|
|
#541 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Dobra, obiad przygotowany - tylko ugotowac
![]() Cytat:
![]() zarty zartami M. tez dostaje slodkosci, ale staram sie by byly to wysokiej jakosci slodkosci - Marcelowym najwiekszym grzeszkiem sa zelki misiowe (ale rzadko, do czasu do czasu - wiem, ze sa misie bez zelatyny, na naturalnych skladnikach, ale to trzebaby szukac w zdrowej zywnosci pewnie)---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() o rajusku co sie dzieje? Cytat:
![]() ale "rzadzi" jak jest w grupie dzeici, czyy w domu z Wami? Jak to wyglada to rzadzenie? to ja wlasnie tego braku(czy sposobu) otarcia lez i przytulenia tez sie boje ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() bo dzieci sie lepiej adaptuja niz nam sie wydaje dlatego ja sie nie dostosowuje do obrazka ![]() Cytat:
![]() yhm yhm - szybko zanim sie obudzi |
|||||
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on nie umrze, ale mi uszy w sklepie będą więdły przy jęczeniu jeszcze o cukierki
|
|
|
|
#543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() masz racje ![]() u nas w nocy hulalo, ze ho ho - teraz cisza ![]() Cytat:
![]() mniom mniom - moze zrobie upss - pomylilam cos ![]() tylko sciany, czy bedzie tez meblowanie? ![]() Cytat:
![]() rozczulasz mnie opowiesciami o M i O. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-22 o 10:52 |
||||
|
|
|
|
#544 |
|
MBZ♥
|
Pani, masz w domu dwa Slodziaki
![]() Demeter pomnoz sobie ten jeden dzień razy ilość dzieci: D Moderna, Zoś ma koleżankę 6 msc starszą. Jak się bawią to moja całkowicie dominuje tą dziewczynkę. Bawią się pod dyktando Zosi. To samo jest jak spotkamy się innymi dziećmi w podobnym wieku ![]() Tłumaczę Jej, że raz się bawią w Jej zabawę wymyślona, a raz w innego dziecka. Ale działa na krótko. Ona nawet ingeruje w sposób położenia kocyki w łóżku dla lalek. Jak nasi się z nami to wcześniej było wg Jej reguł, teraz daje się wciągnąć w nasze inwencje
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
no meblowanie też.
chciałam mieć niespodziankę i teraz się lękam ![]() (kuchnia ponoć wyszła jak żabka Jeszcze odnośnie posiadania córki, to myślałam, ba! miałam pewność, że córki są spokojniutkie, grzeczniutkie, spolegliwe... w pakiecie ![]() a u mojej zmiana pieluszki, ubieranie, obcinanie paznokcie... no gehenna ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Byou, Moderna wiem, ze tam jest regulacja, tylko gdzies mi mignelo ze regulacja 35-45cm ale skoro Roszpunka ma 48 cm a siodelko na środkowym poziomie, to jestem spokojna
![]() U nas leje i wieje Pani ja też myślę, że te przytulaskowanie przejdzie i będą potem się lać ale cieszmy się póki się tula ![]() Pani babki ze śmiechem chlopu opowiadaly ![]() Malpka jak Karolek? Demeter teraz muszę czekać aż przyjdą te opaski. Mam nadzieję, że nie będą szły 2 miesiące. O takie m.in zamowilam z myślą o wiośnie ![]() W gratisie moja gwiazda w bluzie z myszką minnie (zaskoczona jestem jakością ciuchow z c&a- pozytywnie oczywiście)
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-02-23 o 05:37 |
|
|
|
|
#548 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku małe sprostowanie, na środkowym jeździła ostatni raz w październiku
Słodziak |
|
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Z tego zdjęcia co jest kilka, to zamówiłam tą szarą i granatowa w kwiaty ale jej tu nie widać.
Ja też się spytam czy coś się przynosi ale szczerze mówiąc, nawet by mi ulzylo jakby pozwolili przynieść cukierki. Kupilabym jakieś galaretki, tak najłatwiej a jak nie to muffinki zrobię ale myślę, że skoro na Mikołajki dostali same słodycze, to raczej problemu nie będzie
|
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z słodziak ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Kwiatku a jak szukałaś? tzn co wpisałas na aliexpres? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ok juz mam
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No kiedyś na pewno ułoży ![]() kaszle, smarka, kaszle , smarka ....i tak non stop robie inhalacje, daje jakieś syropki, ale jutro czeka nas lekarz![]() no i co, Wojtkowi wyskoczyło coś na plecach, no załamać się można rany od czego to ?? ![]() wstawiam fotkę moze coś uda wam się zobaczyć i przyjdzie do głowy. (ciężko było mi zrobić wyraźne zdjęcie bo jak go położyłam na brzuchu to ciągle mi pełzał do przodu )
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Demeter headband
często takie same opaski są u różnych sprzedawców a cena u jednego o połowę wyższa niż u drugiego ![]() Małpka o matko. Wygląda na uczulenie. Tylko na pleckach to ma? Nie zmienialas proszku?
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Ma na plechach i pod pachami po 1 malutkiej takiej plamce. piorę cały czas w tym samym płynie
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie, to nie płyn
Może coś z jedzenia mu nie podpasowalo. To są takie suche, szorstkie czerwone plamki? Z. miała takie, tylko w innych miejscach :/
|
|
#555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak reaguja inne dzieci, albo jak ona raguje gdy dzieci jej nie sluchaja? ![]() Cytat:
![]() alez wprowadzasz chwile grozy i niepewnosci chcialabym zobaczyc to Wasze mieszkanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Wojtus tez chorowal, mial jakas goraczke? On bral jakies leki? Jest KP, czy moze ty bralas jakies leki, ktore moglyby przejsc do mleka? |
||||
|
|
|
|
#556 |
|
MBZ♥
|
Moderna, wszędzie. Bo myślałam, że chojrak jest na swoim terenie. Dotąd słabe były sprzeciwy. Jak się nawet pojawią to mówi: ale to naprawdę jest super pomysł. Jak my się sprzeciwilismy to foch, czasem płacz.
Małpko, niestety nie wiem od czego to może być |
|
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tylko na plecach by wyskoczyło jak od jedzenia?---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie sie wydaje, ze to zupelnie naturalny etap, kiedy dziecko ma swoja wizje zabawy - wczesniej obserwowalo inne dzieci, rodzicow (moj M. najpierw podpatruje jakis nowy motyw zabawy i pozniej musimy go powtarzac po sto razy, zawsze tak samo - albo M. bawil sie w jakis sposob z tatusiem, i pozniej ja musze tez tak samo sie bawic). Tak pisze o tym, bo M. tez dyktuje warunki zabawy (nie wiem jak z innymi dziecmi, bo do tej pory bawil sie tylko z dwuletnia Madzia i pokazywal jej jak sie mozna czyms tam bawic), ale nigdy tego nie wiazalam z "rzadzeniem", czy zabawa pod dyktando. Moze dziecko wtedy tez czuje sie bezpiecznie, kiedy zna przebieg zabawy, a moze w ten sposob cos przepracowuje? Ciekawy temat, jak ktos cos znajdzie w googlach to chetnie poczytam
|
|
|
|
|
|
#559 |
|
MBZ♥
|
Moderna no właśnie przez to, że te inne dzieci są smutne. To tak w dużym uproszczeniu.
Ja widzę zmianę w Jej zachowaniu. Przedtem nie narzucala tak swojej wizji w zabawie z rówieśnikami. Może faktycznie tak jak piszesz, że dla Niej wydaje się bezpieczniej jak wie, zna finał dziękuję za sugestię |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy 4 letniego sąsiada i on do przedszkola nosi m&msy. wiecie, nie to że jestem szajbusem cukierkowym , ale średnio mi się to (by) podobało...w ogóle jak jest u Was z wnoszeniem do żłoba/przedszkola domowych rzeczy? Cytat:
a jak z jakością w porównaniu do Pepco? o ile oczywiście masz porównanie mają metki pepcowe czy różne tam są rzeczy? byłam ostatnio i jednak tanio nie było, więc się trochę zastanawiam ![]() a opaski przesłodkie! MISZCZE te Twoje dzieci na krostkach się nie znam, ale torpedy rozwojowe robią na mnie duże wrażenie!![]() Cytat:
Byłam z dziećmi "u bobrów". Mało nam głów nie pourywało
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm.. (mam nadzieje, ze nie czujesz sie urazona moimi glosnymi myslami )gdzie?
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zdrowia dla wszystkich chorych, co się dzieje z tymi choróbskami
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też dziś wieeeeeeje ![]() No i fotki Wojtunia, bo po co leżeć w miejscu buzię miał przy grzechotkach
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
"pewnie zostały w domu z rodzicami bo ferie" trelemorele, jakoś nie chce mi się wierzyć że z 20 dzieci 12 nie przyszło na dzień babci i dziadka (dopiero w ubiegłym tygodniu robili) bo wolały zostać w domu w ferie, zwłaszcza, że z tego co wiem tam tylko 1 dziecko ma szkolne rodzeństwo, więc większość nie zna jeszcze pojecia ferii. frekwencja - 8 dzieci obecnych.
___________ byłam dziś u J. jest lepiej ale nie na tyle żeby iść do domu, jeszcze kilka dni poleży. do szpitala trafił z dusznościami, trudnościami z oddychaniem, rozpoznaniem zapalenia płuc i oskrzeli, wcześniej tydzień chorował w domu, kilka dni wysokiej temperatury, która nie dawała się zbijać, potem doszło zapalenie jamy ustnej, powiększone węzły chłonne, 3 dni zastrzyków 2 razy dziennie, kontrola, było lepiej, osłuchowo czysto a następnego dnia zacząć ciężej oddychać, mieć świszczący oddech, do wieczora bardzo mu się pogorszyło i szpital. zmienili antybiotyk, dostaje sterydy. ja poprawę widzę, ale osłuchowo jeszcze nie jest dobrze. chcą jeszcze robić mu badania pod kątem alergii. |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane
![]() siedze w kuchni i czekam aż się jajko księżniczce ugotuje - zjadła jedno i prosi o kolejne ![]() ------------------------- w piekarniku siedzą muffinki czekoladowe z budyniem ![]() ------------------------- a no i udało się wyleczyć po domowemu moje oczyska ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#569 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Jeju jeju niech wraca biedulek szybko do zdrowia Cytat:
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Słodziak Cytat:
ehhhCytat:
Super )A mnie dziś natchnęło na odpieluchowanie. Efekt: siku w nocniku x1 kupa i siku w galotach 2x :P ...... pierwsze koty za płoty
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Wy sie z mojego pożycia nie smiejcie;p To bardziej stresujące niż stosunek przerywany;p;p
Pani czyli jak bedzie siostrzyczka zacznie przesypiac noce?;p monikag Zdrówka!!A jak J. sobie radzi bez rodziców? My jutro w końcu na ospe idziemy sie szczepić...K. zapomniał co to szczepienie...może by cięzko.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

co sie dzieje? 

wychodzi jakby ta Wasza biegowka była już za mała 

)

robie inhalacje, daje jakieś syropki, ale jutro czeka nas lekarz
05.07.2008 

na krostkach się nie znam, ale torpedy rozwojowe robią na mnie duże wrażenie!