36   #559
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Mi chodzi tylko o te wierszyki w kopertę, że kasa zamiast prezentów Po prostu to mi się nie podoba.
Może macie większe szczęście, ale ja przez ostatnie 2 lata byłam na wielu weselach i każda para wierszyk w zaproszenie i gadania przy każdej okazji jakie to wesele drogie i kasę chcą. Może dlatego jestem taka anty
My też dostajemy takie wierszyki, mi osobiście to nie przeszkadza. Teraz jednak większość mieszka ze sobą przed ślubem i ma przynajmniej większość rzeczy i ich rozumiem. Może akurat zbierają na mieszkanie, albo nowy samochód. I tak zawsze dajemy kopertę, a przy życzeniach zamiast kwiatów wino i totolotka (chyba, że napiszą konkretnie co chcą, to wtedy się dostosujemy) , więc mi różnicy to nie robi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 10:36   #560
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego moje wymarzone wesele to slub w malenkim kosciolku, delikatna sukienka, pozniej romantyczna kolacja nocleg w klimatycznym hotelu i tyle. My swiadkowie rodzice mala i wszystko.
My taki zrobiliśmy cywilny nigdy nie chcieliśmy wesela
A w przyszłym roku nie mówiąc nikomu, żeby nie narażać na dodatkowe koszty kogoś weźmiemy kościelny przy okazji chrzcin zaprosimy wszystkich na chrzciny a przy okazji ksiądz udzieli nam sakramentu bo to ma być święto Kubusia a nie nasze, więc.. wszyscy dowiedzą się po przyjeździe, tym bardziej, że prezenty od nich na slub cywilny już dostalismy więc nie chce, żeby się zastanawiali czy nam coś kupić czy nie
Stary 2015-12-11, 10:37   #561
mojakaren
Zakorzenienie

Ja mogę pocieszyć bo nam się akurat wesele zwróciło, ale tak jak mówie, wcale na to nie liczyliśmy, zrobiliśmy wszystko tak jak sobie wymarzyliśmy, za swoje własne pieniądze i było bardzo fajnie, bez żadnych kalkulacji, pozyczania, kombinowania.
Także najważniejsze moim zdaniem to robić wesele na miarę własnych możliwości

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:37   #562
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Taaaaa wiadomo, w zimie kobieta z dzieckiem to na 3 miesiące się zamyka w domu
Ej Wy się śmiejcie, ale kiedyś się tak robiło pamiętam jak moja siostra była mała (czyli jakoś 23 lata temu) to pierwsze spacery to były dopiero w 3 miesiącu, nie wychodziło się z takimi maluszkami. Pewnie stąd pomysł ze na spacer pójdziecie dopiero wiosną
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Wczoraj kleiłam sobie gwiazdki z karteczek biurowych co myślicie?
takie coś zrobiłaś z karteczek biurowych? ŚLICZNE zdolniacha z Ciebie
Cytat:
Moja ma półtora roku więc ma jeszcze podziałać z parę lat Za młoda jest żeby się zepsuć
U mnie też ma 1,5 roku więc ode mnie też wara z fatum pralkowym

Cytat:
Inaczej gdybyśmy nie mieszkali razem przed ślubem - wtedy wszystko rozumiem, bo było nam naprawdę wszystko potrzebne ale my mieszkamy razem dość długo, od babci dostałam parę garnków, pokupowałam sobie takich których mi brakowało i naprawdę mam full, pościeli, talerzy, sztućcy, szklanek wszystkiego pełno, że w szafkach się nie mieści Mama chciała mi kupować komplet sztućców właśnie.. No a gdzie to wsadzę jak mam już dwa komplety
Ja nie wiem co oni sobie myślą
Mi się wydaje że to pozostałości po komunie niestety, kiedy niczego nie było moja teściowa też zawsze nam próbuje wciskać jakieś bzdety, zawsze mówimy grzecznie że dziękujemy ale już mamy - ostatnio proponowała mi szklanki przywiezione przez jej tatę czyli pewnie z 40 lat miały
Cytat:

Dziewczyny co do laktatora to kupujcie medele swing! Wlasnie pierwsze odciaganie za mna i jest szok! Zaczynalam we wtorek od 0,5ml. Potem troszke wiecej ale ledwo ledwo. A wzielam teraz medele i mam 100ml!!! Normalnie mleko mi sikalo z sutkow jak nie wiem,a przy oddzialowym laktatorze to kapalo po kilka kropel.
Odciagnelam wiecej niz dziewczyna z donoszonym dzieckiem,ktora ma je przy sobie -wiec latwiej. Ona odciaga max 50ml.

Kupilam uzywana przez allegro z odbiorem osobistym za 250zl. Mega wypasiony zestaw- mnostwo dodatkow - butelki, smoczki itp. Ja mam na bsterie (akumulatorki stosuje) nie na ladowarke.

Gratulacje
Cytat:
Magda powiem Ci po moim weselu, że tak realnie patrząc to może z 1/2 wesela się "zwróci" chyba że ktoś ma bogatą rodzinę to może więcej chociaż powiem szczerze że ja bym się nie odważyła zakładać że część wesela opłacę z kasy z kopert - tyle że u nas za lokal (największy wydatek) płacili rodzice
Stary 2015-12-11, 10:38   #563
hariett
Zadomowienie

Cytat:
No to rzeczywiście niezbyt trafiłaś Mnie w ogóle trochę rozwala robienie wesel za pieniądze których się realnie nie ma na 100 gości w mega lokalu i przeżywanie że jest drogo, bo to nie obowiązek. No ale to już każdy sam decyduje Z drugiej strony jak nie podoba nam się podejście pary młodej to też iść i czegokolwiek dawać nie musimy

Stary 2015-12-11, 10:40   #564
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Super wynik Witek pewnie zadowolony Oby tak dalej
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:41   #565
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
No to rzeczywiście niezbyt trafiłaś Mnie w ogóle trochę rozwala robienie wesel za pieniądze których się realnie nie ma na 100 gości w mega lokalu i przeżywanie że jest drogo, bo to nie obowiązek. No ale to już każdy sam decyduje Z drugiej strony jak nie podoba nam się podejście pary młodej to też iść i czegokolwiek dawać nie musimy
Nie no, mimo,że uważam to za nietakt, to nie znaczy, że od razu przestaję kogoś lubić czy szanować i nie idę na wesele. Dostosowuję się do potrzeb, a i tak bym zawsze dała kasę
Po prostu, nie podobają mi się te prośby w zaproszeniu o kasę i tyle. To nie znaczy, że skreślam młodych, bardziej chodzi o to, że ja bym czegoś takiego nie zrobiła
Stary 2015-12-11, 10:41   #566
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
i powiem Ci że tak chyba najlepiej ja np już drugi raz wesela bym nie robiła. nie mieliśmy dużego bo na 50 pare osób, ale umęczyły mnie te wszystkie przygotowania do tego stresy i w ogóle. a potem goście zamiast się bawić to siedzą przy stole albo na tarasie (mieliśmy w sierpniu to cieplutko było), a później to cie jeszcze obgadają że jedzenie nie takie, albo orkiestra albo jak się u nas zdarzyło: komuś wódka nie smakowała
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:44   #567
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbym miala na zbyciu z 50 tys to moze bym sie jeszcze zastanawiala ale jakbym miala wydac taka kase na wesele to wole odkladac dolozyc do tego i mieszkamie kupic. A nie zrobic wesele zeby rodzina pojadla, pochlala a pozniej splacac kredyt 15 lat. Dla mnie bezsens...
My zawsze chcieliśmy duże wesele, orkiestrę i zabawę przez 2 dni ( w rezultacie u nas było 3 dni) z najbliższą rodziną i znajomymi, nie jakimiś ciotkami, które widziałam może raz czy dwa w życiu albo i w ogóle. Dlatego nie pozwoliłam na zapraszanie gości przez moich rodziców, albo tym bardziej babcie, która uważała, że muszę koniecznie zaprosić tych i tych ludzi, bo to jej jakaś tam rodzina. I siedząc z nami przy stole rozmawiała o tym z moim rodzicami, że powinni ich zaprosić, tak jakby mnie w ogóle tam nie było. To było nasze wesel, ja miałam się czuć na nim dobrze, z ludźmi których lubię i znam. Wesele praktycznie opłaciliśmy sami, rodzice kupili chleb na przywitanie i tort zapłacili.
Stary 2015-12-11, 10:47   #568
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, mimo,że uważam to za nietakt, to nie znaczy, że od razu przestaję kogoś lubić czy szanować i nie idę na wesele. Dostosowuję się do potrzeb, a i tak bym zawsze dała kasę
Po prostu, nie podobają mi się te prośby w zaproszeniu o kasę i tyle. To nie znaczy, że skreślam młodych, bardziej chodzi o to, że ja bym czegoś takiego nie zrobiła
Hm, no dla mnie niepójście na wesele jakiejś koleżanki czy znajomej to nie obrażenie się czy skreślenie pary Wiadomo, do kogoś bliskiego pójdę i będę kombinować jak to zrobić, żeby przeżyć i coś dać, ale miałam np, sytuację trzy śluby praktycznie pod rząd (lipiec, sierpień, wrzesień), z czego wesele nr 3 to było wesele mojego kuzyna. Ja wtedy chodziłam do liceum, więc bieda totalna Ślub 1 i 2 to śluby dwóch sióstr, znajomych, z tym że na pierwszy dostałam zaproszenie odpowiednio wcześnie, a na drugi dwa tygodnie przed. No i byłam na 1 i 3, mimo że drugą parę też lubię, ale dla mnie ogarnięcie tego finansowo i organizacyjnie było niemożliwe niestety.

MallaMi u nas było ok. 25 osób a i tak bym tego nie powtórzyła Ale u nas to przyjęcie i tak było większe niż zakładaliśmy, głównie z powodu moich rodziców My chcieliśmy zrobić tylko obiad dla rodziców i dziadków

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-11 o 10:49
Stary 2015-12-11, 10:47   #569
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
My zawsze chcieliśmy duże wesele, orkiestrę i zabawę przez 2 dni ( w rezultacie u nas było 3 dni) z najbliższą rodziną i znajomymi, nie jakimiś ciotkami, które widziałam może raz czy dwa w życiu albo i w ogóle. Dlatego nie pozwoliłam na zapraszanie gości przez moich rodziców, albo tym bardziej babcie, która uważała, że muszę koniecznie zaprosić tych i tych ludzi, bo to jej jakaś tam rodzina. I siedząc z nami przy stole rozmawiała o tym z moim rodzicami, że powinni ich zaprosić, tak jakby mnie w ogóle tam nie było. To było nasze wesel, ja miałam się czuć na nim dobrze, z ludźmi których lubię i znam. Wesele praktycznie opłaciliśmy sami, rodzice kupili chleb na przywitanie i tort zapłacili.
No i super ze bylo tak jak chcialas jak sobie wymarzyliscie tym bardziej ze za swoje pieniazki. To musiala byc niezla potupaja

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 10:49   #570
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
i powiem Ci że tak chyba najlepiej ja np już drugi raz wesela bym nie robiła. nie mieliśmy dużego bo na 50 pare osób, ale umęczyły mnie te wszystkie przygotowania do tego stresy i w ogóle. a potem goście zamiast się bawić to siedzą przy stole albo na tarasie (mieliśmy w sierpniu to cieplutko było), a później to cie jeszcze obgadają że jedzenie nie takie, albo orkiestra albo jak się u nas zdarzyło: komuś wódka nie smakowała

U nas podobnie, na 50 osób i tez wyłazili na dwór bo ciepło było.. Ale koszty nam sie zwróciły, 1000 zł jeszcze zostało :p jednak dzisiaj robiłabym tylko obiad.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości