Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 21:40   #541
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Mona ze cwiczenia to moze za duzo powiedziane.Mamy 10-15x dziennie klasc Emi na przewijaku na brzuszku, podciagac jej nogi pod brzuch w rozkroku czyli pozycji zabki i dosc mocno trzymac jej te nozki i ma tak lezec ile da rade dopoki sie nie wnerwi przy czym nie wolno jej.dociskac do przewijaka stopki tuz pod pupa. I tak przez 2-3tygodnie.Wazne zeby ta ilosc.w ciagu dnia byla.duza.takich aktywnosci.

Fab...chyba faktycznie jest za wczesnie na takie badanie ale z drugiej strony fajnie bylo skonsultowac chociazby to czy dobrze nosimy Mala czy ja dorze trzymamy w ogole. No i podczas noszenia tez musi byc ZABKA zachowana. Ogolnie przychodnia spoko, dr tez konkretny Jastrzebski nam sie akurat trafil. Bardzo rzeczowy i wszystko nam.na spokojnie wyjasnil i opisal co i jak i dlaczego. Przede wszystkim uspokoil ze nic zlego sie nie dzieje ale trzeba miec na to wszystko oko.
Ludzi dosc sporo, byl poslizg 20-30minutowy z.wizytami ale to wiadomo jednemu pacjentowi poswieci wiecej czasu innemu mniej. Co mi sie podobalo to to, ze wyczytuja z nazwiska, nikt sie przed nikim nie ryje w kolejke, kazdy grzecznie czeka.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:54   #542
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Ale to pierwszy bo pierwszy, czy pierwszy w rozpoczęciu starań, sorry że tak pytam ale aż mnie zaintrygowałaś

Akurat jeden raz sie nie mielismy zadnego zabezpieczenia i klops :p na dodatek od dwoch miesiecy czekalam na okres, jakies trzy tygodnie po tym myslalam ze w koncu bedzie okres, bo tu wszystkie objawy a tu ciaza haha
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:31   #543
martunia_199
Zakorzenienie

U nas jakiś dramat. Już pierwsza pobudka. Ewidentnie się nie najada moim mlekiem. Nie wytrzymuje dłużej niż 1.5-2h tak się nie da żyć... nic mnie nie cieszy. Zuzia mi już zarzuca że się nią nie opiekuje tylko cały czas Tymkiem. Do tego od nie wyspania nie mam do niej cierpliwości krzycze itp i mam z nią problemy. Wczoraj po 20 minutach cycka wciągnął jeszcze 70 ml mojego odciagnietego... ehhhh do tego nie umiem go do prawej piersi bez bólu dostawic ((((

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 00:52   #544
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny poodpisuje na tematy imion itd pozniej. Narazie jestem mega skupiona na karmieniu. Nie umiem inaczej niz na leząco, wiec sobie lezymy. Krocze boli-hemoroid na wierzchu, Mala zaczyna ciagle jesc,sutki mnie bolà. Takie tam "mordęgi".

Dziadek zmarł rano w dniu porodu. Nie mówili mi,dopiero jak urodziłam.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-09 o 00:54
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 01:09   #545
no_doubt
Wtajemniczenie

Zabciajs wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka...

My w trakcie karmienia nr 1...

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

W ogóle to moja Miśka jest bardzo niespokojna...krzyczy i płacze bez powodu, napina się i od razu robi czerwona, ma niespokojny sen, bardzo mało śpi...pomagają tylko ręce...i cyc czasami...siostra mi doradzila, że to może być skaza białkowa lub kolki...czy u Was dzieciaczki mają podobnie? Ja nie wiem, co robić...((

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 01:26   #546
mialavi
Zakorzenienie

Karmienie jeden ciekawe czy tez bedzie trwalo 3 godz.
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziewczyny poodpisuje na tematy imion itd pozniej. Narazie jestem mega skupiona na karmieniu. Nie umiem inaczej niz na leząco, wiec sobie lezymy. Krocze boli-hemoroid na wierzchu, Mala zaczyna ciagle jesc,sutki mnie bolà. Takie tam "mordęgi".

Zabcia ogromne usciski :-* dziadek ustapil miejsca Twojej malutkiej. Podobno gdy ktos sie rodzi to inny czlowiek umiera.

Mi w dniu porodu zmarla kolezanka z pracy tez mi nie powiedzieli dopiero w 3 dobie sie dowiedzialam nie moglam przestac o niej myslec.
Nie moge...

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas jakiś dramat. Już pierwsza pobudka. Ewidentnie się nie najada moim mlekiem. Nie wytrzymuje dłużej niż 1.5-2h tak się nie da żyć... nic mnie nie cieszy. Zuzia mi już zarzuca że się nią nie opiekuje tylko cały czas Tymkiem. Do tego od nie wyspania nie mam do niej cierpliwości krzycze itp i mam z nią problemy. Wczoraj po 20 minutach cycka wciągnął jeszcze 70 ml mojego odciagnietego... ehhhh do tego nie umiem go do prawej piersi bez bólu dostawic ((((
Mialas miec spotkanie z doradca? Juz bylo czy jeszcze?

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

W ogóle to moja Miśka jest bardzo niespokojna...krzyczy i płacze bez powodu, napina się i od razu robi czerwona, ma niespokojny sen, bardzo mało śpi...pomagają tylko ręce...i cyc czasami...siostra mi doradzila, że to może być skaza białkowa lub kolki...czy u Was dzieciaczki mają podobnie? Ja nie wiem, co robić...((
Malo spi tzn ile??
Ja tez uwazam ze moja malo spi ale mysle ze po prostu tak ma i juz. Moze rzeczywiscie cos z trawieniem, moze nie przyswaja laktazy mozesz podac kropelki na kolke i poobserwowac. A moze wzdecia ? Po prostu cos trzeba robic zeby jej pomoc i bedzie dobrze.
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 01:29   #547
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

U nas tez pierwsze karmienie mala przespala ponad 5h

Cytat:

U mnie tez Zo potrafi sie tak zachowywac wtedy probuje ja odbic, wymasowac brzus jak to nie pomaga to pakuje ja w woombie i Karp idzie w ruch

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 02:04   #548
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Zabciu, popatrz troszkę to karmienie na siedząco, bo w razie nawału będzie Ci pomocne. Karmienie na leżaco w nawale to nie zawsze dobry pomysł bo mleko spływa nierownomiernie i porobia Ci się za stoję w piersiach.

No i smaruj brodawki na potęgę tą lanolina. Po kazdym karmieniu, ciągle ma być na nich to na maści.

Cytat:

Wg mnie to nie kolka. Na kolke nie pomagają rączki ani pierś. Spróbuj odbić małą, ,moja często się tak spina jak jej twaróg zalega w żołądku. I tak jak pisze Manu, masuj brzuszek, rób rowerek, może to gazy. Podajesz jakieś leki przeciwwzdeciowe? Może pomysl o espumisanie I warto profilaktycznie podawać probiotyk Biogaie na lepszą pracę jelit.
Stary 2016-06-09, 02:33   #549
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Zabciu, popatrz troszkę to karmienie na siedząco, bo w razie nawału będzie Ci pomocne. Karmienie na leżaco w nawale to nie zawsze dobry pomysł bo mleko spływa nierownomiernie i porobia Ci się za stoję w piersiach.

No i smaruj brodawki na potęgę tą lanolina. Po kazdym karmieniu, ciągle ma być na nich to na maści.
Mam lanoline z ziajki, smaruje ciągle i chodze z piersiami na wierzchu. Piersi duże, urosły, może jutro będzie nawał. Z tym karmieniem masz racje, poprosze jutro położną może mnie nauczy.

Ps. Matka z lożka obok chyba zaraz wyjdzie z siebie. Dzieciątko w ogóle nie daje jej spać, mi przy okazji tez.

Dziewczyny ja nie poznaje kiedy mam pierś opróżnioną i nie wiem czy Mała ciumka i je czy podać już drugą. Chociaż je tak gora 20min i spi po tym czasem 2 czasem 3 godz.

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

I Mała od 7 rano suchy pampers. Kazały się narazie nie martwić.
Stary 2016-06-09, 02:44   #550
no_doubt
Wtajemniczenie

U mnie karmienie nr 2 po niecalej godzinie snu...
Już ja sama nie wiem jak jej ulżyć i konkretnie w czym...
Pije tak łapczywie, że aż się dlawi...i tylko 5 minut...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 03:45   #551
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Karmienie jeden ciekawe czy tez bedzie trwalo 3 godz.

Zabcia ogromne usciski :-* dziadek ustapil miejsca Twojej malutkiej. Podobno gdy ktos sie rodzi to inny czlowiek umiera.

Mi w dniu porodu zmarla kolezanka z pracy tez mi nie powiedzieli dopiero w 3 dobie sie dowiedzialam nie moglam przestac o niej myslec.
Nie moge...

Mialas miec spotkanie z doradca? Juz bylo czy jeszcze?

Malo spi tzn ile??
Ja tez uwazam ze moja malo spi ale mysle ze po prostu tak ma i juz. Moze rzeczywiscie cos z trawieniem, moze nie przyswaja laktazy mozesz podac kropelki na kolke i poobserwowac. A moze wzdecia ? Po prostu cos trzeba robic zeby jej pomoc i bedzie dobrze.

Na razie odłożyłam tego doradcę... dzisiaj spróbuję innych pozycji no i póki co karmię lewa piersią a prawa ściągam laktatorem i smaruje lanoliną żeby ją ciut podłączyć. Może wieczorem już do niej miska przystawie... zobaczymy

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
U nas tez pierwsze karmienie mala przespala ponad 5h

U mnie tez Zo potrafi sie tak zachowywac wtedy probuje ja odbic, wymasowac brzus jak to nie pomaga to pakuje ja w woombie i Karp idzie w ruch

Ale zazdroszczę tych 5h!!!! U nas to się chyba zdarzyło tylko raz.... ((

Zabcia wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 04:38   #552
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam lanoline z ziajki, smaruje ciągle i chodze z piersiami na wierzchu. Piersi duże, urosły, może jutro będzie nawał. Z tym karmieniem masz racje, poprosze jutro położną może mnie nauczy.

Ps. Matka z lożka obok chyba zaraz wyjdzie z siebie. Dzieciątko w ogóle nie daje jej spać, mi przy okazji tez.

Dziewczyny ja nie poznaje kiedy mam pierś opróżnioną i nie wiem czy Mała ciumka i je czy podać już drugą. Chociaż je tak gora 20min i spi po tym czasem 2 czasem 3 godz.

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

I Mała od 7 rano suchy pampers. Kazały się narazie nie martwić.
Zo tez nie dawala nikomu spac, bo bardzo glosno je prawdziwa dzika kuna buszujaca w agrescie

A slyszysz polykanie? 20min aktywnego ssania to duzo. Ja przewaznie podaje tylko jedna piers.

Cytat:
U mnie karmienie nr 2 po niecalej godzinie snu...
Już ja sama nie wiem jak jej ulżyć i konkretnie w czym...
Pije tak łapczywie, że aż się dlawi...i tylko 5 minut...
Probiotyk cos na gazy i masaz z odbiciem napewno nie zaszkodza. Jak pije lapczywie to napewno sporo powietrza lyka
Cytat:
Na razie odłożyłam tego doradcę... dzisiaj spróbuję innych pozycji no i póki co karmię lewa piersią a prawa ściągam laktatorem i smaruje lanoliną żeby ją ciut podłączyć. Może wieczorem już do niej miska przystawie... zobaczymy

Ale zazdroszczę tych 5h!!!! U nas to się chyba zdarzyło tylko raz.... ((

Zabcia wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka
Taka ilosc snu zdarzyla sie pierwszy raz. Teraz juz pobudka po 2,5h
Stary 2016-06-09, 06:08   #553
fruzjape
Zadomowienie

U nas w końcu dobra noc. Pobudki tylko na pierś i zasypiała przy niej od razu bez cyrków. Nawet nie wiem ile razy sie budziła, bo przystawialam do piersi i spałam dalej. Oby jak najwiecej takich nocy
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 06:40   #554
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ja kompletnie nie mam chęci. Nawet nie chodzi o jakaś blokadę, tylko po prostu libido głęboko pod ziemia. No i cały czas jeszcze troche krwawię, wiec przynajmniej mam argument dlaczego nie :P
Ja podobnie Plus sprawa tej antykoncepcji. Ja nie mam zamiaru się niczym faszerować, prezerwatyw luby nie lubi, także jedyne co mi przychodzi do głowy to abstynencja. Dłuuuuga
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 06:47   #555
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja podobnie Plus sprawa tej antykoncepcji. Ja nie mam zamiaru się niczym faszerować, prezerwatyw luby nie lubi, także jedyne co mi przychodzi do głowy to abstynencja. Dłuuuuga

U nas prezerwatyw to ja nie lubie :p
Stary 2016-06-09, 06:54   #556
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:

Ja byłam przekonana, że mała ma kolki, ale z czasem zauważyłam, że ona się potrafi tak nakręcić, jak w porę się nie opanuje tego pierwszego płaczo-marudzenia i wtedy wpada w histerie i wykonuje te odruchu moro na przykład ->
"Odruch Moro jest instynktowną reakcją na zagrożenie i prawdopodobnie stanowi pozostałość pierwotnego odruchu chwytania matki w chwili niebezpieczeństwa. Czasem wygląda przerażająco – dziecko gwałtownie prostuje ręce, nogi i palce. Wyrzuca je, napręża się całe i odchyla głowę, a następnie podkurcza kończyny i zaciska piąstki wykonując gest obejmowania. Przy tym wszystkim zaczyna głośno płakać, często wręcz wrzeszczeć."

Nie jestem w stanie oczywiście wykluczyć, że może mieć też jakieś problemy z brzuszkiem, ale skoro widzę, że zrobienie z niej mumii pomaga, bo wtedy nie macha tak tymi rękami i się nie nakręca, to w te kolki zaczynam wątpić, zwłaszcza, że jak się o tym poczyta, to nawet nie do końca wiadomo co to jest (czy nie do końca rozwinięty układ trawienny, gdzie indziej z kolei piszą o układzie nerwowym i nadmiarze bodźców) Także zrezygnowałam z espumisanu, bo wcześniej myślałam, że to ewidentnie brzuszek, a to w sumie nic nie dawało. Mumia i szumienie działa + czasami smoczek i świadomość, że czeka nas nawet z dwie godziny walki i usypiania, ale można się przyzwyczaić

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

I jak ktoś karmi butelką, polecam butelki dr brown's (wąska szyjka) koniecznie ze smoczkiem dla wcześniaków. Z żadnej tak wolno nie leci jak z tej

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-06-09 o 06:52
Stary 2016-06-09, 06:55   #557
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
ja poki co karmie tez z lewej z prawej odciagam Chce podleczyc te rany pomimo ze juz z prawej ja karmilam to bol jest ogromny podczas samego przystawiania, dlatego chce sie podleczyc.Jakos to idzien

Stary 2016-06-09, 06:57   #558
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
siostra mi doradzila, że to może być skaza białkowa
A skaza białkowa to chyba po każdym jedzeniu miałaby takie akcje + wysypka (atopowe zapalenie skóry) i pewnie problemy z kupkami.

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Ale to pierwszy bo pierwszy, czy pierwszy w rozpoczęciu starań, sorry że tak pytam ale aż mnie zaintrygowałaś
Jaka koleżanka dociekliwa
Stary 2016-06-09, 06:57   #559
Mad_lenka
Rozeznanie

Żabcia przykro mi z powodu Dziadka
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 06:58   #560
gingerbre
Zakorzenienie

Czekam aż mała wstanie, dajemy papu i idziemy po truskawki. Ciekawa jestem, czy będzie podobnie jak na poprzednim spacerze - dziecko anioł
Stary 2016-06-09, 07:33   #561
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam aż mała wstanie, dajemy papu i idziemy po truskawki. Ciekawa jestem, czy będzie podobnie jak na poprzednim spacerze - dziecko anioł
Nie spacerujecie codziennie?
Stary 2016-06-09, 07:45   #562
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Nie spacerujecie codziennie?
Nie. Uroki mieszkania w bloku bez piwnicy. Nie jestem w stanie sama wózka znieść. Czasami ograniczamy się do balkonu.
Stary 2016-06-09, 07:50   #563
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Uroki mieszkania w bloku bez piwnicy. Nie jestem w stanie sama wózka znieść. Czasami ograniczamy się do balkonu.
Aaaa widzisz. Jedyny jak dotąd plus mieszkania na parterze, jaki widzę u siebie
Stary 2016-06-09, 08:34   #564
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dziewczyny a na katarek to woda morska?

Stary 2016-06-09, 08:34   #565
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

Nadrabiam nowy watek.

Na szybko co u nas- dzis mamu skonczone 7 tyg i dopiero przeszlysmy na pampki 2. To chyba Fab pisala, ze Dady 2 sa slabe i zgadzam sie, jakies twarde i szorstkie mam ich 4 paki:/

Natalia ma ciemieniuche az na brawiach widzialam, ze poruszylyscie ten temat, wiec z ciekawoscia poczytam.

Malej ropieje oczko- przemywanie sola fizjologiczna i masowanie nie pomaga. Macie jakies inne rady?

Odciagam pokarm juz tylko 1-2 razy na dobe))!! Jutro wazenie i szczepienie, zobaczymy jak Mala przybiera.

Zabcia- zobaczylam na pierwszej stronie, ze urodzilas, wiec przyjmij gratulacje.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 08:48   #566
Monanka83
Zakorzenienie

Niezły mamy rozrzut niektóre dzidki mają 7 tygodni a niektóre 1 dzień

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Nadrabiam nowy watek.

Na szybko co u nas- dzis mamu skonczone 7 tyg i dopiero przeszlysmy na pampki 2. To chyba Fab pisala, ze Dady 2 sa slabe i zgadzam sie, jakies twarde i szorstkie mam ich 4 paki:/

Natalia ma ciemieniuche az na brawiach widzialam, ze poruszylyscie ten temat, wiec z ciekawoscia poczytam.

Malej ropieje oczko- przemywanie sola fizjologiczna i masowanie nie pomaga. Macie jakies inne rady?

Odciagam pokarm juz tylko 1-2 razy na dobe))!! Jutro wazenie i szczepienie, zobaczymy jak Mala przybiera.

Zabcia- zobaczylam na pierwszej stronie, ze urodzilas, wiec przyjmij gratulacje.
Tylko ws ciemieniuchy mogę się wypowiedzieć. Ja małą potraktowalam olejuszką, w prawdzie tylko na głowce miała, ale podziałała i na razie kryzys zazegnany
Stary 2016-06-09, 08:50   #567
konsternacja
Zakorzenienie

"Juz" jestem na 4. stronie- jeszcze tylko troche i na pewno sie uda a tymczasem ide w kime. Pogoda jest jakas zamulajaca...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 08:59   #568
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
"Juz" jestem na 4. stronie- jeszcze tylko troche i na pewno sie uda a tymczasem ide w kime. Pogoda jest jakas zamulajaca...

Ile trwa ropienie w oku? Jesli dluzej niz kilka dni i nie widzisz poprawy to ja bym poszla do lekarza.
Mojemu tez ropialo, ale codziennie przemywanie sola fizjologiczna i przeszlo.
Stary 2016-06-09, 09:28   #569
kaylla
Zakorzenienie

Ech, od czasu tej wizyty u lekarza znowu mam doła. Jak nie przez problemy zdrowotne małej, to przez moje. Idąc na wizytę myślałam że wszystko jest w porządku i ze to tylko formalność, więc jak się okazało ze nie wszystko jest w porządku to znowu się zalamalam. Niby ginekolog powiedział, że powrót do normalności może trwać dłużej niż te 6 tygodni, zwłaszcza jak się karmi piersią, ale boję się ze już tak zostanie. Boję się ze się nie poprawi, że seks się pogorszy, że będę miała jakieś problemy zdrowotne tam na dole. Akurat wtedy, kiedy w końcu odpuscilam i zaczęłam się cieszyć każdym dniem macierzyństwa, to takie coś. Kolejna wizytę u gina mam dopiero za miesiąc...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

I nawet nie cieszy mnie fakt, że na wadze zobaczyłam mniej niż 60 kilo. Marzyłam o tym od ponad 10 lat...
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 09:28   #570
urshoola
Zadomowienie

Zabcia dolaczam sie do wyrazow wspolczucia z powodu smierci dziadka, ja niedawno stracilam babcie, nie poznala mojej Emilki, zrobila dla niej miejsce ale wierze ze czuwa nad ta moja Niunia i mocno nas wspiera.
Ja znowu walcze z piersia ;-(
wczoraj cieszylam sie ze juz odciagam.bez bolu a tu od godziny mega klucie w srodku piersi i znow czerwona ;-(
wiem ze nie oszukam.sie laktatorem ze musze mala przystawic ale ten bol....i naderwany sutek ... ałaaaa!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości