![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() Ja tez jakos odpoczywam nie.mam sił na wiele pranie robie i obiadek prawie gotowy a tak to obserwuje czy te moje uplawy to uplawy czy nic sie wiecej nie dzieje. W nocy troche mokro poczulam ale zrobilam siusiu i pozniej do rana byl spokoj. Wkladka rank leciutenko wilgotna ale doslownie troszeczke wiec yo chyba nie te wody. Ja z tych nie panikujacych i dlatego obserwuje uważnie . Filipek sie rusza wierci rozpycha wiec nie panikuje. Wczoraj siostra mi poodkurzala i umyla podlogi wiec sie nam rozjaznilo ![]() Niech te dni szybciej uciekaja juz chce wizyte hi ;-) u mojego Tz obok . ![]() Z racji ze sezon ogorkowy mamuska ma mi kisic ogorki tak z 30 sloikow bo ja juz nie zdołam. No i wkoncu sloneczko ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj z kolei miałam znowu noc koszmarna obudziłam sie dwa razy z takim uczuciem niepokoju i leku, ze juz chciałam budzić TZ zeby mi zaparzył melisę. Ale jakoś sama sie ogarnelam....ale było to koszmarne. Wlasnie wstaje i idę zabrać sie za prasowanie a pózniej wstawię sobie pieluchy do prania i ręczniczki bo ładna pogoda akurat... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
ugh wogóle nie mam apetytu
![]() ![]() dzisiaj juz chlodniej to i przyjemniej sie funkcjonuje |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż akurat jadam 1, max 2 owoce (lub ich porcje gdy to mały owoc typu jagoda) dziennie, ale to tylko z powodu cukrzycy. Cytat:
![]() Mój mąż też się jakoś uaktywnił jeśli chodzi o zgłaszanie chęci posiadania już dziecka. ![]() Zaczął gadać do brzuszka, sprawdzać ruchy, ogląda również filmiki o pielęgnacji noworodków i planuje jak wszystko będzie robił. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że masz pomoc rodzinki. ![]() Cytat:
![]() Torbę mam, dostałam jakiegoś szału z nią niedawno, więc na szczęście jest. ![]() ![]() Współczuję tego nocnego niepokoju. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Niezła bzdura z tym żywieniem... Maliny to zło? Tia... "Najlepsze" to mycie detergentem, ciekawe, czy potem była reklama czegoś specjalnego do tego celu. Jakaś totalna paranoja! Po co myć owoce np płynem do mycia naczyń (który np nawłazi w dziurki w malinach...), skoro sama woda wystarczająco dobrze sobie radzi. Ech ci "specjaliści" i telewizje śniadaniowe...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bycie młodą mamą w PL nie jest fajne. Traktują Cię wszędzie jak idiotkę.
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam "super" noc, obudziłam się prawie wymiotując, ledwo zdążyłam do toalety dolecieć, ale już z dłońmi pod brodą. Dawno tak nie wymiotowałam
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że w 34 tc nie da się określić tygodnia ciąży. Gdyby tak było to ja dzisiaj miałabym 41....
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do torby to ja jeszcze musze dopakowac klapki, ręczniki pampersy i chusteczki + krem dla dzidziusia jakies pieluchy tetrowe ubranka szpital zapewnia wiec tylko tz przygotuje pare rodzaji na wyjscie . No i w sumie to nusze posprawdzac co ja tam popakowalam bo nie pamiętam hihi ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#551 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie wczoraj Health Visitor też się wypytywała i samopoczucie itd. Położna na każdym spotkaniu też się pyta. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
No to trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Co do łazienki, to moja znajoma ma taką na parterze. Tam gdzie jest tylko toaleta. Jest bardzo wąska i jakiś mądry człowiek wsadził tam szeroką umywalkę. Muszę korzystać z toalety na piętrze bo w tej na dole się nie mieszczę ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Ale kochany mąż ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mnie dziś przyjdzie leżaczek, też Tiny Love ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 12 pran już planujesz ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zestawu.. to teść sie zdziwił, że wybraliśmy bazę, w której drugi fotelik dla starszego dziecka będzie wpinany tylko przodem.. ![]() ![]() Mam identyczny wzór kocyka tylko, że kolor 'futerka' żółłty ![]() Zamawiałaś z MamoTato? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Śmieję się, bo chyab sobie wyśniłam córkę.. bo jak jeszcze nie byłam w ciąży to za każdym razem śniła mi się maleńka córeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Owoce jem kilogramami taką mam potworną ochotę! Szczególnie na czereśnie i arbuza ![]() Cytat:
Zuźka ewidentnie przybiera teraz na wadze.. Po jednej stronie brzucha porządnie wypycha dupkę, aż skóra mnie piecze ![]() ![]() Zuzia ułożona jest w brzuszku głowkowo , ale jakby profilem patrząc na brzuch z przodu ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-07-21 o 10:29 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciążę wegańską/wegetariańską można prowadzić w każdej ciąży. Co w niej jest takiego, co miałoby wpłynąć na przebieg ciąży zagrożonej? Dodam, że weganie częściej zwracają uwagę na to co jedzą i czy dostarczają sobie wszystkich witamin niż mięsożercy. 1 owoce = fastfoody - szkoda komentarza. Maliny nie wywołują skurczy, porodu - można zjeść i 3 kobiałki. Z grzybami się trochę zgodzę, a o jaki detergent chodzi przy myciu owoców? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Jest dużo owoców o niskim IG (truskawki, MALINY ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Też od kilku dni mam znów poranne mdłości, ale nie wymiotowałam, Ale wczoraj odstawiłam śniadanie bo mi "rosło" i już nie dałam rady zjeść.
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Grzyby z lasu odradzał bo ciężko je właściwie domyć. ja uwielbiam owoce choc teraz zamieniam je na warzywa. ------- aa i jeszcze jedno - napisałam co Pan Doktor mówił, a nie z czym się zgadzam :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyprałam rożek i rozlazł się w szwach... :O Napisałam do sprzedawcy, ma wysłać nowy...
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Afrodita, teść ma rację z tym drugim fotelikiem i bazą.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
Ja dziś miałam paskudną noc. Zgaga tak mi dokuczała, że znów spałam na siedząco. Za to przynajmniej biodra mnie nie bolały
![]() Wypiłam chyba pół butelki gavisconu i starczało tylko na chwilę i zaczynało się od nowa. Z rana u mnie jest nawet pogoda za oknem, ale muszę czekać na kuriera i jestem uziemiona. A piesior tak się ładnie na mnie patrzy;/ Przyjaciółka zamówiła dla nas leżaczek bujaczek, ona wyjeżdża za tydzień na 3 tygodnie urlopu i nie chciała mnie zostawić bez prezentu. Kochana ![]()
![]() |
#562 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To u mnie gorzej to wychodzi, mogę jeść te wymienione przez Ciebie, ale nie jakoś dużo, chyba że zakombinuję coś z insuliną, ale zazwyczaj się ograniczam. :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję przeżyć nocnych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziemy mieć auto, to na pewno taki fotelik będziemy kupować dla młodego.
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
aleee super koleżanka
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do fotelików. Kurde został miesiąc a my dalej się wahamy. Tzn w zanadrzu mamy fotelik pozyczony, bo sami chcemy kupić taki z przedziału 0-18kg co wozi się dzieci tyłem do kierunku jazdy nawet do 4 r.ż. Może któraś mama ma taki?spotkała się z takim? ja kompletnie nie wiem jak temat ugryźć wiem że są dużo bardziej bezpieczniejsze ale wydaje się że będzie ciężko w pierwszych miesiącach z nim funkcjonować bez funkcji "nosidła". Mąż się uparł . Zrobił nawet głosowanie przyłożył rękę do brzucha i mówi do Emi "że jak chcesz taki fotelik kopnij tatę" no i zostałam przegłosowana. Czuję że bedzie córunia tatunia ![]() a fotelik taki Tż wybrał http://www.recaro-polska.pl/foteliki...-kg/zero1.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie
![]() Zbliża się malowanie naszego pokoju. TŻ będzie malował za tydzień w sobotę. W nocy prześpimy się w drugim pokoju, w niedzielę będzie sobie schło i się wietrzyło i teraz nie wiemy czy mogę już w nocy z niedzieli na poniedziałek spać w pomalowanym pokoju? ![]() ![]()
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są specjalistyczne sklepy, gdzie przymierzają foteliki do samochodów i dzieci do fotelików. Polecam bloga: http://osiemgwiazdek.blogspot.co.uk/
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Rozeznanie
|
hahaha może nie tyle że planuję, co wydaje mi się to strasznie mało! żeby wyprać całą wyprawkę to pójdzie pewnie 5 pralek... wszystkie te pieluchy, podkłady, ciuszki itp.
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.