|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! - Prisme Again Visage GIVENCHY
Ktory lepszy? Oba fajne, no dylemat
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze ten pierwszy-elegant beige- 4 rozne odcienie do modelowania twarzy i uzyskania efektu brazujacego a taki chyba chcialas
Bo w tym drugim tych 2 jasniejszych odcieni pewnie bys nie uzywala bo sa jasne i raczej do rozswietlenia-no ale moglabys tez je mieszac z tymi 2 pozostalymi hmmm dylemat ![]() Glosuje jednak na 1
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za pomoc!
Mam odcien elegant beige nr 4. Niesmaowity, pasuje jak ulał Jestem pod wrazeniem tego puderku Po nalozeniu podkladu twarz wyglada tak nijako, ale wystarczy ciut pryzmy i efekt spektakularny, jestem zachwycona!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
matmate givenchy (nie)typowa prośba:)
Pomóżcie dziewczyny dobrać mi odcień podkładu MATMATE FLUIDE givenchy w ciemno.. no może nie do końca w ciemno. Napaliłam się na ten podkład, a w Łodzi nigdzie nie ma kolorówki Givenchy i nie mogę sobie ich obejrzeć Zastanawiam się między 603 Mat Ginger ,604 Mat Honey a 605 Mat Cookie.
Który z nich jest podobny do 03 adaptive lub N4 i N5 true match'a loreala? Może wcale nie taka głupia ta moja prośba
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: matmate givenchy (nie)typowa prośba:)
Nie napiszę Ci który jest podobny do Loreala, bo nie posiadałam. Natomiast napisze Ci,że odcienie 503 i 604 są naprawdę jasne, ja posiadam 604 i jest to taki żółtawy jasny kolorek, z Adaptiva odpowiada raczej odcieniowi porcelaine, jak mniemam, czyli jasnemu dość
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Givenchy Prisme Again dla bledziocha?
Mam wieeelką chęć na ten puder, chcę kupić na allegro, tylko oczywiście nie mogę się zdecydować na odcień, a nie widziałam tych pudrów na żywo.
Waham się pomiędzy odcieniami 1,2 i 9.... Czy któraś wizażanka mogłaby powiedzieć mi jaki dają efekt? Znalazłam wątki o tym kosmetyku, ale nie przyblizyły mnie do podjęcia decyzji Nie chcę efektu brązującego, ani rozjaśniającego, jeżeli to komuś pomoże to moje fotki są w wątku "Jak wyglądacie"
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Givenchy Prisme Again dla bledziocha?
up...
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuje zapytac Smoczyce i zerknąc na KWC
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
do posiadaczek GIVENCHY SUBLI'MINE- PODKŁAD W PŁYNIE
Chciałabym zamówić ten podkład na Allegro http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. ale kolorki tam pokazane nie są zbyt wyraźne. Które kolorki są dla jasnych cer, tylko żeby nie były żółte. Możecie mi poradzić? Bo nie mam możliwości na razie sprawdzić ich w sklepie.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: do posiadaczek GIVENCHY SUBLI'MINE- PODKŁAD W PŁYNIE
Ja mam odcień 103 cream i wydaje mi się on ciepłyk kolorkiem , ale jeśli zamawiasz do jasnej cery to dużego wyboru nie masz, albo 102 albo 103 (mowa oczywiście o kolorkach tej osoby, która je sprzedaje na Allegro)óbuj kolorki podejrzeć na www.givenchy.com
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy również od tonacji Twojej cery. Ja mam chłodną i dlatego też używam 101 - najjaśniejszego podkładu z tonacji różowej. Kolejne najjaśniejsze, ale już beżowawe, są 102 i 103.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez jestem jasnolica i używalam kolorku 104 i 108(lekko różowy ale taki lepszy na zime).Podklad jest swietny.
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuję się właśnie do poważnego zakupu - dobrego pudru, oczywiście matującego i rozświetlającego jednocześnie. Typy mam dwa - jak w tytule. I nie mogę się zdecydować, który z nich wybrać-proszę was o pomoc, czyli o jak najbardziej obiektywne opinie na temat jednego i drugiego (kolorki, trwałość, wydajność). Ostecznego wyboru i tak dokonam pewnie w perfumerii, ale chcę wiedzieć jak najwięcej, coby pani sprzedawczyni nie zrobiła mi wody z mózgu
Czytałam KWC, ale niestety mam ciągły mętlik w głowie... Dodam tylko, że mam cerę raczej jasną (używam kwasów i już zrezygnowałam z opalania twarzy na zawsze, więc kierunek raczej w stronę jeszcze jaśniejszej), odcień oliwkowy, żółtawy. No i lubie sie troszke przetłuszczać... Będę wdzięczna za pomoc
|
|
#46 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Pojedynek!! - Pryzmy Givenchy a Les Voilettes Guerlain
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest napisane na KWC: "Nadaje matowe i jednocześnie rozświetlone wykończenie".
Noor, własnie dlatego zadałam to pytanie, bo jestem troche skołowana... Dla jednych jest rozświetlający, dla innych to za głęboki mat. Już sama nie wiem...
|
|
#48 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Za rozświetlający uchodzi ewentualnie odcień 01 tego pudru, choć i w nim mało kto to rozświetlenie dostrzega, poza tym jest różowy, więc dla Ciebie raczej nie będzie się nadawał. Dla mnie nie jest rozświetlający (choć to bardzo dobry puder).
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam białe pryzmy white chic, dają dość widoczny efekt rozświetlenia / rozbielenia/, są delikatne i niemal niewidoczne, absolutnie nie tworzą matu.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam oba pudry, stawiam na Givenchy odcień White Chic - boski efekt rozbielenia i skóry, uwielbiam je
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Madlaine
Myślałam właśnie o sypkim Guerlainie, ale i tak skłaniam sie już bardziej do Givenchy - skoro ma cztery kolorki o różnych właśnościach to pewnie bardziej można nim pokombinować. Tylko jeszcze jedno pytanie: w jakim stopniu matuje Givenchy?
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
matuje delikatnie, gorzej niz Guerlain, ale to taki świetlisty mat, pieknie wygląda na twarzy, bo puder nie zawiera widocznych drobinek
![]() jednak co do kombinowania z nowymi pryzmami, to raczej niewiele sie da zrobić stare były duże i można było spokojnie dzielic kolory, nowe sa melańkie, choc bardzo wydajne, a do tego teraz pędzelek jest płaski (w starej wersji był okrągły), więc raczej łączy się wszystkie kolory - zresztą akurat w Chick White one sa bardzo do siebie podobne i ogólnie rozbielone .Mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi, bo widże, że jakoś nieskładnie to napisałam
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomoc
Obejrze sobie w "realu" te White Chik i wypróbuje - wtedy mam nadzieje wszystko stanie sie jasne co do tego, co lepiej mi pasuje
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo ja ich za dużo używam
, albo wcale nie są super wydajne, po po dwóch miesiącach widze już wgłębienie na środku
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponieważ również przymierzam się do kupna tego pudru, to proszę powiedz, mi czy ten odcień Elegant Baige bardzo brązuje ?, bo raczej należę obecnie do bladolicych (stosuję Glyco A więc mam jaśniejszą niż zwykle twarzę za to latem raczej mam ciemną karnację. Czy gdybym zakupiła ten odcień to wyglądałby za ciemno na mojej twarzy? A może lepszy byłby Cool Baige, który z tych dwóch jest ciemniejszy?Dziękuję z góry za odp. kornelka1980
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie on bardzo nie brazuje, ja mam karnacje normalna, blada nie jestem, ale tez nie oliwkowa, cos pomiedzy i u mnie daje bardzo naturalny efekt. Wydaje mi sie, ze ten Cool Baige rowniez ciemny nie jest, ale w realu nie widzialam, tak, ze nie chcialabym sie wypowiadac. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu, pozwolisz, że się podepnę pod Twój wątek?
![]() Planuję zakup pryzm i też mam problem z dobraniem koloru Jestem typową zimą, cera po kwasach jest bardzo jasna, wręcz przezroczysta, mam też tendencję do zaczerwienień. Po pryzmach oczekuję poprawienia kolorytu-rozjaśnienia i odświeżenia buzi, lekkiego rozświetlenia. Zastanaiwam się nad White Chic, ale nie jestem pewna Doradzicie ?Załączam zdjęcie z zastrzeżeniem, że cerę mam w tej chwili co najmniej o ton jaśniejszą. Edytowane przez Voodia Czas edycji: 2006-02-05 o 00:04 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze fajniejszy dla Ciebie by byl 04 Impertinent Rose Chyba jasniejszy od mojego i ten rozowy kolorek wydaje mi sie moglby ozywic cere |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Voodio, dziś właśnie sobie sprawiłam odcień 02, ten o którym myślisz
![]() Wydaje mi się, że będzie pasował - też jestem bledziochem i uważam, że na zimę wybrałam idealny odcień. Puder ma naprawdę jaśniutkie odcienie, ja mam teraz cerę chyba mniej więcej w takim kolorze jak Ty, na zdjęciu, 02 jest minimalnie jaśniejszy, ale bardzo ładnie stapia się ze skórą, w ogóle go nie widać
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu, obawiam się tylko, czy ten różowy kolor nie podkreśli moich zaczerwienień..A mam teraz buzię całą w czerwonych plamkach (kara za nierozsądne używanie Glyco
Złośnico, z tego co piszesz, to będzie dla mnie dobry |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Bo w tym drugim tych 2 jasniejszych odcieni pewnie bys nie uzywala bo sa jasne i raczej do rozswietlenia-no ale moglabys tez je mieszac z tymi 2 pozostalymi hmmm dylemat

Jestem typową zimą, cera po kwasach jest bardzo jasna, wręcz przezroczysta, mam też tendencję do zaczerwienień. Po pryzmach oczekuję poprawienia kolorytu-rozjaśnienia i odświeżenia buzi, lekkiego rozświetlenia. Zastanaiwam się nad White Chic, ale nie jestem pewna
Doradzicie
?