|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5791 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5792 |
Zakorzenienie
|
ej normalnie nie wierze!!!!!!
jak tak ku2wa mozna przed samym porodem prawie?? i jak to sie nie kwalifikuje?? taka wada jak ma cz. mamba to przeciez ona bidna tego dziecka nie zobaczy bez okularow!! i sie nie kwalifikuje?? bo co jak sie ma slaby wzrok to juz i tak wszystko jedno.. i tak wielkiej roznicy nie bedzie 2 dodatkowe dioptrie czy cos!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poza tym takiego klocka 3800 to niech sobie facet wycisnie przez ptaka to zobaczy czy nie bedzie go bolalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
#5793 |
Zakorzenienie
|
Mi lekarz powiedział miesiac przed porodem, ze mala wazy 3500g i ze bedzie duza, ze ma 39cm obwodu glowki i co - urodzila sie 3380g, a glowka miala 35cm - takze roznica jest, a balam sie tez jak ja urodze
![]()
#5794 |
Zakorzenienie
|
bo ta wage oblicza sie z pomiarow a wiadomo, ze takiego dzidka nie jest łatwo zmierzyc, zwłaszcza przy koncu ciazy kiedy on zwiniety w kłebek jest
![]() Jednak mimo wszystko uwazam, ze pan doktor przegiął. Ja rozumiem nie robic cesarek na zyczenie ale takie gdzie sa wskazania medyczne to trzeba zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5796 |
Zakorzenienie
|
cz.mamba odpisz co na to ginka
![]() ![]() a i jeszcze Ci napisze, ze ja chyba w takim wypadku poprosiłabym pana ordynatora o orzeczenie na pismie, ze nie uwzględnia zalecen innego lekarza i uwaza, ze mozesz rodzić naturalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5797 |
Zakorzenienie
|
![]() Kasiu mw gratuluje z całego serca - ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkim dziewczyną gratuluję przeslicznych pociech - az sie łezka w oku kreci jak czytam wasz wątek.... Moja kolezanka tez wczoraj urodziła coreczkę - tak sie ciesze -bo miała straszne problemy podczas ciaży- na szczescie wszystko doszlo do normy i dzidzia jest zdrowa ![]() To na którą teraz kolej ???? pozdrawiam ![]()
![]() |
#5798 |
Raczkowanie
|
Gin powiedziała, że ordynator rządzi na oddziale i jeżeli on nie widzi powodu to nie robią cc.
Ja mam -7, bo któraś z was pytała o to.
![]() |
#5799 |
Rozeznanie
|
Magma, Kasia - gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Ależ ja Wam zazdroszczę, też chciałabym mieć to już za sobą. Mam takie same odczucia jak Shem - "blisko, coraz bliżej" ![]() Kropka - dobrze to określiłaś ![]() Cz. mamba - walcz, kobieto!!!. A poza tym -7 dioptrii to duża wada, więc na pewno kwalifikuje się do cc. Minisia - Hania przecudna, a jakie miała"tipsiki" ![]()
#5800 |
Zakorzenienie
|
No właśnie! Przecież ja mam też -7D i mam mieć cesarkę! To jest jakaś paranoja normalnie... aż słów mi brak!
![]() Ja sie zastanawiam co będzie w wypadku gdybym zaczęła rodzic wczesniej niż przewiduje data cesarki. Możliwe, że np. akcja porodowa będzie postępować tak szybko, że nie zdążymy dojechac do Miedzylesia i bede musiała pojechać do innego szpitala. Staram sie nastawić na to, ż ebęde musiała również urodzic naturalnie i nie chce panikować. Stwierdziłąm, ze co ma byc to bedzie, bo w końcu Oskar jakoś wyjsć musi, ale wolałabym uniknąc takich niespodzianek na sam koniec. Uważam, że to jest strasznie nie fair to co ci ten ordynator zrobił, Mamba... Co za palant.... ![]()
#5801 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Kasi i Magmy
![]() ![]() Czekam na kolejną dobrą nowinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5802 |
Zakorzenienie
|
a możesz zmienić szpital? kuźwa przy takiej wadzie normalny poród!
a skoro maleństwo jest już takie duże .. to wspomnę iż moja koleżanka miała rodzic naturalnie, ale jak na usg ocenili dziecko na 4,500 i 59 długie zadecydowali zaraz o cesarce ![]() ja chce tylko zewnątrzoponowe, ale mała nadal sie chyba nie obróciła ...
![]() |
#5803 | ||
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych Mamuś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na ktg - wszystko ok. Brzuch już mi się obniżył. Nawet sprzedawczyni w sklepie powiedziała, że chyba już niedługo rodzę, bo brzuch mam nisko. Zostały 2 tygodnie ![]()
![]() |
#5804 |
Raczkowanie
|
Dajcie spokój dziewczyny, ręce opadają...
Od stycznia byłam psychicznie nastawiona na cc bo gin mówiła, że nie ma co ryzykować, aż to dzisiaj mi oznajmiają że takie zalecenia okulistyczne nie sąteraz brane pod uwagę. Za tydzien idę na kolejny monitoring, skoro nie ma mojego lekarza (idzie na urlop) to umówiłam się, że zbada mnie ordynator. Dzisiaj miałam rozwarcie na 3 cm. Do 27 czerwca to mały spokojnie dojdzie do 4 kg.
![]() |
#5805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5806 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Co tu tak cicho z samego rana?
![]() Ja miałam dzisiaj koszmarną noc. Wczoraj wysprzatałąm duży pokój, poodkurzałam itd. no i wlazło mi coś w krzyż. W nocy nie mogłam sie ułożyć, bo miałam wrażenie, że mi zaraz kręgosłup pęknie. A jak obudziłam się w nocy na siku to nie mogłam wstać z łóżka. Jak raz się podniosłam to mi tak cos łupnęło i przeskoczyło w miednicy (tak w kościach przy kroczu), że myślałam, że mi sie złamała na pół! ![]() ![]() A z dobrych rzeczy to muszę powiedzieć, że wczoraj wieczorem zmieniłam sobie bieliznę i nie założyłam wkładki (dowiedziałam sie, ze noszenie wkładek tez przyczynia się do infekcji). Wyszliśmy do znajomych i wróciliśmy ok. północy. Poszłam do łazienki a gatki miałam całkiem suche! ![]() ![]() A co tam u was? Rozsypuje się któraś? ![]()
#5807 |
Zakorzenienie
|
nudy...
nie ma co pisać, zreszta nikt nic nie pisze. Ja znów mam bombardowany wyrostek jak kłade się na prawym boku. Dzidek chyba nie lubi tej strony... do tego mam tylko szron w lodówce bo na zakupy jedzeniowe jedziemy w sobotę. Stwierdziłam ostatnio, ze nie dam rady jezdzic w tramwaju w taka pogode ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5808 |
Zakorzenienie
|
HEHEH... a wiesz, że ja też to zauwazyłam, że ludzie w popłoch wpadaja? Czuję sie dziwnie trochę, bo mam wrażenie, że za kazdym razem jak gdzies wsiade to zaraz ktos mnie "zaczepi". Tzn. nie jest to niemiłe, bo to naprawdę jest super, że ktos ustępuje miejsca, ale wcześniej nie wzbudzałam takiej sensacji i czasami się czuję tym zażenowana.
Właśnie przedwczoraj w kolejce w Tesco kasjer poprosił nas do przodu i to było super, ale jak szłam wzdłuż tej kolejki do kasy to miałam duszę na ramieniu żeby ktoś nie zaczął mi dogadywać i sie wkurzać, że idę bez kolejki (a kolejka była gigantyczna!). To były kasy z pierwszeństwem, ale gdyby ten kasjer mnie nie zawołał to nie miałabym odwagi sie sama przepychać. ![]() ![]() Dzisiaj zabieram sie za robienie ciasta, bo wczoraj cos mi nie wyszło. Tzn. posprzatałam mieszkanie i mi nie starczyło czasu. Dzisiaj zrobie to ciacho, wrzuce pranie i może w końcu wyprasuję rzeczy dla Oskara. ![]() ![]()
#5809 |
Zakorzenienie
|
mam dokladnie takie same odczucia...
nie lubie sie obnosic z ta ciązą ![]() ![]() moj TZ zawsze marudzi, ze ja nie chce isc do kas pierwszenstwa i sie przepychac ![]() tez bym zrobila ciacho dla TZta, najlepiej z owocami jakies drozdzowe albo kruche ale moj piekarnik potrzebuje reanimacji i nie wiem czy wyjdzie to ciasto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5810 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ale tutaj cisza ![]() Kancia ja tez nigdy nie uwazalam, ze jakos musze byc specjalnie traktowana w tej ciazy, ale jak bylam w markecie i widze kase dl akobiet w ciazy i jak stanelam, a ludzie sie zaczeli czepiac to sie z nimi wykłocałam, bo gdzie mozna to mozna - nie powiem gdyby to byla zwykla kasa i bym sie na chama wryla, ale skoro sa do tego miejsca przeznaczona to dlaczego z nich nie skorzystac ![]() Tatus spi ladnie z córeczka wiec pochwale wam sie tez tutaj naszym skarbem ![]() ![]() Powiem wam, ze moja radosc i szczescie z dnia na dzien jest coraz wieksze jak patrze na Hanie i na mojego meza to jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem, jak widze jej grymasy na buzi, usmiechy, jak widze jak maz czule sie nia zajmuje - musze powiedziec, ze nasza milosc jest coraz glebsza - normalnie az sie poplakalam ;-)
#5811 |
Zakorzenienie
|
sliczna dzidzia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5812 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie też nudy, no może poza ty, że wczoraj w nocy złąpał mnie taki skurcz łydki, że do tej pory ledwo chodzę. Naet rozmasować nie mogę, bo tak mnie sakramencko boli ![]() ![]() Wrzucam parę fotek z wesela, na którym byłam we wtorek: 1 - ja, oczywiście ta z prawej ![]() 2- ja, oczywiście ta z lewej ![]() 3 - ja z mężem i balonikiem mędzy nami ![]() i na dokładkę: 4 - mój starszy skarb w wannie Dodaję wagę w 36 tygodniu - 65,5 kg
#5813 |
Zakorzenienie
|
Kancia no właśnie - gdzie mój bruszek - troszke jeszcze zostalo, ale nie jest zle - po ciy zostalo mi jeszcze 4 kg do zrzucenia, ale chce wiecej zrzucic - zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() izuniak no wygladasz kwitnaco - i super kiecka ![]()
![]() |
#5814 |
Zadomowienie
|
Shem , mi kiedys na promie jedna dziewczyna mowila,ze leczyla sie od wkladek bardzo dlugo tzn przestala je uzywac ale uplawy miala z jakis rok ,moze dluzej.
Ja tez zawsze uzywam, bo jakos tak bez nich dziwnie sie czuje. No i jak byla u mnie siostra zostawila mi cale opakowanie swoich , i jak je tylko zalozylam ,to mam silniejsze uplawy no i swedzenie Spie sobie na golasa , uzywam pudru i masci i mam nadzieje ze pomoz. Ciagle jakies ciasto pieczesz, no teraz to ja na diecie jestem, ale to tylko 13 dni , wiec po skonczeniu , czuje ze cos musze zjesc hihi Kancia ciebie tez wzielo? Minisia ladnie wygladasz,no i coreczka takze. Zauwazylam ze kazda z was wozi niunie , tak na pusty wozeczke,tzn nie macie zadnej poscieli itp? Wiem ze jest cieplo i moze nie potrzebne to , mi sie jakos takie gole te wozeczki wydaja.
#5815 |
Zakorzenienie
|
No dokłądnie! Gdzie Twój babmer jest? Zniknął jak kamfora!
![]() ![]() A Hania jest przesłodka! Naprawdę śliczna! ![]()
#5816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ogólnie to mamy przesrane jako kobiety... poważnie. ![]()
![]() |
#5817 |
Zakorzenienie
|
minisia piękna ta twoja mała księżniczka
![]() ![]()
![]() |
#5818 |
Przyczajenie
|
Witam.Jestem tu nowa i pełna pytan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5819 |
Zakorzenienie
|
scream7, idź koniecznie do okulisty i popros o dokładne badanie pod kątem porodu naturalnego. Tylko okulista może ci wydać takie zaświadczenie, a najlepiej jakby to był jakis okulista z poradni przyszpitalnej, bo wtedy takie orzeczenie jst dla ginekologa bardziej wiarygodne. Dioptrie maja raczej mało wspólnego ze wskazaniem do cc, najważniejszy jest stan siatkówki...
No i witaj w naszym wątku! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.