|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
Jak na szpital to na zelaznej niezłe karmią przecież
|
|
|
|
|
#542 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Maz sie zlitowal, wyjal mi ta spacerowke. Sa 3 ustawienia oparcia. Zdjelam daszek zeby lepiej bylo widac. Rozklada sie na plasko.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem pojawiły się skurcze, do 23 chodziłam po korytarzu ale potem cisza. Spałam wyjątkowo dobrze chociaż naprawdę liczyłam na nieprzespaną noc ![]() Jeszcze nie miałam okazji porozmawiać z lekarzem, mam nadzieję, że zajrzy do mnie i dowiem się czy się martwić tą rezerwą krwi na dziś czy nie... Pytałaś o rozstępy - u mnie niestety pojawiło się kilka na brzuchu Cytat:
Nie będziesz czasem przejeżdżać gdzieś blisko szpitala, może byś mi podrzuciła trochę?
|
||
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Rose, dziękuję Kochana!
|
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
Matury się zaczęły. Majówki trzymają kciuki za maturzystów?
Trzymają! 🏻
|
|
|
|
#546 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
A te rozstępy to faktycznie dopiero po porodzie mogą wyskoczyć? Zmierzylam sobie obwód brzucha i nie jest źle, także mam nadzieje, ze mnie oszczędzi
ale skóra swędzi, dlatego cały czas u mnie brzuch napackany jakimiś kremami. Czy Wy też ostatnio jesteście tak mega zmęczone?
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam usg, waga Małej ok 3600 ale porodu nic nie zwiastuje, wszystko długie, pozamykane
Mam mieć dziś założony ten cewnik na rozwarcie, co wcale mi się nie podoba... Plan jest taki, że próbujemy wywołać poród naturalny a jak nie będzie szło to wtedy cc |
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mialam sen snilo mi sie moje dziecko, tylko zobaczylam je dopiero jak bylismy w domu ...odwijam mala z rozka zeby ja wykapac patrze a ona taka wielka nogi dlugie stopy zupelnie jak moje...twarzyczka tez taka spora jak u rocznego dziecka a tu normalnie jeszcze brudna w mazi i kikut jak u noworodka probuje ja przeniesc jak noworodka pod glowke i dupcie na przewijak ale gdzie ona tak ciezka ze ledwo daje rade i juz jakas taka sztywna juz...oddalam sie po pampersa patrze a ona siedzi i czeka. I wiecie co sobie pomyslalam ze mi sie nie podoba to dziecko ze mialo bycmale i slodkie takie jak dziewczynz wizazu, i jak ja wam zrobie jejzdjecie jak to jest wielkolud i ma takie wredne spojrzenie ... Wstyd mi bylo za te mysli ale serio to dziecko bylo mutantem- mamutem ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Kurde jak slysze o tych wywolywaniach to mi słabo :-* Coś strasznie Cie chce ten doktorek pod nóż chyba
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-04 o 09:07 |
|
|
|
|
#550 | ||||||
|
Konto usunięte
|
A ja po tej kąpieli wczorajszej to spałam jak zabita.. A w ogóle to mąż mi przygadał, bo poprzedniej nocy podobno tak chrapałam, że nie mógł spać.. Tak mi strasznie głupio było :/ Nigdy nie chrapałam
A na tym etapie to sama czuje, że mam problemy z oddychaniem.. No i że po kąpieli ostatnio to nie miałam, no to wzięłam kolejną i rzeczywiście.. dziś spałam super. Dziś na próbę zrobię inhalację z lawendy A w ogóle to miałam mieć ktg, no i poszłam i co? No i nie ma.. bo jutro święto, więc wszyscy sobie pobrali wolne i nie miałby kto na nie nawet spojrzeć.. a jak na złość od rana katują mnie skurcze Mam przyjść po weekendzie ;/Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martunia wczoraj mąż gadał z kolegą z pracy (Hindusem) no i ten pyta czy coś u mnie ruszyło, ten mu że cisza. A Hindus.. "to niech je dużo dużo curry.. to na pewno pomoże" Więc pomyślałam, ze od razu napiszę i Ci podsunę pomysł. Może nie jest to kolejne "S" ale w sumie to w różnych częsciach świata, mają różne sposoby
|
||||||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Źle nie jest, ale dla mnie kanapka to dobra szynka, ser, warzywa a nie plaster podejrzanej wędliny i liść sałaty, ewentualnie jajko na twardo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe że się popsuli, konsternacja pisała, że jej nie smakowało. No ogólnie, smakowo nie ma dramatu, jem bez obrzydzenia, ale warzyw to mi brakuje
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A jeszcze Wam powiem, że mnie to trzeba izolować od ludzi, albo ludzi ode mnie...wkurza mnie jak co chwila ktoś pyta jak się czuję, czy może już czujemy (hahaha jaki zabawny był), czy wpaść do mnie i coś przywieźć. Ja wiem, że to z troski, ale serio ktoś myśli, że bym urodziła i nie powiedziała? A jak nie mówię sama to nawet jak urodziłam to może jeszcze nie mam siły na obdzwanianie znajomych? Poza tym odwiedziny to ja chętnie przed południem, po południu przychodzi mąż i wolę z nim spędzić czas niż koleżanką, które sobie o mnie przypomina bo jestem w szpitalu. Tak samo przewożenie czegoś - nie przecież mam męża, którego mogę o wszystko poprosić... Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-05-04 o 09:36 |
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że ludzie zazwyczaj chcą być porostu mili, a nie ze im się nudzi i dlatego się interesują, pytają, chcą odwiedzić, czy coś Ci przywieźć
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też. Dzień dobry. Ja dziś pospałam do 9!!Szał. Dziś na 15.30 do gina priv. Zobaczymy co tam u Małej. Moze juz ostatni raz?! Zapytam o magnez, bo nie wiem czy brać. Wy odstawilyscie?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-04 o 09:49 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie brać magnezu? Ja biorę codziennie 6 tabletek mag b6.
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Fab to 3mamy kciuki za Ciebie obys nie musiala sie dlugo bujac z tymi cewnikami itd.
Nie bede niestety w tamtych okolicach chyba ze zaczne rodzic to wtedy nawet zrobie specjalnie dla Ciebie swiezuteńką z chrupiącą bułeczką ![]() Wody ponoc pachną inaczej słodkawo, po prostu inaczej niż mocz. U mnie tez 10 rocznica matury jeszcze moje LO mam pod blokiem wiec juz w ogole sentymencik
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
Ja jem daktyle. A z curry to cuda można robić, albo iść do hinduskiej knajpki
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Magnez hamuje skurcze czy te w lydkach czy te w macicy. Tak przynajmiej slyszałam.
No nic,zapytam dziś.
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Magnez też biorę i to więcej niż wcześniej-od 4 do 6 tab magne B6.
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
O to ja dziękuję. Juz wolałabym być przeterminowana, niż mieć te skurcze łydek, które mi się zdarzały. Jak nadejdzie ten odpowiedni czas, to czy z magnezem czy bez, skurcze macicy na pewno będą.
|
|
#564 |
|
Moderatorka z pazurem
|
U mnie za oknem ryja drze pimpek sasiadow. Zaglusza ptaki.
Mia co za sen Nie urodzisz mamuta, spokojnie ![]() Lambada, ja tez ostatnio chrapie :/ Kocie, mam ten sam poziom bycia antyspoleczna. Ale ja tak mam nawet bez ciazy
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Oo ho no to ładnie dospałam pobudke o 3ej.
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- I sniło mi sie cos durnego a nie moge sklecic do kupy co. |
|
|
|
#566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z chlebkiem jeszcze nie jadłam ;D Generalnie chodzi o to, żeby Ci porządnie przetrzepało jelitka i tym samym pobudziło macicę ;D A przynajmniej zje się coś pysznegoo ^^ Ja zaraz marynowac będę kurczaka (jogurt,curry,papryka,pie prz,czosnek,sól, garam masala,kurkuma,imbir), wieczorem do piekarnika i później robienie w sosie z ryżem ![]() Ale można też dodać do mięska na grill, czy zrobić takiego gyrosa właśnie jak wczoraj szamałaś ;D No w sumie to wszystko z tym można zrobić ;D Ja swój też już odstawiłam kilka dni temu, a właściwie to zapominałam brać ![]() A tak jak dziewczyny wspomniały, hamuje skurcze ![]() Kocie, ja już też mam ludzi dosyć, a niby krzywdy nie robią ;D A jak już wchodzę na fb i czytam "urodziłaś już?! " to mam ochotę im coś zrobić ;P Nie pomyślałabym, ze kobieta w ciązy moze być taka drażliwa i agresywna ;D Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-05-04 o 10:17 |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja magnezu juz dawno nie biorę, ale po prostu nie mam takiej potrzeby, chociaż łydki mam wciąż na maxa napięte (ale to nie są typowe skurcze)
Curry Martunia, mięso, pasta curry i mleko kokosowe też gdzieś slyszałam, że ostre jedzenie ma takie działanie ![]() Aaa, jestem stara! Moja matura była 11 lat temu
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
D
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-05-10 o 15:01 |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
O tak spacery spacery spacery nam pomogą.
![]() Zapowiadają upalne lato ![]() Ja tam uwielbiam jak jest goraco na dworze i troche ubolewam ze wtedy trzeba sie bedzie bunkrowac z małym w domu. Ale przedpołudnia i wieczory to mam nadzieje ze da sie wyjsc. |
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko - idę na oksytocynę! 6 godzin z kroplówkami, yeah!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

🏻
A na tym etapie to sama czuje, że mam problemy z oddychaniem..

Martunia, mięso, pasta curry i mleko kokosowe