|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Witajcie Mamusie
![]() U mnie dzisiaj upał, żyć się nie da ![]() ![]() Wieczorkiem wrzucę Wam zdjęcia kącika dla bobasiunia ( jak mawia moja córcia). Pa,pa ![]()
#5702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie piekę ciasto kruche z truskawkami. Ciekawe czy mi wyjdzie. ![]()
![]() |
#5703 |
Zadomowienie
|
Shem poczekaj z tym rodzeniem jeszcze troszke Za 7 tygodni przylatuje do stolicy , twoje malenstwo moze juz wtedy miec 4 tygodnie. Wpadne z wizyta )
Sciagam wlasnie na czarnucha necik w domku, no i na smierc zapomnialam adresu na jedno forum, ach ta skleroza. Tak by byl co robic , na zabicie czasu. Pozdrawiam deszczowo
#5704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciacho wyszło pyszne i TŻ nawet zjadł 3 kawałki co mu sie normalnie nie zdarza. Czuje się podbudowana. ![]()
![]() |
#5705 |
Zadomowienie
|
A ja czekam na poród jak na zbawienie. Mam skurcze, ale przepowiadające, są dosyć częste, ale mało dokuczliwe, twardnieje mi tylko brzuszek. Ciekawe czy będę miała bóle z krzyża, może nie, bo moja mama obyła się bez nich
![]() Mam pytanie do tych które urodziły siłami natury jak dokładnie było u was z tymi skurczami? Ciekawa jestem ile jeszcze będę czekac.
#5706 |
Zakorzenienie
|
tłum tutaj takie, ze nie ma co
![]() w piatek byłam u tesciowej na obiadku i pooglądałam sobie siostrzeńca TZ- ta ![]() ![]() ![]() ![]() weekend spędziłam jak zwykle z TZ- tem ![]() ![]() ![]() ![]() Shem po przeczytaniu opisu "festynu" mam wrażenie, ze organiuzował go ktos z rządu naszego kochanego ![]() ![]() Bling bardzo fajną karteczke zrobiliscie ![]() Myslałam, ze dziś moze wypiore czesc ubranek ale nie ma słońca więc nie wyschną szybko ![]() No to znów zaczynamy tydzien opieprza.nia się. Gaduły z wątku przeniosły sie na odchowalnie i tu teraz 3 posty dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5707 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U mnie leniwy weekend ![]() W sobotę byłam na wieczorze panieńskim mojej szwagierki - dawno się tak nie uśmiałam ![]() Przez weekend udało mi się zrobić 2 prania, co nie było łatwe przy tej dziwnej pogodzie ![]() Co do pieluch - to ja kupiłam Huggies, ale ten drugi rozmiar i teraz się zastanawiam czy mniejszych nie kupić ![]() Bling - śliczna karteczka ![]() Nanusia - Amelcia jest słodziutka ![]()
#5708 |
Zadomowienie
|
A ja tutaj ciągle jestem z wami, chociaż nie ukrywam, że bardzo chcę się przenieść na ten drugi wątek.
Mam wrażenie, że dzisiaj w nocy obniżył mi się brzuch i chyba zaczął wydzielać się czop, ale to może jeszcze potrwać ![]() ![]() ![]()
#5709 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na chybcika, bo za 30 minut mam wizyte u ginka. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok.
![]() ![]() Buziaki! ![]()
#5710 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Nie wiem od czego zacząć, bo nie było mnie baaardzo długo. Siedziałam na chorobowym, bo malutka wybiera sie za szybko na ten świat. Mam okropne skurcze macicy i dostałam na to fenoterol - okropieństwo, a na dodatek mam 1 cm rozwarcia i skróciła mi się szyjka do 2 cm. Chyba nie jest najlepiej, więc siedzę w domku. Teraz 2 dni będę w pracy to spróbuję nadrobić zaległości w czytaniu, ale nie wiem czy zdążę ![]() Pozdrawiam Olinda |
![]() ![]() |
![]() |
#5711 |
Zadomowienie
|
Olinda na Odchowalni jest już wątek naszych mam, możesz tam zajżeć i szybko zorientujesz się w przyszłych mamusiach.
Odpoczywaj i nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ja też brałam fenoterol od 33 do 37 tc, a teraz mam termin na czwartek i ciągle czekam ![]()
#5712 |
Zakorzenienie
|
jednak robie to pranko
![]() ![]() ![]() własnie zaczal padac deszczyk ale wiaterek jest fajny wiec pranko wyschnie przewiane ![]() Olinda to Ty jeszcze do pracy chodzisz z takimi skurczami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5713 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja urodziłam 3 dni przed terminem, żadnych bóli przepowiadających ani nic nie miałam. Życzę Ci abyś się jak najszybciej rozdwoiła, miała tak szybki i lekki poród jak ja
![]()
#5714 |
Zadomowienie
|
U nas w szpitalu nie kładą razem mam z dziećmi i tych w ciąży. Są tam dwa oddzielne korytarze, tak jakby lustrzane odbicia. Oczywiście pomiędzy nami są drzwi na skróty
![]()
#5715 |
Zadomowienie
|
Kancia najpierw się śmiałyście z nałogowców a teraz tęsknicie za nami gadułami
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu ja bóle przepowiadające miałam prze tydzień, czułam się tak jakbym za chwilę miała dostać okres. Potem nagle w nocy poczułam się jakby mi coś pękło w środku pobiegłam do WC i okazało się , że czop odszedł i wtedy zaczęły się bardziej regularne skurcze, żadna zamina pozycji ich nie wyciszała, połaziłam po domu do rana, a jak skurcze buły co 6-5 min pojechaliśmy do szpitala. Wody odeszły mi już przy porodzie. Też bałam się, że nie będę wiedziała czy to już, ale uwierz mi nawet jak będziesz spała jak kamień, obudzisz się i będziesz wiedziała, że się zaczęło. Mi lekarz zalecił w środę dużo ruchu, więc przeleciałam z TŻ-em miasto dookoła, myślałam, że padnę, a w nocy o 1 odszedł czop. Acha a w ostatnim tygodniu myślałam, że Olivcia wogóle się nie rusza, ciągle kładłam się na plecach wyciszałam i wsłuchiwałam w brzuszek a ona tak niemrawo się ruszała, teraz wiem, że kruszyna do porodu się szykowała ![]()
#5716 |
Zakorzenienie
|
no własnie dzieki dziewczyny ja tez sie bałam że nie zauważę ..
jem te tablety na skurcze ale powime Wam, że i tak je mam ... nie przekraczam 10 dziennie i zaczynam podejrzewać ze to stresowe ... boję sie ze one maja na mała zły wpływ ![]()
![]() |
#5717 |
Zakorzenienie
|
U nas normalnie też nie kładą razem, ale ja miałam następnego dnia po przyjściu rodzić!! Ale z drugiej strony to wolałam leżeć z dzidziami niż na ginekologii, bo tam tylko narzekania i problemy słychać, można się psychicznie wykończyć.
#5718 |
Rozeznanie
|
Helloł
![]() Ja sie na ginekologię z brzuszkiem nie wybieram ![]() ![]() ![]() ![]() Wstawiam Wam zdjęcia kącika bobaska, a później wstawię zdjęcia samej siebie w kreacji weselnej ![]() ![]() ![]() Pędzę zamówić kwiatki.
#5719 |
Zadomowienie
|
Hej hej. Zajrze zeby podtrzymac ciaglosc hihi
U mojej kolezanki wystapily trzy skurcze takie w wiekszej odlegloci czasu a potem to juz tak co 7 , 5 minut. TZ zabral ja do szitala u nich ale tam nie odbieraja porodow ,wiec ambulansem ja przewiezli. Mlody sanitariusz byl przerazony ze urodzi w aucie, odeszly jej tam wody. No i pord odebrano na dole , nie zdarzyli dojechac na porodowke. Kancia,Juleczka dzieki za pochwaly . Tez wybieram sie na slub kuzyna ,dopiero w grudniu . I tez myslalam o takim czyms. Wlasnie wczoraj pisalam z kuzynka no i odradzila mi kupowanie poscieli, hm,lepiej skontaktuje sie z przyszla pania mloda i ja o to spytam, jesli nie bedzie chciala to dam pieniadze. Mlodzi beda sie budowac,wiec mysle ze wszystko im sie przyda,Jak spytalam kuzynke czy 500zl to odpowiednia suma ,to napisala ze starczy . Kurcze ja to nie jestem zorientowana,ona byla ostatnio na 4 weselach to moze cos powiedziec. Czekamy na nwe mamcie.
#5720 |
Zakorzenienie
|
izuniak Ty juz ubrałas łozecvzko
![]() ![]() ![]() Mamusie : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczekujące : Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uff namęczyłam się z ta lista ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-06-18 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5721 |
Zadomowienie
|
Kancia - właśnie ja też się martwię że jeszcze to wszystko by się zakurzyło i nie ubierałam, poprasowałam wszystko i pochowałam do komody. Super, że wkleiłaś listę
![]() Bling - wydaje mi się, że 500 zł w prezencie ślubnym to naprawdę duużo! Ale to zależy też od zasobności portfela. Ja zawsze daję 200 - 300 zł ![]() Zapomniałam Wam napisać, że idę dziś do gina i będziemy w końcu podglądać ![]() ![]() ![]() Ciągle bolą mnie te kości spojenia łonowego i ciekawa jestem co mi lekarz na to powie ...
#5722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5723 |
Zakorzenienie
|
aaaa zapomniałam Wam napisac, ze poszłam do tej Biedronki.
Kupiłam wanienkę, 3 proszki, chusteczki nawilzane i paklanki niestety zalapałam sie juz tylko na jedne paklanki a chcialam z 2 opakowania. W sumie zostało mi jeszcze jakies mydełko albo cos do mycia maluszka. Zastanawiam sie cały czas nad gruszką jeszcze ![]() No i zamowienie na allegro (gatki, podkłady) |
![]() ![]() |
![]() |
#5724 |
Rozeznanie
|
Grazie,grazie
![]() Kancia, Juleczka - nie kurzy się tak bardzo ( ja mieszkam za miastem ![]() ![]()
#5725 |
Konto usunięte
|
Hey, udało mi się wpaść na moment, ale widzę, że za wiele nie napisałyście.
![]() Kanciu, lista jest super, ![]() Ja od jakiegoś tygodnia mam takie dziwne przeczucia, obawy, że lada moment mogę urodzić, mimo że do terminu pozostało mi jeszcze 6 tygodni. Ale mam takiego stresa jak nigdy. Nie wiem, co się ze mną dzieje. Jutro popołudniu jedziemy do domciu, prawdopodobnie odezwę się dopiero po powrocie, więc w środę wieczorkiem jak już się trochę ogarnę. kasiu_mw rozsyp Ty się wreszcie , bo straszny korek się robi. ![]() Czy nikt nie wie, co z Myszką? A minisia? Wróciła już z Hanią do domciu? Buziaczki, pędzę trochę poczytać na odchowalnię. |
![]() ![]() |
![]() |
#5726 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny staram się nie przeciągać, chociaż do terminu jeszcze 3 dni. Ale staramy się go wykurzyć. Wczoraj był seksik, dzisiaj myję okna, jutro meble i podłogi, a w środę do szpitala (jak się uda)
![]()
#5727 |
Zakorzenienie
|
uzupełniona tabelka!!
#5728 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z KTG i wszystko jest OK całe szczęście. Bałam się, że mnie znowu zatrzymają, a ja rozpoczęłam porządki i jak na chwilę obecną jest większy bałagan niż był
![]() W piątek kolejne KTG, pobranie krwi i wizyta. Mam nadzieję, że urodzę wcześniej, bo kolejne wydane 50 zł będzie, a lepiej jednak kupić coś małemu. Dzisiaj dowiedziałam się, że nasz rocznik ze studiów zaczął się niesamowicie rozmnażać, fajnie. ![]()
#5729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu a który jestes rocznik? ja 81 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5730 |
Raczkowanie
|
witam was kochane mamuśki
wracam od gina iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii jutro do szpitala rano przed 8 mam być a w środe cięcie ponieważ mam strasznie wysokie ciśnienie i szyjka jest wogóle nieprzygotowana do porodu trzyma tak jak na początku ciąży mój kochany lekarz stwierdził że nawet po podaniu oxytocynt by nic nie ruszyło musiało się z nią coś stać przy pierwszym porodzie a łożysko już III stopnia i są już dziury i nie ma na co czekać. BARDZO SIĘ BOJE TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI I MIEJSCE NA ODCHOWALNI SHEM WYŚLI MI WIADOMOŚĆ PRYWATNĄ JAK BEDZIECIE CHCIAŁY DOSTAĆ SMS ZE ZDJĘCIEM MAŁEJ BO MÓWIŁAŚ ŻE TWÓJ FONIK ODBIERA ZDJĘCIA boje się nie wiem jak przeżyje blokade i mam nadzieje że moje serduszko urodzi się zdrowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.