Sierpnióweczki 2016! Część VII. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-20, 14:24   #451
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mamusie!
Miałam dziś usg, wód przybyło, w pon.było 6 dziś już 10zapisy ktg ok , dziś wychodzę do domu!!!:
Kto się bardziej cieszy? Ty czy Natalka?

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
ej ja chyba wczesniej nie pisałam, że jestem jedno-rogowa..
kleszcze mnie przerażają, CC również, stąd nie nastawiam sie na żadną konkretną metodę. (choć bardziej przychylam się do CC)
Wierze, że jednak lekarze podejmą właściwą decyzję
Pisałaś, pisałaś Nawet ja to pamiętam. Niech Piernik teczki przeglądnie.

Cytat:
Jak wcześniej wspomniałam, niebieski mi nie pasuje ]ale dziękuje za propozycje

Ładnie sie zachował sie jak prawdziwy tygrys obrońca ja bym tam dumna była
Jak kot nie jest wychodzący to można go szczepić co dwa lata (choć ja za tym nie jestem)
Zawsze możesz przemalowac, może jakiś decoupage?

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja ostatnio myślałam, że długość ciąży jest dobrze "przemyślana" także pod względem dobrego wpływu na ułożenie sobie tego psychicznie, na początku byłam mocno spanikowana i się zastanawiałam co ja najlepszego zrobiłam. Czasem podczytywałam jakiś wątek tu na wizażu, gdzie dziewczyny na końcowym etapie marzyły tylko o unboxingu, a ja sobie myślałam, że chyba tego nie rozumiem i cieszę się, że mi do niego tak daleko jeszcze. Albo zastanawiałam się czytając opinie o szpitalach, co niby miałabym robić z dzieckiem aż przez 2 godziny zanim je wezmą do mierzenia itp. No naprawdę. Ale czuję się coraz bardziej gotowa i właśnie wydaje mi się, że zniosę te trudy porodowe, by zobaczyć się wreszcie z synkiem.
Też się nad tym zastanwiałam ale pewnie zleci jak 2 minuty

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
U mnie jak przewidziałam. Żeby zrobić mi masaż szyjki potrzebny by był koszykarz z bardzo długimi palcami i co najwyżej mnie tam posmyrala. Szyjka, długa, zamknięta. Miękka ale to na tym etapie nic nadzwyczajnego.
Młody ułożony tak, ze teoretycznie jest w drodze do kanału ale on jest tak ruchliwy, ze równie dobrze raz może byc a za godzinę nie. Nie dał sobie nawet tętna dobrze zmierzyć. Czyli jak zawsze.
Lekarka powiedziała, ze nie widzi by młody sie pchał na świat i nie wróży mi porodu SN ale oczywiście niezbadane sa wyroki boskie i jutro wszystko może sie zmienić. Ale ja tez czuje, ze nic z tego, ze nawet blisko do porodu nie jest.

Za tydzien kolejna próba masażu ale jak sie szyjka nie obniży to bedzie taka sama kicha jak dzisiaj.

Jeżeli sie nie rozkręci to 1 sierpnia mam badania przed CC a 2 sierpnia o 8 rano CC.
No to teraz 3xS, Tija coś jeszcze o laktatorze wspominała że też może wywołać poród, na pewno pomoc TŻ się przyda W Twoim przypadku nic nie tracisz. No i pozytywna afirmacja

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Dzisiaj piorę skarpetuszki i pieluchy/ręczniki.
Koce wszelkiej maści (mam całe dwa) i pościel i prześcieradła zostawiam na początek sierpnia. Jeśli jakimś cudem się rozpakuję prędzej (w co wątpię ), to TŻ z pomocą swojej cudownej teściowej wypiorą W sumie to nie wiem po co pościel prać, skoro i tak na początku nie będzie przez bardzo długi czas używana, no ale chyba wolę, żeby czekała w szafie czyściutka gotowa do użytku
Wczoraj "rozbieraliśmy" wózek, wszystko wyprane. Znaczy prawie wszystko. W daszkach i gondoli i spacerówki w stelażu są takie plastikowe rurki, elastyczne fakt faktem dość mocno, ale złamanie ich jak najbardziej realne. Chyba lepiej w takim razie ręcznie to pomoczyć niż ładować do pralki i ryzykować zdezelowaniem tych rurek? Bo nie są one wyciągane. W ogóle to jak wszystko rozebraliśmy, to jak już to poschnie to chyba tydzień będziemy dopasowywać co do czego ma być i w jaki sposób przypięte TŻ się zastanawiał nad poduszką-klinem na ulewanie, żeby w razie W mieć do wózka (no bo łóżeczko to się podniesie z jednej strony i po kłopocie), dopiero po rozebraniu wózka zaczaił czemu twierdziłam, że niepotrzebna. Nie wiedział o istnieniu regulacji "wysokości" pod główką w niektórych (większości na chwilę obecną?) wózkach w gondoli. Faceci

Może dzisiaj torbę do szpitala spakuję. W sumie nie, nie spakuję, bo nadal nie kupiłam miniaturek do siebie - ewentualnie tak jak któraś pisała (chyba Kasia_ruda?) żel do higieny intymnej na całe ciało i po kłopocie. Czyli tylko szampon mały byłby potrzebny i pasta do zębiszczy - ale nie chce mi się jechać kupić No i nadal nie kupiłam żadnego szlafroku, w textilu albo pepco będę patrzeć, bo na co dzień nie korzystam praktycznie, więc może być i w słoniki
No i bodziaki muszę rozmiarowo poukładać, bo od 56 do 68 mam w jednej szufladzie na dwóch kupkach pomieszane. I chyba będę musiała dokupić coś małego, bo na 56 mam chyba bardzo malutko (okaże się jak poukładam), a Gabryś nie zanosi się na klopsa Ale to wszystko po wypłacie dopiero, bo tej już nie ma
Ja wczoraj zakupiłam kocyk w tesco za 17 zł i pajaca w Smyku- chyba już końcówka wyprzedaży. Tylko nie wiem czy masz takie sklepy gdzieś blisko? Pajaca ukryłam w torbie przed TŻem bo miałam już nic nie kupować, ale go znalazł przypadkiem No cóż, dziecku będę żałować ?
W textilu są i szlafroki i koszule dla karmiących, w pepco przynajmniej u mnie nie ma ani jednego ani drugiego.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja sie na początku nastawiałam na zzo i w ogole nie było opcji zeby mnie ktos przekonał zeby to nie brac, a im bliżej porodu tym bardziej mysle ze po co mi to zzo, ze przeciez dam rade ciekawe co bede krzyczeć w trakcie porodu
W pon odebraliśmy od koleżanki wózek camarelo sevilla, czarny i jest piękny! Mimo ze po dwójce dzieci to wyglada jak nowy. Ja nie wiem jak ona to zrobiła....az sie boje ze po moim jednym bedzie zniszczony
Wczoraj w necie zamówiłam fotelik maxicosi cabriofix i adaptery, bo kolezanka woziła dzieci w foteliku z zestawu....tż sie teoche burzył ze po co kupować skoro ona dwójkę woziła i nic sie nie stało ale wytłumaczyłam mu po co sie kupuje fotelik z atestami, juz nie chciała mu pokazywać filmów co sie z dzieckiem dzieje w trakcie wypadku jak jest fotelik słaby
Ja też jak byłam ostatnio u kumpeli to jej siostra mówiła że oni kupili fotelik do auta za 100zł nawet nie chciało mi się wdawać w dyskusje że to raczej nosidełko niż fotelik i nie wspomniałam że nasz kosztował 750zł i to w promocji

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
TŻ zrobił Esikowi z kartonu mieszkanie z korytarzami Dzisiaj po szczepieniu padł i nie doszedł do końca Ale potem się ogarnął
Jejku jaki on duży już Dziecko Ci rośnie jak na drożdżach.

Mam pytanko. Skoro takiego maluszka można kąpać w samej wodzie bez żadnych płynów, to trzeba go kąpać codziennie? Czy nie koniecznie?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:28   #452
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o widzisz.. a w szpitalach na słabsze ruchy nawodnienie polecają, powinnas opatentować metodę na ogóra

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja ostatnio myślałam, że długość ciąży jest dobrze "przemyślana" także pod względem dobrego wpływu na ułożenie sobie tego psychicznie, na początku byłam mocno spanikowana i się zastanawiałam co ja najlepszego zrobiłam. Czasem podczytywałam jakiś wątek tu na wizażu, gdzie dziewczyny na końcowym etapie marzyły tylko o unboxingu, a ja sobie myślałam, że chyba tego nie rozumiem i cieszę się, że mi do niego tak daleko jeszcze. Albo zastanawiałam się czytając opinie o szpitalach, co niby miałabym robić z dzieckiem aż przez 2 godziny zanim je wezmą do mierzenia itp. No naprawdę. Ale czuję się coraz bardziej gotowa i właśnie wydaje mi się, że zniosę te trudy porodowe, by zobaczyć się wreszcie z synkiem. :P

Z tego co kojarzę to przez te dwie godziny sie nie nudzisz... Zostaje jeszcze poród łożyska oraz ewentualna kosmetyka dołu...
A dziecko na piersi to idealna dawka adrenaliny i juz tak bardzo nie zwracasz uwagi co sie poniżej pępka dzieje...
Tak słyszałam jesli sie mylę to mnie poprawcie

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:30   #453
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 9 m-c ! Zapraszam na ciasto banoffee oraz latte macchiato.
graty 9 miesiąca

Cytat:
To ja mam takie marzenie zeby sie / lub zeby mi pomogli rozpakować sie w 38 tyg max 39.

Chciałabym jeszcze z synkiem pospacerować w sierpniu
Wysłane za pomocą magii
mam podobne marzenie, ale pojutrze zaczynam 39+0 i jakoś objawow żadnych nie widać....

Cytat:

Napiszę co ja o tym sądzę

Lewatywa - po pierwsze, często kobieta oczyszcza się przed porodem to masz taką już naturalną lewatywę. Wykonanie jej w szpitalu spowoduję oczyszczenie końcówki jelita grubego z tego co tam jest. Jak nagromadzi się tam ponownie (a poród trochę trwa) to już dawno o lewatywie jelito zapomnij. I zapamiętaj, że dla położnej/lekarza Twoja kupa nie zrobi najmniejszego wrażenia Jest to normalne i jest to wpisane w poród. Poza tym jest to dobry znak, bo to oznacza, że główka dziecka jest już naprawdę nisko

Oksytocyna - w życiu bez żadnych wskazań nie zgodzę się na wywoływanie porodu oksytocyną, na jakiekolwiek wywoływania porodu. Oksytocyna podawana we flaszczce jest bardzo silnym hormonem. Organizm zazwyczaj nie ogarnia tego. Ból jest zdecydowanie większy, bo kroplówkę personel dozuje, a własną oksytocynę organizm. Więc ból jest zupełnie inaczej odczuwany. Ewentualnie zgodziłabym się na oksytocynę pod koniec pierwszego okresu porodu gdy on za bardzo zwolni. Ale mam z tyłu głowy, że jest to normalne i pytanie czy chce to zmieniać?

Przebijanie pęcherza - w 100% prawidłowym porodzie pęcherz płodowy sam pęka przy pełnym rozwarciu. Pęcherz chroni dziecko, ono schodzi w kanale rodnym z dodatkową ochroną - nie rodzi się na sucho. Poza tym po przebiciu pęcherza skurcze się nasilają i bardziej bolą.

Nacinanie krocza - tutaj musisz sama ze sobą dojść co byś Ty wolała. Pamiętaj przede wszystkim, że nie każde krocze trzeba naciąć, ale też nie każde krocze jest podatne na uniknięcie nacięcia. Tak na prawdę wszystko się okazuje w trakcie porodu. Uniknięcie nacięcia krocza jest efektem ścisłej współpracy z położną. Poród musi iść baaardzo wolno by tkanki są przygotowały na główkę i nie popękały. To jest dość trudne po tym co już się przeszło - pierwszy okres porodu, wyczerpanie, kobieta ma już dość i chce jak najszybciej urodzić. A tutaj trzeba dać z siebie wszystko. Zbyt gwałtowne wyjście główki bez nacięcia może rozlegle popękać kroczę (łącznie z pęknięciami w obrębie odbytu).

Łagodzenie bólu - to zależy co szpital oferuje. Najprostszy podział - naturalne metody i medyczne. Naturalne to wszelkie piłki, prysznic, wanna, masaże, drabinki, pozycje. Próbować wszystkiego, korzystać ze wszystkiego i wybrać to co nam odpowiada

Medyczne - zzo, dolargan, tens, gaz. ZZO wiadomo - znieczulenie w kręgosłup (niezbyt często dostępne). Dolargan - zastrzyk ogłupiający, który nie jest obojętny dla płodu. Tens - jak to kiedyś mówiłyśmy "Bolamy sobie gdzie indziej by w innym miejscu przestało" . Tens jest fajny, ale najlepszy efekt daje gdy się go zaczyna używać od początku porodu, potem już trochę lipa. Ale jak jest możliwość to czemu nie spróbować. Gaz - często mówią, że to plecebo i zajęcie rąk. Gaz używa się NA SKURCZACH, bo jak się go nadużyje to kobieta jest na haju
Dzięki za fachową opinie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj przegielam ze sprzątaniem domu.
Pozamiatalam schody, pomylam na kolanach , pranie , prasowanie i na koniec trochę chwastów z ogródka wyrwalam a po 22 zaczął mnie tak brzuch boleć ze myślałam że czeka mnie szpital...
Brawo Ja :/

O 2 standardowo obudziła mnie mega zgaga
Kochana, takie rzeczy to już trzeba zostawić dla Tż... dziś odpoczywaj!
Cytat:
U mnie w szpitalu nie indukują po CC. Ale przy SN zzo jak najbardziej można mieć.
Ale wiem ze sa w UK szpitale, które dają mała dawkę oxy.

U mnie jak przewidziałam. Żeby zrobić mi masaż szyjki potrzebny by był koszykarz z bardzo długimi palcami i co najwyżej mnie tam posmyrala. Szyjka, długa, zamknięta. Miękka ale to na tym etapie nic nadzwyczajnego.
Młody ułożony tak, ze teoretycznie jest w drodze do kanału ale on jest tak ruchliwy, ze równie dobrze raz może byc a za godzinę nie. Nie dał sobie nawet tętna dobrze zmierzyć. Czyli jak zawsze.
Lekarka powiedziała, ze nie widzi by młody sie pchał na świat i nie wróży mi porodu SN(((( ale oczywiście niezbadane sa wyroki boskie i jutro wszystko może sie zmienić. Ale ja tez czuje, ze nic z tego, ze nawet blisko do porodu nie jest.

Za tydzien kolejna próba masażu ale jak sie szyjka nie obniży to bedzie taka sama kicha jak dzisiaj.

Jeżeli sie nie rozkręci to 1 sierpnia mam badania przed CC a 2 sierpnia o 8 rano CC.

Teraz czekam na TZta w poczekalni, ale gdyby ktoś sie teraz do mnie odezwał to obawiam sie, ze rozplakalabym sie jak dziecko((((

Dzis jeszcze wizyta Health Visitor...

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
to podobnie jak po mojej poniedziałkowej wizycie wczoraj sporo czasu miałam mega zły nastrój, dopiero dziś jak słonko wyszło troche mi lepiej, chciałabym by Mała była już z nami, a ona jak nie chce wyłazić tak nie chce...
Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Kupiliśmy przewijak i wczoraj kupiłam dwie wody z dziubkiem do torby szpitalnej :cojest?: musze sie zmobilizować.
Moj humor moze tez wynikać z tego ze TZ idzie w pt rano do szpitala i nie wiemy jak długo tam zostanie.... I zostanę sama poza tym moi rodzice wyjeżdżają na wakacje za tydzień za granice i tez sie boje o nich (mama tez jest zreszta trochę niespokojna..) ale staram sie myślec, jakie piękne sa wloskie ciuchy i moze cos ładnego dla wnusi przywiozą to mi lepiej

A tak poza tym to idę sie szykować i idę do fryzjera - musze podciąć klaki bo suche mi sie zrobiły i tak juz nieładnie wyglądają... Także liczę na to ze humor mi sie poprawi moze jeszcze kolor podrasuje bo nie wiem kiedy pózniej pójdę do fryzjera

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
właśnie zdałam sobie sprawe ze musze kupić przewijak i prześcieradełka do łóżeczka, bo żadnego nie mam :P

a do fryzjera też ide, piątek będzie farbowanko w końcu ;D
Cytat:
Kiszony ogórek z mlekiem i popity wodą to zły pomysł w ciąży. Powiem nawet ze to diabelskie połączenie

Wysłane za pomocą magii
to nawet dobrze nie brzmi :P

Przyznać się, która robiła cotton ballsy?
Jak wyszły? ja dziś moje robiłam, właśnie się suszą

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:35   #454
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko. Skoro takiego maluszka można kąpać w samej wodzie bez żadnych płynów, to trzeba go kąpać codziennie? Czy nie koniecznie?
ponoć można rzadziej tzn raz na dwa dni, a pozostałe dni kapiel na sucho,ale ja tam wolę Małą przyzwyczajać do stałych punktów w rozkładzie dnia,żeby nie miała mętliku
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:36   #455
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Wcześniej takie połączenie było niezauważalne dla mojego organizmu

Normalnie nie wiedziałam ktora strona sie nastawiać

Za maślanka nie przepadam... Za to dziecku sie podobało bo jak nie mogłam zdecydować sie czy siadać czy klękać (normalnie jak podczas mszy) to synek sie rozszalał...

Wysłane za pomocą magii
sorki ale porównanie do kościoła świetne Ja słyszałam różne metody że siada się na kibelku w dużym rozkroku i schylasz głowę, wtedy wszystko ląduje w jednym miejscu (choć w ciąży mogłabyś sobie brzuch obhaftować ), ewentualnie siadasz na kibelku a głowę do umywalki jak masz ją blisko

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
graty 9 miesiąca

mam podobne marzenie, ale pojutrze zaczynam 39+0 i jakoś objawow żadnych nie widać....

Dzięki za fachową opinie

Kochana, takie rzeczy to już trzeba zostawić dla Tż... dziś odpoczywaj!

to podobnie jak po mojej poniedziałkowej wizycie wczoraj sporo czasu miałam mega zły nastrój, dopiero dziś jak słonko wyszło troche mi lepiej, chciałabym by Mała była już z nami, a ona jak nie chce wyłazić tak nie chce...

właśnie zdałam sobie sprawe ze musze kupić przewijak i prześcieradełka do łóżeczka, bo żadnego nie mam :P

Ja poszłam na łatwiznę i kupiłam cottonsy w sklepie. Pokaż jak wyschną

Cytat:
ponoć można rzadziej tzn raz na dwa dni, a pozostałe dni kapiel na sucho,ale ja tam wolę Małą przyzwyczajać do stałych punktów w rozkładzie dnia,żeby nie miała mętliku
Aha, to w sumie ok. Zobacze jak wyjdzie w praniu.

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-07-20 o 14:38
Stary 2016-07-20, 14:36   #456
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
TŻ zrobił Esikowi z kartonu mieszkanie z korytarzami Dzisiaj po szczepieniu padł i nie doszedł do końca Ale potem się ogarnął
genialne! kartony są najlepsze tylko nasza zawsze po jakimś czasie zaczyna je obgryzać. I wtedy idą na śmietnik bo jak się nażre tego to potem wymiotuje

Cytat:
Sam się tam zamknął Gazetki również sam zrzucił, teraz czekam aż podniesie

Cytat:
Kiszony ogórek z mlekiem i popity wodą to zły pomysł w ciąży. Powiem nawet ze to diabelskie połączenie

Wysłane za pomocą magii
ojjjj biedna... i to na własne życzenie ;>

ja mam za to dziś pracowity dzień... poszła jedna pralka, potem umyłam pralkę dokładnie bo już dawno tego nie robiłam i jakieś paprochy zaczęły na praniu wychodzić... stwierdziłam że zanim zacznę puszczać dziecięce to muszę ją odświeżyć

Potem muffiny z jagodami, bułeczki (czekają na wstawienie do pieca), no i obiad chociaż to ostatnie na lenia bo makaron z jagodami

śmieszne to jest jak tak mi się wydaje że się narobiłam - plecy bolą, cała zgrzana.. a potem robię listę i ... jakby mało tego no ale cóż, takie uroki bycia w ciąży - wszystko 2 razy wolniej idzie i 2 razy bardziej męczy
Stary 2016-07-20, 14:42   #457
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
sorki ale porównanie do kościoła świetne Ja słyszałam różne metody że siada się na kibelku w dużym rozkroku i schylasz głowę, wtedy wszystko ląduje w jednym miejscu (choć w ciąży mogłabyś sobie brzuch obhaftować ), ewentualnie siadasz na kibelku a głowę do umywalki jak masz ją blisko
przetestowałaś te metody?

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

ja mam za to dziś pracowity dzień... poszła jedna pralka, potem umyłam pralkę dokładnie bo już dawno tego nie robiłam i jakieś paprochy zaczęły na praniu wychodzić... stwierdziłam że zanim zacznę puszczać dziecięce to muszę ją odświeżyć

Potem muffiny z jagodami, bułeczki (czekają na wstawienie do pieca), no i obiad chociaż to ostatnie na lenia bo makaron z jagodami

śmieszne to jest jak tak mi się wydaje że się narobiłam - plecy bolą, cała zgrzana.. a potem robię listę i ... jakby mało tego no ale cóż, takie uroki bycia w ciąży - wszystko 2 razy wolniej idzie i 2 razy bardziej męczy
narobiłaś się i należy Ci się nagroda..proponuję gołąbki od Tijowej mamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 14:56   #458
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

narobiłaś się i należy Ci się nagroda..proponuję gołąbki od Tijowej mamy
pasuje!

moi Rodzice przyjeżdżają w piątek. Może też namówię Mamę na gołąbki? i pomrożę
Stary 2016-07-20, 14:57   #459
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
przetestowałaś te metody?
Ja jeszcze nigdy nie miałam takich problemów na szczęscie Obydwie metody znam od mojego brata
Stary 2016-07-20, 15:03   #460
iweczka
Zakorzenienie

Ja własnie po pomiarze ciśnienia 140/70
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:09   #461
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
pasuje!

moi Rodzice przyjeżdżają w piątek. Może też namówię Mamę na gołąbki? i pomrożę
bardzo dobry pomysł.. niebawem zapasy żywieniowe będą na wagę złota..

Cytat:
Ja jeszcze nigdy nie miałam takich problemów na szczęscie Obydwie metody znam od mojego brata
oo to doświadczony chłopak..

Cytat:
Ja własnie po pomiarze ciśnienia 140/70
ja rano miałam 138/74 czyli podobne.. ewidentnie coś wisi w powietrzu z tym ciśnieniem..a Ty też kontrolujesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 15:19   #462
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Uuuu ale zestaw

Cytat:

Pokaż koniecznie zdjęcia

hmm.... ja też nie mam prześcieradełka, ale i pościeli nadal nie mam

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:

ja rano miałam 138/74 czyli podobne.. ewidentnie coś wisi w powietrzu z tym ciśnieniem..a Ty też kontrolujesz?
Tak. Od początku ciąży ( w 1 miałam nadciśnienie).
Tylko że nie biorę dopegytu, a tylko Acard na noc.
Stary 2016-07-20, 15:22   #463
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Kartony! Oj tak kocury uwielbiają kartony!
Dziękuje za opinie, jest dla mnie naprawde ważna z racji twojego zawodu! Powodzenia w pakowaniu, podziwiam, że się tego podjełaś ja bym już nie dała rady... Ale gołąbki

Cytat:
Kto się bardziej cieszy? Ty czy Natalka?

Pisałaś, pisałaś Nawet ja to pamiętam. Niech Piernik teczki przeglądnie.

Zawsze możesz przemalowac, może jakiś decoupage?

Też się nad tym zastanwiałam ale pewnie zleci jak 2 minuty

No to teraz 3xS, Tija coś jeszcze o laktatorze wspominała że też może wywołać poród, na pewno pomoc TŻ się przyda W Twoim przypadku nic nie tracisz. No i pozytywna afirmacja

Ja wczoraj zakupiłam kocyk w tesco za 17 zł i pajaca w Smyku- chyba już końcówka wyprzedaży. Tylko nie wiem czy masz takie sklepy gdzieś blisko? Pajaca ukryłam w torbie przed TŻem bo miałam już nic nie kupować, ale go znalazł przypadkiem No cóż, dziecku będę żałować ?
W textilu są i szlafroki i koszule dla karmiących, w pepco przynajmniej u mnie nie ma ani jednego ani drugiego.

Co to za kocyk jeśli mogę zapytać? Czy czasem nie taki jakby tkany?

Cytat:
graty 9 miesiąca

Ja kupiłam gotowe ale z ogromną przyjemnością obejrze twoje handmade!!!!!

Muszę przycisnąć TŻ do ogarniecia pokoiku małej - wiecie on ma czas... Gorzej, że trzeba przestawić kanape i nie wiem czy nie trzeba kogoś wzywać na pomoc No i czekam na zamówione zasłony chciałabym zeby doszły do weekendu... Okno do mycia, firanka do prania, i sufit do malowania - delikatne poprawki, bo niechlujnie pomalowalismy sciany. Wkurza mnie, że nie mogę sama tego zrobić, gdyby nie to juz wszystko byłoby gotowe a tak
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:25   #464
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
no to mam nadzieję,że lada moment spadnie CI..może przez tą wzmozona aktywność taki skok? choć ja widze,że im więcej się poruszam tym lepiej dla ciśnienia..
Stary 2016-07-20, 15:29   #465
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Muszę przycisnąć TŻ do ogarniecia pokoiku małej - wiecie on ma czas... Gorzej, że trzeba przestawić kanape i nie wiem czy nie trzeba kogoś wzywać na pomoc No i czekam na zamówione zasłony chciałabym zeby doszły do weekendu... Okno do mycia, firanka do prania, i sufit do malowania - delikatne poprawki, bo niechlujnie pomalowalismy sciany. Wkurza mnie, że nie mogę sama tego zrobić, gdyby nie to juz wszystko byłoby gotowe a tak
Mój też ma zawsze CZAS choć przyznam jest teraz mega zapracowany, bo praca + budowa nie jest lekko.

Ale jak w weekend mnie wnerwił bo chciałam jechać do IKEA po materac dla córki, a On że mamy czas...jak na Niego nawrzeszczałam, że więcej nie zapytam, że ja pojadę do szpitala a On zostanie z tym wszystkim SAM i będzie szukał materaca, skręcał łóżeczko itp w mig się zorganizował, dyżur zdalny przekierował na kumpla i można było pojechać
Stary 2016-07-20, 15:30   #466
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Z tego co kojarzę to przez te dwie godziny sie nie nudzisz... Zostaje jeszcze poród łożyska oraz ewentualna kosmetyka dołu...
A dziecko na piersi to idealna dawka adrenaliny i juz tak bardzo nie zwracasz uwagi co sie poniżej pępka dzieje...

Wysłane za pomocą magii

Ja wczoraj obserwowałam jak rusza mi sie brzuch w wannie to dwie godziny patrzenia na ssaka to przy tym jak nic

Stary 2016-07-20, 15:31   #467
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
no to mam nadzieję,że lada moment spadnie CI..może przez tą wzmozona aktywność taki skok? choć ja widze,że im więcej się poruszam tym lepiej dla ciśnienia..
Oby.... z Leną leki zaczęłam brać w 39 tc chyba, a od 36 -37 miałam lekko podwyższone ciśnienie.
Musiałabym spr w karcie dokładnie.
Stary 2016-07-20, 15:33   #468
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj to samo, autentycznie nic mi
Sie nie chce i w dodatku cała jakas połamana jestem a wczoraj jeszcze zaczął mnie tak lipca kręgosłup/biodro? Sama nie wiem co to zaczęłam sie zastanawiać czy nie rwa :pała:

Kupiliśmy przewijak i wczoraj kupiłam dwie wody z dziubkiem do torby szpitalnej :cojest?: musze sie zmobilizować.
Moj humor moze tez wynikać z tego ze TZ idzie w pt rano do szpitala i nie wiemy jak długo tam zostanie.... I zostanę sama poza tym moi rodzice wyjeżdżają na wakacje za tydzień za granice i tez sie boje o nich (mama tez jest zreszta trochę niespokojna..) ale staram sie myślec, jakie piękne sa wloskie ciuchy i moze cos ładnego dla wnusi przywiozą to mi lepiej

A tak poza tym to idę sie szykować i idę do fryzjera - musze podciąć klaki bo suche mi sie zrobiły i tak juz nieładnie wyglądają... Także liczę na to ze humor mi sie poprawi moze jeszcze kolor podrasuje bo nie wiem kiedy pózniej pójdę do fryzjera

To współczuję bólu, oby to nie była rwa, tylko jakiś chwilowy nacisk dziecia...
Kciuki za TŻ, co będzie robione w szpitalu?
Fryzjer zdecydowanie poprawia humor, też dziś zaliczyłam, bo również miałam przesuszone.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
W pon odebraliśmy od koleżanki wózek camarelo sevilla, czarny i jest piękny! Mimo ze po dwójce dzieci to wyglada jak nowy. Ja nie wiem jak ona to zrobiła....az sie boje ze po moim jednym bedzie zniszczony
Wczoraj w necie zamówiłam fotelik maxicosi cabriofix i adaptery, bo kolezanka woziła dzieci w foteliku z zestawu....tż sie teoche burzył ze po co kupować skoro ona dwójkę woziła i nic sie nie stało ale wytłumaczyłam mu po co sie kupuje fotelik z atestami, juz nie chciała mu pokazywać filmów co sie z dzieckiem dzieje w trakcie wypadku jak jest fotelik słaby :/
Poka fotkę wózka.
Skąd ja znam tę niechęć do zainteresowania się bezpiecznymi fotelikami, skoro może być taki z zestawu 3w1 i na pewno też da się w tym jeździć...

Cytat:

W ogóle kiepsko się czuję dziś, brzuch pobolewa.... mam jakieś schizy , że coś się może zacząć dziać. Jutro wizyta u gin, może mnie uspokoi albo i nie
Oby wizyta u gin Cię uspokoiła, dobrze że już niedługo idziesz na nią.

Cytat:

Też czytałam, że nie trzeba codziennie i wystarczy co 2-3 dni, a tak to na sucho. Nie wiem, ja bym chyba wolała od początku kąpać codziennie, chyba że byłoby to jakieś okropnie traumatyczne dla młodego albo pępek się paprał czy coś takiego. :P

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Coś tam się znajdzie na pewno, to kangurowanie, próba karmienia, no i na pewno będzie radość ze spotkania i szybko zleci, i się faktycznie nie zwróci uwagi na strefę poniżej pępka.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:39   #469
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Uuuu ale zestaw

Pokaż koniecznie zdjęcia

hmm.... ja też nie mam prześcieradełka, ale i pościeli nadal nie mam

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Ja tez nie mam pościeli ale nie sadze by na początku była potrzebna. Na początek otulacze, rożek albo któryś z kocykow na pewno wystarczy A pózniej sie zobaczy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Ale mam zgage

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 15:47   #470
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dziewczyny, medluje sie po wizycie u gina. Pani dr powiedziala, ze przenosic nie przenosze Szyjka na razie zamknieta, 2 cm, ale miekka jak kisiel i centralnie ulozona. Mowi, ze to moze byc szybka akcja juz teraz. Rany!!!! Mala wazy 2500, wiec 3000 to chyba maks. Jest malutka, ale zdrowa-jej przeplywy i moje wyniki ksiazkowe. Dostalam przyzwolenie na zakup ciuszkow 56 i ze dwa bodziaki 52-54, bo to bedzie Calineczka Bez wyrzutow sumienia ide wiec do Smyka online

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Ja to tak przy wszystkich

Pralkę, kanapę, komodę x2? Mogłoby być ciężko

Jeszcze będę myśleć, mam czas do jej 18stki

To zależy w sumie w którym momencie się przebije Bo jeśli główka jest przyparta do wchodu miednicy to faktycznie troszkę poleci, a jeśli nadal śmiga nad miednicą to większość wód odpłynie

No to super!

No to jak Ty nie pamiętasz czy pisałaś to już brzmi poważnie

Niestety nie Jest tylko niebieski

Ja mam odstawione wszystkie leki

Pessar jest niebieski. Mam jeden mało używany, chcesz?

Zwłaszcza, że majątku to nie kosztuje a ile wygodniej

Najbardziej się ucieszyłam, że nie jestem pierwsza

Ale jak CC jest planowe to w sumie czemu nie?

Byłam z Eskiem na szczepieniu Wiochy mi narobił, bo nasyczał na panią. Potem wracając (byłam pieszo) mijałam gołębie i na nie też syczał. Uff dobrze, że kolejne szczepienie za rok Jeszcze przeżyć kastracje
My dzis idziemy tez na szczepienie i na badanie krwi profilaktyczne. Juz sie ciesze....(Fabiola daje taki popis z wyrwaniem sie wlacznie, ze szkoda gadac).

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:58   #471
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, medluje sie po wizycie u gina. Pani dr powiedziala, ze przenosic nie przenosze Szyjka na razie zamknieta, 2 cm, ale miekka jak kisiel i centralnie ulozona. Mowi, ze to moze byc szybka akcja juz teraz. Rany!!!! Mala wazy 2500, wiec 3000 to chyba maks. Jest malutka, ale zdrowa-jej przeplywy i moje wyniki ksiazkowe. Dostalam przyzwolenie na zakup ciuszkow 56 i ze dwa bodziaki 52-54, bo to bedzie Calineczka Bez wyrzutow sumienia ide wiec do Smyka online
Już teraz?! O kurczę, ale się dzieje!
To super, że mała zdrowa i wszystkie wyniki ok, kupuj szybko te ubranka.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:59   #472
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie. U nas dobrze. Malutki grzeczny, od rana raz zapłakal. Ja czuję się dobrze. Brzuszek lekko boli jak przy @
Więcej napisze jutro, bo zmykam do spania. Padnięta od leków i emocji chyba.
Dziękuję za kciuki :-*

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Witamy Oliwierka na świecie! Super, że wszystko poszło dobrze Odpoczywajcie
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Dostałam info, że łóżeczko jutro do mnie wysyłają. Będzie takie :
https://mamaania.com.pl/Lozeczko-z-s...x60-biale.html + materac lateksowy. Nie wiem czy to dobry wybór ale najważniejsze, że już niedługo będzie i Jasio będzie miał spanie )
Fajne łożeczko Jak na lożeczko z dolną szufladą nie wyszło drogo
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Dziś mieliśmy pierwszą kąpiel . Kubuś pełen relaks, ziewał sobie, widać, że się podobało:.:
oj to musieliście mu dogodne warunki stworzyć super, ze pierwsza kąpiel udana.
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Wczoraj w szpitalu miałam 3 razy robione KTG, bo ciągle coś nie tak... To za mało ruchów i niskie tętno, to za duże tętno... Wahało się 80-180... Dziś już też jestem po KTG i chyba wyszło lepiej, dowiem się więcej pewnie od lekarza...
o jej.. Daj koniecznie znać co i jak..
Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
zgłaszam się, że po wczorajszej wizycie wszystko super, szyjka nadal się trzyma na 31 mm czyli nic się nie skróciła, malutka już ma 2300 (35+1), termin z usg nadal wychodzi bez zmian na koniec sierpnia i nie zanosi się na wcześniejszy poród także grzecznie ustawiam się i czekam w wizażowej kolejce.
Brawo za udaną wizytę
Cytat:

Dzisiaj i jutro TŻ jest w Berlinie w pracy i przed wyjściem poprosił mnie żeby się z rodzeniem wstrzymała
)
To się grzecznie męża słuchaj
Cytat:
Hej

Wczoraj przegielam ze sprzątaniem domu.
Pozamiatalam schody, pomylam na kolanach , pranie , prasowanie i na koniec trochę chwastów z ogródka wyrwalam a po 22 zaczął mnie tak brzuch boleć ze myślałam że czeka mnie szpital...
Brawo Ja :/
(
ehh skąd ja to znam.. Po fakcie dopiero mam do siebie żal, że pewnych czynności sobie nie odpuściłam..
Cytat:

Moja mała wczoraj tak wariowała u dentysty na fotelu że nawet pani dentystka była w szoku. Ale szum ssaka do śliny i wiertła ją uspokoił
(
To już wiesz co potrzebujesz, by uspokoic Mała, jak się urodzi
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mamusie!
Miałam dziś usg, wód przybyło, w pon.było 6 dziś już 10 zapisy ktg ok , dziś wychodzę do domu!!!
super wieści!
Cytat:

Wiecie jak mi się nie chce pakować Mamy dopiero spakowane buty, rzeczy Tosi i część ciuchów. Została caaała kuchnia, łazienka, sprzęt TŻta i papiery. Która jest chętna do pomocy? Będą gołąbki na obiad
:
Najgorsze jest to pakowanie..
Za zadne skarby mnie się nie przekupi

Dzisiaj miałam wizytę.. Gin pobrała mi wymaz na Gbs tylko z jednej dziurki Z drugiej uznała, że nie ma sensu, bo i tak poród cc. Szyjka się skróciła, ale nie jakoś niepokojąco.. Każda z Was pisze, że macie szyjkę 4 cm itp. a moja od samego początku miała 2,5 Teraz skróciła się do 2. Jutro kończę pełny 35 tc. Niestety morfologia wyszła trochę niska i przepisała mi Tardyferon.
Co do mojej wizyty kwalifikacyjnej w szpitalu, którą mam za tydzień.. to moja gin zna samego ordynatora szpitala i uspokoiła mnie, że napewno przyjmą mnie na NFZ Oby
Tam wyznaczą mi termin na cc. Dostałam 'skierowanie' na KTG na początku sierpnia.
a tak poza tym.. dzisiaj dotarł do nas przewijak, fotelik i baza do samochodu Kupiliśmy jednak pebble i bazę family fix.
Za tydzień jedziemy do Ikei kupić komodę i parę pierdółek.. Będę mogła zacząćprać ubranka malej.. W końcu będę miała, gdzie je pochować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (109,7 KB, 12 załadowań)

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-07-20 o 16:06
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:59   #473
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

My dzis idziemy tez na szczepienie i na badanie krwi profilaktyczne. Juz sie ciesze....(Fabiola daje taki popis z wyrwaniem sie wlacznie, ze szkoda gadac).

Moja kota zawsze grzecznie stoi. Ja mam dziwne te zwierzaki.

Lekarz mi dzis powiedział, ze moja szyjka ma ok 3 cm

Stary 2016-07-20, 16:03   #474
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Kurka wodna! Drobna pewnie po mamie
Zakupy w Smyku, jak najbardziej! Teraz są jakieś promocje

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 16:07   #475
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Moja kota zawsze grzecznie stoi. Ja mam dziwne te zwierzaki.

Lekarz mi dzis powiedział, ze moja szyjka ma ok 3 cm

Moj Filon tez. Nawet trzymac nie trzeba...Ale to male to szatan.

Indukuj!😉

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Kurka wodna! Drobna pewnie po mamie
Zakupy w Smyku, jak najbardziej! Teraz są jakieś promocje
Mama mowi, zebym poczekala to pojdziemy razem w rodzinnym miescie, hihi.

Moja siostra w prezencie podarowala nam sesje noworodkowa. Mega! Taka do 14 dni po narodzinach

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 16:17   #476
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Gratuluje wszystkich wizyt nie cytuje bo mam gosci.
Wkladke wymienialam ale nie wilgotna wiec na razie siedze spokojnie.

Nie wiem czy przegapilam Beata Amelka sie odzywala dzisiaj??

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 16:51   #477
superhuman
Zadomowienie

Florencee- jakiś czas temu wyszło na EEG cos niepokojącego i dostał skierowanie i maja robic na pewno tomograf i pewnie inne jeszcze jakieś dodatkowe i kazali mu sie spakować wiec obawiam sie, ze jak w niedziele nie wypisują nie wiem jak jest w soboty? To moze wyjsć w poniedziałek dopiero :-/

Fryzjer zdecydowanie pomógł super sie czuje. Miały byc dzisiaj ostatnie zajęcia SR pojechałam i okazało sie ze nie ma ani położnej ani nikogo innego :pała: ostatnio mnie nie było bo wizyta mi sie przedłużyła siedziałam w kolejce bardzo długo mogli napisać chociaż SMS...

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 16:53   #478
aneks17
Raczkowanie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
omg. ja bym nie dała rady takiej mieszance...

Cytat:
Wow, jaka kruszynka przyjdzie na świat...!

A do mnie przyszła przesyłka z prześcieradłami do kołyski i rożkiem (jednak się w końcu na niego zdecydowałam i mam nadzieję, że nie będzie to zła decyzja...) i wstawiłam ostatnie pranie.
Chociaż nie wiem, czy takie ostatnie, bo kuzyn coś pisał, że będą do mnie wysyłać pakę z ubrankami... Rychło w czas :P No, ale narzekać nie będę.
Stary 2016-07-20, 17:16   #479
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Uuuu ale zestaw
Pokaż koniecznie zdjęcia

hmm.... ja też nie mam prześcieradełka, ale i pościeli nadal nie mam :rolleyes
Jak juz je "zloze" to na pewno pokaze
A poscieli to ja tez nie mam i raczej szybko nie zakupie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Ja kupiłam gotowe ale z ogromną przyjemnością obejrze twoje handmade!!!!!

Mysle ze jutro je skoncze to pokaze, juz przy lozeczku

A swoja droga uwielbiam w facetach to ze maja na wszystko czas... :/
Cytat:
No to mozemy miec szybka akcje
A co do Calineczki to w takim malym brzuszku nie mogla sie zmiescic duza Dziewczynka
Cytat:
Mama mowi, zebym poczekala to pojdziemy razem w rodzinnym miescie, hihi.

Moja siostra w prezencie podarowala nam sesje noworodkowa. Mega! Taka do 14 dni po narodzinach

Fajny prezent <3

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 17:16   #480
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Oby.... z Leną leki zaczęłam brać w 39 tc chyba, a od 36 -37 miałam lekko podwyższone ciśnienie.
Musiałabym spr w karcie dokładnie.
a ile razy dziennie mierzysz to ciśnienie?
kasia_ruda - i Ty-ile razy pomiar?

Cytat:
super,że wyniki książkowe.. moja też będzie drobinka,ale ja nie kupuję poniżej 56.. i u mnie szyjka 2cm miała półtora tyg.temu..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam wizytę.. Gin pobrała mi wymaz na Gbs tylko z jednej dziurki Z drugiej uznała, że nie ma sensu, bo i tak poród cc. Szyjka się skróciła, ale nie jakoś niepokojąco.. Każda z Was pisze, że macie szyjkę 4 cm itp. a moja od samego początku miała 2,5 Teraz skróciła się do 2. Jutro kończę pełny 35 tc. Niestety morfologia wyszła trochę niska i przepisała mi Tardyferon.
Co do mojej wizyty kwalifikacyjnej w szpitalu, którą mam za tydzień.. to moja gin zna samego ordynatora szpitala i uspokoiła mnie, że napewno przyjmą mnie na NFZ Oby
Tam wyznaczą mi termin na cc. Dostałam 'skierowanie' na KTG na początku sierpnia.
a tak poza tym.. dzisiaj dotarł do nas przewijak, fotelik i baza do samochodu Kupiliśmy jednak pebble i bazę family fix.
Za tydzień jedziemy do Ikei kupić komodę i parę pierdółek.. Będę mogła zacząćprać ubranka malej.. W końcu będę miała, gdzie je pochować
ehh ale Ci się udało z tym gbsem.. no i witaj w klubie 2cm szyjek.. a ile Mała waży? fajnie,ze ginka Cie uspokoiła ,jeżeli chodzi o kwalifikację do porodu..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości