Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 10:41   #541
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Dobra, obiad przygotowany - tylko ugotowac

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Eeeej Pani, Moderna ale od cukierków raz w roku dzieci nie umierają co?
raz w roku nie, ale 30 razy?

zarty zartami M. tez dostaje slodkosci, ale staram sie by byly to wysokiej jakosci slodkosci - Marcelowym najwiekszym grzeszkiem sa zelki misiowe (ale rzadko, do czasu do czasu - wiem, ze sa misie bez zelatyny, na naturalnych skladnikach, ale to trzebaby szukac w zdrowej zywnosci pewnie)

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
I ogólnie ze mnie chłopczyca więc prawdziwej kobiety z dziewczynki raczej nie zrobie )
nie wierze
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. w szpitalu, babcie z nim siedzą, my z tż na antybiotykach
o rajusku co sie dzieje?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna jesteś
To na męża się fochalas, a nas opuscilas :/ ale rozumiem, jak słabszy okres to się odechciewa wszystkiego
Wiesz czego się obawiam jak Zosia pójdzie do przedszkola? Ona ma cechy przywodcze, "lubi" rządzić. A tam pewnie spotka równie silna, jak nie silniejszą osobowość. Wiem, że to normalne, w taki sposób poznaje się świat, są wzloty i upadki ale moje matczyne serce ♥ krwawi.tu też znów odzywa się to, że przenoszę na Nią swoje lęki, może tam w grupie Ona się odnajdzie lepiej niż ja o tym teraz myślę. Bo teraz to mam taki obraz, że Jej jest smutno, płacze, a nie ma kto przytulić, otrzec łezki.Z tęsknotą, rozlaka poradzimy sobie, jakoś
a bo mnie nasze klotnie przytlaczaja, a ta mnie przygniotla

ale "rzadzi" jak jest w grupie dzeici, czyy w domu z Wami?
Jak to wyglada to rzadzenie?

to ja wlasnie tego braku(czy sposobu) otarcia lez i przytulenia tez sie boje

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Mąż mi kupił puzzle 1000 części, układamy sobie, a Zoś zaciesza, że Ona swoje szybko, a my się guzdramy

Moderna jeszcze uzupełniając tamten post: zauważyliśmy, że Zoś całkiem inaczej sue zachowuje przy nas z osobna. Przy mnie się rozczula nad sobą, przy B czy przy dziadkach jest " twardsza " więc po trosze przekonuje się, że w przedszkolu też sobie da radę. No ale po troszeczkę
ohohohho alez puzzli - tylko nie zgubcie ostatniego

bo dzieci sie lepiej adaptuja niz nam sie wydaje

Cytat:
Kurczaki, coś w tym jest

dlatego ja sie nie dostosowuje do obrazka
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
moderna no K przez pp[ierwsze 3 godziny spi jak kamoień, a potem jak tylko do niwego pójdę, uspię, na paluszkach odejde to za 20min znów mnie woła i tak potrafi kilkanaście razy, więc często juz zostaje, albo go bierzemy do siebie. Dobra noc dla nas jst jak budzi sie 1-2 razy...żeby cała noc porzespał sam - nie pamiętam!No chyba, ze z nami w środku...I jak tu korzystac z pożycia małżeńskiego??
biedny on, i biedna ty

yhm yhm - szybko zanim sie obudzi
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 10:46   #542
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
H

Eeeej Pani, Moderna ale od cukierków raz w roku dzieci nie umierają co?
eee, je słodkie w innej formie. uważam, że na cukierki ma jeszcze czas.
on nie umrze, ale mi uszy w sklepie będą więdły przy jęczeniu jeszcze o cukierki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 10:48   #543
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Byou zmierzylabys długość nóżki Roszpunki? Bo wczoraj zmierzylam K. i niby od kroku wychodzi ok 45 cm wychodzi jakby ta Wasza biegowka była już za mała
Kurde, że też nie mam gdzie się przymierzyć do jakiegokolwiek roweru :/
puky ma regulowane siodelko i kierownice i mozna podwyzszac - ale nie wiem do jakiego wzrostu.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hejo
kurczaczki, chyba czeka mnie znów lekarz z Karolem, kaszle gorzej niż ja

to trzeba było się do męża nie odzywać a nie do nas
ojejj to Was rozlozylo na dobre

masz racje
Cytat:
Wieje u nas masakrycznie
u nas w nocy hulalo, ze ho ho - teraz cisza
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja w sumie chciałabym, żeby w dniu urodzin też w żłobie miał miły dzień jeśli to "miło", mają robić słodkości - trudno

wczoraj robiłam rafaello - mój brat powiedział, że mam się nie wygłupiać i kupić dzieciom jakieś galaretki
(kasza jaglana gotowana w mleku kokosowym. jak ciut przestygnie dodaję daktyle, toczę kulki, obtaczam w wiórkach kokosowych; dla nas to słodycz, mój brat wyśmiał )

ajjj wajjjj u t. bez chłopa? to by nie przeszło
na mojej wsi jesteśmy, u moich rodziców. nie wiem do kiedy. chłop wczoraj skończył malować. krakowski smog sponsorował potrójne krycie ścian
tyz masz racje

mniom mniom - moze zrobie

upss - pomylilam cos

tylko sciany, czy bedzie tez meblowanie?

Cytat:
Nam mówią, że o Oli wiedzą wszystko. wczoraj przyszła do Miachała ulubiona "koleżanka" (lat 30 ). No i T. jest jak radio. Małe "yyyy" i zmiana tematu. Gada cały czas. I autentycznie wszystko. jak mu się życiowe tematy kończą (Ullllaaaa, a wiesz, że Ola nie chce sobie dać zmieniać pieluszki, ucieka mamie, a ja muszę śpiewać), to zaczyna o Peppie )

udaję, że mnie nie ma.

Michał jeszcze rok temu spał jak Pakerek. a teraz śpi jak zabity. owszem, czasem się budzi, ale bez angażowania nas przechodzi do mnie albo do chłopa z kołderką i wybrańcem (maskotkowym) i śpi dalej. i wrzeszczun Oliskowaty mu nie przeszkadza wcale.
padlam z zyciowych tematow

rozczulasz mnie opowiesciami o M i O.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-02-22 o 10:52
Stary 2016-02-22, 10:56   #544
BYou
MBZ♥

Pani, masz w domu dwa Slodziaki

Demeter pomnoz sobie ten jeden dzień razy ilość dzieci: D

Moderna, Zoś ma koleżankę 6 msc starszą. Jak się bawią to moja całkowicie dominuje tą dziewczynkę. Bawią się pod dyktando Zosi. To samo jest jak spotkamy się innymi dziećmi w podobnym wieku
Tłumaczę Jej, że raz się bawią w Jej zabawę wymyślona, a raz w innego dziecka. Ale działa na krótko. Ona nawet ingeruje w sposób położenia kocyki w łóżku dla lalek.
Jak nasi się z nami to wcześniej było wg Jej reguł, teraz daje się wciągnąć w nasze inwencje

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 11:13   #545
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tylko sciany, czy bedzie tez meblowanie?
no meblowanie też.
chciałam mieć niespodziankę i teraz się lękam
(kuchnia ponoć wyszła jak żabka jak dzieci urosną to walnę wszystko na biało)

Jeszcze odnośnie posiadania córki, to myślałam, ba! miałam pewność, że córki są spokojniutkie, grzeczniutkie, spolegliwe... w pakiecie
a u mojej zmiana pieluszki, ubieranie, obcinanie paznokcie... no gehenna

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
nawet ingeruje w sposób położenia kocyki w łóżku dla lalek.

Stary 2016-02-22, 11:26   #546
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

raz w roku nie, ale 30 razy?

Kurcze te cukierki to chyba najwygodniejsze?
U mnie jeszcze czas ale zapytam kiedys czy w ogole coś sie przynosi. Bo to złobek, maluchy nawet 6 miesieczne są także cukierasów chyba nie bardzo
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 11:33   #547
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Byou, Moderna wiem, ze tam jest regulacja, tylko gdzies mi mignelo ze regulacja 35-45cm ale skoro Roszpunka ma 48 cm a siodelko na środkowym poziomie, to jestem spokojna

U nas leje i wieje

Pani ja też myślę, że te przytulaskowanie przejdzie i będą potem się lać ale cieszmy się póki się tula

Pani babki ze śmiechem chlopu opowiadaly

Malpka jak Karolek?

Demeter teraz muszę czekać aż przyjdą te opaski. Mam nadzieję, że nie będą szły 2 miesiące. O takie m.in zamowilam z myślą o wiośnie
W gratisie moja gwiazda w bluzie z myszką minnie (zaskoczona jestem jakością ciuchow z c&a- pozytywnie oczywiście)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2016-02-23 o 05:37
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 11:37   #548
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku małe sprostowanie, na środkowym jeździła ostatni raz w październiku nie mierzylam wtedy Jej. Trochę podrosla przez zimę. Jeszcze nie byłyśmy pojeździć żeby sprawdzić czy trzeba coś zmienić. Ale tam jest dość spora regulacja z tego co pamiętam
Słodziak

Stary 2016-02-22, 11:40   #549
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Z tego zdjęcia co jest kilka, to zamówiłam tą szarą i granatowa w kwiaty ale jej tu nie widać.

Ja też się spytam czy coś się przynosi ale szczerze mówiąc, nawet by mi ulzylo jakby pozwolili przynieść cukierki. Kupilabym jakieś galaretki, tak najłatwiej a jak nie to muffinki zrobię ale myślę, że skoro na Mikołajki dostali same słodycze, to raczej problemu nie będzie
Stary 2016-02-22, 11:53   #550
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
U nas leje i wieje

Demeter teraz muszę czekać aż przyjdą te opaski. Mam nadzieję, że nie będą szły 2 miesiące. O takie m.in zamowilam z myślą o wiośnie
W gratisie moja gwiazda w bluzie z myszką minnie (zaskoczona jestem jakością ciuchow z c&a- pozytywnie oczywiście)
Piekne!
Z słodziak

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Kwiatku a jak szukałaś? tzn co wpisałas na aliexpres?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Ok juz mam
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 11:53   #551
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
:

Nam mówią, że o Oli wiedzą wszystko. wczoraj przyszła do Miachała ulubiona "koleżanka" (lat 30 ). No i T. jest jak radio. Małe "yyyy" i zmiana tematu. Gada cały czas. I autentycznie wszystko. jak mu się życiowe tematy kończą (Ullllaaaa, a wiesz, że Ola nie chce sobie dać zmieniać pieluszki, ucieka mamie, a ja muszę śpiewać), to zaczyna o Peppie )

T. dostał na Gwiazdkę od swojego chrzestnego puzzle 200 elementowe - rodzina Simpsonów, czarne tło no wierzy w Michała
Moje też gaduły czasem zwariować można a jeszcze Wojtek jak ich słyszy to zaczyna też gadać po swojemu

No kiedyś na pewno ułoży

Cytat:

Malpka jak Karolek?

)
kaszle, smarka, kaszle , smarka ....i tak non stop robie inhalacje, daje jakieś syropki, ale jutro czeka nas lekarz

no i co, Wojtkowi wyskoczyło coś na plecach, no załamać się można wczoraj nic nie miał a dzisiaj takie liszajowate plamy rany od czego to ??
wstawiam fotkę moze coś uda wam się zobaczyć i przyjdzie do głowy. (ciężko było mi zrobić wyraźne zdjęcie bo jak go położyłam na brzuchu to ciągle mi pełzał do przodu )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160222_111619.jpg (54,3 KB, 32 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 12:03   #552
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter headband często takie same opaski są u różnych sprzedawców a cena u jednego o połowę wyższa niż u drugiego

Małpka o matko. Wygląda na uczulenie. Tylko na pleckach to ma?
Nie zmienialas proszku?
Stary 2016-02-22, 12:11   #553
Malpka
Zakorzenienie

Ma na plechach i pod pachami po 1 malutkiej takiej plamce. piorę cały czas w tym samym płynie
Stary 2016-02-22, 12:19   #554
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

W takim razie, to nie płyn
Może coś z jedzenia mu nie podpasowalo. To są takie suche, szorstkie czerwone plamki?
Z. miała takie, tylko w innych miejscach :/
Stary 2016-02-22, 13:20   #555
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, Zoś ma koleżankę 6 msc starszą. Jak się bawią to moja całkowicie dominuje tą dziewczynkę. Bawią się pod dyktando Zosi. To samo jest jak spotkamy się innymi dziećmi w podobnym wieku
Tłumaczę Jej, że raz się bawią w Jej zabawę wymyślona, a raz w innego dziecka. Ale działa na krótko. Ona nawet ingeruje w sposób położenia kocyki w łóżku dla lalek.
Jak nasi się z nami to wcześniej było wg Jej reguł, teraz daje się wciągnąć w nasze inwencje
A ona tak dyktuje warunki zabawy w domu czy na obcym polu tez?
I jak reaguja inne dzieci, albo jak ona raguje gdy dzieci jej nie sluchaja?

Cytat:
(kuchnia ponoć wyszła jak żabka jak dzieci urosną to walnę wszystko na biało)

alez wprowadzasz chwile grozy i niepewnosci chcialabym zobaczyc to Wasze mieszkanko
Cytat:
slodziutka i jaka duza
Cytat:
no i co, Wojtkowi wyskoczyło coś na plecach, no załamać się można wczoraj nic nie miał a dzisiaj takie liszajowate plamy rany od czego to ??
ojejju

a Wojtus tez chorowal, mial jakas goraczke? On bral jakies leki? Jest KP, czy moze ty bralas jakies leki, ktore moglyby przejsc do mleka?
Stary 2016-02-22, 13:27   #556
BYou
MBZ♥

Moderna, wszędzie. Bo myślałam, że chojrak jest na swoim terenie. Dotąd słabe były sprzeciwy. Jak się nawet pojawią to mówi: ale to naprawdę jest super pomysł. Jak my się sprzeciwilismy to foch, czasem płacz.

Małpko, niestety nie wiem od czego to może być

Stary 2016-02-22, 13:31   #557
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie, to nie płyn
Może coś z jedzenia mu nie podpasowalo. To są takie suche, szorstkie czerwone plamki?
Z. miała takie, tylko w innych miejscach :/
tak, takie są, posmarowałam Emolium i trochę przybladło. Tylko ze ja ostatnio nic nowego nie jadłam a to tylko na plecach by wyskoczyło jak od jedzenia?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
a Wojtus tez chorowal, mial jakas goraczke? On bral jakies leki? Jest KP, czy moze ty bralas jakies leki, ktore moglyby przejsc do mleka?
on nie chorował ja mowiłam ze karmie, dostałam syrop na kaszel co i Karol kiedyś, wapno, witaminy, raczej niz ciężkiego
Stary 2016-02-22, 13:40   #558
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, wszędzie. Bo myślałam, że chojrak jest na swoim terenie. Dotąd słabe były sprzeciwy. Jak się nawet pojawią to mówi: ale to naprawdę jest super pomysł. Jak my się sprzeciwilismy to foch, czasem płacz.
a czy to jest dla Ciebie trudne do zaakceptowania (to zachowanie) czy moze inne dzieci przez to placza, sa zniechecone, stad chcesz troche na to wplynac?

Bo mnie sie wydaje, ze to zupelnie naturalny etap, kiedy dziecko ma swoja wizje zabawy - wczesniej obserwowalo inne dzieci, rodzicow (moj M. najpierw podpatruje jakis nowy motyw zabawy i pozniej musimy go powtarzac po sto razy, zawsze tak samo - albo M. bawil sie w jakis sposob z tatusiem, i pozniej ja musze tez tak samo sie bawic).
Tak pisze o tym, bo M. tez dyktuje warunki zabawy (nie wiem jak z innymi dziecmi, bo do tej pory bawil sie tylko z dwuletnia Madzia i pokazywal jej jak sie mozna czyms tam bawic), ale nigdy tego nie wiazalam z "rzadzeniem", czy zabawa pod dyktando.

Moze dziecko wtedy tez czuje sie bezpiecznie, kiedy zna przebieg zabawy, a moze w ten sposob cos przepracowuje?

Ciekawy temat, jak ktos cos znajdzie w googlach to chetnie poczytam
Stary 2016-02-22, 13:53   #559
BYou
MBZ♥

Moderna no właśnie przez to, że te inne dzieci są smutne. To tak w dużym uproszczeniu.
Ja widzę zmianę w Jej zachowaniu. Przedtem nie narzucala tak swojej wizji w zabawie z rówieśnikami. Może faktycznie tak jak piszesz, że dla Niej wydaje się bezpieczniej jak wie, zna finał dziękuję za sugestię postaram się w ten sposób na to spojrzeć i nie frustrowac się.

Stary 2016-02-22, 13:59   #560
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to złobek, maluchy nawet 6 miesieczne są także cukierasów chyba nie bardzo
jedna grupa?

mamy 4 letniego sąsiada i on do przedszkola nosi m&msy. wiecie, nie to że jestem szajbusem cukierkowym, ale średnio mi się to (by) podobało...

w ogóle jak jest u Was z wnoszeniem do żłoba/przedszkola domowych rzeczy?

Cytat:
jaka słodka, jaka duża, jaka śliczna

a jak z jakością w porównaniu do Pepco? o ile oczywiście masz porównanie mają metki pepcowe czy różne tam są rzeczy?
byłam ostatnio i jednak tanio nie było, więc się trochę zastanawiam

a opaski przesłodkie!

Cytat:
jak go położyłam na brzuchu to ciągle mi pełzał do przodu
MISZCZE te Twoje dzieci na krostkach się nie znam, ale torpedy rozwojowe robią na mnie duże wrażenie!

Cytat:
alez wprowadzasz chwile grozy i niepewnosci chcialabym zobaczyc to Wasze mieszkanko

Byłam z dziećmi "u bobrów". Mało nam głów nie pourywało

Stary 2016-02-22, 14:19   #561
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna no właśnie przez to, że te inne dzieci są smutne. To tak w dużym uproszczeniu.
Ja widzę zmianę w Jej zachowaniu. Przedtem nie narzucala tak swojej wizji w zabawie z rówieśnikami. Może faktycznie tak jak piszesz, że dla Niej wydaje się bezpieczniej jak wie, zna finał dziękuję za sugestię postaram się w ten sposób na to spojrzeć i nie frustrowac się.
rozumiem (tylko ja BYou nie wiem, na ile to jest prawdilowe, a na ile nie - to moje przemyslenia) - staralam sie znalezc cos o takich dominujacych zabawach ale i w rozwoju psychicznym dziecka i u Largo nie znalazlam (a Largo o zabawach ma spory rozdzial, tak o dominacjach ani wzmianki) - a wydaje mi sie to wazny temat, na ile mamy na to wplyw, czy "wtracac" sie w zabawy dzieci, czy nie? Czy to jest cecha charakteru, ktora sie wydobywa, czy mamy jako rodzice jeszcze na to jakis wplyw (przez zabawe, czy tlumaczenie)?..

hmm.. (mam nadzieje, ze nie czujesz sie urazona moimi glosnymi myslami )
Cytat:
gdzie?
Stary 2016-02-22, 14:26   #562
BYou
MBZ♥

Moderna, no coś Ty też szukam ale nie mogę znaleźć.

Stary 2016-02-22, 15:33   #563
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie?
u bobrów. bez cudzysłowu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bobry.JPG (165,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bobry1.JPG (176,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bobry2.JPG (183,3 KB, 18 załadowań)

Stary 2016-02-22, 15:36   #564
corka_rosy
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zdrowia dla wszystkich chorych, co się dzieje z tymi choróbskami

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 15:39   #565
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
u bobrów. bez cudzysłowu
no pieknie - ale bobra niet
taki wiatr u Was tez hula?
Stary 2016-02-22, 16:09   #566
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle jak jest u Was z wnoszeniem do żłoba/przedszkola domowych rzeczy?

domowych tzn zabawki? czy inne? ja jak pozwalam to tylko 1 zabawkę i to też nie każdą, chociaż wolę jak nic nie bierze bo czasami zapomina przynieść i tak tydzień czasami przynosi zabawkę

u nas też dziś wieeeeeeje

No i fotki Wojtunia, bo po co leżeć w miejscu buzię miał przy grzechotkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160222_154207.jpg (82,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160222_154359.jpg (90,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-02-22, 16:55   #567
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
zadzwoń do pani powinna wiedzieć co z dziećmi które nie chodzą
"pewnie zostały w domu z rodzicami bo ferie" trelemorele, jakoś nie chce mi się wierzyć że z 20 dzieci 12 nie przyszło na dzień babci i dziadka (dopiero w ubiegłym tygodniu robili) bo wolały zostać w domu w ferie, zwłaszcza, że z tego co wiem tam tylko 1 dziecko ma szkolne rodzeństwo, więc większość nie zna jeszcze pojecia ferii. frekwencja - 8 dzieci obecnych.

byłam dziś u J. jest lepiej ale nie na tyle żeby iść do domu, jeszcze kilka dni poleży. do szpitala trafił z dusznościami, trudnościami z oddychaniem, rozpoznaniem zapalenia płuc i oskrzeli, wcześniej tydzień chorował w domu, kilka dni wysokiej temperatury, która nie dawała się zbijać, potem doszło zapalenie jamy ustnej, powiększone węzły chłonne, 3 dni zastrzyków 2 razy dziennie, kontrola, było lepiej, osłuchowo czysto a następnego dnia zacząć ciężej oddychać, mieć świszczący oddech, do wieczora bardzo mu się pogorszyło i szpital. zmienili antybiotyk, dostaje sterydy. ja poprawę widzę, ale osłuchowo jeszcze nie jest dobrze. chcą jeszcze robić mu badania pod kątem alergii.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 18:18   #568
anika_s
Wtajemniczenie

cześć Kochane
siedze w kuchni i czekam aż się jajko księżniczce ugotuje - zjadła jedno i prosi o kolejne
-------------------------
w piekarniku siedzą muffinki czekoladowe z budyniem
a no i udało się wyleczyć po domowemu moje oczyska

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:

byłam dziś u J. jest lepiej ale nie na tyle żeby iść do domu, jeszcze kilka dni poleży. do szpitala trafił z dusznościami, trudnościami z oddychaniem, rozpoznaniem zapalenia płuc i oskrzeli, wcześniej tydzień chorował w domu, kilka dni wysokiej temperatury, która nie dawała się zbijać, potem doszło zapalenie jamy ustnej, powiększone węzły chłonne, 3 dni zastrzyków 2 razy dziennie, kontrola, było lepiej, osłuchowo czysto a następnego dnia zacząć ciężej oddychać, mieć świszczący oddech, do wieczora bardzo mu się pogorszyło i szpital. zmienili antybiotyk, dostaje sterydy. ja poprawę widzę, ale osłuchowo jeszcze nie jest dobrze. chcą jeszcze robić mu badania pod kątem alergii.
trzymam kciuki za Wasz powrót do zdrowia!

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

słodki jest!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 21:19   #569
achna79
Rozeznanie

Dobry wieczór

Cytat:
J. w szpitalu, babcie z nim siedzą, my z tż na antybiotykach

Jeju jeju niech wraca biedulek szybko do zdrowia Wy też oczywiście szybko wracajcie.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wiesz... ja też taka. Makijażu nie robię, w kieckach nie chodzę a J... od poczatku typowa dziewczynka. Mojej mamie szminki z torebki podkrada i przed lustrem się nimi maluje (lepiej jej to wychodzi niż mi). Najchętniej ubieralaby same sukienki i była zachwycona jak od tesciowej dostala mini torebkę. Wszędzie cholerstwo targala... Nie wiem jak i po kim ona to ma ale jak widać jak ma być dziewczęca to będzie choćby nie wiem co 😂
Cytat:

Achna ja też w ogóle niedziewczynska.
Cytat:

tak, jak dziewczyny piszą, dziewczyńskość wyłazi.
Nie noszę korali (raz miałam - podczas Wigilii), a Olka wszystko na szyję zakłada. i czworakuje z nimi
To mnie pocieszyłyście Dziękuję

Cytat:
d

Słodziak

Cytat:

ehhh

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a no i udało się wyleczyć po domowemu moje oczyska

-
Super )

A mnie dziś natchnęło na odpieluchowanie. Efekt: siku w nocniku x1
kupa i siku w galotach 2x :P ...... pierwsze koty za płoty
Stary 2016-02-22, 22:14   #570
klementyna1
Zakorzenienie

Wy sie z mojego pożycia nie smiejcie;p To bardziej stresujące niż stosunek przerywany;p;p

Pani czyli jak bedzie siostrzyczka zacznie przesypiac noce?;p

monikag Zdrówka!!A jak J. sobie radzi bez rodziców?

My jutro w końcu na ospe idziemy sie szczepić...K. zapomniał co to szczepienie...może by cięzko..
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości