![]() |
#5791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
Jedyne czego im zazdroszcze to tego zycia, oni maja na wszystko czas, zycie nocne im sluzy, sklepy pozamykane w poludnie, Wlosi spią po obiedzie..maja czas na odpoczynek i relax, potem na prace i wieczorem na towarzystwo.. U nas w Polsce tylko gonitwa za praca, pieniadzem i czasu dla siebie ciagle brak ![]() Nie wiem jak zyje Ninamamma ale jak jezdze do mamy (przed urodzeniem Szymka) to wlasnie zauwazylam takie zycie ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-04-20 o 14:38 Powód: zmiana zdjecia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5792 |
Zakorzenienie
|
Moni@ masz rację, życie tam jest zupełnie inne, ja też im tego ogromnie zazdroszczę. Byłam we Włoszech tylko przejazdem, więc wiele nie mogę powiedzieć, ale od razu czuć tam inny klimat, nastrój innych ludzi, w Grecji byłam już troszkę dłużej, dlatego zakochałam się w tym kraju i tak zazdroszczę im tego życia tam, tam też mają popołudniową sjestę (odpoczynek), potem otwierają sklepy, puby itp i bawią się do późnych godzin nocnych. Tak tęsknię za tym krajem
![]() ![]() Moni@ jaka Ty laska w minióweczce ![]() ![]()
![]() |
#5793 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() U nas pogoda sie popsuła ![]() ![]() Moni@ to Ty na tych zdjeciach? ![]() ale sie zmieniłaś przez te kilka lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5794 |
Zadomowienie
|
A ja jestem taka głupia że jak miałam okazję wyjechac gdzieś za granicę to nigdy mi się nie chciało, a teraz żałuję
![]() Moni@ ale laseczka z Ciebie ![]() U nas też dziś się pogoda popsuła trochę jest słoneczka ale jest chłodno, ja i tak od wczoraj musze siedzieć w domu ze względu na Julię więc nawet gdyby było ciepło to i tak nie mogłabym wyjść. Przed chwilą w pokoju zrobiło się cicho więc weszłam zobaczyć co te moje dziewczyny robią, wchodze i widzę że Julia ogląda bajkę ale Oliwii nie ma, więc ją szukam a ona smacznie zasnęła sobie w wózku ![]() ![]()
#5795 |
Zakorzenienie
|
Kasiaa , Niki laseczka?
![]() ![]() ![]() Jastin zmienilam sie to fakt.. ![]() Kasiaaa - ale Oliwka super sobie spi..widzisz jakie masz cudowne dzieci?..jakie grzeczniutkie...jednak co dwoje to dwoje...a moj Szymek sam czasem malo nie zwariuje z nudów... U mnie tez pogoda licha...slonce niby swieci ale jakos mrozno jest i wiatr..Ja musze dzis jechac do jakiegos marketu na zakupy bo mi sie juz wszystko pokonczylo..kaszki, soczki, deserki pieluchy... |
![]() ![]() |
![]() |
#5796 |
Zakorzenienie
|
Kasia ale fajnie Oliwcia śpi
![]() A ona sama weszła do wózka?Widać bardzo go lubi skoro w nim zasnęła ![]() Moja mała wogóle nie chce siedzieć ani spać w wózku ![]() ![]() Kasiu co do wyjazdów to rzeczywiście szkoda ze nie korzystałaś,moja mama zawsze powtarza ze "to co zobaczysz to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze"no i myśle ze dużo w tym racji ![]() Moni@ ja tez tęsknie za swoja starą figurką i wagą,ale niestety chcąc czy nie chcąc sie zmieniamy.Zresztą ja uważam ze teraz wyglądasz super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mnie Jastinku kochany to nie wiem naprawde jak jest ale jesli ja zle czuje sie ze swoja figura to chyba cos jest nie tak...prawda? i chocbym ubrala nie wiem co i kupila nie wiem jaki ciuszek, to i tak jakos mi zle..ostatnio zadowala mnie kupowanie butów.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5798 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do powiedzenia to mój tż zawsze tak mówi i to szczera prawda. Moni@ ty nie przesadzaj wyglądasz dobrze , kilka razy widziałam Twoje zdjęcie i szczerze napiszę WYGLĄDASZ SUPER ! ![]() Ale wiem że każda kobieta znajdzie w sobie coś co jej nie pasuje i mimo tego że inni mówią że ona wygląda dobrze to ona widzi się inaczej. Mi np waga odpowiada bo ważę 53 albo 54 kg, ale co z tego ciągle wydaje mi się że uda mam za grube.
![]() |
#5799 |
Zadomowienie
|
A moje dziecko dzisiaj cały dzień śpi. Wczoraj spacerowaliśmy wieczorem, bo byłam u koleżanki, potem poszła spać ok. 21, spała do 8 nawet razu się nie budząc, a teraz TŻ dzwonił, że wstała tylko na zupę, zjadła i śpi dalej.
Czyżby ta pogoda sprawiła, że ona tak śpi? Na szczęście jest już zdrowa, a to najważniejsze. Ja jeszcze mam katar, ale gardło mi się już naprawiło. Ninamamma fajnie, że znowu jesteś. Malutka extra, a jakie kiteczki.... Szymuś też cudny, uśmiech ma zniewalający. No i Oliwka śpiąca rewelacyjna. Monia ale laseczka z Ciebie, zarówno kiedyś jak i teraz, ale zmieniłaś się to fakt. |
![]() ![]() |
![]() |
#5800 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki to widze ze nasze dzieciaczki dziś śpiochy
![]() Ja położyłam Wike o 12:30 i dopiero wstała ![]() ![]() To chyba właśnie przez pogodę,bo juz dawno Wika nie spała tak dugo w dzień,zazwyczaj to jedna drzemka około półtorej godzinki ![]() My dzis z domu sie nie ruszamy ![]() ![]() Iwonko ciesze sie ze z Kasiulką juz okey ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5801 |
Zadomowienie
|
Ja się dziwiłam że Oliwia dzisiaj ciągle śpi, tzn kilka razy po około 30-40 minut, a ona cały dzień gorączkuje, dałam jej paracetamol i tempoeratura minęłą, ale teraz znowu ma gorączkę i włąsnie usnęłą mi na kolanach. NA szczęście nie marudzi tylko jest taka "otępiała". Pewnie zaraziła się od Julii a lekarka mówiła że to nie jest zarażliwa choroba
![]()
![]() |
#5802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5803 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszelkie rady.
Moni@ wózek Coneco, który Ty masz, jest świetny, ale za drogi dla mnie ![]() Któraś z Was pisała, że ma wózek z Baby Dreams, tylko nie wiem jaki model? Bo ja się juz praktycznie zdecydowałam na tą firmę, wacham się tylko pomiędzy Travelem, a Activem. Może któraś ma ten model wózka? |
![]() ![]() |
![]() |
#5804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam ci tylko powiedziec ze ja kupilam swoja spacerowke mimo ze mialam z Roana stara ale ta z Roana nie miala zabezpieczenia przed wypadnieciem dziecka miedzy nozkami.. miala tylko szelki wmontowane do oparcia i w siedzisku byl ten pasek miedzy nozki (nie wiem czy rozumiesz o czym pisze) i jak Szymek chcial sie wychylic by cos zobaczyc albo dotknac tej barierki gdzie trzyma sie raczki to szelki go ciagnęły..a przysunac sie go nie dalo bo ten pasek miedzy nozkami byl przyszyty w srodku siedzonka.. oto fotka dla porownania.. W tych niebieskich wozkach pasek miedzy nozkami przechodzi przez ta barierke a tym pomaranczowym tego nie ma.. Ale to kwestia wyboru..Mi na przyklad Szymek zsuwał sie pod spodem jak np. chcialam zjechac z kraweznika... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5805 |
Rozeznanie
|
Jastin ten kwiatek z pierwszego zdjęcia to SCINDAPSUS ZŁOTY i on z filodendronami nie ma nic wspólnego. A na tym drugim zdjęciu to maranta. Są fikusy które nie mają zdrewniałych łodyg - to sa fugowce pnące.
Kasiu moim zdaniem i wegług zdjęć w mojej mądrej ![]() ![]() My wczorj byliśmy z Lilianką na echu serca, i kochane mam świetne wiadomości, Liliance w serduszku zaczyna narastać na ta dziure błona ![]() ![]() Byliśmy też oczywiście na zakupach. Zakupiłam Liliance kapelusik i w tesco są świetne ubranka, kupiłam czteropak bluzeczek za 40 zł. Kupiliśmy też drzwi do łazienki i teraz brakuje nam jeszcze trzech sztuk drzwi. A dzisiaj mama zakupiła mi firanke do kuchni. Ja w sprawie spacerówek się nie wypowiem, bo sama męcze się nadal z głebokim przełorzonym na spacerówke, normalnie go nienawidze. Oliwka w tym wózku wygląda jak aniołek ![]() Dziewczyny jak czytam to Wasze biadolenie o figurach to normalnie mam ochote na ![]()
Liliana - 11 lat Michał - 9 lat Julian - 6 lata Edytowane przez humbak Czas edycji: 2007-04-19 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#5806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że z serduszkiem Lilianki dobrze i super że obejdzie się bez chirurga ![]() ![]() Slicznie się uśmiecha Lilianka na zdjęciu ![]() My dzisiaj idziemy do lekarza , mała całą noc gorączkowała nie mogłam uleżeć koło niej takie ciepło od niej biło, rano było ok a teraz znowu ma gorączkę. Pomyślałam że może to trzydniówka bo jeszcze jej nie miała, ale wolę się upewnić u lekarza bo do tego ma lekki katarek.
![]() |
#5807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na niego mówie strzałeczka i wydawało mi sie ze to jest jakaś pokrewna tego filendrona,bo kiedyś gdzieś widziałam w necie bardzo podobny kwiatuszek,ale widać sie myliłam ![]() Ale przyznam ze na nazwach sie nie znam zabardzo ![]() ![]() ![]() Wkażdym bądź razie dzięki za uświadomienie ![]() ![]() ![]() Super ze z serduszkiem Lili coraz lepiej ![]() ![]() Kasiu lepiej iśc do lekarza i sie upewnić co i jak niz później pluć sobie w twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5808 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki a u nas smutek
![]() Kasiu napisz co tam u Twojej małej,co stwierdził lekarz. Piszecie o dietach,ćwiczonkach i odchudzaniu, a ja schudłam 5kg bez żadnych wyrzeczeń po prostu latam już od 2 m-cy z Amelcią za rączkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do figury to ja juz sie nie oddzywam - bo ja zawsze cos zaczne a potem jest problem ![]() Zakupy extra, oby w naszym Opolskiem Tesco cos takie bylo to chetnie bym kupila..moze i jest ale jak ja jade do Tesco raz na 2 miesiace to na co ja licze???? chyba na resztki ![]() Mieszkano wre widze Humbaczku - SUPEERRRRRRRRRRRRRRRR ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5810 |
Zadomowienie
|
Byliśmy u lekarza okazało się że to zapalenie gardła, lekarka chciała przepisać antybiotyk ale ze względu na to że Oliwia brała miesiąc temu , więc się wstrzymała przepisała tabletki homeopatyczne, a w razie gdyby się pogorszyło to zapisała antybiotyk i wtedy mam wykupić i dać. Mam jednak nadzieję że obejdzie się bez antybiotyku. Mała cały czas ma gorączkę miała 39,3 dałam paracetamol i teraz ma 38,2. Teraz bidulka usnęła.
#5811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naważniejsze ze macie szanse temu zapobiec i ze wiecie,skoro córa bierze jakieś antybiotyki to zagrozenie jest mniejsze. A co na to dyrekcja szkoły?Czy kontaktowali sie z rodzicami,czy poprostu dzieci przyszły i tak jak Twoja córka,oswiadczyły co jest grane ![]() Cytat:
![]() Duuuuużo zdrówka ![]() A jak Julka juz zdrowa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5812 |
Zadomowienie
|
Julia też jeszcze chora, ale lekarka powiedziała że gardło wygląda już lepiej ale lekarstwa nadal musi brać. Julce najbardziej przeszkadza katar a ja nie mogę patrzeć jak wisi jej taki "giluch" z nosa
![]() ![]()
#5813 |
Rozeznanie
|
Jastin ja też nigdy nie słyszałam o fugowcach
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu biedne te Twoje dziewczynki - dużo buziaczków dla nich ![]() Nel ja to Ci się wcale nie dziwie że się boisz, też bym się bała na Twoim miejscu, ale bądzmy dobrej mysli ![]()
#5814 |
Rozeznanie
|
Moni@ ja też jerzdze do tesco raz na jakiś dłuższy czas ale zawsze coś fajnego sie trafi.
#5815 |
Zakorzenienie
|
Czarina ja mam model Baby Dreams Raider, ale tę starszą wersję, bo to wózek po synku, kupowany w 2004 lub 2005 roku, ale pewnie ten Raider 2007 bedzie jeszcze lepszy
![]() ![]() ![]() Humbak ogromnie się cieszę, że z Liliankowym serduszkiem jest coraz lepiej i obedzie się bez operacji ![]() ![]() Kasiu ucałuj mocno Twoje chore bidulki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas się zimno zrobiło, chodzę zła z tego powodu, na nic nie mam ochoty ![]()
![]() |
#5816 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczor...
Mam malo czasu na pisanie bo u mnie drzwi sie nie zamykaja(stale mam gosci)-jak w zoo!czasem mam juz tego dosc... Jeszcze sie dowiedzielismy ze mamy oposcic dom do roku.Chcielismy poszukac swojego(mamy zamiar wziasc kredyt na budowe)ale teraz to w takim szybkim tepie trzeba zalatwiac... Bylismy u lekarza pediatry wczoraj na bilingu(wazenie i mierzenie Niny)i przepisal lekarz syropek na poprawe apetytu:wazy zaledwie 8 kg i ma 77cm(to dobry wzrost ale waga niska).Zdrowa jest ale tak ruchliwa ze nie przybiera na wadze...zawsze to beda witaminki ![]() U nas piekna pogoda,spacerujemy dziennie. Ja tez nie jestem zadowolona z mojej figury obecnie(teraz gimnastyka i dieta wprowadzona)... Moni super laska z ciebie!!! Duzo zdrowka dla waszych dzieciatek i dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5817 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Niestety u mnie zły od rana jestem tak wściekła ze mogła bym normalnie zatłuc ![]() Niedość ze wichura straszna ze z domu strach wychodzic to jeszcze sie okazuje ze wokól mnie mieszkają nienormalni ludzie ![]() ![]() Musze ochłonąć..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5818 |
Zadomowienie
|
U nas też wiatr straszny wieje , a ja się źle czuję, w końcu jak dzieci chore to i matka musi złapać choróbsko. Mała ma temperaturę a ja jestem osłabiona w głowie mi się kręci i wogóle czuję się do d***
![]() Domyślam się Jastin że masz nieciekawych sąsiadów, ja niestety tez mam takiego jednego z naprzeciwka , to taki idiota który non stop szuka pretekstu aby przyczepić się do nas , przez niego nie chce mi się już tu mieszkać. Jak go widzę to biorę głęboki wdech i czekam czy się przyczepi kolejny raz czy sobie odpuści.
#5819 |
Rozeznanie
|
Jastinku JESZCZE KILKA MIESIĘCY I BEDZIECIE MIELI GŁUPKÓW Z GŁOWY
![]() U nas też wichura wstrętana. Lilianka spała 12 dodzin z zegarkiem w ręku. Usnęła wczoraj o9 16 i wstała dzisiaj rano o 6. A ok 9 usnęła znowu na godzinke ![]()
#5820 |
Zakorzenienie
|
My też dziś byliśmy u lekarza z Nikolką, bo wczoraj wieczorem zaczęła brzydko kaszleć, tak jakby coś z krtanią miała, na początku myślałam, ze to przez ząbki bo jak zasnęła przed 20 to co chwilkę tak jakby chciała wymiotować
![]() ninamamma nie martw się moje kurczątko też mało waży 9200 w ubranku, więc bez ubrania około 8700 gr. ![]() Wiatr u nas też wieje okropny, przedwczoraj nam całe deski z budowy porwało, i trochę szkód narobiło ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.